|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Mi też się wydaje, że to okaże się tylko strachem
![]() tak czy siak wysylam dobre fluidy ktore dzisiaj mnie opanowały ![]() Dobranoc
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie po czym się to stwierdza? mówią że coś jest nie tak, bo u tylu a tylu % dzieci chorych przezierność była wyższa i np. nie było kości nosowej.
Pomyłki jako tako w pomiarze być nie musiało. To jest tak, że niektóre dzieci zdrowe też mają wyższą przezierność i wcale to nic nie oznacza, a czasem z kolei tak, że chore mają niską, wydaje się że jest ok, a urodzi sie chore. Ostatnio czytałam o dziewczynie która ma troje dzieci i u każdego z nich na badaniu wykryto brak kości nosowej, u każdego z trojga dzieci! i rzeczywiście, geny były po tacie i po prostu ich noski miały inny kształt, były płaskie, czy coś w tym rodzaju, a wszystkie troje zdrowe ![]() Zdaje sobie jednak sprawę, ze każda chce aby wyszło jej w normach bo to powoduje spokój ducha i każdej z nas tego życzę
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
zazdrosnica0 trzymaj się
![]() Dziewczyny ja znam przypadek w druga strone,gdzie kobitka,wiek 35lat robila badania prenatalne nieinwazyjne i inwazyjne,wszystkie wyniki miala idealne,a dziecko sie urodzilo chore ![]() Mi TŻ każe zrobic te badania bo dziewczyna jego dobrego kumpla robila...dla swietego spokoju.... Ale ja chyba nie chce...
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę do klubu
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam trzy strony: do 82 i dość.
chcę tylko napisać, że dziś o 16 mam usg prenatalne i mieszane uczucia: z jednej strony się cieszę, bo dawno usg nie miałam, może się płeć ukaże, z drugiej taki lekki niepokój czy będzie ok, jak zareaguję jeśli coś wynajdą. i jak na teraz najważniejsze dla mnie: czy będzie przez brzuch, czy dośrodkowe bo się naczytałam na necie, że jak po 11 tyg, to przez brzuch, chyba że będzie słabo widać, to dopochwowe. inne że tylko przez brzuch. inne że takie i takie robią. i teraz już nie wiem. no przygotowana jako tako jestem, ale nie psychicznie on nie chce widzieć jak mi ktoś tam gmera. ja w sunie też bym się czuła nieswojo-dwóch facetów naraz jeszcze mnie nie oglądało byłam w pracy i nie rozumiem tego-ruch jak na marszałkowskiej ale potem się unormowało. bo zwykle przez tydzień to cisza i spokój jest.odpowiem dopiero jutro, bo zaraz po wizycie wracam, przebieram się i znów do pracy. miłego dnia
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Na pęczki jest takich przykładów,że dziecko rodzi się zdrowe mimo,że badania wyszły źle no i na odwrót niestety też czasem tak bywa...
bezaczek7,powodzenia Będzie wszystko okeeej Ja jak chodziłam do babki to mojemu Tż to nie przeszkadzało,żeby iść ze mną na wizytę a teraz na wieść o tym,że idę do faceta,to już jakoś się nie pali,żeby iść Jeszcze 8 dni i wizyta Ja chyba nie wytrzymam Ale dobra i tak 5 dni szybciej Jeszcze śniło mi się,że koleżanka mi usg robiła takim mini sprzęcikiem Ehh już się doczekać nie mogę.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
A my się witamy w 14 tygodniu
nadrobilam wszystkie posty a teraz czas żeby się ogarnąć i iść na jakieś zakupy bo pączki same się nie zrobią :p a i jak bym mogła prosić o zaproszenie do grupy zamkniętej to byłabym wdzięczna :thumbup:Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dość że co rusz ktoś będzie Cie badal (oczywiście możesz sie na to nie zgodzic) to jeszcze przy końcówce porodu nagle na salę zleci się kilkanaście osób ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Mi się podoba Łucja i jak będzie dziewczynka to tak będzie miała na imię )
|
#2650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie bardziej odpowiada imię Liliana - może dlatego że mam siostrę o tym imieniu. Co do zdrobnienia to Lilka nie lubiła jak się wołało - akceptowała tylko Lila ![]() A w pracy mam dziewczynkę Liliannę ;-) Cytat:
Można zdrobnić Klarcia. My dla dziewczynki imię Alicja wybieramy. Dla chłopca Jan - ale do tego imienia nie jestem przekonana na 100%. Poproszę o dołączenie mnie do klubu. Wcinacie pączki? ;-) ![]() Ja dopiero wyskoczę do piekarni. Smażyć sama nie będę... Lenistwo...
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana.
Wstalam dzisiaj rano patrze za okno a tu surprise. .. a wczoraj bylo 14 stopni. Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
niedawno wstałam po męczących dwóch dniach... zjadłam barszczyk czerwony na śniadanie
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja
Mialam okropna noc,obudzilam sie o czwartej i tak mnie bolal brzuch jakbym sie czyms zatrula normalnie myslalam ze mi rozwali bebechy od srodka![]() po jakims czasie przeszlo,teraz jest ok ale i tak dziwnie...co to bylo ![]() Niestabilna hehe a u mnie cieplo ![]() jutro usg
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mnie dopisac do listy:
God of War 20, Natalia, 24 lata, ok Rzeszowa, kolejna wizyta w marcu (nie ustalona dokladnie), termin porodu wg OM-18.09.2014, przewidywana płeć (czuję dziewczynkę), BMI prawidłowe, przyrost wagi 0kg, dlugosc dziecka w 8t0d: 1,14 mm, leki: kwas foliowy, euthyrox 75, imie dla córki Zuzia, dla syna jeszcze nie wybrane
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie dziewczyny,
chciałabym dołączyć do Was ![]() jestem w 10 tyg. to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem w 7 tyg. w zeszłym roku, lecz szybko mogliśmy się znowu starać i udało się maluszka już widziałam na USG dwa razy, kolejną wizytę mam 3 marca w poniedziałek - już się nie mogę doczekać.Serduszko już widziałam na pierwszej wizycie jak byłam w 6 tygodniu. Mam nadzieję że tym razem dzidzia będzie się dobrze rozwijać i będziemy mogli ją powitać na świecie ![]() a wizyty mam co 2 tygodnie bo moja ginka chucha na zimne.... teraz będzie już 3 ![]() jak narazie biorę folik i pregna dha termin z OM to 29.09.2014 - może urodzić się w rocznicę ślubu 22.09
Edytowane przez elizka_m Czas edycji: 2014-02-27 o 10:02 |
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ja się tak nie bawię. Jak siedzę tu cały dzień to nie ma nikogo a jak nie mam czasu wejść to 1000 postów nastukacie i nadrobić Was ciężko ![]() Zjadłam pączka i strasznie mi niedobrze. Miałam chęć na drugiego, dobrze, że się powstrzymałam. Ostatanio mam tak, że cokolwiek bym nie zjadła to zaraz czuję się tak strasznie ciężka... Mam teraz dwa stany - albo ociężała po jedzeniu (wieczorem ostatnio trochę sobie bełtam ) albo mega głodna. I tak to się kręci.TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE DZISIEJSZE WIZYTY! proszę o późniejsze zdanie relacji ![]() małaPaulina - ja jadę na usg genetyczne w poniedziałek, płacę ok 250zł/20 min. wizytę Monia - szok! Aleś się kobieto napracowała! ![]() Anesh - rozumiem. Przecież może się czuć całkiem nieźle, nawet w 9 msc oby upałów nie było! ![]() Ana - bo z głodem to jest tak - jeżeli nie jesz regularnie co 3-4h w zależności od potrzeb (najlepiej węgle złożone) to zaczyna Ci spadać cukier we krwi i zaczynasz odczuwać głód. Te spadki są o tyle niedobre, że wtedy jak coś się zje (a to najczęściej są jakieś węgle proste) to są wyrzuty insuliny. A jak utrzymujesz stały poziom cukru we krwi, to ta insulinka też jest na stałym poziomie (a jak wiadomo insulina jest anabolikiem i sprzyja odkładaniu tłuszczyku). Mi na szczęście bóle głowy już minęły, ale w zeszłym tyg. chyba z 3 dni mnie trzymało. elizka - witaj! No nic czytam Was dalej. Na 12 do fryzjera włosy farbować i trochę podciąć co nie co bo aż wstyd... |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek a ginekolog pozwolił Ci farbować włosy
![]() Mój kategorycznie zabronił (mimo, że i tak nie farbuję)
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
Co do objawów ciążowych to na początku żadnych aż się dziwiłam, ale zaczęło się około 3 tygodnie temu. Co prawda tylko raz wymiotowałam ale jest mi non stop nie dobrze, mam okropne nudności czy zjem coś czy nie to i tak jest mi nie dobrze. Piersi bolą od jakiś 2 tyg., brzuch już nie boli tak często ale bywały dni że bolał dosyć mocno, ginka mówiła że macica się rozciąga i żeby się nie przejmować póki nie ma plamień.
A tak w ogóle to od około 9 lat cierpię na migrenę i leczę się na nią, ale że staraliśmy się o dzidzię więc od ponad pół roku nic nie biorę. Teraz w ciąży głowa boli mnie codziennie, bywają dni że głowy nie mogę podnieść a tu trzeba jakoś w pracy funkcjonować. Szczerze to mam już dość tego bólu bo nic na niego nie mogę poradzić i czasami jest mi naprawdę ciężko Mam wielką nadzieję że II trymestr przyniesie ulgę.
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, witam cieplutko po dość długiej nieobecności
Starałam się podczytywać na bieżąco, gorzej było z pisaniem Obiecuję poprawę Jesteśmy już w II trymestrze, na szczęście (jak wszyscy mnie na około informowali) to jest ten piękniejszy trymestr Co prawda z I-wszym żegnaliśmy się w "wielkim stylu" (Bleeeh) no ale jest już dobrze Znalazły się siły na zwleczenie z łóżka, a nawet na wyjścia na basen, częstsze spacery i generalnie - wracam do żywych Dopisałam się do listy. Cytat:
Mogę prosić o zaproszenie do klubu? ![]() Cytat:
Te badania nie są nieomylne, wszystko będzie dobrze!Szoonka gratuluję udanej wizyty. ![]() Ja po swojej ostatniej z jednej strony jestem mega happy (wcześniej na usg widziałam tylko pulsującą plamkę a tu już 6cm człowieczek, nawet paluszki u rąk liczyliśmy A wzruszenie Małża - bezcenne) a z drugiej strony jestem niezadowolona, bo ani jednego zdjęcia nie dostałam ![]() Uciekam do cukierni, od tygodnia chodzą za mną faworki, i dziś jest TEN dzień
|
||
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
A tą kolejność to jak ułożyć? Jestem na końcu z datą 2.09, wpisałam wg.om, bo taką datę zawsze bierze się pod uwagę, termin z usg się może zmieniać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za dopisanie, dopiero doczytałam, że trzeba samemu się wpisywać
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Mandragorrka - no ta sukienka jest o tyle fajna, że później po porodzie jak ten brzuch też jest jeszcze nie taki to ona jest dla matek karmiących również. Hehe taka ze mnie sknera, że najchętniej kupiłabym jedną sukienkę do wszystkiego
A my mamy imprezkę 26.04 ![]() Ale utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że ta pierwsza jest ładniejsza bo tżowi podoba się ta druga... ![]() Szoonka - jaki kręgosłupek nmartyna - mi gin mówił, że suplementacja dopiero w II trymestrze. Teraz tylko kw. foliowy. God Of War - mam kilka koleżanek farmaceutek i złota zasada (zawsze mi o tym mówią) to nie kupować najtańszych specyfików bo w nich z reguły są witaminy ale w kiepsko przyswajalnych formach. A dlaczego nie pozwala Ci farbować? ;> Mój się do tego nie wcina, ale mam o tyle fajne fryzjera, że sam wie co i jak. Tzn. powiedziałam mu o ciąży to stwierdził, że włosy od czubka głowy zrobimy w innym kolorze (słabą lekko brązową farbą) a resztę rozjaśnimy. Dzidziol zdrowy ![]() Zresztą w poprzedniej ciąży nikt się ze mną nie certolił, chodziłam do innego fryzjera i tamten normalnie całą głowę rozjaśniał - młody jest okazem zdrowia ![]() Ekaterina - jeżeli już miałabym wybrać to chyba Liliana. Imię ładne, ale znałam jedną Liliannę i szczerze mówiąc była dość... wyjątkowa? (dyplomatyczne wyrażenie zastępujące walnięta/dziwna). Chyba każdy ma kogoś kogo imię się źle kojarzy ![]() Ja ostatnio pytałam synusia które imię mu się podoba - Basia, Lucyna, Łucja czy Matylda - za każdym razem mówi Matylda
|
|
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
ej no ale chyba paznokcie mozna malowac?
![]() nic mi sie nie chce
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie wrześniówki
![]() podczytuję Was od kiedy znalazłam ten wątek i wiedziałam, że jestem w ciąży. Obecnie jestem w 11 tc , we wtorek kończę tydzień 12. Moja ostatnia wizyta w 10 tc pokazała mi na usg piekną mała żabkę o wymiarach 33mm. Za półtora tygodnia czeka mnie usg genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Trzymam za Was wszyskie kciuki i w wolnych chwilach podczytuję, postaram się od czasu do czasu też coś napisać ![]() pozdrawiam i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego zacnego grona
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Paznokci też nie można a to wiem z filmików pewnej blogerki na youtube. Lakiery zawierają jakiś szkodliwy składnik.
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
E tam. Ja bym nie przesadzała. A te wszystkie aktorki i inne gwiazdy? Całą ciążę wymalowane, pofarbowane itd.
JA uważam, że pazury można, bez przesady nie ma co w paranoję popadać. Chyba, że kupuje się lakiery za 1zł no to wtedy nie wiem. |
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy robi wg własnego sumienia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

bo się naczytałam na necie, że jak po 11 tyg, to przez brzuch, chyba że będzie słabo widać, to dopochwowe. inne że tylko przez brzuch. inne że takie i takie robią. i teraz już nie wiem. no przygotowana jako tako jestem, ale nie psychicznie
on nie chce widzieć jak mi ktoś tam gmera. ja w sunie też bym się czuła nieswojo-dwóch facetów naraz jeszcze mnie nie oglądało
Ehh już się doczekać nie mogę.
nadrobilam wszystkie posty a teraz czas żeby się ogarnąć i iść na jakieś zakupy bo pączki same się nie zrobią :p a i jak bym mogła prosić o zaproszenie do grupy zamkniętej to byłabym wdzięczna :thumbup:

) albo mega głodna. I tak to się kręci.

oby upałów nie było!