|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Od ponad godziny jest wściek, nie bardzo wiem z jakiego powodu. Krzyk-jedzenie-spokój-krzyk-bujanie-spokój-krzyk-jedzenie itd.Jeszcze teraz doszła czkawka, wiec jest dodatkowa złość. ![]() Niebieska, gratulacje. Mały jest przeuroczy.
|
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
,żeby tak zostało.
|
|
#2373 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia
dziwne te urodziny, ale nawet tesciowa zlozyla mi zyczenia:-/ moj ojciec znow sie nie odezwal, nie wiem czemu, ale co rok w glebi ducha na to licze. Jestem zmeczona, ale wciaz staram sie myslec o tym, ze kacik sobie z mezem szykujemy i w koncu bede miala wiecej czasu...dla Zosi siebie i meza Dobranoc Wam moje dziecie sie budzi a moje oczy zamykaja Do mnie nsdal nie dociera, ze jestem mama, ze mam coreczke...to takie abstrakcyjne:-P a jutro 5 tygodni nam"trzasnie"
|
#2374 |
|
Gang Iren
|
Oj przechwaliłam,że u mnie noce dobre.
Mam beksę właśnie...
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
pospalam- cale 2 godziny. teraz byla akcja pt.: "osram sie po pepek,niech matka czysci, a jak juz sie upora to wtedy udam, ze jestem fontanna i wszystko osikam, wtedy mnie przebiora a ja w tym czasie bede wykonywala milion ruchow na sekunde"
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Od godziny probuje uśpić dziecko i nic. Ani cyc, ani zostawienie do uśnięcia, ani śpiewanie, glaskanie, smoczek. Po prostu nic. A ziewa, ze zaraz mnie połknie.
Dziewczyny, spijcie poki możecie. Zgaga to byl pikuś - czasem leki działały. A przy maluchu nie ma przeproś - pan i władca wzywa, trzeba słuchać. Musze wytoczyć cięższe działa - budzę męża, trudno, niech buja, nosi, ale uśpi mi dziecko. Forester - kupe pi pachy, obsikanie, kompleksowe mycie i przebieranie tez juz tej nocy zaliczyliśmy :P
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Widze nie tylko ja dzisiaj ciezka noc od 4 moja nie spi i beczy nawet cyc nie pomogl, teraz uratowala mnie suszarka cieple powietrze wieje jej po nozkach i usypia
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny , u nas oczywiscie wszystko jak zawsze , jedno nocne karmienie o 4 i tyle.
Widzialam ze pisalyscie o polskich standardach( choc naszej sluzbie zdrowia to slowo jest obce) w porDniach czy szpitalach. My wlasnie wczoraj bylismy na wizycie w poradni rehabilitacyjnej i co? I chcialam uciec po pierwszej wymianie zdan z pania doktor: ona: dlaczego on sie nie usmiecha? Ja: bo ryczy ( w poradni 35 stopni , okna pozamykane , halas do tego lekki glodek) ona: to niech przestanie. Zostala mi zaproponowana rehbilitacja ogolnorozwojowa raz w miesiacu - podziekowalam dla cwiczen raz w miesiacu szkoda mi dziecko rozbierac. Zapisalam sie do prywatnego osrodka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma pilota do wyłączania dziecia to niech się podzieli a nie takie teksty Co do rehabilitacji- no tak to jest właśnie- nie masz kasy to właściwie nie masz rehabilitacji Witam z rana U mnie noc średnia, coś się Adaś kręcił i kwękał przez sen na bąki. Ja nie mogę spać jak on tak pokwękuje, pochrapuje itp więc generalnie jestem średnio wyspana. Do tego coś mnie gardło drapie cudownie
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie dawno mnie nie było. Na razie nie mam czasu nadrabiać, bo obok śpi maleńka kruszynka Alicja
Poród był traumatyczny. Oczywiście było warto dla takiego skarbu, ale jeśli kiedyś dojdzie do drugiej ciąży, to tylko z opcją ZZO, albo cesarka. Malutka dużo je, ciągle wisi na cycu. Pokarm mam od 3 doby , ale jadła też MM w szpitalu. W domu mam wystarczająco w cycach. Sporo śpi, w nocy co 2h się budzi, possie , trochę dokazuje i znowu. W szpitalu było koszmarnie, bo nie chciała spać w nocy. PO porodzie od razu schudłam
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
lista mam nadzieję w miarę nadąża
musiałam przenieść część lutówek do drugiego postu bo brakło znaków u mnie niestety ale z pokarmem kiepsko... mała się mimo wszystkich mądrych źródeł nie najada z cycka bo po opróżnieniu oby piersi drze się w niebogłosy i nie pomaga nic prócz butli z mm - jak sobie doje to jest luzik i dziecko jest happy.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-02-25 o 08:32 |
|
|
|
#2383 |
|
Gang Iren
|
Iwantyou no co za kobieta
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, co za koszmarną noc. Już nie pamietam kiedy ostatnio było tak zle. Gdybym nie mój maz to spokojnie mogłabym grać w świcie żywych trupów.
Emil zasnął koło 22h, potem obudził się o 23h30 i nie spał przez godzinę. Kolejna pobudka o 2h30 i już nie umiał zasnąć w ogóle. W końcu udało sie u mnie na brzuchu i jakos przekimalismy do 5h30, ale ja byłam w polsnie. A o 5h30 mój syn uznał, ze nic się skończyła Po 6h oddałam go mężowi, który zajmowal się nim aż do 8h30, kiedy wyszedł do pracy i zostawił mi spiacego Emila. Poważnie rozważam zakup Woombie Tylko czy Emil już nie jest trochę za duży, zeby aż tak go krępować? iwantyou ta poradnia to jakiś żart Justien gratuluje córeczki i współczuje porodu.
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
JustiLbn O trumien noworodkowy robili problemy? Mój tez miał i to żaden problem.
P.s sorki dziewczyny za brak polskich znaków |
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Marcel
|
|
|
|
#2387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ale słodziak i ma czarną czuprynę bujną cudnie!
|
|||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Scenka sprzed chwili
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
justi, gratulacje
![]() No, to jedna mniej do rodzenia ![]() Chciałam napisać posta, ale dziecko mnie woła. Czy ona w ogóle nie potrzebuje snu? Małe dzieci podobno dużo śpią... Podobno
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
niebieska, JustiLbn gratulacje iwantyou uwielbiam takie lekarki od siedmiu bolesci U nas noc w miare, Alek zazwyczaj tak ok.5 zaczyna kwekac, bo go gazy mecza, on spi, ale ja przez te jego stekania, to czuwam i tak juz do rana, dopoki maz nie wstanie i go nie wezmie ze soba, jak sie do pracy szykuje. Mam wtedy ok.godzinki snu Nieraz jeszcze zasnie tak od 8 do 10, no ale to zalezy kiedy. Dzisiaj stwierdzil, ze juz spal nie bedzie
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podacie jeszcze raz ten przepis na masc na rozstępy. Prosba pooranej , zdesperowanej kolezanki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2392 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny Cytat:
wszystko się szybko unormuje zobaczyszCytat:
Ciągle pcha rączki do buzi, raz jedną raz drugą
|
|||
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
też mi ktoś takich głupot naopowiadał ...
|
|
#2394 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas noc spokojna. Doris spała od 21.15 do 5.25. Potem zjadła i do 6.30 jeszcze przekimała a potem dopadły ją gazy położyłam ją na golasa na brzuchu na przewijaku, wybączyła się, zjadła i.."momo baw się ze mną" o nie..obudziłam męża, zajął się małą a ja pospałam do 9![]() Cytat:
Ps. gdzie rodziłaś? współczuję traumatycznego porodu Cytat:
Moja już wie, że jak sobie nie wyssie to nie dostanie nic więcej. Z butli dostaje tylko herbatkę z kminku. U mnie mleka zrobiło się więcej jak przestałam mm dokarmiać. Jeśli chciałabyś karmić tylko piersią poproś o pomoc doradcę laktacyjnego - jakby nie pomoc tej położnej do tej pory bujałabym się z podawaniem dodatkowo mm. A jeśli pasuje Ci takie dokarmianie to spoko tylko mam nadzieję, że nie będziesz mieć tak jak ja-mała w pewnym momencie domagała się butli coraz więcej i coraz częściej a w piersiach było coraz mniej...Cytat:
Pokazałam TŻ i mówi: "no! to jest pies" (mniejsze psy nazywa "wytworem psopodobnym"---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Co do rączek u nas to samo-raz jedna piąstka w buzi, raz druga, Ja też słyszałam takie bajki...
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
perfuzja scenka boska. nocy współczuje. a może zamiast woombie, coś takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/Blankets-B...-/151111651246
u nas ten otulacz świetnie się sprawdza. wiem, że są w tk maxie chyba po ok 60 zl. JustiLbn gratulacje! isia4891 jaki fajny kluseczek! Cytat:
![]() noc taka sobie. ciemieniucha natarciu, wysypka też. w czw mamy niby szczepienie, ale waham się. Jak myślicie czy przy silnej reakcji alergicznej (wysypka, ciemieniucha, zielone kupy) powinno się szczepić dziecko?
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Hej, od niedzieli próbuję coś napisać i albo mnie wywala z wizażu, albo posty znikają. Długie posty. Dlatego napiszę więcej dopiero jak ten zostanie.
Gratuluję nowym mamusiom coraz mniej zostało dwupaczków...
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() Takiej koszmarnej nocy to nigdy z Leonem nie mialam. Najpierw plakal przez 3 h przed zasnieciem. Obudzil sie o 1.30 i wrzeszczal ( placzem tego nie mozna nazwac) do 4.30 i nic na niego nie dzialalo...Pozniej budzil sie co godzine, by o 8 stwierdzic,ze czas rozpoczac nowy dzien- z placzem na ustach... Ja nie wiem co mu sie dzieje..Boje sie,ze to nie kolki,ale cos powazniejszego, ale tutaj na placz dziecka reaguja stwierdzeniem, ze to dziecko wiec placze, ma kolki i gazy i nikt nie chce nam pomoc.... Z reszta co ze mnie za matka, skoro nie potrafie przyniesc ulgi wlasnemu dziecku. Pozytek ze mnie taki, ze jak on placze, to ja razem z nim... Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2014-02-25 o 11:29 |
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do woombie, ja bym nie kupowała już, nie warto chyba. Ja zawijam w kocyk, jak Borys zaśnie i sie odkopie to już nic sobie nie robi. Śliczności i jakie włoski!! Borys łysy jak kolanko Tzn ma włoski wokół głowy na wysokości od uszu w dół, jak po pradziadku (po którym z resztą odziedziczył drugie imię - Czesław)Emil jaki uśmiech od ucha do ucha ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Kurcze moje dziecko przystopowało z wagą.... tydzień temu w pt ważył 5050 u lekarza moja waga pokazała dziś ok 5100 ale ważenie odbyło się tak: wchodzę sama na wagę x wchodzę z Borysem i wychodzi x+Borys Może to nie jest miarodajne nie...?
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
jadę na 14:15 do lekarza z Adasiem- wyciągnęłam dziś z nosa mu zielone gluty
i jakoś tak chyba ma os zapchany.Mam w dupie czy uznają mnie za panikarę- wolę aby go lekarka osłuchała. Oczywiście wszędzie brak miejsc nawet na wizyty domowe we wszelkich placówkach nawet prywantych (koszy 300 zł ), udało mi się w LM w Piasecznie dorwać termin
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
To jest filmik czy zdjęcie?
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Ja się boję przychodni teraz jak ognia... epidemia grypska mnie przeraża a podobno zaczyna się coś dziać...e h... co roku to samo przy takiej zimie - nie zimie będzie pewnie masakra
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

Od ponad godziny jest wściek, nie bardzo wiem z jakiego powodu. Krzyk-jedzenie-spokój-krzyk-bujanie-spokój-krzyk-jedzenie itd.

,żeby tak zostało.
moje dziecie sie budzi a moje oczy zamykaja
16.06.2012r.

jak ma pilota do wyłączania dziecia to niech się podzieli a nie takie teksty 

Może to nie jest miarodajne nie...?
i jakoś tak chyba ma os zapchany.