|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień raczej nic się nie zapisze. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że Mikołajek jest już z Tobą Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze. Jak dojdziesz do siebie to poproszę o wiećej info o szpitalu i opiece
|
|
#3574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moze teraz tez mi zrobi... Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Ela wielkie gratulacje
Mikołajku witaj na świecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
ale się działo, ogromne brawa dla mamuś:
JustLbn Trisdom Emilka śliczna , buziaczki dla malutkiej a dzisiaj: elunka88 Gratuluję, Mikołaj buziaczki dla ciebie Lewek "nie krępuję się", jak mi coś leży na sercu to i z buzi wyskoczy zaraz. Więc rodzinka napewno będzie pamiętała o starszej córci. Dziękuję dziewczyny za odp. w sprawie usuwania tych plam. Pozłaziło prawie wszystko po nocnym namaczaniu w sodzie a potem pranie waniszu i 60 st. w pralce. Ciuszki się nie skurczyły a wybielały. A ja dzisiaj spałam na czuja i o 5 ubzdurało mi się że mała się nie rusza i że coś nie halo jest, Więc zaczęłam ją szturać, zjadłam gumy córci rozpuszczalne, przeważnie to skutkowało na nią i nic. Poszłam się napić mleka i nic. Po jakieś godzinie włączyłam muzykę w tel i przyłożyłam do brzucha no i .... kop chyba się wkurzyła kruszynka moja, ale co ja zrobię. No to tyle. Miłego dnia życzę
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-02-26 o 09:13 |
|
|
|
#3578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wysypie dziewczynek mamy kolejnego wątkowego chłopca ![]() Cytat:
Masz już małą, jak Wam idzie poznawanie się? Jak karmienie?
|
||
|
|
|
#3579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE ! Czekamy na fotki Mikołaja, dawajcie znać co u Was w wolnych chwilach jak je tylko znajdziecie![]() ja mam dzisiaj za sobą ciężką noc, od 3 do chyba conajmniej 4.30 nie mogłam spać, później kilka razy budził mnie taki dziwny jakby ból brzucha.. ![]() i głowa tak mnie boli, że coś strasznego..
|
|
|
#3580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
virginia ja mam wózek 2w1 firmy NN używany. Myślę że mimo wszystko warto zainwestować w gondole żeby dziecku się wygodnie leżało
Edzia400 ale przeżycia za 37tydzelunka88 gratulację!!!! Wspaniała wiadomość ![]() trisdom ciekawa jestem jaka Twoja Emilka będzie czekam na wieści
|
|
|
|
#3582 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zdarzały mi się tylko plamy na cyckach jak byłam sama i nagle się strasznie zatęskniło za Niuniem i np zapomniałam wkłądekPrawdziwe wyzwanie było jak zaczęliśmy rozszerzać dietę Do tej pory mu się zdarza przytulić (i wytrzeć o mnie) z buzią po jedzeniu![]() Cytat:
Moja mama po pracy była zmęczona, przebierała się z żakietów i innych i wkładała byle co w sumie... Oczywiście są różne sytuacje, różnie się przeżywa ciążę i różne są dzieci, i różnie się kobiety czują po porodzie, ale na podstawie moich doświadczeń twierdzę, że da się wyglądać ok Nie chodzi mi o codzienne bieganie w szpilkach (chyba że ktoś lubi ) i pełnym makijażu, ale już umyte włosy i ogólne zadbanie jest wskazane. To zreszta dobrze robi młodej mamie na samopoczucie. Mi się po porodzie bardzo chciało dobrze wyglądać![]() Cytat:
![]() Cytat:
SERDECZNIE GRATULUJĘ!!! Super wieści. I z Twojego opisu wygląda, że nie było tak źle |
|||||
|
|
|
#3583 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem co napisac - tak strasznie sie ciesze!!! Trzymaj sie kochana i ucaluj synka od ciotek ![]() Cytat:
za szybka adaptacje Cytat:
Ja jak wiem ze bede siedziala calutki dzien w domu sama i nikt nie bedzie mnie odwiedzal ani ja nigdzie nie bede wychodzic to po prostu nie mam ochoty jakos szczegolnie o siebie dbac. Ladne ciuchy wtedy oszczedzam, a jesli chodzi o makijaz to dla samej siebie nie musze sie malowac, a jak TZ wraca z pracy to juz praktycznie trzeba go zmywac ![]() Takze podziwiam kobiety ktore o siebie dbaja bedac gospodyniami domowymi - ja do tego potrzebuje spotkan z ludzmi... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-26 o 09:53 |
||||
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Elunka no to szybko poszło! Mówiłam, że będziesz tulić synka prędzej ode mnie! Serdecznie gratuluje i zazdroszczę! Witamy Mikołajka
Cytat:
Jeśli chodzi o wózki, to ten z linku jakoś do mnie nie przemawia. My postawiliśmy na wózek 2w1, po zakupieniu odpowiednich adapterów możemy zamontować na nim również fotelik. Wózek jest dość ciężki, ale to akurat mi nie przeszkadza, bo mieszkam w domu i nie musze go wnosić po schodach. |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciąży przestałam zwracać uwagę jak wyglądam częsciowo, ale to wynika z mojego niedomagania na jej końcówce. Nie biegnę umyć włosów i pomalować się dla męża żeby dobrze wyglądać. Nie zmienia to faktu, że szalenie, SZALENIE zazdroszczę kobietom które potrafią mieć tak silną wolę że nawet w takim okresie, albo okresie po porodzie pragną dobrze wyglądać. Myślę że po porodzie też będę za wszelką cenę chciała wrócić do stanu gdy czułam się "ładna", "szczupła". Podsumowując tę ciąże na 10 dni przed terminem wiem, że przeszłam ją w dużej depresji, nigdy nie byłam taka smutna i sfrustrowana mimo że szalenie cieszy mnei moje dzieciątko. Chcę już być sobą, chcę żeby cieszyło mnie kupienie sobie wystrzałowego ciucha i obcięcie włosów. Cieszę się że rodzimy w porze gdy wychodzi słonko, gdy przed nami cały rok ciepełka bo zima nas oszczędziła (u mnie w mieście jej WCALE nie było w tym roku) i może to sprawi że poczuję się lepiej. Marzę już o kupnie nowych rzeczy i póki co bardzo wyidealizowałam okres gdy dziecię się narodzi...dlatego jak czytam zmagania dziewczyn to zastanawiam się jak to będzie
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
w końcu chłopak! gratulacje Elunka!
![]() ![]() jak porody tak przebegają to już się mniej boję napisz cos wiecej jak odpoczniecie![]() nadzwyczajna to się zanudzisz w tym szpitalu, dobrzer chociaż że pomogli Ci na tA opuchliznę Trisdom córcia słodka
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
cześćććć
![]() o jaaaaaa ile dzieci!!!!! Trisdom gratuluje serdecznie emilka jest cudna! ![]() JustLbn również gratuluję!!!! duzo zdrówka dla maleńkiej ELUNKA oooo witamy MIKOŁAJKA!!! super że to juz za Tobą! gratuluję Wam serdecznie! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-26 o 10:12 |
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!
Cytat:
ale beda jak wroci. pare wsi od nas jest piekarnia w ktorej robia rewelacyjne paczki!!! z budyniem, adwokatem, smietana, różą, czekolada..... kazdy kto tam przejezdza obowiazkowo wstepuje na paczusia. faworki tez lubie, juz chamsko sie do siostry wprosilam przed wizyta u gina mowiac ze młoda chetnie by pokosztowala faworkow (tesciowa im robi faworki co roku)
|
|
|
|
|
#3589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A tu na poczatek dnia takie wiadomosci Ja mialam troche stresujacy ranek, zostawilam Natalke w domu, obudzil mnie jej placz, okazalo sie ze uszko boli Teraz spi, mam nadzieje, ze to nie bedzie zapalenie Cytat:
gratuluje serdecznie kochana teraz bedzie miec troche czasu dla siebie Cytat:
zebyscie szybko zlapaly ten sam rytm dobrze, ze sie wyspalas Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
baja zazdroszczę takiego lekarza. widać że kobieta z sercem na dłoni
![]() no to czekamy na Jasia ![]() tygrysek ja zrobię chyba rogaliki z marmoladą ![]() albo faworki - nie wiem ![]() nadzwyczajna trzymaj się tam ![]() czbasia też mi wylazł hemoroid!!! dziś mam wizytę i gina to zapytam co z tym robic! wrrr virgina ten wózek co pokazałaś nie nadaje się za bardzo dla noworodków. to jest typowy wózek spacerowy -parasolka. nie jest rozkladany na płasko. my kupilismy 2w1 + fotelik maxi cosi |
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę się ogarnąć do tego lekarza - dżizasss jakie to już męczące
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
czy się stoi czy się leży 2 stówy się należy!
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam że jak uderzę w stół Castia się odezwie
(ale skorzystać nie chcesz ![]() |
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Im mniej tym lepiej, myślę że max. jakieś 4o0zł więc w grę wchodzą raczej tylko używane. 2. Tak, będę musiała, i raczej będę robić to sama a zaznaczam, że jestem po 2 operacjach kręgosłupa więc teoretycznie nie mogę podnosić nic ponad 3 kilo więc chcę, żeby był jak najlżejszy. A zauważyłam, że te 2/3 w 1 są niestety z reguły ciężkie. 3. Jeśli chodzi o koła to chyba te duże, pompowane są najlepsze? Chciałabym, żeby były też skrętne i wózek wygodny 'w prowadzeniu' żebym się z nim 'nie kaleczyła' sama na podwórku. Wiem, że lepsze na początek byłyby te z gondolą ale niektóre spacerówki są rozkładane w zasadzie do pozycji leżącej, jeśli nie całkiem na płasko to prawie i wczoraj pytałam o to położną i ona twierdziła, że to nawet lepiej jak dziecko nie leży całkiem na płasko, ważne tylko, żeby cały kręgosłup leżał na tym samym poziomie, że nie można np. wcisnąć poduchy itp. pod samą główkę. Natomiast zupełnie na płasko dziecko nie powinno leżeć bo wtedy żołądek będzie wyżej niż główka (tak mi to tłumaczyła położna) więc już sama nie wiem . Zresztą wózek wózkiem ja mam ciągle obawy co do fotelika bo tam to dopiero jest nachylenie i jakoś nikomu nie przeszkadza, że dziecko nie leży w nim zupełnie na płasko .Ja akurat jestem wyczulona w tej kwestii bo sama miałam 2 operacje kręgosłupa i dużo z nim kłopotów więc.... Dzieciątko urodzi się już praktycznie wiosną więc zimno mu być nie powinno. Cytat:
Nadzwyczajna trzymaj się dzielnie w szpitalu, ja też ich nie lubię i chcę tam spędzić jak najmniej czasu i już ubolewam nad faktem, że przed cc trzeba się kłaść na 3 dni przed . Szkoda, że nie masz 'do kogo ust otworzyć' ale jest chociaż net . Ja nie mam internetu w swoim fonie więc na czas pobytu w szpitalu nie będę mogła nawet do Was zajrzeć. Trzymam kciuki za resztę badań i za szybko powrót do domku .elunka88 ogromne gratulacje!!!!! dla dzielnej Mamusi i Mikołajka! Poród miałaś chyba nie najgorszy i dość szybko - super! I fajnie, że ginka spisała się na medal. Dużo zdrówka dla Ciebie i synka Raport z wizyty położnej: Była to położna środowiskowa i dowiedziałam się, że będę już pod jej opieką, tzn. po porodzie też ona przyjdzie. Mówiła, że zwykle przychodzą jak najszybciej po ale że równie dobrze mogę do niej zadzwonić i ona np. będzie mogła od razu zdjąć szwy w domu, żeby już nie ciągać się do szpitala więc pewnie tak zrobię . Rozmawiałyśmy o wielu rzeczach (nawet tej spacerówce, o czym pisałam wyżej ), sporo mówiła o KP, bardzo mnie do tego namawiała, choć ja i tak jestem za i mówiła, że nawet jeśli początkowo są z tym problemy po cc to i tak ważne żeby przystawiać maluszka do cyca, żeby uczył się samego 'chwytu', oswajał z cycem itd. Mówiła, że najgorsze co można zrobić to dać mu od razu butelkę ze smoczkiem bo wtedy trudno mu się będzie przyzwyczaić do cyca. Najpierw więc pewnie będzie dokarmiany w szpitalu ale strzykawką. Okazało się też, że wcale nie trzeba u mnie brać ubranek, oliwek itp a nawet pieluszek tetrowych. Nie wiem skąd więc takie informacje (tak mówiła koleżanka mojej mamy, której córka chodzi do SN i będzie rodzić w tym samym szpitalu), jedna położna mówi tak, druga inaczej? Pokazywałam jej też mój, tzn. dzieciątka strój na wyjście i mówiła, że jest ok, nie twierdziła, że za dużo tych warstw, zresztą mówiła, że zawsze np. sweterek mogę zdjąć, a i kazała jeszcze dodać skarpetki. Co do pielęgnacji, mówiła żeby dzieciątko kąpać co 2 dzień a co dzień tylko przemywać miejsca które się pocą - za uszkami, pachwinki, pod paszkami. Je i pupcię przemywać wacikami/watą i przegotowaną wodą a chusteczek używać tylko na wyjścia. Dowiedziałam się też, że niestety teraz na naszym położniczym jest remont i że przenieśli tam część laryngologii i ogólnie jest niezły bajzel ) i jeśli wszystko z mamą i dzieckiem ok to na 4 dobę po cc wypuszczają ze szpitala. To chyba wszystko , jak mi coś się przypomni to napiszę.A! Mówiła jeszcze, że kosmetyki Johnson's najczęściej uczulają. Zmykam załatwiać sprawy bo już i tak jestem spóźniona. Miłego dnia
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, zobaczcie sobie to:
http://www.buzzfeed.com/lyapalater/t...ether-will-hur |
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to się zastanowię
|
|
|
|
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Co za wieści z samego rana! Elunka ogromne gratulacje, wzruszyłam się normalnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale na nic więcej nie miałam sił. Ja też się cieszę, ze będzie wiosna, inna motywacja niż jesienią/zimą. A co do ciuchów to chodzę od ładnych paru miesięcy w tym samym i marzę o tym żeby spalić te łachy, ale jeszcze trochę pochodzę...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Wszyscy znajomi sie śmieją, że mam niezłą datę na poród.

ja chodzę prywatnie i jeszcze nie miałam zleconego
W dzień raczej nic się nie zapisze. 
nacieli mnie i szycie troche bolalo.

Zdarzały mi się tylko plamy na cyckach jak byłam sama i nagle się strasznie zatęskniło za Niuniem i np zapomniałam wkłądek
za szybka adaptacje 
? Będzie się nadawał?