|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Hej mamuski, ale sie nie wyspalam.
Tz mnie obudzil że on jedzie na zakupu i co on ma kupic na obiad ? Jak tu myśleć o obiadku jak ja jeszcze śniadania nie jadlam. Zuken ja używam Bio Oil od początku 2 trym i jak na razie super się sprawdza na zmianę z z balsamem z Rosmanna firmy Babydream ma super opinie na KWC Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
He he rzeczywiście nieźle....Wiesz sa przypadki, ze kobiety przez pierwsze miesiące ciąży mogą nie wiedzieć, ale to chyba jedna na milion. Moja kumpela w 4 miesiącu sie dowiedziała o ciąży(miała normalnie okres) poszła do ginekologa w innej sprawie, a on do niej że jest w ciąży, jak opowiadała to się śmiała , bo akurat datę ślubu już miała ustaloną... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Wtajemniczenie
|
Mamuska to rzeczywiście ciąża z zaskoczenia. Kiedyś ogladalam taki program .
Dziwne ze kobieta moze nie podejrzewać nawet ze cos się dzieje z jej organizmem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3334 |
Raczkowanie
|
witam po dłuzszej przerwie.
Nic ciekawego sie nie dzieje to i nie mam o czym pisac, zreszta przy moich łobuzach nie mam za bardzo czasu bo ciagle jest cos do roboty. No ale czytam na biezaco ![]() co do wagi to ja nadrobiłam juz to co spadło w szpitalu i dodatkowo 1kg do przodu w stosunku do wagi sprzed ciazy. Apetyt mam juz normalny, w zasadzie jem wszystko( moze troche mniej słodkiego ale tez sie przytrafi, np wczoraj zjadłam batona i paczka ![]() Piszecie o kartach ciazy a ja... mam ja dopiero od wczoraj!!!a własnie zaczełam 17tc ![]() ![]() Co do karmienia piersia w ciazy.ja starszego karmiłam ok 14 mc i sam z dnia na dzien ( a raczej z nocy na noc bo w koncowce było to tylko nocne karmienie)zrezygnował. Byłam wtedy chyba w 5mc. Tez sie martwiłam ze ciezko bedzie go oduczyc ale poszło gładko.czytałam gdzies ze w pewnym momencie mleko zaczyna zmieniac smak i dzieci same rezygnuja, taki sprytny ten nasz organizm ![]() no i mam problem...jutro synek ma w zerowce bal przebierancow a ja całkiem zapomniałam i nie mamy stroju.. Pewnie czeka mnie wieczornt maraton po marketach ale czekam do ost chwili bo jakies przeziebienie go łapie i nie wiem czy wogole go posyłac jutro do szkoły...dzis siedzi w domu na wszelki wypadek. Ja chce juz wiosne zeby te chorobska sie skonczyły... No i oczywiscie witam nowe mamusie i gratuluje tym, ktore juz znaja plec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zuken, zmieniałam lekarza w 34tc, bo zignorował moje poważne dolegliwości. Za to zalecenia tamtej lekarki, mogły mnie wysłać na tamten świat. Gdybym sama nie zgłosiła się do szpitala to nie możliwe, ze teraz bym nie pisała z Wami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Optymistka, ja też nie wiem jak moje maleństwo rośnie. Ostatnie usg miałam w 12tc2d. Teraz za tydzień mam obiecane przez ginkę, że podejrzymy jak rośnie maluszek ![]() Na pizzę w ogóle nie mam ochoty. Za to kebab chodzi za mną już chyba ze 2 miesiące. Dziś mam w planach samotny wieczór z kebabem ![]() Gdybym miała iść specjalnie na usg 3d to pewnie bym się nie zdecydowała. Na genetyczne i połówkowe idę do gina, który po dokonaniu wszystkich pomiarów, na chwilę przełącza na 3d. Cytat:
Zaczarowana, a próbowałaś zjadać parę biszkoptów, krakersów albo kawałek banana przed wstaniem z łóżku?
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam babydreaam oliwkę i mleczko. Ladnie pachną i kupiłam dzięki rekomendacji z wizazu. Bio Oil ma średnie opinie, a ponoć drogii, chociaż na allegro różne ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostaję kanapkę z dżemem i herbatkę do łóżka i jem na leżąco i dopiero po chwili wstaję. Wcześniej jadłam banana, ale znudził mi się
![]() Gdy wstanę bez zjedzenia czegoś to się bardzo źle czuję. Dziewczyny, to dobry moment do przyzwyczajania TŻ-ów do podawania śniadań do łóżka! ![]() ![]() ![]()
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asix, w pierwszej ciąży też zjadałam przekąskę przed wstaniem z łóżka ![]() Wczoraj właśnie wspominałam, jak w pierwszej ciąży, TŻ zanim wyszedł do pracy zostawiał mi na szafce nocnej śniadanie i gorącą herbatę ![]() ![]() W ogóle to zaczynam dziś 5 miesiąć ![]()
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
Jak sie wczoraj z mezulem wkurzylismy
![]() Pozyczylismy wozek dziewczynie co ma rodzic w lipcu, ale skoro ja jestem tez w ciazy no to miala oddac. Zapakowala gondole I fotelik do auta I ku..wa auto jej ukradli ![]() Normalnie odechciewa sie wszystkiego ![]()
#3340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
twin--maid a co poważnego działo się z tobą w 34 tygodniu ze twój ginekolog to zignorował?
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- AgnesD daj spokój ale pech... rzeczywiście powinni odkupić, no cóż... ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
omg ;/
#3343 |
Zadomowienie
|
Jak się w nocy obudziła to dałam jej herbatkę w butelce. I załapała. Cyca już się nie domagała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||||||
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas raczej nic ciekawego Młody coraz mocniej kopie, idę dzisiaj socjalizować córkę do Klubu Malucha bo siedzi całe dznie z mamą i dzikusek jest ![]() Miałam jeszcze zapytać czy któraś z Was ma niski cukier ? Bo ja mam koło 50-60 a norma jest od 70 niby czuję się dobrze. Poczytałam w necie i staram się jeść regularnie posiłki zawierające węglowodany, musze chyba zadzwonić do lekarza Miłego dnia ![]()
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
Ja kochana jutro się przejdę albo w czwartek do tej przychodni zapytać co i jak z tą zmianą lekarza dopiero :P więc do wizyty daleko ale dziękuję ślicznie za uwagę
![]() moni26 no jak my takie wychudzone teraz to brzuszek widać konkretnie ![]() sara 85 dziękuję za pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- asix ja niestety nie mogę mojego tego nauczyć ![]() ![]() twin maid super że już tak daleko (5 miesiac) mnie dopiero się zaczął 4 miesiac , czyli dziś dokładnie mam 14+0 a według OM 15 tydzień i już się cieszę że tak daleko zaszłam ![]() Agnes to faktycznie nie ciekawie ;/ ale tez uważam że powinna odkupić ![]() byłam w tym sklepie dziś dla ciężarnych, spodnie super widziałam ale cena masakra ... 95 zł .. ![]()
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
Rano wstałam z dobrym samopoczuciem, zrobiłam pranie, wyprasowałam kilka koszul,, bluzek i wziął mnie ból zatok, głowy i żołądek mi dokucza. Mam mdłości (co jest? przecież ich praktycznie nie było wcale?! parę razy w pierwszym trymestrze, głównie przy gotowaniu, a dzisiaj nie wiem z czego). Nawet
![]()
#3347 |
Zakorzenienie
|
A ja poczulam dzisiaj swoje malenstwo
![]() dzisiaj 16t5d jak ten czas leci w piatek slub troche mnie to stresuje pewnie dlatego ze bedzie w Niemczech i potrzebuje tlumacza a to troche stresujace dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje za 5 miesiąc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję ślubu ![]() NADROBIŁAM ![]() ![]() Witam wszystkie nowe mamuśki (trochę nas przybyło) ![]() Gratuluję poznanych płci ![]() Gratuluję ustalenia dat ślubu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważam, że powinna go odkupić, przy całym pechu jaki im się przytrafił, AgnesD nie powinna za to ponosić większych kosztów. Niestety z ludźmi jest jak jest i pewnie wózka nie odzyskasz jak sama im tego nie zasugerujesz. Jak ktoś jest honorowy to proponuje rozwiązanie sytuacji już przy poinformowaniu o wydarzeniu. Taki mi się przynajmniej wydaje. Swoją drogą kilka osób zaoferowało mi różne rzeczy dla malucha, zastanawiam się czy sama powinnam się o nie upomnieć czy czekać, aż oni to zrobią. Pewnie się zapytam, czy sytuacja się nie zmieniła i mogę liczyć na te rzeczy. U mnie ostatnio problemy z kręgosłupem i to nie z odcinkiem krzyżowym, ale nad krzyżem i w okolicach łopatek. Myślałam, że to może wina materaca, już ma swoje lata i pasowałoby go wymienić, ale tyle czasu już z niego korzystamy i nagle kumulacja dolegliwości...? Ale ewidentnie boli mnie po nocy, zazwyczaj budzę się o 3 i już mnie boli, próbuję jakoś zasnąć i rano jest poprawa, ale potem cały dzień go czuję. Co najlepsze najmniej mnie boli jak stoję. Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-02-25 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
Od dziś już jestem na bieżąco. 20 stron do nadrobienia to zdecydowanie za dużo
![]() U nas już dobrze, oprócz tego że coś mnie łamie ale się nie daję, już 3 herbatki z cytryną i miodem wypiłam. Wygrzewam się w łóżku, póki Olivia ma drzemkę. Jutro do pracy, więc musi mi przejść. Wizytę w szpitalu mam 14 marca, więc już nie długo. Mam nadzieję że dowiem się kto tam siedzi, obstawiam że synek ![]() ![]() 12 marca robimy 2 urodziny Olivki ![]() ![]() W przyszłym miesiącu remontujemy łazienkę a potem kuchnie. Do łazienki mam już wszystko wybrane, czekamy tylko aż wszystko nam przyjdzie. Myślę że góra 2 miesiące i skończymy remont domu ![]() To chyba wszystko co u nas ![]() aa i zapomniałam, nie możemy lecieć do Polski na urlop przez moje żylaki(które mi się zrobiły) bo skrzepy mi się robią i to jest niebezpieczne. No ale odbijemy sobie to kiedy indziej, trochę mi szkoda bo się bardzo napaliłam no ale nic już nie zrobię |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę Ci, że ślub jeszcze przed Tobą. Chciałabym jeszcze raz przeżyć dzień mojego ślubu ![]() Dzięki ![]() Byłam na placu zabaw z synkiem i zrobiło mi się słabo ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Może śpisz w pozycji, po której boli Cię kręgosłup ![]() Cytat:
Fajnie, że będziecie mieli wkrótce wyremontowany dom ![]() Wysłałam Ci PW.
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hej dziewczyny!
Ja własnie po wizycie, zeszło mi ponad 3h, więc trochę. No i dowiedziałam się, po krótkim usg trwającym ok 1minuty, że mam nisko połozone łozysko, coś tam nad głową dziecka żesięznajduje etc. Nie usłyszałam w tej kwesti żadnej konkretnej porady czy zaleceń, tylko ze to wczesny etap ciazy (18 tc ) i dziecko jest jeszcze małe, więcpowinno się podnieśc. Jednak tak czytam i czytam na necie i zaczynam mieć coraz większe watpliwości. Zapisałam sięjuż prywatnie do gina, na lepsze usg i możecś więcej mi na ten temat powie, dajakieś wskazówki. A martwię się, bo ostaniomiałam dość silne kłujące bóle w dole brzucha, przypominały takie kłujace skurcze, bo ten ból był taki pulsujący i miałam go z przerwami dwa dni, ale bez plamień, nawet w nocy mnie budził. Czułam o po wysiłku w jakiś czas po, oraz jak się stresowałam to zaraz brzuch mnie w dole bolał...Czy któraś z Was usłyszała od gina, ze ma nisko połozone łozysko lub wie więcej na ten temat i może coś mi podpowiedzieć? A dodam jeszcze, ze od czasu do czasu moje energiczne dziecko mimo że staram się temu zapobiegać, kopnie mnie lub uderzy w brzuch, i niestety duzo ja na rekach nosze, nie wiem czy tood tego czy nie ma to znaczenia... ![]() Zaczarowanadlaniego od kilku dni i za mną chodzi kakao, a już od miesięcy nie piłam, teraz piję codziennie ![]() Natka, przykro mi że ominie Was urlop w Polsce, na pewno czekałaś na to i teraz jesteś zawiedziona, ale jak piszesz,odbijecie sobie! A powiedz, skąd wiesz że Ci się skrzepy robią w tych zylakach? Masz na mysli zylaki na nogach? Mam nadzieję, że choróbkso Cię ominie a herbatka z cytryną zda egzamin! Muszę iść szykować pózny obiad i wieczorem nadrobię, trochę mi się nazbierało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wizyte 17.03 i mam nadzieje ze pozwoli mi jechac do domu
stesknilam sie juz za rodzinka i moim psem ![]() moja mama dzwonila ze jak urodze to juz sobie w pracy urlop wziela i od razu przyjezdza na 2 tygodnie do mnie, ulzylo mi ze bede miala na poczatku kogos do pomocy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ubranek to nie wiem jak się upomnieć. Dla córci wszystko kupiliśmy sami, nikt nam nic nie oferował (szkoda), teraz czekamy na wieści, kto mieszka w brzuszku. Jak dziewczynka to problem z głowy, a jak chłopczyk to może coś otrzymamy, bo w rodzinie i wśród przyjaciół same chłopaki, albo sami kupimy. Jakoś nie liczę na pomoc, chociaż miło ja otrzymać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twin Maid dzięki za wspaniały pomysł tylko zastanawiam się czy w naszym H&M jest taki dział dla ciężarnych :P zaczarowanadlaniego moja mama jak jeszcze nie byłam w ciąży to mi mówiła że będzie mi na początku pomagać bo tego będę najbardziej potrzebować więc co się z nią teraz widzę to sama nie umie się doczekać kiedy urodzę :P
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Rozeznanie
|
AgnesD przykra sytuacja z autem i wózkiem. Mam nadzieję, że razem ze znajomymi dojdziecie jakoś do porozumienia.
zaczarowanadlaniego nie stresuj się, będzie dobrze! ![]() ![]() kakao ![]() ![]() przez ostatnie kilka lat piłam tylko czarne kakao bez cukru i to baaaardzo rzadko (może raz- dwa na rok), ale TŻ w ubiegłym tygodniu na zakupach włożył do koszyka słodzone kakao i się zaczęło. Jak tylko poczułam ten smak (jednak inny niż kakao niesłodzone, dosłodzone cukrem), to piję codziennie! Czasem 1 szklanka to za mało. W te chwili mam obok laptopa - kończę dopijać. Trochę mnie osładza i nie szukam innych słodyczy. Narobiłyście mi ochoty na racuchy. Zrobię sobie, któryś dzień na podwieczorek. TŻ nie lubi racuchów. Pewnie podzielę się z mamą ![]() Do "szkoły rodzenia", jako tako (z nazwy) się nie wybieramy, ale mam zamiar chodzić, na zajęcia w przychodni prowadzone przez położną na NFZ - chociaż to też taka szkoła rodzenia jest ![]() Ps. czuję się lepiej. Jeszcze nie jest "normalnie", ale mam nadzieję, że w końcu przejdzie.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-25 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś jak jadłam na śniadanie jogurt z bułką to też miałam mdłości więc wychodzi na to chyba że nabiał źle na mnie działa ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Rozeznanie
|
czy Wasi TŻ też mają zachcianki i czasem macie wrażenie, że są większe niż Wasze ciążowe? czy tylko mój się ostatnio taki zrobił? Potem jego zachcianki przechodzą na mnie. Kakao to tylko jeden z wielu przykładów.
Mnie ciągle trzymają truskawki, ale cierpliwie czekam na sezon ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
No! nie rób mi już mi dzisiaj ochoty na racuchy ![]() Angels - nie myślałaś, że coś z tolerancją laktozy u Ciebie się zmieniło? Ostatnio przy szukaniu czegoś na necie natknęłam się na tą przypadłość.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.