|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() Jeżeli przepracujesz mniej niż 12 miesięcy, podstawa wymiaru będzie ustalona jako średnia z pełnych przepracowanych miesięcy. Jeżeli wystąpiły okoliczności do przyznania Ci zasiłku przed upływem pierwszego miesiąca kalendarzowego zatrudnienia, do postawy wymiaru zasiłku przyjęte zostanie Twoje wynagrodzenie miesięczne określone w umowie o pracę, jeżeli przysługuje w stałej miesięcznej wysokości. Jeżeli otrzymujesz wynagrodzenie zmienne, do podstawy wymiaru zostanie przyjęte wynagrodzenie, które osiągnęłabyś w przypadku przepracowania pełnego miesiąca kalendarzowego.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-02-27 o 12:25 |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() Fame lepiej Ci? ![]() debeściara super że załatwilas z zębem dużo zdrówka dla malutkiejco to ja jeszcze chciałam .....
|
|
|
#1113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
malwiska jeśli twój pracodawca nie zatrudnia więcej niż bodajże 20 pracowników w przeliczeniu na cały etat to po 33 dniach zwolnienia które opłaca pracodawca wysyła druk z-3 do zusu i oni już tam wyliczająi wypłacają. A jeśli ta dziewczyna pracowała tylko dwa miesiące to wynagrodzenie z dwóch miesięcy miała dzielone na dwa imho
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już w ogóle jest głupie... ja pracuje prawie 3 lata i po podwyżce nie dostane pensji z podwyżki bo liczy mi się średnia.... a ona pracowała dwa miesiące i ma tyle ile szef jej wpisał w umowie(specjalnie jej wpisał tak dużo żeby miała więcej na zwolnieniu) czy znowu coś pomyliłam |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara - super, że ząb naprawiony
co do materaca, to my mamy gryka-pianka-kokos i nic się z nim nie dzieje już dobre 2 lata. Niedawno rozpięłam i patrzyłam do środka. teraz kupimy nowy i pewnie taki sam a co do wymiarów, to mój synek ma łóżeczko 120x60 i z racji, że jako 2-latek ma już 101 cm wzrostu kolejne łóżeczko kupujemy 90x200, bo na pewno wysoki będzie tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy czy kupić pojedyńcze, czy rozsuwane dla obojga naraz. co do płatności za zwolnienie ciążowe/macierzyński się nie znam, mi tam zawsze dzięki budżetówce (ekstra "13" i jakieś dodatki) wychodziło i na jednym i na drugim sporo więcej niż normalnie na rękę. A że podwyżki były, to dostanę jeszcze więcej niż poprzednio nawet na 80% coś jeszcze miałam pisać, ale nie wiem co ![]() zaraz zmykam do miasta, bo muszę mojemu dziecku nowe kapcie kupić, teraz ma już rozmiar 26/27 a potem jeszcze zakupy na all - nic dla maleństwa
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli średnią będą mi wyliczać od września do maja jeżeli pójdę na l4, ale z kwoty mojej podstawowej z umowy czy też z tego co mam za zastępstwo czyli z tego co dostaję na konto ??
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, dokładnie N25.
znajoma na niedoczynność też to bierze i myślałam, że to może kwestia dawki czy coś
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, odebrałam wyniki badań i tak, TSH mam 0,816 mU/l a FT4 12,64 pmol/l
Bo ja wiem tyle, że dla TSH są normy różne dla wieku i w moim przypadku TSH nie powinno przekraczać bodajże 2, tylko czy ten stosunek TSH do FT4 jest ok?
|
|
#1122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest mi lepiej
serce mi dalej wali jak szalone, zaczynam się martwicWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
bambusiek masz powiekszona tarczyce? Ze masz eutyrox na nadczynnosc? Ja w pl jak jestem to badam krew bez tabletki tak kazal endokrynolog ale jak badam ja tutaj to zalecenia sa juz inne i badam krew z tabletka bo twierdza ze dawke sie ustala na tej podstawie czy stara dawka zapewnia ci odpowiedni poziom hormonu czy trzeba zmienic a skad to maja wiedziec skoro poziom bez tab jest inny.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-02-27 o 12:54 |
|||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo czy Ty czujesz się na siłach, żeby podjechać? Jeśli nie to zadzwoń po karetkę. Masz do tego pełne prawo, a jeśli nie przechodzi Ci to, to powinien zbadać Cię lekarz. Bez dwóch zdań!
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ona będzie wiedziała najlepiej i Ci doradzi, może akurat jest w pracy to pojedziesz do niej---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, po tabletce badasz![]() Cytat:
![]() Fame zadzwoń do cioci, malwiska dobrze pisze albo faktycznie po karetkę
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do sklepu
Nie naskrobcie za dużo ![]() Eydrith, dziękuję Piękna
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Vegetka nie zgodzę się z Joanną nie wszystkie nagrody się wliczają Dzięki w ogóle za miłe słowa dla mojego zęba ![]() Śmigam robić obiad, mama zawłaszcza kompa... uroki posiadania jednego kompa dla wszystkich domowników ![]() Miałam jeść dziś tylko pączki ale się złamałam i zjadłam serek wiejski "na wiosenno" ze szczypiorkiem, rzodkiewkami, pomidorem (ble) i czosnkiem mmmm, chyba Joanna mi takiego smaka narobiła a teraz co? zagryzę pączkiem
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-27 o 13:10 |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
kup mi colę
Piękna - hahaha, kochana gdybys mnie teraz widziała, jestem zombiak na maxa, normalnie aż mnie z jednego lumpka wyrzucili ale nie poddaję się![]() zaraz Wam wstawię moje najfajniejsze ciuszki nienajfajniejszych nie chce mi się focić
|
|
#1133 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My teraz robimy kuchnię i też mamy 2 dekory, jeden po 120zł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam. Dziś późno ale kiepsko z czasem. Poza tym musiałam Was doczytać. Chyba się zasłodziłam 5 pączkami. Mam ochtę na mięcho i dużo zieleniny. |
||||
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
to z wczoraj
tylko aparat mi jakoś rozbiela, one mają o wiele intensywniejsze kolory
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Joanna Jestem pod wielkim wrażeniem jak ty wszystko wiesz!
Mogę mieć pytanko do ciebie? Jestem zatrudniona jako osoba współpracująca- współpracownik w firmie męża. Płaci mi wysokie skłądki ZUS - te najwyższe ale dopiero od grudnia 2013r. W tej chili ejstem na l4 które planuje ciagnąć aż do końca ciąży a potem iść na macierzyński ten roczny i moje pytanie jest jak będą mi wypłacać świadczenia? W jakiej wysokości tzn. na papierach mam ze przepracowałam pełne 3 miesiące od grudnia do 04.02 2014r. i przez te 3 miesiące mąż płacił zus ten najwyższy . Nasz księgowy trochę do kitu jest i martwimy się że ... nam nie wypłacą albo wiece Zus to straszna zmora
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
i starsze - ta bluza jest taka dwustronna, jak malwiska kiedyś dla synka wyhaczyła, fajne sa te bluzy
te są bardziej chłopskie, zwłaszcza Tygrysek ale dopiero nabieram wprawy w kupowaniu dziewczyńskich
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Asia dzięki !
już wszystko kumam - wczas debesciara - wydaje mi się, że premie świąteczne nie będą się liczyć, ale mam po prostu dodatkowe godziny od listopada jako aneksy do umowy o pracę i chodziło mi o to czy one też będą się liczyć do średniej ale będą zobaczymy jak to wyjdzie w praniu do kiedy będę pracować zapytam też moją ginkę co ona o tym myśli jejku piękne macie te ciuszki !! a ja dalej nic nie mam, chyba poproszę dziś Mamę żeby wyciągnęła ze strychu wszystko co ma zachomikowane żebym mogła sobie pooglądać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

, w poprzednim miejscu zamieszkania mieszkaliśmy w części domu, którą sam wybudował od fundamentów , taka moja złota rączka 
dużo zdrówka dla malutkiej
a tabletkę - chodzi o euthyrox na niedoczynność tarczycy, czy ją brać przed piciem glukozy czy nie brać (odpowiedź brzmi brać, ale Ty nie tarczycowa na szczęście
wyjdzie ekonomiczniej

serce mi dalej wali jak szalone, zaczynam się martwic
nie mogę ustać na nogach, bo tak jakoś mi słabo, ale mierzyłam ciśnienie to miałam dobre jak na mnie 115/59, tylko, że puls 99. to nie za wysoki trochę?

Fame wyobraź sobie że zamiast tych butelek są pączki
przecież ona będzie wiedziała najlepiej i Ci doradzi, może akurat jest w pracy to pojedziesz do niej
a teraz co? zagryzę pączkiem