Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 21:31   #1021
Enary
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Mamaya jestem w komunistycznym brodnowskim bo tu pogotowie miało najbliżej.
I z tego co mówił lekarz to moje bóle były skurczami Chociaż nie wyglądały tak jak na filmach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:33   #1022
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

ja tez już spadam, do jutra
Stary 2014-02-26, 21:40   #1023
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Fame podziwiam Cię, mi się nigdy nie chce prasować pościeli, bo i tak potem wygląda jak nie wyprasowana :P
zależy z jakiego materiału może masz tą pościel, bo moja to widać, że nie wyprasowana a może za bardzo gnieciecie z tż tą pościel hehe

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Kochana no niestety koło Ciebie żadnych jeszcze kilka mam koło gdańska, ale to jak jeżdżę w odwiedziny do ciotki
trudno.. muszę wybrać się do Szczecina

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja ostatnio liczyłam ciuszki. Mi wyszło 10body 56 , 10 pajacow 56, 7body 62, 5pajacy 62 no i reszta większa. Mam jeszcze 6 bluzeczek 56-60 i polspichy. Mi naradzie to wystarczy....
wow to sporo już masz

Cytat:

coś mi się wydaje ale coś dziewczyny się lenicie :P wróciłam z pracy i dwie strony?
brzuchy wam urosły i ciężej się pisze ??
ja nie pisałam bo prasowałam prawie 3 godziny a teraz kręgosłup mi odpada

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Dobrze, że znalazłam Wasz wątek, bo jest naprawdę sporo ciekawych informacji. TP mam na 11 lipca (ale czuję, że będzie to szybciej... ). Będę zaglądać tu często! Pozdrawiam wszystkie mamusie
Witaj!

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Nie no... nieprawdopodobne, znów złamałam tą samą jedynkę ja pier.....ę, niecały miesiąc wytrzymała i 200zł się poszło dymać. No nie po prostu przegięcie
Jadłam musli z mlekiem no po prostu Za pierwszym razem (w tym roku) się śmiałam, ale teraz to już się wkur...am.
biedna.
i to jeszcze po musli z mlekiem

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu. Przyjechałam z bólami... Teraz jest już lepiej ale pewnie trochę zostanę. Na usg wszystko dobrze. Szyjka się wydłużyła. I co najważniejsze- nasz Jaś waży już 516 g
dobrze, że wszystko w porządku, no i Jaś to duzy chłop już
trzymajcie się

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
I z tego co mówił lekarz to moje bóle były skurczami Chociaż nie wyglądały tak jak na filmach
o matko.. a co czułaś? tzn jaki to ból?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

a w ogóle to zaczynam oficjalnie 6 miesiąc
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:46   #1024
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
chyba zaszaleje i zamówie sobię taką koszule nocną

albo wspomne tż o dniu kobiet wyjdzie ekonomiczniej
Mam taką, od tz na święta dostałam, bardzo fajny materiał.
A ogóle to świetny wózek, mój brat ma podobny jest zadowolony jak narazie ale musiałabym spytać dokładnie jakiej firmy.

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja też zauważyłam uaktywniły się cycuchy i mam plamki na biustonoszu , wkładki muszę zakupić ale te wielorazowe aventa
A czy te wielorazowe mają jakąś warstwę nieprzemakalną??

Cytat:
Jestem w szpitalu. Przyjechałam z bólami... Teraz jest już lepiej ale pewnie trochę zostanę. Na usg wszystko dobrze. Szyjka się wydłużyła. I co najważniejsze- nasz Jaś waży już 516 g

Trzymaj się dzielnie, odpoczywaj i zobaczysz szybko będzie dobrze

Wiecie ja tak się urządziłam że z ciuchów po synku na pierwsze miesiące nie mam żadnych, porozdawałam w rodzinie i w sumie to nie pamiętam komu, ale na szczęście kuzynka i bratowa obiecały, że przekażą mi swoje.

Muszę się pochwalić i pomarudzić bo w sobotę mam wyjazd do Warszawy (dostałam możliwość darmowych warsztatów z fotografii kulinarnej w nikonie) cieszę się bardzo ale to długa droga i nie wiem jak ja to wytrzymam, dla mnie nawet 50 km jest ciężkie i jak pomyśle o sikaniu na stacjach to aż mnie

Joanna śliczna ta kurteczka

Ja weszłam ostatnio na stronę
http://www.smyk.com/outlet/all?searc...ySeparable=24h
i fajne rzeczy są w fajnych cenach i możliwy darmowy odbiór w empiku

szukam też jakiegoś laktatora el na allegro i tak się zastanawiam czy lovi jest dobry, oczywiście mendela jest polecana ale cena ...

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło
Baza adresów onion
Kuchennie
BRUTAL SEARCH
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:48   #1025
Enary
Raczkowanie

Fame to byl ból jak podczas miesiaczki. A później jakby mnie ktoś tam rozciągal w dół. Jak gumę czy coś...

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:55   #1026
sunfire
Rozeznanie

dobranoc brzuchatki
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 21:55   #1027
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić i pomarudzić bo w sobotę mam wyjazd do Warszawy (dostałam możliwość darmowych warsztatów z fotografii kulinarnej w nikonie) cieszę się bardzo ale to długa droga i nie wiem jak ja to wytrzymam, dla mnie nawet 50 km jest ciężkie i jak pomyśle o sikaniu na stacjach to aż mnie

Ja weszłam ostatnio na stronę
http://www.smyk.com/outlet/all?searc...ySeparable=24h
i fajne rzeczy są w fajnych cenach i możliwy darmowy odbiór w empiku
gratuluję warsztatów a z podróżą dasz radę!
i jakie śliczne ubranka w tym smyku, a ja nie mam blisko ani smyka ani empiku...

Cytat:
Fame to byl ból jak podczas miesiaczki. A później jakby mnie ktoś tam rozciągal w dół. Jak gumę czy coś...
dzięki, pytam, bo warto wiedzieć ..
trzymaj się kochana!
Stary 2014-02-26, 21:59   #1028
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
dobranoc brzuchatki
dobranoc

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Robaczek niektóre mają warstwę nieprzemakalną, a niektóre nie np. avent nie ma żadnej folii tylko coś innego ale do końca nie wiem co tam w nich jest wrzuciłam wcześniej link do wkładek to zerknij sobie
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:00   #1029
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame 3 godziny? Mnie taki wqw złapał że 3 kg schabu przetłukłam na kotlety... Przynajmniej głowa nie boli a kotleta też zjadłam.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:01   #1030
Caramel 85
Rozeznanie

Enary dobrze że już lepiej, trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy powrót do domu.
Eskrina Witaj

Ja dla odmiany nigdy nie miałam nawału pokarmu, nie miałam też siary w ciąży, dopiero po porodzie. Za to plus taki, że nie musiałam używać wkładek laktacyjnych, no i biust jak przed ciążą tylko odrobinę większy. Ciekawa jestem czy teraz będzie tak samo czy nie koniecznie? Jak z ciążą, że każda inna?

Co do materacyków, to odradzam kokos grykę. Mieliśmy taki i przy każdym ruchu małego szeleścił, irytował nas ale małego jak zasypiał chyba też. kupiliśmy inny, a ten poszedł do rodziców. W dodatku już nie są polecane te materacyki jak kiedyś, bo wystarczy że dostaną trochę wilgoci i wtedy mnożą się tam różne grzyby i pleśnie na potęgę, a nie wiadomo gdzie i jak taki materacyk był trzymany przed zakupem, i co jak dzidziuś nasika. Ogólnie kokos gryka nie daje właściwej cyrkulacji i nawet bez zamoczenia łatwo się tam mnożą wszelkie bakterie, a gryka jeszcze potrafi uczulić.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:06   #1031
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Fame 3 godziny? Mnie taki wqw złapał że 3 kg schabu przetłukłam na kotlety... Przynajmniej głowa nie boli a kotleta też zjadłam.
o kurde.. 3 kg schabu
a mnie tyle zeszło, bo po każdej wyprasowanej rzeczy musiałam sobie odpocząć a i tak mnie krzyż boli.. ale jak już zaczęłam to chciałam dokończyć.

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Co do materacyków, to odradzam kokos grykę. Mieliśmy taki i przy każdym ruchu małego szeleścił, irytował nas ale małego jak zasypiał chyba też. kupiliśmy inny, a ten poszedł do rodziców. W dodatku już nie są polecane te materacyki jak kiedyś, bo wystarczy że dostaną trochę wilgoci i wtedy mnożą się tam różne grzyby i pleśnie na potęgę, a nie wiadomo gdzie i jak taki materacyk był trzymany przed zakupem, i co jak dzidziuś nasika. Ogólnie kokos gryka nie daje właściwej cyrkulacji i nawet bez zamoczenia łatwo się tam mnożą wszelkie bakterie, a gryka jeszcze potrafi uczulić.
a jaki materacyk polecasz?
Stary 2014-02-26, 22:08   #1032
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja też uciekam bo oczy mnie już pieką Dobranoc
Miłością tą największą
Stary 2014-02-26, 22:18   #1033
Caramel 85
Rozeznanie

Fame piankowy albo piankowo lateksowy. Te drugie są niestety drogie. My mamy piankowy, taki: http://allegro.pl/materac-hevea-duo-...998525331.html
Też nie jest bardzo tani, ale jest super, mogę polecić z czystym sumieniem.

Uciekam spać, dobranoc!

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:19
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:25   #1034
eskrina
Przyczajenie

Moja starsza córka też ma piankowy i naprawdę fajnie się sprawdza. Cena nie jest wygórowana, w końcu trochę on posłuży.

Wojtek 09.07.2014
eskrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:03   #1035
debesciara
Zadomowienie

Ja oczywiście jeszcze nie śpię
Zgadzam się z Caramel w poprzedniej ciąży naczytalam się o materacykach i odradzano kokos-gryka.. my mamy kokos-lateks z tej firmy hevea i uważam że jest super

Robaczek ja przeczytalam forum na wizażu na temat laktatorow elektronicznych i generalnie po tamtejszych wypowiedziach jestem zdecydowana na Lovi, polecam lekturę tego wątku

Idę spać wreszcie (jeszcze była mała wojna z tż. ....)

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-02-26 o 23:06
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:16   #1036
agnes208
Zakorzenienie

Enary dobrze, że jestes pod opieka to najwazniejsze i ze szyjka sie wydłuzyła widac lezenie pomaga i grawitacja tak nie obciaza jej.
Cytat:
mi już tak cyce urosły że mleka powinnam mieć jak dojna krowa
a mi nic nie mówiła że zrobi, jak robi usg piersi?? tak samo jak brzucha?? wiem że głupie pytanie ale ja nigdy nie miałam robionego... zawsze mi paluchami badała bo i tak miałam małe że na prześwietlenie do tej maszyny by mi nawet się nie zahaczyły :P
oj moje tez juz urosły o 2 rozmiary
Cytat:
Nie no... nieprawdopodobne, znów złamałam tą samą jedynkę ja pier.....ę, niecały miesiąc wytrzymała i 200zł się poszło dymać. No nie po prostu przegięcie
Jadłam musli z mlekiem no po prostu Za pierwszym razem (w tym roku) się śmiałam, ale teraz to już się wkur...am.
idz koniecznie z reklamacja zreszta jedynka powinna byc osadzona na sztyfcie albo na śrubie tak mi kiedys dentystka mowila ja mam sztyft w 2
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
malwiska, mamaya -yhy .... 2 tyg wczesniej niż w pierwszej ciąży i teraz będzie tego już tylko więcej
-na początku u mnie nie jest najgorzej bo głównie wieczorem ale poźniej tez w dzień i wtedy to wkładki konieczne i znowu biustonosz muszę jakiś dokupić bo ta wkładka mi nijak nie wejdzie
pamiętam jak w pierwszej ciąży nachyliłam się nad tż a on mi ścisnoł piersi a tu psiiiiii mu prosto na buzie -ale się wystraszył -myślał, że mi krzywdę zrobił a mina bezcenna
hahah zabiłaś mnie historia z tztem
Cytat:
seriooo?? kurde ja nic nie widzę, albo wsiąka mi bo mam usztywnianą miseczkę i zazwyczaj chodzę w czarnych
ja wlasnie widze kropki na staniu usztywnianym tylko jak mam inny kolor niz czarny bo kropki sa bardzo drobne
Cytat:
Oj tez wiele zlego czytalam o tych gryka kokos ze powoduja duzo allergii my kupimy albo piankowy albo sprezynowy bo tutaj tez sa takie ze sprezynami tyle ze drozsze niz piankowe
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:03   #1037
rybka13
Zakorzenienie

ErnestyLda my mamy lozeczko 140x7,w sumie z przypadku ale nie wiem czy bym takie kupila, ono jest takie duuuze, mam wrazenie ze corka lepiej spi w mniejszym (u rodzicow), nie kreci sie tak, nie jest takie przestronne. Teraz ma prawie dwa lata, ale boje sie ja zostawic bez szczebelkow, z jednej strony ma zdjety bok i lozeczko jest dosuniete do naszego lozka, co noc do nas przychodzi
Nie wiem jak bedzie z drugim dzidziem, mamy kolyske, ale to max na pol roku, a jak bede karmic piersia to pewnie i tak bedzie spal ze mna, corka tez sie pewnie przeniesie i zadne lozeczko nie bedzie potrzebne ale dylematy sa
Ja bym chyba kupila mniejsze, a potem jakies "doroslejsze"

mamaya i Eydrith ja wam nie dam rozgrzeszenia i to tyle w tym temacie w kazdym razie podpisuje sie pod debesciara.

Enary zdrowka twoj synek przerosl mojego nawet (481g) a termin mamy na ten sam dzien

malwiska sliczne koszulki, wozek tez fajny ja mam gondole bujana (odkrylam to po kilku miesiacach posiadania wozka )nigdy z tego nie skorzystalam, zreszta malo ona buja, zeby bardziej kolysala to chyba musialaby byc polokragla

debesciara wspolczuje problemow z zebem, ja bym wrocila w to samo miejsce nawet gdyby znow mial wytrzymac 2msc

eskrin witaj

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

A jeszcze mialam napisac w kwestii siary ja widze jakby jakies slady ze jest, ale ciurkiem nie cieknie, nawalu mleka tez nigdy nie mialam. Ale z tego co wiem, brak siary w ciazy nie oznacza problemow z laktacja po porodzie. Tak samo jak wielkosc piersi nie ma na to wplywu.

kularek a probowalas muszli laktacyjnych do zbierania pokarmu? Pewnie i to niewiele da jak wszystko ci przeciekalo.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:30   #1038
wisienka1000
Wtajemniczenie

Jak miło być na bieżąco po ostatnich 2 dniach... Mój mały szaleje dziś w brzuchu i w końcu nawet TŻ poczuł ruchy Ciekawa jestem ile waży i ile ma cm... Doczekać się nie mogę tego usg...
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 04:03   #1039
Eydrith
Zadomowienie

pierwsza
nie spie od 2:00, no naprawdę szlag by to trafił mogłabym się ustawić w kolejce do przychodni, albo pod lidlem, ale nawet na to jest za wcześnie

chociaż kiedyś jak szlam na badania to jakiś dziadzio opowiadał mi że stoi w kolejce od 4tej i był pierwszy (laboratorium otwierają o 7mej)

dobrze że naprodukowalyście postów, jest co robić

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ----------

Cytat:
Rozumiem, że jest wam ciężko rzucić ale skoro macie takie silne charaktery i osobowości to czemu nie rzucicie ? Trochę samozaparcia i da radę . Kwestia finansowa jest w ogóle bezdyskusyjna tyle kasy z dymem . No ale to tylko moje zdanie
a skąd podejrzenie o slinym charakterze? ja mam słaby jak nie wiem przy czym przed ciążą paliłam niewiele, tak z paczkę slimów na tydzień, jak miałam dużo stresów to ciut więcej ... także argument finansowy nie jest aż tak ważny. A nie chcę rzucać bo jestem hedonistką nie widzę powodu żeby sobie odmawiać papieroska, oczywiście po ciąży i okresie karmienia, bo z tym że palenie szkodzi, to macie rację i nie zamierzam się kłócić.
Bardziej mnie zastanawia kwestia techniczna, czyli jak palić przy dziecku żeby nie było biernym palaczem, i jeśli nie będę palić to pewnie z tego właśnie względu zobaczymy jak to się ułoży
Cytat:
Roksanka córa ostatnio nie pojechała bo wymiękła i nie wstała rano, a dzisiaj to tak mi głowę suszyła, że chce jakąś super bluzkę bo w piątek robię jej urodziny i tak sobie pojechałyśmy na luzie całkiem, a ona całą torbę wygrzebała dla siebie jest lepsza ode mnie
to się przenosi w genach i nasila z pokolenia na pokolenie ciekawe kiedy Marcelinka wygrzebie swoją pierwszą siatkę w lumpie

mi też się wczoraj poszczęściło, znalazłam fajny lumpek z ciuszkami dla dzieci jak słońce wstanie to Wam wstawię moje łupy
Cytat:
o kurczę, nie dziwię się! idź z reklamacją płacisz za materiał, a musieli Ci jakoś słabo skleić czy coś, zresztą nieważne - idź koniecznie, tak jak dziewczyny piszą - łaski nie robią coś spartaczyli, niech Ci robia za free
Stary 2014-02-27, 05:52   #1040
Eydrith
Zadomowienie

co do piersi, to też sie wybieram na usg, jak sójka za morze możemy się wątkowo mobilizować u mnie siary brak, chociaż piersi sprawiają wrażenie gotowych do karmienia
Cytat:
mi pielucha (malwiska taka tetrowa ) na 20 min w szpitalu starczyła i szłam ją wyciskać w domu po piciu szałwi było trochę lepiej
nigdy bym nie pomyślała że to może być aż tak!
Cytat:
tez nie sądziłam, że ja taka chudzina a tyle mleka
fajnie że chudzinom też może dobrze iść, mam nadzieję że też będę dużo mleka produkować

eskrina witaj

enary super że jest lepiej ... i brawo za kawał chłopa odpoczywaj kobietko

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
a w ogóle to zaczynam oficjalnie 6 miesiąc
gratulacje!!!!!
Cytat:
Co do materacyków, to odradzam kokos grykę.
a my już kupiliśmy

idę dopisać ciuszki do listy, ciekawe ile już mam

wstawajcie, porozmawiajcie ze mną

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ----------

heh, jestem sam na sam z 63 gośćmi, czuję się jak dj na kiepskiej imprezie

przeliczyłam ciuszki i na te najmniejsze rozmiary mam 5 pajacyków, 5 sztuk body z długim rękawkiem, 5 z krótkim, 3 rozpinane kaftaniki, 3 nierozpinane bluzeczki i dwie ciepłe bluzy. 3 pary spodenek, jedne legginsy i jedne półśpiochy. To nie tak źle, można jeszcze coś dokupić, i brać się za 62+

wszyscy śpią, nawet moja mała ....

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-27 o 04:05
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 07:20   #1041
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim!

Właśnie zajadam pączusia, popijam kawką zbożową i zaczynam lekturę- nie było mnie wczoraj tu i musze się cofnąć 3 strony - wy szalone dziewoje
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 07:31   #1042
ErnestyLda
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Pomysł super, 140cm to dużo myślę że nawet do 5 lat mogłoby pociągnąć, ewentualnie możecie się zastanwoić, jeśli w tym czasie nie pojawi się jakaś nowa fasolka
No w sumie to nie wiemy co bedzie potem i kiedy bedzie następna fasoleczka, na razie czekamy na ta, a potem sie zobaczy, nie planuje tego bo mam w planach po studiach i wychowawczym zmienić prace na tą juz w zawodzie, ale jak to będzie to sie zobaczy. A nie nakręcam sie tez bardzo na nastepną dzidzie, ze względu na moje "wspaniałe" jajniki... eh...

Cytat:
malwiska te koszule super, ale cena zaporowa

Mam przyjaciółkę, która duużo pali myślę że nawet więcej niż paczkę dziennie i w 1 ciąży zupełnie ją od fajek odrzuciło, nie paliła nic a nic... później nie wiem po jakim czasie wróciła. W drugiej ciąży, jak to zwykle bywa podejście do ciąży luźniejsze... ją z kolei tym razem nie odrzuciło od fajek i "przepaliła" całą ciążę jak się patrzy.. do samego końca. Mówiła też że zasłyszała kilka opinii, że alkohol owszem, jest stwierdzone szkodzi, co do papierosów, nie ma już tak pewnych dowodów. Dziecko urodziło się całkiem normalne, stosunkowo długie 58cm, wagi nie pamiętam ale była w normie. Teraz ten mały niby wszystko normalnie, ma trochę uciekające oczko, rośnie trochę wolniej od rówieśników (mamy porównanie bo w 4 kumpele miałyśmy dzieci w ciągu 6 miesięcy) i stanowczo ma gorszą mowę.. Ale to ostatnie to już ich rodzinna "przypadłość" bo starszy brat też bardzo późno zaczął mówić. Ale jest ale.. ja czytałam kiedyś, że te braki związane z fajkami ujawniają się dopiero w późniejszych latach, że dziecko ma problemy z koncentracją, uczeniem się... Także warto się powstzrymać w ciąży i utrzymać to później, już ze względów zdrowotnych dla siebie i finansowych..... Się rozpisałam....
Moja kuzynka tez strasznie duzo paliła przed ciąża, chyba nawet po 2 paczki dziennie. jak była w ciazy to tez przez całą ciąże popalała, tak 1 papieroska max 2 na tydzien, ale miała przyzwolenia od lekarza, bo powiedział jej ze takie nagłe odstawienie moze być szokiem dla organizmu, w szczególności gdy ona tyle kopciła.

Cytat:
dziewczyny jak tak dalej pójdzie to chyba niedługo muszę zacząć nosić wkładki laktacyjne :/
Mam to samo, juz sporo przed 20tyg. zaczeła mi lecieć siara, ale teraz to masakra, ostatnio w nocy sie obudziłam bo czułam że mam mokrą piżame, patrze co jest garne a tu cała koszulka na wysokości piersi mokra, nawet lekko zmoczone prześcieradło było. A ostatnio, hehe, jak baraszkowalismy z męzem to nawet go z leksza pomoczyłam, hehe tak sie śmiałam a on nie wiedział w sumie co sie dzieje, hehe jego mina hehehe

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Dobrze, że znalazłam Wasz wątek, bo jest naprawdę sporo ciekawych informacji. TP mam na 11 lipca (ale czuję, że będzie to szybciej... ). Będę zaglądać tu często! Pozdrawiam wszystkie mamusie
Witaj

Cytat:

Dobrze że z Jasiem wszystko w porządku i że szyjka sie wydłuzyła. Ty odpoczywaj i leż, a pewnie lezenie w szpitalu bardziej pomaga niż to domowe lezenie, bo w domu zawsze cos nas z łóżka mimo woli wyrwie. Trzymaj sie kochana będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
ErnestyLda my mamy lozeczko 140x7,w sumie z przypadku ale nie wiem czy bym takie kupila, ono jest takie duuuze, mam wrazenie ze corka lepiej spi w mniejszym (u rodzicow), nie kreci sie tak, nie jest takie przestronne. Teraz ma prawie dwa lata, ale boje sie ja zostawic bez szczebelkow, z jednej strony ma zdjety bok i lozeczko jest dosuniete do naszego lozka, co noc do nas przychodzi
Nie wiem jak bedzie z drugim dzidziem, mamy kolyske, ale to max na pol roku, a jak bede karmic piersia to pewnie i tak bedzie spal ze mna, corka tez sie pewnie przeniesie i zadne lozeczko nie bedzie potrzebne ale dylematy sa
Ja bym chyba kupila mniejsze, a potem jakies "doroslejsze"
Ja w sumie tak bardzo nie nakręcam sie na to łóżeczko, powiem ze to jest w fazie pomysłow. Chce się jeszcze umówić ze sprzedajacym i obejzec je na zywo, wtedy sa inne odczucia i inaczje to wizualnie wygląda. wiec wtedy bedzie ostateczna decyzja

A ja wczoraj zrobiłam duże zakupy spozywcze, potem jeszcze porcjowałam mięsko do zamrażalnika i padłam, wiec wczoraj juz tu nie zaglądałam.
Dzisiaj tez mam dośc napięty grafik hehe
koło 10 jade na przymiarke slubną mojej przyjaciółki, czuje jak wtedy wracja wspomnienia z moich przymiarek no a popołudniu do ginekologa na wizyte, ale ja jestem ciekawa co tam u mojego maluszka słychac

Miłego dnia dziewczynki ide smażyć faworki
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:01   #1043
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry!

Przypominam, że dziś tłusty czwartek haha czas upolować jakiegoś pączka do śniadania

Stary 2014-02-27, 08:06   #1044
agnes208
Zakorzenienie

Hmm jakby mi ktos wczesniej powiedzial ze codziennie bede sie budzic o 6 tak sama z siebie to bym go wysmiala a tu prosze ech. Kurcze dziewczyny my to juz stare wygi ciazowe jestesmy widze ze pojawily sie mamusie listopadowo grudniowe juz
Stary 2014-02-27, 08:12   #1045
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Hmm jakby mi ktos wczesniej powiedzial ze codziennie bede sie budzic o 6 tak sama z siebie to bym go wysmiala a tu prosze ech. Kurcze dziewczyny my to juz stare wygi ciazowe jestesmy widze ze pojawily sie mamusie listopadowo grudniowe juz
Fakt, ale co mówić jak u nas już dziewczyny 6 mc zaczynają ja jutro zaczynam 21tc, zanim się obejrzymy to będziemy w 30, a po 30tc to już zleci niewiadomo kiedy

Stary 2014-02-27, 08:13   #1046
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, dbaj proszę o siebie I stosuj się do wszystkich zaleceń lekarza.
A bródnowski nie jest taki zły Moja ciocia prowadziła tam ciążę 17 lat temu u świetnego profesora, który 2 czy 3 lata temu robił jej mamie kilka operacji z powodu problemów natury kobiecej. Gdybym tylko pamiętała jego nazwisko...
W każdym razie dzięki niemu moja ciocia ma prawie dorosłą córkę, bo ciąża była bardzo, bardzo zagrożona

Cytat:
[B]
Ja też właśnie naczytałam się już i nasłuchałam, że kokos - gryka to przeżytek i lateks rządzi
Dlatego właśnie mam zamiar zainwestować w lateksowy Wolę wydać więcej, a nie walczyć później z syfem, który zgromadzi się w kokosowo - gryczanym.

Cytat:
Dzień dobry!

Przypominam, że dziś tłusty czwartek haha czas upolować jakiegoś pączka do śniadania

Czy jajko liczy się jako pączek?

A tak w ogóle

Czeka mnie ciężki dzień
Nie naskrobcie za dużo, bo później będę błagała o streszczenie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:17   #1047
joanna2228
Wtajemniczenie

Dzień dobry PĄCZKI to znaczy dziewczyny
Ja już po śniadaniu i teraz PĄCZEK , ale żeby nie było to śniadanie zdrowe czyli grahamka z polędwiczką i serek wiejski ze świeżo siekanym szczypiorkiem , a teraz pączuś z ajerkoniakiem
Życzę dziewczynki żebyście wszystkie najadły się dzisiaj do syta
Miłością tą największą
Stary 2014-02-27, 08:30   #1048
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, ale co mówić jak u nas już dziewczyny 6 mc zaczynają ja jutro zaczynam 21tc, zanim się obejrzymy to będziemy w 30, a po 30tc to już zleci niewiadomo kiedy

Wiem sama juz w 6 jestem ale jak zobaczylam ten nowy watek to sie tak staro ciazowo poczulam ale czas leci a jak minie 30t to juz nawet nie chce myslec jak beda tyg uciekac. Teraz jestesmy wszystkie w ciazowym trymestrze miodowym bo wlasnie 2 jest najlaskawszy. Pierwszy wiekszosc wie jaki uciazliwy a 3 tez daje w kosc bo brzuch wielki i pojawiaja sie nowe dolegliwosci tak ze cieszmy sie tym co mamy teraz haha

joanna haha my to chyba codziennie do syta najedzone jestesmy

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-02-27 o 08:33
Stary 2014-02-27, 08:37   #1049
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cześć jestem w 7 niebie. Nie boli mnie głowa, uspokoiłam się i dogadaliśmy z tżtem. Schabowe mam do jedzenia tylko kopytek brak . Pączka jeszcze nie złapałam. Ale dzień jeszcze długi. Może do pracy przywiozą?

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:43   #1050
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Sunfire to dziwnie liczą lekarze ja zaczynam 21 tc w niedzielę a termin mam na 12 lipca a ty na 18 lipca , to już zgłupiałam
Chyba, że jak mam teraz 20tc+5 dzień to znaczy, że to 21 tydzień ???

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Cześć jestem w 7 niebie. Nie boli mnie głowa, uspokoiłam się i dogadaliśmy z tżtem. Schabowe mam do jedzenia tylko kopytek brak . Pączka jeszcze nie złapałam. Ale dzień jeszcze długi. Może do pracy przywiozą?

To świetnie , dobrze, że wszystko dobrze się ułożyło a teraz jecze pączek i będzie super

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Wiem sama juz w 6 jestem ale jak zobaczylam ten nowy watek to sie tak staro ciazowo poczulam ale czas leci a jak minie 30t to juz nawet nie chce myslec jak beda tyg uciekac. Teraz jestesmy wszystkie w ciazowym trymestrze miodowym bo wlasnie 2 jest najlaskawszy. Pierwszy wiekszosc wie jaki uciazliwy a 3 tez daje w kosc bo brzuch wielki i pojawiaja sie nowe dolegliwosci tak ze cieszmy sie tym co mamy teraz haha

joanna haha my to chyba codziennie do syta najedzone jestesmy
Ja się tak najadłam śniadaniem, że pączka nie mogę dokończyć
Miłością tą największą

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-02-27 o 08:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości