|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Jeszcze teraz doszła czkawka, wiec jest dodatkowa złość. ![]() Niebieska, gratulacje. Mały jest przeuroczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2374 |
Gang Iren
|
Oj przechwaliłam,że u mnie noce dobre.
Mam beksę właśnie...
#2375 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
pospalam- cale 2 godziny. teraz byla akcja pt.: "osram sie po pepek,niech matka czysci, a jak juz sie upora to wtedy udam, ze jestem fontanna i wszystko osikam, wtedy mnie przebiora a ja w tym czasie bede wykonywala milion ruchow na sekunde"
#2377 |
Zadomowienie
|
Od godziny probuje uśpić dziecko i nic. Ani cyc, ani zostawienie do uśnięcia, ani śpiewanie, glaskanie, smoczek. Po prostu nic. A ziewa, ze zaraz mnie połknie.
Dziewczyny, spijcie poki możecie. Zgaga to byl pikuś - czasem leki działały. A przy maluchu nie ma przeproś - pan i władca wzywa, trzeba słuchać. Musze wytoczyć cięższe działa - budzę męża, trudno, niech buja, nosi, ale uśpi mi dziecko. Forester - kupe pi pachy, obsikanie, kompleksowe mycie i przebieranie tez juz tej nocy zaliczyliśmy :P
#2378 |
Raczkowanie
|
Widze nie tylko ja dzisiaj ciezka noc od 4 moja nie spi i beczy nawet cyc nie pomogl, teraz uratowala mnie suszarka cieple powietrze wieje jej po nozkach i usypia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny , u nas oczywiscie wszystko jak zawsze , jedno nocne karmienie o 4 i tyle.
Widzialam ze pisalyscie o polskich standardach( choc naszej sluzbie zdrowia to slowo jest obce) w porDniach czy szpitalach. My wlasnie wczoraj bylismy na wizycie w poradni rehabilitacyjnej i co? I chcialam uciec po pierwszej wymianie zdan z pania doktor: ona: dlaczego on sie nie usmiecha? Ja: bo ryczy ( w poradni 35 stopni , okna pozamykane , halas do tego lekki glodek) ona: to niech przestanie. Zostala mi zaproponowana rehbilitacja ogolnorozwojowa raz w miesiacu - podziekowalam dla cwiczen raz w miesiacu szkoda mi dziecko rozbierac. Zapisalam sie do prywatnego osrodka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rehabilitacji- no tak to jest właśnie- nie masz kasy to właściwie nie masz rehabilitacji Witam z rana U mnie noc średnia, coś się Adaś kręcił i kwękał przez sen na bąki. Ja nie mogę spać jak on tak pokwękuje, pochrapuje itp więc generalnie jestem średnio wyspana. Do tego coś mnie gardło drapie ![]()
![]() |
#2381 |
Raczkowanie
|
Mamusie dawno mnie nie było. Na razie nie mam czasu nadrabiać, bo obok śpi maleńka kruszynka Alicja
![]() Poród był traumatyczny. Oczywiście było warto dla takiego skarbu, ale jeśli kiedyś dojdzie do drugiej ciąży, to tylko z opcją ZZO, albo cesarka. Malutka dużo je, ciągle wisi na cycu. Pokarm mam od 3 doby , ale jadła też MM w szpitalu. W domu mam wystarczająco w cycach. Sporo śpi, w nocy co 2h się budzi, possie , trochę dokazuje i znowu. W szpitalu było koszmarnie, bo nie chciała spać w nocy. PO porodzie od razu schudłam ![]() ![]() ![]()
#2382 |
Zakorzenienie
|
lista mam nadzieję w miarę nadąża
![]() ![]() u mnie niestety ale z pokarmem kiepsko... mała się mimo wszystkich mądrych źródeł nie najada z cycka bo po opróżnieniu oby piersi drze się w niebogłosy i nie pomaga nic prócz butli z mm - jak sobie doje to jest luzik i dziecko jest happy.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-02-25 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Gang Iren
|
Iwantyou no co za kobieta
![]()
#2384 |
Zakorzenienie
|
Rany, co za koszmarną noc. Już nie pamietam kiedy ostatnio było tak zle. Gdybym nie mój maz to spokojnie mogłabym grać w świcie żywych trupów.
Emil zasnął koło 22h, potem obudził się o 23h30 i nie spał przez godzinę. Kolejna pobudka o 2h30 i już nie umiał zasnąć w ogóle. W końcu udało sie u mnie na brzuchu i jakos przekimalismy do 5h30, ale ja byłam w polsnie. A o 5h30 mój syn uznał, ze nic się skończyła ![]() Poważnie rozważam zakup Woombie ![]() ![]() iwantyou ta poradnia to jakiś żart ![]() Justien gratuluje córeczki ![]()
#2385 |
Zadomowienie
|
JustiLbn O trumien noworodkowy robili problemy? Mój tez miał i to żaden problem.
P.s sorki dziewczyny za brak polskich znaków |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
Marcel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ale słodziak ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
Scenka sprzed chwili
![]() ![]()
#2389 |
Rozeznanie
|
justi, gratulacje
![]() No, to jedna mniej do rodzenia ![]() Chciałam napisać posta, ale dziecko mnie woła. Czy ona w ogóle nie potrzebuje snu? Małe dzieci podobno dużo śpią... Podobno ![]()
#2390 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
niebieska, JustiLbn gratulacje ![]() iwantyou uwielbiam takie lekarki od siedmiu bolesci ![]() U nas noc w miare, Alek zazwyczaj tak ok.5 zaczyna kwekac, bo go gazy mecza, on spi, ale ja przez te jego stekania, to czuwam i tak juz do rana, dopoki maz nie wstanie i go nie wezmie ze soba, jak sie do pracy szykuje. Mam wtedy ok.godzinki snu ![]() Nieraz jeszcze zasnie tak od 8 do 10, no ale to zalezy kiedy. Dzisiaj stwierdzil, ze juz spal nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podacie jeszcze raz ten przepis na masc na rozstępy. Prosba pooranej , zdesperowanej kolezanki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle pcha rączki do buzi, raz jedną raz drugą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
też mi ktoś takich głupot naopowiadał ...
![]()
![]() |
#2394 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas noc spokojna. Doris spała od 21.15 do 5.25. Potem zjadła i do 6.30 jeszcze przekimała a potem dopadły ją gazy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ps. gdzie rodziłaś? współczuję traumatycznego porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokazałam TŻ i mówi: "no! to jest pies" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Co do rączek u nas to samo-raz jedna piąstka w buzi, raz druga, Ja też słyszałam takie bajki...
![]() |
#2395 | |
Zadomowienie
|
perfuzja scenka boska. nocy współczuje. a może zamiast woombie, coś takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/Blankets-B...-/151111651246
u nas ten otulacz świetnie się sprawdza. wiem, że są w tk maxie chyba po ok 60 zl. JustiLbn gratulacje! isia4891 jaki fajny kluseczek! Cytat:
![]() ![]() noc taka sobie. ciemieniucha natarciu, wysypka też. w czw mamy niby szczepienie, ale waham się. Jak myślicie czy przy silnej reakcji alergicznej (wysypka, ciemieniucha, zielone kupy) powinno się szczepić dziecko?
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
Hej, od niedzieli próbuję coś napisać i albo mnie wywala z wizażu, albo posty znikają. Długie posty. Dlatego napiszę więcej dopiero jak ten zostanie.
Gratuluję nowym mamusiom ![]()
#2397 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() Takiej koszmarnej nocy to nigdy z Leonem nie mialam. Najpierw plakal przez 3 h przed zasnieciem. Obudzil sie o 1.30 i wrzeszczal ( placzem tego nie mozna nazwac) do 4.30 i nic na niego nie dzialalo...Pozniej budzil sie co godzine, by o 8 stwierdzic,ze czas rozpoczac nowy dzien- z placzem na ustach... Ja nie wiem co mu sie dzieje..Boje sie,ze to nie kolki,ale cos powazniejszego, ale tutaj na placz dziecka reaguja stwierdzeniem, ze to dziecko wiec placze, ma kolki i gazy i nikt nie chce nam pomoc.... Z reszta co ze mnie za matka, skoro nie potrafie przyniesc ulgi wlasnemu dziecku. Pozytek ze mnie taki, ze jak on placze, to ja razem z nim... Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2014-02-25 o 10:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do woombie, ja bym nie kupowała już, nie warto chyba. Ja zawijam w kocyk, jak Borys zaśnie i sie odkopie to już nic sobie nie robi. Śliczności ![]() ![]() Emil jaki uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Kurcze moje dziecko przystopowało z wagą.... tydzień temu w pt ważył 5050 u lekarza moja waga pokazała dziś ok 5100 ale ważenie odbyło się tak: wchodzę sama na wagę x wchodzę z Borysem i wychodzi x+Borys ![]()
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
jadę na 14:15 do lekarza z Adasiem- wyciągnęłam dziś z nosa mu zielone gluty
![]() Mam w dupie czy uznają mnie za panikarę- wolę aby go lekarka osłuchała. Oczywiście wszędzie brak miejsc nawet na wizyty domowe we wszelkich placówkach nawet prywantych (koszy 300 zł ![]()
#2400 | |
Zakorzenienie
|
To jest filmik czy zdjęcie?
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Ja się boję przychodni teraz jak ognia... epidemia grypska mnie przeraża a podobno zaczyna się coś dziać...e h... co roku to samo przy takiej zimie - nie zimie będzie pewnie masakra ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.