|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
A i Chocolate gratuluje dużych syneczków
Na prawdę waga imponująca Dają rade chłopaki
|
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia wczesniej Cie zacytowalam,ale musialam skonczyc...
Chyba zmienia si epodejscie w drugiej ciazy,bo ja jak narazie nawet jeszcze nie przynioslam kartonow,zeby przesortowac.A prac chyba bede dopiero w maju.Tez chce suszyc na swiezym powietrzu.A przy pierwszej ciazy zaczelam robic pranie 3.5 miesiaca przed.Plus byl taki,ze mniejszy brzuch i wieksze checi do prasowania. Teraz poprostu jakos mi sie nie spieszy,wydaje mi sie jeszcze za wczesnie. Jesli chodzi o porod,to mam zamiar wrocic pod koniec maja do Niemiec i tutaj urodzic,ale wiadomo trzeba bedzie sie zabezpieczyc i wybrac jakis szpital w Katowicach.
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
tu zrobilam Twoj podpis,skopiuj i sprobuj cos zmienic
![]() Raduś albo w zalaczniku masz mala podpowiedz. ups,niby wkleilam prosto z edycji,ale on odrazu to zapisuje tak jak powinno byc,zaraz przesle Ci to na PW
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-02-25 o 12:20 |
|
|
|
#874 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno ![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedy planujecie przeprowadzkę???Pomyśl, wyprawkę jeszcze zdążycie-kupa czasu Chyba masz rację, udzielił mi się wilczy apetyt Kingusi ![]() To ja już profilaktycznie, zapobiegawczo 3mam żebym nie zapomniała. Cytat:
, następnym razem lekko poszturchaj brzuszek albo pogłaszcz, zmień pozycję, a maleństwo się przesunie i nie będzie mamusi dokuczać![]() Kochana no jacha że impra , tylko, że tak z rana![]() A Ty szalona jesteś , skąd masz tyle sił, ja dzisiaj znowu mam dzień lenia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Body z minni baletnica---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na obiad pomidorówa i mięsko w sosie. Właśnie robię ![]() Cytat:
ja cie
|
|||||||||||||
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się one strasznie podobają
W ogóle to ma meeega ochotę na coś słodkiego. W szafce pustki a do żabki mi się iść nie chce specjalnie. Ale tak bym sobie zjadła że hohoh, jakiegoś 3 bita albo coś innego. Nie wiem czy wytrzymam. Najwyżej się ubiorę i pójdę po batona albo najlepiej po czekoladę z okienkiem
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Hej
co myślicie o takim zestawie? Wart tej ceny?http://tablica.pl/oferta/x-lander-xa...tml#0d67b7816d |
|
|
|
#877 | ||
|
Raczkowanie
|
Doczytalam sobie rano, a potem poszlam polezec w wannnie , wracam a tu juz 3 strony!!
![]() A ja mam dzisiaj wizyte o 17.00 o czym prawie calkiem zapomnialam... Ten miesiac mi zleciał jak z bata.. Cytat:
![]() Ja mysle ze Twoja niedyspozycja nie zaszkodzi bardziej jak jakies silne leki, postawilabym jednak na domowe metody, wygrzewanie no i kurcze moze w domu kilka dni zostac? Cytat:
:PJa tez mam troche inne podejscie teraz, z niczym sie nie spiesze. Chociaz chce miec wszystko gotowe przed porodem , kupione itd. No i pranie juz robie i ukladam zeby potem nie miec za duzo bo nie przepadam za prasowaniem ))Ja dzisiaj na obiad robie placki ziemniaczane - ide na łatwizne Ale mnie to gotowanie juz meczy.. nie mogl by tak chłop czasami cos ugotowac?? eh..
|
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, i mam nadzieję się udało
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czaiłam się na ten leżaczek w tej cenie, bo faktycznie duża promocja i teraz dupa Dzięki za podpowiedzi jak to z tym praniem lumpeksowych ciuszków. Planowałam właśnie zrobić tak jak radzicie. A ja dziś pochodziłam trochę po mieście i bardzo brzuch mnie teraz ciągnie, a muszę mieszkanie sprzątnąć choć mam lenia bo jutro stypa u nas będzie to ludzi trochę się najdzie.
