|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepsze efekty miałam po ćwiczeniach z: | |||
Ewą Chodakowską |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 8,33% |
Mel B |
2 | 16,67% |
Anną Lewandowską |
0 | 0% |
Inne |
9 | 75,00% |
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chodakowska efekty
dla mnie skalpel 2 jest ciekawszy niż 1 tamten był jakby monotonny
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten kawałek tortu? Co to dla Ciebie, dwie serie skakanki więcej zrobisz i po torcie ![]() ![]()
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że możemy zjeść, byleby nie było to 10 pączków ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Mam takie same odczucia. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- W piątek 28 lutego z marcowym numerem Shape ma być nowa płyta Ewki. Już nie mogę się doczekać kiedy ją odpalę ![]() Zamierzacie kupić ? ![]()
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Też nie miałam nawet nigdy tej gazety w ręku. Ale ten numer kupię na pewno! Tym bardziej, że wyczytałam gdzieś iż ten trening ma być nieco inny niż dotychczasowe. Ma się ponoć skupić na górnych częściach ciała, głównie na ramionach i podobno ma być z hantelkami. Ile w tym prawdy to się okaże w piątek. Pozostaje cierpliwie czekać ;]
Melduję dzisiejszy trening: 1. 20 minut skakanki 2. Skalpel Wyzwanie 3. Trening z Gwiazdami (tym razem wszystkie 2 części) 4. 1x6minut 5. 15 minut rozciągania no i wcześniej było około 2 h latania po mieście z jęzorem na brodzie, tempo zabójcze więc również zaliczam to do treningu ![]()
#276 |
Zadomowienie
|
patrze że wyzwania nie ma wcale w sieci a jeszcze niedawno gdzieś był, no cóż skupię się na skalpel dwa przed najbliższy czas....
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Czytam Wasze posty i te metamorfozy dają kopa do działania! Ja w zeszłą niedzielę zrobiłam pierwszy skalpel, potem w poniedziałek jutro będzie trzeci w tym tygodniu. Potem będę starała się robić regularnie co 2 dni. Staram się odmawiać sobie słodyczy, czipsów, fast foodów. Piję dużo wody z suplementami diety. Wagę sprawdzę sobie na początku marca (muszę zainwestować w baterię do wagi). A tymczasem wymiary : Udo : 62 cm Talia : ok 85 cm Brzuch : ok 101 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że plan masz bardzo dobry i na pewno zgubisz kilogramy jeżeli będziesz się do niego stosować. Bardzo dobrze, że zaczynasz stopniowo, a nie od razu z grubej rury, że codziennie Killer czy Turbo, unikniesz w ten sposób kontuzji, przetrenowania i zniechęcenia. Małymi kroczkami idziemy do celu i dojdziemy ;] Do lata na pewno, jeśli nie do tego to do przyszłego ![]() I jak wrażenia po Skalpelu? Nie wydaje Ci się troszkę nudny? Skalpel II ( z krzesłem) i Skalpel Wyzwanie są nieco mniej monotonnie i bardziej urozmaicone więc polecam spróbować. Pozdrawiam.
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Czy robiłyście treningi Ewki, które były dołączone do magazynu Shape, to chyba były 4 płytki z serii Total Fitness (czy jestem w błędzie?). Zastanawiam się czy nie kupić sobie na Allegro zestawu tych 4 płytek, tylko nie chcę kupować tak w ciemno. Czy mogłybyście napisać jak wyglądają te treningi? Czy są podobne do pozostałych Ewki (Skalpele, Turbo, Killer itd) ? Czy składają się z takich samych ćwiczeń tylko połączonych w inne sekwencje czy to zupełnie inne ćwiczenia? Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki.
#280 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() zaczełam ćwiczyć 12 lutego i mieszam sobie różne treningi ( osobiście najbardziej lubię agę walczak, która jest na yt, bo bardziej do mnie przemawia niż Ewa ) startowałam z wagi 77/78 przy wzroście 170 ![]() ![]() ![]() Cwiczę 4 dni i 1 dzień przerwy. jadam 4 posiłki, czasem zdarza się 3 w około 4 godzinnych odstępach czasowych. Staram się nie jeść smażonego, a jak już to tylko na oleju kokosowym i na małej łyzeczcce, staram się bardziej dusić. Do każdego dania dodaje warzywa, dużo warzyw, a dzien zaczynam od owsianki z jabłkami i cynamonem ![]() zrobiłam sobie już zdjęcia 12.02 ![]()
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Wczoraj minęły moje 3 tygodnie odkąd ćwiczę z Ewą, nawet nie wiem kiedy to zleciało, a najważniejsze, że nie mam zamiaru przestawać i nadal mam tyle samo chęci co na początku i ćwiczę z wielką przyjemnością
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
a jak wam idzie skalpel 2 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Mi 2 pasuje bardziej niż 1 bo jest mniej monotonny, lubię go. Choć mam problemy z tym ćwiczeniem kiedy trzeba się oprzeć o krzesło i robić takie jakby pompki, robię ten ruch bardzo minimalny ale ten Skalpel robiłam dopiero 3 raz więc to dopiero początek. Mam nadzieję, że z czasem będzie mi to ćwiczenie szło coraz lepiej i będę schodzić coraz niżej. W każdym bądź razie bardzie przyjemnie mi się robi ten trening
![]()
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
W trzeciej serii Skalpela z krzesłem (czyli pompki, brzuszki z nogami opartymi o krzesło i wykroki) olewałam krzesło i przenosiłam się na podłogę. Bałam się że przy pompkach wybiję sobie zęby
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Ja skalpela 2 nie robiłam nigdy - nie mam w domu krzesła
![]() No i Kobitki, od 28 lutego w nowym numerze shape kolejna płyta z Ewką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O nowej płycie wiem i mam zamiarr kupić. A słyszałas coś więcej o niej może? Mi sie obiło o uszy, że to ma być tening z hantelkami czyli głównie na górne partie ciała ale ile w tym prawdy to się okaże chyba dopiero w piątek ... ![]()
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Aye, mają być hantle - Ewa wrzucała jakąś fotkę na FB z kręcenia, i właśnie z hantlami. Nazwa też niewiele mówi, model look może dotyczyć wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam coś takiego:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Na swoim profilu na fejsie magazyn Shape napisał: "Na premierę trailera naszego najnowszego DVD zapraszamy w czwartek o godz. 10" Już nie mogę się doczekać, a póki co id robić Killer'a, jak starczy mocy to machnę jeszcze któryś ze Skalpeli.
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melduję dzisiejszy trening: - 20 minut skakanki, - Killer, -2x6minutówka, - Skalpel I
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Ja całkowicie już odpuściłam Skalpel 1 na rzecz Skalpela-2.
Jednyne trudne dla mnie ćwiczenie z 2, to wstawanie w krzesła na jednej nodze ... o matkooo za chiny ludowe nie mogę tego zrobić :P więc trochę "oszukuję" wstaje na dwóch (z naciskiem na jedną) a drugą podnoszę do góry już po wstaniu ![]() Po wykonaniu całego Skalpela jestem cała mokra.. ale tak jak Ewa mówi można ten program wykonać na 20% ale można i na 100%... ja podczas ćwiczeń staram się dawać z siebie 100%
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, ja też próbuję dawać z siebie maksa, bo jak już się za coś zabieram to robię na maksimum możliwości i nie odpuszczam sobie ani trochę. I o to chodzi, trening to ma być trening.
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
a ja dziś zatrzymałam się na tzw pompkach i na tym skończyłam trening... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na kolejny raz, myśl pozytywnie a na pewno dasz radę zrobić więcej. Uwierz w siebie a osiągniesz już połowę sukcesu ! ;*
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj 23 dzień moich ćwiczeń z Ewą (czyli niedługo stuknie miesiąc! yupi ![]() Co do efektów no to są bardzo satysfkacjonujące. Choć się nie waże no to widac, że schudłam (i to nie tylko ja zauważyłam ale moje otoczenie również). Co do innych zmian no to pupa się bardzo podniosła i nie jest już taka płaska, z brzucha poleciałi mi najwięcej centymetrów i to widać gołym okiem, ładnie zarysowały się ramiona, no i nogi zmieniły całkiem kształt i proporcje, mimo, że z nich nie spadło mi jakoś dużo no to i tak wyglądaja o niebo lepiej bo zrobiły się po prostu ładne, kształtne i bardziej proporcjonalne do reszty ciała. Przede wszystkim skór ana całym ciele jest bardziej jędrna i napięta. Także jestem bardzo zadowolona i nie mam zmaiaru przestawać ćwiczyć, tym bardziej, że mam z tych treningów ogromną przyjemność i satysfkację. Wcześniej próbowałam schudnąć na wiele sposób i nie miałam takich efektów w tak krótkim czasie. Co do jedzenia no to trzymam dietę około 1600-17oo kcal (ćwiczę 6 razy w tygodniu po 40 minut z Ewą+ 20 minut skakanki). Staram się jeść zdrowo i nie jem słodyczy (pozwalam sobie na coś małego słodkiego raz na 2 tygodnie). Choć nie powiem żebym nie miała wpadek bo miałam i to nie małe a mimo to kilogramy spadają bo to widać. Także motywacja jest, oby tak dalej a będzie pięknie ;-)
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
wracam do was z poczwórną motywacją! od piątku u mnie tragedia porzuciłam diete na rzecz pizzy (przezemnie robionej) i słodyczy z niemiec.. (cały czas ćwicząc, no może jeden dzień przerwy) w tygodniu 2 razy skalpel 3 razy killer.. no więc dzisiaj poszłam sie niestety zwarzyć i co? SCHUDLAM 2 kg!!!!!!!!!!!! przy moim ostatnim obrzarstwie jeszcze schudłam - oczywiście nie było tego aż tak dużo, w weekend uczelnia 10 godz dziennie, przy czym w trakcie napadłam na biedronke - bułe czoskową i francuskie drożdżóweczki z czekoladką
![]() a ja chudne!!!!!!!! ![]() ![]()
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- założyłam moje ulubione spodenki sprzed ciąży.. IDEALNE!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.