|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kusi ta kozieradka też, ale boję się okropnie tego zapachu
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie, to ten zapach - rosół bardzo mocno przyprawiony maggą
Może jakby do kozieradki kapnąć jakiś olejek eteryczny to byłoby bardziej znośne, ale tak czy siak mam bardzo ograniczone możliwości eksperymentów Jak walnęłam któregoś razu kozieradkę, to koleżanka z pokoju się pytała, czy przyniosłam sobie rosół do pokoju, bo tak jej coś pachnie :P
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
To jest czysty sok (chyba 99,7%), ale bez miąższu. Można do miesiąca trzymać w lodówce. Psikałam nim czasem włosy przed olejowaniem, albo rozrabiałam maseczki na buzię. Różnica w porównaniu z wodą była w sumie w opcji drugiej
|
|
|
|
#2256 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() W codzienniku przepiękne włosy, wielka różnica od tego co było *,* jak się u Ciebie sprawuje ten gliss kur? Bo moje gliss kur taki biały i niebieski kochają, z jedwabiem też bym chętnie spróbowała. W sumie ciekawi mnie czy nie jesteś moją włosową siostrą bo moim cg też nie pasuje, nie tyle że łamią się bo nigdy do tego tendencji nie miały ale oleie, delikatne szampony i brak silikonów powoduje jedną wielką ciągnąca sie gumę, wypadanie, mimo braku farbowania i ogólnie mocno niefajnie. A proteiny to na potęge pochłaniać zaczynają. Kusicie tym kremem do loków boots, a co nie wejdę to piękniejsze włosy sie pojawiają
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam brać pokrzywę i jakoś wzięłam tę cytrynę i miód i dziś użyłam i mnie spuszyło no masakra, ale tak w granicach mojej normy, mi jest do twarzy z szopą falowaną więc luzik
mąż i tak co bym nie miała nazywa mnie swoim małym hobbitem ![]() Cytat:
|
|
#2258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzielę na jakieś 4 partie, ale dosuszam jeszcze tył osobno.Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz pokazuję moje włosy związane
wiem, że nie jest to warkocz cudowny i w ogóle i że wystaje dołem, ale to dlatego, że mam w U obcięte chyba
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przeglądam sobie,
Joanku - witaj kolejny piekny rudzielcu Imperfrecta - to Twoje dzieŁo? Cytat:
![]() Może spróbuj przestawic sie tylko na emolienty na jakiś czas?
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
konspiracja, górę plotła mi macocha nie umiem francuza sama
ale dół już sama
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tylko na końcówki! I rzeczywiście chyba tak zrobię, że dam sobie spokój na jakiś czas z olejowaniem. Przed myciem nie dam rady, bo myję włosy rano
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
{ nastaw budzik na 2 h przed wstawaniem, naolejuju i dalej w kimę} ![]() Żart ![]() Donoszę że henna reflectocil JEDNAk barwi skórę
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za codziennikową pochwałę, ale byłabym fałszywie skromna gdybym nie powiedziała, że sama sie jaram bo taka róznica, że szok. Po raz pierwszy odkąs podjęłam walkę coś się ruszyło! Za tydzień będę robić comiesięczny fotoupdate to wrzucę ;] A wiesz, że też sobie myślałam nad tym czy przypadkiem nie mamy podobnych historii za sobą? Gliss kur z jedwabiem bardzo lubią a niby smieć i nic w nim ciekawego nie ma, kochana ja widzę jak one odżyły bo tym całym cg ,które je ostro widzę wymęczyło, jakie się robia mięsiste, błyszczące. Sama się zastanawiałam ad białym gliss kurem bo ciekawie wygląda, i jak się kiedyś bała protein [bo miałam siano i wyprost o żelatynie] to widzę że jakby dobrze im się ostatnio z nimi układa. Kupuj bootsa, kupuj! I wrzucaj piękne zakrętasy. A masz może jakąś ciekawą angielską maskę na włosiory do polecenia?
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Powaga, na początku mnie to denerwowało, ale teraz stwierdzam, że to taki czuły mężowski komplement
|
#2266 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale potrzymam 2-3 razy dłużej to będzie ok tak myśle ![]() co do soku z aloesu to tak jak napisała katrintheevil ![]() Cytat:
Cytat:
widzę, że nie masz dwóch lewych rak do warkoczy tak jak mówiłaś
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już wyższa szkoła jazdy poprawiałam ją 10 razy ![]() Uwaga! ugotowałam właśnie mój pierwszy żel lniany wpakowałam go w buteleczkę jak niżej i czeka na swoją kolej, bo teraz akurat z sezamkiem siedzę sobie |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre proteiny włosy będą wielbić, a po niektórych będzie masakra stulecia. Gliss Kury, L'oreale Elseve, Nivea mają zwykle keratynę i/lub jedwab. To są małe cząsteczki i zadziałają zupełnie inaczej niż żelatyna. Moje włosy keratynę i jedwab bardzo lubią, za to mleczne już mniej. A po jajku miałam tragedię. Ale to tylko raz, na początku, stosowałam, więc może byłoby teraz inaczej, ale nie chce mi się z tym babrać.
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam po dwóch tygodniach nad morzem, codziennym pływaniu bez czepka (a za to w okularach...) w hotelowym basenie, po braku jakiejkolwiek stylizacji, włosach schnących przez to w dwie (!) godziny, eksperymentalnym prostowaniu kilku pasm włosów (jakie były gładkie i błyszczące!) i zaczynam akcję reanimację
No i siedzę teraz z olejem ![]() Ale o dziwo, myślałam, że bez żelu lnianego, to będę jak miotła, a tu proszę, loczki były codziennie, nawet niektóre pasma bardziej skręcone - tylko objętościowo było gorzej, no bo puch, szczególnie po kilku godzinach w rozpuszczonych. Więc latałam w raczej luźnych upięciach cały czas ![]() Ciekawe jak będę dziś wyglądać, gdy im zafunduję jakąś odżywkę na dłużej niż 5 min i nałożę żel lniany ![]() Widziałam włosy w codzienniku - Joanku, napisz jeszcze raz, jakie to masz beznadziejne włosy i normalnie cię zabiję ![]() jakisnick, myszka, nagomiko, bernadka, Imperfecta - super |
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze
trochę niepoukładane jak zawsze, ale fajnie błyszczą i są przecudownie miękkie
|
|
|
|
#2271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękne! Ja wczoraj spałam w czterech ślimaczkach spiętych wsuwkami. Odziwo konstrukcja choć chwiejna, to wytrzymała dość, do rana dożyła. Wykręciło mi się coś takiego, jak w zdjęciu (przepraszam za jakość, moim przestarzałym jabłkiem nic lepszego nie jestem w stanie zrobić :< ). Kiedyś kręciły się duuuużo bardziej. Wystarczyło mi spiąć koka na chwilę, żeby mieć konkretne faloloki. Teraz tak to średnio im idzie. :<
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2274 | |
|
Moderator
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1367005492 (marzę o tym by powrócić do herów z pierwszej fotki *,*) Och zazdroszcze, ja widzę małą różnicę bo po roku takiego cg mam wrażenie, żem oje włosy są zdegradowane gorzej niż po kiedyś codziennym myciu sls+2 minuty odżywce i farbowaniu i rypaniu gorącą suszarą! Nawet niefarbowańce takie słabiutkie wyrosły, boję się ze mi nie wróca do normy, no ale nic, jadę z tymi sprawdzonymi rzeczami i sls i jakoś będzie bo mają lepsze dni. Białego używam regularnie i zadowala mnie bo coś robi mimo mega kryzysu. Maskę używałam trsemme, ale zmienili skład na bublowy i jest do niczego, a była fenomenalna tak samo jak odżywka z keratyną.. a teraz też nic, bubelki. Jako maski używam tresemme naturals - odżywka z olejem kokosowym i jojobą, super działanie; jako myjadło, maska, odżywka, bs, wszystko, kocham ją. Do tego jako maska są też dobre odżywki alberto V05 bo są treściwe i ciężkie - proteinowo - olejowe i bardzo tanie. Masek to ja tu nawet na półkach nie widziałam poza typowymi dove itd.. ale te alberto obczaj bo one typowo takie maskowe są, niżej zarzucam linki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html jak Twoje włosy lubią kokosa to koniecznie kupuj tresemme, w promocji kupisz za 3 funciaki, nie miałam nic lepszego. |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest szansa, żebym dostała jakiekolwiek półprodukty w aptece stacjonarnej? Czy Wy we swoje zaopatrujecie się tylko online?
|
|
#2279 |
|
Moderator
|
Bo były wtedy spuszone, zreszta się nie dziwie bo wcale nie dbałam o nie. Ale były takie mega mocne i zdrowe i bardzo mocno się kręciły, nie mam innych fotek jak były nieco krótsze ale naprawdę było z nimi dobrze bo potem puchu już nie było
Podejrzewam że jakbym olejowała to byłaby baja no ale poszło w inną stronę Teraz są o wiele słabsze i ogólnie nie kręćkają za bardzo, ale czasem mam efekt z ostatniej fotki więc jakiś progres jest. Chodzi mi o to, że chciałabym znowu mieć takie mocne włoski i długie o normalnej strukturze bo dosć dziwnie sie obecnie zachowują, może to wina tego że coś się w organizmie zmienia też i pielęgnacja była nieodpowiednia. Wizualnie ciężko sprawę wyłapać, nie wiem co to bo nigdy wcześniej takich dziwnych zjawisk nie było. |
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc też uważam, że na pierwszym wyglądały najgorzej...
Ogólnie mam wrażenie, że im bardziej o włosy dbam, tym gorzej one wyglądają. Szczególnie teraz, nie potrafię z nich wydobyć jakiegokolwiek skrętu, nie ma mowy o ich rozpuszczeniu, wizualnie wyglądają według mnie fatalnie i robi się błędne koło, bo czasem z nerwów po prostu sięgam po prostownicę, co działa jeszcze gorzej. Moje włosy przechodzą załamanie i ja też, mam ochotę się poddać na początku walki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Nie wiem o co chodzi
Może jakby do kozieradki kapnąć jakiś olejek eteryczny to byłoby bardziej znośne, ale tak czy siak mam bardzo ograniczone możliwości eksperymentów

Dodam, że mam w domu strasznie suche powietrze.

no ale potrzymam 2-3 razy dłużej to będzie ok tak myśle