Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 09:37   #3871
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
1,5zł
3zł zdzierstwo w produkcji pewnie ze 0,20zł im wychodzi
No ale dziś to mogą na tym zarobić ;-)

U mnie dziś brzydka pogoda, a tak chciałam iść na długi spacer do babci. Wczoraj byłyśmy cały dzień u teściów i kilka razy się prawie pokłóciłam z teściową. Ona wolalaby, żeby dziecko tylko leżało w łóżeczku. Jak zaczęła marudzić, to poszłam do Emilki, a t. do mnie po co idę? Ech

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-27, 09:38   #3872
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A ja dziś zmuszona jestem zrobić przerwę od Jillian

Kaśka, ponawiam pytanie: jesteś zadowolona z krzesełka?
Kaska napisała że krzesełko super

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

czy w krzesełku do karmienia karmi się dzieci już samodzielnie siedzące? może głupie pytanie ale nie wiem

zakochałam się w tym płaszczyku z mosquito
niektóre krzesełka mają wkładki specjalne dla młodszych dzieci

a płaszczyk i mnie kusi

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
spacery, sex, jedzenie ananasa, placków ziemniaczanych, przysiady, liście malin akupunktura haha to były czasy
haha

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak Ci bedzei chciala ciagnac cyca w wieku 5 lat(bo inaczewj zaplacze) to tez nie masz zamiaru jej oduczac?
Znalam matke co nie mogla odciagnac od cyca przedszkolaka, nie mogla wrocic do pracy bo dziecko ryczalo jaj cyca nie dostalo.Wartowala praktycznie kilka godzin w aucie pod przedszkolem bo a noz coreczka za cycem zaplacze.Dopiero jak zachorowala i wyladowala w szpitalu to sie skonczylo.mala poryczala pare dni i odpuscila.Nie da sie ta wychowywac dziecka zeby nie plakalo, cvzasami ma jakas zachcianke, ktora nie jest dla niego dobra, albo awykonalna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Primo apel: dzieci mają prawo jeść w nocy!! Może po 8 mce bym myślała o podawaniu picia, może gdyby było to 5-7 pobudek.

Sekundo, Enci wychodzi kolejny ząb. Widać go, jeszcze nie słychać. Jest masakra i wycie. Idzie czwórka!! Nie mogłam w to uwierzyć...

Tertio, nikt nie chce kurteczki dla córki? Za 7,5 zł??

En padła na mnie... bidusia wyla aż zasnela tak mi jej szkoda... czwórki wychodzą grubo po roczku, a ona już się z tym męczy taka malusia...
Encia bidulko, oby ząbek szybko wyszedł

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaliczyłam okuliste pierwszy raz w życiu i wzrok sokoli
jutro mnie kusi wyprawić adriana do przedszkole i spakować sebke ...zabrać pra babcie i pojecąc na zakupki do kauflandu bo jkest kilka rzeczy które chętnie kupie no i jutro muszę zaczać piec placki na bal karnawałowy
zakonnica nas wkurzyła ale to dluższa opowieśc
hehe i sokoli wzrok wypatrzył super buciki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mój TZ jeszcze na studiach pracował w firmie z londynu i raz mu powiedziałam żeby mi buty przywiózł z primarku. Przywiózł buty - szkoda, że dwa prawe

Cytat:
inwersja sebek tez nic nie pije oprócz cyca ...pluje wszystkim i sie krzywi i nie wiem jak podejść do tematu picia czy łyzeczka dawac czy jak
ale np jabłek słoiczkowych nie chce jeść tylko takieświeże starte
a i ostatnio nauczył sie pokazywac jak mu coś bardzo nie smakuje a mianowicie nie podeszła mu zupka i w trakcie karmienia zaczał się spinac na kupke ...wiec ptrzerwałam i stękam z nim a tu nic...meśle brzuszek go boli...no ale przestał..karmie dalej a ten steka....
póżniej pół dnia myślałam ze taki biedny kupki zrobić nie moze no i o 18 dawałam mu te jabłuszka i ta sama sytuacja...a jemu po prostu nie smakowało bo jak otworzyłam inny słoiczek owoców albo jak starłam jabłuszko na tarce to zaraz ze smakiem wcinał
wiec jak czegoś nie lubi to mnie straszy z erobi w pieluszke
mały spryciarz

Cytat:
zobaczcie co siostra tz od niedawna tworzy
mam nadzieje że mojej dzieci troszke talentu z tej rodziny odziedziczą:brzyda l:

http://terresnow.blogspot.com/search...max-results=10
piękne

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A chwaliłam się że mam już zmywarkę . Sorki ale musiałam się pochwalić. Tyle czasu na nią czekałam i jestem happy. Mąż wczoraj podłączył i już pierwszy test przeszła
super, ja sobie teraz życia bez zmywarki nie wyobrażam
Stary 2014-02-27, 09:50   #3873
your Angel
czyli Endżi

Papuga, ten plusik znaczy, że masz tą osobę na liście przyjaciół.

Nie kumam tylu podczytujących

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Co do ceny, to niestety czuć w niej jakość pączka. Tych za 69 groszy z Carrefoura to ja nawet nie chciałabym próbować On nie może być za tani, bo na produktach nie można oszczędzić.

No ale te dylematy dziś mnie omijają, bo goszczę Logoasię
Stary 2014-02-27, 09:53   #3874
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Oj to dobrze. Myślałam wczoraj i dziś jak tam u Was.

Przepraszam, że znowu pytam o to samo, ale ostatnio nie odpisałaś, może umknęło albo nie chcesz o tym pisać - jakby co to ok. Interesowało mnie czy szczepiłaś dziewczynki na pneumo. Jestem tym żywo zainteresowana, bo ja szczepię i cały czas zastanawiam się nad skutecznością (artykuły na ten temat robią mi wodę z mózgu ).

No ja mam trochę podobny problem. Podoba mi się, ale nie tak jakoś do szaleństwa Nie potrafię podjąć decyzji co dalej

No właśnie dopóki tego człowiek nie przejdzie, to nawet nie jest w stanie przewidzieć tego bólu. No i ja jakoś nie za bardzo zapomniałam, że mi się nie podobało. Nie kumam też jak w ogóle to można zapomnieć

Koniecznie trzeba mieć asa w rękawie w postaci szansy na znieczulenie. To nawet psychicznie daje jakieś oparcie.

Ha, i w tym momencie przegrałaś przetarg!
Aśka pobiera tylko czarną kawę - bez cukru i bez mleka! W ogóle mało wymagająca, nawet zimną wypije
ja już też nie wiem jak z tymi pneumo. Niby podjęliśmy decyzję o szczepieniu, zaszczepilismi jedną dawką, a jakoś nie umiem się zebrać do następnych szczepień, boję się. A pewnie jedna dawka nie chroni chociaz trochę i trzeba już zaszczepić?

Oooj znowu spotkanie na szczycie- urody,bo dwie ślicznotki

Cytat:
Dokładnie - nawet jak sie czlowiek nie zdecyduje wziac to wie ze w kazdej chwili moze jesli juz nie da fizycznie rady
Ja tez nie zapomnialam bolu. Najgorszy w zyciu Jakby mi ktos wozył jakieś metalowe szczęki do srodka i miażdzył miednice Mowili ze jak bolesna miesiączka - ja przy miesiączce mdlałam z bólu, an pogotowiu wylądowałam 2 razy nawet, a ból przy porodzie przy tym to był kosmos Nie zapomne chyba nigdy, ale jak już dostałam znieczulenie to było błogo, więc spokojnie mogę iść rodzić znów nawet jutro
hehe moja sąsiadka pierwszy poród miała masakryczny, bolesny, potem w końcu wyciągali małą tym vacuum czy jakoś tak i jeszcze naciskali na jej brzuch. Ale zdecydowała się na drugie dziecko, była mega źle nastawiona do porodu, a tu zaskoczenie-poszło lekko,łatwo i szybko

Cytat:
Jak Ci bedzei chciala ciagnac cyca w wieku 5 lat(bo inaczewj zaplacze) to tez nie masz zamiaru jej oduczac?
Znalam matke co nie mogla odciagnac od cyca przedszkolaka, nie mogla wrocic do pracy bo dziecko ryczalo jaj cyca nie dostalo.Wartowala praktycznie kilka godzin w aucie pod przedszkolem bo a noz coreczka za cycem zaplacze.Dopiero jak zachorowala i wyladowala w szpitalu to sie skonczylo.mala poryczala pare dni i odpuscila.Nie da sie ta wychowywac dziecka zeby nie plakalo, cvzasami ma jakas zachcianke, ktora nie jest dla niego dobra, albo awykonalna

Ale zgadzam sie, ze dzieci kp maja prawo jest w nocy.Mleko to jest mniej syte i bywaja zwyczajnie glodne

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Tylko ona malutka jeszcze i moze rzeczywiscie glodna
no ale to już skrajność z tymi 5 latami
Tak samo czasem dziecka się nie da oduczyć od butli.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tż pojechał do pracy,więc wpadam
Jula jeszcze leży na łóżku,ale chyba dam jej zaraz butlę,bo coś trze oczy

Ogólnie dzień mega szybko mi minął. Byłam na zakupach,kupiłam sobie spodniczkę i bluzkę w Primarku i łącznie wydałam 3 funty, szalenstwo hahaha Później pojechaliśmy po odbior rowerka,bo Maja ma niedługo urodziny, oddałam tą zieloną kurtke,bo Julia ma ją przymałą(6-9 miesiąca,nie ogarniam!), no i na sam koniec dnia gotowanie i cwiczenie...
za szybko te dni uciekają, za szybko...
alez Ci zazdroszczę tego Primarku

Cytat:
Primo apel: dzieci mają prawo jeść w nocy!! Może po 8 mce bym myślała o podawaniu picia, może gdyby było to 5-7 pobudek.

Sekundo, Enci wychodzi kolejny ząb. Widać go, jeszcze nie słychać. Jest masakra i wycie. Idzie czwórka!! Nie mogłam w to uwierzyć...

En padła na mnie... bidusia wyla aż zasnela tak mi jej szkoda... czwórki wychodzą grubo po roczku, a ona już się z tym męczy taka malusia...
o rety, współczuję baaardzo!!!

fajny kolor tej kurtały, i z Mexxa jest (wczoraj akurat oglądałam kurtki na All) ale ja chcę z kapturkiem. Nawet mam jedną na oku, z Nexta

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak zniosłyście pierwszy raz kiedy zostawiliście dziecko z kimś innym? Mnie to pewnie czeka jak będziemy w Polsce, TŻ chce iść w jakiś dzień na kolację do restauracji, w inny do klubu ze znajomymi, wiadomo tyle czasu z dzieckiem i tylko kierunki praca - dom to chce się rozerwać. Ale mnie na samą myśl że zostawię małego z mamą boli brzuch. Przecież ona nie rozumie jego potrzeb, nie wie kiedy jest głodny a kiedy chce się tylko przytulić. Chodzi mi głównie o noc bo zostawię go dopiero wykąpanego i po uspaniu..
to chyba zależy z kim się to dziecko zostawia. Ja pierwszy raz zostawiłam z mężem i wszyscy znieśliśmy to dzielnie. A jak chcieliśmy razem wyjść to najpierw z moją mamą, a potem z jego. I coraz częściej zostawiamy ją z dziadkami. Mam do nich 100% zaufania, więc świetnie to znoszę i nawet ich strasznie nie zamęczam telefonami

Cytat:
dzisiaj zaliczyłam okuliste pierwszy raz w życiu i wzrok sokoli
jutro mnie kusi wyprawić adriana do przedszkole i spakować sebke ...zabrać pra babcie i pojecąc na zakupki do kauflandu bo jkest kilka rzeczy które chętnie kupie no i jutro muszę zaczać piec placki na bal karnawałowy
zakonnica nas wkurzyła ale to dluższa opowieśc
zazdroszczę, ja pierwszy raz u oku byłam na początku podstawówki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:56   #3875
misia332
Zakorzenienie

nie lubię być nie na bieżąco.

Hej Wam

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:56   #3876
Asiek84
Wtajemniczenie

jejku, jaka ja niezdecydowana, siedzę na all i dalej szukam krzesełek...
znalazłam takie jak ma Fifi, z tym że używane i widzę że w idealnym stanie http://allegro.pl/krzeselko-baby-des...011610230.html

wkładkę spłycającą bym od Filipa wzięła, bo tutaj nie ma

Kaśka a ten podnóżek w krzesełku Mikiego jest regulowany czy stały??

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-02-27 o 09:59
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:58   #3877
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
kasiuni_a, jeśli jesteś KP to to są objawy zastoju w piersi Też tak miałam.
no właśnie objawy jak przy zastoju, przy czym pierś nie była jakaś pełna, bo normalnie z niej karmiłam cały dzień, tylko w dwóch miejscach takie delikatne bolesne zgrubienia i bolało jak młody jadł... a rano jak wstałam to boli tylko delikatnie przy dotyku, a inne objawy ustąpiły

Cytat:
mój tż do 4 podstawówki pił rzadki grysik z butelki ale ciiiii [COLOR="Silver"]
to ja już nic nie napiszę

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Hej

Nie ma mnie tu ostatnio Nie mam czasu nadrabiac, wiec nawet nie wiem co sie dzieje tutaj

A wszystko przez to ze moja mama ma wolne i jakos tak caly czas jestesmy zajete.

U nas wszystko w porzadku. Te wyniki ktore robilismy ostatnio okazalay sie dobre W piatek rano idziemy jeszcze na usg brzuszka wiec prosze o kciuki

No i Amelcia pare dni temu odkryla swoje stopki i tak intensywnie cwiczy zeby je wsadzic do buzi ze robi to nawet o 4 rano Nie wiem, moze w ten sposob chce zachecic matke zeby ruszyla tylek tez

No i narzekalam ze u mnie w miescie nic dla dzieciaczkow sie nie dzieje, a tu niespodzianka i chyba od 20 marca bedziemy na basen chodzic do Niemiec co prawda ale instruktor polski

Obiecuje ze w przyszlym tygodniu bede czesciej i mam nadzieje na biezaco

Natala zdrowka dla Twoich dziewczyn, bo widze ze chore bidulki
za usg

Cytat:

matko jedyna, czwórki jak to możliwe? Edzikowi też tak szybko wychodziły zęby i w takiej dziwnej kolejności??

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak zniosłyście pierwszy raz kiedy zostawiliście dziecko z kimś innym? Mnie to pewnie czeka jak będziemy w Polsce, TŻ chce iść w jakiś dzień na kolację do restauracji, w inny do klubu ze znajomymi, wiadomo tyle czasu z dzieckiem i tylko kierunki praca - dom to chce się rozerwać. Ale mnie na samą myśl że zostawię małego z mamą boli brzuch. Przecież ona nie rozumie jego potrzeb, nie wie kiedy jest głodny a kiedy chce się tylko przytulić. Chodzi mi głównie o noc bo zostawię go dopiero wykąpanego i po uspaniu..
Miłka zostawiałam z moją mamą dwa razy na troszkę dłużej, tzn. musiała w tym czasie nakarmić z butelki i szczerze mówiąc nie stresowałam się wcale, może dlatego, że to drugie dziecko ale i tak poza mężem z nikim innym niż z moją mamą bym młodego nie zostawiła, mimo że mieszkamy 100km od siebie, to jesteśmy co dwa tygodnie u nich na cały weekend i wydaje mi się, że młody już jest w jakiś sposób do nich przyzwyczajony
Dawida zostawiałam z mamą pierwszy raz jak miał 2 miesiące, denerwowałam się bardzo i koniecznie chciałam załatwić wszystko między karmieniami, miesiąc później szliśmy na wesele i młody został z dziadkami całe popołudnie i noc, zadzwoniłam tylko raz, świetnie się bawiliśmy a oni poradzili sobie super, 2 tygodnie później było to samo
teraz w sobotę idziemy na imprezę i mama przyjeżdża, wykąpiemy Miłka, ja nakarmię a ona już będzie musiała położyć spać a potem jeszcze Dawida ogarnąć

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:01   #3878
xViolet
Raczkowanie

Hej.
Nie miałam jak przez kilka dni pisać i jakoś nie mogę sie wbić w wątek...
natala fajnie, ze wypowiedziałas sie w kwestii kp i nocnych pobudek i jak u Ciebie to wyglada. Wlasnie dla mnie tez te przeczekiwanie płaczu wydawało sie dziwne przy 5 miesięcznym dziecku, chociaz nie wiem czy przy starszym dałabym radę.
Rozmawiałam w poniedziałek z pediatra, ze mała częściej budzi sie w nocy i powiedziała, ze to normalne na tym etapie, bo coraz wiecej rzeczy ją ciekawi, poznaje świat, jest bardzo ruchliwa i w nocy odreagowuje dzien. Powiedziała jeszcze, ze mogę spróbować podać jej na noc syrop melisal, ale jakoś nie jestem przekonana. Co Wy sądzicie o podawaniu dziecku takiego syropu?
motylku coś mi sie przewinęło, ze martwiłas sie waga Tusi. Moja Wiki jest tydz młodsza i wazy 6450, lekarka twierdzi, ze jest ok, o ile utrzymuje sie na tym samym centylu. Gdyby spadała to byłoby niepokojące.
Stary 2014-02-27, 10:02   #3879
doughnut_agg
Zadomowienie

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:06   #3880
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Co do ceny, to niestety czuć w niej jakość pączka. Tych za 69 groszy z Carrefoura to ja nawet nie chciałabym próbować On nie może być za tani, bo na produktach nie można oszczędzić.

zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie lubię być nie na bieżąco.

Hej Wam
hej Misia, co u Was? Jak remoncik?
Stary 2014-02-27, 10:06   #3881
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Miałam iść wcześniej spać, bo rano na rehabilitację jedziemy Ale mi nie wyszło

Mam pytanie:
Wasze dzieci też obracają głową bardzo szybko w prawo i lewo?? Zuzia od jakiegoś czasu tak robi i niewiem czemu

Śliczny I jaka poza hihi. Masz matę z TinyLove? Bo mam chyba podobną tylko z farmą

Na mnie to nie działało niestety,za to przy 2 dziecku przyjdę i powiem od razu że poprzedni poród trwał 2.5 godz. i proszę już teraz o znieczulenie Bo jak się przy Zuzi zdecydowałam to rozwarcie już na 8 cm było i anestezjolog nie zdążył przyjść

Jak masz taką wkładkę to nie musi samo siedzieć. JA narazie karmię w foteliku samochodowym, krzesełko mam dla dziecka już siedzącego.

Zuzia takie dziąsło też ma już jakiś czas i dalej brak zęba I się ślini, dzisiaj ją 5 razy przebierałam bo cała uśliniona (pomimo śliniaka)

Ja z moją Mamą Zuzię zostawiałam, miała może z 2.5 miesiąca. Dzwoniłam czy wszystko ok, i zniosłam to ok. Może się to niektórym wydawać dziwne, ale cieszyłam się że mogę pogadać z innymi o czymś innym niż to jak Zuzia je, śpi itp.
Z T.też zostawiłam ją, jak na zakupy chcieliśmy jechać, ale jakoś bez przekonania. Byłam u niej ostatnio to najlepiej włączyć 5 mies. dziecku TV, i niech ogląda
Mam plan w weekend iść gdzieś, ale muszę zapytać Mamę, czy ma ochotę z wykąpaną i śpiącą Zuzią zostać na 2-3 godz

Hehe mój się wystraszył, bo położna mówiła że wszystko ok, że szybko i fajnie idzie a ja chciałam ucieć i mówiłam TZ że ma mnie dobić
Nawet się na siniaki nie skarżył za bardzo

fajne buty
Ja lubiłam wysyłkę w Inpost, dostawałam sms i TZ nie wiedział że coś zamówiłam

Już ktoś powiedział, że celebrytki, a więc chcą wiedzieć co u nas
pisałam ostatnio , że mój robi to samo. Kręci szybko głową jakby chciał pokazać "nie". Zapytałam pediatry dlaczego tak robi to odrzekła czy przytulam dziecko bo to najprawdopodobniej choroba sieroca, nie muszę chyba mówić, że ją wyśmiałam
Dziecko po prostu odkryło nowy ruch. Nie czytaj w sieci co to może być bo wyczytasz o padaczkach i innych tego typu a to bzdura

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:06   #3882
tassia
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Samych słodkości Wam dziś zyczę!!!!!

Miałam koszmar... Maciek wylazł z łózeczka i wlasnie z neigo spadał jak złapałam go pod nogą i nie chuknął o ziemie.... chyba czas obnizyc łóżeczko

Cytat:
one są mieszane są i cyfry i alfabet

na fotce są rozłożone nie wszystkie, jakbym rozłożyła całość to byłoby jeszcze po jednym klocku w obwodzie (tak wiem tłumacze jak głupia)
super są te puzzle gratki za zakup

Cytat:
to są kulki styropianowe i na nie są naciągniete te pianki na gorąco a buźki maluje farbkami olejnymi
pytałam ostatnio czy bedzie próbowała sprzedawać i mówiła że moze spróbuje wystawić na alle za 20zł...póki co to wszystko robi dla znajomych ....u mnie wissi to słoneczko i kwiatek i mam małego strażaka na ołówek i samolocik

a pierwsze co zrobiła to dla koleżanki ta pare młodą ...na żywo sa na prawde cudne
piekne... ale kosmos jakis
Cytat:
dobranoc

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Ten wątek obecnie przeglądają: 63 (7 użytkowników i 56 gości)
moze nasze rodziny nas podgladaja

LULLA... pierwsze zostawienie dziecka jest trudne; ale kiedys musi nastapic. Pamietaj ze lepiej z mama niz z tesciowa
Ja uwielbiam jak ktos zostaje z moim dzieckiem/ bo tylko wtedy umysl moze mi odpocząć
najgorszy stres przezywałam jak pierwszy raz jechałam na weekend do wawy... ale nie teskniłam ani troche wyluzowałam sie pierwszy raz od ponad roku

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:08   #3883
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

O dziękuję , że mnie oświeciłaś

Ale Wam fajnie nie zjedzcie za dużo pączków

Stary 2014-02-27, 10:08   #3884
kaska87
Zakorzenienie

Asia no podnóżek nie jest regulowany

Motyl my tak samo- z moimi rodzicami czy z teściową mogę zostawić dziecko jak gdzieś musimy wyjść i jestem spokojna często się to nie zdarza, ale fajnie móc liczyć na pomoc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:16   #3885
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Samych słodkości Wam dziś zyczę!!!!!

Miałam koszmar... Maciek wylazł z łózeczka i wlasnie z neigo spadał jak złapałam go pod nogą i nie chuknął o ziemie.... chyba czas obnizyc łóżeczko

super są te puzzle gratki za zakup

piekne... ale kosmos jakis

moze nasze rodziny nas podgladaja

LULLA... pierwsze zostawienie dziecka jest trudne; ale kiedys musi nastapic. Pamietaj ze lepiej z mama niz z tesciowa
Ja uwielbiam jak ktos zostaje z moim dzieckiem/ bo tylko wtedy umysl moze mi odpocząć
najgorszy stres przezywałam jak pierwszy raz jechałam na weekend do wawy... ale nie teskniłam ani troche wyluzowałam sie pierwszy raz od ponad roku
Ale to był sen?

Dziękuję, chciałam takie jakie Ty kupiłaś dla Maćka ale nie było szans , żebym pojechała je kupić więc w końcu zamówiłam przez neta

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
no pisałam, że tak

jezus maryja gdzie to sprawdzić?

Kasia graty ja na swoją czekam- po remoncie będę miała

kupiłam pONczki
https://wizaz.pl/forum/memberlist.ph...rt=posts&pp=30 proszę haha pięknie kiedy Ty tyle tego nastukałaś?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Idę się ogarnąć

Zgadnijcie kto niebawem nas odwiedzi po długim czasie ... Dodam, że niekoniecznie skaczę z radości z tego powodu

kurna mam nadzieje ze tego nigdy nie przeczyta

Stary 2014-02-27, 10:18   #3886
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
haha moje błagały o umycie, były tak usyfione, że ledwo światło wpadało do domu
ja tam lubię myć okna tak samo prasować, więc służę pomocą
moje dwie ulubione czynności

Cytat:
dobra idę spać bo znowu przeginam,
bardzo się dziś nie wyspałam i miałam położyć się wcześniej a oczywiście siedzę na wizażu i nie mogę się oderwać

Dziękuję za wszyskie gratulację dla Antosia za pierwszego ząbka [COLOR="Silver"]
przyłączam się oczywiście do gratulacji, bo wczoraj zapomniałam

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia nauczyła się alfabetu na laptopie swoim i na kartach czuczu

Jam na diecie
Ale na sobotę piekę sernik i rogaliki mariiasi a mama pączki
te rogaliki są super, piekłam 3 razy w ciągu tygodnia
a o pączkach zapomniałam, byłam rano w sklepie i nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja wlasnue stoje w kolejce w najlepszej cukierni w miescie a przedemna 20 os... po ile u Was paczki u nas juz bylam w jednej i po 3 pln tu tez 3 pln
jennny co za zdzierstwo u nas 1,5 zł

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja do 3 klasy i sama sie zastanawiam dlaczego - bo herbate czy sok normalnie z kubka pipłam. wydaje mi sie ze to z lenistwa osob mna opiekujacych sie i dlatego ze mlodsza siostre mialam ktora sama pila z butli - jak robili jej to i mi. no ale siostra mlodsza o 5 lat... i tez do podstawowki pila z butli...
u mnie to samo, tylko mam siostrę 3 lata młodszą teraz mam zęby takie, że chyba lepiej by było powyrywać niż je ciagle leczyć

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:21   #3887
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia no podnóżek nie jest regulowany

Motyl my tak samo- z moimi rodzicami czy z teściową mogę zostawić dziecko jak gdzieś musimy wyjść i jestem spokojna często się to nie zdarza, ale fajnie móc liczyć na pomoc
hmmm, chyba za dużo wertuję all, bo wizualnie mi się bardzo podoba...
Stary 2014-02-27, 10:26   #3888
butterfly20
Zakorzenienie

wow ale ta AnusiaPn to w ogóle nastukała

a ja dzisiaj robię OPONKI. Kaśka mnie natchnęła:P

Stary 2014-02-27, 10:26   #3889
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

Michas nie chce piersi , ostatnio byly fochy na lewą , od wczoraj na prawą, dwa dni z rzędu raz dokarmiałam mm, wczoraj 2 razy, dziś już raz tak mi się podoba kp
w sobote wracam do domu i zaczne rozszerzanie diety bo widzę że moje mleko to mało, póki co ratuje się mm
najlepiej piers mu smakuje po dłuzszej przerwie jak jest pełna
ratuje się herbatkami
nie wiem o co chodzi, u rodziców lepiej śpię bo wszytskie noce od 2 tyg Michas przespał, lepiej jem,spaceruje,odpoczywam, mam wolną głowę od zmrtwień i pomoc przy dziecku ,skąd ten kryzys
ehhhh podły mam nastrój

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:28
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:27   #3890
butterfly20
Zakorzenienie

ale widzę,że ona wchodiz na jakieś bzdurne wątki i napisze po jednym zdaniu/słowie

Stary 2014-02-27, 10:28   #3891
tassia
Zakorzenienie

a tak poza tym mam mega jazde z Mackiem.... spał 3 h wieczorem... potem od 12-6 moze uzbierałaby sie godzina) i 2 h nad ranem...
obudził sie i po pol godziny mega maruda...
chyba zeby ale sama nie wiem co jest grane.... do tej pory jadł ładnie z piersi pomimo zebów, a teraz gryzie
nie mam dziś siły do niego..w takich momentach patrze na niego i albo bede krzyczec, albo plakac

wiec wychodze do łazienki zeby wziac dwa wdechy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:33   #3892
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej

Michas nie chce piersi , ostatnio byly fochy na lewą , od wczoraj na prawą, dwa dni z rzędu raz dokarmiałam mm, wczoraj 2 razy, dziś już raz tak mi się podoba kp
w sobote wracam do domu i zaczne rozszerzanie diety bo widzę że moje mleko to mało, póki co ratuje się mm
ratuje się herbatkami
nie wiem o co chodzi, u rodziców lepiej śpię bo wszytskie noce od 2 tyg Michas przespał, lepiej jem,spaceruje,odpoczywam, mam wolną głowę od zmrtwień i pomoc przy dziecku ,skąd ten kryzys
ehhhh podły mam nastrój
jakbym o Hubercie czytała, ja z nim walczyłam i karmię dalej, ale mm czasami podaję gdy widzę że sie nie najadł i chce dalej a z piersi nic nie leci... a najbardziej lubi jak pierś jest pełna mleka bo mu dobrze leci, przy butki wysilać specjalnie się nie musi... od wczoraj marchewka poszła w ruch...
Stary 2014-02-27, 10:34   #3893
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

ale sie Jasiu omeczy a Ty razem z nim
ja sie wkurzam jak mi usypianie schodzi dluzej niz 10 min a tyle to bym chyba nie wytrzymala
uspypiał go Tż, ja mam mniej cierpliwości niż on

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A chwaliłam się że mam już zmywarkę . Sorki ale musiałam się pochwalić. Tyle czasu na nią czekałam i jestem happy. Mąż wczoraj podłączył i już pierwszy test przeszła
przy twojej gromadce to zmywarkla chyba niezbędna

[QUOTE=ja-ika;45352405]

U nas tylko 2 nocne karmienia i jedno po 6, oraz tylko 1 raz wstawałam do smoczka to pewnie zasługa mokrego ręcznika na kaloryferze
/QUOTE]
super

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wlasnie dlatego uwazam ze lepiej nauczyc dziecko niz ma 2 h plakac. Czym predzej tym mniej stresu. A nawet jezeli przy nauxe troche poplacze a my bedziemy przy nim niz 2 h placzu i histeri.
ehh, nasz Jasiek w ogole nie umie zasypiać sam
jak był mniejszy zasypiał tylko przy cycu, teraz zasypia bujany na rękach, a odłożony się budzi bo 5 max. 20 min. i niestety woli kiedy to ja go lulam do snu dlatego też od kilku dni przekazałam wieczorne usypianie Tżtowi. Mam nadzieję że już niedługo Jasiek się do tego przyzwyczai i będzie szło to sprawniej

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:36   #3894
teacherka
Zakorzenienie

Amelko, tulę Cię mocno! A to zięciunio, no! Nie wiem co poradzić...

Zuzka ma drugą dziś drzemkę.. Martwię się, jest jakaś nieobecna, przygaszona...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:40   #3895
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jakbym o Hubercie czytała, ja z nim walczyłam i karmię dalej, ale mm czasami podaję gdy widzę że sie nie najadł i chce dalej a z piersi nic nie leci... a najbardziej lubi jak pierś jest pełna mleka bo mu dobrze leci, przy butki wysilać specjalnie się nie musi... od wczoraj marchewka poszła w ruch...
ja tez walczę o kp, ciagle go przystawiam,ale jak płacze i denerwuje się przy piersi to podaje mm,pozniej jest taki spokojny i szczesliwy a mi się plakac chce wiem ze mm jest ok,nie jest to trucizna,robione specjalni epod dzieci i ich potrzeby itd ale nastawiałam sie na kp ,jak ktos mie pytal do kiedy zamierzam karmic,odpowiadalam ze chciałabym dociągnąc do roku, oby tylko pokarm byl a teraz nie jestem gotowa zaprzestania kp,walcze o nie jak moge ,nie mam pojecia skad taka sytuacja

ps kupiłam firankę i dziś bede objadac się pączkami od Biadunia

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:48   #3896
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez walczę o kp, ciagle go przystawiam,ale jak płacze i denerwuje się przy piersi to podaje mm,pozniej jest taki spokojny i szczesliwy a mi się plakac chce wiem ze mm jest ok,nie jest to trucizna,robione specjalni epod dzieci i ich potrzeby itd ale nastawiałam sie na kp ,jak ktos mie pytal do kiedy zamierzam karmic,odpowiadalam ze chciałabym dociągnąc do roku, oby tylko pokarm byl a teraz nie jestem gotowa zaprzestania kp,walcze o nie jak moge ,nie mam pojecia skad taka sytuacja

ps kupiłam firankę i dziś bede objadac się pączkami od Biadunia

musisz przemęczyć się do soboty i podratować kp laktatorem, ja czasami ściągam moje i podaję przez butlę zamiast mm i jak mu się w butli skończy i mało to pierś jeszcze daję...
ja nie mam teraz takiego samozaparcia jak z Jakubem, mam dużo mniej pokarmu i mm nie traktuje jako zła, może na początku miałam doła jak podałam, ale teraz wiem że mogę wyjść na zakupy, zostawić młodego i tż sam zostanie

gdzie kupiłaś firankę?
pączki od Biadunia są super zaraz po domowych mojej mamy
Stary 2014-02-27, 10:51   #3897
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a tak poza tym mam mega jazde z Mackiem.... spał 3 h wieczorem... potem od 12-6 moze uzbierałaby sie godzina) i 2 h nad ranem...
obudził sie i po pol godziny mega maruda...
chyba zeby ale sama nie wiem co jest grane.... do tej pory jadł ładnie z piersi pomimo zebów, a teraz gryzie
nie mam dziś siły do niego..w takich momentach patrze na niego i albo bede krzyczec, albo plakac

wiec wychodze do łazienki zeby wziac dwa wdechy
współczuję...a myślałam,że to ja miałam jazdę skoro młoda jadła 3 razy...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
hej

ratuje się herbatkami
ehhhh podły mam nastrój
kochana wiem,że to nie pocieszenie (a poradzić nie umiem, bo nie wiem), ale mojej koleżanki synek totalnie odmówił piersi, jedynie z butli wypije i ona od miesiąca kilka razy dziennie odciąga, no ale przynajmniej mały ma jej mleczko.Wiem,że to nie pierś, ale w razie czego to też jakieś wyjście?Ona miała straszne przejścia, kilka razy miała się już poddać,ale walczy nadal.

Stary 2014-02-27, 10:53   #3898
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Moje dziecko dziś łąskawe, spało do 7, chociaż od 6 już co chwile musiałam podawać smoka, ale wyspana jestem
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej

cholerka a ja zawsze myślałam, że przy skazie są suche placki i skóra się łuszczy
U moje Oli tak było, okropne suche placki na casłym ciele, a najwięcej pod i na kolanach, w zgięciach rąk, łokciach, twarzy i plecach. Inne pryszczyki itp czasem wychodzą, ale rzadko. Co gorsza na Pepti wszystkie suche plamy zeszły, a teraz Ola je marchewę, ziemniaka i jabłka i znowu zaczynają wychodzić trochę
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

Jestem zła bo dzwoniłam do babci i oburzona jest ze młody bez chrztu :/ mówiła że jak w maju przyjadę to ona go ochrzci jak ja tego nie zrobię - no bez jaj :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A nie zamierzasz w ogóle chrzcić? My pewnie dopiero zrobimy chrzest w maju albo czerwcu

Cytat:
Kawal

Z więzienia ucieka więzień, który siedział tam przez 15 lat. Włamuje się do domu, szuka pieniędzy i broni, ale tylko znajduje młodą parę w łóżku. Rozkazuje facetowi wyjść z łóżka i przywiązuje go do krzesła. Podczas przywiązywania dziewczyny do łóżka, całuje ją w szyję, wstaje i idzie do łazienki. Kiedy tam siedzi, mąż mówi do żony:
- Słuchaj, ten facet to uciekinier z więzienia, spójrz na jego ubranie. Pewnie spędził mnóstwo czasu w pierdlu i nie widział kobiety przez lata. Widziałem, jak całował cię w szyję. Jeśli będzie chciał seksu, nie opieraj się, nie narzekaj, rób, co ci każe, po prostu spraw mu przyjemność. Ten facet musi być niebezpieczny, jeśli się zezłości, zabije nas. Bądź silna, kotku. Kocham cię.
Na to jego żona:
- Nie całował mnie w szyję, tylko szeptał mi do ucha. Powiedział, że jest gejem i że jesteś śliczny. Spytał, czy mamy jakąś wazelinę w łazience. Bądź silny, kochanie, też cię kocham.

Cytat:
Moja droga - spacery po 5km, sex prawie jak w tej piosence "4 razy po 2 razy 8 razy raz po raz o północy ze 2 razy i nad ranem jeszcze raz" i co? też mi wody odeszły, ale poza tym to dooopa. A dodam, że piłam herbatke z liści malin i stosowałam wiesiołka. Chyba po prostu odziedziczyłam po mamie pancerną macicę

Cytat:
Oj to dobrze. Myślałam wczoraj i dziś jak tam u Was.

No właśnie dopóki tego człowiek nie przejdzie, to nawet nie jest w stanie przewidzieć tego bólu. No i ja jakoś nie za bardzo zapomniałam, że mi się nie podobało. Nie kumam też jak w ogóle to można zapomnieć

Koniecznie trzeba mieć asa w rękawie w postaci szansy na znieczulenie. To nawet psychicznie daje jakieś oparcie.
D
Pewnie to zależy od tego, jak przebiega poród bardzoiej niż od progu bólu itp, bo ja przy miesiączkach zawsze mdlałam, a poród wspominam spoko, nie mam ani trochę traumy, te 8h minęło szybciutko, po fakcie mogłam się sama wykąpać, wysuszyć włosy, itp i w godzinę po mówiłam, że mogę znowu. Natomiast wizja zastrzyku w kręgosłup mnie przeraża na maksa

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:54   #3899
butterfly20
Zakorzenienie

Kupiłam Tusi taką parkę

i takie gacie

na te drugie mąż mnie namówił:P

Stary 2014-02-27, 10:57   #3900
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kupiłam Tusi taką parkę

i takie gacie

na te drugie mąż mnie namówił:P
ale super tez chce
ile dalas ?
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości