|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Spoko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nad 123 Perfect dumam od jakiegoś czasu, dlatego byłam ciekawa porównania. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Cytat:
Czekamy! I powodzenia na egzaminach ![]() Cytat:
Na KWC oceny średnie.Zużyłam szampon. |
||||
|
|
|
#4922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam żel pod prysznic Palmolive i peeling do ciała Joanna.
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam sobie z ciekawości na strone YR i co mnie zdziwiło, że teraz wysyłka darmowa jest od 109 zł! Jestem z siebie dumna, bo od 9 marca 2013 nie kupiłam nic z YR
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko szkoda że ta kategoria mnie nigdy nie kręciła więc nie miała szansy się rozrosnąć.
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam korektor pod oczy Giordani Gold adaptacyjny z Ori
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dziś zaczynam akcję Nagradzamy zużywanie. Za pełnowymiarowy kosmetyk będę do puszki wrzucać 5 zł, za miniaturę 2,50 a za kosmetyki, ktore sie cieżko zużywa np kolorowka, perfumy 10 zł. Kto dołączy? Sczegoły tutaj
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kolejne zużycie: żel pod prysznic Fiołek i liczi Naturals Avon.
To już 17 sztuk.
|
#4929 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Dla siebie to ostatnio 20 czerwca 2013 zamawiałam. Nawet mam ochotę coś kliknąć ale mam wszystkiego dosyć, więc się powstrzymam.
|
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aż poszłam właśnie sprawdzić z ciekawości bo nigdy nie tak nie porównywałam i okazuje się, że 123 zaraz po aplikacji jest... jaśniejszy! A po paru chwilach ciemnieje do koloru HM. Bardzo ciekawe odkrycie... czyli tym ciemnieniem nie ma co sobie głowy zawracać. |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oba kosmetyki są bardzo wydajne.
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w YR już nie mam ulubionego produktu.
Kupuje ewentualnie limitowanki albo stacjonarnie żel jak coś sensownego jest w gratisie.
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wybieram się do stacjonarki YR po olej do włosów i spray podkreślający loki.
|
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
W sumie już mi nic nie wpadnie ani nie ubędzie w lutym, wiec mogę podsumować - w końcu pozużywałam to, co mi zalegało niewykończone i trochę się tego nazbierało...
Zużycia: - masło do ciała Green Pharmacy 200ml - dwufazowa odżywka do włosów Biovax 200ml - płyn do mycia 3w1 Johnson's Baby 300ml - peeling Joanna 100ml - odżywka Garnier A&K 200ml - żel do mycia twarzy Lirene 150ml - żel pod oczy Floslek 10g - dezodorant LSS 150ml - maska Gloria 240ml - szampon Timotei 400ml - odżywka do włosów YR z jojobą 150ml =55zł ![]() + podkład sensique - wyrzuciłam ostatnie 10 ml, beznadziejny, wiec po co się męczyć + oddałam mamie dwie pomadki Oriflame Przybyło: - szampon Timotei 400ml - 6,50 - szampon eva natura 300ml - 2,39 - płyn prokudent 500ml - 4,50 - chusteczki facelle 20szt - 2,99 - 4x chusteczki odświerzzające cleanic - 4x 1,29 czyli sprzeniewierzyłam 21,54 jeszcze za kilka dni przyjdą mi dwie mgiełki zapachowe Aimi z ori, ale już dawno zapłacone więc nie wliczam. I pojawiło sie mocne postanowienie bana na zakupy - chcę pozbyć się sterty kosmetyków i przy okazji zaoszczędzić, bo wolę zbierać na -40% w rossmannie i przymierzam się do kolejnego zamówienia na zsk
|
|
|
|
#4936 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ich pogięło!Cytat:
To teraz pracuj nad pozostałymi ![]() Cytat:
Cytat:
Ja właśnie czytałam i to już kilkakrotnie, że 123 Perfect jest ciemniejszy niż HM. Hmm. Tak czy inaczej mam teraz wystarczającą ilość podkładów, więc ten sobie kupię w przyszłym roku ![]() Cytat:
Zużyłam żel do golenia i kupiłam 2 nowe. Mogę już wstawić bilans: Wyszło (11): - zużycia: 1) Dax, Perfecta SPA, Masło do ciała wygładzające Aromat cynamonu + olejek Monoi de Tahiti, 200 ml 2) Avon, Planet Spa, Luksusowy kremowy mus do ciała Tajski Kwiat Lotosu, 50 ml 3) Dax, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała wygładzający Aromat cynamonu + olejek Monoi de Tahiti, 200 g 4) Avene, Cleanance, Żel oczyszczający do skóry tłustej i trądzikowej, 50 ml (odlewka) 5) Colgate, Max White One, Wybielająca pasta do zębów, 75 ml 6) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – oddałam mamie 7) Schwarzkopf, Gliss Kur, Oil Nutritive, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml 8) Soraya, Hot Chocolate, Czekoladowy żel pod prysznic z nutą wanilii, 300 ml 9) Avon, Naturals, Jogurtowa nabłyszczająca maseczka do każdego rodzaju włosów Mandarynka i Kiwi, 150 ml 10) Oriflame, Nature Secrets, Szampon do włosów przetłuszczających się z pokrzywą i cytryną, 250 ml 11) Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml - próbki: 1) Ziaja, 30+, Krem nawilżający z kwasem hialuronowym 2) Ziaja, Ulga, Krem ochronny na dzień wzmacniający naczynka krwionośne Przyszło (18): - zakupy: 1-2) Bioderma, Sensibio H2O, Płyn micelarny do cery wrażliwej, 500 ml – 59,99 zł za zestaw 3) Schwarzkopf, Gliss Kur, Million Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml – 14,99 zł 4) Lirene, Dermoprogram, MaXSlim, Ujędrniający peeling myjący, 200 ml – 10,99 zł 5) Lirene, Dermoprogram, Peeling gruboziarnisty głęboko oczyszczający, 75 ml – 10,49 zł 6) Blend-a-med., 3D White, Wybielająca pasta do zębów, 150 ml – 7,99 zł 7) Schwarzkopf, Gliss Kur, Million Gloss, Szampon, 400 ml – 9,39 zł 8) Bielenda, Program Nawilżający, Ultra nawilżajacy balsam do ciała, 250 ml – 6,49 zł 9) Tołpa, Dermo Face, Strefa T, Matujący krem nawilżający na dzień, 40 ml – 29,99 zł 10) Tołpa, Dermo Face, Strefa T, Maska-peeling-żel 4w1 oczyszczająco-matująca, 2 x 6 ml – 7,49 zł 11) Tołpa, Spa Bio, Anti Stress, Peeling borowinowy do odnowy biologicznej, 42 g – 6,38 zł 12) Tołpa, Dermo Face, Sebio, Mikrozłuszczający żel peelingujący do mycia twarzy, 150 ml – 27,99 zł 13) Tołpa, Dermo Face, Rosacal, Żel micelarny do mycia twarzy i oczu, 150 ml – 29,99 zł 14) Tołpa, Dermo Face, Physio, Tonik nawilżający, 200 ml – 27,99 zł 15) Lirene, Dermoprogram, Odżywianie, Maseczka samowchłaniająca z witaminami E i PP, 10 ml – 2,49 zł 16) Batiste, Suchy szampon do włosów Cherry, 200 ml – 14,99 zł 17-18) Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml – 6,99 zł - próbki: 1-10) Tołpa, Dermo Face, Provivo 35+, Serum przywracające młodość skóry, 2 ml Wydane: 281,62 zł Po fantastycznym styczniu, luty jest kompletną porażką... Na czerwono zachcianki. Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2014-02-26 o 20:48 |
|||||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam deo spray Synergen Bubbly
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
z olejem arganowym i figami. Zapach co prawda nieco dziwny, ale chociaż rzeczywiscie ma konsystencję zbitego masła, a nie jak niektóre... no i działanie świetne, na długo nawilża (rano jeszcze było je czuć prawie jak zaraz po aplikacji) i mam wrażenie, że też wygładza. Póki co mam co zużywać, ale jak nie teraz, to na pewno zimą do niego wrócę
|
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Bardzo bym chciała dołaczyć do Waszego wątku. Mam na imie Monika i jest zakupoholiczką kosmetyczną ![]() Grzechy głowne : 1. CND w rossmanie - co za cena ? To się już nigdy nie powtórzy ! Biorę !! co z tego że kosmetyk ma złe opinie, co z tego że zupełnie nie jest mi potrzebny, co z tego że nie mój odcień, co z tego że nie używam takich kolorów ![]() 2. Wszyscy o tym mówią muszę to mieć 3. Nie wezme tego drogiego markowego za tą cene mam 10 tańszych ( kupuje 10 ), a może ten markowy drogi jest dużo lepszy (kupuje markowy ) ![]() 4. Przecież oszdzędzam kupując w promocji -168 sztuk ![]() To tak w skrócie Nie zarabiam dużo i to od niedawna zarabiam cokolwiek ... Ostatnio udało mi się odsprzedać trochę kosmetyków ale zauważyłam że zaczęłam nadrabiać straty Grupa wsparcia tego mi potrzeba Dla pewnego zoobrazowania mojej sytuacji ukazuje zbiory z ostanich 2 miesięcy (+kilka moich wcześniejszych kosmetyków) To nie wszystko oczywiście nie ma kolorówki, pilęgnacji ciała itp. ale to tak tylko na szybko kilka fotek zeby nikt w domu nie zobaczył ile tego nakupiłam ostatnio Smutne jest to, że : Każdy z tych podkładów jest innego odcienia połowa czeka na lato ![]() Nie używam dezodorantów w spreyu ![]() Pudry u mnie nie schodzą bo w sumie nie mam co matowić ![]() Ostatnio wykończyłam róż (ostatni jaki miałam był mega wydajny) cieszyłam się że kupie nowy- obecnie mam 5 ![]() Imponuje mi minimalizm kosmetyczny
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do twoich grzechów głównych: 1. Nie chodź za często do Rossmana, nie będziesz widzieć tych CDN 2. Odsybrubuj wszystkie nakrecające się wątki typu: Rossmann, YR, Avon itp. 3. Ogranicz przeglądanie blogów, wideblogów.Zamiast tego przeczytaj artykuł w internecie, książkę. To takie rady, które wg mnie dość łatwo wcielić w życie ![]() Co do minimalizmu, to ja jak sięgam po coś w sklepie, to staram się przypomnieć o mojej koleżance, która ma 1 szampon, 1 odżywkę, 1 podkład, 1 kredkę do oczu,1 pomadkę, 1 tusz i 1 puder. Poza tym ma jeszcze 1 balsam, 1 krem do rąk, 1 do stóp, 1 żel, 1 perfumy i 1 antyperspirant. Nie ma żadnych zapasów, kosmetyki kupuje na bieżąco. Kiedyś mi się to wydawało dziwne, ale obecnie zazdroszczę jej, że kosmetyki jej nie ruszają. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2014-02-26 o 22:31 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Kuźnia inspiracji
|
MOgrama,
Myślę, że zdecydowanie potrzebny Ci odwyk |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
W ramach kuszenia lakiery Golden Rose po 2 zł
http://sklep.goldenrose.pl/art209,la...or,o_gft1.html plus pękające tez po 2 zł
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam antyperspirant Adidas, także jedna sztuka mniej w mojej wielkiej kolekcji antyperspirantów
Dzisiaj muszę zajrzeć do Rossmana po maszynkę do golenia. Mam nadzieję, że nie przyklei się tam nic do mnie
|
|
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dwa nieplanowane zuzycia - tata przypadkiem zrzucil moje pudelko na kosmetyki, w zwiazku z czym skutecznie pozbylam sie rozowego rozswietlacza z Sephory, a roz kwiatek z Clinique jeszcze udalo mi sie jakos poskladac, ale slabo to widze... Czeka mnie jutro na pewno wizyta w Rossmanie, a w zaleznosci od funduszy, byc moze rowniez w Sephorze. Ide z lista, bede slepa na nowosci i wierna swoim antyzakupowym postanowieniom. |
||
|
|
|
#4945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wow ale zbiór. Przede wszystkim nie kupować malowideł w nie twoich kolorach. bo po co???? Nie kupuj tego czego nie używasz Jesli masz czegoś za dużo, spróbuj poodsprzedawać po koleżankach, ja tak zrobiłam i kilka rzeczy mi ubyło. Wzmianka da ci tylko tyle, że dalej będziesz mieć dużo kosmetyków. U mnie poszła odżywka do włosów w sprayu i kremik do twarzy. lada dzień skończę maskę do włosów Najbardziej chcę zmniejszyć moją włosową kolekcję.
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Bilans lutowy:
Wyleciało:
Jeszcze nie mam paczki z Rossmanna, więc wliczę ją w marcu. Znowu poszalałam, więc w marcu zaciskanie pasa wystawiłam kilka rzeczy na allegro, liczę, że uda mi się pozbyć części kolekcji. Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2014-02-27 o 16:31 |
|
|
|
#4947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uuuuu, poszalałaś. ![]() Najlepiej rozdrobnić, wymieszać ze spirytusem i odstawić do odparowania. Ja tak uratowałam cień.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2014-02-27 o 09:59 |
||
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam :Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Framboise Agriculture BioMleczko do ciała Malina 50 ml,
a kupiłam: Dove, Summer Glow + Soft Shimmer, Samoopalający balsam do ciała do ciemnej karnacji z rozświetlającymi drobinkami Yves Rocher, Reparation [Repair], Hair Repair Oil, Olejek odbudowujący do włosów Yves Rocher, Spray podkreślający loki z wyciągiem z Baobabu Biogena, odżywka do paznokci z ceramidami Oj bilans lutowy nie będzie udany. |
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
witaj MOgrama
moim zdaniem patrząc na Twój zbiór uważam , że tragedii nie ma nie widzę żeli p.prysznic, balsamów do ciała ani nic do włosów - czyżby w tych kategoriach był zdyscyplinowany umiar , bo jeśli tak to tym bardziej nie jest źle.z dezo dasz radę szybciej niż np. z kolorówką - pudrami , różami, mnie też powoli się zużywają dlatego nie ma sensu robić zapasów. trzymam kciuki za odwyk .
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Tym sposobem mam jedną odżywkę i jedną maskę na stanie.
A nad 123 Perfect dumam od jakiegoś czasu, dlatego byłam ciekawa porównania. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
I pewnie to zrobię. 
Na KWC oceny średnie.

Kupuje ewentualnie limitowanki albo stacjonarnie żel jak coś sensownego jest w gratisie.
Chyba ich pogięło!
Grupa wsparcia tego mi potrzeba