|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Mamaya jestem w komunistycznym brodnowskim bo tu pogotowie miało najbliżej.
I z tego co mówił lekarz to moje bóle były skurczami Chociaż nie wyglądały tak jak na filmach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1023 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
a może za bardzo gnieciecie z tż tą pościel hehe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz kręgosłup mi odpada Cytat:
Cytat:
i to jeszcze po musli z mlekiem ![]() Cytat:
![]() trzymajcie się ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a w ogóle to zaczynam oficjalnie 6 miesiąc
|
||||||||
|
|
|
#1024 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ogóle to świetny wózek, mój brat ma podobny jest zadowolony jak narazie ale musiałabym spytać dokładnie jakiej firmy. Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie ja tak się urządziłam że z ciuchów po synku na pierwsze miesiące nie mam żadnych, porozdawałam w rodzinie i w sumie to nie pamiętam komu, ale na szczęście kuzynka i bratowa obiecały, że przekażą mi swoje. Muszę się pochwalić i pomarudzić bo w sobotę mam wyjazd do Warszawy (dostałam możliwość darmowych warsztatów z fotografii kulinarnej w nikonie) cieszę się bardzo ale to długa droga i nie wiem jak ja to wytrzymam, dla mnie nawet 50 km jest ciężkie i jak pomyśle o sikaniu na stacjach to aż mnie Joanna śliczna ta kurteczka Ja weszłam ostatnio na stronę http://www.smyk.com/outlet/all?searc...ySeparable=24h i fajne rzeczy są w fajnych cenach i możliwy darmowy odbiór w empiku szukam też jakiegoś laktatora el na allegro i tak się zastanawiam czy lovi jest dobry, oczywiście mendela jest polecana ale cena ...
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
Fame to byl ból jak podczas miesiaczki. A później jakby mnie ktoś tam rozciągal w dół. Jak gumę czy coś...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc brzuchatki
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z podróżą dasz radę!i jakie śliczne ubranka w tym smyku, a ja nie mam blisko ani smyka ani empiku... Cytat:
trzymaj się kochana! |
||
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Robaczek niektóre mają warstwę nieprzemakalną, a niektóre nie np. avent nie ma żadnej folii tylko coś innego ale do końca nie wiem co tam w nich jest wrzuciłam wcześniej link do wkładek to zerknij sobie
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
Fame 3 godziny? Mnie taki wqw złapał że 3 kg schabu przetłukłam na kotlety... Przynajmniej głowa nie boli a kotleta też zjadłam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Enary dobrze że już lepiej, trzymam kciuki
za szybki i szczęśliwy powrót do domu.Eskrina Witaj Ja dla odmiany nigdy nie miałam nawału pokarmu, nie miałam też siary w ciąży, dopiero po porodzie. Za to plus taki, że nie musiałam używać wkładek laktacyjnych, no i biust jak przed ciążą tylko odrobinę większy. Ciekawa jestem czy teraz będzie tak samo czy nie koniecznie? Jak z ciążą, że każda inna? Co do materacyków, to odradzam kokos grykę. Mieliśmy taki i przy każdym ruchu małego szeleścił, irytował nas ale małego jak zasypiał chyba też. kupiliśmy inny, a ten poszedł do rodziców. W dodatku już nie są polecane te materacyki jak kiedyś, bo wystarczy że dostaną trochę wilgoci i wtedy mnożą się tam różne grzyby i pleśnie na potęgę, a nie wiadomo gdzie i jak taki materacyk był trzymany przed zakupem, i co jak dzidziuś nasika. Ogólnie kokos gryka nie daje właściwej cyrkulacji i nawet bez zamoczenia łatwo się tam mnożą wszelkie bakterie, a gryka jeszcze potrafi uczulić. |
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie tyle zeszło, bo po każdej wyprasowanej rzeczy musiałam sobie odpocząć Cytat:
|
||
|
|
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uciekam bo oczy mnie już pieką
Dobranoc
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Fame piankowy albo piankowo lateksowy. Te drugie są niestety drogie. My mamy piankowy, taki: http://allegro.pl/materac-hevea-duo-...998525331.html
Też nie jest bardzo tani, ale jest super, mogę polecić z czystym sumieniem. Uciekam spać, dobranoc! Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-02-26 o 22:19 |
|
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Moja starsza córka też ma piankowy i naprawdę fajnie się sprawdza. Cena nie jest wygórowana, w końcu trochę on posłuży.
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Ja oczywiście jeszcze nie śpię
Zgadzam się z Caramel w poprzedniej ciąży naczytalam się o materacykach i odradzano kokos-gryka.. my mamy kokos-lateks z tej firmy hevea i uważam że jest super Robaczek ja przeczytalam forum na wizażu na temat laktatorow elektronicznych i generalnie po tamtejszych wypowiedziach jestem zdecydowana na Lovi, polecam lekturę tego wątku Idę spać wreszcie (jeszcze była mała wojna z tż. ....) Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-26 o 23:06 |
|
|
|
#1036 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Enary dobrze, że jestes pod opieka to najwazniejsze i ze szyjka sie wydłuzyła widac lezenie pomaga i grawitacja tak nie obciaza jej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
ErnestyLda my mamy lozeczko 140x7,w sumie z przypadku ale nie wiem czy bym takie kupila, ono jest takie duuuze, mam wrazenie ze corka lepiej spi w mniejszym (u rodzicow), nie kreci sie tak, nie jest takie przestronne. Teraz ma prawie dwa lata, ale boje sie ja zostawic bez szczebelkow, z jednej strony ma zdjety bok i lozeczko jest dosuniete do naszego lozka, co noc do nas przychodzi
Nie wiem jak bedzie z drugim dzidziem, mamy kolyske, ale to max na pol roku, a jak bede karmic piersia to pewnie i tak bedzie spal ze mna, corka tez sie pewnie przeniesie i zadne lozeczko nie bedzie potrzebne ale dylematy sa ![]() Ja bym chyba kupila mniejsze, a potem jakies "doroslejsze" ![]() mamaya i Eydrith ja wam nie dam rozgrzeszenia i to tyle w tym temacie w kazdym razie podpisuje sie pod debesciara.Enary zdrowka ![]() malwiska sliczne koszulki, wozek tez fajny ![]() debesciara wspolczuje problemow z zebem, ja bym wrocila w to samo miejsce nawet gdyby znow mial wytrzymac 2msc ![]() eskrin witaj ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A jeszcze mialam napisac w kwestii siary ja widze jakby jakies slady ze jest, ale ciurkiem nie cieknie, nawalu mleka tez nigdy nie mialam. Ale z tego co wiem, brak siary w ciazy nie oznacza problemow z laktacja po porodzie. Tak samo jak wielkosc piersi nie ma na to wplywu.kularek a probowalas muszli laktacyjnych do zbierania pokarmu? Pewnie i to niewiele da jak wszystko ci przeciekalo. |
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak miło być na bieżąco
po ostatnich 2 dniach... Mój mały szaleje dziś w brzuchu i w końcu nawet TŻ poczuł ruchy
|
|
|
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
pierwsza
nie spie od 2:00, no naprawdę szlag by to trafił mogłabym się ustawić w kolejce do przychodni, albo pod lidlem, ale nawet na to jest za wcześnie chociaż kiedyś jak szlam na badania to jakiś dziadzio opowiadał mi że stoi w kolejce od 4tej i był pierwszy (laboratorium otwierają o 7mej )dobrze że naprodukowalyście postów, jest co robić ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ---------- Cytat:
przy czym przed ciążą paliłam niewiele, tak z paczkę slimów na tydzień, jak miałam dużo stresów to ciut więcej ... także argument finansowy nie jest aż tak ważny. A nie chcę rzucać bo jestem hedonistką nie widzę powodu żeby sobie odmawiać papieroska, oczywiście po ciąży i okresie karmienia, bo z tym że palenie szkodzi, to macie rację i nie zamierzam się kłócić. Bardziej mnie zastanawia kwestia techniczna, czyli jak palić przy dziecku żeby nie było biernym palaczem, i jeśli nie będę palić to pewnie z tego właśnie względu zobaczymy jak to się ułoży Cytat:
to się przenosi w genach i nasila z pokolenia na pokoleniemi też się wczoraj poszczęściło, znalazłam fajny lumpek z ciuszkami dla dzieci ![]() Cytat:
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
co do piersi, to też sie wybieram na usg, jak sójka za morze
Cytat:
nigdy bym nie pomyślała że to może być aż tak!fajnie że chudzinom też może dobrze iść, mam nadzieję że też będę dużo mleka produkować eskrina witaj enary super że jest lepiej ... i brawo za kawał chłopa odpoczywaj kobietkogratulacje!!!!! a my już kupiliśmy ![]() idę dopisać ciuszki do listy, ciekawe ile już mam wstawajcie, porozmawiajcie ze mną ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ---------- heh, jestem sam na sam z 63 gośćmi, czuję się jak dj na kiepskiej imprezie ![]() przeliczyłam ciuszki i na te najmniejsze rozmiary mam 5 pajacyków, 5 sztuk body z długim rękawkiem, 5 z krótkim, 3 rozpinane kaftaniki, 3 nierozpinane bluzeczki i dwie ciepłe bluzy. 3 pary spodenek, jedne legginsy i jedne półśpiochy. To nie tak źle, można jeszcze coś dokupić, i brać się za 62+ wszyscy śpią, nawet moja mała ....
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-02-27 o 04:05 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Właśnie zajadam pączusia, popijam kawką zbożową i zaczynam lekturę- nie było mnie wczoraj tu i musze się cofnąć 3 strony - wy szalone dziewoje |
|
|
|
#1042 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja wczoraj zrobiłam duże zakupy spozywcze, potem jeszcze porcjowałam mięsko do zamrażalnika i padłam, wiec wczoraj juz tu nie zaglądałam. Dzisiaj tez mam dośc napięty grafik hehe koło 10 jade na przymiarke slubną mojej przyjaciółki, czuje jak wtedy wracja wspomnienia z moich przymiarek no a popołudniu do ginekologa na wizyte, ale ja jestem ciekawa co tam u mojego maluszka słychac Miłego dnia dziewczynki ide smażyć faworki ![]()
|
|
#1043 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Przypominam, że dziś tłusty czwartek haha czas upolować jakiegoś pączka do śniadania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm jakby mi ktos wczesniej powiedzial ze codziennie bede sie budzic o 6 tak sama z siebie to bym go wysmiala a tu prosze
![]() ech. Kurcze dziewczyny my to juz stare wygi ciazowe jestesmy widze ze pojawily sie mamusie listopadowo grudniowe juz
|
|
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jutro zaczynam 21tc, zanim się obejrzymy to będziemy w 30, a po 30tc to już zleci niewiadomo kiedy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bródnowski nie jest taki zły Moja ciocia prowadziła tam ciążę 17 lat temu u świetnego profesora, który 2 czy 3 lata temu robił jej mamie kilka operacji z powodu problemów natury kobiecej. Gdybym tylko pamiętała jego nazwisko... W każdym razie dzięki niemu moja ciocia ma prawie dorosłą córkę, bo ciąża była bardzo, bardzo zagrożona Cytat:
Dlatego właśnie mam zamiar zainwestować w lateksowy Cytat:
A tak w ogóle Czeka mnie ciężki dzień ![]() Nie naskrobcie za dużo, bo później będę błagała o streszczenie
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
PĄCZKI to znaczy dziewczyny ![]() Ja już po śniadaniu i teraz PĄCZEK , ale żeby nie było to śniadanie zdrowe czyli grahamka z polędwiczką i serek wiejski ze świeżo siekanym szczypiorkiem , a teraz pączuś z ajerkoniakiem ![]() ![]() ![]() Życzę dziewczynki żebyście wszystkie najadły się dzisiaj do syta
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ze cieszmy sie tym co mamy teraz hahajoanna haha my to chyba codziennie do syta najedzone jestesmy Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-02-27 o 08:33 |
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć jestem w 7 niebie. Nie boli mnie głowa, uspokoiłam się i dogadaliśmy z tżtem. Schabowe mam do jedzenia tylko kopytek brak
. Pączka jeszcze nie złapałam. Ale dzień jeszcze długi. Może do pracy przywiozą?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1050 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że jak mam teraz 20tc+5 dzień to znaczy, że to 21 tydzień ??? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
, dobrze, że wszystko dobrze się ułożyło a teraz jecze pączek i będzie super ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-02-27 o 08:42 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Chociaż nie wyglądały tak jak na filmach 

a może za bardzo gnieciecie z tż tą pościel hehe

a teraz kręgosłup mi odpada

a z podróżą dasz radę!

za szybki i szczęśliwy powrót do domu.

i to tyle w tym temacie