|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3635 |
|
BAN stały
|
Zapraszam wszystkim milosnikow ciezkich brzmien na koncert u mnie w domu.Wokal nie do pobicia, brak gitar co prawda, ale za to oryginalna niepowtarzalna perkusja w postaci grzechotek i innych przedniotow uderzajacych o brzeg lozeczka
P.S Nie ponosimy odpowiedialnosci za problemy laryngologiczne u uczestnikow.Wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc Wstep wolny Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-26 o 13:03 |
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))) jestes bezbledna )) Współczuje u mnie dzis - odpukac dzien spiocha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3640 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój właśnie spi ![]() jesteśmy po pierwszej marchewce, dałam kilka łyżeczek, jak się skończyło moje dziecko krzyczało i chciało jeszcze... ale dostał cyca
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-02-26 o 13:46 |
||||||
|
|
|
#3641 |
|
BAN stały
|
Nagle przestal ryczec i zaczal sie bawic, gadac i przewracac, nie wiem o co mu chodzilo
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeju moje dziecko już od dawna puszcza bąbelki itp. ale ostatnio ciągle robi tak,że wciąga dolna wargę, wypluwa bąble i puszcza. I takie śmeiszne miny robi. A jak się jeszcze przy tym uśmiechnie to już w ogóle ubaw na całego, jak stara bezzębna staruszka
![]() Pogoda jest cudna, ach, posiedziałyśmy na tarasie, Tusia pospała a ja już prawie kończę " W Paryżu dzieci nie grymaszą". Świetna ejst ta książka czasem się śmieję w głos![]() Cytat:
![]() aaa aż luknęłam co to te żubronie, nie znałam ![]() Cytat:
|
|
#3643 |
|
BAN stały
|
Wstawilam sernik Dukana do pieczenia
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet, smacznego
![]() Ja lubiłam piec to ciasto z jabłkami i te a la piernik Oczywiście oba najbardziej smakowały na gorąco
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, byłam z Zuzka u pediatry. Chciałam przesunąć szczepienie, bo mamy planowo jutro no i póki co powiedziała, żeby przesunąć o tydzien-dwa, ja w recepcji powiedziałam, że minimum dwa
i mamy za 3. Przed południem poszły 4 kupki i tak codziennie... Pediatra zasugerowała, żebym na 5-7 dni odstawiła produkty mleczne. A ja w sumie ostatnio prawie nie jadłam nic takiego... A na pewno duuużo mniej niż kiedyś tzn. miesiąc-dwa temu choćby... Zuzka zważona i zmierzona, wychodzi 6700 i 66 cm czyli w 2 tygodnie 100g i 1 cm... 50 centyl waga (a cały czas była na 75...) i 90 centyl wzrost (a też trzymała się 75). Martwię się, że od czasu operacji slabo przybiera... ![]() A je często. Tak sobie myślę, że przydałoby się ją dopajać choćby wodą, może jej za ciepło i chce pić, a jak popije to już jej się nie chce jeść? Ale jak jej podać wodę jak wypluwa smoczek czy łyżeczkę... Wybaczcie, ja znowu o sobie... dobija mnie ten tydzień, Tż wychodzi przed 7, wraca o 20, widzę go w przelocie może godzinę podczas której zjada w biegu obiad i kseruje materiały na popołudniowe zajęcia... I tak już będzie w tym semestrze. A wieczorem siedzi i szykuje sie na kolejny dzień, więc jest mąż a jakby go nie było... Wiem, że nie jestem jedyna, nie wypominajcie mi znowu męczenia buły w tym temacie.
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia - kiedy ruszycie z rozszerzaniem diety? Pediatra nic nie mówiła na ten 100-gramowy przyrost wagi? Ps. Ja też praktycznie sama z Julkiem. Mąż wraca średnio ok. 22. Siedzi po nocach przy kompie. Wstaje 9-10, chwilkę zabawi małego i ok. 13.30 wychodzi do pracy
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaprzestałam rozszerzania diety. 3 dni zatwardzenia i plucie piciem
![]() I nie wiem, po samych słoiczkach było nieźle, więc może za 2-3 dni jak brzuszek odpocznie znów dam warzywka. Ale kaszka z glutenem to porażka.
|
|
#3648 |
|
czyli Endżi
|
Maharet zapytaj w moim imieniu Janka czy przygarnie Julka do zespołu na wokal
![]() Motylku, miałam podobne wrażenia Wydaje mi się, że autorka to bardzo fajna, równa babka z mega dystansem do siebie.Kupiłam se w Mosquito to co z załącznika. Przez pomyłkę dali płaszcz w rozmiarze M zamiast L, ale nie wymieniam, bo pasuje ![]() Ostatnie julkowe ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-26 o 15:09 |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Matall, pytanie mam a propos ćwiczeń, a Ty guru jesteś Chyba muszę zrobić sobie jeden dzień przerwy, bo dosłownie już przy pajacykach podczas rozgrzewki nie mogę oderwać nóg od ziemi Czuję takie ciągnięcie pod kolanami i ból Kondycyjnie dałabym radę, ale czuję jakby moje nogi były z ołowiu. (wczoraj miałam 5 dzień shreda 2). Ku..., co to może być? Rozciąganie zawsze sobie wydłużam, plus ćwiczenia na rozciągnięcie łydek.
|
|
#3650 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja mam na sobie pas ciazowy bo moj tlusty flak wytaje, a wszystkie bluzki co mi go zakrywaly obrzygane |
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna, dobre i trzy tygodnie. Boję się ją szczepić. Sprawa tych kupek poostaje niewyjaśniona, dziecko ma na koncie prawie 4 godziny w znieczuleniu ogólnym, było klute niezliczoną ilość razy.. Chcę jej tego oszczędzić.
A co do wagi to neistety ważyliśmy po wyjściu z gabinetu... ;/ Pielęgniarka twierdzi, że ok... Ale ja widzę wyraźny spadek - grudzień-styczeń przyrosty po 250g/tydzień, potem 100g, a teraz już tylko 50... No ale może to nnormalne, że dzieci z czasem zwalniają z przybieraniem...
|
#3653 | |
|
czyli Endżi
|
Motylku, no albo w photoshopie obrobiona
Ale chyba najprawdopodobniej tak narzekała na swoją figurę jak przeciętna kobieta. Twarz ma mega szczupłą i pociągłą.Cytat:
Męcz, męcz ![]() Ja bardzo współczuję, bo wiem co to znaczy. Ale za bardzo nie ma na to rady. A co do wagi, to raczej na razie nie ma co się martwić. Przez zabieg organizm mógł trochę wyhamować, energia poszła na inny cel niż przyrost masy. Kochana, Wy tylko na kp? Pytam w kontekście tego dopajania.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-26 o 14:42 |
|
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem co doradzic na slabe przybieranie Zuzi ![]() dobrze, ze prezesunelas szczepienie, ja tez odwlekam w czasie. a co do barku tz, niestety u nas jest podobnie Cytat:
![]() az nie wiem czy sobie nie zamowie go ![]() chyba ktos go jesdzcze w poczekalni pokazywal ![]() maly ucial sobie trzygodzinna drzemke, co mus ie juz od bardzo dawna nie zdarz. moze to dlatego, ze posmarowalam dziaselka dentinoxem ![]() u nas STUKA cos na dole
|
|
|
#3656 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a co do skazy, to mała alergia może ujawnić się później i w miec takie drobne objawy. wg naszej alergolog tylko silne alergie objawiają się wcześnie i mają dolegliwości brzuszkowo-jelitowe, jak np. u nas. w ciąży leżałam w szpitalu z laską, co miała mieć trojaczki. mieli już synka 2-letniego i zachciało im się mieć drugie dziecko wyszły 2 dziewczyny i chłopak ![]() Cytat:
tylko widzicie, takie mleko nie daje Wam gwarancji, że twarz dziecka będzie nieskazitelnie gładka. Miłosz pije Nutramigen już od dawna, a bywa, że na twarzy ma dużo więcej pryszczyków i czerwonego jak u Twojego Filipa. ja już nie mówię nawet o tym co jest u anutki, bo tam ledwo muśnięte na tej buzi ![]() co więcej, alergolog nie robi problemu z jego skórą. twierdzi, że to normalne i tak jak jest, to jest super. a najważniejsze żeby nic nie drażniło jelit, żeby kupki były w porządku, nie strzelające. na zmiany skórne mamy zaleconą maść natłuszczającą, a konkretnie cholesterolową 2-3x dziennie i tyle. Cytat:
u Miłosza najprawdopodobniej było jedno i drugie (nietolerancja i skaza).a co do pepti i nutramigenu, pepti tylko na skazę, nutramigen na nietolerancję i też na skazę. dlaczego tak? bo w kładzie pepti jest śladowa ilość laktozy, a nutramigen nie ma jej w ogóle. Cytat:
kurcze, a mnie ta książka nudzi... ![]() Cytat:
|
|
|
#3657 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wymiękam dzisiaj, noc jak zwykle więc nawet nie narzekam, ale od 6 rano młody spał łącznie 20 minut i to na 3 razy Była u mnie koleżanka, miałam piec rogaliki, podłogi pomyć itd. a od rana tylko nosiłam i zabawiałam marudę. Niby wygląda na śpiącego, ale za nic nie zaśnie. Siedzi teraz w leżaku i próbuje się z niego wydostać ![]() Cytat:
![]() ale u nas problem jest podobny, młody miał długo trądzik niemowlęcy, ale ze 2 miesiące temu ustąpił, gładką buźkę miał z tydzień i pojawiły się na policzkach po 2-3 niewielkie krostki i tak się cały czas utrzymywały, a jakiś tydzień temu wstał rano z wysypanym czołem i z dnia na dzień coraz więcej mu się tego pojawiało na buzi; to są takie drobniutkie krosteczki na czole i trochę większe na policzkach, taka kaszka pod palcami, czasem dość blade a czasem czerwienieje i zlewa się w takie placki ![]() - diety mu jeszcze nie rozszerzała, glutenu też nie dostaje - od początku jem absolutnie wszystko i w ostatnim czasie nic nowego, podejrzanego nie jadłam - od 1,5-2 miesięcy piorę pół na pół a dzidziusiu i arielu - buźkę smarowałam emolium trójaktywnym, a od ok. 3 tygodni emolium kremem specjalnym no i co to może być? idziemy do pediatry za tydzień na szczepienie, nie wiem czy się nie wybrać wcześniej z tym Cytat:
Cytat:
je ok. 23 i potem o 5 a czasem dopiero przed 8, już bym czasem wolała żeby chciał cyca za każdym razem, bo tak to nie wiem o co mu chodzi ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie: młody dostał taką gumową krowę do memlania, wyjęłam z opakowania, nie wąchałam ale żadnego dziwnego zapachu nie wyczułam, umyłam, polała wrzątkiem i teraz strasznie śmierdzi gumą, wystarczy że wejdę do pokoju i ją czuć. Wywalić ją i czy coś jeszcze z tego będzie? Załączniki graficzne
|
||||
|
|
|
#3658 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
mm dla alergików nie gwarantuje poprawy stanu skóry. przy silnych alergiach jest zbawienne, bo usuwa problem kupkowo-jelitowy i leczy przez to.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-26 o 15:02 |
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadrobiłam ale pisać będę wieczorem bo teraz moje stadko woła jeść a później na zakupy. Ale już wózkiem. Do samochodu mam uraz
|
|
|
#3660 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Fajny na żywo. Ja co prawda spodziewałam się, że to taki dresowy materiał, ale to porządny flausz ![]() 3 godziny, o rany, szaleństwo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

potrójne szczęście ale też potrójne urwanie głowy

i tak codziennie... Pediatra zasugerowała, żebym na 5-7 dni odstawiła produkty mleczne. A ja w sumie ostatnio prawie nie jadłam nic takiego... A na pewno duuużo mniej niż kiedyś tzn. miesiąc-dwa temu choćby...
Chyba muszę zrobić sobie jeden dzień przerwy, bo dosłownie już przy pajacykach podczas rozgrzewki nie mogę oderwać nóg od ziemi
Kondycyjnie dałabym radę, ale czuję jakby moje nogi były z ołowiu. (wczoraj miałam 5 dzień shreda 2). Ku..., co to może być?