|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3392 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Ale jestem dzis zmeczona... Pol dnia spedzilismy z Synkiem u mnie w pracy, bo impreza pozegnalna jednej osoby byla. Synus oczywiscie dusza towarzystwa, ochy i achy tylko slyszalam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tez 15 przytylam, ale u mnie bardzo szybko spadlo samo - kp, zajmowanie sie dzieckiem i juz ![]()
![]() |
#3393 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Taxo się powtarza jeśli nie ma się przeciwciał, bo jak się już chorowało to nie ma takiej potrzeby. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Co do spuchniętych nóg to mam z tym problem, wieczorem łydki są obolałe i duże. Pod koniec pierwszej ciąży - ostatnie 2 tygodnie - byłam cała spuchnięta, a to początek kwietnia był. Teraz czeka czerwiec i lipiec, ale liczę, że nie będzie tak żle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja takie bóle odczuwałam ale w późniejszej ciąży, wynikały chyba z ucisku na coś. Bierz magnez i nastaw się pozytywnie, jeżeli będzie się utrzymywało i będziesz się tym stresować to może warto umówić się na wizytę ![]() Witam się i śmigam ogarniać dom zanim dziecko wstanie. A jeszcze zdam relację, wczoraj byłam z córcią na zajęciach w klubie malucha i jestem mega zadowolona. Myślałam, że córcia będzie 2 godziny wisieć na mnie (ostatnio tak się zachowuje przy obcych) a Ona nawet się bawiła z innymi dziećmi ![]() Co do odstawiania od piersi, chyba Tasia pisała, ja miałam to szczęście, że córcia sama się odstawiła w wieku 9 miesięcy, ogólnie w dzień przestała pić z piersi jak miała 5 miesięcy, ale ona alergiczka więc się uparłam i odciągałam jej(swoją drogą to była masakra) i piła to z butli, w nocy piła do 9 miesiąca potem zaczęła się walka bo była głodna a z piersi ciągnąć się nie chciało Pannie więc stwierdziłam, że się poddaje. No i wstała ![]()
![]() |
#3396 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też w piątek zaczynam 5 miesiąc, ale to leci. I też mam na następną wizytę (19tc) zrobić tylko morfologię i mocz. Mój gin stwierdził, że jak wszystkie badania wyszły mi dobrze to na razie tylko te dwa mam powtórzyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() wczoraj przyszly nam obraczki z bialego zlota sa przesliczne ![]() jutro o 10 mamy zameldowanie ze swiadkami stresuje sie coraz bardziej mam nadzieje ze nie zemdleje albo nie zwymiotuje bo to dopiero by bylo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, coś mnie obsypalo od przedwczoraj
![]() ![]() Ja w niedziele tez 18 tydzień i nie chce mi sie wierzyć ze to już 5 miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś w nowej przychodni zapisać się do nowej ginki ale nie wyszłam zadowolona
![]() Położna powiedziała że zdarzają się przypadki że na lekarkę trzeba czekać nawet do 2 godzin. i termin na wizytę dopiero na 3 kwietnia ;( i pytała mnie czemu sobie bliżej nie pójde do gina.. co za głupie pytanie.. tak jakby narzekała że mają za dużo bab wrrrrr.... sama już nie wiem czy to dobry pomysł z tą zmianą lekarki. Muszę jeszcze pomyśleć.. a u mojego gina mam wizytę teraz za tydzień ![]() Dziś na obiadek (o wczorajszym smacznym golonku) krupnik ![]() ![]() wczoraj wieczorem zaś mnie bolał kręgosłup, teraz jak wracałam do domu też coś mnie zaczęło boleć ;( i do tego ból zęba no super normalnie ;P
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Mam dziś po południu wizytę i mam stresa przez to moje ciśnienie ![]() ![]() Trzymajcie kciuki ,żeby było wszystko w porządku ![]() Ja też w sobotę zaczynam 5 miesiąc ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-26 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Niki trzymam kciuki, nie stresuj sie bedzie dobrze.. powinnas sie cieszyc ze wreszcie ten dzien nadszedl, ja mam wizyte za tydzien i mega doczekac sie nie moge.
Mam pytanko. Czy mozemy jesc a raczej pic te witaminki co sa w musujacych tabletkach, co sie roztapia w pol szklanki wody? Kiedys to pilam a teraz walsnie nie wiem czy moge a zawsze zapomne sie gina zapytac o to. Mam magnez i calcium +witamina d3.
![]() |
#3404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Przyczajenie
|
Dzwonilam dzisiaj do mojego lekarza, mowil ze dretwiejaca noga i reka, jak i kolotanie serca czesto wystepuja po 14tc, sa to zaburzenia elektrolitowe. Kazal nie stresowac sie tym, zazywac Magnez a w poniedzialek umowil na wizyte. Uspokoil mnie
![]() Mozliwe ze w poniedzialek i ja dowiem sie kto mieszka w brzuszku ![]() Dodam jeszcze, ze mieszkamy w Anglii i zawsze powtarzalam, ze nigdy w zyciu tutaj nie urodze, dlatego lece pakowac swoj dorobek i w piatek wielki powrot do domu ![]() ![]() Zycze milego dnia wszystkim przyszlym mamusiom ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3407 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie to rozkurczowe nie przekracza mi 80 a zazwyczaj jest 70 lub 60 gorzej z tym skurczowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a jak robiłyście usg genetyczne, to między 12 a 13 tygodniem to było już przez brzuszek czy dowcipnie?
![]() ![]()
#3410 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3412 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam złe doświedczenia. Ja jednak czuję się spokojniejsza, będąc pod stałą opieką lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratuluję kupna auta ![]() ![]() ![]() wiem coś o tym -sama ostatnio zaczęłam w końcu jeździć ;P Właśnie zjadłam kapuśniak ![]() ![]() rano byłam w laboratorium oddać próbki do bada. Spotkałam swoją położną i sama do mnie podeszła zapytać, jak się czuję ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-26 o 13:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o pogorszeniu się cery. Pisałam i ja
![]() U mnie teraz jest taka tragedia, że szok. Wczoraj poszłam do dermatologa.. i pani doktor stwierdziła, że gdyby nie ciąża to przepisałaby mi IZOTEK (czyli chyba najsilniejszy lek na trądzik). Brałam go już 5 lat temu.. pomógł ![]() Ehh.. ![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-26 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zadomowienie
|
Anius 7 ja mialam robione dowcipne w 12 tygodniu.
![]() |
#3418 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za obszerne wyjaśnienia ![]() Każdy odczuwa chyba inaczej. Wystraszyłam się tymi skurczami B-H. Ale wydaje mi się, że to raczej nie są one. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam przez brzuszek. W szpitalu jak powiedziałam o tym, że genetyczne miałam przez powłoki brzuszne to patrzyła na mnie (ta pindolina ginekolog co ważniejsze było dla niej moje ubezpieczenie i miejsce zatrudnienia niż to, że mam krwotok i przeciekam) jak na UFOLUDKA twierdząc, że przez całą jej praktykę nie słyszała, żeby pierwsze genetyczne robić przez brzuch!
![]() |
#3419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ale mnie boli dzisiaj w prawej pachwinie taki bol jak skurcze w połowie porodu ale jest ciągły i tylko w prawej pachwinie wiec to pewnie więzadło sie rozciąga ale boli bardzo ledwo chodzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-26 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja jednak bezpieczniej pod względem medycznym czuję się w Polsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.