|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Bardzo mi się podoba pokoik Werci, a co do szafy to mam wrażenie, że wizualnie z wierzchu jest identyczna jak nasza w pokoju Gabrysi-pamiętasz? Tylko jest 3-drzwiowa. Cytat:
I pamiętaj, że ja Cię nadal wykopuję z domu na ten spacer!! Wiesz jaki!
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Godzinę temu podałam jej paracetamol i nic jej temp.nie spadła .
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Asia- mrówka ma rację z tym morzem, Zosia pojechała z katarem i kaszlem, po dwóch dniach pobytu nie było śladu choroby.
Zosia też śpiewa kolędy i uwielbia chodzić do kościoła
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
evi- dziękuję za pocieszenie, jakąs tam tycią nadzieję na lepszy przyszły rok mam ale tylko tycią. Tu dzieci duzo chorowaly ale i tak nie tak poważnie jak werka
Zdjecie usunęłam bo tak jakoś przestraszyłam się podglądaczy było ich prawie 20 a nas 2, wiec szybko usunęłam ![]() mrowak- obawiam się, ze krótki wyjazd nic nie da, trzeba by było minimum na 2 tygodnie, a na tyle nas nie stac na razie nie mamy zaklepanego miejsca ale mamy jeden pomysł, jak znajdę to wkleję. Termin- ostatni tydzień lipca. Spacer nadal przede mną... szafę pamiętam i faktycznie podobna
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Asia my byliśmy tydzień, wystarczy kilka dni nawet jakiś dłuższy weekend
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak
http://www.dworekkarwia.pl/
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polazła na ten spacer, no! Bo przyjadę i wykopię własnym butem! ![]() Już Ci współczuję mycia tych luster na szafie-u nas jak pada słońce prosto na szafę to ja zamykam oczy udając, że "potwora" nie ma.
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymajcie się... ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- o to tak jak moja, jak będą mieć religię w przedszkolu to będzie zachwycona |
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, Madziwinia pokoiki dziewczynki mają urocze
Asia nie martw się. Przejdzie jej to chorowanie. Ja w dzieciństwie wiecznie byłam chora. Moja mama ciągle wspomina że albo miałam oskrzela albo zapalenie ucha. W przedszkolu byłam gościem. Później minęło. Możesz próbować wszelakiego uodparniania jeżeli tylko nie będzie przeciwwskazań. Zdrówka dla dzieciaczków i mamuś U nas też nadal w repertuarze niezmiennie królują kolędy ![]() Żmijka nadal w nie najlepszej formie niestety choć kaszle już trochę inaczej. Dziś w nocy budził ją (i mnie również) dokładnie co godzinę. Nie jestem pewna czy do końca tygodnia wydobrzeje na tyle żeby pójść do przedszkola. Jak wracałam do domu dzwoni do mnie mama żebym do przedszkola wstąpiła bo są jakieś zmiany w zasadach rekrutacji na następny rok. Oczywiście tak uczyniłam i całe szczęście bo muszę do 3 marca oddać deklarację chęci uczęszczania do przedszkola w przyszłym roku szkolnym i nie będziemy już musieli przechodzić tej bzdurnej interenetowej rekrutacji. Gdybym przegapiła to cała procedura od nowa i żadnej gwarancji że Żmijka byłaby przyjęta. Przy okazji zaliczyłam zebranie bo okazało się że jest właśnie dzisiaj. Nie ma to jak chore dziecko w niewłaściwym czasie Dobrze że babcie zerknęła do gazety.W Żmijkowej grupie była dzisiaj piątka dzieci i połowa personelu też chora. Do tego wszystkiego hasło że w przedszkolu jest ospa. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Mrówka dobrze że wróciłaś do żywych. Zażywaj probiotyki. Warto też zrobić badania nerkowe. Asia możesz mieć dość. Mnie wykańcza jedna choroba a cóż dopiero mówić o ciągłej
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA smacznego
Ja mam mega ochotę na jarmuz , jutro powiem ,zeby tz zrobił .Spróbuj sobie ,mi mega zasmakował i na ostro jem , ogień mogłabym jesc codziennie, bardzo zdrowy , ale trzeba dawkować .CURLY Zdrowka dla małej . Oby w badaniach cos wyszło - głupio to zabrzmiało , ale wiesz o co chodzi , bo wtedy mozna w końcu zacząć konkretne leczenie , a jak podjęte leczenie to i wyzdrowienie. Zapomniałam napisać , ze twoja mała ma moja datę urodzin .
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już pożarłam jedno opakowanie probiotyku to myślicie, że kupić coś jeszcze? (i co?) Na usg brzucha idę w poniedziałek najbliższy-zobaczymy co tam mieszka. Chyba, że mówisz o innych badaniach nerkowych?
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Libra schody ok 150 zł za stopnień z podstopniem , do tego koszt podestu na półpiętrze , balustyrada listwy a pewnie z 5 koła
![]() Ja mam dla Olki dwie szafy , czyli 2 drążki , 4 pułki , 2 kosze na dole , cała komoda i jeszcze mi miejsca mało ![]() Asiulek naucz się babo weki robić Ja wekuję zupy , gulasze , pulpety itp . Jak masz wrzątek wlewasz do słoja , zakręcasz mocno i stawiasz na ręcznik kuchenny zakrętką do dołu . jak wystygnie całkowicie do lodówki . Jak się zawekuje wiczko jest wklęsłe No i ryby w piekarniku się szybko robi i mała jeść powinna Rybę przypraw ( gotowca sa do ryby ) w folie , do tego warzywka nawet mrożone możesz jej ugotować Moje dzieciaki np fasolkę kochają mrożoną Pulpety te też bardzo lubię mega proste do weka się nadają , kaszę do tego http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...m/przepis.html ja w nie daje jeszcze czosnku Jak robię te pulpety to wykle 1,5 kg mięchA OD razu robię ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Byłam z SZymkiem u laryngologa miał robiony rentgen gardła i nosa . Wynik jutro więc w sumie nie wiem nic .
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorączka nie schodziła,wiec zadzwoniłam do brata.Dodzwonić się do niego to jak do Pentagonu .Oddzwo nił,dopiero jak skończył prace o 21.30.Chwilę z nim gadałam i wg.niego Ala ma grypę .Kazał przyjechać do niego raniutko do domu i ją zbada.Jak uzna,że ma grypę to pojedziemy do sanepidu zrobić test na grypę i będzie pewne.A jak nie to pojedziemy na badanie krwi crp itd..kazał zrobić.Powiedział,że te próbki kału mam też oddać do badania bo niewykluczone,że i tam coś może siedzieć..Zapytam go jutro o te zielone gile... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-02-26 o 22:24 |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Przy grypie tez mogą byc wymioty biegunka wzdety brzuch ? Bo gorączka to wiadomo, tak pytam bo nie wiem i człowiek głupieje tym bardziej ze ci lekarka co innego powiedziała a twój brat tez co innego. O jaka grupę chodzi ? Świńska ? Czy jakis inny szczep , w sumie to chyba trzeba najpierw sprawdzić , bo wiadomo bez badań sie nie dowiesz . Napisz jutro co ci brat powiedział , co stwierdził i na jakiej podstawie bo az człowiek głupszy o dekadę siedzi , jeden lekarz jedno ,a drugi drugie mowi
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Curly - dla mnie to niewyobrażalne aby człowieka po operacji płuc wypisać do domu po 4 dniach. Wiem dokładnie jak wyglada człowiek po takiej operacji.
|
#4276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
.Jutro ją zbada i napiszę.Sama jestem ciekawa.Wg.mnie to też logiczne,że jeżeli dziecko nagle dostaje kaszlu+gorączka+katar wodnisty to nie jest to gorączka z powodu zakazenia przew.pok.Tylko jakiś wirus a brzuszek swoją drogą ma jakiś proboem albo pasożyta albo coś innego. Ta lekarz u której dzisiaj byliśmy totalnie olała temat kaszlu,kataru..Jakby skupiła się tylko na tym brzuszku.A to chyba nie tak... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-02-26 o 22:39 |
||
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Ania to u nas za schody takie ok. 10-12 stopni wołają stolarze 7-8 tys.
Curly paskudnie że gorączka nie schodzi ,ale dobrze że domowy doktor czuwa
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - proste zdrowe danie, które moje dziewczynki lubią jeść. Kupujesz trzy mrozonki, marchewkę, kalafior, brokuły. Do tego łosoś. Biorę garnek do gotowania na parze i wsypuję najpierw marchewkę, po paru minutach kalafior i brokuły. Jak juz są prawie miękkie to na samej górze kładę łososia zawinietego w folię. Dla siebie i dziewczynek nie doprawiam niczym a dla Tz trochę soli i pieprzu.
Wiec ja widać nic tu nie obieram nie kroję tylko wrzucam do gara.
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ty masz fajnie bo masz gdzie sie poradzić ,a my nie i pomysł ile takich dzieci jest złe zdiagnozowanych , olanych, albo " na łatwiznę " diagnozowanych - czyli i tak dupa trzymam kciuki . ANIA a czemu ten rentgen ? Sprawdzić czy cos tam jest co powoduje ten katar? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki by z tatą było już tylko lepiej! |
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dawno się nie odzywałam. W grudniu napisałam na forum, że choroby za mocno nas nie męczą i … wykrakałam Od początku grudnia nie było tygodnia, żeby któreś z dzieciaków nie było chore. Obecnie Jula ma ospę, a Olek końcówkę zapalenia spojówek i pewnie tylko kwestią czasu jest wysyp ospy u małego Oczywiście z racji posiadania dwulatka w domu mamy również Bunt Dwulatka na tapecie ![]() Asiulek byliśmy w Dworku Karwia na wakacjach dwa lata temu. Ogólnie miejsce OK. Zdrówka dla Werci Wszystkim chorowitkom życzę Zdrówka
|
#4282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie tam podobaja te firanki i pokoik tez super ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
a co do snu to ja tak przekopane teraz mam i o dziwo zawsze to te same godz ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem załamana...mam straszne myśli, lepiej niech mnie pilnują bo jeszcze sobie w łeb palnę - serio
w szkole mam dzisiaj próbę z dziećmi, rade popołudniu...kurrrr trudno musze wziąć zwolnienie na dzisiaj chociaż a pojade na próbe tylko potem i rade, nie mam wyjściaAsia - ty masz wiecznie małą chorą, ja mam dwójkę - to tak na pocieszenie Cudny pokoik, gdzie kupiłaś te kubeczki na kredki??w ikei??byłam w krk i nie było, a tak bardzo je chce!!!! będę małej robić pokoik w maju, będą mieć oddzielne z Kubusiem i bym jej to zamontowała nad stolikiem szkoda, ze nie można w ikei online kupowaćPrzedwczoraj była babka oglądać mieszkanie i jest strasznie napalona,a tylko potrzebuje jeszcze pół roku, żeby kasę dozbierać
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ślicznie Twoja zastrzyki znosi. I jak to spanie, nic się nie dzieje?
Szafa bardzo fajnie wygląda Ja z dań takich zdrowych to uwielbiam jednogarnkowe. Dla tz wczoraj robiłam : ryż wrzucasz na dużą patelnię(dwie torebeczki) i na oleju chwilę go smażysz, dodajesz cebulkę, pieczarki, dorzuciłam warzywa chińskie z biedrony pół paczki, i to duszę doprawiając curru i sosem sojowym, na koniec dorzuciłam puszkę z cieciorką doprawiłam solą i pieprzem i ma obiad na dwa dni. Sobie jak normalnie jadłam to podsmażałam fileta w paskach, lub mięso mielone, dorzucałam do niego paczuszkę kaszy lub ryżu brązowego, zawsze cukinie i paprykę, pomidor, kilka pieczarek i to dusiłam. Na koniec doprawiałam solą i pieprzem, i lubiłam na ostro bardzo to sporo ostrej papryki, i czosnku. W sumie takie obiady jak masz np. mrożonkę "leczo" i na mielonym to nic tylko wrzucasz na patelnię dużą i czekasz te 20-30 min. P0P to ja bym mogła do Ciebie na obiad się wprosić brokuły i rybę mogę jeść takie na parze.Bao ja coś przegapiłam, mieszkanie sprzedajecie? Dzieci niestety nie da się uchronić żeby nie złapały nic od siebie, najczęściej to jeszcze my rodzice roznosimy, zabawki. U mnie odpukać nie chorują, ale jak złapią żołądkową to nie ma zmiłuj, młodszy choruje 3 dni a starszy jeden dzień ale to tak że musi mieć zastrzyk na wstrzymanie. Mi ostatnio coś odbiło i jako pani domu nawet zaczęłam wszystko prasować jakoś mnie to odpręża straszne no nie![]() Dzisiaj tłusty czwartek jedząc pączki i faworki czy śledzie pomyślcie o mnie pijącej wodę Będzie Wam lepiej smakowało
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak- na szczescie u werki nigdy nie ma slonca
ale znam temat bo w przedpokoju mam wieksza i lustra na calosci. Juz przestalam zwracac uwage na te male lapki. bao- wspolczuje podejrzewam co mozesz czuc. Duzo sil i szybkiego powrotu do zdrowka ![]() Pojemniki kupione w ikea w poznaniu. Popatrz na all, tez czasem sa tylko przeplacisz. Ale jak nie masz innego wyjscia... Bardzo fajne one sa bo miejsca na stoliku nie zajmuja a wymienilismy jej mamuta na mniejszy Lack. Mamut teraz za duzy do jej pokoiku.
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że nie tylko my tłuczemy w gierki ![]() oj ja pod koniec ciąży ostatni miesiąc to na siedząco "spałam",nie wiem czy to nie za dużo powiedziane ,chyba drzemałam ,inna pozycja nie wchodziła w grę ,dobrze że mały się urodził miesiąc szybciej bo 2 miesiące bym tak spała ![]() Cytat:
![]() kiedyś lubiłam prasować ,ale nie ubrania ,tylko pościel ![]() Bao współczuję ,ale mnie wystraszyłaś na początku posta ,już się spodziewałam jakichś masakrycznych wieści. Przy dwójce raczej się chorowania podwójnego nie uniknie ,nie ma szans ,musiałabyś je całkowicie odizolować a i tak Ty byś przenosiła. Musicie to przetrwać i tyle ,wytrwałości życzę i zdrówka. Mieszkanie sprzedajecie ? Mój dzisiaj został jeszcze w domu ,a już niech siedzi do końca tyg. Kaszle nadal ,katar nadal ,ale chociaż w nocy spokój i nie gorączkuje Plamki na lustrze phi ,nie widziałayście mojego okna w kuchni ,tylko przetre a mały zaraz się łapami opiera i wiecznie tam paluchy poodbijane ,przestałam zwracac uwagę na to ![]() Kiedyś to miałam większego hopla na punkcie sprzątania ,jeszcze jak mały był mniejszy ,potrafiłam myć podłogi dotąd az ścierka jasna nie była brudna Teraz na szczęście mi już tak nie odbija.Rano zazwyczaj posprzątam i tyle nie latam cały dzień ze ścierką i odkurzaczem ,później pod wieczór jeszcze ogarnę. Nawet się już nie wściekam jak młody wejdzie w buciorach jednymi drzwiami ,przejdzie przez cały dom po to żeby je zdjąć przy drzwiach wejściowych Łapie ich za fraki ,miotła w rękę i zamiatają po sobie. Musimy zajechać po wniosek na dowód bo młodemu się kończy w tym roku ,a trzeba złożyć póki tż jest w domu ,jeszcze młody będzie katusze przechodził bo trzeba zdjęcie zrobić o fotografa. Już mówi że po coi do fotografa ,przecież możemy sami zrobić a później poobcinamy Jasne najlepiej sami dowód wyrobimy ![]() Mój stary sobie też ściągną Angry ,siedzi teraz i z procy tłucze |
||
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedajecie mieszkanie? Kubeczki na kredki są z ikei, mamy takie same. U mnie ostatnio było ich mnóstwo, widzę że kolory się zmieniły http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10271091/ ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Asia- pokoik Werci super ![]() Monka piekłaś tego torta? dobry? mój tż 11 ma urodziny i muszę coś upiec, teraz w sobotę robię mu imprezę, nie mam pojęcia co zrobić do jedzenia. Za rok będzie miał 30 to zrobimy większą imprezę
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Libra my sami fotki robimy zwykłą cyfrowka. Sprawdzasz w necie wymiar zdjęcia i jakie ma być ustawienie twarzy, w zwykłym paint obrabiam wymiar i tylko wysylam do rossmanna i po 2dniach odbieram. Ale małemu to robilam u fotografa bo w domu glupafki dostawał. U nas w urzędzie jest taka budka gdzie siedzi kobieta robi foto i od razu drukuje.
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
bao, strasznie mi przykro
Ale przy dwójeczce sztafety chyba faktycznie nie da się uniknąć sztafety ![]() Zdecydowaliście się sprzedać chatę już teraz? coś wspominałaś kiedyś, że zimne, pamiętam. A sami macie już coś na oku? czemu wam się spieszy?
|
|
#4290 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plmadza głupie pytanie ten ryż ugotowany ? ![]() Cytat:
także SZymek się teraz cieszy że będzie świecił w nocy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego zajadania pączków
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

.Godzinę temu podałam jej paracetamol i nic jej temp.nie spadła
.

, ale wiesz o co chodzi , bo wtedy mozna w końcu zacząć konkretne leczenie , a jak podjęte leczenie to i wyzdrowienie. 

w szkole mam dzisiaj próbę z dziećmi, rade popołudniu...kurrrr trudno musze wziąć zwolnienie na dzisiaj chociaż a pojade na próbe tylko potem i rade, nie mam wyjścia
podejrzewam co mozesz czuc. Duzo sil i szybkiego powrotu do zdrowka