|
|
#880 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do termometru to się nie wypowiem. My mamy strzelany w czoło, ale jakiś dziwny jest i zawsze różne temp. pokazuje, dlatego jeśli nie jesteśmy pewni to młodemu mierzymy pod pachą, takim za 10 zł z rossmana choć i tak jestem zdania, ze najlepsze są te stare rtęciowe, no ale niestety nie dokupienia w apteceCytat:
Właśnie coś mi się wydawało, że właśnie Adaśka pupinę smarowałam to maścią, nawet tż-ta pytałam bo nie pamiętałam ![]() My już testujemy kremik do buźki hippa bo młodemu wyszły krostki na buźce. Odkupimy siostrze Mam zamiar na Adaśku przetestować chusteczki huggies te zielone, wczoraj kupiłam w rossmanie 2+1 gratis My używamy do grubszych spraw i do rączek na spacerach![]() Zapomniałabym, gratki za 27tc ![]() Cytat:
przypomniał mi się nasz weekend majowy jak młody miał 1,5roku właśnie w sopocie. Raptem byliśmy tydzień, a też na kwaterę wzywaliśmy lekarza, bo młodego straszny duszący kaszel męczył. Z resztą my zawsze wybieraliśmy miejsca na urlop blisko szpitala, przychodni albo spisywaliśmy nr tel do regionalnych lekarzy, bo młody często chorował![]() Oj tam przytyłaś, rybka to samo zdrowie ![]() Tatusia widziałam, ale się nie wczytywałam w wątek ![]() ---------------------------- U rp_77 zamówiłam, ale jeszcze nie przyszło, może dzisiaj :- Super poduszka KLIN dla niemowlaczków - Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt. - Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska -Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! -AVENT wkładki laktacyjne 60szt DUŻA PAKA -Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno PROMOCJA x 2 -Płyn do płukania Pollena Dzidziuś 750ml - OKAZJA x2 - BabyOno woreczki na zużyte pieluszki 100szt -LINDAM praktyczny organizer na zabawki drobiazgi - szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee - Pojemnik na mleko 4szt.Tommee Tippee 0%BPA - Biały Jeleń żel do higieny intymnej z korą dębu - Termoopakowanie Tommee Tippee termotorba PROMOCJA -Silikonowe osłonki piersi na sutki Tommee Tippee - Butelka ANTYKOLKOWA 260ml Tommee Tippee + czujnik - Higieniczne nakładki sedesowe na toaletę .100szt. -Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 150g -Proszek do prania Pollena Dzidziuś 3kg OKAZJA -Podkłady do przewijania 5szt. idealne do szpitala dla mnie bo dla młodej kupiłam w rossmanie. Ja w bardzo lubię firmę TT, dlatego przy niej pozostanę. Sprawdziła mi się z synkiem, po za tym zostało mi kupę gadżetów tej firmy sterylizator, podgrzewacz itp. Jeszcze mam zamiar kupić laktator tylko, że tym razem elektryczny TT, wcześniej miałam ręczny ![]() To wszystko w marcu zamierzam zaatakować aptekę geminii i będę miała wyprawkę kosmetyczną całą
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-25 o 13:32 |
|||||
|
|
|
#882 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i udanych zakupów![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i czekamy na relacje.-------------------------------- Dajcie mi kopsztutra na rozpęd. Tż mnie udusi, zaczęłam robić ostatnio porządki wiosenne i stanęły w miejscu. Prawie wszystko z szafek powyciągałam i tak leży Obiad nie dokończony, ale Was nadrobiłam a po 15 po młodego już.U młodego dalej ferie i pustki w przedszkolu, więc ustaliłam z tż-tem, że od jutra do końca tyg młody zostanie ze mną w domu, tak mi żal bidulka. Dzisiaj musiał pójść, bo rano miałam angielski. Jedyna rzecz, którą zrobiłam |
||||
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba dobrze, że zwiekszył dawkę Cytat:
![]() mam od 14.02 zwiększona dawkę i ta pogoda chyba tak działa ![]() dodam jeszcze, że obsługuję chorego męża, no to już mam duże dziecko w domu za zakupy też się zastanawiam nad ta poduszką klinem, chyba że ręcznik/kocyk pod materac mi starczy ![]() bo na pewno kupię mata na materac, tylko nie wiem, jaką... chcę taka oddychającą, ta będzie ok?? ![]() http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...961946491.html |
||
|
|
|
#884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję zrobić z ketchupem (albo sosem cygańskim bo my nie lubimy ketchupu )Cytat:
czeka mnie jej opróżnienie a potem pranie prasowanie i układanie ![]() Cytat:
![]() Ale teraz chyba zrobię to na 3 raty ![]() Chyba faktycznie przy drugim inaczej liczy się czas ![]() O proszę, to fajną masz opcję żeby wrócić tam na poród Cytat:
![]() My też przy Dominice to tylko TT i te właśnie z czujnikiem w środku laktator również TT i wszelkie buteleczki itp. Byłam z nich zadowolona, nie narzekałam, ale teraz jednak zmienię na Avent Naturals Co do zakupów to widzę, że w 70% podobne zamawiamy u niego tylko pozwolę się wypowiedzieć co do nakładek silikonowych z TT, miałaś je już? masz je sprawdzone przetestowane? bo pisałam tu kiedyś, że przy kupnie osłonek żeby kierować się ich kształtem - żeby nie były okrągłe, że lepsze wyprofilowane bo przy takim kształcie jak ma Avent albo Lovi (wyprofilowane) to dzięki temu dzidziuś noskiem dotyka gołej piersi mamy ![]() No i też wyczaiłam u tego sprzedawcy Białego Jelenia z korą dębu ![]() Kto pytał o x-landera? Pater?Fajna cena za taki komplet a z odbiorem osobistym?Ale fajny przepis z tym ryżem - spróbuję Polecam również taką papeczkę na udka zrobić - z płatków kukurydzianych, ketchupu, cebulki i przypraw - taką papkę smaruje się na udka i do naczynia i do piekarnika - rewelacja ja pierwszy raz to jadłam co prawda na pałeczkach, ale później sama w domu robiłam już na udkach ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Mam bardzo podobny ochraniacz - i właśnie taki na całe łóżeczko i z tymi gumkami - służył 3 lata i czeka na kolejną obywatelkę Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-25 o 13:42 |
|||||
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię się jednak zdecydować czy butelki brać Avent czy może TT ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Ale druga komoda to już wyzwanie. 4 półki i 4 szuflady. Najgorzej będzie z szufladami właśnie. No i jeszcze porządek w biurku. część rzeczy z komody będę chciała dać do biurka właśnie. Tak więc mam nadzieję że jakoś mi się to uda Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-25 o 14:02 |
||
|
|
|
#886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Już niedługo przeprowadzka Cytat:
Powodzenia na wizycie i udanych łowów w hurtowni. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za podpowiedź z książkami pod materac pamiętam, ze moja mama jeszcze podkładała pod nogi od łóżeczka ![]() no to materacyk chyba dobry ![]() i tańszy niż w Ikei |
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam Aventu od urodzenia do 1,5 roku czasu, a potem te nowe Lovi wyszły i na nie się przerzuciliśmy Teraz też zacznę od Aventu ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
ale prostsze wydają się jednak Avent - chodzi o mycie, składanie, zakamarki etc.My w szufladach mamy papierzyska - to dopiero będzie wyzwanie gdzie to upchać a dolne to pościel i ręczniki na zmianę - ale już mam plan na nie
|
||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja o praniu ciuszków na razie nie myślę Ale pewnie gdzieś kwiecień / maj się za to wezmę Butelkę kupiłam aventowską, na razie jedną, tą najmniejszą i smoczki też chcę z Aventu No i komodę też wypróżniłam z Naszych rzeczy.. Nie wiem czy się pomieszczę tam z ciuszkami dla Małego, bo tam mam w sumie 6 półek tylko. Ale w małym pokoju mam meble takie starsze, których sama używałam, więc najwyżej tam poukładam te większe ciuszki, a małe zostaną w sypialni.. Ja czekam na kuriera, bo przyjdą mi zasłonki do sypialni w końcu |
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w drugiej komodzie w szufladach to tylko same papierzyska. I jakieś gazety męża samochodowe, które zamiast jak przeczyta wyrzucić to je zostawia |
|
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() porównywałam z NUKiem i wielkoscią nie ma dużej różnicy, tylko ta tarczka ma troche inny kształt... siostra kupowała tylko NUKa ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() jak ona nie zda egzaminu przy kolkach, to dokupię jedną dużą Dr Browns'a |
||
|
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam ostatnio połowę tego co ty + smoczki NUK, Butelkę Nuka i TT z czujnikiem oraz inne rzeczy czekam na jakąś wiadomość od sprzedawcy bo od 4 dni cisz a :/ a kupowałam u sprzedawcy z polecenia jednej mamusi 2013.Cytat:
|
||
|
|
|
#894 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w każdym razie na pewno nie kupię bo elektryczne / elektroniczne rzeczy z Biedry to już w ogóle historia u nas... Nie mam szczęścia do tej marki i tyle Ale cena kusząca, nie ma co. Cytat:
może któraś się pokusi? Cytat:
Ja też się zastanawiam nad klinem. Zasadniczo racja z tymi książkami pod materacem...
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-02-25 o 14:58 |
||||
|
|
|
#895 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adaśkowi kładliśmy książki pod materac, tak nam powiedziała położna na pierwszej wizycie po porodzie![]() A materacyk mamy po młodym coś w tym stylu, tylko nie wiem czy właśnie nie z ikeii ![]() Cytat:
Nie mam pojęcia,bo nie testowałam. Z resztą przy Adaśku nie używałam, sama nie wiem po co wzięłamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytam o Waszych zakupach wyprawkowych i za bardzo się nie odzywam, bo dla mnie to jeszcze czarna magia
owszem oglądam jakieś rzeczy, żeby byc zorientowaną w cenach, w tym co chce kupic dla Malutkiego, ale gdzie mi jeszcze do prania ubranek jestem daleko w tyle..nic jeszcze nie mam i czuje się zacofana w porównaniu do Was....
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też niby kurierem a zamówienie zrobiłam w czwartek. Nie wiem u kogo ty kupowałaś ale ja u asplaneta_pl. Cytat:
każda robi po swojemu i w swoim czasie mi jest wygodniej kupić w tym miechu droższe rzeczy bo w następnym chcemy kupić łóżeczko i inne rzeczy na kwiecień reszta brakujących rzeczy + kosmetyki a na przełomie kwiecień-maj wózek i na tym zamknąć wyprawkę do tego dochodzą moje studia i czas na pisanie magisterki więc robię teraz to co mogę
|
||
|
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dużych rozmiarów butelek i bierzecie również na dokarmianie mm czy karmienie od razu butelką to zwróćcie uwagę od jakiego momentu zaczyna się podziałka. Ja na początek miałam te najmniejsze butelki i jak odciągałam to dokładnie wiedziałam ile jest oraz ile ewentualnie muszę dorobić mm - często to było 30 ml, a w tych dużych butelkach podziałka zaczyna się często od 60 ml i nie jest to zbyt wygodne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Na prawdę waga imponująca
Dają rade chłopaki 

, następnym razem lekko poszturchaj brzuszek albo pogłaszcz, zmień pozycję, a maleństwo się przesunie i nie będzie mamusi dokuczać
, tylko, że tak z rana

ja cie
no i martwię się o dzidzię żeby mu nic nie było przez tą moją niedyspozycję...
13.07.2013 

jestem daleko w tyle..nic jeszcze nie mam i czuje się zacofana w porównaniu do Was....