Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 08:54   #391
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Widze że większość prze to przeszła
Jak pierwszy raz dodałam kaszki do mleka na noc to dałam mleczną do mleka. I to tak ze dwa razy, dopiero bratowa mnie uświadomiła ...
Debrah jakiś postęp jedzeniowy jest
A próbowałaś żeby z Tobą z Twojego talerza jadła??
My wczoraj tak naleśniki jadłyśmy: ja gryza i ona gryza i jaka radość była

Biedni Wy, trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

100 Lat dla Kubusia
Fewcia
U nas noc raczej ok, ale o 5 pobudka z płaczem że ledwo uspokoiłam, ale udało się jeszcze uspać, jeszcze nie dzwoniłam do domu to nie wiem do której spała...
tak, bierze widelec i chce nabijać jedzenie a potem je zrzuca.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
fewciu uffff ale mi ulzylo!!! jak po nocy??? chyba, ze pisalas ale naskrobalyscie tyle, ze jeszcze nie zdazylam nadrobic, a mlody juz w lozeczku sie obudzil

swoja droga, taka szkole zycia nam wczoraj zrobil zasnal jak aniolek o 19, po czym o 21 tugeza do 1 prawie wiecie, co najgorsze? mm pij o 19, 21.30, 00.30 i 4.30 a naprawde trzymamy sie juz tego jadlospisu w lekka kolacja pod wieczor nie wiem czy wczoraj kryzys jakis byl czy co nie mam zielonego, gdzie on to miesci.....

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

mika!!!!! jejku zdrowka dla was kochani!!!!!!!!! ale was pech trzyma (((((
hm mam głupie pytanie - a Piotruś smoczkowy?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane mam pytanie: czy Wasze dzieciaczki (chodzące) chodzą w domu w kapciach z twardą podeszwą?? Bo Blanuś do tej pory w skarpetkach była, ale widzę, że się ślizga mimo abs, poza tym nie nadążam ich prać A wiecie, że podłogi dwa razy dziennie myję, nie wiem gdzie Ona się tak brudzi. Czy mogę kupić Jej jakieś miękkie kapcie? coś w tym stylu? http://allegro.pl/kapcie-paputki-but...984672442.html Tylko ze mną szczerze proszę, nie chcę zrobić Małej krzywdy.

Pstryczku
poradziłaś sobie z PITem??
mysle, że tak - z tym, że moja by od razu zdjęła.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2014-02-27 o 08:56
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:14   #392
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Kochane mam pytanie: czy Wasze dzieciaczki (chodzące) chodzą w domu w kapciach z twardą podeszwą?? Bo Blanuś do tej pory w skarpetkach była, ale widzę, że się ślizga mimo abs, poza tym nie nadążam ich prać A wiecie, że podłogi dwa razy dziennie myję, nie wiem gdzie Ona się tak brudzi. Czy mogę kupić Jej jakieś miękkie kapcie? coś w tym stylu? http://allegro.pl/kapcie-paputki-but...984672442.html Tylko ze mną szczerze proszę, nie chcę zrobić Małej krzywdy.

Pstryczku
Ola w kapciach chodzi, właśnie z tych powodów-o których piszesz. poza tym u nas bez kapci nogi marzną... i my mamy kapcie ZETPOL,mają swój sklep internetowy, kapcie ze skórzaną wkładką kosztują 20zł, podeszwa moim zdaniem miękka, a pięta w miarę sztywna.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Mam szybkie pytanie bo nie wiem co robić.
Nadia ma mokry kaszel. Nasza lekarka zapisała nam flegaminę. Podałam rano i tak zaczęła kaszleć i się krztusić ze aż zwymiotowała 2 razy.
Nie podawać jej już tej flegaminy, kupić coś innego ?
ja bym podawała, a jak rzygnęła to może przez tą flegmę, która jej zalegała?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:16   #393
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Taaaaa, mama już iweczorem upichciła pżaczki i o 22 jadłam bo się im oprzec niemogłam

Biegam żeby zlikwidować walek na brzuchu, a w głowie widze jak te miachałki się tam odkładają. Nie wspomnę o pączkach.
7:05 a ja już jem, a koło mnie cały talerz stoi
to zjedz jednego bez wyrzutów- ale jednego
takie restrykcyjne podejście do słodkiego sprawi,że któregoś dnia rzucisz się bez opamiętania na słodkie i stwierdzisz,że już i tak nie ma sensu biegać, dbać o siebie itp
naprawdę we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek a pączki i michałki są dla ludzi- oczywiście w umiarkowanych ilościach

Cytat:

Pstryczku
nam lekarz mówił,że na razie kapci nie nosić, ja kupuję takie skarpetki ze specjalną podeszwą- taką gumą albo skórką, nie wiem jak to opisać

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

spalismy do 9.10

Czesc!
ja pierdziu a my o 6.10

Mika,ojej biedny Julek, i Wy biedni, ciągle szpitale, ech.......

Kubusiu, kochanie z okazji pierwszych urodziny życzymy Ci z całego serca dużo szczęścia w życiu, zebyś był pocieszką dla swoich rodzicow i żebyś mamusię do łez wzruszał każdego dnia,wszystkiego najlepszego skarbie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:17   #394
LadyWhisper
Zakorzenienie

my musimy w kapciach (bardzo nad tym ubolewam ) bo mieszkamy na parterze i taka zimnica od piwnicy ciągnie, że szok.

Debrah, właśnie nie, odrzucił smoka w "wieku" 3 miesięcy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:19   #395
charlizz
Zadomowienie

SZAJA! Ty odrobaczałaś Agatkę, jaki był powód, przypomnisz? Ola ma kaszel suchy, ale TYLKO jak śpi. Pediatra dał Drosetux, ale oczywiście oczytałam się już, że to może być alergia albo pasożyty. Dodam, że zapalenie spojówek się przeplatało, ale to'raczej nie od alergii, bo zapoczątkowała starsza, zwlokła z przedszkola. Wkręcam sobie już różne rzeczy, że może dlatego ona taka chuda
Dodam, że wyniki morfologii ok, mocz do powtórki, bo leukocyty podwyższone.

Stary 2014-02-27, 09:22   #396
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
my musimy w kapciach (bardzo nad tym ubolewam ) bo mieszkamy na parterze i taka zimnica od piwnicy ciągnie, że szok.

Debrah, właśnie nie, odrzucił smoka w "wieku" 3 miesięcy
Bo mam taką głupią myśl...może to o ssanie chodzi?
I uspokojenie, które to ssanie przynosi?
Na kp też był dzidziem wiecznie ciumkającym?
Teraz budzi się też często i ciumka smoka?

Teoretyzuję już strasznie, wiem ale taka mi jakaś luźna myśl zaświtała.
Stary 2014-02-27, 09:30   #397
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny przestańcie pytać o diagnozę dr Google

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:31   #398
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Daria dziś spała od 20.00 do 5.00 bez pobudki....ale .... za to o tej 5 była tak wyspana że HEJ teraz dopiero zasnęła od tej 5......

Kubusiu, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE !!!

insolito, zdrówka dla Piorusia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja też jeszcze nie do końca przyzwyczajona do chodzenia w butach - raz bez problemu, a innym razem chce zdjąć. Zosia-samosia taka bo chce potem sama założyć, a nie potrafi, wiadomo.
Ale z czasem pewnie opanuje.
Daria na początku niecierpiała butów. Jak jej zakładałam to był ryk. A teraz bardzo lubi lepiej chodzi w butach niż bez.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w szpitalu

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

Do wymiotow doszła gorączka i zakończyliśmy na ip i na oddział mamy te sama salę co ostatnio :sly:

Zdróweczka i dużo siły dla Was

Cytat:
Nasza noc ciężka, milion pobudek, Malutka płakała, chyba Ją to uszko boli Jak M. do Niej wstawał, to się chwilę przytuliła, a potem wołała "mama" Jak miałam nie pójść?

Insolito, Tress, Bijkora jak u Was brzdące?
Biedna malutka
Pamiętam jak Daria cierpiała przy zapaleniu uszka. Ona miała ostre zapalenie obu uszek jak sobie przypomne jak płakała to biedne dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
hej..jestem..żyję-napisałam WAM W K.
a MIKA..zdróweczka!!!!!!
Blaneczko...sto lat -zdróweczka i mnóstwo uśmiechów....

Mówiłam Wam ostatnio ze szukałam terminów do gastrologa..bo mam y skierowanie w związku z zaparciami...no i ...najwcześniej w znalazłam w czerwcu...a przypomniało mi się że mamy kogoś z rodziny kto tam pracuje...załatwiono nam wizytę UWAGA..na najbliższy poniedziałek.... da się?????????????????
Tylko szkoda że wszystko przez znajomości trzeba załatwiać :/
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

spalismy do 9.10

Czesc!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu Yae w domu wylacznie na bosaka. Tobie tez to polecam. W najgorszym wypadku cienkie skarpetki - zadnych abs. U malego dziecka chodzenie w domu w taki sposob jest nie pozbawione sensu, gdyz przy nadepnieciu na najmniejszy okruszek, nierownosc, zabawke, etc. cwicza sie doskonale miesnie, sciegna i diabel wie co wiecej i w ten sposob uwrazliwiaja sie one dzieki czemu jak bedzie dorastala bedzie lepiej przystosowana pod wzgledem zdrowotnym stop. Info od znajomej pediatry-ortopedy
U nas to odpada bo zimno w mieszkaniu mamy i jak czasem Daria sobie ściągnie skarpetki i chwilę tak pochodzi to ma lodowate stópki

Cytat:

Pstryczku
Ja mam dla Darii coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif f.gif (8,8 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-02-27, 09:34   #399
Debrah
Zakorzenienie

Tak napisałam to i już myślę, że to raczej nie to - bo przecież wtedy równie dobrze wodę by ciągnął. Hmm.
Stary 2014-02-27, 09:34   #400
charlizz
Zadomowienie

Hope,no wiem, miałam nie czytać, ale szukam pomysłu skąd ten kaszel, bo męczy ją to i spać nie daje

Stary 2014-02-27, 09:35   #401
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
SZAJA! Ty odrobaczałaś Agatkę, jaki był powód, przypomnisz? Ola ma kaszel suchy, ale TYLKO jak śpi. Pediatra dał Drosetux, ale oczywiście oczytałam się już, że to może być alergia albo pasożyty. Dodam, że zapalenie spojówek się przeplatało, ale to'raczej nie od alergii, bo zapoczątkowała starsza, zwlokła z przedszkola. Wkręcam sobie już różne rzeczy, że może dlatego ona taka chuda
Dodam, że wyniki morfologii ok, mocz do powtórki, bo leukocyty podwyższone.

trzeba zrobić badania kału pod kątem pasożytów
ale powiem Ci,że często robaki dają straaaaszne objawy, mylone z alergią w najgorszej odmianie wiem bo u mnie w rodzinie moja chrzesnica miała, wogóle lekarze podejrzewali najgorsze a okazało się,że ona od psa złapała jakieś świństwo

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

o to to
poza tym my też lekarzami nie jesteśmy,
ja swoje wątpliwości zawsze rozwiewam u pediatry

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hope,no wiem, miałam nie czytać, ale szukam pomysłu skąd ten kaszel, bo męczy ją to i spać nie daje

to zrób wymaz z gardła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 09:40   #402
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

O WŁAŚNIE! Zgadzam się! Jak mnie to wkurza! Mój tż tak zawsze robi. Boli go np. palec/ząb/głowa/oko/noga/ręka..... obojętnie co to on zaraz google i wyczytuje najróżniejsze, najdziwniejsze choroby świata i zaraz uważa że on właśnie na TO choruje

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Bo mam taką głupią myśl...może to o ssanie chodzi?
I uspokojenie, które to ssanie przynosi?
Na kp też był dzidziem wiecznie ciumkającym?
Teraz budzi się też często i ciumka smoka?

Teoretyzuję już strasznie, wiem ale taka mi jakaś luźna myśl zaświtała.
Też myślę, że może coś w tym być

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Tż kupił pączki zjem TYLKO jednego
Stary 2014-02-27, 09:40   #403
marsi11
Zakorzenienie

Lady apeluję do Ciebie
przeczytaj książkę jeszcze raz
on się budzi bo może jego brzuszek nie trawić to zdecydowanie za dużo żąrełka, to już nie jest takie trawienie jak u 5 miesięcznego niemowlaka
weż się najedz przed snem a potem dobijaj się co 2 godziny nie uśniesz nie ma bata

Wiem co mówię bo sama to przechodziłam a od tygodnia Leosio NIE JE JUZ WCALE W NOCY dopiero nad ranem ok 6
i też było tak,że jak kończyło się picie ( bo ograniczałam ml ) to przez chwilkę płakał ale za chwilę zasypiał z powrotem
Podobno wszystkie metody są dozwolone, noszenie,lulanie,podawani e wody/herbatki nawet nie spanie i zabawa byle tylko nie dać mleka.

posłuchaj mnie kochana- widzisz,że spaniem posłuchałaś mnie i podziałało, teraz mówię to samo- BO SAMA PRZEZ TO PRZESZŁAM
Stary 2014-02-27, 09:41   #404
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że to mało ważne, ale dostałam dzisiaj ten tusz, wypróbowałam od razu i - tak jak myślałam - jest za☠☠☠isty! Jeszcze nieco zbyt rzadki, ale moje rzęsy są mega grube, mega czarne i do nieba, a nie użyłam nawet bazy i zalotki...

Także tego... Tak jak myślałam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:42   #405
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.

Daria dziś spała od 20.00 do 5.00 bez pobudki....ale .... za to o tej 5 była tak wyspana że HEJ teraz dopiero zasnęła od tej 5......

Kubusiu, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE !!!

insolito, zdrówka dla Piorusia

Daria na początku niecierpiała butów. Jak jej zakładałam to był ryk. A teraz bardzo lubi lepiej chodzi w butach niż bez.

Zdróweczka i dużo siły dla Was

Biedna malutka

Pamiętam jak Daria cierpiała przy zapaleniu uszka. Ona miała ostre zapalenie obu uszek jak sobie przypomne jak płakała to biedne dzieciaczki

Tylko szkoda że wszystko przez znajomości trzeba załatwiać :/

U nas to odpada bo zimno w mieszkaniu mamy i jak czasem Daria sobie ściągnie skarpetki i chwilę tak pochodzi to ma lodowate stópki

Ja mam dla Darii coś takiego

A jakie ma raczki? Bo Yae w co by nie byla ubrana i tak zawsze ma lodowate dlonie i stopy. My jeszcze mamy mieszkanie nieogrzewane...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:46   #406
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale się wkręciłam w serial "Devious Maids" Kilka miesięcy temu obejrzałam dwa pierwsze odc i jakoś zapomniałam o nim... teraz znów zaczęłam oglądać i zaj.bisty jest Coś w stylu "Desperate Housewives" (oczywiście tego nic nie przebije )

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
A jakie ma raczki? Bo Yae w co by nie byla ubrana i tak zawsze ma lodowate dlonie i stopy. My jeszcze mamy mieszkanie nieogrzewane...
Rączki przeważnie ciepłe
Stary 2014-02-27, 09:46   #407
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, ja też bardzo lubię ten serial. Czekam właśnie na nowy sezon. Nie jest to co prawda GNW, ale też fajny...

Marsi, o jakiej książce Ty mówisz? Ja też bym chciała, żeby Oliwka nauczyła się przesypiać całą noc, ale u nas jeszcze daleka droga.... Chętnie skorzystam z jakiejś pomocy.
Stary 2014-02-27, 09:46   #408
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że to mało ważne, ale dostałam dzisiaj ten tusz, wypróbowałam od razu i - tak jak myślałam - jest za☠☠☠isty! Jeszcze nieco zbyt rzadki, ale moje rzęsy są mega grube, mega czarne i do nieba, a nie użyłam nawet bazy i zalotki...

A napisz jeszcze raz jaki to tusz
Stary 2014-02-27, 09:50   #409
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, taki - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-mascara.html Nie zgadzam się z opiniami - wersja lakierowa nie skleja rzęs, a wersja tuszowa wcale nie jest sucha, u mnie wręcz zbyt mokra, bo świeża. Na razie jestem zachwycona efektem, choć fakt, tusz jest ekstremalnie wodoodporny - jedyny taki w mojej kolekcji na chwilę obecną, bo nie używam wodoodpornych z reguły, ale przyda się, bo niedługo zamierzam zacząć chodzić na basen...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 09:57   #410
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wiadomości z frontu wyniki idealne jak zawsze elektrolity trochę niskie i mamy już 3 kkroplówkę nadzczescie Julio śpi i jakoś idzie ale całą noc nie spał płakał z gorączki a mój kręgosłup woła o pomoc bo na rękach spanie Pstryniu znajdź mi nowy na allegro

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:01   #411
Debrah
Zakorzenienie

Silver: myślisz, żeby jednak zakładać na chwilę codziennie w domu, żeby się na dobre przyzwyczaiła do butów?
Stary 2014-02-27, 10:02   #412
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver: myślisz, żeby jednak zakładać na chwilę codziennie w domu, żeby się na dobre przyzwyczaiła do butów?
ja tak robiłam
Stary 2014-02-27, 10:07   #413
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Silver, taki - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-mascara.html Nie zgadzam się z opiniami - wersja lakierowa nie skleja rzęs, a wersja tuszowa wcale nie jest sucha, u mnie wręcz zbyt mokra, bo świeża. Na razie jestem zachwycona efektem, choć fakt, tusz jest ekstremalnie wodoodporny - jedyny taki w mojej kolekcji na chwilę obecną, bo nie używam wodoodpornych z reguły, ale przyda się, bo niedługo zamierzam zacząć chodzić na basen...
no niemożliwe:d daj zdjęcie pomalowanego oka.
Bo ja nienawidzę tego tuszu

A wiecie co? mój ulubiony obecnie tusz to:
https://www.google.pl/search?q=hean+...ml%3B640%3B480 - jedyne 14zł.

Drugi to: https://www.google.pl/search?q=hean+...29%3B250%3B250 a miałam różne, też z wyższej półki.

Skłaniam się do tego co Hope - że chodzi o szczoteczkę.
I tusz nie może być zbyt rzadki.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ja piszę o butach a tu dzieć ma znowu fazę na zdejmowanie skarpetek...

Ale i tak ją kocham spałyśmy razem bo się wybudzała często, chyba zomb - i tak się słodko do mnie tuliła rano, głaskała mnie, całowała, przytulała twarz do twrazy i maaama mama mama kochany szkrabik.
Stary 2014-02-27, 10:12   #414
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no niemożliwe:d daj zdjęcie pomalowanego oka.
Bo ja nienawidzę tego tuszu

Drugi to: https://www.google.pl/search?q=hean+...29%3B250%3B250 a miałam różne, też z wyższej półki.

Skłaniam się do tego co Hope - że chodzi o szczoteczkę.
I tusz nie może być zbyt rzadki.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ja piszę o butach a tu dzieć ma znowu fazę na zdejmowanie skarpetek...

Ale i tak ją kocham spałyśmy razem bo się wybudzała często, chyba zomb - i tak się słodko do mnie tuliła rano, głaskała mnie, całowała, przytulała twarz do twrazy i maaama mama mama kochany szkrabik.
A gdzie ten pierwszy mozna kupic?

Stary 2014-02-27, 10:14   #415
BlackSanctum
Zakorzenienie

Chodzi zarówno o szczoteczkę, jak i konsystencję - poza tym, każde rzęsy wymagają czegoś innego. Moje lubią tusze półgęste, kremowe, które oblepiają rzęsy - ja nie uzyskuję nigdy efektu pajęczych nóżek, bo mam grzebyk z Inglota, więc kilka ruchów i rzęsy są piękne rozczesane. No i szczoteczka - dla mnie najlepsze są silikonowe, a np moja sister lubi klasyczne, z włosia.

Debrah, teraz nie będę robić zdjęć, bo siedzę sama na dole z małą, ale będę robić wieczorem makijaż na bloga, to malnę rzęsy i wrzucę zdjęcie z bliska, okej?

A, widzę, że wrzuciłaś Colossal - wg mnie jest fatalny, moja siostra ma taką samą opinię. Także widzisz, dla każdego coś innego...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:17
Stary 2014-02-27, 10:25   #416
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Napisałem w k Black pomozesz ?

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:26   #417
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, ja też bardzo lubię ten serial. Czekam właśnie na nowy sezon. Nie jest to co prawda GNW, ale też fajny...

Marsi, o jakiej książce Ty mówisz? Ja też bym chciała, żeby Oliwka nauczyła się przesypiać całą noc, ale u nas jeszcze daleka droga.... Chętnie skorzystam z jakiejś pomocy.
Black to książka pt Kazde dziecko może nauczyć się spać
po lekturze Leosio i Pietraszko zaczęli naprawdę spać
Stary 2014-02-27, 10:27   #418
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
fewciu Yae w domu wylacznie na bosaka. Tobie tez to polecam. W najgorszym wypadku cienkie skarpetki - zadnych abs. U malego dziecka chodzenie w domu w taki sposob jest nie pozbawione sensu, gdyz przy nadepnieciu na najmniejszy okruszek, nierownosc, zabawke, etc. cwicza sie doskonale miesnie, sciegna i diabel wie co wiecej i w ten sposob uwrazliwiaja sie one dzieki czemu jak bedzie dorastala bedzie lepiej przystosowana pod wzgledem zdrowotnym stop. Info od znajomej pediatry-ortopedy
Ale jak na boso, ja w skarpetkach i papciach i na płytkowych podłogach mi zimno a Oli i tak w samych skrpetkach. Ne da rady na bosaka.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to zjedz jednego bez wyrzutów- ale jednego
takie restrykcyjne podejście do słodkiego sprawi,że któregoś dnia rzucisz się bez opamiętania na słodkie i stwierdzisz,że już i tak nie ma sensu biegać, dbać o siebie itp
naprawdę we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek a pączki i michałki są dla ludzi- oczywiście w umiarkowanych ilościach
Eeee no aż tak strasznie to nie ma, przed ciążą zrezygnowałam z cukru i słodziłam słodzikiem i nie rzucałam się na słodkie.
A wogóle to zjadłam 3pączki. Koledzy z pracy kupili więc od każdego po jednym, a potemkiero zaprosiła na pączki więc nie wypadało nie zjeść, a w szufladzie jeszcze 3 pyszne paczki mojej mamy
Cytat:

No to super, ja musze zakupić jakiś nowy bo ten co mam mi sie kończy. Jak nie bezie w promocji milion lash to coś innego musze wziąść.
Cytat:

Podpinam się, gdzie go można kupić???
Ale słodko, tego Ci zazdroszczę, moja się tak nie tuli...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:29   #419
hope01
Zakorzenienie

No widzisz Black a ja wczoraj pisałam że mam też Colosal i ona jest dla mnie jeden z najlepszych dla każdego co innego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:29   #420
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mika, napisałam do Ciebie na face, tak będzie najszybciej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości