|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Aj Miminku .... Wiesz jak to jest jak ma się juz dziecko... W ciągłym biegu się jest - i przez to się boje. Ze nawet nie mam jak wypocząć. Mala normalnie nosze,chociaż staram się mniej,no ale wiadomo, wyciągnąć z wanienki, włożyć do łóżeczka itp.nie omine,a potem się zamartwiam. Niby mam jeszze mdlosci, zapachy niektóre mnie drażnią,ale i tak się martwię. czasem pobolewa mnie też brzuch,dość mocno,ale myślę,ze to od wzdęć,bo mam je ciągle... Byle do 3.03. Rozmawialyscie o sesji ciążowej? Miałam taka w pierwszej ciąży .---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- MimiNek mi sie ta pierwsza sukienka podoba. My idziemy w sierpniu.... O ile pójdziemy... Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-02-26 o 08:05 |
|
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja dzisiaj miałam taki apetyt rano, że wciągnęłam 2 bułki W ogóle musiałam się cofnąć do przedszkola. W przedszkolu zauważyłam, że młody nie ma rękawiczek (milion razy proszę żeby wkładał rękawiczki po spacerze do kieszeni kurtki! A tak w ogóle to co to jest za siedzenie do późna baby? Metamfetaminax - ewidentnie masz ciążowy brzuszek bo na wzdęcia to to nie wygląda ja nie wiem co tak ludzie wiecznie o tych wpadkach. Jak tak to, że przyrost za niski, że dzieci się nie rodzą. Jak już któraś w ciążę zajdzie to na pewno z wpadki I na serio, weź się w końcu uspokój i nie histeryzuj dziewczyno! ![]() Ciesz się swoją ciążą i tym, bąbelek rośnie! Bo dlaczego by nie? Ostatnio na usg było wszystko okej, to teraz też będzie. Zrozum, że sama sobie szkodzisz takim myśleniem. Myślę, że masz za dużo wolnego czasu ![]() Ekaterina - wiem, ale... wiesz jak to jest Oglądam jak na razie modele sukienek, co jest dostępne itd. bo tak jak mówiłam - bozia nie obdarzyła mnie super figurą Hehe mój tż po teście ciążowym milczał jak grób ja byłam bardziej narwana żeby obwieścić radosną nowinę całemu światu ![]() Mandragorrka - ja nie szukam typowo odstrzelonej, wieczorowej sukienki bo chciałabym to jeszcze później zakładać. Zresztą uważam, że fajnymi dodatkami można dodać elegancji. W ogóle to będzie moje 2 wesele w ciąży, mam nadzieję, że na tym będę czuła się lepiej niż na poprzednim. Carolciuska - a nie ma za co dziękować. Schudłaś ostatnio czy nie, widać że jesteś zgrabną laseczką. I spoko, nie denerwuj się ani wynikami (nie są chyba aż takie najgorsze) ani pracą. Wszystko się ułoży. Monika - spoko, mnie jajnik przy kichnięciu czy kaszlnięciu też tak boli. Jak czujesz, że zbliża się jedno albo drugie to staraj się trochę pochylić a jeżeli masz możliwość to podkurczyć nogi. Najgorzej jak kichniesz leżąc (nie daj Boże na wznak jeszcze!). Anesh - no to przestań się martwić. I wiem jak to jest, ale właśnie dlatego, że my mamy już zdrowe dzieci powinnyśmy myśleć optymistycznie i podnosić resztę na duchu. Wesele w sierpniu? O nieeeee... Chyba, że bez upałów to wtedy okej. |
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!! Tak Was czytam i czytam i nie mam kiedy siąść i na spokojnie odpisać. Czekam na wizytę za tydzień jest i doczekać sie nie mogę. Mam nadzieję ze z malenstwem wszystko w porządku bo czasami aż zapominam ze w ciąży jestem i robię wszystko co przed ciążą. Czuje sie super Takźe sie mało ograniczam. No i wróciła mi chec do robienie czego kolwiek dzisiaj maluje włosy ;-) i robię na obiad placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym mmm mniam a wieczorem kisiel. Postaram sie zrobić zdjęcie brzuszka i wstawić tutaj ;-) chodź rano nie ma co oglądać koleżanki sie śmieją ze one teraz mają większe a nie są w ciąży. Ale za eczorem... Jest większy. Wy tez tyle pijecie wody?? W życiu tyle nie pilam teraz potrafię kolo 2l wypić ;-)
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Witam rana
![]() Zajrzyjcie na pierwszą stronę. Mała zmiana w pierwszym poście. Ponieważ nie mam wystarczającej ilości czasu, by należycie edytować listę z pierwszego postu stworzyłam listę, którą możecie edytować samodzielnie, na bieżąco i wg. uznania ![]() Ponieważ lista świeża zapraszam Was do dopisania się. Oczywiście dane wpiszecie jakie chcecie, nie ma przymusu wypełniania wszystkich rubryczek . Jeśli macie jakieś sugestie odnośnie dodania innych danych piszcie Mam nadzieję, że mój pomysł przypadnie Wam do gustu. Myślę, ze to fajna alternatywa dla tradycyjnej listy, bo nie trzeba czekać aż ktoś doda informację, ale samemu można edytować swoją rubryczkę na bieżąco Aby dodać się do listy wystarczy klinkąć w link i wpisać swoje dane. Tabelkę edytuje się podobnie jak arkusze w excelu więc myślę, że nikt nie będzie miał z tym problemu ![]() I co ważnie myślę, że dobrze by bylo gdybyście dodawały sie w kolejności wg daty porodu, wtedy będzie tam jako taki ład ![]() Ps. dziś mam wizytę i usg prenatalne. Trzymajcie kciuki, bo cala jestem w strachu
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax ja tez sie stresowalam w nocy,ale to tym usg ktore mam w piatek ech
no ale nie mozna sie stresowac A jeżeli chodzi o test ciążowy to ja zrobilam bo mi sie okres spoźnial takze kreska byla mega wyraźna,jak powiedzialam TŻtowi to się cieszył jak dziecko,dosłownie ![]() ale i tak do mnie to wszystko jeszcze nie dotarło ![]() allckarolaa ja wrecz odwrotnie,zanim zaszlam w ciaze pilam bardzo duzo wody,a jak zaszlam w ciaze to mialam takie mdlosci po wodzie....ze nie dalo rady jej pic,teraz powoli wracam do picia wody,czasami skraplam cytryna zeby byl lepszy smak ![]() aaa ja w ogole nie umiem sie tam wpisac
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-26 o 10:11 |
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któras z Was może wie jak ustawić w tabelce, zeby każdy mający link mógł edytować dane ?
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Dobra juz to rozgryzłam teraz powinno być ok Zapraszam jeszcze raz do wpisywania sie
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co ja zdążyłam zrozumieć to trzeba mieć konto na google (np. gmail). I to trochę klops jest bo ja takowego nie posiadam.
Zamysł dobry, ale lepsza będzie chyba tradycyjna lista ![]() Może Niestabilna zrobi ją do końca tak jak było mówione i Ci ją podeśle? Zresztą chyba lepiej żebyśmy wszystkie były na pierwszej stronie wyświetlone. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Wydaje mi się, że teraz działa. |
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
już działa
faktycznie mozna sie juz wpisywacMiminek nie trzeba miec konta na gmailu ![]() Zapomnialam napisac ze dzis sie zaczyna 13 tydzien,wlasnie obejrzalam filmik na mamazone
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każdy kto ma link może edytować dane
|
|
#2530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie weszłam żeby spróbować ale jakoś wcześniej bardziej mi się podobała lista jak była taka kolorowa i od razu widoczna może dlatego, że w mojej pracy wypełniałam tyle takich tabelek, że już nimi ![]() no ale ogarnę się żeby wyskoczyć z szlafroka i później postaram się to jakoś uzupełnić
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I oczywiscie napisz jak wizyta trzymam kciuki
|
|
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja tabelka wydaje mi sie fajna bo mieści sie w niej więcej danych i każdy może sam wprowadac zmiany. Jest bardziej elastyczna niż zwykła lista, która uzależniona jest od czasu i chęci jednej osoby. Nie sądzę, zeby ktokolwiek miał problem kliknięciem w link i wpisaniem danych
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się podoba
Potem się dopiszę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze cie nie urazilam ![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No co ty nie tak łatwo mnie urazić Ustawiłam tak, ze tabelka powinna sama sortować nas wg. daty porodu
|
|
#2536 | |
|
Konto usunięte
|
No niby się wpisałam ale nadal jestem zdania, że lubię ładne kolorowe listy
Wpisałam tylko termin porodu,przewidywaną płeć,swoje dane no i wpisałam datę wizyty ale nie wydaje mi się żebym ją edytowała za każdym razem ![]() Męczy mnie to, że codziennie budzę się w nocy około 3 i leżę ponad godzinę walcząc o dalszy sen ![]() od początku ciąży chyba nie przespałam calutkiej nocy bez przerwy ![]() i to nie chodzi o siku bo mam akurta to szczęście, że mnie tak do wc nie gania ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
A którą datę wpisujcie? według ostatniej miesiączki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze zrobimy tak ze jak juz bedzie tabelka uzupelniona to ja napisze taka na pierwsza strone pruesle tobie i tylko wkleisz zeby tez optycznie ladnie wygladalo :p bo ja tez lubie kolory :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Potrzeba matką wynalazku ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
tylko od razu uprzedzam, ze nie będę jej edytować za każdym razem
|
|
#2540 |
|
Konto usunięte
|
Teściowa mnie wykończy
właśnie uświadomiłam jej, że jej syn a mój Tż nie pójdzie ze mną na to USG 1 trymestru i że mi to ani nie przeszkadza ani mi nie zależy na tym jakoś bardzo to wyskoczyła, że ona nie wie co my mamy w głowach bo mąż jej córeczki był bardzo zainteresowany i chodził i nagle mówi do mnie, że chyba więcej USG robić nie będę ![]() jestem w 13 tygodniu a ona z takim tekstem... no to jej mówię, że będę robić jeszcze nie jedno a ona do mnie, że dziecku mózg wypalę tymi badaniami ![]() i mówi, że ONA nie robiła wcale czy jedno robiła...no to jej mówię, że w latach 20 nie robiło się wcale a ja nie będę polegać na tym co ona robiła 30 lat temu i tak sobie myślę, że mam świętą cierpliwość, że jeszcze nie byłam ani wulgarna ani jej nie strzeliłam... Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-02-26 o 11:27 |
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
jak chcesz to moge ci podeslać stara liste z pierwszej strony, bo przed usunięciem zapisałam (w razie czego )---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Widzę, ze prawie wszystkie ( z tabelki) chcą dziewczynkę
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie parę dni, bo je praktycznie przespałam. Nie mam już żadnych objawów poza sennością. Tzn w nocy cierpię na bezsenność, a w dzień mogłabym spać i spać. Nie wiem tylko czy to wynik ciąży czy przesilenia zimowo-wiosennego . Jutro idę na wizytę i już się nie mogę doczekać, chociaż oczywiście mam obawy czy wszystko w porządku. Szoonka mnie pomysł listy się bardzo podoba, każda z nas może sama uzupełniać swoje dane, a jesli chodzi o kolory to też bez problemu można zmienić kolor czcionki i tła
|
|
|
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolorami masz rację, każdy może sie dodawać w jakim tylko kolorze chce I też będzie kolorowo
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie lista nie działa
nie dam rady nic tam wpisać ...
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
A z czym masz problem ? Lista się nie otwiera, czy co się dzieję? Może ci pomogę
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
A dlaczego mnie nie posortowalo według daty?
![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tydzien przed okresem, co chwile w pracy latałam do wc żeby zrobić kropelkę i tak co chwile, aż mi głupio było a i mocz tak jakos inaczej mi "pachnie" ![]() Witam ![]() lece sie wpisac zaraz na liste ![]() Odzyskałam siły witalne, chce mi się coś robić hehehe ![]() byłam juz w sklepie, nakupiłam chemi bo w promocji była i chyba czas posprzatac mieszkanie zupke sie zje, wyprawi chłopa do pracy i wio ![]() a jutro wizyta
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Perełka widzę, ze się zdublowałaś na liście
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny naszlo mnie dzis na spodniczke,stwierdzilam ze mam ochote sobie kupic krotka spodniczke poniewaz mam nawet niezle nogi i tak mnie natchnelo ze bede sexi mama
dzis wyplata w piatek po usg moze skocze na zakupy albo w sb czy w nd![]() zreszta nie mam zadnych butow na wiosne a tu taka piekna pogoda
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

.
W ogóle musiałam się cofnąć do przedszkola. W przedszkolu zauważyłam, że młody nie ma rękawiczek (milion razy proszę żeby wkładał rękawiczki po spacerze do kieszeni kurtki!

Hehe mój tż po teście ciążowym milczał jak grób 

Cykle miałam od deski do deski, a że znam swój organizm bardzo dobrze - to, że tak powiem, czułam to w moczu