|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może ciśnienie też miało związek z dietą? Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Bo generalnie jestem przeciwna wszelkim tabletkom i suplementom i jeśli będzie piękna pogoda to niech dziecko w naturalnej postaci chłonie słonko ale temat jest mi całkiem obcy więc się Was radzę Cytat:
A w ogóle to dziś wstałam z przeświadczeniem że dziś w środę jest tłusty czwartek Ewelika odnalazłam Twój przepis i wrzuciłam do klubu |
|||||||
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie już jutra doczekac nie mogę, na jednego pączka sobie pozwolę marzy mi się z czekoladowa polewa posypany orzechami i z jakimś pysznym nadzieniem![]() a co do witamin dla Naszych Bombasków to witamina D jest często podawana, są w takich kapsulkach i kropelkach, przynajmniej te znajome które mają dzieci to każda dawała
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro żadnych pączków nie kupuje. Sama będę smażyć. Pączki mączno ziemniaczane. Wynalazek mamy (skądś przepis dorwala jak jeszcze dzieckiem byłam). Pączki pychota a że dawno nie robiłam a jutro taka okazja to sobie dogodze. Tutaj to mogę kupić tylko lukrem polane a ja lukru nie cierpieć.
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój syn znów ma lepsze noce, fakt że chodzę późno spać bo koło 2 w nocy, ale pierwszy raz obudził się dopiero o 5, a potem o 9 Ja zamówiłam pączki w polskim sklepie - nasze ulubione takie z normalnym budyniem mniam! Aldrin - a długi masz urlop? wypoczywaj ![]() Fikusek - widziałam właśnie na wizażu przepis(z boku po prawej co wyświetlają różne przepisy) i zastanawiałam się jakie są w smaku? i z czym je robisz? co do wrzasków to ja też krzyczałam już pod koniec zanim dali mi znieczulenie, ale wierz mi krzyk tej kobiety był przerażający, nawet tż stwierdził, że chyba nigdy go nie zapomni. Jak chwilkę było spokoju to już myślałam, że urodziła a tu znów za chwilkę ona krzyczała - to jakby ktoś dosłownie obdzierał ją ze skóry. Pradip - co do witamin to ja też raczej unikam suplementów, ale taki maluszek nie ma możliwości złapania wit D (bo wiadomo nie wystawisz go na słońce, a z pokarmów też nie może bo ssie cyca). Wyczytałam, że obecnie mleko modyf. jest wzbogacane w wit D więc jeśli dziecko jest karmione w ten sposób to już nie trzeba tego uzupełniać. Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że już nam podawano wit D, a jeśli nie nam to pewnie jakoś może jak mój brat był mały (czyli ponad 20 lat temu), muszę zapytać z ciekawości moją teściową, ona pewnie będzie się orientowała -kiedyś była pielęgniarką środowiskową. Po zoo już leżysz sobie na łóżku, nie wolno też jeść, ale ci to nie przeszkadza bo nic już nie boli. Wiecie co ja zrobiłam, bo to jest takie śmieszne uczucie bo z jednej strony czujesz od pasa w dół, a z drugiej bólu nie - i zaczęłam sobie tak wbijać paznokcie w uda i mówię do tż-ta, że czuję jak naciskam, ale nic nie boli (myślałam, że robię to delikatnie ... jak przyszło do porodu zdjęli mi prześcieradło - ja patrze a tu całe uda mam w odbiciach moich pazurów, w jednym miejscu to sobie nawet siniaka zrobiłam hahahaIzetko - ta wit D w kapsułkach to dla takich noworodków? czy już dla starszych? Justii chyba zalała pałę na tych wczorajszych urodzinach a tak serio to pewnie mąż znów obsypał ją niespodziankami mam nadzieję, że miała udany dzień
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-02-26 o 12:50 |
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś-dla noworodków, to są takie miękkie kapsulki i moja bratowa odgryzała łepek i wyciskała malutkiej do buzi bo to tłuste takie było... a znowu mój chrześniak dotąd memlał jęzorkiem aż wszytsko wyleciało na zewznątrz i dostawał w kropelkach na łyżeczce(jakoś lepiej mu wchodziły)
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka - aaa rozumiem już. Ja mam takie w kropelkach, ale dołączona była strzykawka i tak właśnie podaję
|
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na SR mówili nam że krzyk i uśmiech jest bardzo pożądany w trakcie porodu bo rozluźnia mięśnie żuchwy które współgrają z czymś tam i to pomaga ![]() Nas uczyli że wcale nie trzeba siedzieć na słońcu żeby łapać witaminę D. Tak myślę o tym zzo i o ile nie przerażają mnie bóle głowy które mogą być jego skutkiem tak to unieruchomienie nie daje mi spokoju bo wolałabym rodzic aktywnie... Dałaś czadu z tymi pazurkami ![]() Mam nadzieję ze Justii niedługo do nas zajrzy i się pochwali ![]() A Aldrin standardowo jak jest w pracy to z nami gada a jak w domku to tylko mężuś ![]() Jeszcze co do postaci witamin to ja mam w domu próbkę D i to chyba są twisty które się dosypuje do mleka (choc jak mały jest na cycu???) muszę sprawdzic Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-26 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja też zastanawiałam się nad tym, że może dam radę bez zoo, ale po bardzo mocnych skurczach o niczym innym nie marzyłam jak tylko epidural
ja osobiście pomimo tego, że wkłuwali mi się dwa razy to nie mam żadnych skutków ubocznych, ale rozumiem, że każdy może mieć inaczej - tutaj zoo jest na każde zawołanie, a ty musiałabyś jakoś wcześniej się zdeklarować? jak już wspominałam ja dzięki zoo, spokojnie mogłam się skupić na parciu wrzuć przepis na te pączki z serkiem homogenizowanym - brzmi super, choć na pewno nie będę piekła bo nie mam możliwości jeszcze tydzień i przylecą moi rodzice i brat yupiii!!!
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-02-26 o 14:25 |
|
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś ja to robie takie malutkie pączusie na raz do buzi a że mają taki smak inny niż te drożdżowe to nie daję żadnego nadzienia. W tym roku połasiłam się na czekoladową polewe, zawsze posypywalam tylko cukrem pudrem.
Zoo = wybawienie. Nienawidzę bólu.
|
#3070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
własnej roboty pierwszy raz w życiu ![]() Cytat:
urlop mam do niedzieli tylko albo aż ![]() Cytat:
Aldrin nie zajmuje się mężem a sprząta od rana byłam na zakupach a teraz czas na porządki w szafie i układnie ubrań dla maluszka ![]() Ja całkiem, nie wiedziałam, że takiemu noworodkowi trzeba podawać witaminy ale podobno i ja dostawałam jak byłam mała. Tak jak mówi Małgoś, dużo jest witaminy D w mleku mm ale to podobno i tak nie wystarczająco takie maleństwo od razu na suplementach trzeba wychowywać |
||||
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - witamina D nie jest szkodliwa w odpowiednich ilościach a jednak zapobiega wielu chorobom, więc lepiej podawać bo dawniej o tym nie wiedziano to i wiele krzywic u dzieci było, a jeszcze dziś wyczytałam, że braki wit D mogą prowadzić w przyszłości do cukrzycy typu I. Poza tym wspomaga wchłanianie wapnia itd itd...
|
|
|
|
#3072 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nawet nie wiedziałam, że to badanie można robić w domu. A mogłam to urządzenie do mierzenia wsiąść od babci i nie jeździć do szpitala Cytat:
O to fajnie, że go znalazłaś Cytat:
Cytat:
Masz rację jak mały będzie taki duży to lepiej mieć cesarkę niż męczyć się naturalnie Położna była dziś u mnie krótko, mówiła tylko o tym jak dbać o skórę noworodka. Pytałam się o te witaminy i powiedziała mi tak: 1 kapsułkę witaminy D3 należy podawać dziecku od 4 doby przez cały rok. natomiast 1 kapsułkę witaminy K od 8 doby przez 3 miesiące, przy wyłącznym karmieniu piersią. Gdy dziecko dostaje mm to nie podaje mu się tej witaminy, ponieważ jest ona już dodawana do tego mleka. Poleciła mi nie kupować tych witamin oddzielnie tylko kupić łączone D+K i podawać po jednej kapsułce dziennie od 8 doby do 3misięcy, a później kupić samą witaminę D3 i ją już podawać po kapsułce do roku. Te kapsułki są żelowe i mają taki dziobek, który się odcina i wkrapla się jej zawartość bezpośrednio do buzi dziecka. Można też kupić te witaminy w kropelka ale wtedy są one na receptę, a w kapsułkach można kupić bez recepty. |
||||
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - ciekawe czemu tutaj nie zalecają witaminy K
o tak, jest nadzieja. Jak brzuszek zejdzie ci niżej to będzie ci lżej
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgos moje dziewuchy dostały K zaraz po narodzinach w zastrzyku i później już nie kazali podawać, witaminy D też nie, no ale moje obydwie na mm więc może dlatego.
|
#3075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pączusie z kolei ja robię na oko ale jutro pomyślę i postaram się sklecić przepis ![]() Cytat:
Cytat:
A to się rozpuszcza w określonej ilości wody? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45345052] Położna była dziś u mnie krótko, mówiła tylko o tym jak dbać o skórę noworodka. Pytałam się o te witaminy i powiedziała mi tak: 1 kapsułkę witaminy D3 należy podawać dziecku od 4 doby przez cały rok. natomiast 1 kapsułkę witaminy K od 8 doby przez 3 miesiące, przy wyłącznym karmieniu piersią. Gdy dziecko dostaje mm to nie podaje mu się tej witaminy, ponieważ jest ona już dodawana do tego mleka. Poleciła mi nie kupować tych witamin oddzielnie tylko kupić łączone D+K i podawać po jednej kapsułce dziennie od 8 doby do 3misięcy, a później kupić samą witaminę D3 i ją już podawać po kapsułce do roku. Te kapsułki są żelowe i mają taki dziobek, który się odcina i wkrapla się jej zawartość bezpośrednio do buzi dziecka. Można też kupić te witaminy w kropelka ale wtedy są one na receptę, a w kapsułkach można kupić bez recepty.[/QUOTE] czyli jednak... o co będziesz dawać? |
|||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45345052]Brawo za wynik
ja nawet nie wiedziałam, że to badanie można robić w domu. A mogłam to urządzenie do mierzenia wsiąść od babci i nie jeździć do szpitala Ale mnie rozśmieszyłaś O to fajnie, że go znalazłaś To i dla mnie jest nadzieja Narazie nastawiam się na naturalny, a jak wyjdzie to zobaczymy Masz rację jak mały będzie taki duży to lepiej mieć cesarkę niż męczyć się naturalnie Położna była dziś u mnie krótko, mówiła tylko o tym jak dbać o skórę noworodka. Pytałam się o te witaminy i powiedziała mi tak: 1 kapsułkę witaminy D3 należy podawać dziecku od 4 doby przez cały rok. natomiast 1 kapsułkę witaminy K od 8 doby przez 3 miesiące, przy wyłącznym karmieniu piersią. Gdy dziecko dostaje mm to nie podaje mu się tej witaminy, ponieważ jest ona już dodawana do tego mleka. Poleciła mi nie kupować tych witamin oddzielnie tylko kupić łączone D+K i podawać po jednej kapsułce dziennie od 8 doby do 3misięcy, a później kupić samą witaminę D3 i ją już podawać po kapsułce do roku. Te kapsułki są żelowe i mają taki dziobek, który się odcina i wkrapla się jej zawartość bezpośrednio do buzi dziecka. Można też kupić te witaminy w kropelka ale wtedy są one na receptę, a w kapsułkach można kupić bez recepty.[/QUOTE] Mój sam zaproponował abym to w domu zrobiła a nie siedziała w szpitalu czy laboratorium no ale to chyba zależy od lekarza ![]() dzięki za info o witaminach Cytat:
tak w 300 ml wody ja miałam jeszcze cytrynkę ale tylko połówkę wcisnęłam za tydzień będziesz mieć za sobą badanie i wynik będzie pewnie podobny tylko współczuje tego siedzenia, bo mi się w domu te 2 godz nudziło a co dopiero jakbym miała siedzieć w laboratorium ![]() gdzie justii? |
|
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip a u Ciebie w w szpitalu jest dostępne ZZO ?
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
życzę słodziutkiego dzionka Justii, Fionka, Wiecznie-gdzie się podziewacie???
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki komu po pączku?
Cytat:
jest Mam nadzieję że z Marcelkiem wszystko dobrze... ale cichutko się u nas ostatnio zrobiło... |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Hey
maly wlasnie zasnal wiec mam chwile dla siebie mnie dzis niestety paczki ominą maly ma skaze bialkowa i poki co nie jem nabialu (w tym rowniez zadnych slodyczy ) ale odbija sie to pozytywnie na mojej wadze i wygladzie bo waze 2 kg mniej niz przed ciaza i co tydz widze kg mniej na wadze no ale tez cwicze sporo basen i silownia 4x w tyg ![]() Justi spoznione stolat wspolczuje kolek...Widzialam pisalyscie o term z biedry znajoma ma i sobie chwali... Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Co do witD to jest b wazna ale szczerze nie polecam tych kapsulek twistoff K+D masakra.. witaminy sa rozpuszczone w tluszczu i przez to moj maly mial bole brzucha na poczatku, zmienilam na kropelki i jest ok a i nie bardzo tolerowal witK i tez jej dlugo nie podawalam... ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mnie cieszy opinia koleżanki o termometrze a czy mogłabyś zapytać koleżanki jak włączyć tryb cichy czy tam nocny bo nie mogę znaleźć?Jakich dokładnie kropelek używasz? |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Magalska-
za wagę...to fajnie, że tak dbasz o siebie i masz czas na swoje potrzeby, a przede wszystkim siłę i ochotęPradip-a Ty dzisiaj nie masz usg,albo jakiejś wizyty???
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska super. Mi nic nie ubywa no ale luty zaniedbalam z ćwiczeniami. Dzieciaki się robią nie do wytrzymania. Daria tylko wiecznie rączki. Bujaczka wręcz nienawidzi wyje w nim, krzyczy i piszczy a gdzieś ja musze sadzac przecież jak coś robie. Chusta odpada przez wadę kręgosłupa. Do tego Nadia zazdrosna i ta młodsza zresztą też. Przez to na palcach u ręki można policzyć kiedy ja cwiczylam. O basenie to ja pomarzyć mogę bo mąż wiecznie w pracy. I dalej ważę 57kilo. Dobrze że. Pomimo obzarstwa mi nic nie przybyło.
Dziewczyny jak tłusty czwartek? Moje pączusie jeszcze w Afryce.
|
#3084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiosna przyszla to i ochota tez Cytat:
Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- A kropelki to Devikap niby na recepte ale normalnie kupilismy w aptece kosztowaly ok 4 zlote... Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Hey cioteczki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2014-03-16 o 09:21 |
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
po południu mam wizytę. Nie wiem czy z usg ale jeśli tak to się boję...
Cytat:
Ja jeszcze nie zjadłam żadnego ale zaraz pomyśle o jakimś z herbatką na drugie śniadanie Cytat:
![]() Ale cena cześć śmieszku
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Magalska-ale przystojniaczek Nam rośnie
Pradip-to trzymam kciuki ze wszytskich sił za wizytę koniecznie daj znac jak poFikusek-masz Ty się z Tymi swoimi Babeczkami charakterne towarzystwo
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pradip trzymam kciuki za wizytę
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska wysypka już zniknęła jeszcze na buzi ma taką suchą naciagnieta jakby skórę ale to już nie ta tarka co miała wcześniej a z reszty ciała zeszło już całkiem ale jeszcze ja smaruje tymi kremami od lekarza.
Pradip kciukaski za wizytę.
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cudny ten Wasz synuś Będzie łamał serca dziewczynom ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ewelika masz już przygotowane ciuszki dla córci....tzn poprane i poprasowane?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

a reszta z Was jakie planujecie kupic, albo macie????

takie maleństwo od razu na suplementach trzeba wychowywać 

ja nawet nie wiedziałam, że to badanie można robić w domu. A mogłam to urządzenie do mierzenia wsiąść od babci i nie jeździć do szpitala 
maly ma skaze bialkowa i poki co nie jem nabialu (w tym rowniez zadnych slodyczy
Ślub 25.08.2012
koniecznie daj znac jak po