Mamusie sierpień 2014 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 15:32   #3361
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Może sie orientuje cie a moze któraś z was też tak miała, odebrałam dziś moje wyniki badań i się zastanawiam czy to normalnę że z moczu wyszedł mi ślad krwi...., leukocytów też mam dużo, wczesniej nie występowały, przy innych mam wpisane obecne kom. drożdży (jednak wydaje mi sie ze chyba to coś nie tak) ale za to białka nie mam , ostatnio było obecne. no i z Morfologi Mon mam troszkę za niskie, ale kiedyś przed ciążą tez tak miałam i pow mi babka że to może być błąd komputerowy, ale teraz ta różnica jest troszke większa. MON(tys./ul) 0.10 norma jest (0.30- 0,80) A MON%(%) 2,3 A NORMA JEST (4.0-10.0) nie wiem może w ciąży te normy są inne na tym badaniu są tak podane. Może się orientujecie. Wizytę mam dopiero 6 marca.. Moze nie mam sie czym martwić, może miałyscie podobnie i doradzicie?
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:33   #3362
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
czy Wasi TŻ też mają zachcianki i czasem macie wrażenie, że są większe niż Wasze ciążowe? czy tylko mój się ostatnio taki zrobił? Potem jego zachcianki przechodzą na mnie. Kakao to tylko jeden z wielu przykładów.
Mnie ciągle trzymają truskawki, ale cierpliwie czekam na sezon

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

w Rybnickim H&M chyba jest dział ciążowy.

No! nie rób mi już mi dzisiaj ochoty na racuchy Dzisiaj uważam na to co jem żeby dopołudniowe dolegliwości nie wróciły.

Angels - nie myślałaś, że coś z tolerancją laktozy u Ciebie się zmieniło? Ostatnio przy szukaniu czegoś na necie natknęłam się na tą przypadłość.
No musiałabym poszukać , choć nie wiem gdzie to , czy to focus czy plaza :P
a z tą laktozą to nie wiem :P bo jak wcześniej piłam mleko to nic mi nie było, dzisiaj jakoś tak nie ten tego... nie wiem może to przez to że drzemka była nie udana - że za krótko spałam :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:42   #3363
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Ja własnie po wizycie, zeszło mi ponad 3h, więc trochę. No i dowiedziałam się, po krótkim usg trwającym ok 1minuty, że mam nisko połozone łozysko, coś tam nad głową dziecka żesięznajduje etc. Nie usłyszałam w tej kwesti żadnej konkretnej porady czy zaleceń, tylko ze to wczesny etap ciazy (18 tc ) i dziecko jest jeszcze małe, więcpowinno się podnieśc. Jednak tak czytam i czytam na necie i zaczynam mieć coraz większe watpliwości. Zapisałam sięjuż prywatnie do gina, na lepsze usg i możecś więcej mi na ten temat powie, dajakieś wskazówki. A martwię się, bo ostaniomiałam dość silne kłujące bóle w dole brzucha, przypominały takie kłujace skurcze, bo ten ból był taki pulsujący i miałam go z przerwami dwa dni, ale bez plamień, nawet w nocy mnie budził. Czułam o po wysiłku w jakiś czas po, oraz jak się stresowałam to zaraz brzuch mnie w dole bolał...Czy któraś z Was usłyszała od gina, ze ma nisko połozone łozysko lub wie więcej na ten temat i może coś mi podpowiedzieć? A dodam jeszcze, ze od czasu do czasu moje energiczne dziecko mimo że staram się temu zapobiegać, kopnie mnie lub uderzy w brzuch, i niestety duzo ja na rekach nosze, nie wiem czy tood tego czy nie ma to znaczenia...
Przeszłabym się do innego lekarza aby dowiedzieć się o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Twin Maid dzięki za wspaniały pomysł tylko zastanawiam się czy w naszym H&M jest taki dział dla ciężarnych :P
Nie ma za co

Cytat:
czy Wasi TŻ też mają zachcianki i czasem macie wrażenie, że są większe niż Wasze ciążowe? czy tylko mój się ostatnio taki zrobił? Potem jego zachcianki przechodzą na mnie. Kakao to tylko jeden z wielu przykładów.
Mnie ciągle trzymają truskawki, ale cierpliwie czekam na sezon
Mój TŻ czasem ma połączenia smaków jak kobieta w ciąży. Zje słodkie ciasto a zaraz idzie po słone paluszki albo orzeszki

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Może sie orientuje cie a moze któraś z was też tak miała, odebrałam dziś moje wyniki badań i się zastanawiam czy to normalnę że z moczu wyszedł mi ślad krwi...., leukocytów też mam dużo, wczesniej nie występowały, przy innych mam wpisane obecne kom. drożdży (jednak wydaje mi sie ze chyba to coś nie tak) ale za to białka nie mam , ostatnio było obecne. no i z Morfologi Mon mam troszkę za niskie, ale kiedyś przed ciążą tez tak miałam i pow mi babka że to może być błąd komputerowy, ale teraz ta różnica jest troszke większa. MON(tys./ul) 0.10 norma jest (0.30- 0,80) A MON%(%) 2,3 A NORMA JEST (4.0-10.0) nie wiem może w ciąży te normy są inne na tym badaniu są tak podane. Może się orientujecie. Wizytę mam dopiero 6 marca.. Moze nie mam sie czym martwić, może miałyscie podobnie i doradzicie?
Miałam ślad krwi w moczu. Ginka nie powiedziała, że to coś złego.
Stary 2014-02-25, 15:47   #3364
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
No musiałabym poszukać , choć nie wiem gdzie to , czy to focus czy plaza :P
a z tą laktozą to nie wiem :P bo jak wcześniej piłam mleko to nic mi nie było, dzisiaj jakoś tak nie ten tego... nie wiem może to przez to że drzemka była nie udana - że za krótko spałam :P
plaza.
Stary 2014-02-25, 16:00   #3365
Moni 26
Zadomowienie

TWIN--MAID dzięki uspokoiłaś mnie troszkę
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:52   #3366
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
NO ja właśnie myślałam o jakieś fajnej długiej luźnej od pasa (a raczej od podbiustu) aż do samej ziemi z jednym długim rękawem a do kolorów to już będę miała dylemat.. hm ale gdzie w ogóle będę mogła taką kupić , bo się dowiedziałam że i w czerwcu kolejne wesele będzie więc mam dwa wesela i zamierzam iść w jednej tej samej a co :P kupię jedną a konkretną i piękną
Mi się marzy właśnie taka na ślub cywilny, kremowa, długa do ziemi, odcinana pod biustem. Gdzie ja teraz taką znajdę

Cytat:
Twin Maid dzięki za wspaniały pomysł tylko zastanawiam się czy w naszym H&M jest taki dział dla ciężarnych :P
Byłam dzisiaj u siebie w H&M na ciążowym. Bardzo mały wybór, drogo i brzydkie starobabskie szmaty. Wolę iść do New Yorkera i kupić po prostu rozmiar L albo XL

Cytat:
Mój też jest w ciąży aktualnie Ja mam +3,5 kg a TŻ +4

Dziewczyny jak mam rozpoznać, że to na pewno mój młody się rusza? U mnie z natury żołądek i jelita lubią sobie pobulgotać i pomruczeć, a lekarz kazał mi teraz pilnować i oczekiwać na ruchy.

Kupiliśmy samochód, dzisiaj pierwszy raz od prawie dwóch lat siadam za kółko i ruszam na miasto. Dobrze, że wieczorem nie ma dużego ruchu.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:56   #3367
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Teraz bardzo reklamują Bio Oil. Jesteś zadowolona? W pierwszej ciąży smarowałam się 2x dziennie oliwką, i nie mam żadnego rozstępu, teraz trochę zlewam, licząc że mnie nie dopadną. Będzie lepiej jednka jak profilaktycznie zacznę się smarowac.

Mam babydreaam oliwkę i mleczko. Ladnie pachną i kupiłam dzięki rekomendacji z wizazu. Bio Oil ma średnie opinie, a ponoć drogii, chociaż na allegro różne ceny.
Jak narazie jestem zadowolona używam na zmiane rano balsam wieczorem Bio Oil i nie widac rozstepow. Czasem skora swędzi na cycuchach;-)

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Asix, w pierwszej ciąży też zjadałam przekąskę przed wstaniem z łóżka

Wczoraj właśnie wspominałam, jak w pierwszej ciąży, TŻ zanim wyszedł do pracy zostawiał mi na szafce nocnej śniadanie i gorącą herbatę Teraz niestety nie ma takiej możliwości

W ogóle to zaczynam dziś 5 miesiąć

Gratuluję ;-)

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Jak sie wczoraj z mezulem wkurzylismy

Pozyczylismy wozek dziewczynie co ma rodzic w lipcu, ale skoro ja jestem tez w ciazy no to miala oddac. Zapakowala gondole I fotelik do auta I ku..wa auto jej ukradli

Normalnie odechciewa sie wszystkiego
Ale pech masakra, i co jak zamierzaja to rozwiązać? Oddadza wam pieniądze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 17:02   #3368
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

H4linka ja sie tak zastanawiam nad tymi sukniami zwiewnymi czy by nie dalo rade wlasnie tez kupic jeden lub dwa rozmiarki wiekszej.. bo jak zwiewna to brzuszek bez problemu sie zmiesci. Mnie nie podobaja sie jakos te krotkie.. nie umiem sie do nich przekonac ale jesli nie znajde tej zwiewnej dlugiej to bede zmuszona kupic krotka, na szczescie mam jeszcze czas.
Nawet na allegro nie ma dla nas tych sukni... najlepiej to uszyc na miare u krawcowej.. moja mama szyje ale nie chce jej glowy zawracac bo bedzie miala zaraz duzo pracy na polu wiec wole kupic.

Stary 2014-02-25, 17:02   #3369
angelika__2014
Raczkowanie

Agnes. Niezręczna sytuacja. Kradzież auta i tak był dla znajomej ogromnym stresem. Poczekaj troszkę aż emocje opadną. może sama się odezwie i zaproponuje jakieś rozwiązanie.

Zaczarowana 28 zbliża się wielkimi krookami
Fajnie, że mama do Ciebie przyjedzie i pomoże przy maluszku i nie będziesz skazana na towarzystwo teściówki.

POTRZEBNA RADA OD DOŚWIADCZONYCH MAMUSIEK

Od samego rana odczuwam lekkie bóle w brzuszku szczególnie podczas poruszania się. Niemniej jednak nie są to typowe boleści tylko coś w rodzaju mocniejszego wypchnięcia od wewnątrz. Może to i głupie pytanie. Czy to mogą być kopniaczki serwowane przez maluszka? Inaczej chyba sobie wyobrażałam pierwsze odczucia kopniaczków. OOO teraz leżę i poczułam taką mocniejszą formę przelewania się bulgotki takie chwilowe uczucie. Jak wy to odczuwałyście? Opiszcie proszę. Bo ja schizuję się ze to jakieś skurcze są.
Dodam, że aktualnie wg OM to 18 tydzień. Nie wiem którego terminu mam się trzymać czy wg OM czy tego, co podał mi gin wg USG? ale poproszę o ponowną zmianę na stronie głównej na termin 31.07 wg USG
Dziękuję

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-02-25 o 17:04
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:06   #3370
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Mnie skora swedzi na podbrzuszu i jak narazie nie mam rozstepow a smaruje tylko wieczorem ta oliwka fur mama z rossmana, czy jakos tak.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Czekam na mojego misia i bedziemy wcinac goloneczko mmmmmm slika leci odkad sie gotuje... ktos chetny na kawaleczek :p

Stary 2014-02-25, 17:18   #3371
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
H4linka ja sie tak zastanawiam nad tymi sukniami zwiewnymi czy by nie dalo rade wlasnie tez kupic jeden lub dwa rozmiarki wiekszej.. bo jak zwiewna to brzuszek bez problemu sie zmiesci. Mnie nie podobaja sie jakos te krotkie.. nie umiem sie do nich przekonac ale jesli nie znajde tej zwiewnej dlugiej to bede zmuszona kupic krotka, na szczescie mam jeszcze czas.
Nawet na allegro nie ma dla nas tych sukni... najlepiej to uszyc na miare u krawcowej.. moja mama szyje ale nie chce jej glowy zawracac bo bedzie miala zaraz duzo pracy na polu wiec wole kupic.
Widzę, że nie tylko ja przegrzebałam całe allegro. Jest kilka modeli, które by mi nawet podeszły ale to albo japan style albo asos i koszt 200+40 przesyłka. Aż tyle za "kota w worku" jednak nie zapłacę. A muszę mieć długą bo niestety zaczynają mi się pokazywać już żylaki.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 17:32   #3372
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
TWIN--MAID dzięki uspokoiłaś mnie troszkę
Nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mam rozpoznać, że to na pewno mój młody się rusza? U mnie z natury żołądek i jelita lubią sobie pobulgotać i pomruczeć, a lekarz kazał mi teraz pilnować i oczekiwać na ruchy.

Kupiliśmy samochód, dzisiaj pierwszy raz od prawie dwóch lat siadam za kółko i ruszam na miasto. Dobrze, że wieczorem nie ma dużego ruchu.
W pierwszej ciąży byłam pewna jak dostałam w nocy porządnego kopniaka w 18tc. Tego nie dało się pomylić z niczym więcej. Teraz jak się położę i chwilę spokojnie poleżę, to czuję takie delikatne przesuwania się maluszka, czasem jakieś lekkie puknięcię.

za jazdę

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Od samego rana odczuwam lekkie bóle w brzuszku szczególnie podczas poruszania się. Niemniej jednak nie są to typowe boleści tylko coś w rodzaju mocniejszego wypchnięcia od wewnątrz. Może to i głupie pytanie. Czy to mogą być kopniaczki serwowane przez maluszka? Inaczej chyba sobie wyobrażałam pierwsze odczucia kopniaczków. OOO teraz leżę i poczułam taką mocniejszą formę przelewania się bulgotki takie chwilowe uczucie. Jak wy to odczuwałyście? Opiszcie proszę. Bo ja schizuję się ze to jakieś skurcze są.
Dodam, że aktualnie wg OM to 18 tydzień. Nie wiem którego terminu mam się trzymać czy wg OM czy tego, co podał mi gin wg USG? ale poproszę o ponowną zmianę na stronie głównej na termin 31.07 wg USG
Dziękuję
Angelika, czujesz wtedy takie twardnienie brzucha?

Mnie ginka zaleciła trzymanie się terminu z usg i tak też ona liczy wiek mojej ciąży.

Któraś z Was (przepraszam nie pamiętam która) pisała o bólu kręgosłupa. może to ciążowy ból

http://dziecisawazne.pl/18-tydzien-ciazy/
Stary 2014-02-25, 17:45   #3373
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma sprawy

Angelika, czujesz wtedy takie twardnienie brzucha?

Mnie ginka zaleciła trzymanie się terminu z usg i tak też ona liczy wiek mojej ciąży.
Los brzuchos mam duży i twardy cały czas więc ciężko mi powiedzieć.

"...pukasz
Stary 2014-02-25, 17:51   #3374
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Los brzuchos mam duży i twardy cały czas więc ciężko mi powiedzieć.
Jak siedzę albo leżę mam miękki brzuch.
Stary 2014-02-25, 18:07   #3375
papryczka160
Wtajemniczenie

Fajna strona znacie http://promobaby.pl/kategoria-kapiel.html

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:12   #3376
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

H4linka tak to prawda przekopalam nie tylko allegro, i faktycznie ceny tez sa super jak i te kiecki, ale miejmy nadzieje ze moze ktos na wiosne zaprojektuje dla nas suknie i bedzie mozna ja normalnie kupic w sklepie.

Twin maid ja pisalam o kregoslupie, i juz bylo dobrze a od godziny zas mnie boli... myslisz ze ciazowybol? Ja dopiero w 15 tygodniu wiec brzuszek mam niewielki i juz bol ciazowy?

Stary 2014-02-25, 18:18   #3377
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Jak siedzę albo leżę mam miękki brzuch.

No faktycznie (kalafior nie uwzględnił tego faktu)

Czyli co? Mam przyuważyć, czy podczas leżenia mi twardnieje brzuszek? czy jak?

"...pukasz
Stary 2014-02-25, 19:17   #3378
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dobry wieczór

Co do tego olejka bio oil to wczoraj smarowałam pierwszy raz i super pachnie i nawilża także póki co jestem zadowolona... Tylko za 60 ml zapłaciłam 36 zł także trochę dużo a zobaczymy na ile taka mała butelka starczy

Dziewczyny zdecydowałam się na zmianę lekarza... Poczytałam opinie w internecie o tej mojej ginekolog i dużo osób jest niezadowolonych z tych samych powodów co ja, także coś musi być na rzeczy

Mam już namiary na nowego lekarza(pierwszy raz pójdę do faceta) i teraz nie wiem na kiedy mam się umówić???

Następną wizytę u mojej ginekolog miałam mieć 17 marca, czyli u tego nowego lekarza też mam celować w ten termin czy np może być trochę wcześniej?

Czy wobec tego mam robić te badania, które zleciła mi tamta ginka?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:25   #3379
asix86
Wtajemniczenie

Zapisałam się do innego ginekologa (prywatnie, nie na pakiet medyczny), który przyjmuje u nas w szpitalu.
Wizyta 1 kwietnia . Będę wtedy w 22 tygodniu!
Z kolei do innego, którego rozważałam, nie ma wcale zapisów nowych pacjentek . MASAKRA. Ale już mówiłam, że będę wydzwaniać i się dopytywać czy nie zwolnił się jakiś wcześniejszy termin..

Cytat:

W ogóle to zaczynam dziś 5 miesiąć
Ojej! Właśnie spojrzałam, że w piątek i ja zacznę 5 miesiąc (18tydzień)!
Ale czas leci
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja poczulam dzisiaj swoje malenstwo

dzisiaj 16t5d jak ten czas leci
w piatek slub troche mnie to stresuje pewnie dlatego ze bedzie w Niemczech i potrzebuje tlumacza a to troche stresujace dla mnie

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdecydowałam się na zmianę lekarza... Poczytałam opinie w internecie o tej mojej ginekolog i dużo osób jest niezadowolonych z tych samych powodów co ja, także coś musi być na rzeczy

Mam już namiary na nowego lekarza(pierwszy raz pójdę do faceta) i teraz nie wiem na kiedy mam się umówić???

Następną wizytę u mojej ginekolog miałam mieć 17 marca, czyli u tego nowego lekarza też mam celować w ten termin czy np może być trochę wcześniej?

Mi właśnie też udało się skontaktować ze znajomą znajomej, która prowadzi ciążę u tego Gina co ja. I ma takie same odczucia, tyle, że ona prawie na początku zdecydowała się chodzić do dwóch. Szkoda, że tak długo zwlekałam..

Ja bym zapisała się wcześniej (kolejna wizyta u "starego" 18 marca), ale niestety dopiero 1 kwietnia miał termin .
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania, chyba, że uda Ci się w tym tygodniu zapisać.. A jakie masz badania? Bo ja na 18 marca mam zrobić tylko morfologię i mocz (a będę wtedy w 20tyg)

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:26
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:28   #3380
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

Co do tego olejka bio oil to wczoraj smarowałam pierwszy raz i super pachnie i nawilża także póki co jestem zadowolona... Tylko za 60 ml zapłaciłam 36 zł także trochę dużo a zobaczymy na ile taka mała butelka starczy

Zamowilam przez internet za 25 pln 60 ml ten olejek. Zapisz sie wczesniej, nie zaszkodzi, asekuracyjnie.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:30   #3381
angelika__2014
Raczkowanie

Mąż zadzwonił, że wraca i zapytał czy mam na coś ochotę....no i jak usłyszał co, to pożałował pytania i teraz jedzie do mnie podwójna porcja frytek i zapiekanka z sałatką z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym.

wiem wiem niezdrowe tłuste....ale cóż! Pytanie uwolniło żarłoka w rozmiarze king size!

"...pukasz
Stary 2014-02-25, 19:38   #3382
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Mąż zadzwonił, że wraca i zapytał czy mam na coś ochotę....no i jak usłyszał co, to pożałował pytania i teraz jedzie do mnie podwójna porcja frytek i zapiekanka z sałatką z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym.

wiem wiem niezdrowe tłuste....ale cóż! Pytanie uwolniło żarłoka w rozmiarze king size!
Hehehe, smacznego aby nie za czesto
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:48   #3383
Asiulka0301
Przyczajenie

Witam sierpniowe mamusie!
Ja również oczekuję swojego pierwszego dzidziusia w sierpniu Termin porodu mam na koniec sierpnia. Zaczęłam właśnie 15tc. Po fali wymiotów, złego samopoczucia i senności, myślałam, że teraz będzie już tylko lepiej. I ogólnie mówiąc jest... wymioty ustały (dopiero 3 dzień bez wymiotów, więc nie chcę zapeszać :P) ale martwi mnie ból podbrzusza. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu, a do tego czasu chyba się zamartwię. Boli mnie głównie lewa strona i ból promieniuje aż do nogi. Rwie mnie od pachwiny w dół przez całe udo. Czy któraś z Was może też odczuwała taki ból? Czy to normalne? Pisałam do mojego lekarza i zalecił brać magnez, ale obawiam się, że to mogą być objawy czegoś nie dobrego...
Pozdrawiam
Asiulka0301 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:57   #3384
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Ja własnie po wizycie, zeszło mi ponad 3h, więc trochę. No i dowiedziałam się, po krótkim usg trwającym ok 1minuty, że mam nisko połozone łozysko, coś tam nad głową dziecka żesięznajduje etc. Nie usłyszałam w tej kwesti żadnej konkretnej porady czy zaleceń, tylko ze to wczesny etap ciazy (18 tc ) i dziecko jest jeszcze małe, więcpowinno się podnieśc. Jednak tak czytam i czytam na necie i zaczynam mieć coraz większe watpliwości. Zapisałam sięjuż prywatnie do gina, na lepsze usg i możecś więcej mi na ten temat powie, dajakieś wskazówki. A martwię się, bo ostaniomiałam dość silne kłujące bóle w dole brzucha, przypominały takie kłujace skurcze, bo ten ból był taki pulsujący i miałam go z przerwami dwa dni, ale bez plamień, nawet w nocy mnie budził. Czułam o po wysiłku w jakiś czas po, oraz jak się stresowałam to zaraz brzuch mnie w dole bolał...Czy któraś z Was usłyszała od gina, ze ma nisko połozone łozysko lub wie więcej na ten temat i może coś mi podpowiedzieć? A dodam jeszcze, ze od czasu do czasu moje energiczne dziecko mimo że staram się temu zapobiegać, kopnie mnie lub uderzy w brzuch, i niestety duzo ja na rekach nosze, nie wiem czy tood tego czy nie ma to znaczenia...

Zaczarowanadlaniego od kilku dni i za mną chodzi kakao, a już od miesięcy nie piłam, teraz piję codziennie

Natka, przykro mi że ominie Was urlop w Polsce, na pewno czekałaś na to i teraz jesteś zawiedziona, ale jak piszesz,odbijecie sobie! A powiedz, skąd wiesz że Ci się skrzepy robią w tych zylakach? Masz na mysli zylaki na nogach? Mam nadzieję, że choróbkso Cię ominie a herbatka z cytryną zda egzamin!

Muszę iść szykować pózny obiad i wieczorem nadrobię, trochę mi się nazbierało
też bym skonsultowała to z innym lekarzem. Ogólnie nic nie potwierdzili bo zrobili mi tylko prześwietlenie płuc czy nie ma tam zatoru ani skrzepów. Miałam spuchnięte nogi wcześniej i zaczynały mi się żylaki pojawiać. Dostałam 2 zastrzyki, jeden w nocy i drugi rano. Po zastrzykach nogi już mnie tak nie "rwią" i nie są "cieżkie" ani spuchnięte. Lekarz zalecił mi tylko kupno skarpet uciskowych.
Powiedział że jak mi się powtórzy to mam iść do GP i on mi już zrobi wszytskie badania. aa i w szpitalu tylko obmacał mi łydki.
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

ja to na początku takie dziwne trzepotanie w środku czułam albo jakieś takie lekkie pociągnięcia.. nie wiem jak to wyjaśnić. Teraz już czuję kopniaczki a to na pewno poznasz, bo to takie pukanie od środka
Gratuluję zakupu samochodu, my też w piątek kupiliśmy
Cytat:
Agnes. Niezręczna sytuacja. Kradzież auta i tak był dla znajomej ogromnym stresem. Poczekaj troszkę aż emocje opadną. może sama się odezwie i zaproponuje jakieś rozwiązanie.

Zaczarowana 28 zbliża się wielkimi krookami
Fajnie, że mama do Ciebie przyjedzie i pomoże przy maluszku i nie będziesz skazana na towarzystwo teściówki.

POTRZEBNA RADA OD DOŚWIADCZONYCH MAMUSIEK

Dziękuję
może macica Ci się zaczęła stawiać? i są to skurcze Braxtona-Hicksa tu możesz sobie o tym poczytać http://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
Cytat:

ja właśnie po kolacji (kanapki z dżemem)
ale Twoją kolację tez bym zjadła

Kupiłam miesiąc temu nowy biustonosz 70d i muszę znów iść kupić nowy bo ten już za mały

Ja od początku ciąży 2 kg na plusie (53kg) w tamtej ciąży już 4 miałam więc nie jest źle

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:59   #3385
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Przed chwila chlopak mi powiedzial ze od ubezpieczenia bede miala polozna ktora bedzie do mnie przychodzila 6 razy w miesiacu jak bede miala jakies bole czy cos ze sprzetem zebym sie nie ruszala z domu.
Normalnie za to sie placi 900 euro miesiecznie ale moj to umie wszystko zalatwic i to w dodatku jeszcze polke

jestem mega zadowolona

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:01   #3386
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiulka0301 Pokaż wiadomość
Ja również oczekuję swojego pierwszego dzidziusia w sierpniu Termin porodu mam na koniec sierpnia. Zaczęłam właśnie 15tc. Po fali wymiotów, złego samopoczucia i senności, myślałam, że teraz będzie już tylko lepiej. I ogólnie mówiąc jest... wymioty ustały (dopiero 3 dzień bez wymiotów, więc nie chcę zapeszać :P) ale martwi mnie ból podbrzusza. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu, a do tego czasu chyba się zamartwię. Boli mnie głównie lewa strona i ból promieniuje aż do nogi. Rwie mnie od pachwiny w dół przez całe udo. Czy któraś z Was może też odczuwała taki ból? Czy to normalne? Pisałam do mojego lekarza i zalecił brać magnez, ale obawiam się, że to mogą być objawy czegoś nie dobrego...
Pozdrawiam
hej
mnie tak czasem boli od pleców i idzie przez udo, że aż chodzić mi ciężko. Najczęściej tak mam po nocy i muszę to po prostu rozchodzić. Choć nie powiem bo czasem tak zaboli że aż muszę sobie usiąść.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:04   #3387
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Zapisałam się do innego ginekologa (prywatnie, nie na pakiet medyczny), który przyjmuje u nas w szpitalu.
Wizyta 1 kwietnia . Będę wtedy w 22 tygodniu!
Z kolei do innego, którego rozważałam, nie ma wcale zapisów nowych pacjentek . MASAKRA. Ale już mówiłam, że będę wydzwaniać i się dopytywać czy nie zwolnił się jakiś wcześniejszy termin..

Ale czas leci

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Mi właśnie też udało się skontaktować ze znajomą znajomej, która prowadzi ciążę u tego Gina co ja. I ma takie same odczucia, tyle, że ona prawie na początku zdecydowała się chodzić do dwóch. Szkoda, że tak długo zwlekałam..

Ja bym zapisała się wcześniej (kolejna wizyta u "starego" 18 marca), ale niestety dopiero 1 kwietnia miał termin .
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania, chyba, że uda Ci się w tym tygodniu zapisać.. A jakie masz badania? Bo ja na 18 marca mam zrobić tylko morfologię i mocz (a będę wtedy w 20tyg)
Badania jednak zrobię bo też mam mofrologię i krew a do tego rozszerzoną tarczycę bo tsh wyszło niezbyt...
Chodzi mi bardziej o to, że jak spróbuję się zapisać wcześniej to nie będzie żadnych przeciwwskazań, żeby lekarz w krótkim odstępie czasu zrobił znowu usg??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:07   #3388
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Badania jednak zrobię bo też mam mofrologię i krew a do tego rozszerzoną tarczycę bo tsh wyszło niezbyt...
Chodzi mi bardziej o to, że jak spróbuję się zapisać wcześniej to nie będzie żadnych przeciwwskazań, żeby lekarz w krótkim odstępie czasu zrobił znowu usg??

moja ginekolog i nawet w szpitalu twierdza ze najpiej robic raz na miesiac
jak ja bylam z bolem brzucha gdzie ostatnie usg mialam 2 tygodnie temu nie chciala mi zrobic bo powiedziala ze w tak krotkim odstepie nie mozna

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:20   #3389
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
znamy przy synku korzystałam i zawsze pieluszki kupowaliśmy w promocyjnej cenie

Cytat:
Twin maid ja pisalam o kregoslupie, i juz bylo dobrze a od godziny zas mnie boli... myslisz ze ciazowybol? Ja dopiero w 15 tygodniu wiec brzuszek mam niewielki i juz bol ciazowy?

nie wiem czy to u Ciebie to ten ból, ale jak to przeczytałam to tak skojarzyłam

Cytat:
No faktycznie (kalafior nie uwzględnił tego faktu)

Czyli co? Mam przyuważyć, czy podczas leżenia mi twardnieje brzuszek? czy jak?
W poprzedniej ciąży gdy zaczęłam mieć takie wypychania, myślałam, że to synek się tak wypychał a okazało się, że to macica się stawia. Brzuch wtedy na kilka/kilkanaście sekund robił się twardy jak kamień.

Cytat:

Zrobiłabym badania, które zleciła Ci tamta ginka. Poszłabym w okolicach 17 marca chyba, że coś Cię niepokoi to umów się wcześniej.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ale czas leci

Początkowo czas mi wolno płynął a teraz trochę przyspieszył
Ja idę na wizytę w 18t3d i mam morfologię, mocz, cytomegalię i powtórkę toksoplazmozy.

Cytat:

Ale wyżerka powiedziała ta, co za 10 minut będzie jadła kebab

Cytat:
Pozdrawiam
Witaj! Może skonsultuj się zinnym lekarzem

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Przed chwila chlopak mi powiedzial ze od ubezpieczenia bede miala polozna ktora bedzie do mnie przychodzila 6 razy w miesiacu jak bede miala jakies bole czy cos ze sprzetem zebym sie nie ruszala z domu.
Normalnie za to sie placi 900 euro miesiecznie ale moj to umie wszystko zalatwic i to w dodatku jeszcze polke

jestem mega zadowolona
Brawa dla chłopaka
Stary 2014-02-25, 20:38   #3390
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Dobry wieczór

przejdź się do położnej i zapytaj jak to wygląda oczywiście do tej nowej położnej

asix 1 kwietnia dopiero! przecież nawet się marzec nie zaczął...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Pozdrawiam
Witaj widzę że masz podobnie jak ja ) też zaczełam właśnie 15tydzien więc witaj w klubie współczuję ci tego bólu.. koniecznie musisz się zgłosić do lekarza jeśli magnez nie pomoże trzymam kciuki by się polepszyło.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

zaczarowanadlaniego tobie to bedzie fajnie wygodnie gratulacje takiej wygody i cieszę się razem z Tobą że będziesz się z tym lepiej czuć że będziesz mieć prywatna pielęgniareczke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości