|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
masakra, jak mnie skóra swędziała, a włosy latały na wszystkie strony.
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Jak odgniatacie żele? No i nakładacie na mokre całkiem, czy osuszone ręcznikiem?
Byłam dzisiaj w drogerii natura bo się napaliłam na odżywkę proteinową z Artiste, ale nie było nic. No i teraz kombinuję jaką inną proteinową polecacie? Czytałam kiedyś Kallos Latte, ale tego też chyba nie było w tej drogerii, mieli coś z GP, dobre to jako proteiny? No chyba, że Kallosa można dostać w rossmanie, bo w drogerii osiedlowej to raczej nie liczę, ze względu na cenę. Ale wszelkie uwagi co nabyć proteinowego mile widziane ( no i jeszcze czy rossmann to ma, albo jak taniutkie typu Joanna to mam szansę u siebie na osiedlu).
|
#2164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja nakladam na mokre calkowicie, potem odsaczam i znow dokladam zel
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-02-23 o 21:16 |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post43580862 Uzywam teraz glownie Rubiny z Eldu (wiem wiem, oprocz henny ma barwnik - dzieki temu jest bardziej bordowa niz marchewkowa). Ale wlosow nie niszczy, siwe pokrowa, wiec na razie nie zmieniam. Moze przez ten barwnik dluzej farbuja. Ale przy innych tez tak bylo. Z tego co czytalam na hennowym, to niektorzy chyba tak maja...
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Kurna mieszalam eld tycjan z eld chna i wychodzil bardziej czerwony niz rudy...
Pierwszy raz wyszło super ale kolor miałam na głowie przez trzy mycia.;( Jak w ogóle zapatrujecie się na te barwniki, bardzo niedobre czy ujda? Ja po hennie mam zawsze wyprost taki ze dwa dni jak się utrwala to chodzę w wysuszonych na prosto włosach bo nawet nie ma co stylizowac... Potem wszystko ok ale te cząsteczki lawsonu wlos usztywniaja i przeczekać trzeba aż się zawiązą. Zaczajam sie na heenare ale khadi sprawdza się chyba na razie najlepiej. możliwe też, że im dłużej trzymam to kolor czerwieńszy a ostatnio zdarzyło mi się nawet i 4 godziny siedzieć. plus moje włosy w świetle super piękne rude a w świetle ciemniejszym/wieczorem dziwnie brązowieją i nie mają nawet rudego podlasku sama już nie wiem...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-02-24 o 05:54 |
|
|
|
#2171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam o to odgniatanie, bo niby żadna filozofia, ale któraś wczoraj napisała, że udało się dobrze odgnieść to wolałam zapytać was co i jak, ja się jeszcze uczę. Cytat:
![]() Cytat:
Czy któraś z was robiła domową maskę proteinową? Bo na blogu widzę jajko, piwo ...
|
|
#2172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nachodzi zrobienie tej maski z nafty, żółtek i czegośtam
ale nie mogę u siebie złapać nafty nigdzie.
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Naftę to chyba nawet w aptece kupisz, albo w kiosku.
|
|
|
|
#2175 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Ja na samym początku pielegnacji zaczełam od maseczki 1 jajko, duża łyżka oleju rycynowego i 1 lyżka nafty ale to też nie zawsze. Stosowałam ja do połowy lutego chyba ponad 2 miesiące. Różnica po tych 2 miesiącach regularnego używania była ogromna
ale na jajko i naftę jak najbardziej.![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- imperfecta nafte dostaniesz w kazdej aptece
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu ja o aptece nie pomyślałam?
|
|
|
|
#2178 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
KLIK włosy mi zdurniały, używam garniera AiK jako b/s i nie obserwuję obciążenia
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś 2 lata temu było podejście nr 3 i rycynowemu mówię nigdy więcej bo zmyć nie potrafię.Taka maseczka 1xtydzień wystarczy? To przed myciem szamponem, po i na jak długo nakładać?
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przybywam zgodnie z zasadą "jak trwoga to do..." czy jakoś tak
![]() Niestety nie mam czasu pisać z Wami stale, mam ostatnio bardzo zajęte życie ![]() I to zajęte życie sprawiło, że moje włosy, kiedyś całkiem niezłe, zamieniły się z powrotem w stóg siana. Są strasznie suche i nie chcą się kręcić - gdy je nawilżam robią się obciążone i dalej nie chcą się kręcić. Nie mogę też od dawna znaleźć nic sensownego do mycia. Mycie odżywką sprawia, że są oklapnięte, a mycie szamponem wysusza. Próbowałam wszystkich polecanych w cg, serio. To mój wczorajszy post w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2089 używam też ostatnio: Joanny Naturii b/s, balsamu Potters (bez sensu), maski drożdżowej Agafii (jedyny plus), balsamu Marokańskiego (bez sensu), balsamu Seboradin (bez sensu), no i oczywiście AiK, które mi obciąża ostatnio włosy (a 1,5 roku był ideałem) Olejuję chyba wszystkim i to na całą noc: oliwa, oliwka Hipp, olej ryżowy, arganowy, migdałowy ![]() Włosy tak szorstkie w dotyku, że zaczęły mi się zaczepiać i plątać o dyfuzor gdy suszę Dodam, że mam w domu strasznie suche powietrze.
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robiłam kiedyś płukankę z piwa, ale mój powiedział, żebym nie robiła, bo czuć go trochę było na moich włosach to zrezygnowałam
|
|
|
|
|
#2182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do barwników, to pewnie bym na nie nie zwracała uwagi zbyt dużej, i tak pewnie lepsze to niż farba. Ja hennę trzymam ok. 1,5h (kiedyś trzymałam 2h, ale teraz mi ciężko i kark mnie boli od trzymania takiej dużej masy na głowie ) i to spokojnie wystarcza, żeby zafarbować na rudo i żeby kolor był trwały.Też przy utrwalaniu mam niemal proste włosy i bardzo sztywne. Zawsze wtedy wiążę i po kłopocie. A później przez kilka dni muszę dawać więcej odżywek, ale kręcą się ładnie. Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ani mycie szamponem (rozumiem, że delikatne też odpadają), ani odżywką, to może spróbuj szampon mieszać z odżywką? Ja po hennie tak często robię, kiedy moje włosy są bardziej suche. Skórę głowy myję samym szamponem, żeby nie było przyklapu, a resztę włosów szamponem z odżywką myjącą (ja mam Hegrona b/s). Można nawet resztę włosów umyć samą odżywką, ale ja potrzebuję na ogół zmyć z nich masę silikonów i parafinę, więc SLS mi potrzebny. Ale wymieszany z odżywką nie wysusza nic a nic. Z odżywek spróbuj może Alterrę Granat i Aloes, u mnie ostatnio sprawdza się znacznie lepiej niż Garnier AiK. |
|||
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Moje włosy ostatnio jakieś dziwne są, strasznie sztywne. Próbowałam nałożyć więcej emolientów, ale były niezadowolone, więc odwrotnie - więcej protein - i ciągle sztywne. Nie wiem o co im chodzi już :P
Wczoraj olej Babydream na kilka h, potem mycie babydream płynem do kąpieli, potem nałożona amla z siemieniem lnianym na jakieś 15 minut, potem odżywka rosyjska babuszki agafii na łopianowym propolisie. Włosy bardzo puszyste, ale sztywne i niechętne do układania się.
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rycynowego trochę tylko jako wzbogacenie. Spróbuje może Hegrona, bo dużo o nim słyszałam. Alterrę Granat i Aloes używałam, w sumie nie było źle, mogę wrócić. Nie wiem co się dzieje w moimi włosami - z suchych błagających o obciążenie zrobiły się nagle obciążone błagające o mycie A używałyście może jakichś szamponów Organic Shop?
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Ja go dodaję tylko dla złagodzenia działania szamponu i tak polecam. Też dawno używałam Alterry i jakoś utkwiło mi w głowie, że Garnier AiK był lepszy, ostatnio jakoś moje włosy stały się na niego obojętne i się przerzuciłam i miłe zaskoczenie. |
||
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle chciałabym wam się tez pożalić i ostrzec, że szampon KHADI Neem i aloes to oszustwo:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1939 http://naturalna-i-lohas.blogspot.co...ak-zapaam.html Jest sprzedawany w praktycznie każdym sklepie internetowym z fałszywym składem w opisie (skład jak w analizie). Dopiero na opakowaniu czytamy właściwy skład, w którym jest SLS, Polyquaternium i Bóg wie co jeszcze. Oczywiście dałam się nabrać, zamówiłam i zaczęłam używać, zszokowana, że jedna kropla tak się pieni, że całe włosy można umyć Dopiero po dwóch tygodniach przeczytałam skład z opakowania. Na szczęście kupiłam go na promocji, ale 30 zł i tak wydałam
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odgniatam (w moim przypadku piankę, nie żel) suchymi rękami i już. Pianki się fajnie odgniatają szybciutko i włosy lekkie naturalne z żelami jeszcze się nie zaprzyjaźniłam, zawsze źle trafiam z ilością i właśnie potem źle je się odgniata
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? ;>Moje włosy to też taki mysi blond, kiedyś byłam rudoblondziasta ale odkąd zafarbowałam po raz pierwszy włosy nigdy już nie wyglądały tak samo i ściemniały do tego dziwnego koloru. Ale nawet rudy, farbowany rudy chwyta dziwnie... Odrost, oczywiscie na pewno jest za ciemny, żeby henna złapała, to wiem. Ale właśnie, akurat miałam pytać jakiejś hennującej się tu osoby. Po pierwsze czy lepiej położyć blond na odrost a potem henne, czy rudą farbę? [Bo robiłam zawsze wersje drugą, ale szybko się wypłukuje i właśnie potem henna się kasztani...] Tu dziewczyna robi 1wszy sposób i poleca; http://www.khadi.pl/ruda-farba W takim układzie może zostanę przy eld skoro tak ładnie chwyta, no pierwszy raz był bajeczny normalnie glow in the darkness, ale szybo się sprał a potem poszło w czerwien [choc ja zawsze przerazona tymi barwnikami własnie robilam pol na pol z chna, no to moze czas sprobowac samego tycjanu. Tylko kiedy ja bede miała okazję go kupić ;<] Chcialabym troche tego blysku pomaranczu po ciemku... No zobacz; w słońcu|[tu włosu po katastrofie przenawilżeniowej, ale chodzi o kolor]: ![]() W ciemnym pokoju; ![]()
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucę fotki jakieś, ale nie teraz, bo się spieszę.
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zmasakrowałam swoje włosie. Zostawiłam je bez jakiejkolwiek stylizacji. Bez żelu, ręcznikowania, suszarki. Żeby wyschły sobie. Chciałam zobaczyć czy to one chcą się kręcić, czy ja chcę żeby się kręciły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

masakra, jak mnie skóra swędziała, a włosy latały na wszystkie strony.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Dopiero po dwóch tygodniach przeczytałam skład z opakowania. Na szczęście kupiłam go na promocji, ale 30 zł i tak wydałam