|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
|
|
|
|
#3512 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
17 marca (urodziny Tżta) Mała będzie donoszona i może się z Nami witać po tej stronie ![]() Cytat:
no ale niech będą ![]() Cytat:
![]() miałam pierwsze ktg i właśnie też kilka razy przeszedł mnie ten ból, ale wcześniej położna powiedziała że Mała ma troche za wysokie tętno i to mnie troche zestresowało myslałam że to od tego pozniej doktorka powiedziala ze ktg wykazalo male skurczybyki. Wczoraj leżąc przed tv znowu taki ból i dopiero skojarzyłam fakty ze to są właśnie skurczybyki ! dziewczyny kiedyś o tym opowiadały i skojarzyłam, że to dokładnie to uczucie wczoraj strzeliłam sernik na zimno, już 3/4 nie ma dzisiaj byłam u Mamy i też dołozyła jakiegoś ciacha ![]()
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Virginia daj znać co Ci położna mówiła.
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Martyna a jak odczuwasz te skurczybyki?
Olakola slodziak malutki Smaritta ja mialam tylko w szpitalu w styczniu i to przez 10minut a tak to nie :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc jesli jeszcze nie kazał robić ktg wydaje mi się, że nie masz się czym martwić albo poprostu zapytaj o to przy wizycie ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- BeautifulLie czuje taki ból, jakby impuls który 'idzie' od żeber w dół brzucha i trwa tak 1-2 sekundy nie jest jakis mocny ani uciążliwy ale da się poczuć wydaje mi się, że to to
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Martyna. Ja po prostu byłam ciekawa, bo dużo dziewczyn tu o ktg piszą, a nic mnie nie martwi. Tylko ciekawa jestem jakie to są skurcze przepowiadające, bo może mam a nawet nie wiem
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom gratulacje
JustiLbn gratulacje Ale fala poszla ![]() U mnie bole bez zmian wiec jestem juz tym poirytowana.Dzwonilam dzis do swojej ginki jutro jest w szpitalu i sie z nia umowilam ze przyjedziemy ma nas obejrzec i zobaczymy co bedzie dalej.Ja mam zamiar bez Natki do domu nie wracac! Kciuki dla wszystkich ktore sa na etapie rozpakowania! ![]() Gratki za rozpoczete tygodnie i wizyty
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Martyna dzięki bo wlaśnie podobne "coś" czasem mam i nie wiem czy to mini skurczybyki
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście o dokarmianiu w szpitalu. A to nie jest tak że dokarmiają strzykawką z takim wężykiem a nie butelką?
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za udane zakupy
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1393358304.945130.jpg
Czesc ciotki. Jestem Emilka. Wlasnie spie, a mama zaraz do mnie dolaczy. ![]() Odezwiemy sie pozniej
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chce już mojego szkraba! |
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam cos jak skurcze od jakiegoś czasu, maz oczy jak 5 zl, cienias. Ale jedna dziewczyna z pokoju tez ma ten balonik tylko troche dłużej i.mówi że tez tak miala i minelo. Mariola jeśli bedziesz i przeczytasz mam pytanie: po teście oct mi założyli ten balonik, to sie chyba nazywa Cewnik faleya czy po nim jest szansa że szyjka zareaguje czy potem jeszcze jakas indukcja koniecznie? Na czym to polega? Bo tej drugiej mają chyba jutro robic a ja mam czekac do piatku na moja ginke. Chyba mam niski próg bolu. Lzy mi juz same lecą jak mam te bóle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- elunka biedactwo, ale Cię męczą będę płakać z Tobą
|
||||
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, cholera, cholera!!! Chyba mi hemoroid wyszedl
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
śliczniutka jesteś |
|
|
|
#3531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale ma czuprynę! Widać, że żywe srebro z niego
![]() Cytat:
![]() Ale ponoć najczesniej porody rozkręcają się w nocy Cytat:
Cytat:
![]() O matko Cytat:
Po każdym wypróżnieniu się należy przemywać bolące miejsca chłodną wodą i mydłem z neutralnym pH. Swędzące miejsca okolicy odbytu można przemywać naparem z kory dębu mającym działanie przeciwzapalne. Skuteczny sposób na żylaki odbytu to również robienie okładów z ciepłej torebki herbaty. Teina zawarta w herbacie hamuje krwawienie i łagodzi dokuczliwe objawy. Można też spróbować okładów z lodu, które zmniejszają obrzęk, albo specjalnych nakładek do kupienia w aptece, które po schłodzeniu zakłada się w okolicę odbytu. Wielu kobietom w ciąży pomaga chłodna kąpiel. Należy jednak unikać robienia nasiadówek. Gdy dolegliwości związane z żylakami odbytu nie ustępują, można sięgnąć po ziołowe maści lub czopki przeciw hemoroidom. |
||||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproszę mms :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom, Justi gratuluje Wam
![]() Emilka jest piekna ![]() ![]() Elunka trzymam mocno kciuki, by Twoje męki sie skończyły i zaklinam moce wizażowe, żebyś urodziła jak najszybciej Mikołaj grzeczny synio, na tatusia chciał zaczekać, teraz już wyjdzie szybko Ściskam Cie mocno (ale nie za mocno, żeby ci bólu nie dokładać) i czekam na Mikiego |
|
|
|
#3534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
baja_86
za udaną wizytę. Fajna ta Twoja ginka Cytat:
Dzięki ale niech Niuśka jeszcze tam posiedzi bo mam wrażenie, że NIC nie jest gotowe na jej przyjście jeszcze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Relację z wizyty położnej zdam Wam jutro, teraz jestem już trochę umęczona bo oczywiście latałam do tej pory a jeszcze mailowo się dowiedziałam, że w robocie coś ode mnie chcą (mam im pisać jakieś programy i sprawozdania na teraz niby a w umowie mam jak byk że mam je dostarczyć do 30.06. ) a jutro znów od rana latam bo muszę sprawy załatwiać, potem lekcje. Chciałam się Was tylko doradzić odnośnie wózków (dopiero teraz uprosiłam ojca, żeby ze mną pojeździł i pooglądał, no bo jednak taki wózek samej trochę trudno kupić, nawet podnieść w ciąży, to stwierdził, że ja do tej pory nic nie robiłam i że teraz to szukanie na wariata - to nic, że od ponad 2 miesięcy proszę o pomoc przy tym - i tak mi się oberwało, jak rany, czy on nie widzi jaki ja mam zap**** codziennie, on chodzi do pracy 2 dni w tyg. a wiecznie narzeka, że jest zmęczony itd. a stęka za przeproszeniem tak jakby to on miał rodzić, nie przypominam sobie, żeby mnie choć raz spytał przez całą ciążę jak się czuję... - sorry musiałam to z siebie wypluć).Jakie macie wózki? Dwa oddzielne - leżące, głębokie i spacerówki oddzielnie czy może wielofunkcyjne 2/3 w 1? Są jeszcze tzw. 'wózki wielofunkcyjne typu spacerówki', tylko się zastanawiam, czy one będą dobre dla maleństwa - one się niby rozkładają ale nie są głębokie - to nie parasolka ale nie mają też gondoli, coś w tym stylu http://tablica.pl/oferta/wozek-baby-...8-ID56fNj.html, zerkniecie ? Będzie się nadawał?
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elunka mocno trzymam kciuki żeby Ci się akcja szybko rozkręciła. |
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już kcem moje maleństwo ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia ja bym jednak wolała wózek 2 lub 3w1. Taka spacerówka jakoś mi nie pasuje... Nie wiem czy ona się tak idealnie na płasko rozkłada? Wprawdzie gondola nie jest długo potrzebna, ale jednak jest bardzo wygodna, stabilniejsza i ta spacerówka z takiego wózka jest też większa i wygodniejsza. Mówię na przykładzie mojego wózka. Mam też spacerówkę zwykłą składaną i jej wcale nie używam, no chyba ze na wyjeździe bo tylko ona mieści się do samochodu.
|
|
|
|
#3538 | |
|
Moderator
|
Skad wiedzialas?
![]() Ja wlasnie skonczylam prasowanie poscieli i czesc juz wsadzilam do lozeczka ![]() Ja mialam w 35tc na NFZ ![]() Cytat:
Trzymaj sie ![]() Ja mam 2w1. Ale ja go nie bede nosic wiec nie zalezy mi zeby byl lekki i poreczny, tylko wole zeby byl stabilny. |
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. ile możesz na niego wydać? 2. będziesz go musiała gdzieś wnosić?
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom cukiereczek słodki
Virginia dokładnie tak zrobię wolę nie odstawiać na własną rękę... Wysłane z telefonu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

wszystkie szykują już pokoiki? :p

17 marca (urodziny Tżta) Mała będzie donoszona i może się z Nami witać po tej stronie 
.
za rozpoczęty tydzień

będę płakać z Tobą

? Będzie się nadawał?