|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Opanowalam sposób na forum
![]() Maja lubi obydwie byle sie nazrec Cytat:
później nawal jest jeszcze w 6. Żeby Mikołajka obudzić wez mokra chusteczke i potrzyj mu stopki raczki i buzke dziala ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
kate1623 śliczności z Twojej córeczki i jak słodko wygląda z dydolem (smokiem) :P
Ja jeszcze swojej nie dałam smoka , moze obejdzie się bez gdyz ze starszą córką był problem ogromny z odstawieniem U nas wczoraj była położna po raz drugi i co się okazało ? ze Ola nie przybiera na wadze !! Załamałam się ! na cycu wisiała , ładnie spała więc o co chodzi ? położna kazała ściągnąć laktatorem z piersi mleko aby zobaczyc ile mam i zdębiałam !!!! z jednej piersi 40ml a zdrugiej ledwo 10 uciągnę No i wczoraj dałam mm ,nie robie z tego tragedi bo starsza od urodzenia dostawała mm i wszystko było ok i zdrowa ,ale tak się cieszyłam że Oleńka załapała pierś i ten ból znosiłam a tu dupa ![]() Pije herbatki ,poje się wodą ,ale dziś po nocy znów za wiele nie odciągnęłam ![]() No nic......na razie mieszam mm z moim ,może laktacja się rozbuja ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- kate1623 pięknie że masz tyle pokarmu,zazdroszcze !!! duzo pijesz?ja 2 litry dziennie i co z tego jak z cyców okazało się ze mało co leci a Ola widocznie wisiała na cycu i miała go za smoczka tylko
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
Nadzwyczajna matko, że też trzeba pilnować tych lekarzy jeszcze? Jak to dobrze, że patrzysz co Ci podają, ja tobym jak te cielę leżała grzecznie ![]() Kate, śliczna córcia, jaki ten smoczuch wielki w jej buźce się wydaje
|
||
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i mówiła ze jak maluszki np po 10 minutach idą spać przy piersi ale się nie zdążą najeść to należy przebierać pieluche nie przed a w trakcie karmienia albo najlepiej żeby dziecko miało gołe stopki bo będzie mu chłodno i nie zaśnie a się naje ![]() Kate poród miałaś okropny, bardzo Ci współczuję. Normalnie tacy lekarze powinni tracić licencje albo samej jej dać tak rodzić. ..wrrrrrr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-27 o 09:08 |
|
|
|
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Enia nawet nie wiem ile pije ale chyba dużo ja laktatorem nie lubie ściągać
Smoczek mała ssie bo ma bardzo duży odruch ssania juz od pierwszej doby Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#3758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MOja niby ssała,pięknie spała a tu takie zdziwienie było ze mówie wam nie mam wyjscia musze laktatorem odciągać to co się nagromadzi a duzo tego nie jest, dobrze ze Tz kupił mi elektryczny to raz dwa leci Moja starsza też ssała od narodzin ![]() teraz też mamy dla młodszej,czeka w pogotowiu
|
|
#3759 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za rozkrecenie laktacji i wspolne docieraniei dla tzta Spisal sie chlopak ![]() Cytat:
![]() juz ja jeszcze sniadania nie jadlam ![]() Cytat:
super, ze idzie wam coraz lepiejCytat:
ja mialam to samo, wyciagalam laktatorem duzo mniej niz Ty, mala nic nie przybierala i skonczylo sie mm Ale trzymam zeby u Ciebie bylo inaczej
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślałaś
Na mojej liście jesteście Ty, Baja i Castia ![]() Codziennie macie się zameldować ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- \ co najwyżej sex z mężem, który nie będzie znał granic swojej wdzięczności że ma czyste okna |
|
|
|
#3761 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie brak słów ! Dobrze, że się zorientowałaś, ja to pewnie też jak to ciele bym leżała i tylko przytakiwała Cytat:
![]() Cytat:
ja dzisiaj po nawet przespanej nocy, ale też już w pewnym momencie płakac mi sie normalnie chciało.. Dzisiaj jedziemy do Lublina na spotkanie z koleżankami a jutro na badania Zosia czeka na Tate z pączkami i cały brzuch faluje z niecierpliwości sama juz bym opierdzieliła pączusia gdziez on jest ?!
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za frędzel :/ napisałam do Federacji Konsumentów maila i chyba faktycznie zostaje tylko policja :/ jestem na siebie wściekła, bo to ja chciałam u niego zamówić, mąż chciał gdzie indziej ponad 1000 zł poszło... i raczej nie wróci
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Emilka spadła 300g, a od dziś mam więcej pokarmu. Tu z fizjologii nikt nie robi problemu i mała nie dostawała dokarmiania. Zeby dobrze ssała to potrzebuje nie jeść tak 3-4 godziny. Potem się mocno najada i śpi dalej ciurkiem. Herbatki na laktację też polecam- tu mam w pbowiązku wypić litrowy dzbanek codziennie i do tego jeszcze min. Litr wody ekstra. Dzis dzien "nawału"- dam znać jak u mnie będzie. Dziewczyny- rusza się tam coś u Was??Nadzwyczajna- niektore leki trzeba podawać w glukozie, a od jednej kroplówki raczej by Ci się dużo nie stało, nie ma co siać paniki.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-02-27 o 09:48 |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło się czyta takie rzeczy. Co do opisu porodu to ja i tak omine bo nie chce zacząć panikowac Odzywajcie się jak będziecie miały chwilke wolnego. Buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj wizyta - super ciekawa jestem, co tam u mnie i u Uli słychac ![]() Cytat:
![]() Ależ mamy chłopców na schwał na wątku ![]() JustiLbn, najważniejsze, że teraz jest Wam tak dobrze we troje - cudownie czyta się takie opisy, choć poród trudny wyjątkowo także... Radości i powodzenia ![]() Cytat:
Czytałam, żeby najlepiej przemywac ranę, co każdą wizytę w toalecie, a chyba octenisteptu starczy - położna pewnie Ci powie I wieeelkie brawa dla męża Ode mnie też Otóż własnie - też nadrabiam sobie spokojnie a tu Baji nie ma ![]() I Gianna M coś cicho chyba? Może też już rozpakowana? ![]() Cytat:
Ja już na śniadanko pączuś ze szklaneczką mleka ![]() Zastanawiam się ile maksymalnie pączków wypada zjeść ciężarnej na wylocie... jak myślicie? ![]() Podziwiam za chęć mycia okien... Ja dzisiaj poszłam do labka z rana i kupić pączki i to chyba wszystko co zrobię oprócz doprowadzenia się do stanu używalności przed wizytą... mam ostatnio tak strasznego lenia, że nie mogę palcem kiwnąć ![]() Cytat:
Ponoć dużo kobiet ma problemy ze ściąganiem mleka laktatorem - może masz mleko, a nie schodzi sciągaczem? Mam nadzieję, że skoro Mała chociaż lubi ciumkać, to jak będzie dalej sobie ssała pierś, to się laktacja rozchula na całego
|
||||
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiam jak nasze matki karmiły Nie miały problemów? Teraz ciągle się słyszy, że są problemy, kiedyś ich nie było? ![]() Cytat:
Cytat:
Jak nie wypiłam wczoraj ani jednej, to mnie wzięło wieczorem a to 8 doba, chociaż nie wiem co to faktycznie było, ale chyba to. Ola possie cyca 10-20 minut i później jak dokarmiam z butli odciągniętym, to zjada ok 60ml jeszcze. Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
mmhym właśnie nic nie wzbudziło moich podejrzen ze cos jest nie tak bo były kupki i siku regularnie !
A ze z dnia na dzien budzila sie na jedzonko coraz czesciej no sadziłam ze tak musi byc wkoncu karmienie na żądanie na tym polega i dostawiałam częściej, było jednak tak ze possała 20min jedna pierś usnęła na pół godziny i znów merdała buźką więc dostawała drugą pierś ,coś tam mleczka wypiła i zasypiała...............e chhhh ciężki los matki ![]() ale jestem jeszcze przy nadzieii ze się rozbuja laktacja najgorzej było po kąpaniu bo co pół godzinki się budziła i chciała cyca........tak do 23 godziny, teraz juz wiem ze była rzeczywiście głodna
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja niczym nie przemywałam rany bo mi nie kazali. Myłam normalnie wodą i tyle. |
|
|
|
|
#3771 | ||||
|
Moderator
|
Juz
![]() Takie sniadanie sobie zrobilam z kawka ![]() Musialam wczesniej wstac zeby psa na dluzszy spacer wyprowadzic i wykapac bo tak capil ze wstyd dziecku takiego smierdziela przedstawic ![]() Cytat:
![]() Ale po tak dlugiej abstynencji ostatni seks mu chyba do 18. Kacpra wystarczy ![]() Cytat:
![]() Zglos na policje bez wyrzutow sumienia i jeszcze pokaz im tego maila, bo wedlug mnie wynika z niego ze on nie zamierza Ci tej kasy oddac w najblizszym czasie ![]() Cytat:
A okien w sumie nie mam ochoty myc, tylko przyszly rolety i TZ chce je na brudne okna zalozyc, bo "przeciez mozna umyc juz z roletami" ![]() A paczkow wypada zjesc ile ma sie ochote ![]() Ja w ciazy niczego sobie nie odmawiam bo cos czuje ze po porodzie po raz pierwszy w zyciu bede musiala przejsc na jakas diete ![]() Cytat:
Ostatnio sie z mama poklocilam na temat KP, ale w kontekscie szwagierki. Mowilam jej ze maluch nie chcial cyca i koniec, na co moja mama stwierdzila ze to wina szwagierki i ze ona wykarmila dwojke dzieci wiec wie najlepiej i koniec ![]() Boje sie tego ze ja bede miala taka sytuacje i w polaczeniu z baby bluesem pokloce sie z mama na dobre - wkurza mnie takie podejscie "ja karmilam wiec jestem ekspertem i wiem wszystko najlepiej" ![]() A wtedy tez bylo jakies mleko, bo moj TZ byl na pewno tak karmiony bo tesciowa nie miala pokarmu... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-27 o 10:29 |
||||
|
|
|
#3772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie i lepszego samopoczucia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie wiesz ze nasza Side musi trzymac rękę na pulsie? ![]() Cytat:
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla mamy i coreczki!
|
||
|
|
|
#3775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa osoby które nie maja z tym problemu, ale nie powino sie oceniać kogos bo nie dal rady.Cytat:
Cytat:
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana. Nie czytałam Twojego opisu porodu bo się boję że mogłabym spanikowac i załamać się. A tak żyję w nieswiadomosci Najważniejsze że Majeczka Ci wszystko wynagrodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Witam obiecałem oddać Pani pieniaze i zostaną Jak najszybciej zwrucone" - fajnie brzmi, nie? ale na kolejnego maila, 3 minuty później, odpisał: "Rozumiem zę jest pani zła mam problemy finansoweOczywiście może pan pujść na policje i zostanę skazany Jednak gdy już nie będę miał sprzedaży i zamknę biznes to jak zwruce pieniądze." piach prosto w oczy mam nadzieję, że z Młodym przynajmniej wszystko ok - a nie czuję żadnych dolegliwości, więc chyba tak wczoraj dokazywał cały dzień, ale to po tym co słyszałam od rodziców i po korespondencji z panem od narożnika - też się chyba Młody wkurzył i pewnie dawał o sobie znać jak szalony chcąc przekazać "mamcia, nie martw się, ja tu jestem, a resztę olej" ;P hm.. kupiłam tanio chustę elastyczną Liberty Slings, tzw. poucha - używał ktoś kiedyś? dobre to? wyniosło mnie to 20 zł z przesyłką, chciałabym jeszcze wiązaną, ale nie wiem która lepsza
|
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
i masz racje
ewentualnie jest ekspertka od karmienia dwojki swoich dzieci, ale nie wszystkich w ogole denerwuja mnie takie matki, ktore wykarmily np jedno i uwazaja, ze sa najmadrzejsze, rozdaja swoje rady na prawo i lewe uwazajac, ze tylko one sluszna droge wybraly dotyczaca dopajania, wprowadzania pokarmow itp ![]() bo sobie cos uroily w tych glowach, ze tak ma byc i koniec a kazde dziecko jest inne Cytat:
Serdecznie gratuluje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

wszystko mokre, potem już na ręczniku spałam, bo prześcieradło i wszystko mokre. Było mi zimno i miałam dreszcze. Teraz już w sumie lepiej...

gdziez on jest ?!

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Odzywajcie się jak będziecie miały chwilke wolnego. Buziaki 

Jak nie wypiłam wczoraj ani jednej, to mnie wzięło wieczorem