Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 15:40   #901
pater86
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Kto pytał o x-landera? Pater?Fajna cena za taki komplet a z odbiorem osobistym?

Ale fajny przepis z tym ryżem - spróbuję (zazwyczaj ryż gotowałam osobno i potem po zrobieniu udek, wsypywałam tam ryż, żeby się obtoczył w sosiku z udek).
Polecam również taką papeczkę na udka zrobić - z płatków kukurydzianych, ketchupu, cebulki i przypraw - taką papkę smaruje się na udka i do naczynia i do piekarnika - rewelacja ja pierwszy raz to jadłam co prawda na pałeczkach, ale później sama w domu robiłam już na udkach
Tak to ja pytałam o ten zestaw, jest do oglądnięcia w tym mieście, w którym mieszkam dzięki za opinię, czytałam o tym wózku i jedni bardzo chwalą a inni twierdzą, że przereklamowany... Szkoda, że spacerówkę można zamontować tylko w jednym kierunku, to dla mnie duża wada, chyba że w praktyce nie robi to większej różnicy? Ale ogólnie mi się podoba i kolor ma fajny
A tą papkę muszę spróbować następnym razem jak będę chciała piec udka
Stary 2014-02-25, 15:51   #902
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ramona, a będziesz kupować więcej czy po jednej?
dr browna to jedna jak już tą dużą, chyba 250 czy 260 ml

no i jeszcze później musze dokupić smoczki 3+
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:51   #903
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Tak to ja pytałam o ten zestaw, jest do oglądnięcia w tym mieście, w którym mieszkam dzięki za opinię, czytałam o tym wózku i jedni bardzo chwalą a inni twierdzą, że przereklamowany... Szkoda, że spacerówkę można zamontować tylko w jednym kierunku, to dla mnie duża wada, chyba że w praktyce nie robi to większej różnicy? Ale ogólnie mi się podoba i kolor ma fajny
Wiesz co ja moją jak przerzucałam do spacerówki, ktora była tyłem do mnie, a przodem do kierunku jazdy to jej to absolutnie nie przeszkadzało. Patrzyła sobie, oglądała świat, ja już nie byłam jej potrzebna do oglądania Bardziej to mi brakowało mi widoku jej słodkiej buźki, mogłam tylko od góry patrzeć. Ale to kwestia przyzwyczajenia, bo jednak przez cały czas wcześniej ją widziałam W każdym razie jeśli chodzi o samo dziecko to nie było żadnego problemu.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:13   #904
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja też czaiłam się na ten leżaczek w tej cenie, bo faktycznie duża promocja i teraz dupa Gdyby mąż był w domu, obgadałabym sprawę z nim i zamówiła a tak to sama decyzji nie chciałam podejmować. To teraz zostaje czekać na następną promocje.
Mąż mi mówił żebym brała, ale jakoś tak głupio mi już teraz było kupować...
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

