|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar LII
Ja tak traktuję cukinię z tym że maltretuję ją potem w jajku z przyprawami i obtaczam w płatkach kukurydzianych z otrębami i smażę..mmm pycha
|
#422 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy nie szybciej wyjdzie jak go wsadzę w opiekacza do kanapek? Jutro kupię dziada i sprawdzę, zainspirowałaś mnie. Strasznie lubię bakłażana ale akcja z solą puszczaniem soków odsączaniem wchłanianiem tłuszczu na patelni - bleeeeh. Piekarnik 20 min -w tym czasie zdążę się już najeść byle czym, za długo jak na czekanie na produkt do kanapki .
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-26 o 23:00 |
|
|
|
|
#424 |
|
Nindżopesz
|
Co do żarcia to ja zakończyłam etap odchudzania więc nie mam motywacji do katowania się zieleniną, nie chcę wracać do śmieciowego żarcia no i nie wiem co ze sobą zrobić. Chyba będę jeść jakieś warzywa w sałatkach śniadaniowych, gotowaną kukurydzę jako przekąskę itp. a na obiad serki waniliowe albo jajka
![]() Ten grillowany bakłażan kusi, Rejcz daj znać co z tego wyjdzie. |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszły pyszne, miękkie-nietwarde Nie mam patelni grilowej no i opiekacz robi to szybciej bo na raz z dwóch stron ![]() Dziś kolacyjnie zrobiłam w 20 min to pseudotajskie kokosowe curry rybne z porem cebulo i marchewko (wersja tajska zapewne nie przewiduje marchewki, no ale coś musiało w nim pływać) Papryki brak. Potrawy zostało na jutro. U nas ogólnie pojęcie obiad/kolacja jest mocno ruchome, płynne. Po prostu robimy co chcemy zjadamy co i kiedy chcemy. Np kanapki, kiełbaski w roli obiadu, jajka etc. Nam jest wsio ryba, byle było smaczne i szybkie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-26 o 23:16 |
|
|
|
|
#426 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem ![]() Cytat:
![]() Niedopre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() E tak po nocy o żarciu czytać Ale też nie mam weny i pomysłów do gotowania ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||||
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Oby Ci nie wpadła w złą dziurkę! ![]() Dałam sobie bana... <minuta ciszy> ...nawet nie mam teraz w domu takich frykasów bo i chłopin na diecie. |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to i dobrze, bo żarłam tosty z tego białego niezdrowego kwadratowego chleba, na dodatek z dżemem albo z solonym masłem ![]() A skoro zeszło na jedzenie, ile trzymacie owoce w zamrażarce? Bo internety nie mogą dojść do porozumienia w tej sprawie; w jednym miejscu twierdzą, że do 3 miesięcy, gdzie indziej, że nawet rok. A ja właśnie odkryłam u siebie porzeczki z zeszłego lata... |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm ja nie trzymam długo bo owoców nie jem
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Odesłali mnie z poczty z przesyłką dla Polly, rozmiar 75 na 55 (coś koło tego)
![]() Czy mam próbować gdzie indziej czy od razu kierować się na bla bla car? ![]() Cholera
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurierem na pewno się da wysłać Przeleciałam z rana ciąg dalszy dyskusji o jedzeniu i spadam do pracuni |
|
|
|
|
#434 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jaki powód podali? ![]() przeciez przesyłka moze miec max wymiar 1,5 metra
|
|
|
#435 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
znów znad kawy, ale dziś z odrobiną mleka i z pączusiem w ręce
![]() Cytat:
Nie da rady, weekend a w zasadzie niedziela to jedyny dzień gdy małż ma cały dzień free a i tak zawsze przygotowuje śniadanie i czasem obiad więc nie chcę go przy garach na pół dnia jeszcze dodatkowo postawić... Cytat:
Po prostu cukinię obtoczoną w jajeczku i otrebach z płatkami smażę na oleju.Fakt trochę to nasiąknie olejem ale nie tak bardzo jak w samej bułce.Cytat:
Gotowana kukurydza z masełkiem . mm uwielbiam Kumpela ma zamiar kupić grill elektryczny, sama się nad nim zastanawiam bo grillowane jedzonko jest nawet smaczne i można masę potraw na szybko upichcić.. I z masłem orzechowym... ![]() Cytat:
gabaryt B to paczki których przynajmniej jeden wymiar przekracza rozmiar Gabarytu A, a jednocześnie suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm (300 cm), przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm (150 cm). Pod względem wagi paczki pocztowe dzielą się również na dwie kategorie • Paczka pocztowa - paczka zwykła o wadze do 10 kg. • Paczka pocztowa PLUS - przesyłka o wadze powyżej 10 kg ![]() Miłego pączkowania
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-27 o 08:43 |
||||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie: jak się nadaje przesyłki kurierskie? Trzeba zanieść gdzieś do punktu, czy zadzwonić i kurier sam przyjeżdża do domu?
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Maju dzwonisz i przyjeżdża albo przez aplikację na necie zamawiasz..ale np jeśli chciałabyś Pocztexem to możesz zanieść na pocztę, tylko nie wszystkie filie chyba obsługują tę usługę
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-27 o 08:45 |
|
|
|
#438 |
|
Mother of Cats
|
Macham znad niedobrzości i chęci zwrócenia - i jak tu wciągać pączki?
I nie, to nie cionsza. |
|
|
|
#439 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Hello, ja po prosbie
Potrzebuje kogos kto mi moje cv przetlumaczy na angielski![]() Sa chetni? moge nawet cos tam odpalic
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#440 |
|
Nindżopesz
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Pączka
![]() Zjadłam pół chociaż nie lubię, leżał i kusił... |
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej snad herbaty , przed zainstalowaniem szyny albowiem jeszcze nie przelało się.
Cytat:
Albo focaccia pełnoziarnista na sosie pomidorowo- czosnkowym z curry i brzoskwiniami Albo naleśniki na mące pełnoziarnistej ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Nie mogę przekonać się do modnych teraz świec ... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-27 o 10:40 |
||
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ad dylematy obiadowe Redzika:
zupy z kasz z warzywami (wrzątek, dowolna kasze, warzywa korzeniowe, przyprawy, gotujesz na małym ogniu do miękkości) zupy z fasolek i tym podobnych z warzywami (najszybciej z soczewicy czerwonej, nie trzeba namaczać, o tym kiedyś chyba Aileen pisała, pychaaa )ryba morska biała plus warzywa dowolne jajka plus szpinak makarony dowolne al. dente plus warzywa lub/ i sos lub z oliwą nie wiem, czy jadasz mięso doskonałą zupę z cieciorki i mięsa podawała kiedyś Flo, u mnie robi furorę, zwłaszcza mężczyzn lubi, bo dla mnie to bez mięsa raczej ![]() sałatki i makarony z tuńczykiem tuńczyk z fasolą białą i cebulą i dobrą oliwą z oliwek, solą (niedużo), pieprzem, ktoś sto lat temu podawał tu przepis, nie pamiętam nicka, za to jedzonko znakomite dla hardkorów na wiosną pokrzywa a' la szpinak np. ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() tricolor fajnie wygląda ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- I zgadzam się w pełni z Aileen i Kameną Miłego popołudnia całemu Baru
|
|
|
#443 | ||
|
Nindżopesz
|
Jestem beznadziejnym przypadkiem bo...
Cytat:
![]() 2. o, muszę o tym poczytać. Ale boję się, że się upasę ![]() 3. nie chce mi się robić naleśników i nie umiem ![]() Cytat:
![]() 2. no właśnie rybami już rzy... wymiotuję 3. jadam ale nie razem, ciapy szpinakowej nie lubię 4. makaronów nie lubię 5. tym tropem trza iść ale bez fasoli bo nie lubię 6. dobra myśl ale gdzie ja tu wynajdę nieobszczaną pokrzywę ![]() No nic, póki co będą chińskie zupki z budy (te lubię), kebaby bez bułki, ciabatta z nadzieniem a potem może mi się zachce czegoś sensowniejszego. |
||
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
1 Ja też nie lubię zup dlatego robię je na swoją modłę np nie rozgotowuję warzyw, nie dodaję śmietany. Moje zupy to warzywa Al dente w czystym lekkim wywarze z warzyw
![]() 2 Można robić na cienkim pełnoziarnistym cieście |
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(złożyłam cv do punktu obsługi klienta i głupio nie wiedzieć, jak działają )Cytat:
A ja dzisiaj w rozjazdach: rano po termostat do miasta, bo nam ogrzewacz wody nawalił, potem mamę do lekarza, bo gorączkę ma (sama sobie winna, bo z każdym przeziębieniem leci głupia do lekarza po antybiotyki, a jeszcze głupszy dochtór przepisuje od świąt już trzeci raz to świństwo bierze )stosował ktoś ten olejek łopianowy z papryką? Dobry na porost? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-papryka.html
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-27 o 17:13 |
||
|
|
|
#446 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
2. to u mnie na odwrót, nie przeglądam blogów tylko przypadkiem natrafiam na coś, co wiem, że mi się spodoba i robię to. Cytat:
Cytat:
![]() wieki nie jadłam bułki z serem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja zjadłam dwa - ale jakie aż żałowałam, że nie skusiłam się na trzeci.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jasnowidzi.., po prostu olej ma inną gęstość,jest cięższy ,inaczej waży 1 litr wody a inaczej 1 litr wspomnianego oleju;Nie wiem jaka masz wagę ale na cukierni mieliśmy właśnie taką która przeliczała nam na ml...i nie bawiliśmy się w odmierzanie tylko ważylismy i waga nam to przeliczała
1litr oleju to ok 0,94 kg 1litr wody to 1 kg Fakt przy mniejszych ilościach ta różnica jest niewielka ale gdy się robi większe ilości to różnica robi się całkiem spora i może zaważyć czy np.ciasto się uda
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-27 o 19:51 |
|
|
|
#448 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Zdjęcia Kajtka w pełne okazalości i bonus w postaći Rudka na slupie ![]() Ale mlody porobil zdjęcia ze śpiochami... ![]() Młody mowi do niego pieszczotliwie moj pittbulku, bo wedlug niego ma nie normalne kundlowe oczy tylko troche pitbulowe...no sama nie wiem, ale tak czy inaczej jest przeslodki....nie lubi obcych...przeważnie szczeniak leci do każdego, kto się odezwie i zawola, a on nie. Jak sąsiadka chciala go wczoraj poglaskać, to uciekl do mnie na ręce, schowal mi leb pod pachę i siedzial tak, dopoki go nie zabralam od niej z daleka...kolega Młodego dziś chcial sie z nim przywitać, to ostentacyjnie odwrocil się do Przemka dupka i odszedl kilka metrow dalej, przyglądal sie mu z bezpiecznej odległości...nikomu obcemu nie daje się dotknąć.... |
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamenko jeśli masz czas i ochotę zrób eksperyment ; zważ 1 kg oleju i za pomocą tej funkcji ml sprawdz ile Ci pokazało ml przecież jeśli masz w przepisie np 350 ml oleju to ważysz tyle ile pokazuje waga w ml ...wody miałabyś przy takiej małej ilości objętościowo tylko trochę więcej ANASTAZJO ale słodziak
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-27 o 21:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Kroję w plastry, na kratkę i do piekarnika na 20 minut. Przygotowuję go w ten sposób jako półprodukt do zapiekanek, których nie chcę mi się potem robić 

Jutro kupię dziada i sprawdzę, zainspirowałaś mnie. Strasznie lubię bakłażana ale akcja z solą puszczaniem soków odsączaniem wchłanianiem tłuszczu na patelni - bleeeeh. Piekarnik 20 min -w tym czasie zdążę się już najeść byle czym, za długo jak na czekanie na produkt do kanapki
, to w ramach odchudzania odstawiłam pieczywo

)