|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cześć Dziewczyny
Ja się odzywam rzadko, bo z mojego telefonu jakoś mam problem z logowaniem, ale na koniec kwietnia dostanę nowy telefon, to mam nadzieję, że będę się udzielać częściej. Ale czytać to czytam Was regularnie i jestem na bieżąco ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt, współczuję chorób i życzę dużo zdrówka, cieszę się, że Wasze remonty idą do przodu Fajnie, że poruszacie dużo ważnych tematów, bo ja mam przy łóżku notes i sobie wszystko zapisuję i to mi bardzo pomaga przy kompletowaniu mojej własnej listy Jak już jestem na moment, to napiszę, co u mnie Czytając Was zazdroszczę Wam spacerów, zakupów, sprzątania i tego, że w ogóle robicie cokolwiek ja po ostatniej wizycie znów mam nakaz raczej leżenia niż robienia czegokolwiek (jakbym wcześniej miała inne zalecenia ![]() Moje dziecko też z tych nieruchliwych raczej, żadne rozmowy wychowawcze nie działają i czasem mnie tylko smyrnie od niechcenia, jak przyjdzie do liczenia ruchów, to chyba zamieszkam na IP . Czasem jest dzień, że pięknie się rusza, a czasem jest kilka dni, że tylko od czasu do czasu poczuję, że chyba się poruszyło.I ma do Was jeszcze prośbę o poruszenie dwóch tematów, których w sumie jeszcze nie było :1. KOMARY- będziemy rodzić dzieci w okresie spacerowo-grillowym i nie ma opcji, że ono będzie cały czas leżeć w wózku za moskitierą. Jak sobie radzić? Chodzi mi o zapobieganie i ewentualnie po ukąszeniu, czy takie maluszki się czymś smaruje/sprejuje czy raczej inne metody? 2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA- stosujemy coś (co?) czy raczej bezwzględnie chronimy przed słońcem i niczym nie smarujemy? Pozdrawiam i przesyłam buziaki |
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwal się zdjęciami po remoncie
|
|
|
|
|
#933 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 24 tc!!
Cytat:
Za to fajne "stożki" mi robi czasem z brzucha jak się wypina ![]() Cytat:
koniecznie pochwal się efektami
|
||
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia u fryzjera, obyś wyszła zadowolona ![]() Też się zastanawiałam co z komarami bo krem na słonko to trzeba mieć na pewno, są takie którymi można maluszki smarować, a z tymi paskudnymi komarami to nie wiem co robić...---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- poziomkka jeszcze chyba przyjdą takie solidne kopniaki ja tam się cieszę z każdego! Też czasami robią mi się takie stożki i jak pokazuje mężowi to on odwraca głowę, bo mówi, że to wygląda jakby coś się złego działo jak trzyma rękę to spoko, ale te wybrzuszenia go na razie przerażają
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie pomyślałam dziewczyny żeby te mamusie które nie odezwały się w tej części wątku zapisać na pierwszej stronie jako mamusie zaginione? Co myślicie?
Ja od kilku dni mam chyba zawirowania hormonów. Wszystko mnie złości, denerwuje, mam totalny zjazd emocjonalny. Wszystko biorę do siebie, w domu mnie masę rzeczy irytuje. Chyba czas się odciąć od wszystkiego co źle na mnie wpływa. Sorry że tu to pisze ale nie mam gdzie, komu się wyżalić nawet.
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka no to takie wyjście to wydarzenie!
ja pamiętam jak 2tyg temu w weekend - po tygodniu siedzenia w domu w dresie szykowałam się na pizzę do galerii to jakby to było jakieś wielkie wydarzenie Co do komarów - nigdy nie używałam przez okres letni jak się Dominika urodziła (czyli od czerwca) kremów itp - moskietera wystarczała Na słońce - ja miałam wtedy Nivea baby krem ochronny na słońce od 1 dni życia. Teraz albo on albo myślę nad Mustelą albo Biodermy. pochwalę się |
|
|
|
#937 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Brzuszki
![]() Kurde, już prawie południe, a ja ledwo oczy otwieram... [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać ![]() [/QUOTE] O, to ja mam jedno - jak pomóc sobie przy bólach kręgosłupa. Ale mam na myśli takie hardcorowe bóle, takie które nie pozwalają funkcjonować ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o smarowanie to nie mam pomysłu, nie wydaje mi się, żeby te kremy były wskazane od 1 miesiąca życia. Raczej będę unikać chodzenia w miejsca, gdzie tych komarów jest dużo (więcej niż w domu). Z noworodkiem na grilla nad jeziorem i tak nie pójdę ![]() 2. W ogóle nie planuję wychodzić przez pierwszy tydzień z dzieckiem, niech się najpierw aklimatyzuje w domu, a potem zobaczymy. Raczej będę unikać ostrego słońca, a z delikatnym sobie poradzimy budą albo jakimś kremikiem. Choć generalnie mam plan żeby na początku leżeć na leżaku na moim ukochanym balkonie, a dzidziuś tam ze mną w wózku albo leżaczku, będę mogła kontrolować ekspozycję na słońce. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Tak więc inna przyczyna, ale skutek znam i rozumiem.
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Dzisiaj mi się śniło, że miałam CC
![]() Wczoraj byłam u gina - wszystko dobrze, potem u dentysty - też wszystko dobrze, ale tu 100, tam 100, jakieś zakupy i wypłata topnieje w oczach ![]() Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany materacykami z IKEI ale do końca marca są wszystkie materace -10% Do tego byłam wczoraj w sklepie rtv/agd w sprawie pralki. Trafiłam na fajnego pana, wydawał się kompetentny, albo po prostu miał dobrą gadkę, a ja naiwna wszystko łykałam Mówił co gdzie jest produkowane, jak zbudowane, co się psuje, co się da wymienić, generalnie najbardziej polecał BOSCHA i BECO więc pewnie coś z tego zamówimy w marcu. Do tego zachwalał programy dla dzieci - mają 4 płukania. Mało tego, mówił że za jakieś 2 miesiące wchodzi pralka Samsunga, którą będzie można sterować smartfonem! Nie dla mnie taki bajer, no chyba że do tego byłby jeszcze jakiś robot, który mi to pranie włoży, rozwiesi i jeszcze wyprasuje![]() Zaraz uciekam do fryzjera, nadrobię jak wrócę! PA! |
|
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze wszystko ok i u dentysty też ![]() Udanego fryzjera
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia-
za skończony remont trochę odetchniesz teraz_Sylwia_-współczuje sampoczucia mam nadzieję, że nastrój się poprawiRybka- to jutro się upiększysz jeszcze wyjdziesz z domu to będzie na pewno udany dzień Jeżeli chodzi o komary to u nas nie ma, ale są takie muszki zielone, ja oczywiście zamontuje siatkę w okno, w łóżeczku będę zasłaniala baldachim to nic tam nie wleci a jak bedziemy jeździli na wieś do rodzinki będę miała zawodowych pilnowaczy, żeby nic nie latało koło Małego haha a na słoneczko na pewno coś kupię, ale jeszcze nie wiem co![]() Kamila- za obie wizyty to tam dobrze się zrelaksuj u Fryzjera![]() Poziomka- za kolejny tydzień
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa z komarami, muchami itp. robactwem powiedziała że moskitiera, może też być jakaś firanka. Czyli chyba też na początku niczego się nie używa. W domu powiedziała że w okna moskitiery i trzeba jakoś wytrwać. U mnie zwłaszcza bo my mieszkamy na ostatnim piętrze i nad nami jedynie strych i dach no i w lecie jest zazwyczaj sauna w pokoju. Na dworze jest lepiej niż w domu. No i mieszkamy tuż przy parku i do rzeki jest niedaleko więc komarów i nie tylko zawsze mamy pod dostatkiem |
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nie ma komarów prawie wcale, więc o to się nei martwię, w domu mamy siatki w oknach na wozku moskitiera takze chyba damy rade.
Z tymi firankami i moskitiero-podobnymi to bym uwazala, szczegolnie jesli ktos mieszka na poddaszu i jest goraco. Pod takim czyms robi sie strasznie duszno i moze to byc niebezpieczne dla noworodka. Kremy z filtrem powinno sie uzywam od 6 meisiaca zycia, zgadza sie, ale my np bylismy z naszym 4 miesiecznym synem w Grecji i nmimo czapeczek, parasolki i ubranka musialam go dodatkowo zabezpieczyc przynajmniej na buzce raczkach, nozkach. Bo wiadomo ze nie kladlam go na kocyku zeby sie opalal w sloncu ![]() Przez te dwa miesiace, czyli u na lipiec/sierpien bede tylko w domu, a w najwieksze upaly raczej nie bede nasloneczniac malej - czyli w godzinach 11-14 okolo. Wiec tutaj mysle ze te kremy nie beda potrzebne. Ja uzywalam Klorane, Hipp ma chyba tez krem od urodzenia, ale widzialam ze to byla 50. A ja bym blokerow u tak malych dzieci nie stosowala, no chyba ze maja alergie na slonce. 10-30 SPF moim zdaniem wystarczy. |
|
|
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
te o ładowności od 7 kg sa produkowane w PL i mają rozbieralne bębny, tzn. że jak nawali łożysko, to nie trzeba będzie od razu wymieniać całego bębna za 600 zł niestety Bosch pralki o mniejszej ładowności - ma klejone i produkowane w Chinach, zwłaszcza trzeba uważać na serię WAA. Co do innych marek się nie wypowiem, bo tylko w tym temacie studiowałam przed zakupem swojej pralki
|
||
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
trochę? ojjjj baaardzo
![]() Cytat:
one nie wnikają w skórę, one mają chronić na zasadzie odbicia lustrzanego...Nie wyobrażam sobie nie stosować żadnego, wychodziłam z Dominiką z rana a potem popołudniu, a promienie przedostają się również przez chmury, czy w cieniu... Berenika - możesz zapisać jedno pytanie ode mnie? Sposoby na przyśpieszenie porodu ![]() I jakbyś mogła zapytać od którego tygodnia ciąży ona uważa, że można pić herbatkę z liści malin? bo słyszałam dużo rozbieżnych info to samo dotyczy oleju lnianego - dużo rozbieżności, ciekawa jestem co na to położna
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a pamiętacie, że wiecie że jutro tłusty czwartek
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193] jakie tabletki Ci przepisał?[/QUOTE]
Dostałam zalecenie magnezu i luteiny. Teraz jeszcze postaram się wiecej leżeć i sie oszczędzać...
|
#947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ja mam taki ucisk i właśnie lekarz mówi, że taka moja uroda, że młoda ma mało miejsca no i biorę magnez i nospę[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Hej, fajny miałam dzisiaj dzień Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść . Od marca ma być niby joga, ale to chyba za ciężkie jak na ciążę Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie [/QUOTE] Pytania pospisuj, te o których piszemy, zobaczymy co na to położna ![]() ![]() Szkoda, że nie ma zajęć. Co do jogi, musiałabyś pójść na zajęcia jako obserwator i pogadać z instruktorem, czy taka forma ruchu jest dobra dla ciężarnej ![]() Cytat:
Jak tam zdrowi już jesteście???I jak tam glukoza??Smakowała:brzyda l:?? Oczywiście za wyniki.
|
|||
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam!
i zamierzam troszke nadgonić jedzenia, bo taka okazja....
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#950 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiecznie głodna![]() Cytat:
![]() Na rzecz właśnie lekkiego, z przekładaną rączką itp.. Jedyny plus tego wózka, to że jest super czołgiem w zaspy śnieżne i na plażę idealny ![]() Szkoda, że o tych butelkach się nie zgadałyśmy wcześniej. Trudno i na szczęście zamówiłam tylko jedną anty z czujnikiem właśnie na spróbowanie ![]() Gratuluję skończonego remontu Cze kamy na foty![]() Cytat:
![]() 1. My mamy moskitiery w oknach, więc temat owadów w domu rozwiązany. Na spacer używaliśmy takich nalepek na wózek przeciwko komarom i kleszczom, do kupienia w aptece, a jak synek spał przed domem na budkę kładłam firankę. 2. Co do ochrony też się zastanawiam. W dzień między 11-15 nie będziemy na pewno wychodzić na dwór, a w pozostałych godzinach chyba nie potrzeba. Na wakacje planujemy jechać przełom sierpnia/września nad polskie morze i smażenia na plaży nie będzie. No, ale ja i tak będę miała w domu kremik dla starszego więc w razie czego go użyję ![]() Gratki ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
![]() chociaz my już od poniedziałku zaczęliśmy pączkowo, codziennie do kawy, dzisiaj też, więc jedziemy cały tydzień na pączkach a co raz się żyje, tylko raz w roku tak można ![]() bo normalnie to nie lubię pączków i nie jadam ich ![]() super ![]() ale będziesz miała dziś rozpakowywania |
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na komary przeciw ukąszeniom Ziaja ma coś dla małych dzieci, ale nie pamiętam od którego miesiąca. Moja córka czerwcowa i nie stosowałam niczego aż do sierpnia, a po ukąszeniu Dapis. |
||
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze truskawki pierwszy raz takie dobre kupił także polecam truskawki z kauflanda !!Idę dziś z mamuśka na miasto chciałabym kupić małej kolejny ręczniczek bo na razie mam jeden.Jeszcze zapomniałam napisać : Gratuluję kolejnych tc oraz udanych wizyt
|
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka wypłata ![]() Co do snu, to ja też miałam niezły, ale on na forum się nie nadaje ![]() Pan w sklepie mądrze mówi ![]() Miłej wizyty ![]() Cytat:
z moim tż-tem mogłabyś sobie pogadać![]() Słyszałam, że się dzisiaj nudzisz, to zapraszam do siebie ![]() mamcia przyniosła nam malutkie, cieplutkie domowej roboty pączunie![]() ---------------------------- Dobrze, że dzisiaj obiadek mam, mogłam z młodym polatać po dworku i posprzątać 4 szafki w kuchni
|
||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wpadaj do mnie w zimie to już chyba z 7 słoików poszło
|
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zapomniała, że dzisiaj ur mojej młodszej siostry i tort, który sama wczoraj zrobiłam, więc u mnie też na słodko prawie cały tydzień ![]() A z paczki cieszę się jak dzieciak Cytat:
|
||
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe z chęcią, jeszcze taki miodek świeżutki, nie skrystalizowany
znajomemu w ub. r. wymarła połowa pszczół i jest lipa z miodem, a tylko on zaufany był ![]() normalnie jak za niczym tak tęsknię za miodem Cytat:
![]() hehe ja moge tylko 1 kg przytyc na miesiąc, a już przytyłam +0,5 kg, do wizyty daleko, trzeba będzie spalić te pączki, ciekawe czy skakanie na piłce wystarczy ? |
|
|
|
|
#959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do kremów z filtrem to można od pierwszych dni( a wg mnie trzeba) używać filtrów w 100% mineralnych. Chyba srokao polecała z Biodermy jakiś.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam pamiętam Myslę o tym od kilku dni ![]() Cytat:
Ja mam w salonie moskitiere i teraz zrobimy jeszcze w sypialni i w pokoju małego. Tylko u mnie to duży wydatek bo ja mam wszędzie okna balkonowe...I musi mieć ta moskitiera system otwierania bo inaczej na balkon nie wyjdę.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A do dzisiaj w tesco jest promocja na chusteczki nawilżane, pieluchy, płyny Jelpa i pieluchy tetrowe. Kupiłam pieluszki jedynki i dwójki, chusteczki, płatki kosmetyczne dla niemowląt, patyczki do uszek, myjkę i płyn Jelpa. Tetrowe jakieś takie liche i cienkie były więc nie brałam. |
||||
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my za moskitiery na zwykłe okna zapłaciliśmy prawie 500 zł, a to liczą metr bieżący po obwodzie, a jak jeszcze otwierane, to doliczają za mechanizm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

i jestem na bieżąco
Czytając Was zazdroszczę Wam spacerów, zakupów, sprzątania i tego, że w ogóle robicie cokolwiek
. Czasem jest dzień, że pięknie się rusza, a czasem jest kilka dni, że tylko od czasu do czasu poczuję, że chyba się poruszyło.
:

koniecznie pochwal się efektami
bo krem na słonko to trzeba mieć na pewno, są takie którymi można maluszki smarować, a z tymi paskudnymi komarami to nie wiem co robić...
13.07.2013 

za wyniki.
i zamierzam troszke nadgonić jedzenia, bo taka okazja....

mamcia przyniosła nam malutkie, cieplutkie domowej roboty pączunie

my za moskitiery na zwykłe okna zapłaciliśmy prawie 500 zł, a to liczą metr bieżący po obwodzie, a jak jeszcze otwierane, to doliczają za mechanizm