Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 21:20   #2251
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak umyłam włosy i znów na grzebieniu miałam ich mnóstwo. W między czasie jak przejechałam ze 2 razy ręką po włosach też ich sporo wypada Nie wiem o co chodzi może raz w życiu miałam problem z wypadaniem a tak to nie...Wiem, że stare włosy muszą wypaść aby na ich miejsce wyrosły nowe ale przeraża mnie to...Czy ta kuracja Rzepa jest dobra na wypadanie? Nie liczę na większy przyrost. W sumie z 2 strony pewnie wpływ na ilość wypadających włosów ma to, że ja czeszę je tylko co 2=3 dni po myciu, więc pewnie się kumulują. Ehhh macie coś sprawdzonego na wypadanie? Celebrin mi spowodował wysyp babyhair ale nie chcę tracić tych paru włosów na krzyż co mam teraz
Ja zaczelam lykac vitapil, wydaje mi sie, zecjest lepiej, lykam prawie 3 tyg
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:20   #2252
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Odnośnie kozieradki - ja jej także nie dzierżyłam, po tygodniu dałam sobie z nią spokój :<
Podpisuje się pod tym, wytrzymałam 3 dni, wciąż czułam maggi na głowie
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:25   #2253
Imperfecta
Zakorzenienie

Mnie kusi ta kozieradka też, ale boję się okropnie tego zapachu
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:32   #2254
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym, wytrzymałam 3 dni, wciąż czułam maggi na głowie
Dokładnie, to ten zapach - rosół bardzo mocno przyprawiony maggą Może jakby do kozieradki kapnąć jakiś olejek eteryczny to byłoby bardziej znośne, ale tak czy siak mam bardzo ograniczone możliwości eksperymentów

Jak walnęłam któregoś razu kozieradkę, to koleżanka z pokoju się pytała, czy przyniosłam sobie rosół do pokoju, bo tak jej coś pachnie :P

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:47   #2255
katrintheevil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Btw ciekawam ile ten sok z aloesu ma w sobie aloesu
To jest czysty sok (chyba 99,7%), ale bez miąższu. Można do miesiąca trzymać w lodówce. Psikałam nim czasem włosy przed olejowaniem, albo rozrabiałam maseczki na buzię. Różnica w porównaniu z wodą była w sumie w opcji drugiej
katrintheevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:52   #2256
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Kurna mieszalam eld tycjan z eld chna i wychodzil bardziej czerwony niz rudy...
Pierwszy raz wyszło super ale kolor miałam na głowie przez trzy mycia.;(
Jak w ogóle zapatrujecie się na te barwniki, bardzo niedobre czy ujda?
Ja po hennie mam zawsze wyprost taki ze dwa dni jak się utrwala to chodzę w wysuszonych na prosto włosach bo nawet nie ma co stylizowac... Potem wszystko ok ale te cząsteczki lawsonu wlos usztywniaja i przeczekać trzeba aż się zawiązą.
Zaczajam sie na heenare ale khadi sprawdza się chyba na razie najlepiej.
możliwe też, że im dłużej trzymam to kolor czerwieńszy a ostatnio zdarzyło mi się nawet i 4 godziny siedzieć.
plus moje włosy w świetle super piękne rude a w świetle ciemniejszym/wieczorem dziwnie brązowieją i nie mają nawet rudego podlasku sama już nie wiem...
Jeśli dobrze kojarzę, że jesteś w UK to polecam hennę 'topop', używam jej i jest śmiesznie tania, kosztuje 1-3 funty 100g. Możesz ją kupić w indyjskich kosmetycznych sklepach albo nawet spożywczych, ja kupuje na takiej dzielnicy gdzie hindusi i tkaie poza europejskie narodowości mają swoje sklepy
W codzienniku przepiękne włosy, wielka różnica od tego co było *,* jak się u Ciebie sprawuje ten gliss kur? Bo moje gliss kur taki biały i niebieski kochają, z jedwabiem też bym chętnie spróbowała. W sumie ciekawi mnie czy nie jesteś moją włosową siostrą bo moim cg też nie pasuje, nie tyle że łamią się bo nigdy do tego tendencji nie miały ale oleie, delikatne szampony i brak silikonów powoduje jedną wielką ciągnąca sie gumę, wypadanie, mimo braku farbowania i ogólnie mocno niefajnie. A proteiny to na potęge pochłaniać zaczynają.
Kusicie tym kremem do loków boots, a co nie wejdę to piękniejsze włosy sie pojawiają Trzeba się brac do roboty, może wreszcie też będę miała z czym się pokazać
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:55   #2257
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mi miód z cytryną puszy :P ALe lniana i pokrzywowa już nie.
Właśnie miałam brać pokrzywę i jakoś wzięłam tę cytrynę i miód i dziś użyłam i mnie spuszyło no masakra, ale tak w granicach mojej normy, mi jest do twarzy z szopą falowaną więc luzik mąż i tak co bym nie miała nazywa mnie swoim małym hobbitem

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja zaczelam lykac vitapil, wydaje mi sie, zecjest lepiej, lykam prawie 3 tyg
Polecam to i ja
Stary 2014-02-25, 22:20   #2258
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

proszę poranne zrobione jak wstałam, i zdjelam ananasa, nic nie robione;
O widzisz jak pięknie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak umyłam włosy i znów na grzebieniu miałam ich mnóstwo. W między czasie jak przejechałam ze 2 razy ręką po włosach też ich sporo wypada Nie wiem o co chodzi może raz w życiu miałam problem z wypadaniem a tak to nie...Wiem, że stare włosy muszą wypaść aby na ich miejsce wyrosły nowe ale przeraża mnie to...Czy ta kuracja Rzepa jest dobra na wypadanie? Nie liczę na większy przyrost. W sumie z 2 strony pewnie wpływ na ilość wypadających włosów ma to, że ja czeszę je tylko co 2=3 dni po myciu, więc pewnie się kumulują. Ehhh macie coś sprawdzonego na wypadanie? Celebrin mi spowodował wysyp babyhair ale nie chcę tracić tych paru włosów na krzyż co mam teraz
U mnie pomogła wcierka farmona radical (ale jest na alkoholu i po miesiącu podrażniła mi skalp). A teraz zawsze działa maseczka drożdżowa babci agafii, nakładana po myciu ma jakieś 20-30 minut

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze sa dziwne, za slabo wysuszylam, za szybko odgniotlam i duzo jest jeszcze mokrych, ale mam psudo rulonik musze je znacznie dluzej suszyc albo podzielic na male partie
Ale rulonik świetny Ja dzielę na jakieś 4 partie, ale dosuszam jeszcze tył osobno.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam brać pokrzywę i jakoś wzięłam tę cytrynę i miód i dziś użyłam i mnie spuszyło no masakra, ale tak w granicach mojej normy, mi jest do twarzy z szopą falowaną więc luzik mąż i tak co bym nie miała nazywa mnie swoim małym hobbitem
Mały hobbit
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:24   #2259
Imperfecta
Zakorzenienie

Pierwszy raz pokazuję moje włosy związane wiem, że nie jest to warkocz cudowny i w ogóle i że wystaje dołem, ale to dlatego, że mam w U obcięte chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1015-2.jpg (89,6 KB, 59 załadowań)
Stary 2014-02-25, 22:36   #2260
konspiracja
Zakorzenienie

Hej, przeglądam sobie,

Joanku - witaj kolejny piekny rudzielcu

Imperfrecta - to Twoje dzieŁo?

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
I to zajęte życie sprawiło, że moje włosy, kiedyś całkiem niezłe, zamieniły się z powrotem w stóg siana. Są strasznie suche i nie chcą się kręcić - gdy je nawilżam robią się obciążone i dalej nie chcą się kręcić. Nie mogę też od dawna znaleźć nic sensownego do mycia. Mycie odżywką sprawia, że są oklapnięte, a mycie szamponem wysusza. Próbowałam wszystkich polecanych w cg, serio.
Olejuję chyba wszystkim i to na całą noc: oliwa, oliwka Hipp, olej ryżowy, arganowy, migdałowy

Włosy tak szorstkie w dotyku, że zaczęły mi się zaczepiać i plątać o dyfuzor gdy suszę Dodam, że mam w domu strasznie suche powietrze.
Ja gdzieś ostatnio czytałam, że czasem trzeba zastopować oleje, a już zwłasza na całą noc - nie wszystkie wlosy to lubią i czasem efekt potrfi być odwrotny od zamierzonego - czyli szorstkość, wielka szorstkość...
Może spróbuj przestawic sie tylko na emolienty na jakiś czas?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:38   #2261
Imperfecta
Zakorzenienie

konspiracja, górę plotła mi macocha nie umiem francuza sama ale dół już sama
Stary 2014-02-25, 23:17   #2262
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Ja gdzieś ostatnio czytałam, że czasem trzeba zastopować oleje, a już zwłasza na całą noc - nie wszystkie wlosy to lubią i czasem efekt potrfi być odwrotny od zamierzonego - czyli szorstkość, wielka szorstkość...
Może spróbuj przestawic sie tylko na emolienty na jakiś czas?
za późno, już nałożyłam Ale tylko na końcówki! I rzeczywiście chyba tak zrobię, że dam sobie spokój na jakiś czas z olejowaniem. Przed myciem nie dam rady, bo myję włosy rano
Stary 2014-02-26, 00:19   #2263
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A to dobra macocha

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
za późno, już nałożyłam Ale tylko na końcówki! I rzeczywiście chyba tak zrobię, że dam sobie spokój na jakiś czas z olejowaniem. Przed myciem nie dam rady, bo myję włosy rano
Spróbuj.
{ nastaw budzik na 2 h przed wstawaniem, naolejuju i dalej w kimę}
Żart

Donoszę że henna reflectocil JEDNAk barwi skórę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 02:08   #2264
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze kojarzę, że jesteś w UK to polecam hennę 'topop', używam jej i jest śmiesznie tania, kosztuje 1-3 funty 100g. Możesz ją kupić w indyjskich kosmetycznych sklepach albo nawet spożywczych, ja kupuje na takiej dzielnicy gdzie hindusi i tkaie poza europejskie narodowości mają swoje sklepy
W codzienniku przepiękne włosy, wielka różnica od tego co było *,* jak się u Ciebie sprawuje ten gliss kur? Bo moje gliss kur taki biały i niebieski kochają, z jedwabiem też bym chętnie spróbowała. W sumie ciekawi mnie czy nie jesteś moją włosową siostrą bo moim cg też nie pasuje, nie tyle że łamią się bo nigdy do tego tendencji nie miały ale oleie, delikatne szampony i brak silikonów powoduje jedną wielką ciągnąca sie gumę, wypadanie, mimo braku farbowania i ogólnie mocno niefajnie. A proteiny to na potęge pochłaniać zaczynają.
Kusicie tym kremem do loków boots, a co nie wejdę to piękniejsze włosy sie pojawiają Trzeba się brac do roboty, może wreszcie też będę miała z czym się pokazać
No właśnie muszę pobiegac bo tych hinduskich sklepikach i popatrzeć, wiesz, ja szukam henny, która mnie ładnie zrudzi a nie zczerwieni ;]
Dziękuję za codziennikową pochwałę, ale byłabym fałszywie skromna gdybym nie powiedziała, że sama sie jaram bo taka róznica, że szok. Po raz pierwszy odkąs podjęłam walkę coś się ruszyło!
Za tydzień będę robić comiesięczny fotoupdate to wrzucę ;]
A wiesz, że też sobie myślałam nad tym czy przypadkiem nie mamy podobnych historii za sobą?
Gliss kur z jedwabiem bardzo lubią a niby smieć i nic w nim ciekawego nie ma, kochana ja widzę jak one odżyły bo tym całym cg ,które je ostro widzę wymęczyło, jakie się robia mięsiste, błyszczące.
Sama się zastanawiałam ad białym gliss kurem bo ciekawie wygląda, i jak się kiedyś bała protein [bo miałam siano i wyprost o żelatynie] to widzę że jakby dobrze im się ostatnio z nimi układa.
Kupuj bootsa, kupuj! I wrzucaj piękne zakrętasy.
A masz może jakąś ciekawą angielską maskę na włosiory do polecenia?
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:23   #2265
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mały hobbit
Powaga, na początku mnie to denerwowało, ale teraz stwierdzam, że to taki czuły mężowski komplement takie umie, takie sadzi
Stary 2014-02-26, 11:31   #2266
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Hennuję. Tylko orzechem Khadi Natomiast kolor zależy od czasu trzymania Ten z avatarka wyszedł mi taki ciemny, bo trzymałam jakoś 2-3 razy dłużej niż zwykle. Czyli jakieś 2,5 h o ile pamiętam (tylko widzisz, moje włosy bardzo szybko łapią hennę ).

Btw ciekawam ile ten sok z aloesu ma w sobie aloesu
o! zazdroszcze ja po 4 h nadal w rudym odcieniu no ale potrzymam 2-3 razy dłużej to będzie ok tak myśle

co do soku z aloesu to tak jak napisała katrintheevil

Cytat:
Pierwszy raz pokazuję moje włosy związane wiem, że nie jest to warkocz cudowny i w ogóle i że wystaje dołem, ale to dlatego, że mam w U obcięte chyba
Cytat:
no widzę, że nie masz dwóch lewych rak do warkoczy tak jak mówiłaś jak chcesz to potrafisz się nauczyc ale końcówka jest najlepsza u mnie wychodzi często tak samo niby poprawiam ją po swojemu ale i tak się wywija w coś takiego jak u Ciebie
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:58   #2267
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
no widzę, że nie masz dwóch lewych rak do warkoczy tak jak mówiłaś jak chcesz to potrafisz się nauczyc ale końcówka jest najlepsza u mnie wychodzi często tak samo niby poprawiam ją po swojemu ale i tak się wywija w coś takiego jak u Ciebie
Chciałabym się nauczyć takiego od góry sobie zrobić ale to już wyższa szkoła jazdy poprawiałam ją 10 razy a ona w końcu i tak wywinęła się tak jak jej pasowało

Uwaga! ugotowałam właśnie mój pierwszy żel lniany wpakowałam go w buteleczkę jak niżej i czeka na swoją kolej, bo teraz akurat z sezamkiem siedzę sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1024-2.jpg (110,1 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-02-26, 12:31   #2268
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się zastanawiałam ad białym gliss kurem bo ciekawie wygląda, i jak się kiedyś bała protein [bo miałam siano i wyprost o żelatynie] to widzę że jakby dobrze im się ostatnio z nimi układa.
Bo proteina proteinie nierówna.
Niektóre proteiny włosy będą wielbić, a po niektórych będzie masakra stulecia.
Gliss Kury, L'oreale Elseve, Nivea mają zwykle keratynę i/lub jedwab. To są małe cząsteczki i zadziałają zupełnie inaczej niż żelatyna.
Moje włosy keratynę i jedwab bardzo lubią, za to mleczne już mniej. A po jajku miałam tragedię. Ale to tylko raz, na początku, stosowałam, więc może byłoby teraz inaczej, ale nie chce mi się z tym babrać.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:31   #2269
KikoX
Raczkowanie

Wróciłam po dwóch tygodniach nad morzem, codziennym pływaniu bez czepka (a za to w okularach...) w hotelowym basenie, po braku jakiejkolwiek stylizacji, włosach schnących przez to w dwie (!) godziny, eksperymentalnym prostowaniu kilku pasm włosów (jakie były gładkie i błyszczące!) i zaczynam akcję reanimację No i siedzę teraz z olejem
Ale o dziwo, myślałam, że bez żelu lnianego, to będę jak miotła, a tu proszę, loczki były codziennie, nawet niektóre pasma bardziej skręcone - tylko objętościowo było gorzej, no bo puch, szczególnie po kilku godzinach w rozpuszczonych. Więc latałam w raczej luźnych upięciach cały czas
Ciekawe jak będę dziś wyglądać, gdy im zafunduję jakąś odżywkę na dłużej niż 5 min i nałożę żel lniany

Widziałam włosy w codzienniku - Joanku, napisz jeszcze raz, jakie to masz beznadziejne włosy i normalnie cię zabiję

jakisnick, myszka, nagomiko, bernadka, Imperfecta - super
Stary 2014-02-26, 14:21   #2270
Imperfecta
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze trochę niepoukładane jak zawsze, ale fajnie błyszczą i są przecudownie miękkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1043-2.jpg (75,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1051-2.jpg (97,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-02-26, 14:53   #2271
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Moje dzisiejsze trochę niepoukładane jak zawsze, ale fajnie błyszczą i są przecudownie miękkie

Piękne! Ile ja bym dała za taki gąszcz!

Ja wczoraj spałam w czterech ślimaczkach spiętych wsuwkami. Odziwo konstrukcja choć chwiejna, to wytrzymała dość, do rana dożyła. Wykręciło mi się coś takiego, jak w zdjęciu (przepraszam za jakość, moim przestarzałym jabłkiem nic lepszego nie jestem w stanie zrobić :< ). Kiedyś kręciły się duuuużo bardziej. Wystarczyło mi spiąć koka na chwilę, żeby mieć konkretne faloloki. Teraz tak to średnio im idzie. :<
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg takie.jpg (14,4 KB, 40 załadowań)

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-02-26, 15:00   #2272
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś miałam ich jeszcze więcej dziękuję
Stary 2014-02-26, 16:30   #2273
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh

Cytat:

Ja wczoraj spałam w czterech ślimaczkach spiętych wsuwkami. Odziwo konstrukcja choć chwiejna, to wytrzymała dość, do rana dożyła. Wykręciło mi się coś takiego, jak w zdjęciu (przepraszam za jakość, moim przestarzałym jabłkiem nic lepszego nie jestem w stanie zrobić :< ). Kiedyś kręciły się duuuużo bardziej. Wystarczyło mi spiąć koka na chwilę, żeby mieć konkretne faloloki. Teraz tak to średnio im idzie. :<
Masz chyba podobny typ włosa do mnie co = miękkie i takie dziecięce?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:41   #2274
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No właśnie muszę pobiegac bo tych hinduskich sklepikach i popatrzeć, wiesz, ja szukam henny, która mnie ładnie zrudzi a nie zczerwieni ;]
Dziękuję za codziennikową pochwałę, ale byłabym fałszywie skromna gdybym nie powiedziała, że sama sie jaram bo taka róznica, że szok. Po raz pierwszy odkąs podjęłam walkę coś się ruszyło!
Za tydzień będę robić comiesięczny fotoupdate to wrzucę ;]
A wiesz, że też sobie myślałam nad tym czy przypadkiem nie mamy podobnych historii za sobą?
Gliss kur z jedwabiem bardzo lubią a niby smieć i nic w nim ciekawego nie ma, kochana ja widzę jak one odżyły bo tym całym cg ,które je ostro widzę wymęczyło, jakie się robia mięsiste, błyszczące.
Kupuj bootsa, kupuj! I wrzucaj piękne zakrętasy.
A masz może jakąś ciekawą angielską maskę na włosiory do polecenia?
Właśnie ta henna jest typowo ruda, bardziej idzie w pomarańcz, czerwieni zero. Ostatnia fotka to mniej wiecej tkai efekt na brazowych włosach - rudy-brąz:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1367005492 (marzę o tym by powrócić do herów z pierwszej fotki *,*)
Och zazdroszcze, ja widzę małą różnicę bo po roku takiego cg mam wrażenie, żem oje włosy są zdegradowane gorzej niż po kiedyś codziennym myciu sls+2 minuty odżywce i farbowaniu i rypaniu gorącą suszarą! Nawet niefarbowańce takie słabiutkie wyrosły, boję się ze mi nie wróca do normy, no ale nic, jadę z tymi sprawdzonymi rzeczami i sls i jakoś będzie bo mają lepsze dni.
Białego używam regularnie i zadowala mnie bo coś robi mimo mega kryzysu.
Maskę używałam trsemme, ale zmienili skład na bublowy i jest do niczego, a była fenomenalna tak samo jak odżywka z keratyną.. a teraz też nic, bubelki.
Jako maski używam tresemme naturals - odżywka z olejem kokosowym i jojobą, super działanie; jako myjadło, maska, odżywka, bs, wszystko, kocham ją. Do tego jako maska są też dobre odżywki alberto V05 bo są treściwe i ciężkie - proteinowo - olejowe i bardzo tanie. Masek to ja tu nawet na półkach nie widziałam poza typowymi dove itd.. ale te alberto obczaj bo one typowo takie maskowe są, niżej zarzucam linki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
jak Twoje włosy lubią kokosa to koniecznie kupuj tresemme, w promocji kupisz za 3 funciaki, nie miałam nic lepszego.
Stary 2014-02-26, 17:00   #2275
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Właśnie ta henna jest typowo ruda, bardziej idzie w pomarańcz, czerwieni zero. Ostatnia fotka to mniej wiecej tkai efekt na brazowych włosach - rudy-brąz:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1367005492 (marzę o tym by powrócić do herów z pierwszej fotki *,*)
Och zazdroszcze, ja widzę małą różnicę bo po roku takiego cg mam wrażenie, żem oje włosy są zdegradowane gorzej niż po kiedyś codziennym myciu sls+2 minuty odżywce i farbowaniu i rypaniu gorącą suszarą! Nawet niefarbowańce takie słabiutkie wyrosły, boję się ze mi nie wróca do normy, no ale nic, jadę z tymi sprawdzonymi rzeczami i sls i jakoś będzie bo mają lepsze dni.
Białego używam regularnie i zadowala mnie bo coś robi mimo mega kryzysu.
Maskę używałam trsemme, ale zmienili skład na bublowy i jest do niczego, a była fenomenalna tak samo jak odżywka z keratyną.. a teraz też nic, bubelki.
Jako maski używam tresemme naturals - odżywka z olejem kokosowym i jojobą, super działanie; jako myjadło, maska, odżywka, bs, wszystko, kocham ją. Do tego jako maska są też dobre odżywki alberto V05 bo są treściwe i ciężkie - proteinowo - olejowe i bardzo tanie. Masek to ja tu nawet na półkach nie widziałam poza typowymi dove itd.. ale te alberto obczaj bo one typowo takie maskowe są, niżej zarzucam linki:
jak Twoje włosy lubią kokosa to koniecznie kupuj tresemme, w promocji kupisz za 3 funciaki, nie miałam nic lepszego.
Przepraszam Cie, ale jak dla mnie to Twoje wlosy na pierwszym zdjeciu wygladaja najgorzej..
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 17:01   #2276
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam Cie, ale jak dla mnie to Twoje wlosy na pierwszym zdjeciu wygladaja najgorzej..
Też odniosłam takie wrażenie widzę tam kupę puchu na górze i jakiś skręt dołem
Stary 2014-02-26, 17:02   #2277
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem też. Najlepiej na ostatniej.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 18:36   #2278
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Masz chyba podobny typ włosa do mnie co = miękkie i takie dziecięce?
O rany. :< Miękkimi to ciężko je nazwać, dziecięcymi chyba też. Znaczy czasami same z siebie bywają miękkie (tzn jak nie zorganizuję im jakiejś ciężkiej maszynerii zmuszającej do miękkości). A tak byłoby miło znaleźć kogoś, o podobnych włosiętach! *.* Jeśli myślisz, że faktycznie mogłybyśmy się okazać podobne, to mogę podesłać Ci linki do epopei na ich temat. :P

Jest szansa, żebym dostała jakiekolwiek półprodukty w aptece stacjonarnej? Czy Wy we swoje zaopatrujecie się tylko online?

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-02-26, 18:41   #2279
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Moim zdaniem też. Najlepiej na ostatniej.
Bo były wtedy spuszone, zreszta się nie dziwie bo wcale nie dbałam o nie. Ale były takie mega mocne i zdrowe i bardzo mocno się kręciły, nie mam innych fotek jak były nieco krótsze ale naprawdę było z nimi dobrze bo potem puchu już nie było Podejrzewam że jakbym olejowała to byłaby baja no ale poszło w inną stronę Teraz są o wiele słabsze i ogólnie nie kręćkają za bardzo, ale czasem mam efekt z ostatniej fotki więc jakiś progres jest.
Chodzi mi o to, że chciałabym znowu mieć takie mocne włoski i długie o normalnej strukturze bo dosć dziwnie sie obecnie zachowują, może to wina tego że coś się w organizmie zmienia też i pielęgnacja była nieodpowiednia. Wizualnie ciężko sprawę wyłapać, nie wiem co to bo nigdy wcześniej takich dziwnych zjawisk nie było.
Stary 2014-02-26, 18:50   #2280
szizii
Raczkowanie

Klaudenc też uważam, że na pierwszym wyglądały najgorzej...

Ogólnie mam wrażenie, że im bardziej o włosy dbam, tym gorzej one wyglądają. Szczególnie teraz, nie potrafię z nich wydobyć jakiegokolwiek skrętu, nie ma mowy o ich rozpuszczeniu, wizualnie wyglądają według mnie fatalnie i robi się błędne koło, bo czasem z nerwów po prostu sięgam po prostownicę, co działa jeszcze gorzej.
Moje włosy przechodzą załamanie i ja też, mam ochotę się poddać na początku walki
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości