Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 13:27   #1651
positive rebel
Rozeznanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam zagwozdkę. Na naszej sali mamy poroża - bo to salka strzelnicy. Jak byliśmy tam z narzeczonym to za bardzo nie zwracaliśmy na nie uwagi, dodawały klimatu, były trzy na krzyż. Stwierdziłam, że zakryjemy czaszki jakimiś kwiatkami, albo wiankami i będzie git No ale ostatnio trafiłam na dokładne zdjęcia salki i okazało się, że tych czaszek jest więcej, bo nie zauważyłam cmentarzyka na prawej bocznej ściance salki, gdzie jest całe mnóstwo takich maleńkich czaszek z rogami.

No i teraz się zastanawiam - zakrywać je tymi kwiatami? Jeśli tak, to na zakrycie pójdzie mi więcej kwiatów niż na same bukiety na stół. Zostawić jak jest, bo tak się to nie rzuca w oczy i zakrywać tylko duże? Nic nie zakrywać i olać?
Ratunku
link: http://www.strzelnica.szin.pl/360/konferencyjna-1.html
Co prawda fajnie by wyglądała dekoracja w tym stylu:

Ale faktycznie sporo by ci tych kwiatków poszło na takie dekoracje. Lepiej zostaw tak jak jest - sala ma taki klimat i myślę, że warto to podkreślić.
Stary 2014-02-26, 13:27   #1652
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Mamy pt sob a w niedz jest dzień skupienia ale to darmowe nauki no i poradnie mamy 2 razy a miałam nadzieje że znajdziemy taką która ma tylko jedno spotkanie (mój brat 2 lata temu miał 1 spotkanie) ale niestety nie ma
zazdroszczę nasze to nawet darmowe nie są, płacimy 70 zł.

alloffkowa fajne te korkowe zaproszenia a ile wina trzeba wypić
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:30   #1653
madziara889
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia zdrowia dla Tż

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Może twojemu Tżtowi też potrzeba porządnej rehabilitacji? Czy coś już wiecie?
Wczoraj Tż był u lekarza, dostał skierowania na badania, jakieś antybiotyki i coś przeciwbólowego.
W piątek idzie znowu do lekarza i zobaczymy co powie ale wiadomo, że to od kręgosłupa.

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po udanym weekendzie, przyszedł czas na cholerny poniedziałek

po 1! Ojciec powiedział, że nie będzie Go na ślubie, ani nie dostaniemy błogosławieństwa od niego.
po 2! Tż maił wypadek zderzenie czołowe z tirem z jego winy, ale na szczęście nic mu się nie stało. W załączniku auto...

Nie mam na nic sił dzisiaj! Wybaczcie

Witam nową PMkę
Współczuje Dobrze, że Tż nic się nie stało.
A tata niech żałuje, że go nie będzie w tak ważnym dniu i momencie.

annic ja bym zostawiła te poroża tak jak są, nie dość że nadają charakteru sali, to jak zaczniesz je zasłaniać to moim zdaniem wyjdzie brzydko.

Przez Was zaczęłam się zastanawiać jak ustawić stoły na sali- dookoła czy z jednej strony wszystkie

Ten miesiąc będę miała zawalony pracą i Tż więc nie wiem czy będę z Wami na bieżąco.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:33   #1654
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

Świat_Katarzyny jesteś piękna! Podziwiam Cię już na fb
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Też stałam się obserwującą
dziewczyny dziękuje ale ja nie jestem piękna tylko fotogeniczna, a to różnica!

Cytat:
Któraś z Was pisała, że rozmawiała z Parą, która bierze ślub w ten sam dzień i składacie się na dekoracje.
Ja właśnie też chcę tak zrobić i cholernie się obawiam tego, czego oni oczekują. Ksiądz miał mi załatwić numer do tej pary i do tej pory nie mam kontaktu. Stresujące...
u dzięki! przypomniałaś mi, że musze się do mojej dziewczyny odezwać w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Przepraszam , że znów wszystkim nie odpisuje, ale po prostu ostatnio mam tyle na głowie , że padam jak kłoda ... Ale podczytuję na bierząco

Mam nadzieję , że już od marca będę mogła więcej tutaj się udzielać i każdej z Was odpisywać

Ja niestety jeszcze nie wybrałam orkiestry, mam kilka na oku do tego mam kilka telefonów do orkiestr z polecenia do sprawdzenia, więc jutro rozpoczynam akcję orkiestra! Ta co nam do tej pory odpisała , która nam się podoba, grają na żywych instrumentach , składa się z 5 osób krzykneła 4000zł za 1 dzień, 5700zł za dwa jak na moje oko sporo...musimy się z nimi spotkać!

Bardzo proszę o poradę odnośnie fotografa:
http://nanofotoblog.wordpress.co m/ będę wdzięczna za opinie!!

Znalazłam fajnego i nie drogiego kamerzystę...termin nasz ma zajęty jestem taka zła przez to
fotograf - bardzo poprawne, fajne zdjęcia, ładne

co do zespołu - pamiętam moją przeprawe z tymi wszystkimi zespołami - to był koszmar trzymam kciuki aby u ciebie poszlo gładko

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
poszukaj jeszcze

mała czarna - już tak niedlugo zobacze cie w tej sukniiiiiii?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:35   #1655
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuje ale ja nie jestem piękna tylko fotogeniczna, a to różnica!
A ja uważam, że jesteś i śliczna i fotogeniczna
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:45   #1656
hihihi
Zakorzenienie

dziewczyny a kupowała któraś z Was białą poszetkę? bo ja szukam i szukam i ceny mnie odstraszają bo to jednak kawałek chusteczki tylko

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:50   #1657
rabbitka
Rozeznanie

cześć Dziewczyny, ostatnio nie mam na nic ochoty i humoru ogolnie, ze nawet na forum nie moglam sie wbic, chyba jakas depresja sezonowa, a do tego dolaczam do grona przeziebionych, chyrlajacych, z cieknacym nosem

podczytywalam Was, ale ciezko mi cos ogarnac, tyle co pamietam

Elrosa super sie welon prezentuje po wypraniu to wykonczenie koronkowe jest boskie

Linaewen gratulacje dobrych wiadomosci!

Atomoowka swietnie to z ksiedzem rozegralas gratki zakatwienia spraw!

Cude pierwsza suknia sie swietnie prezentuje na Tobie bralabym ja!

Kasia prosze tu nie byc skromna bo naprawde jestes piekna dziewczyna i koniec dyskusji

gratuluje wszystkich zmian kodow i krotkich miesiecy/dni do slubow

my w przyszlym tygodniu idziemy na pierwsze spotkanie do urzedu, zalatwiac formalnosci slubne, troche sie denerwuje bo nie wiem jak to tutaj dokladnie wyglada :P no i zmienil nam sie termin sesji narzeczenskiej o jeden dzien na 26 marca, ale napewno juz bedzie w starym kinie, bo managerka sie zgodzila

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:54   #1658
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Co prawda fajnie by wyglądała dekoracja w tym stylu:

Ale faktycznie sporo by ci tych kwiatków poszło na takie dekoracje. Lepiej zostaw tak jak jest - sala ma taki klimat i myślę, że warto to podkreślić.
Mi taka dekoracja z jakąś ofiarą majów się kojarzy
...

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:09   #1659
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
U mnie będzie kontrolowany chaos Nie ma tak. Wszystko będzie dokładnie przemyślane i zaplanowane, żeby wpisywało się w klimat naturalności !
Skąd masz te plastry brzozy? Pochwal się zdjęciami !!
Bo ja mam tysiąc pomysłów, na nic się jeszcze nie zdecydowałam. Bo albo chciałbym żeby były bieżniki z juty tak jak na tym zdjęciu, albo w jakimś delikatnym szaro-niebieskim kolorze z lnu + metalowe świeczniki, wianek z gipsówki i białe świece. Lub właśnie drewniane podstawki i na nich słoiki, przewiązane sznurkiem z gipsówką i innymi polnymi kwiatami.
A tu kilka inspiracji z latarenkami Które też brałam pod uwagę. A jak ! Ja bym wszystko chciała !
A tu jeszcze podobne wianki, jak te we wczorajszym teledysku, do powieszenia na ścianę.
Ja też mam mnóstwo pomysłów i wszystko chciałabym mieć... Po kilku miesiącach zapisywania inspiracji zdecydowałam sie na motyw leśny, że tak to nazwę. Czyli szyszki, mech, może trochę jarzębiny dla koloru, drewno, a dokładnie brzoza. Kolor delikatne, kremowe jasne z dodatkami brązu. Marzyłam o bieżniku z juty, ale moja dekoratorka wyprowadziła mnie z tego. Podobno te bieżniki będą za szerokie na moje stoły i źle się układają. Wszytsko co na nich stoi jest trochę niestabilne, ponieważ ten materiał jest dość sztywny. Jeżeli chodzi o lampiony to na mam kilka i wlaśnie je maluje na biało, ponieważ były granatowe i lata świetności maja za sobą. Dodam trochę zdjęć tego co mam już zrobione, szyszkowe winietki ( jakby ktoś chciał kupić moge podesłać świetnego sprzedawcę, ma ten plastry drewna w ofercie), zawieszki na domowe alkohole, kokardki na vódkę, informatorki o drink barze itd (zastnawiam sie też nad drzewkiem ślubnym zamiast klasycznej księgi gości). Mam różne słoiki , które pewnie ozdobię rafią lub lnianym sznurkiem i będą słuzyły jako świeczniki. Gotowe, które kupiłam w biedronce, owinęłam właśnie tymi sznurkami. Duże słoje niebieskie będą słuzyły jako wazony na gipsówkę i może słoneczniki. Zresztą pooglądajcie i licze na jakieś rady.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

springtime Zerknij na butyslubne. Może nie ma dużo lakierowanych modeli, ale może coś Ci wpadnie w oko

W kwestii platformy - dla mnie też wygodniej bez. Stopa się zgina i jestem w stanie swobodnie tańczyć.
Dziękuję zaraz zerknę. Mnie bez platformy zaraz boli podeszwa stopy.

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

springtime skąd masz plastry? baaardzo podoba mi się ten pomysł, idę w rustykalne wesele z gipsówkami prawdopodobnie, jak mama usłyszy o słoikach to zawału dostanie
Plastry mam własne z lasu rodziców. Pojechałam z tatą i wybrałam najbardziej prostą brzozę, którą zawiżlismy do stolarza, żeby pociął na różne talarki. Zaplaciłam za to 20 zł Plastry różnią sie troche rozmiarami, te podłużne szczególnie, ale myslę że one najlepiej sprawdzą się na prostokątnych stołach. Ten na zdj jest chyba najmniejszy.

Na koniec dodatek, Tż zaskoczył mnie przed chwilą bukiecikiem tulipanów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9083.jpg (55,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9086.jpg (45,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9087.jpg (45,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9088.jpg (84,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9089.jpg (61,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9091.jpg (58,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9092.jpg (51,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9093.jpg (41,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9094.jpg (57,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9096.jpg (44,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-02-26, 14:12   #1660
springtime
Rozeznanie

c.d.

Bawiłam się też trochę w decoupage, ale nie wiem co o tym mysleć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9103.jpg (40,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9099.jpg (51,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9098.jpg (36,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9097.jpg (36,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9100.jpg (48,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9101.jpg (57,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9102.jpg (74,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9104.jpg (71,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-02-26, 14:15   #1661
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
będziecie mieć zwykłe paczki z ciastami dla gości na odchodne ??
ja właśnie ostatnio widziałam zapakowany ładnie chrust/faworki w celofan wyglądało to naprawdę ładnie tylko nie wiem jak tam z ich trwałością....
co o tym myślicie ??
U nas zawsze są tradycyjne, klasyczne paczki z ciastami i przy tym zostaniemy Chrust też jest fajnym pomysłem, tym bardziej, że uwielbiam rzeczy pakowane w celofan Ale jednak ciasta to ciasta
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Też noszę okulary i nie mogę się zdecydować, czy wymienić je na soczewki, czy nie. Wszyscy dookoła, z makijażystką na czele, doradzają mi iść w soczewkach, tylko mój własny komfort (i K., któremu w soczewkach się nie podobam) doradza inaczej. Próbowałam nosić różne soczewki, ale one są chyba po prostu nie dla mnie - byłam u trzech "specjalistów" i nie będę się o nich wyrażać. Generalnie wszyscy dali mi do zrozumienia, że sobie wymyśliłam mój problem (mam bardzo "mokre" oczy i soczewki mi się na nich ślizgają, przy mruganiu często się przesuwają, zachodzą mgłą) - cyt. "ale nikomu nie jest za mokro w soczewkach, wszystkim jest za sucho i potrzebują kropli!". Mnie nawet po 8h w klimatyzowanym biurze było mokro, cóż poradzić w końcu metodą prób i błędów wybrałam najlepsze z tych najgorszych i zakładam je tylko, gdy sytuacja mnie zmusi (tańczę i czasem nawet występuję ).
Ja chyba bym mimo wszystko postawiła na soczewki, tylko wcześniej z miesiąc je na spokojnie ponosiła. Na początku czułam soczewki i było mi w nich niekomfortowo przez blisko 2 miesiące, a potem oczy się przyzwyczaiły i nie wyobrażam sobie bez nich życia, więc warto dać sobie i swoim oczom szansę na adaptację
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu

Cytat:
Dziewczyny, mam zagwozdkę. Na naszej sali mamy poroża - bo to salka strzelnicy. Jak byliśmy tam z narzeczonym to za bardzo nie zwracaliśmy na nie uwagi, dodawały klimatu, były trzy na krzyż. Stwierdziłam, że zakryjemy czaszki jakimiś kwiatkami, albo wiankami i będzie git No ale ostatnio trafiłam na dokładne zdjęcia salki i okazało się, że tych czaszek jest więcej, bo nie zauważyłam cmentarzyka na prawej bocznej ściance salki, gdzie jest całe mnóstwo takich maleńkich czaszek z rogami.

No i teraz się zastanawiam - zakrywać je tymi kwiatami? Jeśli tak, to na zakrycie pójdzie mi więcej kwiatów niż na same bukiety na stół. Zostawić jak jest, bo tak się to nie rzuca w oczy i zakrywać tylko duże? Nic nie zakrywać i olać?
Ratunku
link: http://www.strzelnica.szin.pl/360/konferencyjna-1.html
Nie zakrywałabym ich, wcale nie ma ich wiele, macie piękne duże okna i większość pewnie nawet nie dostrzeże poroży, a nawet jeśli to są małe i estetyczne Jakbyś je zakrywała kwiatami to nie tylko szła byś w koszta, ale i przykuła do nich większą uwagę gości.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:15   #1662
cude
Zadomowienie

hihihi, to nie ja jestem na zdjęciu, to z jakiegoś ogłoszenia. Swoje wstawię jak będzie moja
Dzięki dziewczyny za opinie pierwsza wygrywa, mam jeszcze troszkę czasu

annic, zostawiłabym te poroża
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:17   #1663
Opiumalfa
Zakorzenienie

Poroza sa super!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:21   #1664
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Ja też mam mnóstwo pomysłów i wszystko chciałabym mieć... Po kilku miesiącach zapisywania inspiracji zdecydowałam sie na motyw leśny, że tak to nazwę. Czyli szyszki, mech, może trochę jarzębiny dla koloru, drewno, a dokładnie brzoza. Kolor delikatne, kremowe jasne z dodatkami brązu.
Cytat:
c.d.

GE-NIAL-NE!! ależ będzie u Ciebie atmosfera dzięki tym dodatkom!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:27   #1665
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Byliśmy u księdza spisywać protokół, to prawda trochę to trwało-spisywanie, potem pytania(notabene niektóre dość ciekawe ) spisywanie zapowiedzi itd itp, ale zszokowało nas jak ksiądz pod koniec zapytał nas "czy macie 50 zł za to pisanie?" no daliśmy to 50 zł, ale ile tych ukrytych kosztów już się robi
Jakie pytania?
Ciekawe co by zrobił jakbyście powiedzieli że nie macie
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Tanio płacicie, my za jeden dzień płacimy 4400 zł;/
My 3200zł za jeden
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu
gratuluje
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:30   #1666
hihihi
Zakorzenienie

springtime wszystko świetne świetne wesele się szykuje

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:04   #1667
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
5 miesięcy do imprezy, a my nic więcej niż wcześniej mieliśmy załatwione nie mamy. Także wszystko będzie raczej na ostatnie chwile.
W weekend jadę po suknię, w końcu (kupuję używaną)
Tylko nie mogę się zdecydować między dwiema 1, 2. Ostatnio wszyscy mówią, żebym wzięła coś bardziej podkreślającego kształty. Mieszają mi tylko w głowie
W tej pierwszej wyglądasz pięknie !
Choć jestem fanką koronek, to jestem za 1 !!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Pazurki:
Już zapisuje

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Lg_ago Jaki masz rozmiar? Typowy? Ja się rozglądam za butami, a mam trochę większą stopę. więc mogę się rozejrzeć Np. z tego sklepu sklepu można modyfikować buty - kolor, podejrzewam że skórę również też. Bardzo podoba mi się kolekcja Abelardo, jest sporo modeli nude, ale one za wysokie dla mnie
Czy typowy nie wiem. Duże 41. Mam nietypowe stopy, bo mnie wszystko obciera. Obbadałam stronę Moje wymarzone są za wysokie !! Tak jak u Ciebie Te klasyczne, z migdałowym noskiem, nude są piękne !

Cytat:
Ja też mam mnóstwo pomysłów i wszystko chciałabym mieć... Po kilku miesiącach zapisywania inspiracji zdecydowałam sie na motyw leśny, że tak to nazwę. Czyli szyszki, mech, może trochę jarzębiny dla koloru, drewno, a dokładnie brzoza. Kolor delikatne, kremowe jasne z dodatkami brązu. Marzyłam o bieżniku z juty, ale moja dekoratorka wyprowadziła mnie z tego. Podobno te bieżniki będą za szerokie na moje stoły i źle się układają. Wszytsko co na nich stoi jest trochę niestabilne, ponieważ ten materiał jest dość sztywny. Jeżeli chodzi o lampiony to na mam kilka i wlaśnie je maluje na biało, ponieważ były granatowe i lata świetności maja za sobą. Dodam trochę zdjęć tego co mam już zrobione, szyszkowe winietki ( jakby ktoś chciał kupić moge podesłać świetnego sprzedawcę, ma ten plastry drewna w ofercie), zawieszki na domowe alkohole, kokardki na vódkę, informatorki o drink barze itd (zastnawiam sie też nad drzewkiem ślubnym zamiast klasycznej księgi gości). Mam różne słoiki , które pewnie ozdobię rafią lub lnianym sznurkiem i będą słuzyły jako świeczniki. Gotowe, które kupiłam w biedronce, owinęłam właśnie tymi sznurkami. Duże słoje niebieskie będą słuzyły jako wazony na gipsówkę i może słoneczniki. Zresztą pooglądajcie i licze na jakieś rady.

Dziękuję zaraz zerknę. Mnie bez platformy zaraz boli podeszwa stopy.

Plastry mam własne z lasu rodziców. Pojechałam z tatą i wybrałam najbardziej prostą brzozę, którą zawiżlismy do stolarza, żeby pociął na różne talarki. Zaplaciłam za to 20 zł Plastry różnią sie troche rozmiarami, te podłużne szczególnie, ale myslę że one najlepiej sprawdzą się na prostokątnych stołach. Ten na zdj jest chyba najmniejszy.

Na koniec dodatek, Tż zaskoczył mnie przed chwilą bukiecikiem tulipanów
Niesmaowite są te dekoracje
Ta brzoza jest super ! Podoba mi się to, że jest taka nieregularna. W ogóle cała 'leśna' koncepcja jest super Fajnie, że udało Ci zdecydować na jeden kierunek i jego się trzymasz. Te niebieskie słoiki A opcja z drzewkową księgą gości jest jak najbardziej ok
A ten decoupage jak najbardziej pasuje - te słoneczniki Tym bardziej jak planujesz gipsówkę i słoneczniki !!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Byliśmy u księdza spisywać protokół, to prawda trochę to trwało-spisywanie, potem pytania(notabene niektóre dość ciekawe ) spisywanie zapowiedzi itd itp, ale zszokowało nas jak ksiądz pod koniec zapytał nas "czy macie 50 zł za to pisanie?" no daliśmy to 50 zł, ale ile tych ukrytych kosztów już się robi
Przecież jak braliśmy zgodę z parafii TŻ na ślub w innej parafii to ksiądz oświadczył, że pary składają opłatę 100 zł za taką zgodę. No i znowu trzeba było zapłacić za sam ślub płacimy już niemało, ale okej-rozumiem, że tak jest ale te dodatkowe opłaty już mnie rozwalają
Plus tego taki, że formalności mamy już z głowy, trzeba zanieść zapowiedzi do Kościoła (gdzie podobno też sobie życzą pieniądze) a pierwszą spowiedz musimy odbyć do 9 marca
A ta kasa co wczoraj płaciliście to nie jest opłata za zapowiedzi, czy to jeszcze osobno płacicie, a to po prostu za fatygę ?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:23   #1668
annic
Wtajemniczenie

springtime piękne te dekoracje i zazdroszczę tych plastrów tak tanio będę musiała się rozejrzeć za takimi

jeszcze raz dziękuję dziewczyny za opinię nt poroży zostawiam je w spokoju

Co do butów, to ja się rozglądam za nude 7-9 cm obcas, z paskiem na kostce, bo inne mi spadają. Bez sukcesów Póki co nie chcę zamawiać przez internet, szukam stacjonarnie. Ostatecznie będę zamawiać z bialebuty.pl
Stary 2014-02-26, 15:23   #1669
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny, ostatnio nie mam na nic ochoty i humoru ogolnie, ze nawet na forum nie moglam sie wbic, chyba jakas depresja sezonowa, a do tego dolaczam do grona przeziebionych, chyrlajacych, z cieknacym nosem

Sent from my iPad using Tapatalk
zdrowia zyczę

Cytat:
c.d.

ale sie prezentuja swietnie !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-26, 15:31   #1670
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Wczoraj Tż był u lekarza, dostał skierowania na badania, jakieś antybiotyki i coś przeciwbólowego.
W piątek idzie znowu do lekarza i zobaczymy co powie ale wiadomo, że to od kręgosłupa.

.
Zdrowia dla Tż

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja chyba bym mimo wszystko postawiła na soczewki, tylko wcześniej z miesiąc je na spokojnie ponosiła. Na początku czułam soczewki i było mi w nich niekomfortowo przez blisko 2 miesiące, a potem oczy się przyzwyczaiły i nie wyobrażam sobie bez nich życia, więc warto dać sobie i swoim oczom szansę na adaptację
Też się poważnie zastanawiam nad soczewkami, żeby na zdjęciach nie wyglądać jak krecik bez okularów, ponieważ tych na pewno nie założe na slub.

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
GE-NIAL-NE!! ależ będzie u Ciebie atmosfera dzięki tym dodatkom!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
springtime wszystko świetne świetne wesele się szykuje

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Niesmaowite są te dekoracje
Ta brzoza jest super ! Podoba mi się to, że jest taka nieregularna. W ogóle cała 'leśna' koncepcja jest super Fajnie, że udało Ci zdecydować na jeden kierunek i jego się trzymasz. Te niebieskie słoiki A opcja z drzewkową księgą gości jest jak najbardziej ok
A ten decoupage jak najbardziej pasuje - te słoneczniki Tym bardziej jak planujesz gipsówkę i słoneczniki !!
Dziewczyny dziękuję za pozytywne opinie. Trochę się obawiam takich dekoracji, ponieważ mieszkam na wiosce i tutaj nikt nie słyszał o stylu rustykalnym. Boję się trochę, żeby to nie zostało odebrane jako: "wystawili słoiki bo ich na wazony nie stać? " A tak na prawdę wcale nie jest to tańsza alternatywa... Oprócz moich dekoracji mam dekoratorkę, która weźmie 1200 zł + 700 zł na pokrowce na krzesła (a te muszą być bo niestety są różne krzesła).

Wiem, że pisałyście kiedyś o kursach tańca. Własnie przeglądam propozycje i znalazłam w Krośnie za 6 sopotkań - 60 zł/os. Kursy grupowe do wyboru kurs tańca weselnego lub towarzyskiego. Myślicie, że dobra cena? Chcielibyśmy nauczyć się różnych styli: dziadkowych, wujkowych itd czyli trochę polki, walczyka i chciałabym social foxtrota (ktoś kiedyś wrzucał i podoba mi sie na pierszy taniec - coś prostego, a ladnie wygląda).
Stary 2014-02-26, 15:48   #1671
Kaigara
Rozeznanie

Co sądzicie? Zwyczajny french, chciałabym taki na ślub. Może ew. jakieś naklejki z kwiatkami, tak wymyśliłyśmy z siostrą, bo to ona robiła. Ja lubię wszystko co skromne i delikatne. :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02847.jpg (151,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02848.jpg (62,8 KB, 64 załadowań)
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:59   #1672
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Co sądzicie? Zwyczajny french, chciałabym taki na ślub. Może ew. jakieś naklejki z kwiatkami, tak wymyśliłyśmy z siostrą, bo to ona robiła. Ja lubię wszystko co skromne i delikatne. :P
Ja bym zrobiła wiekszą tą białą część Ale jak Ci się większa nie podoba to i takie ładne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1068_540893705924117_1652256327_n.jpg (47,3 KB, 62 załadowań)
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:02   #1673
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
ja paznokcie mam slabe, strasznie mi sie łamią, i zawsze jak maluje sobie frencha na jakieś wesela to białą część wydłużam, bo jakos to wtedy ladniej wg mnie wygląda
a robisz tipsy czy na swoich bedziesz malowac ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 16:08   #1674
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cornflower nie poddaje sie i ciągle tą samą fryzurke męcze. Na pierwszej stronie jak na moj nick klikniesz jest fotka.

Gratuluje 2 i 5 msc do dnia ślubu

Annic ja bym te poroża zostawiła i nie kombinowała.

Kasiulenkowo jakos nie przemawia do nnie ta sukienka.

Spring tak zaciekawił mnie Twoj Div ze ide na kompa bo tu na tel fot nie widze.

Madzixx a co ten ksiądz przy protokole pytał ?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:08   #1675
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła wiekszą tą białą część Ale jak Ci się większa nie podoba to i takie ładne
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja paznokcie mam slabe, strasznie mi sie łamią, i zawsze jak maluje sobie frencha na jakieś wesela to białą część wydłużam, bo jakos to wtedy ladniej wg mnie wygląda
a robisz tipsy czy na swoich bedziesz malowac ?
To są moje naturalne paznokcie pomalowane żelem. Możemy spróbować trochę wydłużyć tę białą część, dzięki za opinie. Jeszcze będziemy szukać jakichś naklejek czy kwiatków, żeby nie były takie "gołe" te paznokcie.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:11   #1676
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że pisałyście kiedyś o kursach tańca. Własnie przeglądam propozycje i znalazłam w Krośnie za 6 sopotkań - 60 zł/os. Kursy grupowe do wyboru kurs tańca weselnego lub towarzyskiego. Myślicie, że dobra cena? Chcielibyśmy nauczyć się różnych styli: dziadkowych, wujkowych itd czyli trochę polki, walczyka i chciałabym social foxtrota (ktoś kiedyś wrzucał i podoba mi sie na pierszy taniec - coś prostego, a ladnie wygląda).
Ja wrzucałam
U nas jak kiedyś chodziliśmy kurs tańca towarzyskiego 40 zł/4 spotkania od osoby, więc cenowo tak samo wychodzi. Ale tam nie było social foxtrota ani tego normalnego, międzynarodowego - dopiero na wyższym poziomie. Zobacz, czy u was jest.

My uczymy się social foxtrota z youtuba, bo na kursach towarzyskich nie ma, a nie chcemy chodzić na indywidualne, codziennie ćwiczymy po 3-4 piosenki i już nam całkiem nieźle idzie. A do września sporo czasu
Jakby co kroków uczymy się stąd:
http://www.youtube.com/watch?v=v5FFf...3vqqAM32uqsBF7

A tu takie podstawowe układy, kiedyś wrzucałam:
http://www.youtube.com/watch?v=E4maujYGOJM
http://www.youtube.com/watch?v=UfUguM4SxxY
To podstawowe kroki, ale my nie zamierzamy nie wiadomo jak wywijać na parkiecie
Stary 2014-02-26, 16:25   #1677
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
będziecie mieć zwykłe paczki z ciastami dla gości na odchodne ??
ja właśnie ostatnio widziałam zapakowany ładnie chrust/faworki w celofan wyglądało to naprawdę ładnie tylko nie wiem jak tam z ich trwałością....
co o tym myślicie ??
My dajemy ciasto. Sama wolałabym je dostać niż np jakieś figurki bo na weselach generalnie ciast nie jem, dopiero nastepnego dnia do kawki

Ines super się czyta twoje relacje

Cude dla mnie nr 1

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Pazurki:
zapisuję

Annic ja bym nie zakrywała, jakoś bardzo nie rzucają się w oczy.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
my w przyszlym tygodniu idziemy na pierwsze spotkanie do urzedu, zalatwiac formalnosci slubne, troche sie denerwuje bo nie wiem jak to tutaj dokladnie wyglada :P no i zmienil nam sie termin sesji narzeczenskiej o jeden dzien na 26 marca, ale napewno juz bedzie w starym kinie, bo managerka sie zgodzila
Super! Nie mogę sie doczekać zdjęć z kina (mam nadzieję że chociaż 1 pokarzesz )

Cytat:
Ja myślę że wygląda super!

Miałam dziś ciężki dzień i padam na pyszczek

Trzymajcie kciuki żebym jakoś przeżyła najbliższe 2 tygodnie w pracy Jakoś słabo mi się ten rok zaczyna...

Gratuluję 2 i 5 miesięcy do ślubu i zmian kodów !!!

U mnie też dziś zmiana kodu! Zostało 199 dni!

Wczoraj padliśmy z TŻ wczesnie i nie świętowaliśmy 200 dni, więc może dziś się uda
Stary 2014-02-26, 16:28   #1678
Atomoowka
Wtajemniczenie

Lemon gratki zmiany kodu
Springtime świetnie wyglądają te brzozy i Twoja dekoracja.

Kobietki wiem, że któraś ale nie wiem która kupowała welon na butterfly. Chodzi mi o taki najzwyklejszy, pojedyńczy krótki ( 50 albo 70 cm).
Może się odezwać tutaj? Albo napisać raz jeszcze co sądzi o jego wykonaniu i wstawić fotki?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:40   #1679
Lemon_Drop
Zadomowienie

Ja kupowałam katedralny z tiulu welonowego i jestem zadowolona, grzebyk dobrze trzyma, materiał jest mocno pomarszczony więc dobrze się układa
Stary 2014-02-26, 17:05   #1680
springtime
Rozeznanie

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Ja wrzucałam
U nas jak kiedyś chodziliśmy kurs tańca towarzyskiego 40 zł/4 spotkania od osoby, więc cenowo tak samo wychodzi. Ale tam nie było social foxtrota ani tego normalnego, międzynarodowego - dopiero na wyższym poziomie. Zobacz, czy u was jest.

My uczymy się social foxtrota z youtuba, bo na kursach towarzyskich nie ma, a nie chcemy chodzić na indywidualne, codziennie ćwiczymy po 3-4 piosenki i już nam całkiem nieźle idzie. A do września sporo czasu
Jakby co kroków uczymy się stąd:
http://www.youtube.com/watch?v=v5FFf...3vqqAM32uqsBF7

A tu takie podstawowe układy, kiedyś wrzucałam:
http://www.youtube.com/watch?v=E4maujYGOJM
http://www.youtube.com/watch?v=UfUguM4SxxY
To podstawowe kroki, ale my nie zamierzamy nie wiadomo jak wywijać na parkiecie
O właśnie mam ten filmik zapisany i nawet piosenka Bobbiego Darina bardzo mi sie spodobała na pierwszy taniec i trafiła na listę Myślałam o nauce z neta, ale boję się o motywację nawet nie moją a mojego Tż Dzisiaj mu pokaże ten film z nauka i spróbujemy. Też nie chce lekcji indywidualnych, szkoda 100 zl/godz.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości