|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
wszystkim nam chyba troszkę zle ze tak szybko maluchy rosną ... a tesciowa ![]() ( ja u mojej bym się dopatrywała podstępu - ze chce mnie utuczyć tak specjalnie )---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- no tak ...ale można chyba połączyć pożyteczne z przyjemnym i podciągnac ...pod prace cos z forum ...bo chyba temat miałas związany poniekąd -cos o satyswakcji w pozyciu małzenskim (jak dobrze pamiętam?)...... np. ja - posprzeczałam się z tztem i jestem bardzo ale to bardzo nieusatysfakcjonowana ... (co za długaśne słowo wyszło ....) .
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-27 o 14:09 |
|
|
|
|
#2372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja cały czas w domu. Czekam na kuriera. Jak przyjdzie to zmykam na spacer. Nie wiem, czy się chwalę czy żalę - L. zaczęłą otwierać szafki w kuchni. Mam tam śmieci, ziemniaki, proszek do prania, sodę do zmywarki. Chyba czas na jakieś zabezpieczenia, tylko pewnie niewygodnie będzie - bo jednak do kosza się non stop coś wrzuca... A i stanęła przy zamrażarce i ciągnie za tą rączkę, żeby otoworzyć. Szarpie i szarpie, ale jeszcze za słaba.
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie .z tym ze akurat srodki czystości mam niedostępne dla R. lepiej przenieść w inne miejsce .
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaa co do zakupów to ja wczoraj pojechałam wieczorkiem (koło 20) do Biedronki. Jak wyjeżdzałam z parkingu to nie zauważyłam przyczepy auta i wjechałam w nią Okazało się, że nic się takiego nie stało no ale było ciemno więc też nie widziałam za wiele Dziś jeszcze TŻ zrobi oględziny.Dodam też, że to auto dostaliśmy od teściowej (kilkuletnie). W sumie to fajna z niej babka No ale jakie było moje przerażenie jak walnęłam nim wczoraj
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2014-02-27 o 14:10 |
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z wjechaniem w przyczepe ...omg ! dobrze ze to tylko przyczepa .... obys nawet nie rysneła ani auta ani tej przyczepy ...
|
|
#2377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dotarło do mnie że już niedługo powrót do pracy
![]() Dzwoniła kierowniczka i mam wpaść powypisywać wnioski o zaległy urlop. Złapałam doła... nie wyobrażam sobie jak to będzie... Ale z drugiej strony tęsknię za pracą, wyjściem do ludzi i chciałabym już iść. Tak źle i tak nie dobrze. Cytat:
Cytat:
jak nie zauważę to nie raz coś z niego wyciągnie.Też myślę o zabezpieczeniach bo zaczyna mi szuflady otwierać i boję się zeby paluszków nie przyciął. Cytat:
I powiem Wam jeszcze, że ostatnio F. chce wszystko wymusić płaczem! Nie wiem już jak reagować czasem. Nie chcę się bawić na podłodzę a jeszcze nie tak dawno ślicznie się bawił czy sam czy ze mną, teraz by tylko na rękach i upatrzy sobie coś i wyciąga rękę i krzyczy żeby mu dać a często jest to nóż, nożyczki, radio, lampka itp |
|||
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Ale trudne tematy jak na tłusty czwartek. Ja się nie wypowiadam bo jestem antykościołowa. W każdym razie, Scarlett, uważam że dużo poswięcasz, moim zdaniem za dużo. Współczuję sytuacji i życzę aby jednak udało się znaleźć jakieś niekrzywdzące rozwiązanie ![]() Nadrabiam: Tajgusia, kciuki za staranka Nestelle, pomysłu na włosy jeszcze nie mam, ale chyba coś z grzywką wymodzę ![]() Pani, brawo dla Kowala ![]() Corka, zdrówka dla W. Anika, dresiki super. Pączusiów zazdraszczam Oliwka, zazdroszcze przespanej nocki Cath, brawo za podjęcie decyzji w sprawie pracy Despa, dla Emi wielkie brawo!!! Kasia, kciuki za przeprowadzke dla Karolka i Zosi za gadanieOTJ, brawo dla Adasia za tuli tuli Demeter, ![]() Dzieć wyspacerowany, pączek zjedzony, forum nadrobione, czas wracać do domu
|
|
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest naprawdę w tym czym gwiazdorzy ![]() :brzyda l:cenię ten typ inteligencji i dystans do siebie ![]() Cytat:
dobra już ostatnie w moim ulubionym temacie, ale brak zgody kościoła dla antykoncepcji /przede wszystkim/ w Afryce to dla mnie ciąg dalszy takiej rzezi w imię boskie... ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo co do Hołowni się nie zgodze)masz racje .
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wszystko co Z uwielbia najbardziej tzn. lampki i dzwonki zapewnił domek, intensywna eksploatacja 2 przycisków trwa, włączanie światła i dzwonienie do drzwi, same drzwi też non stop otwiera i zamyka, bo mają dźwięki skrzypienia i trzaskania.... dobrze, że poszła spać, bo mi nieco w głowie dzwoni....
czy w maclarenie teoretycznie wolno coś na rączkach wieszać, czy rozwalę? powiesiłam tak przez 2 rączki siatkę, miałam tam z 8 kg może, nie przeważała, ale nieco skrzypieć zaczął.... fajnie jej w tym maclerenie, chyba za długo ją woziłam w Mutsy twarzą do siebie, teraz ciągle "łłłłaaaaałłłłł" na spacerze, dziś największe "łłłłaaaałłłł" było jak pies przyszedł ją obwąchać ![]() chcę koniecznie coś upolować z Biedry - czaiłyście się kiedyś na coś z samego rana? jak coś jest w gazetce od któregoś to już z samego rana leży? ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- a co do śmietników i innych fascynujących miejsc w kuchni najbardziej fascynującym dla Z jest kosz na makulaturę, dociera do niego pełzami na 5tym biegu, wywala wszystko, wczoraj nawet musiałam kawał gazety z paszczy wyciągać
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybaczcie, ze nie cytuje, ale strasznie mam napiety grafik, jeszcze maz mi wybyl na dzialke, a mialam w planach posprzatanie gruntowne chaty
![]() panika pogratulowac wagi Michasiowi! A jeszcze niedawno byla walka o zoltko (i mowisz, ze lecimy książkowo? ) .. a wlasnie nie wiem dlaczego zapamietalam, ze te policzki to bardziej suche, a jednak rumieniowate - probuj z cicalfate, moze akurat cos sie ruszy, to fajny kremik BYou, Nestelle ojj nie bijcie, ale to byl skrot myslowy (pisalam ogolnie) o geoxie czy ecco, niestety nie pamietam, ktore to marki mialy mocno podwyzszone stezenie chromatu w skorze (musialabym odszukac te testy na kompie - moze jak bede miec wiecej czasu to postaram sie o tym napisac) - ogolnie to wiekszosc (jak nie wszystkie) mialy wlasnie albo chromat albo inne substancje i bardzo zle oceny, nawet Elefanteny te normalne nie wypadly dobrze (ale mnie interesuje bardziej ta seria go green, gdzie uzywane sa jakies substancje roslinne do wyprawiania skory - i na pewno tez i sa inne marki, ktore te sposoby wykorzystuja - a z tego co pamietam, wlasnie ta metoda okazuje sie najbezpieczniejsza). Ale to o tym czytalam juz jakis czas temu i moglo mi sie juz cos pomieszac :![]() ahhh a ten chromat to moze powodowac reakcje alergiczna.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-27 o 15:35 |
|
|
|
#2383 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o z Gwen ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trafilaś na jakiegoś nawiedzonego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo wiadomo,ze nawet najgorętszemu katolikowi zdaża się zgrzeszyć, i po to jest spowiedź .... i... patrzylam, do rachunku sumienia w książeczce, w żadnej z 3 które mam w domu, nie ma o uprawianiu seksu z żoną/mężem z zabezpieczeniem. i chcialam dodać że pisane na żółto posty zmusiły mnie do włączenia kompa.....bo potem nie mogę ich znależć....Oliwka- Najlepszego! Dziękujemy
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z biedra nie pomoge - u nas tam tzt jeździ po zakupy dla nas ...nie rozgląda się nigdy po jakichś nowościach -tylko zadaniowo- 10 zgrzewek żywca,kilkanaście łososi ... (ja jestem od innych sklepow) ja na maclarenie wieszałam tony .... ![]() nie no spoko ...ciekawa byłam po prostu ...nigdy nie słyszałam o tym.... i nie wiem o co chodzi. jednak płacac kilka stow za dziecięce buty chciałabym wiedzieć dokładniej jeśli cos nie tak.... Cytat:
Mój syn wstał dziś o 7 -razem z budzikiem ... i do teraz drzemki nie było . nie chce . pędzi jak oszalały do starszaków
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no tak sobie o tym myślę i popatrz jest w ciul księży, którzy nie ochrzczą nieślubnego dziecko, są księża pedofile nie widzący w swoich uczynkach niczego złego..... dlatego jest to dyskusyjne bardzo- grzechem by było jeśli by się uznawało to za grzech a nie czerpanie z małżeństwa..... ja o sobie chyby przestanę mowic w takim razie katoliczka- owszem wierzę- ale....jak słyszę pewne teksty, interpretacje to mnie krew zalewa...
|
|
#2386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 to i tak lepsza godzina niż 6 od 7 funkcjonowałby do 11-12, więc już lepiej by było. a tu 6 i koniec.jak zamierza spać bardzo późnym popołudniem to wybudzam, daję czas max do 17.30. o dziwo wieczorem jest na tyle zmęczony, że wczoraj mimo, że spał 16.30-17.30 (ja padłam z nim i nie wiedziałam ile już śpimy) zasnął ok 20, no dobra, chwilę po, ale trochę go brzuszek bolał bo przysypiał i wybudzał się. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
ja tu miałam na myśli głównie wyjścia z atrakcjami dla J. podczas których musi być wypoczety i pełny energii Bo jak my coś załatwialiśmy czy zakupy to zdarzało się, że mi spał w wózku/foteliku i wtedy nie mam nic przeciwko, ale jak mamy iść na 10 na zajęcia z nim to kicha.Cytat:
najgorsze, że on praktycznie z dnia na dzień tak ograniczył sen ![]() chodzi mi po głowie jeszcze kładzenie go spać później na noc, ale nie wiem w sumie czy to ma sens i czy nie zamęczę go tym. daję mu jeszcze kilka dni i będziemy kombinować. a tak się cieszyłam, że pochodzimy sobie jeszcze gdzieś zanim do pracy wrócę. |
|||
|
|
|
#2387 |
|
MBZ♥
|
Pani, rozumiem
jak u nas pytałam o to szczepienie to 13-14 msc i u nas ustaliłam w kwietniu też się boję ale bardziej boję się nie szczepić.Moderna nie będę bić ![]() Jak w klinice? Despa wtedy nie wypełniłoby się warunków dobrej spowiedzi-mocne postanowienie poprawy i tym samym spowiedź nieważna:/ Ciężkie to wszystko... Dragusiu niech moc będzie z Tobą Monicca powtarzam zostaw, nie wolno-jeśli nie zadziała zabieram, odwracam uwagę ![]() Demeter
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-27 o 17:22 |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kamil już prawie zdrowy lekko pokaszluje, wiadomo. Pewnie jeszcze z tydzień go będzie męczyć ale jest ok, bardzo ok...Chyba nie tak często, bo miał raz zapalenie krtani i raz oskrzela. Nie wiem jak u was, ale u nas wszystkie dzieci chorują bo jest epidemia. Miejsc w szpitalach brak... Właściwie każdej koleżanki dziecko chore. Dziś okazało się że mojej kuzynki synek zapalenie płuc itd...wirusy Nestelle nie byłam u lekarza bo przechodzi i już prawie przeszło. Chciałam iść jutro na kontrole ale nie pójdę. Kamil tak dobrze się czuje.. a nie chce żeby złapał coś w przychodni bo teraz takie kolejki.. i wszystkie dzieci chore szkoda mi, a widzę że nic mu nie jest tylko po mocosolvanie odkaszluje, ale to dobry znak
|
|
|
|
#2389 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo mamy na zderzaku przy aucie dwie rysy i chlapacz urwany Na szczęscie mój kochany TŻ nie krzyczał ![]() U nas to samo od jakiegoś czasu. Cięzko momentami ale mówie, że nie wolno, czasami chwile popłacze (raczej histeryzuje) ale zaraz jest ok. Pokazuje cos nowego, odciągam od zakazanych rzeczy. Cytat:
Cytat:
![]() A na Sochę patrzeć nie mogę :/ Cytat:
![]() ------ Teściowa zabrała Kubcia, ja zrobiłam obiadek i teraz laaaaba
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2014-02-27 o 17:29 |
||||
|
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
ale moja teściowa też podstępów szuka. stawiam na stole ciasto i słyszę: kupione?leży od rana. |
||
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zależy od księdza Cytat:
|
|
#2392 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze Ci tak (za to że pączkow nie jesz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
i tż wyszedł szybkim krokiem z kościoła z ja za nim... oczywiście w innym kościele nie było problemu z rozgrzeszeniem i to mnie wkurza najbardziej ...(a szczerze to spowiedzi nie cierpię )---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() a co do teściowej - WOW!
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- ooo ja też
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na koncert też chcę tylko jak sie pojawi info ze mozna sie zapisywac to też jakbyś mogła dać znać albo zapisać i nas
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
No szlag mnie jasny zaraz trafi!
Oliwia zasnęła a sąsiad debil wyszedł przed dom i tnie drzewo piłą motorową
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też raz uległam i stało się, teraz mógł by przy nim kręcić pół dnia. A jak zabieram to ryk. Pójdę gdzieś indziej, zajmę czymś, zapomni ale niestety nie na długo.
Co do rzeczy, które spotka na swojej drodzę raczkując to działa, powiem nie, nie wolno i z reguły odchodzi a jak za bardzo kusi np szuflada to podchodzę przytrzymam chwilkę nogą nie otworzy się i odchodzi. Problem, kiedy wchodzimy np do jego pokoju i on od progu rękę wyciąga w stronę radia czy lampki, nie podejdę tam z nim to krzyk nie z tej ziemi. Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą podziwiam Ciebie i inne mamusie, którą nie mają na co dzień pomocy Tż. W ogóle to tak strasznie bym chciała, zeby F. choć na 30min posiedział w wózku. Nie ma szans! Jak mi sie już uda go wsadzić, dzięki np kluczykom do samochodu itp to na sekundę, dojadę do drogi i muszę nawracać bo nici ze spaceru podnosi się i krzyczy. Dzisiaj tak pięknie i co z tego jak nie dam rady go nosić nie wiadomo ile, byliśmy dzisiaj 3 razy na polu po jakieś 30min. I tak krążę w koło domu to na chuśtawkę to do babci na chwilkę, popatrzeć na pieska, drzewka itp. |
||
|
|
|
#2397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie smakowite menu mniam Cytat:
za kroczkiCytat:
bo całą noc potrafił wisieć na cycku i nie dał się odłożyć a ja potem ledwo żyłam w pracy![]() w takim razie u nas będzie bez sensu ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty masz jakiś inny model wieszasz tony, rączki masz OK ![]() ![]() to tak jak ja. zdecydowanie. Cytat:
Cytat:
Lunka, Ty tego tak nie widzisz, ale faktycznie często piszesz o chorobie Kamila. Dlatego tak to widzimy.
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, BYou, Despa
Nestelle w kwestii torebek mnie dziś taka listonoszka właśnie w t. zauroczyła, nie mieli czarnej rosy i się okazało że dziś otworzyli mk w starym browarze ale też nie mieli czarnej selmy i zostałam bez niczego i teraz kupię tą którą będą mieć prędzej zobaczymy kto zadzwoni chociaż po dzisiejszej wizycie doszłam do wniosku że lepiej kupić selmę a z t. jakąś listonoszkę z nowej kolekcji bo są urocze teraz inwestuję w siebie ale dopiero po następnej wypłacie dziś się rozbestwiłam. ![]() moni_ka.g i anika_s może maluchom przejdzie jak się pogoda zrobi na dworze bo teraz to jakoś nijako i może dzieci też tak odreagowują ? U nas tż w domu ale ja raczej pomocy z jego strony nie mam chwile się z małą pobawi ale na spacer nie idzie i innych rzeczy nie robi LunaO dużo zdrówka dla Kamilka Pani, BYou ja się jeszcze nie zastanawiałam nad szczepionkami dlaszymi póki co dla mnie czarna magia ale piszcie Dragusia za pobyt u teściów, a kiedy się bronisz? (chyba nic nie pomieszałam)Właśnie objdłam się pietogami z jagodami ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Aaaa wiedziałam, że i kiedyś tu na forum to nastąpi BYou wierzę że to była literówka
|
|
|
|
#2400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo obawiam się ze nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi..... to tak jak KK wymaga od księży /sióstr cnoty ,niezakładania zw.małzenskich...... a przecież w biblii nie ma o tym słowa ....ba w tamtych czasach mieli oni rodziny ,nawet przypuszcza się ze sam Jezus miał żone. Dlaczego kobiety w KK nie mogą być na podobnym stanowisku co ksiądz? przecież Jezus do do swej wiedzy i prawd dopuszczał Marie - i dzielił się z nią wieksza wiedzą niż z męskimi uczniami .... To KK ma swoje wizje ,interpretacje ,przekłamania -wszystko to intereswne . Jak kogos interesuje spojrzenie z dystanasem na to wszystko to polecam przeczytać "archiwum Jezusa " .... ale w sumie to nieważne co ja sądze o tej wierze , co Ty ,i inne dziewczyny ...mysle ze jeśli Scarlett i jej maz faktycznie starają się wypełnić zycie tą religia i przestrzegać jej zasad to jest to godne podziwu -bowiem wcale nie tak dawno toczyłyśmy dyskusje ze większość katolików tak "wierzy " ze bierze z tej wiary tylko to co im pasuje ..a przecież chodzi o to aby brac wiare ze wszystkimi zasadami -tymi niewygodnymi tez . tym samym koncze te dyskusje bo ja po prostu NIE WIERZE . jestem agnostyczką kierującą się ku ateizmowi czasami ... uważam ze człowiek ma prawo pytac ,podwarzac ,szukac .KK tego nie akceptuje . Cytat:
wydaje mi się jednak ze często chorował już -przynajmniej już kilka razy wspominałaś z odtepami czasu oczywiście ze Kamil chory ... no al. enajwazniejsze ze teraz nic poważnego nie było ! Cytat:
bys widziała mnie na zakupach ....pełen wózek w kilku sklepach .... a nie starczy na długo . pogrubione - Cytat:
no ale zasady wiary nie powinny zalezec od zadnego księdza chyba.... Cytat:
u nas jak tzta wyrzucono to nie obyło się bez przekleństw w kościele .... tzt odwrócił się od konfensjonału - powiedział głosno cos w stylu " on jest poj.ebany .wychodzimy stad " -chwycił mnie za reke a ja prawie przeleciałam nad ławkami -tak szybko szedł .... eee tam zadnego kg dodatkowego nie będzie ...już nie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

)

Okazało się, że nic się takiego nie stało no ale było ciemno więc też nie widziałam za wiele
Dziś jeszcze TŻ zrobi oględziny.

jak nie zauważę to nie raz coś z niego wyciągnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(musialabym odszukac te testy na kompie - moze jak bede miec wiecej czasu to postaram sie o tym napisac) - ogolnie to wiekszosc (jak nie wszystkie) mialy wlasnie albo chromat albo inne substancje i bardzo zle oceny, nawet Elefanteny te normalne nie wypadly dobrze (ale mnie interesuje bardziej ta seria go green, gdzie uzywane sa jakies substancje roslinne do wyprawiania skory - i na pewno tez i sa inne marki, ktore te sposoby wykorzystuja - a z tego co pamietam, wlasnie ta metoda okazuje sie najbezpieczniejsza). Ale to o tym czytalam juz jakis czas temu i moglo mi sie juz cos pomieszac :
05.07.2008 

za pobyt u teściów, a kiedy się bronisz? (chyba nic nie pomieszałam)