|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Ana***,widziałam na Allegro od nawet 130 zł do 300zł z groszem
Słyszałam opinię,że wiele kobiet kupowało te za 180 zł i praktycznie nie było żadnej różnicy Więc nie znaczy to,że im droższe tym lepsze. Ja dopiero wyniki robię w tym tygodniu,więc nie wiem czy mam dobre(zawsze mam anemię) a teraz przy super ciśnieniu 100/40 czuję,że znowu mam... I biorę Vitaminer mimo,że ginka mi powiedziała,że racjonalne żywienie przede wszystkim to biorę to też dla własnego komfortu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do witaminek to na dniach kupię Femibion 2
Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-02-26 o 19:01 |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ci powiem małaPaulina chociaż, ja co wizytę będę miała badane piersi ze względu na mojego włokniaka
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
No ja też na każdej wizycie siadam na fotel na badanie, pomimo iż usg mam zawsze robione na leżance. A piersi w ciąży nie miałam jeszcze badanych, może dlatego że usg piersi robiłam we wrześniu.
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wszystko zalezy tez od wyników Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, ze kolejne usg bedzie koło 20 tygodnia ale to wiesz kwestia indywidualna kazdego ginekologa
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Ja od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciązy biorę witaminy, lekarz polecił mi omegamed optima, kupiłam dwa opakowania ale stwierdziłam że są jednak trochę drogie więc teraz kupiłam sobie witaminer prenatal.
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewne też sobie je kupie ale jeszcze nie teraz
|
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedział dokładnie to samo ![]() Metamfetmina ciesz się, że nie masz objawów ciążowych (tych negatywnych). Mi jest już naprawdę ciężko. Codziennie wymioty i 24 na dobe mdłości. Męczę się szczególnie od godziny 16 do późnych godzin nocnych. Prawie nigdzie nie wychodzę bo zaraz czuję, że się porzygam (sorcia za takie brzydkie określenie) Oczywiście staram się wychodzić na spacery i do sklepu trochę, bo zwariować można w tym domu ale co to za wyjścia... także to ja ci zazdroszę tej bezobjawowej ciąży I powiem ci że moja przyjaciółka ma dwójkę pięknych i zdrowych bobasków i przy ani jednym nie wymiotowała ani nie było jej niedobrze. Miała piękne wzorowe ciaże. Także głowa do góry Szoonka śliczniutka dzidzia Brawo i gratulacje ![]() A ja zaraz wpiszę się na liste, bo najpierw musiałam was nadrobić hehe Ale dzisiaj macie powera z tym pisaniem ![]() My dzidzie na 90% poczelismy dzień przed sylwestrem. Postanowiliśmy, że od grudnia się nie zabezpieczamy i co ma być to będzie. No i jest Swój pierwszy test zrobiłam 26dc, oczywiście wiedziałam że nic nie wyjdzie bo ja mam cykle bardzo długie tzn 30-34dni a więc i owulke miałam późno, ale ciekawość była silniejsza. Drugi test wykonałam 29dc o 4:30 rano bo mi się siusiu zachciało hehe i jakiś tam chyba cień cienia był ale że byłam zaspana to myslałam że nic nie ma i wyrzuciłam go do śmieci i poszłam spać. A potem jak wstałam to wyjęłam ten test ze śmieci, patrze a tam dwie kreski Ale mówie sobie pewnie przekłamane bo po czasie. No a potem na następny dzień kolejny test i juz nie było wątpliwości hehe ![]() W ogóle dziewczyny, ważyłam się dzisiaj na wadze i co? Od 15 stycznia schudłam 6 kilo Trochę dużo.. ale mam nadzieje, że przejdą mi mdlości, wróci apetyt i wszystko bedzie w porządku.
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba się Wam imię Lilianna czy Liliana ?
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Misstic,chyba za dużo w tyłku mam i dlatego tak narzekam na ten brak mdłości,bo gdybym je miała to bym marudziła,że chcę żeby minęły
![]() Współczuję Ci tych dolegliwości,bo jednak wiele uniemożliwiają w życiu codziennym :/ Mi ginka mówiła,że to normalne chudnąć w ciąży(widzisz ja nie wymiotuję a schudłam pół kilo) a co dopiero jak ktoś ma problemy żołądkowe ciągle. Niestety,mniej jesz więcej zwracasz i bilans wychodzi na zero Ale już niedługo nastaną te lepsze czasy-II trymestr Oby były lepsze bez tych wszystkich mdłości dla niektórych i oczywiście bez zmartwień dla większości panikar ![]() 88Ekaterina88,mi się podoba Liliana i brałam to imię pod uwagę,ale oczywiście Papi powiedział tylko oschłe- niet.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-02-26 o 20:53 |
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczynki
![]() Dawno mnie nie było ale dopiero od dwóch dni wróciłam do normalności. Co prawda wymiotów nie miałam ale mdłości mnie męczyły tak ze nie miałam ochoty na nic. Po pracy wracałam wpadałam na wątek zobaczyć co u Was i szłam spać. Co do poczęcia to u nas zapłodnienie nastąpiło 4 stycznia no może 3 wczoraj zaczęłam 11 tydzień i już nie mogę doczekać się usg które mam 13 marca. Jak patrze na Wasze zdjęcia to od razu mam banana na twarzy takie to urocze i rozczulające to moja druga ciąża ale przeżywam ją jak pierwszą hehehe![]() jutro mam wizytę, dziś założyłam sobie kartę ciązy bo jutro nie bardzo mam jak się wyrwać na dłuższe posiedzenie u położnej bo przez urlopy jesteśmy tylko dwie na zmianie, ważyłam się i startuję z wagą 51kg od początku nie przytyłam ani grama. Gratuluje Wszystkim dziewczyną ich pięknych bąbelków a tym które czekają na usg by czas Wam szybko zleciał
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w 9 tygodniu to mój powiedział, ze nie ma sensu dalej brać kwasu foliowego bo on już spełnił swoje zadanie, a teraz mogę się przestawić na witaminki (zresztą w nich tez jest kwas foliowy). W sumie macie rację nie ma to jak zdrowa żywność, ale ja akurat ta z mdłościami i brakiem ochoty na jedzenie, wiec suplementacja witaminami na pewno mi sprzyja skoro niewiele co jem choć po samej tabletce mnie mdli, więc nieraz odpuszczam i biorę co drugi dzień ![]() Cytat:
![]() Mi się podoba. nawet się zastanawialiśmy nad takim ale... mam takie ale że moja teściowa choć tak nie ma na imię to wiele na nią woła Lilka no i jakoś dziwnie ![]() Poza tym podoba mi się jeszcze Zuzia, Natalia, Hania, Majka, Maria - te popularne... ale też podoba mi się Aniela, Łucja, Laura i Klara co sądzicie na temat tych 4 ostatnich?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-02-26 o 21:13 |
||
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Ana mnie sie podoba Łucja- miałam tak na bierzmowaniu
w de niestety nam odpada :P Klara też ciekawe Aniela i Laura dla mnie odpadają
|
#2626 |
|
Przyczajenie
|
Ana z tych czterech najbardziej przypadła mi do gusty Łucja
u nas dziewczynka będzie Zosia a chłopczyk Adam
|
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Klara może być, reszta niestety mi się nie podoba, tak samo jak Liliana
Ale każdy ma swoje zdanie i dobrze. Bo jakby na świecie same Leny albo Kuby chodziły to by nudno było
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowo mój synek nie spał całe usg przez 30 minut. Na samym początku usg leżał bardzo grzecznie wiec lekarz mógł sprawdzić wszystkie parametry. Pózniej ślicznie pokazał nóżki paluszki, przeciągały się i obracał. Pod sam koniec wyciągnął kciuk pokazał ze jest ok i poszedł spać ten film to najlepszy film jaki w życiu oglądałam
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
No tak każdy ma swoje wybrane imiona a o gustach się nie dyskutuje
![]() My mamy dla córki Zuzia dla syna nic nie wybraliśmy bo nic nam się nie podoba ![]() Idę już do łóżka bo padam dziś... dobranoc dziewczyny
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też mdli od tabletki... Więc też sobie odpuszczam czasem. Moja corcia jest Majka<3. Aniela niet. Trzy pozostałe bardzo ładne,zastanawiam się,czy Klara jakoś zdrobnic idzie. Dziewczyny muszę założyć konto ma Google,zeby dopisać się do listy? Niestebilna dostane zaproszenie?
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie musisz Jak jest ktoś zalogowany już na gmailu to wejdź na główną strone googla i wyloguj tego kogoś. A tam już normalnie bedziesz mogła się wpisać na liste
|
|
#2632 |
|
Raczkowanie
|
anesh_ nie musisz zakładać konta. Wystarczy wejść w link na pierwszej stronie i dopisać się na liście
.
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Też byłam dziś na prenatalnych i niestety nasze wyniki nie są dobre. Nie będę się tu rozpisywać, jutro na spokojnie opiszę wszystko w klubie.
|
#2634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle tych Zuziek ostatnio ![]() Cytat:
Klarusia, Klarcia, Klareńka, Lara, Larusia, Larcia ![]() sama nie wiem ![]() nie trzeba zakładać konta |
|||||
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym poprosiła o to zaproszenie jeśli można
![]() A może do tej tabelki dodać jeszcze termin porodu wg usg? Bo na ostatnim usg u mnie to była różnica aż osiem dni;/ i jak pisze o wielkości dzidzi to już nie wiem które tyg wpisywać. Ogólnie raczej liczę wg usg bo wydaje mi się bardziej wiarygodne... My też będziemy mieć Zuzie (jesli będzie dziewczynka), jest ich na świecie już dużo, na szczęście u nas w okolicy nie jest aż tak popularne. Edytowane przez justyna_1202 Czas edycji: 2014-02-26 o 21:59 |
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Ana***, Laura najbardziej mi się podoba
Ale Natalia i Hania to nasze faworytki,do tego dochodzi też Julka i tak z tych 3 imion sobie wybieramy Kto wie,może we dwie będziemy miały dzidzie o takim samym imieniu Ja na pewno zainwestuje,nie ma bata Stetoskop też mi się przyda,bo podobno da się przez to usłyszeć,wyczuć sama nie wiem jak to nazwać ruchy dziecka Bez tego moja ciąża przebiegnie w stresie albo na wizytach co tydzień u innego lekarza a potem po porodzie mops,matka w psychiatryku i koniec Misstic,haha dokładnie. Krzykniesz "Kuba" a tu się dwudziestu odwróci Też tak chciałam dać,ale pies mojej mamy(niby nasz,ale bardziej jej) ma na imię Kuba i moja mama mówi,że to jej synuś,więc tak trochę głupio mi dziecko nazwać.... Tak samo z Oliwkami,Julkami,Zuziami i Lenkami Chociaż Julka mimo wszystko bardzoo mi się podoba a jest ich chyba najwięcej w ciągu ostatnich paru lat to i tak czuję,że dam mojej córce tak na imię,bo mam słabość i gdzieś to mam,że w klasie będzie miała z 5 swoich imienniczek. ania9106,ooo Widać malec pokazał,że jest ok i żeby mama się nie przejmowała super.zazdrosnica0,mam nadzieję,że z tymi wynikami to tylko pomyłka albo nic groźnego
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. Słyszałam o kilku przypadkach gdzie badanie wyszło źle, a dziecko urodziło się całkowicie zdrowe :Kciuki:
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro napisz. Pamiętaj że to statystyka, nic pewnego. Trzymaj się ciepło! |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo słyszałam !!
Dlatego też nie chcę za bardzo robić tego badania,bo będę niepotrzebnie się martwić czy to przez całą ciążę czy do czasu aż wszystko wyjdzie czarno na białym... A często się zdarza,że zachodzą pomyłki w czasie usg genetycznego. Z całego serca wierzę,że u Ciebie to pomyłka.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Słyszałam opinię,że wiele kobiet kupowało te za 180 zł i praktycznie nie było żadnej różnicy 

ale jak pokazalam temu ginowi wyniki to powiedzial ze sa dobre i to najwazniejsze i robic nie musze poki co

I powiem ci że moja przyjaciółka ma dwójkę pięknych i zdrowych bobasków i przy ani jednym nie wymiotowała ani nie było jej niedobrze. Miała piękne wzorowe ciaże. Także głowa do góry
Brawo i gratulacje