![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Bokeh a te fryzurki, miodzio
![]() O ile dobrze kojarzę z lat wczesnomłodzieńczych to oni byli dość starzy, znaczy się ci aktorzy. Grali 16-latków a byli przeważnie koło 30-tki, zwłaszcza Luke Perry, on miał chyba 34 czy tak jakoś. I Gabrielle Carteris czy jak jej tam - Andrea - też chyba z tych starszych była. 16-tu lat to tam nikt nie miał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ola ma znowu gorączke
![]() napewno nie zaszczepie jej na mmr 2 dawkę ![]() Wypisze formularz http://www.urpl.gov.pl/ w przychodni upomne lekarke, ze ma zglosic do sanepidu inaczej napisze na nia skarge, i moze mi troche przejdzie frustracja/złosc na to cholerstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Little-te które ty sobie kupiłaś to zupełnie nie mój styl. Potrzebuje czegoś do bluzy z kapturem-od tak na luźno. Poza tym nie lubie ćwieków,przy butach,kurtkach ani torebkach
![]() Debrah-my z Tobą również lubimy wymieniać się spostrzeżeniami,tym bardziej że Ty zawsze masz coś mądrego do powiedzenia ![]() Hope-toć obie pary są damskie ![]() ![]() Słuchajcie,próbowałam uspać Oskara (3 próby)- a ten ostatnio ma jakieś dziwne głupawki. I ja całkiem serio mu śpiewam kołysanki a ten w brecht-od tak. Jeżeli już uda mi się go uspokoić to po chwili podtyka mi nogi pod nos żebym wąchała-no i oczywiście też ubaw po pachy. A jak mówię że już śpimy, koniec zabawy to "krzyczy" na mnie po swojemu ![]() No to się poddałam. Odłożyłam do łożeczka-bo już mega śpiący był (tylko przy mnie taka głupawka go bierze ![]() ![]() ![]() Głowa mnie boli w skroniach już drugi dzień ![]() Dobra. Pora na mnie. Dobranoc ![]() Widzę że sytuacja z butami jakby się wyrównała ![]()
#94 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do drugiego... nie jesteś wyrodną matką!! U mnie to tak dziwnie jest. Za tydzień wracam do pracy i z jednej strony bardzo bardzo bardzo się boję....Po pierwsze:nie chcę zostawić Darii.. ![]() Po drugie: rozleniwiłam się strasznie przez te prawie 2 lata.... Ale z drugiej strony tak jak piszesz , trochę mam dosyć tego że każdy dzień wygląda tak samo. Jedyna rozrywka to wyjście na spacer( z dzieckiem) lub do sklepu (też z dzieckiem) ![]() Ale gdybym mogła sobie pozwolić na to żeby iść na wychowawczy to napewno bym poszła.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Widze ciekawe tematy dzis
![]() Ja tez wielbie tampony, podpaski moglyby dla mnie nie istniec. Choc po ciazy mam taki problem jak AGA - sznureczek mokry, a tampon srednio, nie wiem co jest ![]() O kubeczku slyszalam, a jakze. Ale moja wyobraznia tego nie ogarnia ![]() Blaneczko wszystkiego, co najlepsze! Zdrowka dla chorowitkow ![]() KIJA wrocila i od razu rzuca serialem ![]() Swoja droga - zbuntowanego jeszcze ogladacie? ![]() ULTRA - za kazdym razem nic nie kumam jak piszesz o aktywnosci w pracy ![]() EWULKA, odnosnie Twojego pytania o siedzenie w domu - wlasnie o tym dyskutowalam dzis z TZ ![]() I podobnie jak u Ciebie - odrobine przytlacza mnie ta monotonia dnia codziennego, gdzie jedynym wyzwaniem jest zrobienie obiadu na czas. Bron Boze nie chodzi o Kube - dzieki niemu mam przerozne rozrywki :P Ale o to, ze dni wolne TZ spedzamy na robieniu zakupow, slabo u nas z wyjsciami bez dziecka, w kinie bylismy jesienia 2012... Poza tym chce mi sie do ludzi, zaczelabym w sumie poszukiwania pracy, ale nie wiem jak to ogarnac. Kuba baaardzo mamusiowy jest, nie chce, zeby to bardzo przezyl... Co do zasypiania - u nas uu oczywiscie, chyba ze na dworze jestesmy to bez problemow w wozku. Swoja droga dzis tylko jedna drzemka, a zasypianie na noc i tak o 21:30.... Jutro mam wizyte u onkologa,prosze o kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-25 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oby w pracy wszystko się poukładało ![]() witam się w nowym wątku ![]() poczytałam na telefonie ale zapomniałam co chciałam :/ oglądam właśnie Slumdoga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Debrah, jeszcze się odniosę do Twojego posta. Ja się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości jeśli chodzi i o zasypianie i kp. Od urodzenia się Julki podążam za jej potrzebami dotyczącymi zasypiania, najpierw wystarczała sama pierś, potem pierś i bujanie / noszenie / mocne tulenie / śpiewanie itd. Pytałam te z Was, których dzieci są bardzo piersiowe czy coś z tym robicie, głównie w kwestii zasypiania, nie licząc oczywiście na jakąś odpowiedź o magicznym triku który spowoduje że moje dziecko uśnie samo bez piersi, nie jestem też za drastycznymi metodami, wypłakiwaniem się itd. Małe kroczki jak najbardziej tylko na razie jeśli chodzi o drzemki w dzień nie mam nawet pomysłu co mogłabym próbować robić bo tak jak na noc wiem, że można zwiększać ilość rytuałów, które mogą potem kojarzyć się ze snem, tak w dzień jak nie wezmę jej do piersi to Mała będzie szaleć jednocześnie trząc oczy. A u mnie wygląda to tak że teraz wybieram zaległy urlop wypoczynkowy, potem biorę wychowawczy i z jednej strony nie ma problemu z zasypianiem Małej przy piersi ale to że nie umie zasnąć w dzień w inny sposób jest trochę uciążliwe. Teraz na wyjeździe jak się lżej ubierałam to nawet do zaśnięcia w Tuli domagała się piersi - i niby ok, ale co jakiś czas Mała sprawdzała co się dzieje dookoła i puszczała pierś a ta trochę na widoku :/ Druga rzecz jest taka że jak wróci mi cykl chcielibyśmy z mężem starać się o kolejnego szkraba a nie chciałabym karmić w zaawansowanej ciąży ani też wtedy na szybko odstawiać Julki więc chciałabym powoli zmniejszać ilość karmień żeby proces odstawiania był dla niej bezbolesny i powolny. Choć tu też cały czas myślę że może jednak odłożyć starania i czekać najpierw na samoodstawienie Małej od piersi... Ty piszesz że czekasz na samoodstawienie ale chciałabyś żeby miało to miejsce do 2rż Amelki, a to niekoniecznie musi się wydarzyć. Domyślam się że możesz na razie nie myśleć o tym bo jeszcze macie prawie cały rok do tego czasu ale przypuszczam że obecne moje dylematy co robić są podobne do tych jakie ty mogłabyś mieć jeśli Amelka się sama nie odstawi do 2rż... Mam nadzieję że napisałam jasno i dobrze zrozumiesz moją wypowiedź. I chciałam jeszcze dopytać, bo pisząc posta odwoływałaś się do Searsów - czytałaś ich książkę "Zasypianie bez płaczu"? Ja teraz ją kupiłam i zamierzam przeczytać, ciekawa jestem czy czytałaś konretnie tą? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
To jedziemy na tym samym wózku, tyle, że ja na razie tak luźno patrzę czy coś jest w moim zawodzie, szukać na poważnie wg planu mam zacząć po "wychowawczym", no chyba, że wcześniej będę musiała
![]() Cytat:
![]() Ewa w końcu zasnęła, ale długo płakała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kciuki !!!!!!! ![]() Cytat:
![]() |
#102 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę tego że tak ładnie sama zasypia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat wałkowany nie od wczoraj... Tylko mężulo nie może spiąć pośladów do pomocy ![]() Co do jedzenia: spróbuj z tym kleikiem na noc,może to pomoże. Co mała je w ciągu dnia? Bo może czegoś jej brakuje i uzupełnia to nocnym jedzeniem. Oskar też czasem się jeszcze budzi-ale to ewidentnie jak ma gorszy dzień w jedzeniu stałych posiłków.
#104 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lecę spać bo padam na twarz ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() Choc zdradzalam go z Soczi ![]() Ogladam na yt, połowa juz dawno za mna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() melduję, że nadrobiłam stary i nowy, ale nie mam już siły cytować trochę pamiętam BUZIAKI DLA BLANKI ![]() Hania jako modelka, a Amelka jako baletnica cudne ![]() Deli, pewnie się już rozliczyłaś, ale ja od zawsze przy rozliczaniu pitów korzystam z tego programu http://pit.dobry.pl/ i jak dla mnie najlepszy; jak coś nie wiesz, to w różnych rubrykach masz pytajniki i wszystko wytłumaczone; no i od razu możez z niego elektornicznie wysłać do US ![]() chyba tyle zapamietałam dobranocki ![]()
#107 |
Zakorzenienie
|
a to ja w tv bo to taki mój codzienny rytuał :P
#108 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałam pochwalić Twoją Amelkę bo sloiczek deserku to chyba postęp co? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może polecisz jakiś fajny wydłużający tusz? Cytat:
![]() Szklanko pytałaś jak Oli ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla naszej kochanej BLANUSI! ![]() Dziewczyny wybaczcie że ja tak ciągle o tych teściach ale w sumie pisze to już tylko w ramach ciekawostki ![]() Idę chyba obejrzeć jakiś film. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Ja mam przerwę w zbuntowanym bo oglądam Czas honoru (całość na ipli bo nigdy nie oglądałam), mam nadzieję że zdążę z aniołem zanim wrócę do pracy
![]() Kubeczek się wkłada do środka i do niego wpada krew a raz na 12 godzin trzeba go wyjąć ciągnąc za taki uchwyt i wylać zawartość do kibelka, kubeczek opłukać i znowu zapakować do środka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aktualnie strasznie się ślinię i przebieram nogami do "Mądrych Rodziców" Margo Sunderland ( nie do dostania w księgarni, co wznawiają to zaraz znika nakład..;/ ) - jest wersja w pdf na chomiku. Ślinię się do tej pozycji też zawodowo, bo tam z tego co wiem wszystko jest naukowo - czyli co na to mózg, jak działa dziecięcy mózg i dlaczego to czy tamto jest niewłaściwe. Zrecenzuję Wam na pewno jak okaże się warta uwagi, przez tą poprawkę odłoży mi się czytanie w czasie .. ;( Co do odstawienia :z tym 2 r.ż to biorę pod uwagę, że to prawdopodobnie kwestia tego, że tyle do przodu jestem w stanie sobie moje dziecię wyobrazić ![]() ![]() Mam nadzieję na wypracowanie różnych sposobów poza uu, by sobie poradzić ze stresikiem, smutkiem czy guzem na głowie. Ale jak to będzie funkcjonować to ja sobie mogę teraz tylko gdybać - zobaczymy. Na obecną chwilę nie widzę ŻADNEGO powodu by odstawić. Ani mnie praca nie goni, ani mi to nie przeszkadza, ani nie mam równie dobrej alternatywy do kp - no sporo tego. Co do Waszego spania w dzień - nic poza piersią nie skutkuje - spacer też nie? I jak długo to zasypianie i ssanie wygląda, szybko puszcza czy potrzebuje dłużej? pogłówkuję trochę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Fewciu zdrówka dla Blaneczki! Może to jednak zum?
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Silver: a może kurczę to w ogóle kwestia jedzenia nie jest? Ile wy tych pobudek macie, 2? To nieźle, aczkolwiek wiem, że ty się pracą martwisz i ja to w pełni rozumiem, w końcu jakoś trzeba w dzień funkcjonować.
Hm hm hm. Moja się budzi w najlepszym razie 2 razy, albo więcej - chociaż ostatnio dwa, nie ma tugez nocnych - a one były najbardziej wykańczające. Jakoś przestałam czekać na przespaną noc, i jak niedawno jedna była (pisałam) to z szoku nie mogłam wyjść. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Mamy chorowitków : współczuję Wam bardzo bardzo - dziecko z taką gorączką wysoką to dramat.. tym bardziej jeśli nie wiadomo od czego. Kurczę, Fewciu - robicie morfo i mocz? To już trochę trwa, ja bym już była siwa ze zmartwienia, dzielnie się trzymasz. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ba!! Hania ma rytuały, a Ty masz nie miec?
![]() Mi nie pasuje godzina, zwykle wtedy spacerujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lece spać, dobranoc ;* dawno Illusion nie było ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Pola zasnęła dokładnie 7 minut temu
![]() ![]() Już prawie zasnęła na łóżku jak zawsze, a tu obróciła się na plecki... i w ryk. Dopiero jak ją chciałam wziąć na ręce, to się skapnęłam: stópka jej wkręciła w kołdrę i nie mogła ruszać ![]() ![]() Litlle, ![]() ![]() Mała, białe ![]() A co do usypiania, od jakiegoś czasu też jak Polę na rękach usypiam, to ona się mi patrzy perfidnie, prosto w oczy cały czas, jak tylko ja na nią spojrzę, to ta od razu w śmiech ![]() ![]() Fewciu, Tress, niech dziewczynki szybko zdrowieją ![]() ![]() Krwawa Bożena nadchodzi... Czuję po całych udach i pachwinach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do naszych drzemek. Ogólnie Mała jak je nie do zaśnięcia to je kilka minut - praktycznie od zawsze tak było. Do zaśnięcia zawsze ssie pierś dłużej, tzn najpierw słychac jak je przez kilka minut a potem tez jeszcze widac że mleczko je ale ssie juz spokojnie, wyciszając się. Ale rzadko zdarza się że zaśnie od razu, raczej trzeba zawsze też trochę pobujać. Zasypianie trwa od 15 do nawet 40 minut (na drzemkę). Na noc z kolei jest podobnie ale Mała dużo więcej się wierci, odstawia różne akrobacje, próbuje wstawać jak leżymy mając cały czas pierś w buzi. Jak siedzę i mam ją na rękach to się wierci, wtedy się kładziemy żeby miała więcej swobody, po jakimś czasie się po mnie wspina wtedy wstajemy, siadamy, znow się kladziemy i tak w kołko aż zaśnie, czasem szybciej czasem wolniej ale na pewno chce już spać. Wcześniej było tak że mógł ją wziąć mąż i ululać do snu jak już pojadła z piersi ale od jakiegoś 1,5 miesiąca jest totalna faza na mnie i jak mąż próbuje ją przejąć to jest histeria. Na szczęście w nocy nie ma już problemu, jak się przebudzi to biorę ją do piersi, kilka minut possie, odwraca się tyłeczkiem i śpi dalej ![]() ![]() Edit: Przeczytałam właśnie recenzję tej książki o której pisałaś "Mądrzy Rodzice" tutaj: http://sluchajmamy.blogspot.com/2013...land-moja.html Widzę że bardzo podobny typ ksiązki do tej o której ja napisałam "jak wychować szczęśliwe dziecko" a ta jest bez problemu dostępna, także tym bardziej polecam ![]() Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-02-25 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Silver no właśnie jak Debrah pisze może u Was to nie kwestia jedzenia a drzemek w dzień
![]() Choć u nas teraz z tym bardzo różnie bo albo dwie, albo jedna. Wszystko zależne od tego o której wstanie. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Nie mogę w to uwierzyć, ale chyba pójdę spać. Nudzi mi się
![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
No i mamy tugeze :banghead:
Ale mm nie chce, a na tym mi najbardziej zależało by nie jadła w nocy. I potwierdza się ze jak mamy 1 drzemkę w dzień to nocka średnia. Jak 2 to jest o wiele lepiej., Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny planujace dzialalnosc gosp.
Dzis w wyborczej ma byc dodatek na temat dofinansowan, kredytow na niski procent, itp. Nooo, takie mam rozkminy o godz 3:21 :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.