|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Kate popłakałam się czytając relacje. Wiedziałam że Cię wymęczyli ale nie sądziłam że aż tak. Tak bardzo mi przykro że przez taki traumatyczny poród musiałaś przejść... Co za suka z tej lekarki! Jak można po tylu godzinach od odejścia wód tak męczyć kolejna oksy i naciskać na poród sn! Niesamowicie dzielna jesteś!
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
#3722 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() podkreślone - ![]() Dziękujemy za wszystkie rady i prosimy o więcej jak coś mądrego Ci przyjdzie jeszcze do glowy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zadomowienie
|
tygrysek83 dzieki za info o marmoladzie z róży, ten simply jest całkiem niedaleko ode mnie, podjadę jutro
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
#3725 | |||
Zakorzenienie
|
to ile jutro jesz?
![]() asialll jak dla mnie przerazające... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JustiLbn czemu są takie problemy z porodem ![]() ale z opisu wnioskuję że sobie świetnie radzssz z Alicją ![]() maggie123 to może i Ty niedługo będziesz rodzić ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3727 |
Rozeznanie
|
od tego chyba brzuch mnie boli dzisiaj i Młody fika jak nakręcony - nie dałam po sobie poznać przed mężem co słyszałam, bo jemu by się zrobiło tak przykro, chyba bardziej niż mi, bo się stara jak tylko może i też widzę, że mu ciężko
![]() więc duszę w sobie... różne rzeczy z innej beczki: jutro piszę do federacji komsumentów maila, może podpowiedzą jak sobie z panem B. poradzić i jak odzyskać pieniądze za ten nieszczęsny narożnik :/
![]() |
#3728 |
Zakorzenienie
|
Elunka gratulacje
![]()
#3729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Thidien - ja bym chyba na twoim miejscu zgłosiła sprawę na policję z tym narożnikiem. Bo to jest jawne oszustwo. A oni sprawą się muszą zająć. Kupowałaś ten narożnik przez internet? przez stronę producenta czy jakiś sklep? Mnie tak kiedyś ktoś oszukał przy zakupie laptopa na allegro. Co prawda to był oszust z fałszywym kontem i kasy i tak nie odzyskałam, ale policja przyjęła zgłoszenie. Tutaj też muszą się tym zająć i jak gość dostanie wezwanie do wyjaśnień to może kasę odda. Wiecie co, przeczytałam mężowi ten opis porodu Kate to stwierdził że na chyba by zabił tą francę lekarkę.
![]() |
#3730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrej nocy, dziewczynki - śpijcie spokojnie ![]()
![]() |
#3731 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki tak jak pisalam bylo ciężko napewno mam awersje do kolejnej ciąży, ale podchodzę do tego juz bez emocji bo czas minął a Mała wszystko wynagradza. Dla zatarcia mojego okropnego porodu macie jej zdjęcie dzień po porodzieuploadfromtaptalk1393462362816.jpg
Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
Kasiu- zdjecia coprawda nie widze, ale Male Ssaki wynagradzają dużo. Poród miałaś niefajny...
U mnie 2 godxiny mega bóli skończyły się Emi na zewnątrz- nie miałam Zzo nawet. Po 48 godzinach mgliście jednak pamiętam co gorsze momenty. U Ciebie widze jest podobnie. Duuuuużo ![]() ![]()
#3734 |
Zadomowienie
|
My juz konczymy- Emi woli jednak prawą pierś ![]()
#3735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czekaj do wtorku to sie spotkamy :p i ![]() Cytat:
![]() I ja ![]() Kate na prawdę musialas sporo przejść by urodzic Majke ![]() Tylko my mamy problemy z karmieniem.... Mam malutki pokarmu a i dostawianie mi ciężko idzie. Pozwalam dokarmiac zeby waga szła w górę i nas nie trzymali za Dlugo. Miki spi juz chyba 4 h, probowalam teraz wepchac mu cyca ale on nie chce. Boli mnie rana i trudno mi siedziec. Staram sie przemywac woda ale sie boje dotykać. I psikam ok 3-4 razy dziennie octaniseptem. Wystarczy? A mój maz wczoraj przeszedł sam siebie- przyniósł mi do szpitala bukiet kwiatów! Prze mile uczucie, a tym bardziej ze on raczej mało domyslny i nigdy bym sie nie spodziewała po nim ![]() Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3736 |
Rozeznanie
|
Ja zapomnialam wam napisac ze wczoraj dali mi lek w glukozie. Ja patrzę a to glukoza. Ide do pielegniarki i pytam ze ja mam cukrzycę ciazowa i czy moge w tej glukozie to brac. Ona zbladla. I mowi ze lekarz tak jej zlecil ale zaraz wyjasni.
Przyniosla w soli. I mowi ze na jej odpowiedzialnosc ale woli zmienic. Na szczęście malo tej glukozy zdazylo zejsc. Okazalo sie ze lekar przyszedl z interny na konsultacje odnosnie mojego serca. Wcale mnie nie widzial ani nie badał. Wpisal w karte lek i poszedl. A przeciez ordynator doskonale wie ze mam cukrzyce bo chwalil malego ze ladna waga mimo cukrzycy i w ogole. Dobrze miec glowe na karku. Przylazl potem na noc jakis lekarz dyzurny i mowi oj nic takiego by sie nie stalo ![]() No moze i nic a moze cos. No ale koniec końców spalam z kroplowka i ok 4 zorientowałam sie ze mi sie zatrzymala. Kurde. Pomajstrowalam i w koncu leci. Siedze pod ta glupia kroplowka od 12 w południe... Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna no to dobrze ze sie zorientowalas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() rozbroiłaś mnie, teraz to ja już widzę jak rodzisz z uśmiechem a dziecko samo z Ciebie wychodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do opisu twojego porodu to masakra i trzymam kciuki abyś jak najszybciej wyparła z pamięci te nieprzyjemne "chwile". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zadomowienie
|
Dobry :-*
Edzia wczoraj oglądał moje wyniki gin i przepisał lek amotaks, zdziwiło mnie to bo on jest na infekcje o.O Thidien bo dzieci czują zdenerwowanie nasze... Ale widać z opisu że mąż sie stara, ale tacy są ludzie niestety wredni :/ Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Castia;45348224]od kilku dni odczuwam straszne parcie na odbyt
![]() niczym w trakcie porodu. denerwuje mnie to ![]() ma ktoras tak? ![]() Ja mam tak od 2 tyg i sttasznie frustruje mnie to. Ale przynajmniej wyprozniam sie 5 razy dziennie hahhaa ginka powiedziala ze moj dziec jest bardzo nisko i uciska na kiszke jakas temu takie parcie sie czuje Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | ||||
Zakorzenienie
|
Kate miałam łzy w oczach jak czytałam opis
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Małej nie rozpieszczamy (chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupie sobie 3, ale ile mój żołądek da rade zjeść to nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ----------- A mnie chyba wczoraj dopadł tak zwany nawał pokarmu, albo nie wiem co to było, ale wieczorem tak źle się poczułam jakbym miała 40 stopni gorączki. Gorączki nie mialam ale czułam się fatalnie. Cycki lekko pobolewały, wzięłam apap przeciwzapalnie i w nocy tak się pociłam, że przebieralam się 3 razy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Raczkowanie
|
Tygrysek83 jestem absolutnie tego samego zdania
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() zycze Wam milego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nauczysz sie, tylko przystawiaj jak najczesciej do piersi brawo dla meza ![]() Cytat:
![]() |
#3746 |
Zakorzenienie
|
Kate - śliczną masz corcie
![]() Nadzwyczajna - dobrze, ze jesteś czujna ![]() Mona - z drugiej strony miałam przedstawiona cala litanie powikłań, które mogą mieć miejsce, jeśli się nie zgodzę na zabieg. I to też bylo niefajne. Ale najgorszy numer był później. Obchod, do sali pakuje się z 15 osób, jakieś kobity zaglądają w moja kartę i biadola "ojej, a pani taka mloda". Ja zdziwiona, o co im chodzi. Podchodzi zastępca ordynatora, bierze kartę do ręki, studiuje i mówi "usunięto pani wczoraj macice, jak się pani czuje?" Ja zdebialam, zbladlam i o mało na zawal nie zeszlam. Na co z końca grupy przepycha się doktor Z. który wykonywał zabieg i speszony tłumaczy "nie, nie, to bylo lyzeczkowanie, zle to zaznaczyłem...." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki zebys trafila do porzadnego lekarza ![]() Cytat:
![]() Co do pana od mebli to ja bym mu napisala ze jezeli do konca tygodnia nie odzyskam pieniedzy to w poniedzialek zglaszam sprawe na policje - moze sie przestraszy ![]() Cytat:
![]() ![]() A z karmieniem widze ze malo kto nie ma problemow ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Karmienie piersią to jednak trudna sprawa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
koziemleko ty jeszcze tutaj
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- ps. zaczynam się stresować jak mibrakuje z rana baji_86 |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | ||
Zadomowienie
|
Opanowalam sposób na forum
![]() ![]() Maja lubi obydwie byle sie nazrec ![]() Cytat:
później nawal jest jeszcze w 6. Żeby Mikołajka obudzić wez mokra chusteczke i potrzyj mu stopki raczki i buzke dziala ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.