----------------------------
U rp_77 zamówiłam, ale jeszcze nie przyszło, może dzisiaj:
- Super poduszka KLIN dla niemowlaczków
- Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt.
- Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska
-Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA!
-AVENT wkładki laktacyjne 60szt DUŻA PAKA
-Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno PROMOCJA x 2
-Płyn do płukania Pollena Dzidziuś 750ml - OKAZJA x2
- BabyOno woreczki na zużyte pieluszki 100szt
-LINDAM praktyczny organizer na zabawki drobiazgi
- szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee
- Pojemnik na mleko 4szt.Tommee Tippee 0%BPA
- Biały Jeleń żel do higieny intymnej z korą dębu
- Termoopakowanie Tommee Tippee termotorba PROMOCJA
-Silikonowe osłonki piersi na sutki Tommee Tippee
- Butelka ANTYKOLKOWA 260ml Tommee Tippee + czujnik
- Higieniczne nakładki sedesowe na toaletę .100szt.
-Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 150g
-Proszek do prania Pollena Dzidziuś 3kg OKAZJA
-Podkłady do przewijania 5szt. idealne do szpitala dla mnie bo dla młodej kupiłam w rossmanie.
wow, niezła lista
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dziękuję
to chyba dobrze, że zwiekszył dawkę
Dobrze dobrze
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Nie potrafię się jednak zdecydować czy butelki brać Avent czy może TT
No własnie ja też nie wiem...Byłam zdecydowana na Avent, ale znajoma ma obie butelki i jak porównałam u niej to TT bardziej do cyca było podobne...No i ona mówiła że TT lepsze.
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam o Waszych zakupach wyprawkowych i za bardzo się nie odzywam, bo dla mnie to jeszcze czarna magia owszem oglądam jakieś rzeczy, żeby byc zorientowaną w cenach, w tym co chce kupic dla Malutkiego, ale gdzie mi jeszcze do prania ubranek jestem daleko w tyle..nic jeszcze nie mam i czuje się zacofana w porównaniu do Was....
Wiem co czujesz... Też mi jakoś daleko do zamawiania na allegro czy w gemini na przykład. W styczniu dopadł mnie szał na ciuszki używane i pozamawiałam. Wyprałam je odrazu bo nie lubie zapachu cudzego domu Ale w maju pewnie jeszcze raz będe prać Ale teraz jakoś mi wena odeszła na zakupy...
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:24   #905
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czytam o Waszych zakupach wyprawkowych i za bardzo się nie odzywam, bo dla mnie to jeszcze czarna magia owszem oglądam jakieś rzeczy, żeby byc zorientowaną w cenach, w tym co chce kupic dla Malutkiego, ale gdzie mi jeszcze do prania ubranek jestem daleko w tyle..nic jeszcze nie mam i czuje się zacofana w porównaniu do Was....
Nie przejmuj się ja jestem jeszcze bardziej zacofana niż Tyj ale mamy jeszcze czas moja mama już więcej dla małego nakupowała niż ja, ona buszuje po lumpach ostatnio tak, że nie idzie za nią nadążyć dziś mi przez skypa pokazywała jakie skarpetusie, czapeczki i śpioszki wyhaczyła, że o dżinsach nie wspomnę
Byłam na szybkiej wizycie, lekarz mnie nawet nie zbadał, ale podejrzewałam, że tak będzie bo w sumie poszłam tylko po zwolnienie i skonsultować te płytki, powiedział, że owszem są niskie, ale jeszcze poziom nie jest groźny i mam przyjść już na normalną wizytę za 2 tygodnie, wtedy jeszcze raz zrobię te płytki
Stary 2014-02-25, 18:40   #906
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

No własnie ja też nie wiem...Byłam zdecydowana na Avent, ale znajoma ma obie butelki i jak porównałam u niej to TT bardziej do cyca było podobne...No i ona mówiła że TT lepsze.
Ja też miałam i jedną i drugą. O ile TT była ładniejsza jak dla mnie wizualnie to Avent dla mnie praktyczniejszy. W TT zapadał się ten cycek co dziecko ma ma buzi i było to bardzo irytujące i dla małej jak i dla mnie.

Co do podobieństwsta do piersi -powiem szczerze, że sama nie wiem co o tym myśleć. Ja dosyć szybko zaczęłam dokarmiać butelką ( w szpitalu miała hipoglikemię z niedożywienia), pomimo, że na początku używałam również tych naturalsów ( czyli tych podobnych do piersi) to i tak dziecko jak się przyzwyczaiło do butelki to już nie chciało jeść z piersi, pomimo, że na początku każde karmienie zaczynało się od piersi. Po prostu dzieci tak mają albo tylko pierś, albo tylko butla jeśli jest opcja że zaczęły z niej korzystać i nie jest to takie proste, żeby to zmienić, a innym jest bez różnicy.
Z mojej perspektywy butla to butla czy naturals czy nie

Także możesz być bardziej zadowolona z TT, a może to być Avent, a może to będą jeszcze inne butelki
Stary 2014-02-25, 18:41   #907
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
My niestety mamy pecha do Biedronkowych rzeczy, wszystko nam się szybko popsuło, moja mama miała podobnie, ale to raczej nie jest norma, bo mamy kilku znajomych którzy kochają Biedronkę i kupują sporo sprzętów i chwalą, w pracy dziewczyny też zwykle sobie polecają to czy tamto.
Ja w każdym razie na pewno nie kupię bo elektryczne / elektroniczne rzeczy z Biedry to już w ogóle historia u nas... Nie mam szczęścia do tej marki i tyle Ale cena kusząca, nie ma co.
Zaryzykowałam ma gwarancję na 2 lata i mogę odesłać do producenta lub zwrócić w sklepie ale mam nadzieje że wszystko będzie ok
Cytat:
spokojnie lada dzień i Ciebie dopadnie zakupowy szał

