Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 20:27   #1021
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
tak tak ferie udane

Glukoze mam miec za jakies 2 tyg robiona,jutro zadzwonie do lab i dowiem sie czy glukoze mam miec swoja i jak to jest z cytrynka czy moge zabrac
No to super

O właśnie, żebym cytryny nie zapomniała
Stary 2014-02-26, 20:35   #1022
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Wasze dzieciaczki takie spokojne, moje dziecko jest jakieś wyjątkowo zwiercone. Gdy ja się budze rano ono już kopie, potem przez cały dzień a wieczorem to już tak potrafi przykopać że czasem krzykne (przez to dziwne uczucie, nie ból ) Jestem w 25 tygodniu dzidzia nie waży nawet kilograma, co to będzie za miesiąc.
U mnie jest to samo. A biorąc pod uwagę, że mam zbuntowaną roczniaczkę, która też mocno kopała będąc w brzuchu to czarno widzę swą przyszłość Wyobrażam sobie wtedy ten fragment ze Shreka jak miał ten sen o dzieciach co każde biegnie w swoją stronę

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
nie tak latwo to wytlumaczyc, dlatego ja uwazam ze ciaza nie jest dobrym momentem na ropoczynanie jogi no chyba ze specjalne zajecia bo tam najczesciej skupiaja sie na rozluznianiu i oddychaniu. Mam jeszcze ksiazke od mojego prowadzacego to sprawdze i Ci napisze czego nie mozna
Ja też uważam, że lepiej się zapisać na specjalne zajęcia dedykowane kobietom w ciązy.

Cytat:
Oj wiem cos o tym w grudniu mialam jeliowke...trzymalo mnie przez tydzien... Duzo pijcie na biegunki ponoc dobry jest wywar z marchwi ale ta sama woda. Na wymioty cola
Ja to w ogóle jak coś mnie takiego pokarmowego bierze to piję colę - ale tylko prawdziwa Coca - Cola i jem paluszki ( żeby się nie odwodnić). Nawet jak teraz po świętach się podtrułam. Z tym, że teraz to sobie tak bardziej odmierzałam tę colę ze względu na ciążę - wypiłam chyba ze 3 szklanki, bo normalnie to ile wlezie. Zatrucie czy inne tego typu dolegliwości ( ja tego nie rozróżniam) trwa zwykle niedłużej niż jeden dzień. Przy czym ja zwykle tak robię jak już coś czuję, że się dzieje, nie wiem jak to wygląda na późniejszych etapach. Poza tym wiadomo jak coś trwa dłużej i ten sposób nie pomaga to trzeba pewnie sięgnąć po jakieś inne środki.

Cytat:

Super wyniki
Ja jutro ide takze prosze o kciuki

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45344885]u mnie jest tylko jeden zielarski. Mają nawet stronę internetową, na której sprawdziłam, że jest coś takiego jak "liście malin", ale pisze przeciwskazania: ciąża i okres laktacji
[/QUOTE]

Chyba na wszystkich ziołach tak jest napisane. Zresztą na wielu lekach jest to samo, pomimo, że można je brać w ciąży. A chodzi tylko o to, że nikt nie robił badań w tym kierunku. Zresztą w przypadku ziół to nie wiem czy w ogóle znalazłby się chętny na sfinansowanie tego
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:35   #1023
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
tak tak ferie udane

Brawa dla Ramony

Glukoze mam miec za jakies 2 tyg robiona,jutro zadzwonie do lab i dowiem sie czy glukoze mam miec swoja i jak to jest z cytrynka czy moge zabrac
No i ja za jakieś dwa tygodnie się wybieram mi lekarz kazał zabrac cytrynę żeby lżej poszło

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:35   #1024
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45346240] I tak: najwięcej postów napisała [B]Ramona
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
ja mam tylko glukozę, to pewnie tylko z palca mi pobierze
Wiesz co, ja się obawiam, bo mam bardzo wrażliwy żołądek i do tej pory zdarza mi się wymiotować rano i robi mi się słabo często. Także trochę się boje, ale mam nadzieje, że wszystko będzie okej. Mąż ze mną pojedzie, to może jakoś przetrwam
ja miałam z żyły, choć pewnie wolałabym z palca, ale robiłam sobie dodatkowo TSH za jednym wkłuciem, więc i tak by mnie kłuli i tak

Cytat:
Brawa dla Ramony

ale to tylko dlatego, ze siedzę w domu i nudze się chyba
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:38   #1025
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ranona ja tez siedze i jakos zawsze mam problem z nadrobieniem wszystkiego dokładnie

Zaraz włacze sobie zaległe seriale na ipli tez musze nadrobic
Stary 2014-02-26, 20:40   #1026
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Któraś chętna na deser?
Pewnie a u mnie w zamrażarce same lody i chyba zaraz je wyciągnę

TroppoSensibileDobrze że płuca i oskrzela czyste A jak Ci poszło z decoupage?

zabcia współczuję jelitówki, miałam raz i to było OKROPNE

Aldrin powiedziałbym, że wynik dobry

bluesky i morin za glukozę

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45344885]
A ja mam jutro wizytę u gina (w końcu), proszę o kciuki [/QUOTE]

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45345603]to może założymy sobie taki klub.?[/QUOTE]

Jestem za Tylko kto się podejmie? Może Ramona?

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45346240]Dobra, pomogła mi już mamusia z majowo-czerwcowego wątku w kwestii, kto się udziela, a kto nie. I tak: najwięcej postów napisała Ramona

A z mamuś zaginionych mamy:
zophiee
Ania0104
Misiokoczka
monijaaa
Goraleczka84
wonder_woman
krzan
Lolja
aasiulek81
Devil_Kitty
[/QUOTE]

Zophiee, goraleczka, wonder_woman i krzan kojarzę, ale zupełnie przepadły w tej części. Reszty to już strasznie daaaaawno nie widziałam

Cytat:
Jak byłyście w laboratorium / przychodni to miałyście krew pobieraną z palca czy z żyły?
Rano z żyły, bo jeszcze morfo była, potem tylko z palca

Cytat:
Wiesz co, ja się obawiam, bo mam bardzo wrażliwy żołądek i do tej pory zdarza mi się wymiotować rano i robi mi się słabo często. Także trochę się boje, ale mam nadzieje, że wszystko będzie okej. Mąż ze mną pojedzie, to może jakoś przetrwam
Weź sobie wodę i cytrynę. I powodzenia!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:43   #1027
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

ale to tylko dlatego, ze siedzę w domu i nudze się chyba
oj tam, ja też siedzę i się nudzę, przecież ciągle wam tu jęcze o tym, a jestem na czwartym miejscu dopiero

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
jestem za
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:48   #1028
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Kremy - myślę, że gorzej jest nie stosować nic, niż posmarować kremem z filtrem mineralnym. Wiadomo, że nikt nie będzie dziecka na słońce wystawiał, ale promienie uv przedostają się nawet przez chmury. Ja będę szukać czegoś z filtrem 50, bo sama taki stosuję. Będziemy głównie w cieniu na ogrodzie, ale na spacerze już nie da się w 100% uniknąć słońca. Do tego też na pewno jak Mała skończy 3 miesiące to pojedziemy nad morze i nie wyobrażam sobie żeby niczym jej nie zabezpieczyć, ale konkretnej firmy jeszcze nie mam

Pradip jaką pracownię prowadziłaś? Ja też z WTZ

U tego rp_77 też będę zamawiać, ale za miesiąc jak moja siostra pozna płeć to zamówimy jedną wspólną paczkę
Mam takie samo zdanie na temat kremów z filtrem ale też niedawno Was pytałam czy jakieś polecacie i nadal nie wiem jaki kupić
Z autystami miałam pracownie kulinarną i bloki rozmów tematycznych a z ZD robiliśmy broszki z filcu, ozdoby choinkowe i generalnie uczyliśmy się szyć.
Może fajne gratisy z siostrą dostaniecie jak taaaaką pakę zmówicie
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny co sądzicie o takich rękawiczkach do wózka na zimę. Tako takie oferuje i się zastanawiam czy nie brać. Dopłata do nich z tego co pamiętam to jakies 65 zł
Podobają mi się ale za taką cenę bym nie brała
Cytat:
Ja się dziś kiepsko czuje.. Cały czas mi niedobrze. Nie wiem co się stało Ale zrobiłam sobie kawkę, niech się dzieje co chce

Ja też chyba będę robić pączki serowe, tutaj przepis albo faworki, ale z faworkami więcej roboty
Zdrówka
Mój mąż uwielbia te pączusie ale w tym roku tak mi się nie chce robić może mnie wyręczysz
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej

Ja zniwu zamilklam ale nie z powodu braku czasu tylko dopadla mnie grypa zaoladkowa Wymioty i biegunka cala noc W poniedziałek pojechałam do gina od niego dostałam skierowanie do szpitala na kroplowke bo bal sie ze sie odwodnie. Na szczęście nic nie groziło małej ale ja sie czułam fatalnie bardzo mnie bolały nogi ledwo na nich stałam. Maz zostawił mnie w szpitalu i pojechał do Domino. Dostałam dwie dawki kroplowki trochę odpoczelam i juz jak wychodzilam ze szpitala czułam sie lepiej ( nie miałam jak Wam dać znac bo tel mi padł w szpitalu ) wróciłam do domu zjadlam trochę bułki z serem wykapalam sie i padłam spac ... W nocy znowu zlapalo męża ja na szczęście juz wczoraj czułam sie ok wiecej zjadlam , wypilam. Boje sie tylko o Dominika zeby go nie zlapalo jak narazie jest ok. Dopisuje mu humor i apetyty ... Ale mówie Wam jakie to jest cholerstwo męczące
współczuję oby małego nie dopadło
Cytat:
Któraś chętna na deser?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jaaaaa
Cytat:
Nikt nie pisze o kosmetykach dla Bobasów z Musteli znacie może jakieś pozytywne opinie o nich? bo ja czytałam na dziecięcych blogach że dziewczyny używają i tak się zastanawiam czy kupić ale sama nie wiem. Chyba większość stawia na Hipa..
Jutro mam glukoze troche się boję dzisiaj zrezygnowałam ze słodyczy, co jest meeega ciężkie dla mnie yh byle do jutra
Dla mnie Mustela jest za droga.
Powodzenia jutro
Cytat:
QUOTE]

A ja mam jutro wizytę u gina (w końcu), proszę o kciuki
już zaciskam
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:54   #1029
TroppoSensibile
Raczkowanie

Ramona dajesz czadu
w ogóle dziewczyny wymiatacie na wątku nie ma co

A ja mam wyrzuty sumienia ;(
wciągnęłam dziś dwie tubki mleczka w tubce jak tak dalej pójdzie to z ksywki szczypiorek przejdę na salceson....
z uwagi na to, że mój lekarz na ostatniej wizycie mi nie zlecił krzywej cukrowej to pomyślałam, że sama sobie to zrobię. Mam możliwość pożyczenia glukometru kupię tą glukozę (75g?, tak) i machnę kiedyś z rańca. Do kiedy powinno się to badanie wykonać? Jest jakiś termin?
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 20:58   #1030
bluesky89
Zakorzenienie

Kamila, dzięki za kciuki I za radę dotyczącą wody i cytrynki

Pradip, mogę zrobić masowo Nie ma problemu I na lody z bitą śmietaną zapraszam
Stary 2014-02-26, 21:03   #1031
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ranona ja tez siedze i jakos zawsze mam problem z nadrobieniem wszystkiego dokładnie

Zaraz włacze sobie zaległe seriale na ipli tez musze nadrobic
ja nie ogladam nic w tv i online więc może dlatego

Cytat:

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45347660]
jestem za [/QUOTE]

a może jest jakas chętna ?
Stary 2014-02-26, 21:04   #1032
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie pisze o kosmetykach dla Bobasów z Musteli znacie może jakieś pozytywne opinie o nich? bo ja czytałam na dziecięcych blogach że dziewczyny używają i tak się zastanawiam czy kupić ale sama nie wiem. Chyba większość stawia na Hipa..
Bo Hipp ma lepszy (prostszy) skład a w dodatku jest tańszy
powodzenia na glukozie!
Cytat:
Napisane przez Berenika_26 Pokaż wiadomość
u mnie jest tylko jeden zielarski. Mają nawet stronę internetową, na której sprawdziłam, że jest coś takiego jak "liście malin", ale pisze przeciwskazania: ciąża i okres laktacji
położne polecają liście malin po 34tc żeby sobie popijać, a potem kontynuować po porodzie - właśnie na lepszą laktację także nie wiem skąd dziwne przeciwskazania chyba tak na wszelki wypadek...
trzymam kciuki za wizytę!

Jestem ZA klubem jak najbardziej! Piszę tak z dziewczynami z poprzedniej ciąży do dziś - rewelacyjna sprawa - nikt inny Nas nie podczytuje (tak jak to może robić każdy na wątku...), wysyłamy sobie zdjęcia, rozmawiamy o takich sprawach, o których na wątku co druga nie chciałaby mówić (czy to rodzina, problemy, finanse, seks itp)

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem jak ja piłam. Nie wiem czy to ona pomogła czy to indywidualna kwestia albo jedno i drugie. W każdym razie u mnie jak się rozkręciło to błyskawicznie zrobiło się rozwarcie. Aż za szybko, bo przez to nie dostałam znieczulenia - można dac je jakoś d0 7 cm, a mnie zrobiło się z jakieś małego -już nie pamiętam, moze dwa cm - na 8 i ogólnie już potem to poszło gładko.
Przy czym niektórzy twierdzą, że ona nie przyspiesza porodu jeśli chodzi o termin tylko działa jak już jest akcja porodowa. Także zgodnie z tym co twierdzą nie powinno mieć to wpływu na przedwczesny poród. Ale są też tacy co uważają inaczej, ja na wszelki wypadek tego się trzymałam i piłam wg tego co napisałam.
Jeśli chodzi o olej to nie wiem o co chodzi, ale również chętnie się dowiem
Mnie bez picia ziółek z 3cm na 7cm zrobiło się w 1,5 h także myślę, że to kwestia indywidualna. ale kusi mnie spróbować tych liści malin
Dzięki za Twoje dane co do picia
A olej lniany to raczej nie na jakiś lepszy poród ( ) a poprostu chcemy zacząć z TŻtem pić dla zdrowia a różne opinie krążą w necie czy można w ciąży czy nie
Za to wyczytałam na jakiś poradach położnych, że siemie lniane może pomóc w podobny sposób co liście malin - a przede wszystkim zwiększyć śluz i lepiej nawilżać błony co ma to polepszyć poród
Jeszcze te położne piszą coś o nasiadówkach z liści siana ale wszystko po 34tc.
Cytat:
A kupujecie parasolkę do wózka?
nie mnie tak denerwowała przy pierwszym dziecku, że teraz nie mam zamiaru jej używać. Zamierzam kupić taką plandekę na wózek
http://allegro.pl/daszek-przeciwslon...009112182.html
albo
http://allegro.pl/daszek-przeciwslon...949144862.html
Cytat:
Napisane przez Berenika_26 Pokaż wiadomość
ja testowałam nawet wchodzenie ze schodów, długie spacery i dźwiganie siatek z zakupami. I co? przenosiłam 8 dni
ja też całą ciąże biegałam po schodach kilka razy dziennie (mieszkam na 4 piętrze), a w szpitalu na patologii wbiegałam na 7 piętro szpitala i zbiegałam na sam dół i 10dni mogłam sobie taki jogging uprawiać aż urodziłam
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wiesz co możesz poszukać i zobaczyć bo ja się nie znam... Mały kontakt z pieluchami miałam i nigdy im się nie przyglądałam Ale jak te tescowe rozłożyłam to prześwit był na drugą stronę i szew taki pofalowany.Może tak ma być
eee jak prześwity to faktycznie jakieś cienkie
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dzięki za rady to na gardło koniecznie sobie kupię, bo właśnie z nim mam największy problem
mojej Dominice w szpitalu jak miała zapalenie płuc i dostawała w nocy ataki kaszlu to dawali końską dawkę właśnie tego syropku - pytałam po co - położna odpowiedziała, że b.dobrze nawilża od tej pory częściej go stosuję niż syrop prawoślazowy i wyczytałam w ulotce, że ciężarne też mogą także już sprawdzałam na sobie i polecam
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
podziel się przepisem
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...,paczki-serowe

Uffff majster poszedł, TŻ myje łazienkę a ja jutro porobię zdjęcia bo dziś już wymiękam...
Wy tu o jedzonku gadałyście a ja dziś byłam o śniadaniu 8:00 i 1 jabłku o 14:00 i dopiero o 20 zjadłam kanapki.... padam na zbity...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-26 o 21:05
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:06   #1033
poziomkka
Zadomowienie

Zostawić Was na kilka godzin
Jakiegoś doła złapałam na wieczór, zjadłam pół białej Milki, kanapki i jestem głodna jak wilk, mogłabym jeść cały czas ;/ Do tego wkurzam sie już tym remontem, że nie mogę prawie nic pomóc, bo mi ciężko...nie wiem jak ja będę sprzątać to wszystko, przeprowadzać się, mój mąż jest bardzo niedokładny jeśli chodzi o jakiekolwiek sprzątanie i zrobi pewnie wszystko na odwal ;/ Denerwuje mnie, że jest mi coraz ciężej się schylać,strasznie się przy tym męczę, a wydawać ciągle polecenia to też tak niebardzo ;/ Co to będzie w III trym, jak brzuch będzie wielgaśny...a tu tyle zakupów jeszcze
Cytat:
Witam! Dzisiaj mi się śniło, że miałam CC
A ja, że SN i nic mnie nie bolało
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a pamiętacie, że wiecie że jutro tłusty czwartek
Dla mnie każdy dzień tygodnia jest tłusty a pączki jem średnio co drugi dzień. Uwielbiam takie w środku z masą krówkową

Cytat:
Hej

Ja zniwu zamilklam ale nie z powodu braku czasu tylko dopadla mnie grypa zaoladkowa Wymioty i biegunka cala noc W poniedziałek pojechałam do gina od niego dostałam skierowanie do szpitala na kroplowke bo bal sie ze sie odwodnie. Na szczęście nic nie groziło małej ale ja sie czułam fatalnie bardzo mnie bolały nogi ledwo na nich stałam. Maz zostawił mnie w szpitalu i pojechał do Domino. Dostałam dwie dawki kroplowki trochę odpoczelam i juz jak wychodzilam ze szpitala czułam sie lepiej ( nie miałam jak Wam dać znac bo tel mi padł w szpitalu ) wróciłam do domu zjadlam trochę bułki z serem wykapalam sie i padłam spac ... W nocy znowu zlapalo męża ja na szczęście juz wczoraj czułam sie ok wiecej zjadlam , wypilam. Boje sie tylko o Dominika zeby go nie zlapalo jak narazie jest ok. Dopisuje mu humor i apetyty ... Ale mówie Wam jakie to jest cholerstwo męczące
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę i polecam colę, najlepiej wygazowaną i ciepłą - dwie jelitówki z nią przeszłam i dzięki niej trwały dobę

Cytat:
Któraś chętna na deser?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
dobrze jest tzn ja nie podawałam oficjalnie chłopak będzie
gratulacje !!
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:08   #1034
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
A w ten weekend albo może w następny jedziemy z mężem do sąsiedniego miasta na zakupy wyprawkowe i żeby wózek zamówić. Miało być po wypłacie ale mężuś coś z rana napomknął że może w sobotę doczekać się nie mogę już
Super, owocny weekend się Wam szykuje,zazdraszczam:roll eyes:

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Wczoraj czytałam jakiś artykuł że z tymi sokami, herbatkami, skakaniem na piłce itd to bujda Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Tego też nie wiem. Nic z tych rzeczy nie próbowałam, jedynie dom miałam wychuchany lepiej niż u Pani perfekcyjnej a i działkę dookoła odśnieżoną, bo latałam z łopatą. Adaś urodził się na tydz. przed terminem

Cytat:
Majkela przeprowadzka najprawdopodobniej pod koniec maja jak zdążymy cały czas mówię, że jak zacznę myć te okna i podłogi to od razu urodzę
Fajnie, faktycznie uważaj ze sprzątaniem Zadowolona z fryca??

Cytat:
Aaa dziewczyny co sądzicie o takich rękawiczkach do wózka na zimę. Tako takie oferuje i się zastanawiam czy nie brać. Dopłata do nich z tego co pamiętam to jakies 65 zł
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. Fajny bajer. Ja bym się jednak wstrzymała do zimy i poprosiła np. mikołaja na gwiazdkę

Cytat:
Zdrówka wiem co to znaczy, bo 3 razy w tym roku mnie dopadła. aby juniora nie złapało.

Cytat:
Któraś chętna na deser?
Ble banany, nie lubię, ale resztę bym pochłonęła. Czy tam pod bitką śmietanką są skitrane lody??

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
powiem, że nie była zła do wypicia i wyniki bardzo dobre (chyba) po 2 godz 116 to chyba ok nie?
No jasne gratki

Cytat:
Dziewczyny a ja wczoraj zebrałam się po południu do lekarki, ale uznała, że nie umieram płuca i oskrzela czyste więc obyło się bez antybiotyku także zostaje mi jak najwięcej wypoczywać i domowe sposoby...
Bardzo dobrze, że się wybrałaś i super że bez antybiotyku, oby tak dalej a jak się czujesz???
Stary 2014-02-26, 21:10   #1035
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
dla mnie też, ale chyba nie ma innego wyjścia

jeszcze ciekawy skład ma Ziajka mleczko(?) spf 30, ponoć tylko filtry mineralne, bez chemicznych, ale nie wiem ile w tym prawdy

Lecę obejrzeć "Na dobre..." Dobranoc
Stary 2014-02-26, 21:12   #1036
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
z uwagi na to, że mój lekarz na ostatniej wizycie mi nie zlecił krzywej cukrowej to pomyślałam, że sama sobie to zrobię. Mam możliwość pożyczenia glukometru kupię tą glukozę (75g?, tak) i machnę kiedyś z rańca. Do kiedy powinno się to badanie wykonać? Jest jakiś termin?
Między 24 a 28. Ja też zrobiłabym na Twoim miejscu dla świętego spokoju Zbadaj na czczo, potem wypij glukozę (75g) i zbadaj drugi raz równo 2 h po wypiciu

Kusicie dziewczyny tymi pączkami, kusicie Może zrobię jutro, tylko pewnie zanim mąż wróci to już nic nie zostanie
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:17   #1037
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldi, a kupowałaś ten przyrząd do mierzenia? No wyniki masz piękne Ja sobie chyba zadzwonię do ginki i zapytam czy mogę to badanie zrobić sama, bo boje się, że będąc w laboratorium zwymiotuje, bo mam bardzo wrażliwy żołądek.

Berenika, wybacz
miałam pożyczony glukometr, bo do mojego już nie produkują pasków. Nie nastawiaj się na tą glukozę jak tolerujesz słodkie to to naprawde nie jest złe, tylko weź sobie cytrynkę i koniecznie WODĘ. po wypiciu tej słodszej lemoniady (dla mnie lepiej aby w zimnej wodzie tą glukozę rozmieszać) popij wodą, bo może Ci się odbijać na początku. Daj znać jak poszło

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

nie mnie tak denerwowała przy pierwszym dziecku, że teraz nie mam zamiaru jej używać. Zamierzam kupić taką plandekę na wózek
http://allegro.pl/daszek-przeciwslon...009112182.html
albo
http://allegro.pl/daszek-przeciwslon...949144862.html

Wy tu o jedzonku gadałyście a ja dziś byłam o śniadaniu 8:00 i 1 jabłku o 14:00 i dopiero o 20 zjadłam kanapki.... padam na zbity...
fajne to

no to dzisiaj poszalałaś z jedzonkiem teraz odpoczywaj już

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Ramona dajesz czadu

wciągnęłam dziś dwie tubki mleczka w tubce jak tak dalej pójdzie to z ksywki szczypiorek przejdę na salceson....
rozmieszać należy w 300 ml wody, dla mnei lepiej zimnej bo smak przypomina lemoniadę i dodaj sobie cytrynkę a kiedy należy wykonać to już dziewczyny odpisały.
Stary 2014-02-26, 21:19   #1038
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Jutro mam glukoze troche się boję dzisiaj zrezygnowałam ze słodyczy, co jest meeega ciężkie dla mnie yh byle do jutra
dobrze będzie, pamiętaj o cytrynce

Cytat:
Piszesz i masz

Jasna sprawa

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45345603]to może założymy sobie taki klub.?[/QUOTE]
Można

Cytat:
Wróciłam z ferii
Troszke zasmarkana,zachrypnieta i ciezsza o kilka kg chyba ale o tym jutro jak stane rano na wadze,teraz sie boje

Cytat:
Kurde, chyba jutro rano też pojadę na tą glukozę. Zobaczę, czy wytrzymam, jak będzie wszystko okej, to normalnie zrobię w laboratorium, a jak nie to zapytam ginki o badanie w domu Jak byłyście w laboratorium / przychodni to miałyście krew pobieraną z palca czy z żyły?
Z żyłki to co trzymać???
Stary 2014-02-26, 21:22   #1039
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nadrabiam nadrabiam az doszłam do postu że leci na Dobre i na Złe buuuu przegapiłam
Stary 2014-02-26, 21:24   #1040
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Co to jest takie dwie tubki mleka Ja do swoich dzisiejszych grzechów mogę zaliczyć - mleko z Nesquickami, KitKata, Twixa xxl, pół białej czekolady...hmm...czyżby tylko tyle..

Ramona
Jeśli chodzi o klub, to ja nie za bardzo wiem o co chodzi, ale jak sobie pomyślę, że dwa razy tyle bym musiała nadrabiać to
Póki co chodzę jeszcze do pracy, ale chyba lada moment przestanę, bo jakoś już mi ciężko wysiedzieć cały dzień i jeszcze później coś w domu zrobić...
W ogóle to zauważyłam, że szalejecie w 2 części, pierwsza ciągnęła się tyle czasu, a teraz już ponad tysiąc postów za nami
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:30   #1041
Monica80
Raczkowanie

Ja juz z lozka i to od dobrej pol godziny.. No nie wiem co sie ze mna dzieje ale totalnie nie mam energii ostatnio a dzisiaj to w ogole jakas wkurzona chodzilam...i pączek nie pomógł

Majkela - dzieki juz prawie zdrowi, Malemu antybiotyk pomogl szybko a ja jeszcze pokasluje, ale ogolnie do przodu

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Jakiegoś doła złapałam na wieczór, zjadłam pół białej Milki, kanapki i jestem głodna jak wilk, mogłabym jeść cały czas ;/ Do tego wkurzam sie już tym remontem, że nie mogę prawie nic pomóc, bo mi ciężko...nie wiem jak ja będę sprzątać to wszystko, przeprowadzać się, mój mąż jest bardzo niedokładny jeśli chodzi o jakiekolwiek sprzątanie i zrobi pewnie wszystko na odwal ;/ Denerwuje mnie, że jest mi coraz ciężej się schylać,strasznie się przy tym męczę, a wydawać ciągle polecenia to też tak niebardzo ;/ Co to będzie w III trym, jak brzuch będzie wielgaśny...a tu tyle zakupów jeszcze

Mam to samo... Chodze glodna, normalnie szperam po szawkach i z lodowki wszystko wyzeram. I mecze sie z byle czego. Po wyjeciu naczyn ze zmywarki zadyszke mam.... :/

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:31   #1042
bluesky89
Zakorzenienie

Majkela, tak, lody bakaliowe, bita śmietana i banany
Stary 2014-02-26, 21:33   #1043
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja jestem za klubem Np żeby zdjęcia można było na spokojnie wstawiać

A glukoza nie jest w smaku zła. Gorzej z samopoczuciem po godzinie u mnie było. Robiłam raz przed ciążą no i teraz znowu trzeba. Pójdę w środę za tydzień..

Zaaaabcia ogromnie współczuje choróbska...

A wiecie że już są mamy listopadowe? Ale leci ten czas
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:33   #1044
bluesky89
Zakorzenienie

Aldi, odezwę się jak wrócimy o ile się rano zbiorę
Stary 2014-02-26, 21:45   #1045
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dla mnie też

Cytat:
Jakiegoś doła złapałam na wieczór, zjadłam pół białej Milki, kanapki i jestem głodna jak wilk, mogłabym jeść cały czas ;/ Do tego wkurzam sie już tym remontem, że nie mogę prawie nic pomóc, bo mi ciężko...
Witaj w klubie
Co do remontu współczuję, mi było żal, że tż zasuwa maluje, a ja nie mogę mu pomóc (a zawsze malowałam). Przyszło do sprzątania i też nie wiele nie zaszalałam, nie mówiąc już o myciu okien itp.
-----------------------------------
Sola i Ramona gratuluję pierwszych miejsc

Objadłam się tortu, popiłam 3 kieliszkami picolo truskawkowe jest mi nie dobrze a jeszcze przeziębiłam dzisiaj zatoki
Normalnie wzięłabym ibuprom zatoki, a tak co mogę wziąć???

I jeszcze mam jedną prośbę na dobranoc do Was, co sądzicie o tych wózkach. Naszukałam się w necie wózków z przekładaną rączką i znalazłam te:
1)http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=1963
2)http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-4w...s-p-17435.html
3) http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-3w...s-p-17968.html
Cena mnie dobija, ale są fajniejsze niż mój upatrzony graco symbio

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Nadrabiam nadrabiam az doszłam do postu że leci na Dobre i na Złe buuuu przegapiłam
A ja sobie nagrałam i idę zaraz oglądać
Jutro masz powtórkę o 16

Cytat:
W ogóle to zauważyłam, że szalejecie w 2 części, pierwsza ciągnęła się tyle czasu, a teraz już ponad tysiąc postów za nami
Też się nie mogę nadziwić

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Majkela - dzieki juz prawie zdrowi, Malemu antybiotyk pomogl szybko a ja jeszcze pokasluje, ale ogolnie do przodu
To super i tak trzymać

Cytat:
Majkela, tak, lody bakaliowe, bita śmietana i banany
Dobra zamawiam, ale bez bananów

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A wiecie że już są mamy listopadowe? Ale leci ten czas
ło matko
---------------------
Dobra i ja spadam oglądać serial i przy okazji zobaczę co mam w paczce od kuriera Dobrej nocki
Stary 2014-02-26, 21:49   #1046
bluesky89
Zakorzenienie

Majkela, nie ma problemu
Stary 2014-02-26, 22:09   #1047
morin
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45346337]Jeszcze mam prośbę do kilku dziewczyn w kwestii podania mi płci dziecka, bo chyba przeoczyłam

[/QUOTE]

ja nie znam płci jeszcze

Berenika, Paradip trzymam kciuki

Edytowane przez morin
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:28
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:10   #1048
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam tylko glukozę, to pewnie tylko z palca mi pobierze
No to idziemy obie na glukoze powodzenia

Cytat:
Ramona dajesz czadu

Tak jak pisaly dziewczyny miedzy 24 a 28 tygodniem
dobranoc

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-26, 22:13   #1049
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
No to idziemy obie na glukoze powodzenia
wzajemnie
Stary 2014-02-26, 22:14   #1050
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:

Dla mnie każdy dzień tygodnia jest tłusty a pączki jem średnio co drugi dzień. Uwielbiam takie w środku z masą krówkową
poziomkka też tak mam... Ale lepsze to niż żebyś się miała sforsować... czasem chyba lepiej się nie przejmować i przymknąć oko...
Też ciągle się męczę i zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to mniej działam w domu, większe sprzątanie już nie dla mnie... mogłabym się za to wylegiwać całymi dniami i jeść jak nigdy mój tż też niedokładny i po remoncie dalej są niedomyte listwy od podłogi... muszę go przymusić, bo ja się tak głęboko nie schylę - o nie

Pierwsze słyszę o pączuszkach z masą korówkową? Gdzie je kupujesz? Za pączkami to ja tam średnio, ale masa korówkowa do mnie bardzo przemawia

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, że się wybrałaś i super że bez antybiotyku, oby tak dalej a jak się czujesz???
No trochę przy tej wizycie wymarzłam, ale przynajmniej wiem, że jest ok A ja ciągle w nocy ledwo żyję, mam brzydki katar, kaszel, ale liczę, że jakoś przejdzie. Popijam syrop z cebuli, psikam gardło tantum verde, jutro kupię syropek polecony przez Kakusię, do tego rozgrzewające herbatki, łóżeczko i może to choróbsko sobie pójdzie niestety po ostatnich rewolucjach żołądkowych z mlekiem, miodem i czosnkiem już nie ruszam tych specjałów

Cytat:
Między 24 a 28. Ja też zrobiłabym na Twoim miejscu dla świętego spokoju Zbadaj na czczo, potem wypij glukozę (75g) i zbadaj drugi raz równo 2 h po wypiciu
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
rozmieszać należy w 300 ml wody, dla mnei lepiej zimnej bo smak przypomina lemoniadę i dodaj sobie cytrynkę a kiedy należy wykonać to już dziewczyny odpisały.
Dziękuję to znaczy, że mam trochę czasu żeby się przekonać i może trochę ograniczyć słodycze do tego czasu

Cytat:
Co to jest takie dwie tubki mleka Ja do swoich dzisiejszych grzechów mogę zaliczyć - mleko z Nesquickami, KitKata, Twixa xxl, pół białej czekolady...hmm...czyżby tylko tyle..
No to lecimy równo

Bluesky89 widzę, że zamówień na deser przybywa. Ty to lepiej uważaj, bo narobiłaś takiej ochoty, że gdybym mogła to teleportowałabym się i zrobiła Ci nalot na dom ja uwielbiam banany zjadłabym nawet podwójną porcję... nie zasnę przez ten Twój deser co ja bym dała za takie cudo teraz

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:16
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości