Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 21:00   #3511
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mój nie jest taki terkoczący. No i mam niezłe chodniki u siebie. Poza tym dużo jest osiedlowych uliczek i po nich jeżdzę a tam nic nie trzęsie myślę kwiecień/maj i się przesiądziemy.
Gdyby Miłosz się tak nie wnerwiał w gondoli to byśmy nią jeździli jeszcze bo jest duża i ma miejsce. Ale co ja poradzę, że on nie chce? A wolę jakikolwiek spacer niż żaden. Poza tym ta spacerówka to jak leżaczek (nawet bardziej leżąca bo opuszczam na maksa). W domu jest ciągle na macie, w leżaczku w ostateczności bo go zwyczajnie nie lubi już bo ma ograniczone ruchy. Więc myślę, że te 2h dziennie nie zrobią mu krzywdy.

Cieszę się, że z malutką lepiej
dziękuję
ale masz spacerówkę czy parasolkę

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
za słaba amortyzacja jak dla mnie, mam wrażenie że dzieckiem za mocno telepie w takiej zwykłej parasolce jak ja mam

super, że z Hanią lepiej
dzięki
też mi sie tak wydaje

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:00   #3512
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Natala super,że już lepiej!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:04   #3513
kaska87
Zakorzenienie

Gorgulek póki co mam umowę w obecnej pracy, mam nadzieję zmienić i myślę pozytywnie, że dostanę umowę najwyżej będzie małe później
mam już jedno do kochania to mnie instynkt macierzyński nie ciśnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:05   #3514
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Chyba się przekwalifikuję. Gościu za otwarcie auta, czyli dwie minuty roboty skasował 150 zł. Ale najważniejsze że szybki i skuteczny.

Kaśka ja i tak i wróżę córę
Dobrze ze nic sie niestalo! Bylo trzeba jakiegos lokalnego zlodziejaszja zawolac pewnie za darmo by zrobil dobrze ze moj peugeot niema takiej opcji...
Stary 2014-02-25, 21:07   #3515
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Gorgulek póki co mam umowę w obecnej pracy, mam nadzieję zmienić i myślę pozytywnie, że dostanę umowę najwyżej będzie małe później
mam już jedno do kochania to mnie instynkt macierzyński nie ciśnie
no, wtedy się spotkamy na marcowo-kwietniowych 2016

Stary 2014-02-25, 21:08   #3516
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no, wtedy się spotkamy na marcowo-kwietniowych 2016

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:10   #3517
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dobrze ze nic sie niestalo! Bylo trzeba jakiegos lokalnego zlodziejaszja zawolac pewnie za darmo by zrobil dobrze ze moj peugeot niema takiej opcji...
hehe to mi przypomina jak lata temu byliśmy z rodzicami i znajomymi w Białowieży.Mój wujek zatrzasnął kluczyki w bagażniku, a zapasowe miał...w domu... głowili się co tu zrobić, przechodził taki pijaczek i powiedział,że za flaszkę im otworzy- zajęło mu to mniej niż minutę,ale powiedział,żeby nikomu nie mówić

Stary 2014-02-25, 21:14   #3518
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

jaki komputer cyklu?

Cytat:
Susanna Lady Comp?
Używam najtańszej opcji czyli Pearly już prawie 5 rok i chciałam zauważyć, że działa mimo moich pokiereszowanych cykli (zauważyłam, że gdy zaczęłam mierzyć tempkę to mi się cykle wyrównały) w ciążę nie zaszłam a niczym dodatkowym się nie zabezpieczaliśmy.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Moja Pola jest już na styk. Ma 64 cm długości a spacerówka 70. Jak dojedzie do tego czapka i bluza z kapturem to jest od ścianki do ścianki.. Dodatkowo ostatnio mało śpi, nawet na spacerze i jest tak ciekawska że wszystko chce widzieć. Też nie mamy rozkładanej spacerówki, ale myślę, że w ciągu miesiąca na bank się przesiądziemy. Można ją przechylić do pozycji leżącej, tak że nóżki są w górze. Lekarka wczoraj powiedziała, że nie widzi przeszkód..

Pocieszyłaś mnie. Czytam o tych kubełkowych siedziskach, jedni są na tak - drudzy na nie. Zwariować można. Staś będzie teraz miał coś pod 70 cm i na styk się mieści. Myślałam żeby się przesiąść do spacerówki od marca. W sumie 6 miesiąc już skończył.
Naszą specerówkę też można przechylić do pozycji leżącej - tylko na płasko się nie rozkłada. Z drugiej strony w wózku dziecko spędza do 2 h dziennie więc chyba aż taka krzywda mu się nie stanie. To kubełkowe siedzisko wygląda zupełnie jak siedzisko w foteliku samochodowym
Jak jutro będzie fajna pogoda to spróbuję Staśka do spacerówki zapakować. Tylko jak się wyśpi chłopak i będzie w odpowiednim humorze.
Cytat:
Hej
Oświadczam że jestem największą idiotką na świecie. Przeżyłam dziś najdłuższe 20 minut w moim życiu. Przez przypadek i nieświadomość zatrzasnęłam Bartka w samochodzie. I czas oczekiwania na mechanika to było jak trauma

Przepraszam że tak tylko o nas ale jestem kompletnie wypompowana. Mam ochotę strzelić sobie w łep
Zdarza się Na pewno strachu się najadłaś ale z małym wszystko OK.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki jest powód,ze nie chcecie przessądząc dzieci do parasolki od raZu? Ja planowałam tak zrobić

Susanna,daj linka do bloga,prosze

.
Mam linka w podpisie ale proszę bardzo: szyjesobie.blogspot.com

Dostałam od kuzyna dwa królicze udka domowe króliczki hodowane bez chemii Super, jutro będę Stasikowi zupkę jarzynową gotować.
Jeszcze załatwiłam młodemu gołębia

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:15   #3519
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko obudziło się z okropnym i bardzo ciężko było je uspokoić poza tym od jakiegoś czasu jak bardzo mu źle to mówi ciągle "mamamamama" i zawsze mnie aż ściska w środku. Teraz śpi znów oby już spokojnie..

Edit: z okropnym płaczem

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-02-25 o 21:16
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:25   #3520
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Katarzyna współczuję przejść

Kaśka a jak pójdziesz do nowej pracy i dostaniesz umowę na 3msce? Po niej na np. 7mscy a później kolejną krótką to będziesz tyle czekała z ciążą?
Ja Ciebie nie namawiam ale teraz masz idealny czas, żeby robić drugą dzidzię może niekoniecznie już ale przy końcówce macierzyńskiego/rodzicielskiego. I w trakcie szukać nowej pracy
Zgadzam sie w pelni tym bardziej w 'naszej' branzy trudno o umowe na czas nieokreslony.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moje dziecko obudziło się z okropnym i bardzo ciężko było je uspokoić poza tym od jakiegoś czasu jak bardzo mu źle to mówi ciągle "mamamamama" i zawsze mnie aż ściska w środku. Teraz śpi znów oby już spokojnie..

Edit: z okropnym płaczem
mamy to samo .. budzi sie z placzem i mamamama
Stary 2014-02-25, 21:25   #3521
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj trochę kiepsko ze żłobkiem poza tym nie wyobrażam sobie zostawiać dziecko z kimś obcym 6 dni w tygodniu zazwyczaj na 12h a tak by to wyglądało gdybym wróciła do starej pracy. Poczekam aż będzie większy i poszukam czegoś na pół etatu
no 12 godzin to troche dlugo, tez bym sie bala zostawic dziecko na tak dlugo.
Ja mam mozliwosc pracowac 4 godziny dziennie, tylko czy znajde jakas zaufana opiekunke co by chciala pracowac np od 11 do 15
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ja chcę wrócić w lipcu,Ale szczerze powiem,że jestem przerażona,bo ceny za opiekę powalają,a niestety nie mam jej z kim zostawić,mam na myśli rodzinę.To jest chyba największy minus emigracji,brak rodziny obok
no napewno jest Ci ciezko bez rodziny i bez wsparcia

choc ja rodzine mam na miejscu(obrocz mamy-modle sie zeby juz wrocila)i wsparcia tez nie mam

dziewczyny nie wiem o co biega....na tescie 1 krecha,okres dostalam, ostatnio robilam ogolne badania krwi i moczu plus watrobowe i tsh i wszystko ok.....a juz od paru dni mnie mdli strasznie

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:28   #3522
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie w pelni tym bardziej w 'naszej' branzy trudno o umowe na czas nieokreslony.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

mamy to samo .. budzi sie z placzem i mamamama

posiadałam, lecz posttanowiłam zmienić pracodawcę

Stary 2014-02-25, 21:30   #3523
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
no 12 godzin to troche dlugo, tez bym sie bala zostawic dziecko na tak dlugo.
Ja mam mozliwosc pracowac 4 godziny dziennie, tylko czy znajde jakas zaufana opiekunke co by chciala pracowac np od 11 do 15

no napewno jest Ci ciezko bez rodziny i bez wsparcia

choc ja rodzine mam na miejscu(obrocz mamy-modle sie zeby juz wrocila)i wsparcia tez nie mam

dziewczyny nie wiem o co biega....na tescie 1 krecha,okres dostalam, ostatnio robilam ogolne badania krwi i moczu plus watrobowe i tsh i wszystko ok.....a juz od paru dni mnie mdli strasznie
Jest ciężko,nie powiem,ale jakoś trzeba sobie radzić.Będziemy z mężem kombinować.Nie mamy wyjścia.Może masz coś z żołądkiem,albo wąrobą
Stary 2014-02-25, 21:35   #3524
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Jest ciężko,nie powiem,ale jakoś trzeba sobie radzić.Będziemy z mężem kombinować.Nie mamy wyjścia.Może masz coś z żołądkiem,albo wąrobą
napewno sobie dasz rade,wazne ze masz wsparcie meza

no wlasnie nie wiem co mi jest,pojde jeszcze jutro do ogolnego.....

aaa mialam kiedys pokazac Wam pasmo ladowania samolotu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010473.jpg (94,8 KB, 55 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:39   #3525
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe,ale świetne zdjęcie!!U nas jest to samo!!Wyciera się non stop
Stary 2014-02-25, 21:40   #3526
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
o rety, to brzmi na nowe auto naszpikowane elektroniką?
Współczuję...
u mnie nie ma takiej opcji, ale zawsze jak zostawiam na chwilkę Natkę samą w aucie bo np. idę zamknąć bramę czy coś to pomimo,że mam kluczyki w ręce zawsze zostawiam uchylone drzwi. no ale ty nie miałaś zbytnio jak, przecież to były sekundy. Straszne]

czemu tylko ovulan możesz?są jeszcze inne
No właśnie to nie żadne nowe auto. Stary galax 97. Któreś z nas wychodząc z auta musiało wcisnąć klamkę.
Dobrze że wszystko tak się skończyło. Ale długo będę się z tym gryźć

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:49   #3527
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuję
ale masz spacerówkę czy parasolkę
Spacerówką nazywam to z siedziskiem kubełkowym. A parasolką to https://www.google.pl/search?q=cybex...w=1280&bih=644

Cytat:
No z tego co wiem to lubią się tak"bawić".
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:49   #3528
MsLullaby
Zakorzenienie

Co polecacie na ból rąk i ramion spowodowany noszeniem ponad 10 kilogramowego klocka?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:57   #3529
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
o Ty wyrodna
żarcik
\no bo wszystko zależy od tego jaka ta parasolka.
dla Marysi kupiliśmy parasolkę jak miała 1,5 roczku - xlander xs. nic wielkiego, zwykła parasolka służąca głównie babciom w drodze na plac zabaw czy do parku. bo my bralismy małą za rączkę a jak się zmęczyła to na rękę, no ale babcie nie dały by rady jej nieść. ale to własnie zwykła parasolka, małe terkoczące kółka, słaba amortyzacja. w coś takiego bym dziecka kilkumiesięcznego, leżącego i śpiącego w wózku, nie wsadziła bo wszystkie te wstrząsy na dziurawych chodnikach przenoszą się na dziecko.
a między 6 a 18 miesięcy M. jeździła w spacerówce baby design spint, duże koła, całkiem niezła amortyzacja no ale i waga większa....

o jak super

wow, nie zazdroszczę, ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi

albo z ryneczku albo z mrożonek

będę jeszcze nadrabiać, ale póki co piszę, że u nas zdecydowanie lepiej Hania już nie gorączkuje, kaszel ma mocno wilgotny więc jej nie męczy, ładnie je i ma humor tylko wczoraj i dziś rano po pierwszym karmieniu po antybiotyku wymiotowała ale wieczorem udało się bez wymiotów, ale musieliśmy ją pół godziny trzymac na rękach
szkoda że musiał być ten antybiotyk, ale cieszę się że działa
Super że lepiej

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam,

ciężko teraz mi nadrabiać ale póki co jestem na bieżąco (bywało lepiej). Żałuję, że nie mogę się odnieść do każdej wypowiedzi ale przeżywam z Wami kolejne wagi, miesięcznice, choroby maluszków, wszystkie radości i smutki.

Chciałam Wam tylko podziękować, że jesteście bo Gosiaczek na dzisiejszym szczepieniu tak się darła że nie słyszałam co pediatra mówiła jeśli chodzi o rozszerzanie diety. Przynajmniej dzięki forum nie czuję paniki. Cała przychodnia ją słyszała...i to tylko dlatego że widziała lekarza bo chyba w tym płaczu nie zarejestrowała szczepienia.

Waży 6440 i mierzy 67 cm. Teraz chce być tylko na brzuszku i uwielbia pełzać do tyłu. No i jeszcze ostatnio bawi się zabawkami. Nadal chodzimy spać po 1 w nocy...
Brawa za wagę

Cytat:
hehe to mi przypomina jak lata temu byliśmy z rodzicami i znajomymi w Białowieży.Mój wujek zatrzasnął kluczyki w bagażniku, a zapasowe miał...w domu... głowili się co tu zrobić, przechodził taki pijaczek i powiedział,że za flaszkę im otworzy- zajęło mu to mniej niż minutę,ale powiedział,żeby nikomu nie mówić

Głowa mi pęka. Idę po karmi do lodówki na odstresowanie

Ja mojego Bartusia po dwóch dniach wożenia w spacerów e przekładam z powrotem do gondolki. Z jednej strony na pewno małemu się bardziej podobało takie zwiedzanie świata ale jak dla mnie to za mało był osłonięty przed wiatrem. Pomęczymy się jeszcze przez jakiś czas w gondolce

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-02-25 o 22:03
Stary 2014-02-25, 22:00   #3530
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Papugo

Dziewczynki, w jakim wieku można dziecku dać ogórka kiszonego?
Mama znalazła jakieś stare zdjęcia, na których jestem - mam może z dwa i pół, max trzy lata i wcinam ogóry z wielkiego słoja
I tak sobie dumam czy nie za szybko, czy takie czasy były, że się mniej szczypali
ja ostatnio słyszałam, że jakieś 20 lat temu wprowadzali dzieciom normalne jedzenie po 3 miesiącu życia
Cytat:
No ostatnia próba... może się uda
cudne
Cytat:
proszę http://pastawithapplepie.blogspot.co...i-z-serem.html

to super,że wyniki dobre!!!:jupi :
apetycznie wyglądają te rogaliki, może jutro machnę

Cytat:
oo, ja miałam taką sytuację z kolegą, zatrzasnął kluczyki na parkingu busów w Krk ale żaden busista nie chciał otworzyć i koniec końców inny kolega mu przywiózł zapasowe z domu (47 km)

Cytat:

czad! mojemu Szymkowi też zaczyna się wycierać kółeczko z tyłu

Cytat:
Co polecacie na ból rąk i ramion spowodowany noszeniem ponad 10 kilogramowego klocka?
eeeeee, polecić nic nie polecę, mogę się jedynie pożalić, że mi kiedyś jak podnosiłam Szymka coś strzyknęło tak, że opuchnięta chodziłam przez tydzień i smarowałam się naproxenem

btw jestem po basenie i przepłynęłam dziś 32 długości
i czuję, że moje mięśnie są jak z waty.. mel b mnie wykończy

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:02   #3531
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki Zuzki i nareszcie dobre bez żadnych świństw w moczu

cieszę się bardzo, że w końcu widać poprawę w wynikach Zuzi. oby tak dalej

Cytat:
Hej
Oświadczam że jestem największą idiotką na świecie. Przeżyłam dziś najdłuższe 20 minut w moim życiu. Przez przypadek i nieświadomość zatrzasnęłam Bartka w samochodzie. I czas oczekiwania na mechanika to było jak trauma

Przepraszam że tak tylko o nas ale jestem kompletnie wypompowana. Mam ochotę strzelić sobie w łep
faktycznie nieciekawa sytuacja. Na pewno dużo nerwów Cię to kosztowało. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:07   #3532
anutka171
Rozeznanie

zaraz Was nadrobie dziewczyny, ale zanim to mam pytanie/ prosbe o porade.
otoz mojemu Kubusiowi jakis czas temu (3, 4 tyg) wyskoczylo kilka malenkich krostek na policzkach, potem buzka zrobila sie jakby troszke szorstka, luskowata, a w ostatnich dniach zaczerwienila sie i jakby tych krosteczek jest troszke wiecej.
zastanawiam sie co to moze byc:
- skaza bialkowa (pije troszke mleka do kawy, stosuje maslo),
- reakcja na wprowadzone warzywka (ostatnio ziemniak z dynia),
- ekspozycja na gluten,
- plyn do plukania lenor sensitive, ktory zaczelam jakis czas temu stosowac?

nie podoba mi sie ta buzka coraz bardziej i zastanawiam sie co tu zrobic?
odstawic nabial calkowicie, wycofac warzywka i zaprzestac ekspozycji?
moze ktoras z was miala podobny problem?
bede baaardzo wdzieczna za jakies wskazowki

w zalaczeniu wstawiam zdjecia, ktore moze wspomoga moj opis, aczkolwiek chyba niewiele na nich widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140225_202242.jpg (29,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140225_202305.jpg (37,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140225_202316.jpg (37,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-02-25, 22:11   #3533
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Hahaha rewela

Cytat:
Ja mojego Bartusia po dwóch dniach wożenia w spacerów e przekładam z powrotem do gondolki. Z jednej strony na pewno małemu się bardziej podobało takie zwiedzanie świata ale jak dla mnie to za mało był osłonięty przed wiatrem. Pomęczymy się jeszcze przez jakiś czas w gondolce
Właśnie to słabe osłonięcie przed wiatrem też mnie przeraża :/ z drugiej strony jak młody wyrośnie już na amen z gondoli to nic na ten wiatr się nie poradzi. My mieszkamy na takim wydmuchowisku :/ jak idziemy do mamy na cmentarz to c asem chce głowę urwać. Między domami lepiej.
Dziś oglądałam czapki dla młodego, nie wyobrażam sobie zakładać mu innych niż z naszytymi nausznikami.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:20   #3534
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Osz... wyobrażam sobie co czułaś, bidotko

Cytat:
W ogóle dotarło dziś do mnie że w przyszły czwartek lecę do Polski
Zazdroszę

Cytat:

Hahahaha, solidne
Julka też ma troszkę wytarte

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego małego 'dzieła'. Mam tylko nadzieję,że pisałyście całkowicie szczerze i nie muszę się wstydzić

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:22   #3535
jo_asiek
Zadomowienie

Dziękujemy za kciuki. Pani doktor potwierdziła, że neurologicznie jest wszystko w porządku i absolutnie nie widzi powodów do niepokoju w tym temacie Mamy ćwiczyć, prawidłowo pielęgnować Szymka, dać mu trochę czasu na zmianę wzorców i wszystko będzie dobrze. Szczepić również możemy, bo według niej nie ma przeciwskazan, no i powiedziała, że najlepsze co możemy zrobić dla naszego dziecka, to pozwolić mu jak najdłużej raczkować aha no i kazała się nie przejmować tym czym nas straszyła ta babka od rehabilitacji. Kontrola za 2-3 miesiące.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:25   #3536
kama1987
Rozeznanie

Hej!!

Nie nadrobiłam wszystkiego, miałam to zrobić wczoraj, ale Zuzia po szczepieniu była strasznie marudna, widać było że ją nóżka boli i najlepiej u mamy na rękach było.
Dziś już wszystko ok z małą na szczęście
Miałam pocytowane więcej, ale ładowarka z laptopa mi się z..... i będę miała ją dopiero jutru, jak dobrze pójdzie, narazie użyczam kompa brata

Widziałam temat spacerówek na tapecie.
Ja mam Chicco Trio Enjoy, 3w1, dostaliśmy ten wózek od koleżanki.
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=708
Na początku, tzn w ciąży byłam średnio z niego zadowolona, chciałam inny. Cieszę się że TZ mnie przekonał, bo ten co chciałam miał stelaż 12 kg, ten ma 4 i już mi ciężko z Zuzią w foteliku a co by było przy tamtym
Czekam aż się do spacerówki przesiądziemy, niby na płasko rozkładana, ale mi się wydaje że za wcześnie Póki co ją wożę na spacery w foteliku, dziś ją wzięłam w gondoli to nóżki miała pod koniec spaceru przykurczone, widać było że średnio jej wygodnie. W foteliku nie ma tego problemu, ma dużo miejsca jeszcze.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Przodem do kierunku jazdy chciałabym najpóźniej jak to tylko możliwe.

Może ktoś zawiany zapomniał gdzie mieszka ?
Ja szukałam fotelika tyłem do kier. jazdy i ceny mnie powalają, ale może coś ciut tańszego znajdziemy

Sąsiad też zawiany czasem niewie gdzie mieszka, ostatnio chciał wchodzić do takiej babci na 1 piętrze, on mieszka na 3p

Cytat:
to super ze dobre wyniki

dziewczyny w jakiej postaci podawalyscie pierwszy raz ziemniaczka dzieciom?bo ja dzis dalam Julce i ona od razu po zjedzeniu strasznie po nim wymiotowala
ja rozgniotłam widelcem i dodałam masła.
Mój 1 ziemniak był zblendowany, zrobiła się z niego taka klucha że moje wszystkojedzące dziecko odmówiło jedzienia

Cytat:
a ja bym chciala juz wrocic do pracy bo nie lubie siedziec w domu
ale nie mam co zrobic z Juleczka bo do zlobka jej nie chce oddawac a na nianie mnie nie stac
ja się cieszę że dopiero w grudniu wracam (mam 60 dni urlopu jeszcze) Chcę się do innego działu przenieść ogólnie bo z moją obecną kierowniczką się nie dogadam.

Cytat:
o

czemu tylko ovulan możesz?są jeszcze inne
Wszystkie inne mają ten sam skład, inna tylko nazwa i producent.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:30   #3537
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
otoz mojemu Kubusiowi jakis czas temu (3, 4 tyg) wyskoczylo kilka malenkich krostek na policzkach, potem buzka zrobila sie jakby troszke szorstka, luskowata, a w ostatnich dniach zaczerwienila sie i jakby tych krosteczek jest troszke wiecej.
- ekspozycja na gluten,

w zalaczeniu wstawiam zdjecia, ktore moze wspomoga moj opis, aczkolwiek chyba niewiele na nich widac
ja bym w pierwszej kolejności spróbowała wyeliminować płyn do płukania

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 22:30   #3538
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki Zuzki i nareszcie dobre bez żadnych świństw w moczu )
Super

Czaszka czadowe zdjęcie . Mój z racji tego że ma mało włosków a do tego rudawe to nie widać że się wycierają

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-02-25, 22:31   #3539
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
No ostatnia próba... może się uda
Cytat:
Dziękuję

To Wam jeszcze na chwilę moich chłopaków wrzucę - widać, że synek tatusia Zdjęcia sprzed ok. miesiąca, ale je uwielbiam
vea super zdjęcia
ale masz chłopaków
Stary 2014-02-25, 22:32   #3540
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
- ekspozycja na gluten,

Zuzia miała podobne i to była alergia na białko. Jest teraz na Bebilonie Pepti DHA, w nocy tylko kp. Jak tylko kp to miałam odstawić masło, sery, śmietane i mleko i smarowałam jej buzię maścią robioną. I teraz już jest wszystko ok Jak chcesz to Ci jutro mogę napisać skład maści, pediatra Ci najwyżej przepisze, powinien znać proporcje.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości