|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Może sie orientuje cie a moze któraś z was też tak miała, odebrałam dziś moje wyniki badań i się zastanawiam czy to normalnę że z moczu wyszedł mi ślad krwi...., leukocytów też mam dużo, wczesniej nie występowały, przy innych mam wpisane obecne kom. drożdży (jednak wydaje mi sie ze chyba to coś nie tak) ale za to białka nie mam , ostatnio było obecne. no i z Morfologi Mon mam troszkę za niskie, ale kiedyś przed ciążą tez tak miałam i pow mi babka że to może być błąd komputerowy, ale teraz ta różnica jest troszke większa. MON(tys./ul) 0.10 norma jest (0.30- 0,80) A MON%(%) 2,3 A NORMA JEST (4.0-10.0) nie wiem może w ciąży te normy są inne na tym badaniu są tak podane. Może się orientujecie. Wizytę mam dopiero 6 marca.. Moze nie mam sie czym martwić, może miałyscie podobnie i doradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tą laktozą to nie wiem :P bo jak wcześniej piłam mleko to nic mi nie było, dzisiaj jakoś tak nie ten tego... nie wiem może to przez to że drzemka była nie udana - że za krótko spałam :P ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
plaza.
#3365 |
Zadomowienie
|
TWIN--MAID dzięki uspokoiłaś mnie troszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak mam rozpoznać, że to na pewno mój młody się rusza? U mnie z natury żołądek i jelita lubią sobie pobulgotać i pomruczeć, a lekarz kazał mi teraz pilnować i oczekiwać na ruchy. Kupiliśmy samochód, dzisiaj pierwszy raz od prawie dwóch lat siadam za kółko i ruszam na miasto. Dobrze, że wieczorem nie ma dużego ruchu. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
H4linka ja sie tak zastanawiam nad tymi sukniami zwiewnymi czy by nie dalo rade wlasnie tez kupic jeden lub dwa rozmiarki wiekszej.. bo jak zwiewna to brzuszek bez problemu sie zmiesci. Mnie nie podobaja sie jakos te krotkie.. nie umiem sie do nich przekonac ale jesli nie znajde tej zwiewnej dlugiej to bede zmuszona kupic krotka, na szczescie mam jeszcze czas.
Nawet na allegro nie ma dla nas tych sukni... najlepiej to uszyc na miare u krawcowej.. moja mama szyje ale nie chce jej glowy zawracac bo bedzie miala zaraz duzo pracy na polu wiec wole kupic.
![]() |
#3369 |
Raczkowanie
|
Agnes. Niezręczna sytuacja. Kradzież auta i tak był dla znajomej ogromnym stresem. Poczekaj troszkę aż emocje opadną. może sama się odezwie i zaproponuje jakieś rozwiązanie.
Zaczarowana 28 zbliża się wielkimi krookami ![]() Fajnie, że mama do Ciebie przyjedzie i pomoże przy maluszku i nie będziesz skazana na towarzystwo teściówki. POTRZEBNA RADA OD DOŚWIADCZONYCH MAMUSIEK Od samego rana odczuwam lekkie bóle w brzuszku szczególnie podczas poruszania się. Niemniej jednak nie są to typowe boleści tylko coś w rodzaju mocniejszego wypchnięcia od wewnątrz. Może to i głupie pytanie. Czy to mogą być kopniaczki serwowane przez maluszka? Inaczej chyba sobie wyobrażałam pierwsze odczucia kopniaczków. OOO teraz leżę i poczułam taką mocniejszą formę przelewania się bulgotki takie chwilowe uczucie. Jak wy to odczuwałyście? Opiszcie proszę. Bo ja schizuję się ze to jakieś skurcze są. Dodam, że aktualnie wg OM to 18 tydzień. Nie wiem którego terminu mam się trzymać czy wg OM czy tego, co podał mi gin wg USG? ale poproszę o ponowną zmianę na stronie głównej na termin 31.07 wg USG Dziękuję ![]()
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-02-25 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
Mnie skora swedzi na podbrzuszu i jak narazie nie mam rozstepow a smaruje tylko wieczorem ta oliwka fur mama z rossmana, czy jakos tak.
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Czekam na mojego misia i bedziemy wcinac goloneczko mmmmmm slika leci odkad sie gotuje... ktos chetny na kawaleczek :p
![]() |
#3371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | ||
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie ginka zaleciła trzymanie się terminu z usg i tak też ona liczy wiek mojej ciąży. Któraś z Was (przepraszam nie pamiętam która) pisała o bólu kręgosłupa. może to ciążowy ból http://dziecisawazne.pl/18-tydzien-ciazy/
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
Los brzuchos mam duży i twardy cały czas więc ciężko mi powiedzieć.
#3374 |
Zakorzenienie
|
Jak siedzę albo leżę mam miękki brzuch.
#3375 |
Wtajemniczenie
|
Fajna strona znacie http://promobaby.pl/kategoria-kapiel.html
#3376 |
Zadomowienie
|
H4linka tak to prawda przekopalam nie tylko allegro, i faktycznie ceny tez sa super jak i te kiecki, ale miejmy nadzieje ze moze ktos na wiosne zaprojektuje dla nas suknie i bedzie mozna ja normalnie kupic w sklepie.
Twin maid ja pisalam o kregoslupie, i juz bylo dobrze a od godziny zas mnie boli... myslisz ze ciazowybol? Ja dopiero w 15 tygodniu wiec brzuszek mam niewielki i juz bol ciazowy?
![]() |
#3377 |
Raczkowanie
|
No faktycznie (kalafior nie uwzględnił tego faktu) Czyli co? Mam przyuważyć, czy podczas leżenia mi twardnieje brzuszek? czy jak? ![]()
#3378 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Co do tego olejka bio oil to wczoraj smarowałam pierwszy raz i super pachnie i nawilża także póki co jestem zadowolona... Tylko za 60 ml zapłaciłam 36 zł także trochę dużo a zobaczymy na ile taka mała butelka starczy ![]() Dziewczyny zdecydowałam się na zmianę lekarza... Poczytałam opinie w internecie o tej mojej ginekolog i dużo osób jest niezadowolonych z tych samych powodów co ja, także coś musi być na rzeczy ![]() Mam już namiary na nowego lekarza(pierwszy raz pójdę do faceta ![]() Następną wizytę u mojej ginekolog miałam mieć 17 marca, czyli u tego nowego lekarza też mam celować w ten termin czy np może być trochę wcześniej? Czy wobec tego mam robić te badania, które zleciła mi tamta ginka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się do innego ginekologa (prywatnie, nie na pakiet medyczny), który przyjmuje u nas w szpitalu.
Wizyta 1 kwietnia ![]() Z kolei do innego, którego rozważałam, nie ma wcale zapisów nowych pacjentek ![]() Ojej! Właśnie spojrzałam, że w piątek i ja zacznę 5 miesiąc (18tydzień)! Ale czas leci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Ja bym zapisała się wcześniej (kolejna wizyta u "starego" 18 marca), ale niestety dopiero 1 kwietnia miał termin ![]() Na Twoim miejscu zrobiłabym badania, chyba, że uda Ci się w tym tygodniu zapisać.. A jakie masz badania? Bo ja na 18 marca mam zrobić tylko morfologię i mocz (a będę wtedy w 20tyg)
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-25 o 19:26 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Raczkowanie
|
Mąż zadzwonił, że wraca i zapytał czy mam na coś ochotę....no i jak usłyszał co, to pożałował pytania i teraz jedzie do mnie podwójna porcja frytek i zapiekanka z sałatką z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym.
![]() ![]() ![]() wiem wiem niezdrowe tłuste....ale cóż! ![]()
#3382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Przyczajenie
|
Witam sierpniowe mamusie!
![]() Ja również oczekuję swojego pierwszego dzidziusia w sierpniu ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział że jak mi się powtórzy to mam iść do GP i on mi już zrobi wszytskie badania. aa i w szpitalu tylko obmacał mi łydki. Cytat:
![]() Gratuluję zakupu samochodu, my też w piątek kupiliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Twoją kolację tez bym zjadła ![]() Kupiłam miesiąc temu nowy biustonosz 70d i muszę znów iść kupić nowy bo ten już za mały ![]() Ja od początku ciąży 2 kg na plusie (53kg) w tamtej ciąży już 4 miałam więc nie jest źle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
Przed chwila chlopak mi powiedzial ze od ubezpieczenia bede miala polozna ktora bedzie do mnie przychodzila 6 razy w miesiacu jak bede miala jakies bole czy cos ze sprzetem zebym sie nie ruszala z domu.
Normalnie za to sie placi 900 euro miesiecznie ale moj to umie wszystko zalatwic i to w dodatku jeszcze polke ![]() jestem mega zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie tak czasem boli od pleców i idzie przez udo, że aż chodzić mi ciężko. Najczęściej tak mam po nocy i muszę to po prostu rozchodzić. Choć nie powiem bo czasem tak zaboli że aż muszę sobie usiąść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi bardziej o to, że jak spróbuję się zapisać wcześniej to nie będzie żadnych przeciwwskazań, żeby lekarz w krótkim odstępie czasu zrobił znowu usg?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ginekolog i nawet w szpitalu twierdza ze najpiej robic raz na miesiac jak ja bylam z bolem brzucha gdzie ostatnie usg mialam 2 tygodnie temu nie chciala mi zrobic bo powiedziala ze w tak krotkim odstepie nie mozna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem czy to u Ciebie to ten ból, ale jak to przeczytałam to tak skojarzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę na wizytę w 18t3d i mam morfologię, mocz, cytomegalię i powtórkę toksoplazmozy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3390 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() asix 1 kwietnia dopiero! przecież nawet się marzec nie zaczął... ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- zaczarowanadlaniego tobie to bedzie fajnie wygodnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.