Piszcie o butelkach to trochę w temacie będziecie kupować specjalne płyny do ich mycia?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-02-25 o 18:42
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:44   #908
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Zaryzykowałam ma gwarancję na 2 lata i mogę odesłać do producenta lub zwrócić w sklepie ale mam nadzieje że wszystko będzie ok

spokojnie lada dzień i Ciebie dopadnie zakupowy szał

Piszcie o butelkach to trochę w temacie będziecie kupować specjalne płyny do ich mycia?
Ja myłam w normalnym
Stary 2014-02-25, 18:55   #909
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

.
ja ostatnio porównywałam właśnie smoczki TT z butelek do sutków, bo obawiałam sie, ze moje sutki sa za małe i jak to dziecię złapie
ale wygladem identyczne
Stary 2014-02-25, 19:51   #910
kinia8906
Raczkowanie

Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje: albo dzidzia uciska na macicę i dlatego tak się dzieje (często u osób szczupłych przed ciążą) albo jest ryzyko przedwczesnego porodu.... :/ :/ zapisał więc tabletki które mam brać i za 3 tygodnie wizyta. Zapytałam go czy to, że ja byłam wcześniakiem może mieć jakieś znaczenie to powiedział, że raczej nie. Ehh
Byliśmy też obejrzeć wózki i łóżeczka. Co do łóżeczka narazie sie wstrzymamy, ale z wózków wpadł nam w oko szczególnie jeden. Nie ze względu na wygląd ale na to jak super śmiga ten wózek. Amortyzatory rewelacja, lekko skręca koła i bardzo łatwo montuje się spacerówka.W sklepie akurat był tylko czerwony.
http://www.tutek.pl/produkty/ambero

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png

Edytowane przez kinia8906
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:54
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:26   #911
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, fajny miałam dzisiaj dzień Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać

W drodze powrotnej weszłam jeszcze do sklepu z artykułami dziecięcymi i okazało się, że nie będę musiała materacyka, przewijaka, itp. zamawiać przez neta, bo tu wyjdzie mi taniej. Materac gryka-kokos kosztuje 89zł, przewijak 49zł....

Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść . Od marca ma być niby joga, ale to chyba za ciężkie jak na ciążę Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie

Co do pralek, polecam BOSCH

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A ja M jak love
ja też oglądałam

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem na feriach z córka i podczytuje tylko z tel,ale posłusznie sie melduje

Wczoraj strasznie mnie kuło na wysokości pepka jakieś 3 cm w prawo...
nie mogłam sie schylać,siadać,tak bolało.
Wziełam buscopan i nie dal rady..bolało mnie do 3 w nocy.Teraz jest ok zastanawiam sie co to mogło być?
Nie chcialam panikowac i dzwonić do lekarza był to kucie znośne ale uciązliwe
myślę, że to dzidziuś się tak ułożył, że na coś Ci tam naciskał

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Imprezujemy

gratulacje

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja myślałam że mój lekarz to zboczuch tak się cieszył że mamy chłopca że dokładnie pokazał siusiaka i jeszcze zmierzył nam długość i dał zdjęcie A mąż dumny jak paw stał i podziwiał

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
I właśnie dlatego zapytam jeszcze raz co myślicie o termometrze z Biedronki? http://promocjedladzieci.pl/termomet...2-14-02-03-14/
nie mam zielonego pojęcia Szczerze mówiąc boję się kupować takie rzeczy w marketach

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A w ogóle dziś zaczynam 27 tc !
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam o tym tatusiu, ale numer. Ide zobaczyc
oo to ja też muszę zobaczyć

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje: albo dzidzia uciska na macicę i dlatego tak się dzieje (często u osób szczupłych przed ciążą) albo jest ryzyko przedwczesnego porodu.... :/ :/ zapisał więc tabletki które mam brać i za 3 tygodnie wizyta. Zapytałam go czy to, że ja byłam wcześniakiem może mieć jakieś znaczenie to powiedział, że raczej nie. Ehh
Byliśmy też obejrzeć wózki i łóżeczka. Co do łóżeczka narazie sie wstrzymamy, ale z wózków wpadł nam w oko szczególnie jeden. Nie ze względu na wygląd ale na to jak super śmiga ten wózek. Amortyzatory rewelacja, lekko skręca koła i bardzo łatwo montuje się spacerówka.W sklepie akurat był tylko czerwony.
jakie tabletki Ci przepisał?
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 20:26   #912
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi...
Super, że wszystko dobrze Z brzuchem to na pewno nic groźnego, wszystkim nam pewnie coś takiego się czasami dzieje, ale na pewno musisz to obserwować
A wózek całkiem ciekawy
Stary 2014-02-25, 20:37   #913
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja też tak miałam. Wystarczyło, że jak czułam takie ciążenie to położyłam się jak była możliwość bądź usiadłam. Normalnie donosiłam ciążę, bez żadnych tabletek. Oczywiście nie namawiam do tego, żebyś ich nie brała skoro lekarz twierdzi że jest taka potrzeba, ale nie martw się na zapas
Stary 2014-02-25, 20:46   #914
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
za badania i pozytywną wizytę. Wózek bardzo ciekawy i kolory fajne.

A ja dziś znów się niepotrzebnie denerwuje za sprawą mojej mamy. Gada tak bez sensu nie raz że aż głowa boli. I swoimi poglądami potrafi człowieka z równowagi wyprowadzić.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:12   #915
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]
W drodze powrotnej weszłam jeszcze do sklepu z artykułami dziecięcymi i okazało się, że nie będę musiała materacyka, przewijaka, itp. zamawiać przez neta, bo tu wyjdzie mi taniej. Materac gryka-kokos kosztuje 89zł, przewijak 49zł....

[/QUOTE]
u mnie gryka-pianka-kokos w sklepie też 80-90 zł
firma fiki-miki chyba

ja materac w sklepie dziecięcym też taniej dostałam niż bym miała zamówić na allegro na all kosztuje 200 zł, a ja zapłaciłam 140zł za ten sam, więc nie wiem, skąd taki narzut mają na zakupy on-line

też mam Boscha

lecę Dziewczynki na Slumdoga
dobrej nocki i do jutra

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
fajny wózek

ech może te tabletki pomogą i wszystko będzie dobrze
trzymam
Stary 2014-02-25, 22:02   #916
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Hej co myślicie o takim zestawie? Wart tej ceny?
http://tablica.pl/oferta/x-lander-xa...tml#0d67b7816d
nie znam sie na wozkach,ale patrzac tylko na zdjecia wyglada to super.I raczej skusilabym sie.

Zubi ja chodzilam do D. przed pierwsza ciaza,a potem juz wybylam z Pl.

A ja podpowiem Wam ciekawy pomysl na podkladke pod materac
Sama podkladalam na poczatku ksiazki,a potem ktos madry podrzucil pomysl,ze najwygodniej jest podlozyc segregator.I teraz na poczatku mam zamiar to zastosowac.

Jesli chodzi o butelki to ja mam zamiar kupic po dwie tzn. do mleka i do picia.Przy Synku poczatkowo mialam jedna butelke do mleka(zaczelam karmic MM dopiero po 10 miesiacu) i czasem mialam nerwa,ze zapomnialam umyc i w nocy wydluzal mi sie czas szykowania mleka.
Takze teraz mysle o jakims zestawie i nastawiam sie na firme MAM.Mialam od nich smoczki i podobaly mi sie i wizerunkowo i pod wzledem praktycznym.Widzialam w sklepach takie zestawy jak na zalaczniku.

Kinia bedzie dobrze.Czasem musi cos bardziej pokloc,cos sie naciagnac,a czasem pouciskac.Ja tez mam czasem takie dni,ze czuje uciski na pipke albo jak leze to cos tam lekko pobolewa kolo pipki.A jesli twardnieje Ci brzuch to powinien Ci przepisac magnez.Czesto zaczyna sie tak dziac po 20 tygodniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butelki mam.jpg (29,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mam-baby-smoczek-mam-start-0-2-miesiace.1792271.2.jpg (17,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8b262c1aecf9cfbc81885bdfc4afd48d.jpg (23,0 KB, 13 załadowań)

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:32   #917
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wszystkie już pewnie śpicie, a ja nie miałam kiedy pisać, bo miałam zabiegany dzień. Oprócz remontu, który już standardowo zagościł w tym tygodniu, cały dzień spędziłam na allegro i stronce ikei w poszukiwaniu różnych drobiazgów do domu. Nadal nie mamy tapety do przedpokoju, wkurzam się już okropnie na męża, bo on ciągle krytykuje to co zamierzam zrobić w mieszkaniu. W ramach "kompromisu" wywalczył jedną ciemniejszą ścianę (ja chciałam jaśniejszą), ale kolor i tak wybrałam ja Odwiedziłam też Pepco, kupiłam haczyki do łazienki, zegar do kuchni, parę ramek i bodziaka za 5,99

Cytat:
No to teraz mnie zaskoczyłyście... Może i nie udzielam się długo bo może troche ponad miesiąc nie pamiętam dokładnie, ale zaglądam codziennie. Udzielam się żadko bo mało co moge powiedzieć narazie w tym temacie, ale gdy już pisze to bywa, że odpowiedzi na moje zapytanie czy rade brak (tak było ostatnio- str. 17) :/ chyba za dużo nas tu jest i nie każdy ogarnia wszystko poprostu. Dobrze, że chociaż jedna mnie kojarzy...
To ja, to ja!! Ze swoją sklerozą to dla mnie niewyobrażalny sukces

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
no to Ty masz przynajmniej siusiaka, a ja mam okropne zdjęcia, nic na nich nie widać, a jak poprosiłam o zdjęcie np tego susiaka to usłyszałam, że to zakrawa na poronografię prenatalną no taki zboczuch ze mnie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wrrrrrrrr,rano napisalam posta i jednym kliknieciem usunelam go sobie

urlop w Sopocie udany,jak nidy mielismy fajna pogode 3 dni pieknego slonka,doslownie wiosna,a reszta taka mieszana.

Ja sie czuje ok,pojadlam sobie rybki w Sopocie.Raz wzielam sobie lososia norwerskiego pieczonego,mniacha!I wstyd sie przyznac ile na wadze doszlo przez ta rozpuste.

W niedziele wyskoczylo mi na liczniku 24 troche zle stanelam do zdjecia i troche mi "ucina"brzucha,ale cos tam widac.

Widzialyscie moze,ze na watku lipcowym udziela sie tatus
ciekawe jak to u nich wylada,laski pewnie musza sie powstrzymywac przed komentowaniem zachowan facetow,musi byc zabawnie.
Hejka! Fajnie, że weekend się udał i pogoda dopisała Zazdroszczę rybki znad samiuśkiego morza Brzuszek jeszcze malutki, także spokojnie możesz jeść bez ograniczeń
Tatusia widziałam jedynie na liście, co mnie bardzo zdziwiło ciekawe, czy jest pierwszym tatusiem udzielającym się na forum wizazowym

Cytat:
Ja też póki co podczytuję i nie komentuję, bo po 1. nie znam się, a po 2. daleko mi jeszcze do pełnej wyprawki, jedyne co kupuję to ubranka, ale to raczej dlatego, że są takie piękne i nie mogę się oprzeć Nie zliczam ile mam czego, muszę się wziąć w garść, ale to jakoś po przeprowadzce.
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A ja dziś znów się niepotrzebnie denerwuje za sprawą mojej mamy. Gada tak bez sensu nie raz że aż głowa boli. I swoimi poglądami potrafi człowieka z równowagi wyprowadzić.
Nie przejmuj się mamuśki (niektóre) są zacofane i do tego przekonane, że to co robiły 30 lat temu jest powszechne do tej pory Moja też jest czasami nie do zniesienia pod tym względem. Ostatnio stwierdziła, że możemy sobie wziąć łóżeczko turystyczne po moim chrześniaku zamiast zwykłego. Odp., że nie wyobrażam sobie sięgać po noworodka do łóżeczka, które nie ma regulowanej wysokości. Na co ona : "przecież można podwyższyć, podłoży się kocy..." Musiałam jej wytłumaczyć po 1. jak istotną rolę odgrywa materac do łóżeczka , a po 2. że stać mnie na zakup łóżeczka...
kinia za wizytę !! Jeśli chodzi o ten ucisk to tez tak mam, jak siedzę za prosto, albo jak chodzę zbyt szybko...zapytam się na wizycie gina i ciekawe co mi powie, póki co mam sposoby - zwalniam i staram się chodzić tak, żeby jak najbardziej złagodzić wstrząsy
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:50   #918
Monica80
Raczkowanie

I ja tez po wizycie, wszystko ok. Nie wiem ile waży , moj gin to jakis dziwny jest bo stwierdzil ze za wczesnie zeby to okreslic (he?)
Zdjecia tez nie mam bo mała ulozyla sie twarza do brzucha a nie na zewnatrz, wiec widzialam jej tyl glowy maz z synkiemnie weszli, bo młody zasnal w aucie takze expresowa wizyta byla

Cytat:
Szkoda, że spacerówkę można zamontować tylko w jednym kierunku, to dla mnie duża wada, chyba że w praktyce nie robi to większej różnicy? Ale ogólnie mi się podoba i kolor ma fajny
Ja mialam dwa wozki ktore nie mialy mozliwosci zmiany kierunku i teraz zdecydowanie chce wybralam taki ktory ma ta mozliwosc. Tu nie chodzi o patrzenie na dziecko (chociaz moze byc to dodatkowym atutem tylko glownie o wiatr i slonce. Sa parasolki , daszki, ale czasami to slonce swieci nisko i centralnie dziecku po oczach. A z wiatrem to juz w ogole nie mozna powalczyc, czasami bywalo i tak ze wloklam wozek za soba zamiast pchac, tylko po to zeby uniknac albo wiatru albo slonca wlasnie.

Podkladki pod materac
- ja mialam ta poduszke klin i u mnie nie przydala sie w OGOLE. najzwyczajniej moje dziecko z niej zjezdzalo i spalo w nogach lozka... takze ja nic nie podkladalam, po prostu spal na plasko i tak mu bylo najlepiej.
Potem jak byl wiekszy dostal poduszke z pianki termoelastycznej (wiecie taka co sie dopasowuje) i od tamtej pory tylko na niej spi. Wszedzie musza ja wozic jak hgdzies jedziemy

Butelki - ja bede cycowac wiec nic nie kupowalam, a dwie małe dostalam u lekarza . Aventu wlasnie. Ze starszym tez Avent uzywalam i bylam bardzo zadowolona. One teraz tez troche zmienily ksztalt i bardziej przypominaja piers, ale nie wiem czy to ma az takie znaczenie. tamte tak bardzo nie przypominaly a moj z powodzeniem ssal cyca i pil z butelki.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:35   #919
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie z łóżka i o wypiciu glukozy

Cytat:
fajnie, że z maluszkiem ok a o ucisz się narazie nie przejmuj, może faktycznie gdzieś naciska i za chwile zmieni położenie, też czasem tak mam, tylko, że to kilkudniowe raczej

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Hej, fajny miałam dzisiaj dzień Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać

Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść . Od marca ma być niby joga, ale to chyba za ciężkie jak na ciążę Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie

[/QUOTE]

yoga też polecana w ciąży ale to już trochę wyższa szkoła jazdy, więc jak miałaś kiedyś do czynienia z yogą to czemu by nie

fajne macie sklepy, że wychodzi taniej niż na all
Stary 2014-02-26, 08:24   #920
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

A ja podpowiem Wam ciekawy pomysl na podkladke pod materac
Sama podkladalam na poczatku ksiazki,a potem ktos madry podrzucil pomysl,ze najwygodniej jest podlozyc segregator.I teraz na poczatku mam zamiar to zastosowac.
Rzeczywiście segregator lepiej jest wyprofilowany. Dzięki

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Ja mialam dwa wozki ktore nie mialy mozliwosci zmiany kierunku i teraz zdecydowanie chce wybralam taki ktory ma ta mozliwosc. Tu nie chodzi o patrzenie na dziecko (chociaz moze byc to dodatkowym atutem tylko glownie o wiatr i slonce. Sa parasolki , daszki, ale czasami to slonce swieci nisko i centralnie dziecku po oczach. A z wiatrem to juz w ogole nie mozna powalczyc, czasami bywalo i tak ze wloklam wozek za soba zamiast pchac, tylko po to zeby uniknac albo wiatru albo slonca wlasnie.
Jeśli chodzi o te pozostałe rzeczy o których piszesz to racja, ale to też zalezy od wózka Ja miałam taki z odpinanym daszkiem, na ekspress - rewelacja, nie wiem dlaczego wszystkie wózki tak nie mają. Jak dziecko leżało to mogłam sobie ustawic pod dowolnym kątem.
Jak nie ma takiej opcji to wydaje mi się, że wygodniejsza jest przekładana rączka niż całe siedzisko. Choć chyba niewiele wózków tak ma.
Bo ja np. jak chodziłam osiedlem to skręcałam w jedną lub w drugą stronę i przekładanie całego siedziska z dzieckiem to mało wygodne. Ja oprócz tej spacerówki chicco z odpinanym daszkiem mam zappa xtra z przekładanym siedziskiem i w sumie ani razu nie przekładałam w trakcie jazdy, bo wolałam jechać w innym kierunku jak była opcja lub kombinować z parasolką niż się siłować z przekładaniem, ale to ja, każdy jest inny
Jeśli chodzi o silny i nieprzyjemny wiatr to zakładam folię.
Ale wiadomo każdy ma inne priorytety przy wyborze wózka, dla mnie nie jest to must have, jak jest to jest jak nie ma to nie ma
Stary 2014-02-26, 08:41   #921
karolkya
Wtajemniczenie

Berenika jeśli chodzi o jogę to ja chodziłam 2 lata przed ciążą, potem moja szkoła się zamknęła i poszłam do innej a tam babka robić kazała nieprawidłowe rzeczy, także na to trzeba uważać. Ważne jest aby prowadzący był profesjonalistą i nie zrobił krzywdy...

Dzień dobry
Kuje mnie pachwina cały czas... ale jak mówiłam lekarzowi to mówił o rozciąganiu się... poza tym kuje mnie ta po tej stronie, którą upodobała sobie Mała... ehhh...
wczoraj byliśmy w teatrze z mężem a malutka tak szalała, że myślałam, że nie wysiedzę
Miłego dnia
Stary 2014-02-26, 08:45   #922
Monica80
Raczkowanie

Sola ja wlasnie mam przekładana rączkę i to oczywiście najwygodniejsze rozwiazanie .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:49   #923
pater86
Zadomowienie

Witam się z rana zjadłam już śniadanie i myślę czym by się tu dziś zająć...
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kuje mnie pachwina cały czas... ale jak mówiłam lekarzowi to mówił o rozciąganiu się... poza tym kuje mnie ta po tej stronie, którą upodobała sobie Mała... ehhh...
wczoraj byliśmy w teatrze z mężem a malutka tak szalała, że myślałam, że nie wysiedzę
Miłego dnia
super, że miło spędziliście wieczór
Mi jeszcze ruchy tak nie doskwierają, czasami mi się wydaje, że nawet ich nie zauważam, może spokojniejszy dzidziuś mi się trafił
Stary 2014-02-26, 08:55   #924
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z rana zjadłam już śniadanie i myślę czym by się tu dziś zająć...

super, że miło spędziliście wieczór
Mi jeszcze ruchy tak nie doskwierają, czasami mi się wydaje, że nawet ich nie zauważam, może spokojniejszy dzidziuś mi się trafił
Zobaczysz za około 2 tygodnie A może rzeczywiście spokojniejsze masz dzidzi... Moja ma humorki raz się nie odzywa i tak potrafi nawet 3 dni ciszy lekko tylko gdzieś tam kopnąć a są dni że bez przerwy aż brzuch podskakuje czy leżę, siedzę czy stoję
Stary 2014-02-26, 09:07   #925
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja też już po śnaidanku wzięłam się trochę za siebie i ograniczam sie z jedzeniem, bo w takim tempie nie zmieściłabym się w drzwi pod koniec ciaży

Dziekuję Kobietki za słowa otuchy jeśli chodzi o wyprawkę trochę mi lepiej

karolkya-to u Ciebie pełna kulturka, teatr te sprawy fajnie

Pater-pewnie jeszcze nie raz Ci Dzidzius pokaże na co Go stac żebra będą pokopane

Monica80- za udana wizytę

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:10   #926
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Ja też już po śnaidanku wzięłam się trochę za siebie i ograniczam sie z jedzeniem, bo w takim tempie nie zmieściłabym się w drzwi pod koniec ciaży

Dziekuję Kobietki za słowa otuchy jeśli chodzi o wyprawkę trochę mi lepiej

karolkya-to u Ciebie pełna kulturka, teatr te sprawy fajnie

Pater-pewnie jeszcze nie raz Ci Dzidzius pokaże na co Go stac żebra będą pokopane

Monica80- za udana wizytę
trzeba się czasem ukulturalnić a mieliśmy bilety po okazyjnej cenie to tym bardziej
Stary 2014-02-26, 09:19   #927
pater86
Zadomowienie

Pewnie macie racje, że jeszcze przede mną porządne kopniaki
Izetka_ też się próbuje ograniczać jedzenie, ale mimo, że zjadłam już śniadanie, to dalej chodzi za mną kanapka z dżemem
Stary 2014-02-26, 09:22   #928
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie macie racje, że jeszcze przede mną porządne kopniaki
Izetka_ też się próbuje ograniczać jedzenie, ale mimo, że zjadłam już śniadanie, to dalej chodzi za mną kanapka z dżemem
Za mną ciągle coś chodzi mój tż juz nie wytrzymuje bo mu tylko marudzę, ze głodna jestem ale zapijam wodą takie zachciewajki

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:23   #929
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry

dziś u nas piękne słonko, ja juz po sniadanku, odkurzyłam dom, jeszcze czeka mnie zmywanie i mycie podłóg i coś bym porobiła, tylko nie wiem co
bo w sumie mam wszystko z grubsza porobione
Stary 2014-02-26, 09:51   #930
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat też uważam, że ten model X-landerów jest już przereklamowany, ale wszystko zależy co kto oczekuje od wózka moja koleżanka 2-3mce temu sprzedała właśnie taki model po synku bo strasznie narzekała na spacerówkę - że tylko w 1 kierunku, że przypinana na napy (że kiepskie to), że ciężki, że dziecko jej ześlizgiwało się, że pozycja do siedzenia jest bardzo odchylona do tyłu i jej synek nigdy się nie opierał bo nie widział wtedy świata zmieniła na teutonię (używaną)

A co do spacerówki w 1 kierunku. Ja miałam z przekładanym siedziskiem i przesiadłam się już w 4mcu Dominiki (na leżąco oczywiście na początku). I nigdy Ona nie sprzeciwiała się, bardziej to chodziło o mnie - póki spała w wózeczku na spacerkach to wolałam Ją mieć przodem do siebie - żeby sprawdzać, doglądać itd.
Ale teraz kupujemy inną spacerówkę i będzie tylko w 1 kierunku ale z rozpinanym daszkiem
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jak nie ma takiej opcji to wydaje mi się, że wygodniejsza jest przekładana rączka niż całe siedzisko. Choć chyba niewiele wózków tak ma.
Bo ja np. jak chodziłam osiedlem to skręcałam w jedną lub w drugą stronę i przekładanie całego siedziska z dzieckiem to mało wygodne.
ooo dokładnie! Pamiętam do dziś taki dzień, kiedy Dominika miała 1,5 roku, zima - straaaszna śnieżyca, wracałyśmy ze żłobka i w połowie drogi musiałam Ją wysadzić i obrócić siedzisko bo świata nie było widać a śnieg z ogromną siłą leciał Jej prosto do budy mimo pokrowca i peleryny na wózek tragedia. Umęczyłam się przy tym okropnie. Ale mogłam chociaż już dziecko wystawić na nogi na tę czynność. Póki nie chodziła raz chyba próbowałam razem z Nią zmienić siedzisko w drugą stronę i szybko się poddałam
Cytat:
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje
ja miałam właśnie podobnie, że dzidzia mi główką bardzo napierała na szyjkę macicy i stąd miałam bóle i skurcze. Ale lekarz szybko to sprawdził na fotelu ginekologicznym Oszczędzaj się
Wózek to wierna kopia Tako Laret moja szwagierka miała go dla córki (tako miała ale ta sama konstrukcja) - wygląda bajerancko, ale poczytaj opinie jak jest po przejściu na spacerową wersję

Butelki - ja chcę karmić piersią, ale chcę też mieć na początek 2 małe butelki i 1 dużą. Tak jakoś miałam z TT przy Dominice i przydawały się do ściągania mleka przy nawale (nie miałam jeszcze wtedy żadnych pojemniczków na mleko). I Mojej nie robiło różnicy jak Ją karmiłam butelką czy piersią - jedynie nie umiałam na początku karmić butelką i Dominika się ksztusiła
Co do TT z czujnikiem - takie małe minusy - składanie, trzeba dobrze patrzeć, żeby wszystkie części do siebie ładnie weszły i się zakręciły bo nie raz w pośpiechu przeciekało bo coś nie weszło w środku. Druga sprawa, że dużo do mycia części i cackania się np w nocy jak już karmiłam mm (8-9mc) z jego częściami
I chyba dlatego tym razem wybiorę Avent Naturals - kształtem równie fajne wyprofilowane, a prostsze w częściach

Cytat:
nie martw się, nie jesteś jedyna

A dziś ostatni dzień remontu!!! wkońcu bo mam już dość! Cieszę się oczywiście, ale teraz już bardziej odczuwam ulgę niż szczęście i jakieś podniecenie nową łazienką za długo to trwało moich stresów.
Jeszcze muszę kupić takie pierdołki jak dozownik na mydło, dywaniki, ale to po następnej wypłacie bo ten remont ogołocił Nas
Dobrze chociaż, że na dniach możemy się już rozliczać z podatku, więc myślę, że szybciutko przyjdzie zwrot

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-26 o 10:01
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości