|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Na lodzie też jestem
![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Od pewnego czasu mam zug an meksykańskie żarło ale co i jak? poza fasolą i tortillą nie mam nic na stanie. Ja w ogóle umiem zrobić chyba tylko 10 potraw. Też mi brakło inspiracji, weny, w Lidlu tydzień włoski, a my już 5 dzień żremy pesto. No to chciałam odmiankeu - musi być lekkie bo mi żołąd znów wysiadł. Piszesz kupiłam, czyli gdzie to kupujesz? Na jutro, jeśli nie znajdę pomysłu mamy 3 dzień zupę jarzynową z ryżem. Chyba zrobię curry rybne w kokosowym mleku i podam z ryżem. Mam por, dymkę, paprykę, trawę cytrynową ( ma pół roku, nada się ? )---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
następna - właśnie żeśmy z Redzią ogłosiły brak pomysłów oczywiście przeczytałąm "pozytywne" i tak se myślę, to nei pasuje do Polly, nie może być, czytam jeszcze raz
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-26 o 19:16 |
||||
|
|
|
#392 | |
|
To ja :)
|
Z tą koleżanką jest zawsze super!! Znacznie ode mnie młodsza jest, pewnie z 8-10 lat, ale się świetnie dogadujemy -co nie oznacza, że się zawsze ze sobą zgadzamy. Ale jest świetna. I można na niej polegać zawodowo, czego o drugiej tak do końca powiedzieć nie mogę... W każdym bądź razie, cyrki zawsze jakieś nam się uda odstawić
![]() Cytat:
Mogą być kotlety z fasoli i tofu... Brokuł i paluszki niemowlaka (mała marchewka) na parze, z jogurtem naturalnym... Naleśniki z farszem warzywnym, faszerowany bakłażan (czymkolwiek), faszerowane: ziemniaki, papryka, pomidory, cukinia; placki z kapusty, salatka ryżowa z porem naciowym, marchewką i orzechami, sporo tego jest...
|
|
#393 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
2. a pod blokiem, w budzie. 3. ja też, i se myślę "Kamena?" Meksykańskich nie lubię, nie lubię fasoli i papryki. Nie ma lekko. Chyba pokręcę się w okolicach ciabatty, mozarelli, oliwek, rukoli i pesto |
||
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makarony ze szpinakiem i serami. No i to tyle jeśli chodzi u mnie o warzywa. MAm przepis an zupę z cieciorki ale jeszcze nie jadłam no i to jednak tylko zupa, z selerem naciowym, aż mnie skręca z ciekawości ale nie chce mi się robić. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() 2. Ja też nie lubiłąm, nie jadłam latami, i mi się odmieniło to teraz szaleję Ale wolałabym bez fasolki coś takiego stricte mehiko jak we filmach Póki co zjem se Ranigast Fast ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Polly - to zależy jakie warzywa się lubi. można wejść na kwestiasmaku.pl i kliknąć w lubiane warzywo i wyskoczą propozycje. Wybrać szybką prostą, tak robię najczęściej. |
||
|
|
|
#395 |
|
|
Coś mało gości dzisiaj... To może zanęcę... Te warzywka, to można pieprzyć na ostro, albo nie przyprawiać wcale...
|
#396 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym zupy warzywne różnego rodzaju z kaszą/ryżem/soczewicą na przykład, soczewica/inne strączkowe z dodatkami smakowymi i sosami, zapiekanki "na winie" (wrzucasz, co się nawinie w lodówce).
|
||
|
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mam taką okazję (baardzo rzadko) żeby wrócić do łóżka to zawsze smacznie zasypiam ![]() ja też... tylko wpadam napsiać czym pachnę i znikam, bo zawsze jest tam środek jakiejś dyskusji Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do dań z warzyw to u mnie w zimie na pierwszym miejscu są warzywa na patelnię w różnych opcjach
|
||||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś za to zrobiłam spagetti z makaronem tricolor. Jakiś taki ten makaron ale fajnie wygląda
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę tagi
![]() i dobry a skoro już o żarciu , to w ramach odchudzania odstawiłam pieczywo a waga cały czas w górę ![]() ale żurawie przyleciały
|
|
#400 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
zanabyłam wagę kuchenną, która waży między innymi w mililitrach
Cytat:
![]() Cytat:
co do pożywności, to jak do 4 litrów zupy warzywno-cieciorkowej dodałam raz pół szklanki kaszy jaglanej to w magiczny sposób zrobiła się 2 x bardziej pożywna, jadłam ten gar 6 dni ostatnio mam właśnie fazę na proste potrawy - mówiąc proste mam na myśli naprawdę proste, coś jak Redziowa ryba w sosie żadnym np. rzeczona ryba ugotowana na parze z ziemniakami i marchewką, albo pół sałaty lodowej z fajnym winegretem, albo ugotowana zielona soczewica z kaszą jaglaną tylko z solą i masłem.... kwestia składników, smaczne ziemniaki obronią się same
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#401 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
własnie głównie to szukam nowych rzeczy do jedzenia,wiec trudno mi je klikac jak są nowe i o nich nie wiem .btw-wiecie ze nie jadłam nigdy pesto? dobra zapisuje-pesto, cieciorka, szpinak a placki z kapusty to co to? Cytat:
no leczo wiadomo ![]() tylko ja szukam potraw ekstremalnie szybkich i prostych, jak np moje ulubione: 1. makaron z cukinią 2. makaron z pomidorami suszonymi i koktajlowymi +kaparki
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie
![]() Czasem robię placki, zamiast jabłek dodaję do ciasta warzywa ugotowane. Pycha
|
#403 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() ad. 2 - soczewica z jaglaną! muszę spróbować. A tymczasem dochodzi mi czerwona z ryżem. Co do ziemniaków:
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-02-26 o 20:02 |
|
|
|
|
#404 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
to jak o żarciu, zapodam mój ostatni hit - seler w sosie puttanesca
![]() edit: a blog ten w ogóle polecam gorąco ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
2. co do ziemniaków z kolei ja nie jadłam jeszcze czerwonej soczewicy inaczej niż w postaci zupy. zielona może być też z ryżem, ale jak tylko się da to jem jaglaną. jest bardziej pozytywna
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-02-26 o 20:17 |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby ktoś chciał obejrzeć "Obłęd" z Adrianem Brodym z 2005r. to szczerze odradzam. Pechowo dla tego filmu 2 dni temu obejrzałam "Drabinę Jakubową", z której Obłęd rżnie, aż wióry lecą Drabina bardzo dobra https://www.youtube.com/watch?v=rJztRnDxdM8
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-26 o 20:25 |
|
|
|
|
#406 |
|
|
Kotlety z kapusty
Przykładowe, bo zawsze inny przepis mi podleci...Wracam do żelazka
|
#407 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Waga kubka w ml - obłęd Kasza jaglana - wczoraj popełniłam paprykarz prawie szczeciński KLIK, tylko bez papryki, bo mi źle robi, ale i tak twierdzę, że przepis ma potencjał |
|
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie myślałam, cos mega proste i mega szybkie. Warzywa z ryżem też tak się robią. Warzywa lubiane na oleju plus przyprawa wymieszać z got ryżem. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() Lubię kapuchę. Pod każdą postacią. Niemniej to na pewno NIE jest szybkie danie Nie dla mnie. Ja nei znoszę wprost niczego przepuszczać przez maszynki, lepić, ugniatać, formować i prącie panie jeszcze stać przy patelni i kontrolować smażenie. Ja lubię wrzucić, obsmażyć zostawić do podduszenia, ugot na parze, a już w ogóle maj fejwryt jest papu rodem z piekarnika ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ad. 2. no nei mogło być inaczej
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-26 o 20:36 |
|||
|
|
|
#410 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
i w ogóle spodobał mi się pomysł zastąpienia makaronu paskowanym selerem, do włoskich pomidorowych sosów jak znalazł 2. waży też 10,5 fl.oz. ![]() 3. paprykarz wygląda bardzo dobrze ![]() Cytat:
2. co mi się w nim bardzo podoba to ciekawe informacje żywieniowe, np. że powinno się namaczać orzechy i migdały i ściągać z nich skórę, albo żeby namaczać ryże i kasze przed gotowaniem, i takie tam, wszystko porządnie wyjaśnione co i jak i dlaczego. plus jakoś mi całokształtem podpasował
|
||
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wsiąkam ![]() Temat od czapy - eyeliner w ... kurcze nawet nie wiem jak to nazwać, w płynie? Taki z cieniutkim pędzelkiem. Używa ktoś, ma sprawdzony meeeeega trwały? Na tłustą powiekę ? Najchętniej tani. Skończył mi się mój już nie wiem ile przedatowany, i nie ma go w ofercie. Nie wiem co je dobre? Wibo? Manhattan (miałam od nich) Oczywiście raczył był się skończyć jak i skończyła się promo na kolorówkę, no ale potrzeba jest silna, szykują się dwa wyjścia nocne na parkiet. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-26 o 21:22 |
|
|
|
|
#413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę się zebrać w sobie Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#414 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
moja podstawa żywieniowa
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
No, faktycznie jakaś epidemia; u mnie ten sam problem.
Teoretycznie jestem zaopatrzona; soczewica od pół roku leży w szafie, zapasy kaszy jaglanej mam, a ostatnio imbir wywaliłam, bo zapleśniał ![]() A od tygodnia kryzys na całej linii; idę do kuchni, otwieram lodówkę, pogapię się trochę, zamknę i kończę z kanapką z mozarrellą i bakłażanem. Nic mi się nie chcę robić ![]() Cytat:
![]() Ale ten wygląda fajnie, więc będę miała jeszcze jeden. Może selerem przełamię zastój jedzeniowy
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza oglądanie środka lodówki, kilka wzdechów, jęków |
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piszecie o żarełku więc nic sensownego nie dodam może tylko; NIECIERPIĘ GOTOWAĆ ![]() Ewuś
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-26 o 22:13 |
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak nie muszę... a małż ...a ciecko....
![]() ![]() A najlepsze jest to że im moje jedzonko zawsze bardzo smakuje Jak ja kocham niedzielki kiedy to mój małż robi śniadanko i czasem obiadek,on to naprawdę lubi gotować i nawet nie zle mu wychodzi ale w tygodniu czasu brak..
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-26 o 22:22 |
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kroję w plastry, na kratkę i do piekarnika na 20 minut. Przygotowuję go w ten sposób jako półprodukt do zapiekanek, których nie chcę mi się potem robić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Ja uwielbiam lawendę więc mi pasuje.
.
)