|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Kate, brak słów - trafi Ci taka "lekarka", co to w pacjencie człowieka nie widzi i się zwyczajnie znęca.. Mam nadzieję, że rzeczywiście te okropne wspomnienia odchodzą w dal ![]() Ważne, że na zdrowiu Majki się to wszytsko nie odbiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
kate1623 współczuję porodu, życzę, by Twoja dzidzia była cudowną nagrodą po takim cierpieniu
i tak sobie pomyślałam, że dzięki Bogu zrobili ci CC, a nie vacum znalazłam przepis na pieczone pączki Przepis i zaraz robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy robicie depilację intymną kremem do depilacji? Nie chce mi się męczyć z maszynką, ale trochę boję się zeby nie zaszkodzić dzidzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak trochę bardziej na poważnie - też myślałam, że za dużo ale jak położna mówiła że ok i jeszcze skarpetki kazała dodać to chyba nie jestem nadopiekuńcza ![]() Cytat:
Cytat:
Oglądałam dziś ten wózek http://tablica.pl/oferta/wozek-dziec...tml#32c758f878 i jak nie znajdę nic lepszego to chyba się zdecyduję. Jedyny jego mankament to waga. Ale z tego, co się zorientowałam większość tych wielofunkcyjnych dużo waży ![]() Lecę do wyrka, jakiś serial sobie 'zapodam' na uśpienie, dziś pół nocy nie spałam... Wszyscy wokół (no, poza najbliższymi) każą mi się wysypiać póki mogę a ja jak na złość spać nie mogę. A o tej porze moja Niuśka wykonuje tańce wygibańce w brzuchu ![]() ![]() Spokojnej nocki i do jutra! ![]()
![]() |
#3695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Wtajemniczenie
|
kate jestem w szoku!
![]() ![]() dobrze, że to juz za tobą i poród szybko sie zapomina, ale trauma zostaje. co za babsztyl ![]() byłaś bardzo dzielna!!!brawo! ![]() ja nie wiem jak to zniosłaś ![]() całuski dla Majeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Castia jak po wizycie?? Dał Ci coś gin na tego dziada bo ciekawa jestem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Wtajemniczenie
|
czbasia pytałam gina o hemoroidy.
zalecił mi Posterisan albo Procto- Glyvenol są podobno i w czopkach i w maści. |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Wtajemniczenie
|
po wizycie tak....
![]() cyt" stwierdzam u Pani pełną gotowość do porodu" ![]() rozwarcie około 2cm, szyjka rozpulchniona, skrócona ![]() ![]() Filip waży niby 3700g ![]() ![]() Malwinka miała 3450g. chyba go miodem tak utuczyłam bo zeżarłam 2 całe słoiki spadziowego w ciązy ![]() ![]() posłuchałam ostatni raz serduszka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- virginia wózek zły nie jest ale szwagierka ma podobny teraz i dla mnie strasznie męczące to ze nie ma skrętnych kół. jak zjezdza w jedną stronę to go trzeba przestawiać na wlasciwe tory a wazy nie mało. Ela masz cudownego męża i córcię - tworzycie super rodzinkę ![]() tylko jej nie rozniańczcie tym noszeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Raczkowanie
|
Castia dajesz dajesz!!!
czbasia a mi lekarz przepisał posterisan h czopki, trzy szt i zniknął dziad. Reszte zostawiłam na potem a hasło Rodzic po ludzku to niestety nie w naszej rzeczywistosci. Nasze córki beda miały lepiej
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-02-26 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Wtajemniczenie
|
od kilku dni odczuwam straszne parcie na odbyt
![]() niczym w trakcie porodu. denerwuje mnie to ![]() ma ktoras tak? ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- przede mną jeszcze koziemleko i baja_86 - puszczam dziewczyny przodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() Kate widzę, że miałaś podobne przeżycia w związku z porodem, bardzo CI współczuję, nie ma nic gorszego niż wytrzymać do końca porodu SN i urodzić cesarką ![]() ![]() ![]() Mała ma problemy z brzuszkiem, bardzo długo muszę ją odbijać po karmieniu. Wczoraj koncert 4 h bo ja miałam biegunkę, a ona zatwardzenie , więc dałam czopka. Okazuje się, że muszę mieć dietę ścisłą i pomału wprowadzać pokarmy. Mała ciągle cyckoni (nawet teraz), ale mam dużo mleka ![]() ![]() ![]() Mamy już mały rytm dnia, wszystko się układa w całość. Każdej z was życzę, by nawet najgorszy poród został wynagrodzony kruszynką ![]() Miło was zobaczyć znowu. ![]() Co do pampersów to BabyDreamy okazały się super i dokupiłam 2 paczkę korzystając z promocji. Mała nie kupka , ale dużo sika, a dla niej pampers jest za długi i uraża w pępek, BD pod tym względem na plus. Zużywamy około 7 pampersów dziennie. Alicja nie lubi wycierać pupy chusteczkami, woli ciepłą wodę z białym jeleniem i waciki. Pępek psikam Octaniseptem i czyszczę zwykłymi patyczkami do uszu. Do nosa sól morska i Frida są niezastąpione. Dziecko nie lubi grzebania w nosie, a fridą rach ciach i babole wyciągnięte. Przebieramy się ze 2 razy dziennie. Tetrówek idzie też 2 dziennie. Dziś robiłam pranie, ale bardziej nasze rzeczy, a małej przy okazji. Dużo ubranek jeszcze jest za dużych mimo jej 55 cm długości. Najlepiej mi zakładać kaftanik+ śpiochy, lub samego pajaca. Niczym jej nie smaruję po kąpieli i pupę tylko na noc, lub po kupie Bephantenem . Z rad praktycznych polecam do szpitala dużo wody brać i mnóstwo przekąsek energetycznych. Mi w dniu porodu od rana kazali być na czczo i wieczorem w trakcie kolacji rodziłam, więc nic nie dostałam, to zjadłam batona muesli i ciastka, ale polecam zabrać duuuużo więcej jedzenia. Przy KP chodzę głodna non stop. Do szpitala oprócz wkładów porodowych polecam zabrać długie i miękkie, grube podpaski, np. Naturella. Po 2 dniach noszenia podkładów bella mama dostałam odparzeń na szwach , mimo higieny. Po zmianie na podpaski kolosalna różnica. To chyba tyle co się rozpisałam. Jak znajdę chwilę to wrzucę jutro fotkę małej. POzdrawiam was kochane i dla potrzebujących brokułek ( były u mnie na obiad, ale ja nie jadłam z wiadomych względów) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3705 |
Raczkowanie
|
Castia nie gadaj głupot wpychaj się ewentualnie rodźcie razem
![]() a szyjki Ci zazdroszcze ![]()
#3706 |
Zakorzenienie
|
witajcie po kilku dniach nieobecności. nie dam rady nadrobić. depresja przedporodowa mnie dopadła, spadek formy i średnie wieści u gina w pewnym momencie.
dziś już jest zdecydowanie lepiej. i na dzisiejszej wizycie też w sumie ok. rozwarcie prawdopodobnie jest na 1 cm, szyjka mięciutka i sporo skrócona. Tętno małej w porządku. skurcze też coraz silniejsze, ale na tym etapie to normalne zupełnie. w końcu do tp 17 dni zostało. Kolejne ktg w pt. Gin się śmiał, że znalazłam sobie na nie patent i przysypiam i się wyciszam. No ale co zrobić, skoro te pół godziny pod ktg to jedyna możliwość do poleżenia w ciągu dnia. Wszystkim nowym Mamusiom serdecznie gratuluję!!! 19.02 obfitował nam w dziewczynki i zrobiło się różowo ![]()
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Kate, Justi współczuje porodów... Boziu mam nadzieję, że mój plan z cc wypali.
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
Lewek, teraz już jest lepiej i w sumie ciaża donoszona praktycznie. a w pt znów skaczące tętno Kornelki, duże skurcze. w sb po południu bardzo słąbo mi się zaczęło robić, prawie zemdlałam i tak jeszcze hormony mi szaleją + remont (już ku końcowi zmierzający, tylko ile razy można sprzątać to samo
![]() najważniejsze, że dziś już się wyciszyłam i jest lepiej duzo, to i na wizaż mogę wrócić
#3709 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to sie rozpisalam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzielne dziewczyny jesteście :brokuł: Cytat:
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zadomowienie
|
Kate no masakra to mało powiedziane
![]() ![]() ![]() Thidien mogliby sobie darować takie komentarze ![]() Asialll o.O pogrzało gościa!? Na żywca oczyszczanie ![]() Castia ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
Ela, JustLbn - jeszcze raz gratulacje mamuski, fajnie, ze zaczyna Wam sie ukladac i ze macie takie silne wparcie w TZtach
![]() Kate - straszne co piszesz, w glowie sie to nie miesci, szacun, ze to przetrwalas. Maja Ci to teraz wszystko wynagrodzi ![]() Co do lyzeczkowania, to ja po porodzie mialam na zywca, ale pd wplywem emocji bolu nie czulam, za to widzialam falujacy brzuch z powodu skrobania i to bylo mega dziwne uczucie. Za to po poronieniu taki sam zabieg robili mi w pelnej narkozie, malo tego, uprzedzajac, ze to zabieg na slepo robiony i rownie dobrze moge sie nie obudzic za chwile, a dopiero po 2h na innej sali bez macicy. "To jak? Wyraza pani zgode???". Masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Wtajemniczenie
|
Lewek a ty masz CC na zyczenie?
![]() maggie teraz będzie juz tylko lepiej - dobrze ze wszystko się w miarę unormowało. oby tetno Kornelki również nie szalało! ![]() dziękuję dziewczyny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Justi przykro mi że też miałaś taki ciezki poród ![]() ![]() zgadzam się co do OXY - strasznie nakręca bóle ![]() ale było -minęło ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-26 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela87 maż się zakochał w Oleńce ![]() ![]() Cytat:
![]() a dziecko ogromne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
trzeba wybierac te które w składzie nie maja rumianku bo to on lubi dzieciatka uczulac
#3716 |
Zakorzenienie
|
Wprawdzie mój Gin mówi ze mam wskazanie że względu na krótki odstęp czasu od tamtej cc. Ale jeszcze nie wiem co powiedzą w klinice w której zamierzam rodzić, a do której jadę w przyszłym tygodniu na wizytę. Tak czy siak chce cc
![]() Maggie no to dobrze ze samopoczucie lepsze. Oby remont się już skończył bo to musi być bardzo męczące, i to z dzieckiem, i to kobiecie w ciąży. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
dziekuje , faworki mniam mniam oj tak masz racje wiosna człek ozywia sie , a w tym roku szczególnie bo cały czas jesien ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Kate, masakra, normalnie masakra
![]() nie wiem, co napisac, dobrze, ze juz jestes w domu i masz takie wsparcie w mezu. Sciskam mocno ![]() JustiLbn ciesze sie, ze milej wspominasz porod. Duzo radosci z Twoja Kruszynka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3719 | ||
Zadomowienie
|
Tylko na szybko, nie zdążyłam wszystkiego przejrzeć bo wpadły koleżanki z pracy na wizytację :p
Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupowałam marmoladę z róży w Simply w normalnej cenie. Resztę poczytam już jutro bo mąż krzyczy, że z nim czasu nie spędzam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wsk.zróz.obj. płytek (PDW) mam 79,2 % przy normach 25,0 — 65,0 i od jakiegos czasu Limfocyty mam ¯ 18,2 % przy 19,0 — 48,0
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.