|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
dzięki za opinię, czytałam o tym wózku i jedni bardzo chwalą a inni twierdzą, że przereklamowany... Szkoda, że spacerówkę można zamontować tylko w jednym kierunku, to dla mnie duża wada, chyba że w praktyce nie robi to większej różnicy? Ale ogólnie mi się podoba i kolor ma fajny ![]() A tą papkę muszę spróbować następnym razem jak będę chciała piec udka
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej to mi brakowało mi widoku jej słodkiej buźki, mogłam tylko od góry patrzeć. Ale to kwestia przyzwyczajenia, bo jednak przez cały czas wcześniej ją widziałam W każdym razie jeśli chodzi o samo dziecko to nie było żadnego problemu.
|
|
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze dobrze No własnie ja też nie wiem...Byłam zdecydowana na Avent, ale znajoma ma obie butelki i jak porównałam u niej to TT bardziej do cyca było podobne...No i ona mówiła że TT lepsze. Cytat:
Ale w maju pewnie jeszcze raz będe prać |
||
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem jeszcze bardziej zacofana niż Tyj ale mamy jeszcze czas moja mama już więcej dla małego nakupowała niż ja, ona buszuje po lumpach ostatnio tak, że nie idzie za nią nadążyć dziś mi przez skypa pokazywała jakie skarpetusie, czapeczki i śpioszki wyhaczyła, że o dżinsach nie wspomnę ![]() Byłam na szybkiej wizycie, lekarz mnie nawet nie zbadał, ale podejrzewałam, że tak będzie bo w sumie poszłam tylko po zwolnienie i skonsultować te płytki, powiedział, że owszem są niskie, ale jeszcze poziom nie jest groźny i mam przyjść już na normalną wizytę za 2 tygodnie, wtedy jeszcze raz zrobię te płytki
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podobieństwsta do piersi -powiem szczerze, że sama nie wiem co o tym myśleć. Ja dosyć szybko zaczęłam dokarmiać butelką ( w szpitalu miała hipoglikemię z niedożywienia), pomimo, że na początku używałam również tych naturalsów ( czyli tych podobnych do piersi) to i tak dziecko jak się przyzwyczaiło do butelki to już nie chciało jeść z piersi, pomimo, że na początku każde karmienie zaczynało się od piersi. Po prostu dzieci tak mają albo tylko pierś, albo tylko butla jeśli jest opcja że zaczęły z niej korzystać i nie jest to takie proste, żeby to zmienić, a innym jest bez różnicy. Z mojej perspektywy butla to butla czy naturals czy nie Także możesz być bardziej zadowolona z TT, a może to być Avent, a może to będą jeszcze inne butelki
|
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma gwarancję na 2 lata i mogę odesłać do producenta lub zwrócić w sklepie ale mam nadzieje że wszystko będzie ok Cytat:
Piszcie o butelkach to trochę w temacie będziecie kupować specjalne płyny do ich mycia? Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-25 o 18:42 |
||
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wygladem identyczne |
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje: albo dzidzia uciska na macicę i dlatego tak się dzieje (często u osób szczupłych przed ciążą) albo jest ryzyko przedwczesnego porodu.... :/ :/ zapisał więc tabletki które mam brać i za 3 tygodnie wizyta. Zapytałam go czy to, że ja byłam wcześniakiem może mieć jakieś znaczenie to powiedział, że raczej nie. Ehh
Byliśmy też obejrzeć wózki i łóżeczka. Co do łóżeczka narazie sie wstrzymamy, ale z wózków wpadł nam w oko szczególnie jeden. Nie ze względu na wygląd ale na to jak super śmiga ten wózek. Amortyzatory rewelacja, lekko skręca koła i bardzo łatwo montuje się spacerówka.W sklepie akurat był tylko czerwony. http://www.tutek.pl/produkty/ambero
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-02-25 o 19:54 |
|
|
|
#911 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej, fajny miałam dzisiaj dzień
Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać ![]() W drodze powrotnej weszłam jeszcze do sklepu z artykułami dziecięcymi i okazało się, że nie będę musiała materacyka, przewijaka, itp. zamawiać przez neta, bo tu wyjdzie mi taniej. Materac gryka-kokos kosztuje 89zł, przewijak 49zł.... Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie Co do pralek, polecam BOSCH ja też oglądałam ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc boję się kupować takie rzeczy w marketach ![]() gratulacje ![]() oo to ja też muszę zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z brzuchem to na pewno nic groźnego, wszystkim nam pewnie coś takiego się czasami dzieje, ale na pewno musisz to obserwować ![]() A wózek całkiem ciekawy
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za badania i pozytywną wizytę. Wózek bardzo ciekawy i kolory fajne. A ja dziś znów się niepotrzebnie denerwuje za sprawą mojej mamy. Gada tak bez sensu nie raz że aż głowa boli. I swoimi poglądami potrafi człowieka z równowagi wyprowadzić.
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]
W drodze powrotnej weszłam jeszcze do sklepu z artykułami dziecięcymi i okazało się, że nie będę musiała materacyka, przewijaka, itp. zamawiać przez neta, bo tu wyjdzie mi taniej. Materac gryka-kokos kosztuje 89zł, przewijak 49zł.... Co do pralek, polecam BOSCH [/QUOTE] u mnie gryka-pianka-kokos w sklepie też 80-90 zł firma fiki-miki chyba ![]() ja materac w sklepie dziecięcym też taniej dostałam niż bym miała zamówić na allegro na all kosztuje 200 zł, a ja zapłaciłam 140zł za ten sam, więc nie wiem, skąd taki narzut mają na zakupy on-line![]() też mam Boscha ![]() lecę Dziewczynki na Slumdoga dobrej nocki i do jutra ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ech może te tabletki pomogą i wszystko będzie dobrze trzymam
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zubi ja chodzilam do D. przed pierwsza ciaza,a potem juz wybylam z Pl. A ja podpowiem Wam ciekawy pomysl na podkladke pod materac Sama podkladalam na poczatku ksiazki,a potem ktos madry podrzucil pomysl,ze najwygodniej jest podlozyc segregator.I teraz na poczatku mam zamiar to zastosowac. Jesli chodzi o butelki to ja mam zamiar kupic po dwie tzn. do mleka i do picia.Przy Synku poczatkowo mialam jedna butelke do mleka(zaczelam karmic MM dopiero po 10 miesiacu) i czasem mialam nerwa,ze zapomnialam umyc i w nocy wydluzal mi sie czas szykowania mleka. Takze teraz mysle o jakims zestawie i nastawiam sie na firme MAM.Mialam od nich smoczki i podobaly mi sie i wizerunkowo i pod wzledem praktycznym.Widzialam w sklepach takie zestawy jak na zalaczniku. Kinia bedzie dobrze.Czasem musi cos bardziej pokloc,cos sie naciagnac,a czasem pouciskac.Ja tez mam czasem takie dni,ze czuje uciski na pipke albo jak leze to cos tam lekko pobolewa kolo pipki.A jesli twardnieje Ci brzuch to powinien Ci przepisac magnez.Czesto zaczyna sie tak dziac po 20 tygodniu.
|
|
#917 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wszystkie już pewnie śpicie, a ja nie miałam kiedy pisać, bo miałam zabiegany dzień. Oprócz remontu, który już standardowo zagościł w tym tygodniu, cały dzień spędziłam na allegro i stronce ikei w poszukiwaniu różnych drobiazgów do domu. Nadal nie mamy tapety do przedpokoju, wkurzam się już okropnie na męża, bo on ciągle krytykuje to co zamierzam zrobić w mieszkaniu. W ramach "kompromisu" wywalczył jedną ciemniejszą ścianę (ja chciałam jaśniejszą), ale kolor i tak wybrałam ja
Odwiedziłam też Pepco, kupiłam haczyki do łazienki, zegar do kuchni, parę ramek i bodziaka za 5,99 Cytat:
Ze swoją sklerozą to dla mnie niewyobrażalny sukces ![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę rybki znad samiuśkiego morza ![]() Tatusia widziałam jedynie na liście, co mnie bardzo zdziwiło ![]() Cytat:
Nie zliczam ile mam czego, muszę się wziąć w garść, ale to jakoś po przeprowadzce.Cytat:
Moja też jest czasami nie do zniesienia pod tym względem. Ostatnio stwierdziła, że możemy sobie wziąć łóżeczko turystyczne po moim chrześniaku zamiast zwykłego. Odp., że nie wyobrażam sobie sięgać po noworodka do łóżeczka, które nie ma regulowanej wysokości. Na co ona : "przecież można podwyższyć, podłoży się kocy..." kinia za wizytę !! Jeśli chodzi o ten ucisk to tez tak mam, jak siedzę za prosto, albo jak chodzę zbyt szybko...zapytam się na wizycie gina i ciekawe co mi powie, póki co mam sposoby - zwalniam i staram się chodzić tak, żeby jak najbardziej złagodzić wstrząsy |
|||||
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
I ja tez po wizycie, wszystko ok. Nie wiem ile waży , moj gin to jakis dziwny jest bo stwierdzil ze za wczesnie zeby to okreslic (he?)
Zdjecia tez nie mam bo mała ulozyla sie twarza do brzucha a nie na zewnatrz, wiec widzialam jej tyl glowy maz z synkiemnie weszli, bo młody zasnal w aucie takze expresowa wizyta byla ![]() Cytat:
tylko glownie o wiatr i slonce. Sa parasolki , daszki, ale czasami to slonce swieci nisko i centralnie dziecku po oczach. A z wiatrem to juz w ogole nie mozna powalczyc, czasami bywalo i tak ze wloklam wozek za soba zamiast pchac, tylko po to zeby uniknac albo wiatru albo slonca wlasnie. Podkladki pod materac - ja mialam ta poduszke klin i u mnie nie przydala sie w OGOLE. najzwyczajniej moje dziecko z niej zjezdzalo i spalo w nogach lozka... takze ja nic nie podkladalam, po prostu spal na plasko i tak mu bylo najlepiej. Potem jak byl wiekszy dostal poduszke z pianki termoelastycznej (wiecie taka co sie dopasowuje) i od tamtej pory tylko na niej spi. Wszedzie musza ja wozic jak hgdzies jedziemy ![]() Butelki - ja bede cycowac wiec nic nie kupowalam, a dwie małe dostalam u lekarza . Aventu wlasnie. Ze starszym tez Avent uzywalam i bylam bardzo zadowolona. One teraz tez troche zmienily ksztalt i bardziej przypominaja piers, ale nie wiem czy to ma az takie znaczenie. tamte tak bardzo nie przypominaly a moj z powodzeniem ssal cyca i pil z butelki. |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z łóżka i o wypiciu glukozy
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Hej, fajny miałam dzisiaj dzień Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać ![]() W drodze powrotnej weszłam jeszcze do sklepu z artykułami dziecięcymi i okazało się, że nie będę musiała materacyka, przewijaka, itp. zamawiać przez neta, bo tu wyjdzie mi taniej. Materac gryka-kokos kosztuje 89zł, przewijak 49zł.... Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie Co do pralek, polecam BOSCH [/QUOTE] yoga też polecana w ciąży ale to już trochę wyższa szkoła jazdy, więc jak miałaś kiedyś do czynienia z yogą to czemu by nie fajne macie sklepy, że wychodzi taniej niż na all |
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam taki z odpinanym daszkiem, na ekspress - rewelacja, nie wiem dlaczego wszystkie wózki tak nie mają. Jak dziecko leżało to mogłam sobie ustawic pod dowolnym kątem. Jak nie ma takiej opcji to wydaje mi się, że wygodniejsza jest przekładana rączka niż całe siedzisko. Choć chyba niewiele wózków tak ma. Bo ja np. jak chodziłam osiedlem to skręcałam w jedną lub w drugą stronę i przekładanie całego siedziska z dzieckiem to mało wygodne. Ja oprócz tej spacerówki chicco z odpinanym daszkiem mam zappa xtra z przekładanym siedziskiem i w sumie ani razu nie przekładałam w trakcie jazdy, bo wolałam jechać w innym kierunku jak była opcja lub kombinować z parasolką niż się siłować z przekładaniem, ale to ja, każdy jest inny Jeśli chodzi o silny i nieprzyjemny wiatr to zakładam folię. Ale wiadomo każdy ma inne priorytety przy wyborze wózka, dla mnie nie jest to must have, jak jest to jest jak nie ma to nie ma
|
||
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Berenika jeśli chodzi o jogę to ja chodziłam 2 lata przed ciążą, potem moja szkoła się zamknęła i poszłam do innej a tam babka robić kazała nieprawidłowe rzeczy, także na to trzeba uważać. Ważne jest aby prowadzący był profesjonalistą i nie zrobił krzywdy...
Dzień dobry ![]() Kuje mnie pachwina cały czas... ale jak mówiłam lekarzowi to mówił o rozciąganiu się... poza tym kuje mnie ta po tej stronie, którą upodobała sobie Mała... ehhh... wczoraj byliśmy w teatrze z mężem a malutka tak szalała, że myślałam, że nie wysiedzę ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
Sola ja wlasnie mam przekładana rączkę i to oczywiście najwygodniejsze rozwiazanie .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
zjadłam już śniadanie i myślę czym by się tu dziś zająć... Cytat:
super, że miło spędziliście wieczór Mi jeszcze ruchy tak nie doskwierają, czasami mi się wydaje, że nawet ich nie zauważam, może spokojniejszy dzidziuś mi się trafił
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może rzeczywiście spokojniejsze masz dzidzi... Moja ma humorki raz się nie odzywa i tak potrafi nawet 3 dni ciszy lekko tylko gdzieś tam kopnąć a są dni że bez przerwy aż brzuch podskakuje czy leżę, siedzę czy stoję
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja też już po śnaidanku ![]() Dziekuję Kobietki za słowa otuchy jeśli chodzi o wyprawkę trochę mi lepiej![]() karolkya-to u Ciebie pełna kulturka, teatr te sprawy fajnie Pater-pewnie jeszcze nie raz Ci Dzidzius pokaże na co Go stac ![]() Monica80- za udana wizytę
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie macie racje, że jeszcze przede mną porządne kopniaki
![]() Izetka_ też się próbuje ograniczać jedzenie, ale mimo, że zjadłam już śniadanie, to dalej chodzi za mną kanapka z dżemem |
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tż juz nie wytrzymuje bo mu tylko marudzę, ze głodna jestem ale zapijam wodą takie zachciewajki
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś u nas piękne słonko, ja juz po sniadanku, odkurzyłam dom, jeszcze czeka mnie zmywanie i mycie podłóg i coś bym porobiła, tylko nie wiem co ![]() bo w sumie mam wszystko z grubsza porobione
|
|
|
|
#930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniła na teutonię (używaną)A co do spacerówki w 1 kierunku. Ja miałam z przekładanym siedziskiem i przesiadłam się już w 4mcu Dominiki (na leżąco oczywiście na początku). I nigdy Ona nie sprzeciwiała się, bardziej to chodziło o mnie - póki spała w wózeczku na spacerkach to wolałam Ją mieć przodem do siebie - żeby sprawdzać, doglądać itd. Ale teraz kupujemy inną spacerówkę i będzie tylko w 1 kierunku ale z rozpinanym daszkiem Cytat:
Cytat:
Oszczędzaj się ![]() Wózek to wierna kopia Tako Laret Butelki - ja chcę karmić piersią, ale chcę też mieć na początek 2 małe butelki i 1 dużą. Tak jakoś miałam z TT przy Dominice i przydawały się do ściągania mleka przy nawale (nie miałam jeszcze wtedy żadnych pojemniczków na mleko). I Mojej nie robiło różnicy jak Ją karmiłam butelką czy piersią - jedynie nie umiałam na początku karmić butelką i Dominika się ksztusiła Co do TT z czujnikiem - takie małe minusy - składanie, trzeba dobrze patrzeć, żeby wszystkie części do siebie ładnie weszły i się zakręciły bo nie raz w pośpiechu przeciekało bo coś nie weszło w środku. Druga sprawa, że dużo do mycia części i cackania się np w nocy jak już karmiłam mm (8-9mc) z jego częściami ![]() I chyba dlatego tym razem wybiorę Avent Naturals - kształtem równie fajne wyprofilowane, a prostsze w częściach Cytat:
![]() A dziś ostatni dzień remontu!!! za długo to trwało moich stresów.Jeszcze muszę kupić takie pierdołki jak dozownik na mydło, dywaniki, ale to po następnej wypłacie bo ten remont ogołocił Nas Dobrze chociaż, że na dniach możemy się już rozliczać z podatku, więc myślę, że szybciutko przyjdzie zwrot
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-26 o 10:01 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

a z odbiorem osobistym?
ja pierwszy raz to jadłam co prawda na pałeczkach, ale później sama w domu robiłam już na udkach 

:
jestem daleko w tyle..nic jeszcze nie mam i czuje się zacofana w porównaniu do Was....
Ale w maju pewnie jeszcze raz będe prać 

Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie