|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po drugie , chyba starając sie o dziecko licze sie z tym ze bede musiała conajmniej poł roku /rok siedziec w domu? wy myslicie ze ja tego nie wiem? urodze i co ? i zycie wroci do normy? nie rozsmieszajcie mnie. Zdaje sobie sprawe z tego wszystkiego. Na pewno nie stane się matką polką ktpra zrezygnuje z siebie. Mam zamiar z dzieckiem robic to co mogę , na ile dziecko mi pozwoli. Bede tak samo jak Bajka w sumie ciagle sama, moj mąz wieczna delegacja , 2 dni w tygodniu go widzę. Na pewno cięzko jest takiej osobie jak ja usiąść na dupie ale bede musiała przysiąść co nie znaczy zalozyc dresy , miec tłuste włosy i narzekac na swoj los. Nie po to chce miec dziecko. Wiec prosze mnie nie oceniac anteria bo ja na prawde nie uwazam macierzyństwa za koniec swiata. Za koniec swiata uwazam zamkniecie sie w domu samej , bez mozliosci wyjscia na glupi wiosenny spacer.
![]() |
#1622 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
![]() Poza tym naklejki baaaaaaaaardzo mi się podobają. I brałabym w języku angielskim. Cytat:
Cytat:
Ale z Antonia to spryciarz ![]() ![]() Cytat:
![]() w 1 się poprostu zakochałam. A biorąc pod uwagę Waszą kolorystykę w sypialni wybrałabym też 3. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś tż wziął małą o 6, a mama pospała do 8 ![]() No i byłam po to pozwolenie na chrzest w innej parafii.... Taaaaa....50 zł ![]()
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Linka czemu nie pojechalas z rodzicami pod kielce?? Zajrzalabys do mnie i obie bysmy miały zajecie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1624 |
Zakorzenienie
|
linka ja w sumie piszac to co napisalam chodzilo mi bardziej o ogol, nie konkretnie o Ciebie
![]() ![]() ![]() a tak odnosnie cebuli i jej laktacji: dziewczyny, tez zwroccie uwage na to, ze i ona sie meczy i dziecko, wiec jesli bedzie lepiej dla nich obojga to i niech przejdzie na MM. A co do odciagania konkretnie: na AM jest mamusia pamietam, ktora z sukcesem kontynuuje odciaganie i karmienie maluszka juz ponad pol roku, wiec da sie. jest to trudne, ale nie piszcie, ze nie mozliwe ![]() Edytowane przez santom Czas edycji: 2014-02-25 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak sie chce to wszystko mozna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja Ci tylko zadałam pytanie, wcale nie oceniałam (swoją drogą gdzie ty widzisz ocenianie?)... Czasami ciąża wymaga takiego siedzenia w domu, no ja tak mam akurat, i co mam zrobić? Jak uda mi się raz w tyg wyjść to jest to wyjście do lekarza, 5 min spaceru i tyle, wyobraź sobie teraz że ja to uważam za koniec świata chyba bym w depresję wpadła...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
oj sa ogromne mozliwosci, tylko chceci potrzeba, a mozna sobie czas zorganizowac, a nie jeczec, ze dziecko i zycie sie skonczylo. w blizkim otoczeniu mam przyklad: mama jest bardzo dobra, ale do pracy nie pojdzie, bo nie ma z kim zostawic, ale jak mowie, ze przeciez jesli bedzie pracowac w miescie obok to tam sa i zlobki i wieksze mozliwosci znalezienia niani. dalej gdzies nie pojedzie, bo dziecko nie lubi autem jezdzic. w wieku paru miesiecy przeniosla dziecko do siebie do lozka i teraz nie moze sie go pozbyc stamtad. i cierpi na tym nie tylko ona, ale i dziecko i maz, bo ile mozna spac z dzieckiem w lozku.
mojej mamie nawet nie powiedzialam, ze mala bedzie w osobnym pokoju od urodzenia, bo gdzies tam kiedys jej wspomnialam o tym, to juz uslyszalam, ze jak to, ze jak tak mozna ![]() przykladow mozna mnozyc i mnozyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
święte słowa! szkoda tylko ze za 'aktywne' nastawienie jestem zle odbierana..
#1630 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby było wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jakoś nie narzekam na trudy macierzyństwa. Wiadomo trochę rozmowy zawsze schodzą na kupki, a to zielone, a to brak kupki albo wręcz za dużo kupek, ale do cholery jestem też kobietą. Idę zrobić sobie paznokcie jak mam ochotę albo do fryzjera... Poza tym jak Igor miał 2 miesiące to poszłam do pracy więc wszystko da się pogodzić, tylko trzeba chcieć, a nie przeżywać jak stonka wykopki ![]() Wiadomo są chwile zwątpienia ale jak się ma wsparcie to wszystko się poukłada ![]() Obiad zrobiony, firanki powieszone, Igor wyspany. Można odpoczywać :P Co do naklejek, to ja mam takie. Ale to drzewo już mnie wkurza. Do Igora muszę kupić jakieś napisy ![]() Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-16 o 21:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jedno zasadnicze pytanie..skad Wy wzięłyście ze ja boje się macierzyństwa? ze zamierzam narzekac na trud macierzyństwa????? ja się tak dla zabawy kłuje w brzuch codziennie???? ani razu przez myśl nie przeszła mi wątpliwość..ani razu nie pomyślałam ze nie chce dziecka..ani razu nie pomyslałam ze bedzie mnie to męczyć..skad Wy w ogole macie takie pomysły? ja sie skarże na to ze aktualnie jestem zaknieta w domu bez zywej duszy bez mozliwosci powiszenia w oknie i powąchaniu 'wiosny'. Jestem mi strasznie przykro..po raz kolejny mam wrażenie ze skaczecie na mnie i to z jakimś wyimaginowanym problemem. Czuje sie teraz jakbym dostała w twarz ..ja staraczka..od mam.
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj przesadzasz nikt Cię źle nie odbiera za aktywne nastawienie, po prostu każdy wie że w życiu różnie bywa, ja chciałam Ci tylko podpowiedzieć żebyś zmieniła natawienie bo na prawdę może być Ci ciężko jeżeli okaże się że przez 9 miesięcy będziesz musiała przeleżeć w łóżku, nie życzę ci ani nikomu tego ale tak może być, jakbym miała twoje podejście to bym sobie w łeb już po dwóch tygodniach strzeliła bo muszę siedzieć w domu, ale że ty jak atak to odbierasz to przykro mi...
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię podziwiam za wytrwałość w swoich dążeniach i w żadem sposób nie chcę Ci wbijać szpili. Po prostu tak zinterpretowałam Twoje wypowiedzi. Jeśli błędnie, to przepraszam. A szczerze powiedziawszy, jeśli nie boisz się macierzyństwa to Cie podziwiam, bo ja byłam przerażona na początku jak zaszłam w ciąże i jak się Igor urodził. Jestem przecież taka młoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
witam!
ela kciuki!!! może już się coś u Ciebie dzieje? bo widze że od jakiegoś czasu nic nie napisałaś? ![]() jaka dziś piękna pogoda! Słonko od samego rana! ![]() ![]() co do dyskusji to macierzyństwie to fakt, wszystko się zmienia ale czy "niestety"? ja tam już czułam wcześniej że jest już czas na tą zmianę. Ile w końcu mogliśmy siedzieć sami, a czas leci. A dziecko daje tyle radości ![]() Oczywiście też "ogranicza" ale to głównie na początku, kiedy jest całkiem zależne od nas i potrzebuje całkowitej uwagi... ale to też urok tego etapu. I nastawienie to podstawa. Ja nie powiem, bo narazie większość czasu siedziałam z małym w domu, ale to z powodu tych jego chorób. Jak tylko zacznie sie robić cieplej napewno to sie zmieni ![]() niedaleko u mnie funkcjonuje od niedawna "klub mamy" - sąspotkania chyba raz czy 2 w tygodniu i przychodzą mamy z dziećmi (w różnym wieku) i organizowane są jakieś fajne zabawy dla dzieci, pogaduchy, spotkania z lekarzami, pedagogami, fitness i inne. Fajna sprawa, tylko jak narazie Tymek był jeszcze za malutki ale napewno niedługo też sobie pochodzimy ![]()
#1636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1637 |
Zadomowienie
|
Witam, ja tak z doskoku, bo Antek wprawdzie nie płacze, ale leży z czkawką i mruczy tam co chwila i pewnie nawet nie zdążę napisać tego posta.
Dlatego z góry przepraszam, że odnoszę się tylko do mojego karmienia. Tu dziękuję Bajce za wypowiedź, bo mniej więcej tak to u nas wygląda. Wprawdzie ja brodawki mam ok i Antoś już chwyta je ładnie, ale za każdym razem przysypia przy cycu, zamiast ssać to ciumka, rzadko się zdarza, że ssie efektywnie. Tak więc aby się porządnie najadł niekiedy 2h musiał wisiec na cycu. No i wyszło na to, że ściąganie i podawanie w butli jest jednak w naszym przypadku szybszą opcją. Wiem ile zjadł, zrobił to szybko, uspokoił się i git. Karmienie w tej chwili jest u nas mieszane, bo nadal co jakiś czas idzie w ruch mm. Ja bardzo chciałam karmić, ale jeśli widzę jak dziecko się męczy, jak ja się męczę to wolę wybrać mniejsze zło. Szkoda mi patrzeć na ryczącego wiecznie synka. Jeśli nie utrzymam laktacji bardzo długo to trudno, ale wiem, że próbowałam. No i tyle póki co bo się Tosiek rozryczał, chyba kupa nadeszła... ![]() Aha, dzisiaj mamy pierwszą wizytę u pediatry. ![]()
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Linka ja cie rozumiem z tym nie wychodzeniem.Jak musiałam leżeć do końca 3 miesiąca to myślałam że mnie szlag trafi ![]() Co do ograniczeń z dzieckiem,to nie zgadzam się.Z dzieckiem można robić wszystko to zależy od nastawienia.Ja od początku miałam podejście że nie chce być matką polką.Chce wyjsć z koleżanką na kawe,do fryzjera do kina czy knajpy z tżtem.Nie chodze po domu w dresie dbam o to żeby ładnie się ubrać i pomalować.Ani razu nie rozmawiałam z żadną dzieciatą koleżanką o kupkach.Dziecko to dla mnie przede wszystkim radość nie ograniczenie. Wszystko jest ok ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, lepiej nic do ciebie nie mówić, bo przecież zaraz poczujesz się urażona, no nic nawet jak ktoś chce Ci dobrze to wychodzi na to że jest dla Ciebie złośliwy, więc ok już nie będę nic do Ciebie pisać. Nie nie mam pojęcia co musiałaś poświęcić żeby mieć dziecko, mi wszystko przyszło super łatwo i sprawnie więc może nie będę się wypowiadać, bo w końcu co ja mogę wiedzieć...
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia Amelki, chcialam, ale tez bylo jak z Blanka, z tym ze w tym momencie sciaganie mleka szybko sie skonczylo z prostego powodu. totalny brak czasu. tu niestety nie sprawdzilo sie chciec to moc, bo kurde no nie rozdwoilam sie ![]() ![]() ale i tak w swoim skromnym mniemaniu jestem dla siebie miszczem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bardzo chce karmic piersia, ale wiem tez, ze jesli nie wyjdzie to trudno... bywa, nie kazdy jest do tego stworzony i nie mam zamiaru miec wyrzutow sumienia jesli podam MM. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam.
Mała od godziny próbowała zasnąć, w końcu puściłam jej na youtube odgłos suszarki i po 15 minutach mała słodko chrapie ![]() ELA, DAWAJ DZIOŁCHA , PRZYJ..... ![]() Cytat:
To nie remont. To nowy dom. Pewnie, że się pochwalę efektem. Nie wiem, kiedy się tam przeprowadzimy, bo jeszcze musimy sprzedać to mieszkanie. Może w maju, czerwcu. Cytat:
Z tego co pamiętam, to mówiłaś, że chcesz karmić piersią. Dziewczyny już mówiły, że podawanie w takiej sytuacji butli to nie jest dobry pomysł, skoro masz pokarm w piersiach. Ale jeżeli Cię to martwi lub jest tak wygodniej podać butlę, to się nie męcz. Teraz jest o tyle dobrze, że MM są dobre, nie tak dobre jak mleko mamusi ale lepsze niż choćby 20 lat temu. Cytat:
Piękne. Cytat:
Mi też spodobała się dwójka. Już doczytałam, że bierzesz 1 i 2. Dobry wybór. ![]() Cytat:
Miałam właśnie się pytać co tam u Ciebie. Super, że widzieliście maleństwo i zdrowo się rozwija. To jakie miałaś pierwsze objawy ciąży? Przeczuwałaś coś? Jak ostatnio byłam u gina, to pytał się czy mam już regularne okresy. On mówił, że tak po 3 miesiącach od zaprzestania karmienia piersią okresy zaczynają się normować, więc może tak będzie u Ciebie? No to planujecie to drugie czy nie? Cytat:
Masz już to zaświadczenie od okulisty??? Odnośnie pogrubionego....wiesz, ja siedzę w domu z małą, moje życie zmieniło się diametralnie, bardzo się zmieniło ale cieszę się z tego. Dla mnie te chwile z dzieckiem są bezcenne. Jak mąż wraca z pracy, to mamy o czym rozmawiać, choćby o nowym domu a ja uwielbiam mu się chwalić co dziś Lidka nowego zrobiła, że np zaczyna tańczyć jak słyszy fajną muzykę i tak śmiesznie kręci pupą, że goniła kota, że wyłączyła mi pralkę z praniem. I trzeba się trochę cofnąć w rozwoju jak chcesz się z dzieckiem pobawić, co nie oznacza, że taka pozostaję. Nie uważam, abym na co dzień była infantylna. Jeżeli bym czuła brak czasu dla siebie czy ochotę żeby gdzieś wyjść to nie widzę przeszkód aby tak było czy aby się w inny sposób realizować. Jest wiele kobiet, matek które są zadowolone. Są też sfrustrowane, bo za duzo obowiązków, brak wsparcia, następne dziecko niekoniecznie chciane...no nie wiem. Ale ja jestem szczęśliwa i moje dziecko też jest szczęśliwe. Wszystko zależy od priorytetów, dla mnie w tej chwili dziecko jest ważne i dla niej porzuciłam wiele...lecz nie wszystko. Bo jest chciana i wyczekiwana. To się nie zmieni ale ona dorośnie, przestanie być zależna ode mnie czy innych osób i zmienią się priorytety, zmienię się ja. Ale bynajmniej teraz nie chcę żałować, że coś było ważniejsze od niej. Jeśli nie czuję takiej potrzeby to nie robię nic na siłę. Jeśli jakaś matka czuje, że przez dziecko traci coś, bo ona chce iść na basen, to niech idzie. Musi być szczęśliwa w nowej roli. Jeśli zaraz po urodzeniu chce wrócić do pracy, chce się spełniać to niech wraca. Niech robi to co daje jej szczęście, cokolwiek to jest, byle nie było to z krzywdą dla dziecka. Ja myślę, że sumienie bądź serce samo nam podpowie co jest/ będzie ważne.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no o tym glosno nie mowia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale to ty zaatakowałaś mnie, nie ja Ciebie. Nigdy nie umniejszałam twoim problemów czy przejściom, jak pisałam wcześniej zadałam Ci tylko pytanie bo wydawało mi się że skoro już teraz jest Ci bardzo ciężko siedzieć w domu to co będzie później, nie chciałam bardziej tematu rozwijać, no cóż jest jak jest, gdybyś od razu mi odpisała to co teraz tematu by nie było. Chyba zostanę jednak przy czytaniu, na temat karmienia się nie wypowiem, na inne tematy witać też nie bardzo wiem co powiedzieć, tylko jakieś kłótnie wyszły... Trzymam kciuki za was wszystkie, jestem z wami i cieszę się wszystkimi sukcesami ![]()
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Hej laski bez spinki proszę
![]() Linka wie co robi...już się podporządkowała a jak trzeba będzie to będzie siedzieć w domu 24h/d ![]() Zresztą inaczej się siedzi z groszkiem w brzuchu a inaczej na zwolnieniu L4 ![]() Cebulka - dokładnie wiem co przechodzisz bo u nas było to samo. ![]() ![]() Patrz na to co dla Was najlepsze i nigdy się nie zadręczaj. Bo ja tak robiłam, ze kiepska ze mnie matka bo małego wykarmić nie mogę. ![]() Skiero przyjemnego spacerku życzę ![]() Teorema masz bardzo dużo racji w tym co napisałaś. Wątpliwości są cały czas...Czy wystarczająco zjadł, czy 3 kupy to już za dużo. Czy powinien spać tak długo, a może śpi za krótko ![]() Bajka- Ty kuro domowa ![]() ![]() Ja ma doła dalej...idziemy dziś na USG wiec proszę o kciuki. Sama nie wiem co bym wolała. Chyba, żeby był zdrowy ![]() Do tego przeżywa rozstanie ze mną. Wczoraj jak Go odkładałam spać to płakał. godzinę, próbowałam Go odłożyć. Na rękach spał- włożony do łóżeczka w ryk. Dałam Mu w końcu moja koszulkę i spał 3 h. Po czy to "coś" zaczyna Go męczyć ![]() Lunka jak Kamilek się czuje? I nagraj nam jak gada ![]() Wiecie co..jeszcze się zastanawiam czy Marcel świadomie mówi MAMA? Bo gada tatatatta, babababa, papapapa i tam po swojemu a jedynie mówi MAMA jak cos wyraźnie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Santi niestety o wielu rzeczach sie nie mowi , zwłaszcza o tych najtrudniejszych...
![]() |
#1649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy drugim dziecku chyba też bym odciągała. Mimo, że było to męczące to jednak wolałabym odciąganie i święty spokój na 2/3 h. Cytat:
Całe życie wiąże się z wyborami. My też musieliśmy podjąć ciężkie decyzje i każdy kiedyś staje przed jakimś dylematem a skutki uboczne zawsze jakieś są ![]() Cytat:
![]() ![]() Zamorduję moją teściową ![]() ![]() Tak rozpuścili Igora, że teraz tylko na rękach się chce nosić... grrr |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka kuro ![]() ![]() w ten weekend moge bo tz dzis wraca ![]() trzymam kciuki za usg! co do mama.... kurde kto to wie ![]() ![]() Amelka narazie tylko aaaaa grrrrrr pfffff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.