Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 22:18   #4921
Nusia7
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Przegapiłam.
Spoko

Cytat:
A ja odżywkę do włosów z Joanny. Tym sposobem mam jedną odżywkę i jedną maskę na stanie. Szkoda że w innych kategoriach już nie jest tak pięknie.
Od czegoś trzeba zacząć

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Oba mam w odcieniu 51 light vanilia

123 Perfect dobrze kryje, ale bardzo podkreśla suche skórki - niestety testy zaczęłam w listopadzie jak miałam problem z suchymi plackami na twarzy i bardzo to uwydatniał, delikatnie też ciemnieje na twarzy (ale minimalnie), dobrze też matowi

HM ma odrobinę słabsze krycie, ale bardzo ładnie wyrównuje kolor - mam cerę ze skłonnością do naczynek i zaczerwień i podkład sobie z tym świetnie radzi. Mam wrażenie, że również nawilża, nie było problemu z uwidocznionymi suchymi skórkami

oba nakładałam pod oczy na korektor i żaden sie nie zważył, oba też schodzą równomiernie, jednak przy 123 trzeba dokładniej rozcierać ze względu na to ciemnienie (choć jak pisałam jest minimalne i twarz nie odcinała się od szyi ani nic z tych rzeczy)

Mi bardziej odpowiada HM ale dam jeszcze szansę 123 latem, bo mam jeszcze całą butlę...
Healthy Mix miałam i też byłam zadowolona A nad 123 Perfect dumam od jakiegoś czasu, dlatego byłam ciekawa porównania. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź A czy to prawda, że 123 Perfect jest ciemniejszy, mimo że teoretycznie mają ten sam numerek?

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Mam takie poczucie winy, że nawet nad skasowaniem bloga myslę I pewnie to zrobię.
Muszę zapanować nad zakupoholizmem kosmetyków przede wszystkim

wrzucę Wam te fotki bliżej końca tygodnia. Bo teraz mam jeszcze 3 egzaminy pod rząd i nie chcę się bawić w przerzucanie zdjęć
Jeśli tylko Ci to pomoże, to tak zrób
Czekamy! I powodzenia na egzaminach

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
A propos YR, używała któraś z was kiedyś ichniego peelingu do skórek i paznokci? Po opisie wygląda na dokładnie to, czego szukam, ale cena jest wysoka, więc się waham...
Nawet nie wiedziałam, że taki mają Na KWC oceny średnie.

Zużyłam szampon.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:20   #4922
cpp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Spoko

Od czegoś trzeba zacząć

Healthy Mix miałam i też byłam zadowolona A nad 123 Perfect dumam od jakiegoś czasu, dlatego byłam ciekawa porównania. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź A czy to prawda, że 123 Perfect jest ciemniejszy, mimo że teoretycznie mają ten sam numerek?

Jeśli tylko Ci to pomoże, to tak zrób
Czekamy! I powodzenia na egzaminach

Nawet nie wiedziałam, że taki mają Na KWC oceny średnie.

Zużyłam szampon.
Czytałam KWC i tym bardziej się waham. Pytałam, bo może ktoś testował na sobie
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:23   #4923
ParoleParole
Zakorzenienie

Zużyłam żel pod prysznic Palmolive i peeling do ciała Joanna.
Stary 2014-02-26, 08:18   #4924
Lynn
Zakorzenienie

Weszłam sobie z ciekawości na strone YR i co mnie zdziwiło, że teraz wysyłka darmowa jest od 109 zł! Jestem z siebie dumna, bo od 9 marca 2013 nie kupiłam nic z YR
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:30   #4925
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Od czegoś trzeba zacząć
Tylko szkoda że ta kategoria mnie nigdy nie kręciła więc nie miała szansy się rozrosnąć.
Stary 2014-02-26, 10:49   #4926
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam korektor pod oczy Giordani Gold adaptacyjny z Ori

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:14   #4927
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Weszłam sobie z ciekawości na strone YR i co mnie zdziwiło, że teraz wysyłka darmowa jest od 109 zł! Jestem z siebie dumna, bo od 9 marca 2013 nie kupiłam nic z YR
o wow to naprawdę wyczyn. Ale nie kupujesz bo masz ban czy dlatego ze cie te kosmetyki nie kręcą?

Od dziś zaczynam akcję Nagradzamy zużywanie. Za pełnowymiarowy kosmetyk będę do puszki wrzucać 5 zł, za miniaturę 2,50 a za kosmetyki, ktore sie cieżko zużywa np kolorowka, perfumy 10 zł. Kto dołączy? Sczegoły tutaj
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:45   #4928
Koshatka
Zakorzenienie

Mam kolejne zużycie: żel pod prysznic Fiołek i liczi Naturals Avon. To już 17 sztuk.
Stary 2014-02-26, 13:41   #4929
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Ja zamawiałam ostatnio 31 października 2013, ale to były żele dla Prysznicowego, ja wzięłam sobie tylko gratisowe perfumy. Wcześniej zamawiałam 20 sierpnia 2013 ale widzę, że to dla mamy i Prysznicowego, ja zgarnęłam gratisy Dla siebie to ostatnio 20 czerwca 2013 zamawiałam. Nawet mam ochotę coś kliknąć ale mam wszystkiego dosyć, więc się powstrzymam.
Stary 2014-02-26, 17:35   #4930
emmmm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Od dziś zaczynam akcję Nagradzamy zużywanie. Za pełnowymiarowy kosmetyk będę do puszki wrzucać 5 zł, za miniaturę 2,50 a za kosmetyki, ktore sie cieżko zużywa np kolorowka, perfumy 10 zł. Kto dołączy? Sczegoły tutaj
Widzę, że mój skromny pomysł doczekał się ogólnopolskiej edycji. Tak czułam od zawsze, żem genialna, ale nikt mi nie wierzył

Cytat:
Aż poszłam właśnie sprawdzić z ciekawości bo nigdy nie tak nie porównywałam i okazuje się, że 123 zaraz po aplikacji jest... jaśniejszy! A po paru chwilach ciemnieje do koloru HM. Bardzo ciekawe odkrycie... czyli tym ciemnieniem nie ma co sobie głowy zawracać.
emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:18   #4931
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
o wow to naprawdę wyczyn. Ale nie kupujesz bo masz ban czy dlatego ze cie te kosmetyki nie kręcą?

Jednak za bardzo się pochwalilam. Od marca nie zamawiałam przez net/telefon kosmetyków, ale w stacjonarce kupiłam latem żel pod prysznic i krem do stóp. A nie kupuję z YR, bo ceny są zawyżone i znalazłam lepsze w danych kategoriach, chociaż wierna jestem błyszczykom sexy pulp i eyelinerowi Oba kosmetyki są bardzo wydajne.
Stary 2014-02-26, 19:22   #4932
Koshatka
Zakorzenienie

Ja w YR już nie mam ulubionego produktu. Średniej jakości kosmetyki za wysoką cenę. Kupuje ewentualnie limitowanki albo stacjonarnie żel jak coś sensownego jest w gratisie.
Stary 2014-02-26, 19:23   #4933
zywieczdroj
Zakorzenienie

A ja wybieram się do stacjonarki YR po olej do włosów i spray podkreślający loki.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:11   #4934
emmmm
Rozeznanie

W sumie już mi nic nie wpadnie ani nie ubędzie w lutym, wiec mogę podsumować - w końcu pozużywałam to, co mi zalegało niewykończone i trochę się tego nazbierało...

Zużycia:
- masło do ciała Green Pharmacy 200ml
- dwufazowa odżywka do włosów Biovax 200ml
- płyn do mycia 3w1 Johnson's Baby 300ml
- peeling Joanna 100ml
- odżywka Garnier A&K 200ml
- żel do mycia twarzy Lirene 150ml
- żel pod oczy Floslek 10g
- dezodorant LSS 150ml
- maska Gloria 240ml
- szampon Timotei 400ml
- odżywka do włosów YR z jojobą 150ml
=55zł

+ podkład sensique - wyrzuciłam ostatnie 10 ml, beznadziejny, wiec po co się męczyć
+ oddałam mamie dwie pomadki Oriflame

Przybyło:
- szampon Timotei 400ml - 6,50
- szampon eva natura 300ml - 2,39
- płyn prokudent 500ml - 4,50
- chusteczki facelle 20szt - 2,99
- 4x chusteczki odświerzzające cleanic - 4x 1,29
czyli sprzeniewierzyłam 21,54

jeszcze za kilka dni przyjdą mi dwie mgiełki zapachowe Aimi z ori, ale już dawno zapłacone więc nie wliczam.

I pojawiło sie mocne postanowienie bana na zakupy - chcę pozbyć się sterty kosmetyków i przy okazji zaoszczędzić, bo wolę zbierać na -40% w rossmannie i przymierzam się do kolejnego zamówienia na zsk
Stary 2014-02-26, 20:40   #4935
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
- masło do ciała Green Pharmacy 200ml
W jakiej wersji?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:46   #4936
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam sobie z ciekawości na strone YR i co mnie zdziwiło, że teraz wysyłka darmowa jest od 109 zł!
Rzeczywiście Chyba ich pogięło!

Cytat:
Tylko szkoda że ta kategoria mnie nigdy nie kręciła więc nie miała szansy się rozrosnąć.
Oj tam, oj tam To teraz pracuj nad pozostałymi

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam ostatnio 31 października 2013, ale to były żele dla Prysznicowego, ja wzięłam sobie tylko gratisowe perfumy.
A jak tam w ogóle sprawy z Prysznicowym?

Cytat:
Aż poszłam właśnie sprawdzić z ciekawości bo nigdy nie tak nie porównywałam i okazuje się, że 123 zaraz po aplikacji jest... jaśniejszy! A po paru chwilach ciemnieje do koloru HM. Bardzo ciekawe odkrycie... czyli tym ciemnieniem nie ma co sobie głowy zawracać.
Oo, dzięki Ja właśnie czytałam i to już kilkakrotnie, że 123 Perfect jest ciemniejszy niż HM. Hmm. Tak czy inaczej mam teraz wystarczającą ilość podkładów, więc ten sobie kupię w przyszłym roku

Cytat:
Ja w YR już nie mam ulubionego produktu. Średniej jakości kosmetyki za wysoką cenę. Kupuje ewentualnie limitowanki albo stacjonarnie żel jak coś sensownego jest w gratisie.
Ja mam w zasadzie tylko peeling do stóp. Lubię też kilka rzeczy, ale spokojnie mogę znaleźć zastępniki.

Zużyłam żel do golenia i kupiłam 2 nowe.

Mogę już wstawić bilans:

Wyszło (11):
- zużycia:
1) Dax, Perfecta SPA, Masło do ciała wygładzające Aromat cynamonu + olejek Monoi de Tahiti, 200 ml
2) Avon, Planet Spa, Luksusowy kremowy mus do ciała Tajski Kwiat Lotosu, 50 ml
3) Dax, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała wygładzający Aromat cynamonu + olejek Monoi de Tahiti, 200 g
4) Avene, Cleanance, Żel oczyszczający do skóry tłustej i trądzikowej, 50 ml (odlewka)
5) Colgate, Max White One, Wybielająca pasta do zębów, 75 ml
6) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – oddałam mamie
7) Schwarzkopf, Gliss Kur, Oil Nutritive, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml
8) Soraya, Hot Chocolate, Czekoladowy żel pod prysznic z nutą wanilii, 300 ml
9) Avon, Naturals, Jogurtowa nabłyszczająca maseczka do każdego rodzaju włosów Mandarynka i Kiwi, 150 ml
10) Oriflame, Nature Secrets, Szampon do włosów przetłuszczających się z pokrzywą i cytryną, 250 ml
11) Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
- próbki:
1) Ziaja, 30+, Krem nawilżający z kwasem hialuronowym
2) Ziaja, Ulga, Krem ochronny na dzień wzmacniający naczynka krwionośne

Przyszło (18):
- zakupy:
1-2) Bioderma, Sensibio H2O, Płyn micelarny do cery wrażliwej, 500 ml – 59,99 zł za zestaw
3) Schwarzkopf, Gliss Kur, Million Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml – 14,99 zł
4) Lirene, Dermoprogram, MaXSlim, Ujędrniający peeling myjący, 200 ml – 10,99 zł
5) Lirene, Dermoprogram, Peeling gruboziarnisty głęboko oczyszczający, 75 ml – 10,49 zł
6) Blend-a-med., 3D White, Wybielająca pasta do zębów, 150 ml – 7,99 zł
7) Schwarzkopf, Gliss Kur, Million Gloss, Szampon, 400 ml – 9,39 zł
8) Bielenda, Program Nawilżający, Ultra nawilżajacy balsam do ciała, 250 ml – 6,49 zł
9) Tołpa, Dermo Face, Strefa T, Matujący krem nawilżający na dzień, 40 ml – 29,99 zł
10) Tołpa, Dermo Face, Strefa T, Maska-peeling-żel 4w1 oczyszczająco-matująca, 2 x 6 ml – 7,49 zł
11) Tołpa, Spa Bio, Anti Stress, Peeling borowinowy do odnowy biologicznej, 42 g – 6,38 zł
12) Tołpa, Dermo Face, Sebio, Mikrozłuszczający żel peelingujący do mycia twarzy, 150 ml – 27,99 zł
13) Tołpa, Dermo Face, Rosacal, Żel micelarny do mycia twarzy i oczu, 150 ml – 29,99 zł
14) Tołpa, Dermo Face, Physio, Tonik nawilżający, 200 ml – 27,99 zł

15) Lirene, Dermoprogram, Odżywianie, Maseczka samowchłaniająca z witaminami E i PP, 10 ml – 2,49 zł
16) Batiste, Suchy szampon do włosów Cherry, 200 ml – 14,99 zł
17-18) Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml – 6,99 zł
- próbki:
1-10) Tołpa, Dermo Face, Provivo 35+, Serum przywracające młodość skóry, 2 ml

Wydane: 281,62 zł

Po fantastycznym styczniu, luty jest kompletną porażką... Na czerwono zachcianki.

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2014-02-26 o 20:48
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:50   #4937
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam deo spray Synergen Bubbly

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:53   #4938
emmmm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W jakiej wersji?
z olejem arganowym i figami. Zapach co prawda nieco dziwny, ale chociaż rzeczywiscie ma konsystencję zbitego masła, a nie jak niektóre... no i działanie świetne, na długo nawilża (rano jeszcze było je czuć prawie jak zaraz po aplikacji) i mam wrażenie, że też wygładza. Póki co mam co zużywać, ale jak nie teraz, to na pewno zimą do niego wrócę
Stary 2014-02-26, 22:17   #4939
MOgrama
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Bardzo bym chciała dołaczyć do Waszego wątku. Mam na imie Monika i jest zakupoholiczką kosmetyczną
Grzechy głowne :
1. CND w rossmanie - co za cena ? To się już nigdy nie powtórzy ! Biorę !! co z tego że kosmetyk ma złe opinie, co z tego że zupełnie nie jest mi potrzebny, co z tego że nie mój odcień, co z tego że nie używam takich kolorów
2. Wszyscy o tym mówią muszę to mieć zupełny obłęd powodowany przez wizaz i videoblogi na you tubie
3. Nie wezme tego drogiego markowego za tą cene mam 10 tańszych ( kupuje 10 ), a może ten markowy drogi jest dużo lepszy (kupuje markowy )
4. Przecież oszdzędzam kupując w promocji -168 sztuk

To tak w skrócie Nie zarabiam dużo i to od niedawna zarabiam cokolwiek ... Ostatnio udało mi się odsprzedać trochę kosmetyków ale zauważyłam że zaczęłam nadrabiać straty Grupa wsparcia tego mi potrzeba Dla pewnego zoobrazowania mojej sytuacji ukazuje zbiory z ostanich 2 miesięcy (+kilka moich wcześniejszych kosmetyków) To nie wszystko oczywiście nie ma kolorówki, pilęgnacji ciała itp. ale to tak tylko na szybko kilka fotek zeby nikt w domu nie zobaczył ile tego nakupiłam ostatnio

Smutne jest to, że :
Każdy z tych podkładów jest innego odcienia połowa czeka na lato
Nie używam dezodorantów w spreyu
Pudry u mnie nie schodzą bo w sumie nie mam co matowić
Ostatnio wykończyłam róż (ostatni jaki miałam był mega wydajny) cieszyłam się że kupie nowy- obecnie mam 5
Imponuje mi minimalizm kosmetyczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 13.57.14.jpg (103,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 13.40.51 (1).jpg (113,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 14.05.07 (1).jpg (99,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 14.10.59.jpg (106,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 13.44.48.jpg (106,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 13.49.06.jpg (111,8 KB, 31 załadowań)
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:29   #4940
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Bardzo bym chciała dołaczyć do Waszego wątku. Mam na imie Monika i jest zakupoholiczką kosmetyczną
Grzechy głowne :
1. CND w rossmanie - co za cena ? To się już nigdy nie powtórzy ! Biorę !! co z tego że kosmetyk ma złe opinie, co z tego że zupełnie nie jest mi potrzebny, co z tego że nie mój odcień, co z tego że nie używam takich kolorów
2. Wszyscy o tym mówią muszę to mieć zupełny obłęd powodowany przez wizaz i videoblogi na you tubie
3. Nie wezme tego drogiego markowego za tą cene mam 10 tańszych ( kupuje 10 ), a może ten markowy drogi jest dużo lepszy (kupuje markowy )

To tak w skrócie Nie zarabiam dużo i to od niedawna zarabiam cokolwiek ... Ostatnio udało mi się odsprzedać trochę kosmetyków ale zauważyłam że zaczęłam nadrabiać straty Grupa wsparcia tego mi potrzeba Dla pewnego zoobrazowania mojej sytuacji ukazuje zbiory z ostanich 2 miesięcy (+kilka moich wcześniejszych kosmetyków) To nie wszystko oczywiście nie ma kolorówki, pilęgnacji ciała itp. ale to tak tylko na szybko kilka fotek zeby nikt w domu nie zobaczył ile tego nakupiłam ostatnio

Smutne jest to, że :
Ostatnio wykończyłam róż (ostatni jaki miałam był mega wydajny) cieszyłam się że kupie nowy- obecnie mam 5
Witaj
Co do twoich grzechów głównych:
1. Nie chodź za często do Rossmana, nie będziesz widzieć tych CDN
2. Odsybrubuj wszystkie nakrecające się wątki typu: Rossmann, YR, Avon itp.
3. Ogranicz przeglądanie blogów, wideblogów.Zamiast tego przeczytaj artykuł w internecie, książkę.

To takie rady, które wg mnie dość łatwo wcielić w życie

Co do minimalizmu, to ja jak sięgam po coś w sklepie, to staram się przypomnieć o mojej koleżance, która ma 1 szampon, 1 odżywkę, 1 podkład, 1 kredkę do oczu,1 pomadkę, 1 tusz i 1 puder. Poza tym ma jeszcze 1 balsam, 1 krem do rąk, 1 do stóp, 1 żel, 1 perfumy i 1 antyperspirant. Nie ma żadnych zapasów, kosmetyki kupuje na bieżąco. Kiedyś mi się to wydawało dziwne, ale obecnie zazdroszczę jej, że kosmetyki jej nie ruszają.

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:31
Stary 2014-02-26, 22:41   #4941
Inspire
Kuźnia inspiracji

MOgrama,
Myślę, że zdecydowanie potrzebny Ci odwyk spróbuj powymieniać się trochę na targowisku, może uda się oczyścić zbiór z tego, czego nie używasz i używać prawdopodobnie nie będziesz.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:43   #4942
ParoleParole
Zakorzenienie

W ramach kuszenia lakiery Golden Rose po 2 zł
http://sklep.goldenrose.pl/art209,la...or,o_gft1.html

plus pękające tez po 2 zł
Stary 2014-02-27, 08:27   #4943
Lynn
Zakorzenienie

Zużyłam antyperspirant Adidas, także jedna sztuka mniej w mojej wielkiej kolekcji antyperspirantów

Dzisiaj muszę zajrzeć do Rossmana po maszynkę do golenia. Mam nadzieję, że nie przyklei się tam nic do mnie
Stary 2014-02-27, 08:42   #4944
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Po fantastycznym styczniu, luty jest kompletną porażką... Na czerwono zachcianki.
No fakt, nie wyglada to dobrze. Ale jesli przez najblizsze miesiace bedziesz po prostu zuzywac i nic nie kupisz, to powinnas wyjsc na zero.
Cytat:
Smutne jest to, że :
Powymieniaj co sie da na Targowisku. Na pewno znajdziesz kogos, komu beda odpowiadaly pudry czy dezodoranty.

U mnie dwa nieplanowane zuzycia - tata przypadkiem zrzucil moje pudelko na kosmetyki, w zwiazku z czym skutecznie pozbylam sie rozowego rozswietlacza z Sephory, a roz kwiatek z Clinique jeszcze udalo mi sie jakos poskladac, ale slabo to widze...
Czeka mnie jutro na pewno wizyta w Rossmanie, a w zaleznosci od funduszy, byc moze rowniez w Sephorze. Ide z lista, bede slepa na nowosci i wierna swoim antyzakupowym postanowieniom.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:18   #4945
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Grzechy głowne :

Smutne jest to, że :

wow ale zbiór. Przede wszystkim nie kupować malowideł w nie twoich kolorach. bo po co????
Nie kupuj tego czego nie używasz
Jesli masz czegoś za dużo, spróbuj poodsprzedawać po koleżankach, ja tak zrobiłam i kilka rzeczy mi ubyło.

Wzmianka da ci tylko tyle, że dalej będziesz mieć dużo kosmetyków.

U mnie poszła odżywka do włosów w sprayu i kremik do twarzy. lada dzień skończę maskę do włosów Najbardziej chcę zmniejszyć moją włosową kolekcję.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:22   #4946
Inspire
Kuźnia inspiracji

Bilans lutowy:
Wyleciało:
  1. Bingo, maska do włosów "Spirulina i keratyna"
  2. Apis, ujędrniający krem do twarzy "Żurawinowa witalność"
  3. Essence ULTÎME, szampon, Mineral Strength
  4. Fitomed, aromatyczna woda różana
  5. Oriflame, kojący żel do mycia twarzy z organicznymi ekstraktami z jagody i lawendy
  6. Alterra, krem do rąk z granatem i aloesem
  7. Nivea, krem do mycia twarzy, skóra sucha
  8. Soraya, świat natury, dezodorant w kulce
  9. Adidas, Get ready! żel pod prysznic
  10. Marion, mgiełka do włosów z octem z malin
  11. Próbka różu no name
  12. L'oreal, serum do paznokci
Przyleciało:
  1. Nivea, krem do mycia twarzy, skóra sucha
  2. ZSK, D-panthenol
  3. Greenland, peeling solny do ciała o zapachu kokosa i madarynki (15,99)
  4. Yves Rocher, Hydra Vegetal, krem do twarzy SPF25 (16,14)
  5. Yves Rocher, So Elixir EDP 50 ml (52,50)
  6. Yves Rocher, delikatny szampon z wyciągiem z hamamelisu (3,50)
  7. Yves Rocher, szampon zwiększający objętość włosów (3,50)
  8. Yves Rocher, żel pod prysznic "Ziarna kawy" (3,50)
  9. Yves Rocher, Comme une Evidence EDP 50 ml
  10. Cztery Pory roku, zimowy krem do rąk regenerujący (5,69)
  11. Bielenda, enzymatyczny peeling dotleniający (2,69)
Łącznie wydałam: 103,51
Jeszcze nie mam paczki z Rossmanna, więc wliczę ją w marcu.
Znowu poszalałam, więc w marcu zaciskanie pasa
wystawiłam kilka rzeczy na allegro, liczę, że uda mi się pozbyć części kolekcji.

WYMIANA

Edytowane przez Inspire
Czas edycji: 2014-02-27 o 16:31
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:58   #4947
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Smutne jest to, że :
Do takiego etapu jeszcze nie doszłam żeby kupować hurtowo coś czego nie używam.

Cytat:
2. Odsybrubuj wszystkie nakrecające się wątki typu: Rossmann, YR, Avon itp.
I przede wszystkim ten.

Cytat:
Uuuuu, poszalałaś.

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
U mnie dwa nieplanowane zuzycia - tata przypadkiem zrzucil moje pudelko na kosmetyki, w zwiazku z czym skutecznie pozbylam sie rozowego rozswietlacza z Sephory, a roz kwiatek z Clinique jeszcze udalo mi sie jakos poskladac, ale slabo to widze...
Najlepiej rozdrobnić, wymieszać ze spirytusem i odstawić do odparowania. Ja tak uratowałam cień.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2014-02-27 o 09:59
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:16   #4948
zywieczdroj
Zakorzenienie

Zużyłam :Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Framboise Agriculture BioMleczko do ciała Malina 50 ml,
a kupiłam:

Dove, Summer Glow + Soft Shimmer, Samoopalający balsam do ciała do ciemnej karnacji z rozświetlającymi drobinkami
Yves Rocher, Reparation [Repair], Hair Repair Oil, Olejek odbudowujący do włosów
Yves Rocher, Spray podkreślający loki z wyciągiem z Baobabu
Biogena, odżywka do paznokci z ceramidami

Oj bilans lutowy nie będzie udany.

zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:44   #4949
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Do takiego etapu jeszcze nie doszłam żeby kupować hurtowo coś czego nie używam.
Ja też, czyli jednak nie jest ze mną tak źle

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:13   #4950
gabipati
Zadomowienie

witaj MOgrama
moim zdaniem patrząc na Twój zbiór uważam , że tragedii nie ma nie widzę żeli p.prysznic, balsamów do ciała ani nic do włosów - czyżby w tych kategoriach był zdyscyplinowany umiar, bo jeśli tak to tym bardziej nie jest źle.
z dezo dasz radę szybciej niż np. z kolorówką - pudrami , różami, mnie też powoli się zużywają dlatego nie ma sensu robić zapasów.
trzymam kciuki za odwyk.

gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości