Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 18:27   #1531
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ależ śliczny widok, aż się rozmarzyłam
Też mi się podoba Twoja mama dobra
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mysza cudowna okolica domu weselnego!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:29   #1532
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
A mi się udało wszystko załatwić gładko i bez przygód. Wykorzystałam fakt, że w kancelarii nie było proboszcza a inny ksiądz i w ramach ofiary dałam mu 10 zł
Oczywiście pytał się mnie ksiądz, czy probosz mówił mi już ile wyniesie składkowe, ale powiedziałam, że nie ( zgodnie z prawdą, bo proboszcz dokładnej kwoty mi wcześniej nie podał). Zapytałam więc ile tego składkowego, a ten na to, że ile przygotowałam. No to ja mu bach 10 zł i mówię, że tylko na tyle się przygotowałam. No to z listy skreślam kolejny wydatek który mnie przerażał.
Nieźle Akcja przeprowadzona bezbłędnie A ta opłata to tylko za tą licencję na ślub w innej parafii czy od razu za zapowiedzi też? Orientuje się któraś z was czy trzeba dawać na zapowiedzi w swojej rodzinnej miejscowości, czy jak teraz mieszkam z mężem to tylko w kościele do którego teraz należymy oficjalnie?
Stary 2014-02-25, 18:31   #1533
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Dziękuje !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:35   #1534
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Nieźle Akcja przeprowadzona bezbłędnie A ta opłata to tylko za tą licencję na ślub w innej parafii czy od razu za zapowiedzi też? Orientuje się któraś z was czy trzeba dawać na zapowiedzi w swojej rodzinnej miejscowości, czy jak teraz mieszkam z mężem to tylko w kościele do którego teraz należymy oficjalnie?
Nie to tylko za to pozwolenie, ale to właśnie na tym zdzierają kasę.
Na zapowiedzi daje się później bo to jest tak, że najpierw ze wszystkimi papierami idziesz do docelowego kościoła i tam spisujecie protokół. I dopiero wtedy dają Wam karteczki na zapowiedzi. Na zapowiedzi też dam 10 zł, a co
Co do parafii to Wasza parafia jest tam gdzie mieszkacie conajmniej 6 msc, czyli na zapowiedzi dajecie tylko tam gdzie należycie oficjalnie. No chyba że chcesz też w rodzinnej miejscowości dać .

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:35   #1535
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Miałam tak samo !!
Pierwsza sukienka wypatrzona w internecie, pierwsza chwyciła za serce. Pierwsza mierzona. I choć podobnie - kilkadziesiąt innych zmierzonych, została ta !

Ja do moich wymagań dodam - duży rozmiar, miękka skóra, co by nie obcierały, nie za bardzo wycięte przy palcach, obcas 5-7 cm, bez platformy, obowiązkowo jasna podeszwa.
Czyli takie i takie
Kiedyś był też kolor jeszcze jaśniejszy, taka złamana biel. Też mi się bardzoo podobał, nawet nie wiem, czy nie bardziej. Ale już go nie ma.

Z tego był kiedyś lakierowany beż, ale już nie ma. Został tylko zamszowy. A cena jeszcze do zniesienia !

Podziel się, które to wyczaiłaś z białe buty !!
Przypomnisz mi jaką masz suknie? Kolor biały czy śmietankowy?
Ja może nie kupiłam tej, którą wypatrzyłam, ale przed przymiarkami chciałam zabudowaną, 7/8 z koronką i taką będę mieć. O ile do kwietnia się nie rozmyślę z długościa Ale raczej nie. Dziesiątki przymierzonych sukien i jednak najlepiej czułam się w 7/8.

Cena powala, ale świetne są. Ja jednak chce trochę wyższe, ponieważ do mojej krótszej sukni nie pasowałyby. Tutaj mam max 9 cm ponieważ mój Tż nie jest za dużo ode mnie wyższy (moje przeklete 174cm) ehh.

aaaa zapomniałam , że mam też te na oku. Niestety w realu widziałam tylko czarne i czerwone i swietne są. Ale mam suknie śmietankową i nie wiem czy odcień będzie pasował. Myślałam też o obklejeniu obcasów w tych butach takimi kryształkami swarovskiego... Chyba już za bardzo świruje z butami, ale wiem że będą na "widoku", więc chciałabym żeby były idealne.
Co do bialebuty.com.pl to zastanawiałam się nad tymi 8,5cm w kolorze takim . W rzeczywistości ta skóra wygląda dużo lepiej.

Dlaczego chcesz bez platformy? Zawsze myślałam, że z jest wygodniej (ja tak mam)?

Jak znajdziesz dekorację z gipsówki, to podziel się

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2014-02-25 o 18:37
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:38   #1536
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają w swoich sukniach wszyty gumowy pas w gorsecie, możecie się wypowiedzieć lub wstawić foty - jak on faktycznie wygląda i czy spełnia swoją funkcję? macie również wszyte miseczki czy zakladacie stanik?
ja mam te gumowe pasy, 2 czy 3, super trzymają suknię bo do tego mam guziczki tylko, ale suknia trzyma się świetnie na tych samych pasach mam usztywnioną i wyprofilowaną suknię i idę bez stanika i nie mam samego gorsetu, tylko koronkę na górze

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:50   #1537
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Przypomnisz mi jaką masz suknie? Kolor biały czy śmietankowy?
Ja może nie kupiłam tej, którą wypatrzyłam, ale przed przymiarkami chciałam zabudowaną, 7/8 z koronką i taką będę mieć. O ile do kwietnia się nie rozmyślę z długościa Ale raczej nie. Dziesiątki przymierzonych sukien i jednak najlepiej czułam się w 7/8.

Cena powala, ale świetne są. Ja jednak chce trochę wyższe, ponieważ do mojej krótszej sukni nie pasowałyby. Tutaj mam max 9 cm ponieważ mój Tż nie jest za dużo ode mnie wyższy (moje przeklete 174cm) ehh.

aaaa zapomniałam , że mam też te na oku. Niestety w realu widziałam tylko czarne i czerwone i swietne są. Ale mam suknie śmietankową i nie wiem czy odcień będzie pasował. Myślałam też o obklejeniu obcasów w tych butach takimi kryształkami swarovskiego... Chyba już za bardzo świruje z butami, ale wiem że będą na "widoku", więc chciałabym żeby były idealne.
Co do bialebuty.com.pl to zastanawiałam się nad tymi 8,5cm w kolorze takim . W rzeczywistości ta skóra wygląda dużo lepiej.

Dlaczego chcesz bez platformy? Zawsze myślałam, że z jest wygodniej (ja tak mam)?

Jak znajdziesz dekorację z gipsówki, to podziel się
Chcę bez platformy, bo chcę niewielki obcas tak do tych 7 cm - jak te idealne z sarenzy. Więc wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby Choć mogę się mylić. Ja w obcasach nie chodzę wcale, jestem w tym więc ciut, a może i więcej zielona !
W Twoim przypadku rzeczywiście lepszy wyższy obcas ! A no i but musi być efektowny, bo będzie widoczny cały czas Ja sama nie chciałabym taki z kryształkami, ale podobają mi się takie ! Ma to swój urok i klimat
Te na wysokim obcasie zą zabójcze !! A fajny ten świecący materiał ! Ja jednak wolę coś bardziej klasycznego.

A Ty mi nie mów o wzroście, mam 4 cm więcej - 178 cm ! Więc z obcasem nie chcę szaleć, ale też nie lubię i nie noszą (ze względu na wzrost). Do TŻ mogę poszaleć tak do 10 cm, ale to za dużo.
A moja suknia to ta. Kolor off white/śmietankowa biel/złamana biel - jak zwał tak zwał

A teledysk ślubny to - podoba mi się ściana kościoła na wejście w takim stylu. A tu też jes dużoo gipsówki. Któraś z dziewczyn dawno tu wrzucała.

Stary 2014-02-25, 18:56   #1538
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
jak się tak licytujemy...
Kochana ale ja nie miałam zamiaru się licytowac z Tobą! Wybacz jeśli czujesz się urażona. Po prostu odniosłam się do Twojego posta, że mam podobne doświadczenia.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:57   #1539
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Lg_ago ja też mam 177 cm i sie obcasem nie przejmuje :P na ślub mam 12 cm szpilki a często śmigam i w takich

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:05
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:04   #1540
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam 177 cm i sie ob casem nie przejmuje :P na ślub mam 12 cm szpilki a często śmigam i w takich
I brawo dla Ciebie
Ja od zawsze nie lubiłan obcasów. Nie lubię tego, że jestem wyższa od 90 % ludzi wokół mnie.

Stary 2014-02-25, 19:10   #1541
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
I brawo dla Ciebie
Ja od zawsze nie lubiłan obcasów. Nie lubię tego, że jestem wyższa od 90 % ludzi wokół mnie.
wszystkie moje koleżanki nie mają więcej niż 160 cm, zawsze bylam ta najwyższa (czytaj najpotężniejsza), zawsze podrywali mnie dużo starsi faceci, a koledzy w moim wieku traktowali jak kumpla wszystko sie zmieniło jak poznalam Tż, cale 200 cm wzrostu
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:12   #1542
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Chcę bez platformy, bo chcę niewielki obcas tak do tych 7 cm - jak te idealne z sarenzy. Więc wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby Choć mogę się mylić. Ja w obcasach nie chodzę wcale, jestem w tym więc ciut, a może i więcej zielona !
W Twoim przypadku rzeczywiście lepszy wyższy obcas ! A no i but musi być efektowny, bo będzie widoczny cały czas Ja sama nie chciałabym taki z kryształkami, ale podobają mi się takie ! Ma to swój urok i klimat
Te na wysokim obcasie zą zabójcze !! A fajny ten świecący materiał ! Ja jednak wolę coś bardziej klasycznego.

A Ty mi nie mów o wzroście, mam 4 cm więcej - 178 cm ! Więc z obcasem nie chcę szaleć, ale też nie lubię i nie noszą (ze względu na wzrost). Do TŻ mogę poszaleć tak do 10 cm, ale to za dużo.
A moja suknia to ta. Kolor off white/śmietankowa biel/złamana biel - jak zwał tak zwał
Suknia piękna Mierzyłam podobne, ale mi takie dodają wzrostu, po prostu wydłużają, a tego nie chce. Chociaż niektóre baaardzo mi się podobały. Dzięki za filmiki. teledysk Oli i Michała mam zapisany od dawna Też chciałabym gipsówkę we włosach, taki półwianek do niskiego luźnego koka

Cytat:
Lg_ago ja też mam 177 cm i sie obcasem nie przejmuje :P na ślub mam 12 cm szpilki a często śmigam i w takich
Ja się też nie przejmuje, to mój TŻ się przejmuje Nie chcę być od niego wyższa oczywiście, ale w obcasach i tak chodzę. No obcasach do 9-10 cm max Powyżej jestem wyższa
Stary 2014-02-25, 19:12   #1543
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie moje koleżanki nie mają więcej niż 160 cm, zawsze bylam ta najwyższa (czytaj najpotężniejsza), zawsze podrywali mnie dużo starsi faceci, a koledzy w moim wieku traktowali jak kumpla wszystko sie zmieniło jak poznalam Tż, cale 200 cm wzrostu
haha fajnie masz ja niestety też zawsze najwyższa, 176 a mó Tż jakieś 183 ma więc obcasy odpadają

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:26   #1544
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Anesthesia zobaczysz że zdąży zapomnieć - za tydzień w ogóle wyleci mu to z głowy

dziewczyny mam ogromny problem z zaproszeniami! nie ma takich które bym poczuła że to te! że takie chcę. podobają mi się różne różniaste, i takie i takie i owakie.. ale jak przyjdzie do wyboru to nie mam pojęcia jakie.. a trzeba by ten temat powoli ograniać
a masz jakiekolwiek typy? jak wrzucisz to wspólnymi siłami na pewno coś wybierzemy

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
MAM WELON

Jest piekny Akurat bedzie Na dlugosc sukni, moze pare cm poza
Zdjecia dodam do klubu jutro, bo dzisiaj mi nie wychodza i nic na nich nie widac
musze obczaić fotki, na pewno jest piękny

Cytat:
Napisane przez Rooooma Pokaż wiadomość
ja mam sale piekny dworek ale wioska taka ze koniec świata a obok co prawda za duzym murem gospodarstwo
my też mamy w dworku

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A ja leżę właśnie z laptopem na brzuchu i oglądam dvd ze ślubu moich rodziców i beczę Jeszcze mnie na świecie nie byłoooooooooooo
ja z moimi bylam w brzuchu, ale zawsze
w łikend oglądaliśmy album z ich zdjęciami, ahh, ależ to inne, ale fajne czasy były

Dotka90 gratki za cukiernie! a na jaką sie zdecydowaliście?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Kurde, jedna cukiernia mi odpisala, ze nasz termin maja juz zarezerwowany i tortu mam nie zrobia
hmmm to tak wcześniej trzeba rezerwować?
nam na koniec września mówiła żeby spokojnie miesiąc wcześniej przyjsć..

alucior nie załapałam się na zdjecia, ale suknia na pewno jest piękna! gratuluję ja też moją kupiłam w drugim salonie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:30   #1545
czekooczekolada
Zakorzenienie

pamiętacie ten zabobon, coś nowego,starego,niebieskie go,pozyczonego, no nie ?
czy do "starego" moge zaliczyc pierscionek zaręczynowy na drugiej ręce ??

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-25, 19:31   #1546
mojakaren
Zakorzenienie

aaa jeszcze chciałam napisać, ale przy wcześniejszym poście wcieło mi cytowanie
piszę

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
a dla ciekawostki wrzucę ciekawą stronę z muchami- może którejś się przyda na sesję są tam i wiązane i na pasku
http://marthu.com/pl/c/muchy/62
większość much jest w cenie 79zł
dzięki dzięki za linka do tej strony
te muchy mnie powaliły !!!!! brałabym przynajmniej połowę

Cytat:
Ło jezusie Ostatnio tylko was czytam, ponieważ ciężko wbić się w rozmowę, tak lecicie z tematem. Ale. Musiałam napisać, bo takich wazonów tudzież butelek na mleko szukałam po babcinych strychach Daleko mi do ikea, ale na all są niewiele droższe także zakupie kilka sztuk. Będą idealnie pasować do brzozowych talarków i słoneczników lub gipsówki Dziękuję

Przy okazji - również zamówiłam kwadratowe karty z kopertami. Są świetnie, tylko mają mały minus - nie są dwustronne. Ale zaczęłam już produkcję zaproszeń w stylu rustic.
a dasz linka gdzie z All kupujesz? nie pamiętam dobrze, ale w Ikei chyba ta większa butelka była po 7zł
które kwadratowe koperty i kartki masz? w ogóle fajne zaproszenia my mamy podobny klimat

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-25, 19:38   #1547
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dzięki dzięki za linka do tej strony
te muchy mnie powaliły !!!!! brałabym przynajmniej połowę
nie ma za co o ile muchowa do tej pory nie byłam, to te uważam za przecudne!
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:54   #1548
springtime
Rozeznanie

Cytat:
a dasz linka gdzie z All kupujesz? nie pamiętam dobrze, ale w Ikei chyba ta większa butelka była po 7zł
które kwadratowe koperty i kartki masz? w ogóle fajne zaproszenia my mamy podobny klimat
Hmm myślałam o kupieniu tych mniejszych, na 18cm. Swierdziłam, że będą w sam raz. To będą dodatkowe wazony, główne już mam. Chce mieć duuużo kwiatów na sali. W ikea po 3 zł na all po ok 5 zł. te większe w ikea po dyszce, a na all nie pamietam.
Kupiłam te same karty co ty, kwadratowe z recyklingu brązowo-szarawe z kopertami
Stary 2014-02-25, 20:05   #1549
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Przeczytałam

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zamawiając zaproszenia natknęłam się na takie magnesy jako podziękowanie dla gości: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=12
Co o tym myślicie? Robicie w ogóle jakieś podziękowania?
My planowaliśmy właśnie takie magnesy ale teraz w sumie nie wiem nie chcemy czegoś drogiego maks 2 zł/os, chcemy by było to coś małego i tyle

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
We Wrocławiu jest piękna sala bankietowa, z dziedzińcem i fontanną nawet. W uroczym otoczeniu dwóch warsztatów samochodowych i jakiegoś złomowiska:-D
Na przeciwko naszej sali jest cmentarz ale zasłaniają go choinki:P

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam
Stary 2014-02-25, 20:20   #1550
ewaden
Raczkowanie

U nas z restauracji jest widok na taki mini park, a dalej jest ulica, ale żadna dwupasmowa

Dziewczyny wrzucam zdjęcia bukietów- które uważacie za najbardziej pasujące do mojej sukni? Ja na początku wybrałam nr 5. A potem... a potem zobaczyłam inne Wszystkie mi się podobają, a najbardziej, oprócz mojej 5-tki, nr 6, 13 i 15. Co o tym myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (87,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (134,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pronovias Laudin 2.jpg (33,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety 1.jpg (98,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety 2.jpg (96,6 KB, 41 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:21   #1551
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
dziękuję

My mamy koło Kościoła zwykłe domy i szosę, a przy sali taki widok jak w załączniku

Gratulacje!
Moja sala też znajduje się nad jeziorkiem
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

No a teraz proszę o kciuki bo idę do mojej parafii bo substytucję. Mój proboszcz jest hymm dziwny i na pewno będzie coś gadał, że czemu nie u Nas ślub itd więc kciuki żeby mi oszczędził gadania i żeby nie zdarł ze mnie za dużo kasy. Ponoć za substytucję kościoły życzą sobie tzn półślubek a nie mam zamiaru tam zostawić więcej niż 50 zł heheh
Ja też mam ślub nie w swojej parafii. Na kolędzie powiedziałam o tym księdzu i nie robił problemu, ale też boję się iść do proboszcza
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że pierwszy przemarsz po salonach i od razu w drugim kupiłam kieckę miała być uzywana, muślinowa, skromna, prosta. Mam księżniczkę tiulową ze zdobionym gorsetem

edit nie mam zdjęć w pierwszym salonie panie pilnowały, żebym nie cykała, w drugim kupiłam pierwszą, którą mierzyłam i nie przeszło mi przez myśl, żeby fotkę cyknąć
Gratuluję sukni

My już mamy do odebrania obrączki szybko się uwinęli
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:22   #1552
enzunio
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny POMOCY - w weekend lub tuż przed któraś z Was wrzucała link do teledysku ślubnego - był w klimacie Indii, z zagranicznym Panem Młodym. Nie potrafię tego znaleźć ! Któraś z Was pisała, nawet że przystojny
Kurcze, bo na tej samej stronie trafiłam na inny teledysk, gdzie była idealna dekoarcja z gipsówki, a ja sobie tego nie zapisałam
Albo choć jak nazywa się ta strona, na której są te teledyskie, które tak często tu wrzucacie
Ja pisalam, że jest przystojny aż mamie pokazałam i obie wzdychałyśmy

Zamówiłam na próbę ciasteczka z tej strony i są bardzo dobre, będę je brała!!! http://lolle.pl/
Bo z tej co chciałam (slubnezakupy) ponoć są niedobre... nie jestem pocieszona bo i tak muszę na ślubnych zakupach zrobić zakupy i byłaby jedna przesyłka, no ale...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:25   #1553
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że tak. Ja załatwiam to jedną, niebieską, starą i pożyczoną podwiązką
Stary 2014-02-25, 20:32   #1554
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
U nas z restauracji jest widok na taki mini park, a dalej jest ulica, ale żadna dwupasmowa

Dziewczyny wrzucam zdjęcia bukietów- które uważacie za najbardziej pasujące do mojej sukni? Ja na początku wybrałam nr 5. A potem... a potem zobaczyłam inne Wszystkie mi się podobają, a najbardziej, oprócz mojej 5-tki, nr 6, 13 i 15. Co o tym myślicie?
Zdecydowanie 5 i 6. 5 bardziej stonowanie, a 6 z mocniejszym akcentem
Bardzoo delikatna i subtelna jest 7, która też ładnie komponowałyby się z suknią Swój urok ma 8 i 15. Gdzie 15 podobna do tych 5,6. A w 8 piękne anemony
Do Twojej sukni wg mnie jedynie nie pasują te bukiety bardziej nieregularne 12, 17. Cała reszta jak najbardziej Teraz kwestia czy chcesz coś stonowanego, pudrowego, czy mieszanego z jakimś akcentem?

Stary 2014-02-25, 20:33   #1555
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie!

Cytat:
nie ma za co o ile muchowa do tej pory nie byłam, to te uważam za przecudne!
TŻ-owi mojemu ślinka pewnie poleci na te klocki lego
a może sobie którąś wybierze na poprawiny

Cytat:
Hmm myślałam o kupieniu tych mniejszych, na 18cm. Swierdziłam, że będą w sam raz. To będą dodatkowe wazony, główne już mam. Chce mieć duuużo kwiatów na sali. W ikea po 3 zł na all po ok 5 zł. te większe w ikea po dyszce, a na all nie pamietam.
Kupiłam te same karty co ty, kwadratowe z recyklingu brązowo-szarawe z kopertami
a jakie masz główne?
u nas pierwotnie miały być słoiki, ale teraz już nie wiem trudny wybór
właśnie tak mi się zdawało, że są podobne jak patrzę u Ciebie to widzę, że podjęłyśmy dobrą decyzję kupując je są zgrabne i takie fajneee

Cytat:

Twój 5 jest śliczny, ale wypatrzyłam jeszcze 8 i jak dla mnie wybór byłby między którymś z tych dwóch

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-25, 20:35   #1556
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amputee Pokaż wiadomość
a jakiego rodzaju tort wybrałaś? taki zwykły biszkoptowy czy jakiś inny?
Hahaha, nie wiem Chyba biszkoptowy

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Gratulacje Super cena i ptysie Mogę się wprosić na wesele??
Jasne, zapraszamy
A ptysie.... jezuuu, umarłam dziś z rozkoszy, takie to dobre

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Jesteś boska
Jak Gienek Loska

Cytat:
Dotka90 gratki za cukiernie! a na jaką sie zdecydowaliście?
Skalanka Z polecenia mojej koleżanki, jej bodajże kuzyn, szkoli ich z robienia tortów etc
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:55   #1557
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Mój TŻ wpadł na genialny pomysł by nakręcić naszą podróż autem z lotu ptaka (TŻ jedzie do mnie do kościoła potem na salę)

http://www.youtube.com/watch?v=j7fECZE6It0
Stary 2014-02-25, 21:05   #1558
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Mój TŻ wpadł na genialny pomysł by nakręcić naszą podróż autem z lotu ptaka (TŻ jedzie do mnie do kościoła potem na salę)

http://www.youtube.com/watch?v=j7fECZE6It0
Dla mnie trochę ee dziwny i nudny pomysł. No bo co możecie nagrać, tylko to jak jedzie auto, a to nic ciekawego raczej.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:05   #1559
springtime
Rozeznanie

Cytat:
a jakie masz główne?
właśnie tak mi się zdawało, że są podobne jak patrzę u Ciebie to widzę, że podjęłyśmy dobrą decyzję kupując je są zgrabne i takie fajneee
O tak dobra decyjza
Słoiki Takie z lat 90 od mojej babci. Zastanawiam się czy dać je na przemian ( stoliki prostokątne dookoła sali) czyli na jednym słoik na drugim wazon ala szkło na mleko, czy na stolikach słoje, a wazony np na wiejskim stole, parapetach i wielu innych miejsach gdzie chciałabym dać kwiaty (o ile mi urosną). Pewnie zdecyduje w trakcie dekoracji co lepiej wygląda. Stolików będę mieć ok 10-12, a chciałabym wprowadzić kontrolowany, rustykalny chaos
Stary 2014-02-25, 21:13   #1560
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
a jakie masz główne?
Ja w Obi lub Castoramie widziałam takie butelki

Wyszło chyba 2 zł za sztukę !
Mocno się zastanawiam nad identyczną opcją jak na tym zdjęciu - drewniana skrzynka, słoiki i ta butelka !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości