|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Kate, brak słów - trafi Ci taka "lekarka", co to w pacjencie człowieka nie widzi i się zwyczajnie znęca.. Mam nadzieję, że rzeczywiście te okropne wspomnienia odchodzą w dal Ważne, że na zdrowiu Majki się to wszytsko nie odbiło |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
kate1623 współczuję porodu, życzę, by Twoja dzidzia była cudowną nagrodą po takim cierpieniu
i tak sobie pomyślałam, że dzięki Bogu zrobili ci CC, a nie vacum znalazłam przepis na pieczone pączki Przepis i zaraz robie
|
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy robicie depilację intymną kremem do depilacji? Nie chce mi się męczyć z maszynką, ale trochę boję się zeby nie zaszkodzić dzidzi
|
|
|
|
#3694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym ostatnio, przynajmniej tu, się ochłodziło. A to, że wiosna idzie to żaden argument. Rok temu Wielkanoc była biała a Boże Narodzenie nie .A tak trochę bardziej na poważnie - też myślałam, że za dużo ale jak położna mówiła że ok i jeszcze skarpetki kazała dodać to chyba nie jestem nadopiekuńcza .Cytat:
Cytat:
Oglądałam dziś ten wózek http://tablica.pl/oferta/wozek-dziec...tml#32c758f878 i jak nie znajdę nic lepszego to chyba się zdecyduję. Jedyny jego mankament to waga. Ale z tego, co się zorientowałam większość tych wielofunkcyjnych dużo waży . Jutro jeszcze lecę obejrzeć 3 ale on są już sporo droższe (ten by oddali za 300, a te są po 450) a do lekkich też nie należą.Lecę do wyrka, jakiś serial sobie 'zapodam' na uśpienie, dziś pół nocy nie spałam... Wszyscy wokół (no, poza najbliższymi) każą mi się wysypiać póki mogę a ja jak na złość spać nie mogę. A o tej porze moja Niuśka wykonuje tańce wygibańce w brzuchu . A! Kupiłam jej dziś ochraniacze na łóżeczko, tylko łóżeczka jeszcze nie mam . Ale kupię chyba sosnowe, drewniane, trochę zaokrąglone (takie łukowate) i dorobię do niego chyba od razu płozy - będzie jak kołyska a kołyska zawsze mi się marzyła. Już się orientowałam i razem z materacem (kokos) kosztowałoby mnie 220zł. Drogo?Spokojnej nocki i do jutra!
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
kate jestem w szoku!
i gdzie tu ma miejsce hasło rodzić po ludzku dobrze, że to juz za tobą i poród szybko sie zapomina, ale trauma zostaje. co za babsztyl ![]() byłaś bardzo dzielna!!!brawo! ![]() ja nie wiem jak to zniosłaś ![]() całuski dla Majeczki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Castia jak po wizycie?? Dał Ci coś gin na tego dziada bo ciekawa jestem??
|
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
czbasia pytałam gina o hemoroidy.
zalecił mi Posterisan albo Procto- Glyvenol są podobno i w czopkach i w maści. |
|
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
po wizycie tak....
![]() cyt" stwierdzam u Pani pełną gotowość do porodu" ![]() rozwarcie około 2cm, szyjka rozpulchniona, skrócona ![]() Filip waży niby 3700g matko boska - dużo! ![]() Malwinka miała 3450g. chyba go miodem tak utuczyłam bo zeżarłam 2 całe słoiki spadziowego w ciązy ![]() posłuchałam ostatni raz serduszka ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- virginia wózek zły nie jest ale szwagierka ma podobny teraz i dla mnie strasznie męczące to ze nie ma skrętnych kół. jak zjezdza w jedną stronę to go trzeba przestawiać na wlasciwe tory a wazy nie mało. Ela masz cudownego męża i córcię - tworzycie super rodzinkę tylko jej nie rozniańczcie tym noszeniem myślę ze jeszcze kilka dni a wszystko się unormuje
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Castia dajesz dajesz!!!
czbasia a mi lekarz przepisał posterisan h czopki, trzy szt i zniknął dziad. Reszte zostawiłam na potem a hasło Rodzic po ludzku to niestety nie w naszej rzeczywistosci. Nasze córki beda miały lepiej
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-02-26 o 21:10 |
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
od kilku dni odczuwam straszne parcie na odbyt
![]() niczym w trakcie porodu. denerwuje mnie to ![]() ma ktoras tak? ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- przede mną jeszcze koziemleko i baja_86 - puszczam dziewczyny przodem
|
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() Kate widzę, że miałaś podobne przeżycia w związku z porodem, bardzo CI współczuję, nie ma nic gorszego niż wytrzymać do końca porodu SN i urodzić cesarką ![]() Mała ma problemy z brzuszkiem, bardzo długo muszę ją odbijać po karmieniu. Wczoraj koncert 4 h bo ja miałam biegunkę, a ona zatwardzenie , więc dałam czopka. Okazuje się, że muszę mieć dietę ścisłą i pomału wprowadzać pokarmy. Mała ciągle cyckoni (nawet teraz), ale mam dużo mleka Mamy już mały rytm dnia, wszystko się układa w całość. Każdej z was życzę, by nawet najgorszy poród został wynagrodzony kruszynką Miło was zobaczyć znowu. Co do pampersów to BabyDreamy okazały się super i dokupiłam 2 paczkę korzystając z promocji. Mała nie kupka , ale dużo sika, a dla niej pampers jest za długi i uraża w pępek, BD pod tym względem na plus. Zużywamy około 7 pampersów dziennie. Alicja nie lubi wycierać pupy chusteczkami, woli ciepłą wodę z białym jeleniem i waciki. Pępek psikam Octaniseptem i czyszczę zwykłymi patyczkami do uszu. Do nosa sól morska i Frida są niezastąpione. Dziecko nie lubi grzebania w nosie, a fridą rach ciach i babole wyciągnięte. Przebieramy się ze 2 razy dziennie. Tetrówek idzie też 2 dziennie. Dziś robiłam pranie, ale bardziej nasze rzeczy, a małej przy okazji. Dużo ubranek jeszcze jest za dużych mimo jej 55 cm długości. Najlepiej mi zakładać kaftanik+ śpiochy, lub samego pajaca. Niczym jej nie smaruję po kąpieli i pupę tylko na noc, lub po kupie Bephantenem . Z rad praktycznych polecam do szpitala dużo wody brać i mnóstwo przekąsek energetycznych. Mi w dniu porodu od rana kazali być na czczo i wieczorem w trakcie kolacji rodziłam, więc nic nie dostałam, to zjadłam batona muesli i ciastka, ale polecam zabrać duuuużo więcej jedzenia. Przy KP chodzę głodna non stop. Do szpitala oprócz wkładów porodowych polecam zabrać długie i miękkie, grube podpaski, np. Naturella. Po 2 dniach noszenia podkładów bella mama dostałam odparzeń na szwach , mimo higieny. Po zmianie na podpaski kolosalna różnica. To chyba tyle co się rozpisałam. Jak znajdę chwilę to wrzucę jutro fotkę małej. POzdrawiam was kochane i dla potrzebujących brokułek ( były u mnie na obiad, ale ja nie jadłam z wiadomych względów)
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Castia nie gadaj głupot wpychaj się ewentualnie rodźcie razem
a szyjki Ci zazdroszcze
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie po kilku dniach nieobecności. nie dam rady nadrobić. depresja przedporodowa mnie dopadła, spadek formy i średnie wieści u gina w pewnym momencie.
dziś już jest zdecydowanie lepiej. i na dzisiejszej wizycie też w sumie ok. rozwarcie prawdopodobnie jest na 1 cm, szyjka mięciutka i sporo skrócona. Tętno małej w porządku. skurcze też coraz silniejsze, ale na tym etapie to normalne zupełnie. w końcu do tp 17 dni zostało. Kolejne ktg w pt. Gin się śmiał, że znalazłam sobie na nie patent i przysypiam i się wyciszam. No ale co zrobić, skoro te pół godziny pod ktg to jedyna możliwość do poleżenia w ciągu dnia. Wszystkim nowym Mamusiom serdecznie gratuluję!!! 19.02 obfitował nam w dziewczynki i zrobiło się różowo
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Kate, Justi współczuje porodów... Boziu mam nadzieję, że mój plan z cc wypali.
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek, teraz już jest lepiej i w sumie ciaża donoszona praktycznie. a w pt znów skaczące tętno Kornelki, duże skurcze. w sb po południu bardzo słąbo mi się zaczęło robić, prawie zemdlałam i tak jeszcze hormony mi szaleją + remont (już ku końcowi zmierzający, tylko ile razy można sprzątać to samo
najważniejsze, że dziś już się wyciszyłam i jest lepiej duzo, to i na wizaż mogę wrócić
|
|
#3709 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
juz niedlugoCytat:
Cytat:
to sie rozpisalam
|
|
|
#3710 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzielne dziewczyny jesteście :brokuł: Cytat:
za wizytęSent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Kate no masakra to mało powiedziane
Thidien mogliby sobie darować takie komentarze Asialll o.O pogrzało gościa!? Na żywca oczyszczanie Castia ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, JustLbn - jeszcze raz gratulacje mamuski, fajnie, ze zaczyna Wam sie ukladac i ze macie takie silne wparcie w TZtach
![]() Kate - straszne co piszesz, w glowie sie to nie miesci, szacun, ze to przetrwalas. Maja Ci to teraz wszystko wynagrodzi Co do lyzeczkowania, to ja po porodzie mialam na zywca, ale pd wplywem emocji bolu nie czulam, za to widzialam falujacy brzuch z powodu skrobania i to bylo mega dziwne uczucie. Za to po poronieniu taki sam zabieg robili mi w pelnej narkozie, malo tego, uprzedzajac, ze to zabieg na slepo robiony i rownie dobrze moge sie nie obudzic za chwile, a dopiero po 2h na innej sali bez macicy. "To jak? Wyraza pani zgode???". Masakra. |
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek a ty masz CC na zyczenie?
![]() maggie teraz będzie juz tylko lepiej - dobrze ze wszystko się w miarę unormowało. oby tetno Kornelki również nie szalało! ![]() dziękuję dziewczyny czekamy na jakąś akcję ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Justi przykro mi że też miałaś taki ciezki poród ![]() ![]() zgadzam się co do OXY - strasznie nakręca bóle ![]() ale było -minęło
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-26 o 22:31 |
|
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela87 maż się zakochał w Oleńce może już powoli zaczyna wyczuwać jakiś rytm? ![]() Cytat:
![]() a dziecko ogromne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba wybierac te które w składzie nie maja rumianku bo to on lubi dzieciatka uczulac
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Wprawdzie mój Gin mówi ze mam wskazanie że względu na krótki odstęp czasu od tamtej cc. Ale jeszcze nie wiem co powiedzą w klinice w której zamierzam rodzić, a do której jadę w przyszłym tygodniu na wizytę. Tak czy siak chce cc
![]() Maggie no to dobrze ze samopoczucie lepsze. Oby remont się już skończył bo to musi być bardzo męczące, i to z dzieckiem, i to kobiecie w ciąży. wysłane z fona
|
|
|
|
#3717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
dziekuje , faworki mniam mniam oj tak masz racje wiosna człek ozywia sie , a w tym roku szczególnie bo cały czas jesien ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
wsio przygotowane nawet fotelik
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Kate, masakra, normalnie masakra
nie wiem, co napisac, dobrze, ze juz jestes w domu i masz takie wsparcie w mezu. Sciskam mocno JustiLbn ciesze sie, ze milej wspominasz porod. Duzo radosci z Twoja Kruszynka Cytat:
i trzymam kciuki
|
|
#3719 | ||
|
Zadomowienie
|
Tylko na szybko, nie zdążyłam wszystkiego przejrzeć bo wpadły koleżanki z pracy na wizytację :p
Cytat:
Cytat:
Z tego co czytałam przy wpisach na blogu nie wszystkim przypadły do gustu, ale moim zdaniem są pyszne.Ja kupowałam marmoladę z róży w Simply w normalnej cenie. Resztę poczytam już jutro bo mąż krzyczy, że z nim czasu nie spędzam
|
||
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wsk.zróz.obj. płytek (PDW) mam 79,2 % przy normach 25,0 — 65,0 i od jakiegos czasu Limfocyty mam ¯ 18,2 % przy 19,0 — 48,0
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

a poza tym ostatnio, przynajmniej tu, się ochłodziło. A to, że wiosna idzie to żaden argument. Rok temu Wielkanoc była biała a Boże Narodzenie nie
. Jutro jeszcze lecę obejrzeć 3 ale on są już sporo droższe (ten by oddali za 300, a te są po 450) a do lekkich też nie należą.
. A! Kupiłam jej dziś ochraniacze na łóżeczko, tylko łóżeczka jeszcze nie mam 
i gdzie tu ma miejsce hasło rodzić po ludzku