|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
cornflower_girl dziękuję i ja
Czas ucieka a kiecki nadal brak więc postanowiłam że w przyszłym tygodniu jadę na ostatnie poszukiwania i biorę jaka wpadnie mi w łapki i oczka Aaaa właśnie mam pytanie do PM-ek ze śląska: czy mogłaby mi któraś z Was polecić jakiegoś fajnego kamerzyste? Początkowo mieliśmy nie mieć kamery ale czym bliżej do ślubu tym bardziej oczekiwania rosną więc będę bardzo wdzięczna
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Jak szukaliśmy kameruna, to bardzo się nam podobało Blackleaf Studio. Są z Bielska Białej.
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Sytuacja z zamazywaniem imienia zmarłej korektorem- nie do pomyślenia ! 2. Wesele z dziećmi czy bez- już tyle razy była ta dyskusja, że kolejny raz chyba nie ma co powtarzać. Choć swoją drogą dla mnie wesele to impreza rodzinna a bal sylwestrowy zupełnie nie ![]() 3. Gratuluje zmiany kodów ! U mnie niedługo 100 dni ! 4. Dziś zaklepałam świetną florystkę i umówiłam się na próbne czesanie- 15 marca
|
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję Z kamerą to jest taki problem że mieliśmy na oku z Wieliczki (czyli Twoje "tereny") bo myśleliśmy że tak "będzie lepiej" ale... ja mieszkam na granicy śląsk/ małopolska, ślub i wesele w TŻ rejonach bo ma więcej gości więc "ciężko" myślimy skąd tego kamerzyste "wyczarować" dystans do pokonania ode mnie do TŻ ok 80 km
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że zapraszając z dziećmi daję rodzicom możliwość ich zabrania. A każdy odpowiedzialny załatwi im albo nocleg przy sali albo opiekunkę od konkretnej rodziny.
I tak wiem, każda z nas widzi to inaczej. Ok. Tylko, ja nie wyobrażam sobie nie mieć w tym dniu moich siostrzeńców i siostrzenicy z którymi mam bardzo dobry kontakt i mega się cieszą na nasze wesele ![]() Dla mnie plątanie się pod nogami jest urocze i słodkie
|
|
|
|
#1867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A później efektami próbnej
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Za każdym razem jak wraca temat dzieci na weselu to wrze na wątku.
Ja mam podobne podejście do tego tematu co świat_katarzyny. O ile nie wyobrażam sobie by na moim ślubie i weselu nie było moich dwóch ukochanych siostrzenic, to z kolei nie zamierzam zapraszać dzieci dalszego kuzynostwa TŻ (ich dopiero co poznaję tak naprawdę nie mówiąc o ich potomstwie). Nie chciałabym robić z wesela kinder balu, dla tak naprawdę nieznanych mi dzieci. Za te pieniądze wolę zaprosić więcej znajomych. Jeśli ktoś się obrazi to trudno. Chociaż póki co mam wrażenie, że nikt jeszcze focha za to na nas nie strzelił.
|
#1869 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A te spinki mają silikon? Tzn czy jest pod każdym clipem warsewka silikonu? Nie powinny się zsuwać gdyby silikon był. Możesz jeszcze spróbować patentu z suchym szamponem - bierzesz pasmo, spryskujesz u nasady suchym szamponem, tapirujesz i w ten tapir wczepiasz pasmo. Powinno być lepiej. Cytat:
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście na moim weselu prawie nie będzie dzieci i bardzo się z tego cieszę
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie zawahala sie odwinac jak cos by mi sie pod nogami platalo. Nienawidze dzieci, lubie bardzo niewiele ale tylko przez 5 minut.
Nie mam zamiaru "uwazac" czy kogos nie zadepcze, czy sie o kogos nie potkne. To moj dzien a nie dzien przedszkola. Do tego placz w kosciele mnie doprowadza do pasji. A sa matki ktore oczywiscie nic sobie z tego nie robia. Ale coz. To moje zdanie. Mnie tez nie brali. I na pierwsze, ktore poszlam, wynudzilam sie za wszystkie czasy. Bez sensu. |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
czeko dziękuję , przyda się
![]() Co do dzieci - mam swoje zdanie i szanuje zdanie innych Was Ale a propo przypomniała mi się jedna sytuacja z mojego życia. Mój ex (którego nie wspominam najmilej) miał iść ze mną na wesele mojej kuzynki. Miał wtedy 21 lat. Byliśmy ze sobą pół roku. Wiecie jak to jest - jeszcze się siebie wstydziliśmy, motylki w brzuchu itp. Ale było mi tak wstyd - za niego - kiedy okazało sie, że nie wie co się robi na weselu, co to oczepiny, dlaczego teraz składa się PM życzenia a nie np. o północy, chciał usiasc do stolika Pary Młodej na miejscu dla rodziców, o tańcu nie wspomnę (totalnie nie potrafił, mega wielkie zero na parkiecie). Masakrą był moment kiedy na odchodne PM poprosiła nas do tańca. Patrzę, a on tej biednej PMce deptał, ba on po prostu "jeździł" butami po brzegu sukienki bo nie potrafili się zgrać w tańcu Po wszystkim pytam sie: o co chodzi? dlaczego nie umiesz się zachować na weselu?! A on: w naszych stronach nie prosiło się dzieci na wesela, a jak prosili to rodzice już później nas nie zabierali. Ot taka moja historia Teraz sie z niej śmieje ale wtedy najadłam się wstydu... I żeby nie było! Nie odnosi się ona do przekonań żadnej z Was, tylko po ludzku mi się przypomniała ![]() Głownym problemem nie są dzieci - ale ich rodzice. Jeśli sa normalni to będą wiedzeli co z nimi zrobić. Jesli nie, cóż. Jestesmy skazani na historie dzieci, ktore zrzucają dekoracje albo bawią sie w fontannie czekoladowej..
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-02-27 o 16:26 |
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Opiumalfa! matko
nie wiem co bym zrobiła gdyby mi dziecko płaczem zespulo ceremonie ślubną ![]() najbardziej boje się o pierwszy taniec - na weselu bedziemy mieli 3, 5, 5 i 6 latków (cala czwórka od Tż kuzyni i bratanek) i boje sie co mogą mi zrobić podczas pierwszego tańca
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, najlepiej żeby DJ/Orkiestra zapowiedzieli:
"Zapraszamy teraz na pierwszy taniec Młodej Pary, jednocześnie prosimy rodziców o zaopiekowanie się swoimi pociechami w tym czasie". |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za historia brzmi troche jak przestroga jak byłam mała byłam na wielu weselach, ale jak zaproszenie było bez dzieci- moi rodzice zazwyczaj nie chodzili
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-27 o 17:17 |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie było żadne porównanie. Mój ex był/jest? bardzo mało życiowo rozgarnięty, nie tylko w kwestii wesel.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
co do dzieci - u mnie w rodzinie jest dosłownie 1. - mojej kuzynki. Jeszcze nie chodziliśmy z zaproszeniami, ale już na ostatniej imprezce rodzinnej powiedziała, że oni przyjdą bez dziecka - odda do teściów, więc mam wesele bez dzieci
![]() najmłodszy na weselu będzie mój brat - lat wtedy prawie 17. Generalnie jakoś nie jestem uprzedzona do dzieci na weselach - jeśli są z bardzo bliskiej rodziny. Dzieci znajomych nigdy bym nie zaprosiła. Po prostu nie przepadam za dziećmi, na wszelkich spotkaniach ich unikam, jeśli też się tam znajdują. Nie wiem, co z nimi zrobić, a trochę przeraża mnie to, że kiedyś być może zostanę matką ![]() Rodzina uważa, że jestem w tym względzie dziwaczna - zwłaszcza że mając o 9 lat młodszego brata powinnam się jakoś z dziećmi umieć obchodzić (uprzedzam od razu - nie, z bratem też nie wiedziałam co robić, załapałam kontakt dopiero jak poszedł do podstawówki - końcowych klas |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
ojj Dziewczyny, aż tak czarno tego nie widzcie
|
|
|
|
#1883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
elula1810
frezja123 (po suknię możesz się już spokojnie wybrać, ja ślubuję tydzień po Tobie a suknia już zamówiona, czekam na nią około 4 miesięcy + czas na poprawki) Le_lena patricia_pati witajcie w naszym gronie ![]() Cytat:
i ceny też są dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a warci tego? iliy powodzenia z kiecką! i wiesz gdzie się zgłosić w razie dylematów z wyborem ![]() Cytat:
![]() ale jak zobaczyłam ceny to równie szybko ostygłam ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, no nie dziwię się, że jesteś zła, ale ja mimo wszystko bym poprosiła o taki tekst orkiestrę i tyle
Co do tych dzieci, to sobie wyobraźcie, że jedną z głównych historii rodzinnych u TŻta jest ślub jego cioci (chrzestnej). To jest siostra jego mamy (sporo młodsza od jego matki) i jak brała ślub, to TŻ był mały. A że bardzo kochał ciocię, to przez pół ślubu wyrywał się i WYŁ w kościele, że 'ON CHCE DO CIOCI RENI' Koniec końców matka TŻta wyprowadziła go z kościoła i miała ogromną ochotę ukręcić mu łeb, bo ostatecznie nie widziała ślubu własnej siostry
|
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
U nas dzieciaki będą a my się z tego cieszymy
![]() Gorzej że 80 procent pytało: ciociuuuu a mogę nieść obrączki? ![]() Z kolei jak za małe żeby zapytać to rodzice to proponowali ![]() A ja nie dość że nie wyobrażam sobie 2,5 letniego maluszka niosącego obrączki to w ogóle nie chce żeby mi je ktoś nosił ![]() Odnośnie zaproszeń - na 90 % będą wypisywane ręcznie... Oby tylko tż tego nie robił |
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z Wrocławia lub okolic
- możecie polecić mi jakiś jubilerów/złotników (nie apart/yes/kruk)? Gdzie kupowałyście obrączki? Czy tam, gdzie kupowałyście były też... hm, nietypowe obrączki, czy takie jak wszędzie? Czy byli to jubilerzy sprzedający tylko to co mieli w katalogu, czy byli otwarci na ingerencje w już istniejące propozycje katalogowe? A może robiłyście obrączki według swojego projektu/przyniesionego zdjęcia? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też zawsze opowiadają, jak to byłam mała i na weselu jakiejs kuzynki mamy, podczas pierwszego tańca wyleciałam na środek sali i tańczyłam wkoło PM ale osobiście nie bardzo pamiętam
|
|
|
|
|
#1889 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja tłumacząc coś po raz 100 czuje sie jakbym rozmawiała z 2 latkiem. Dla mnie to takie naturalne że jest tak a nie inaczej an weselu. jak TŻ mi nagle wyskakuje z pytaniem "a to u nas niema druhen?" " a to Ciebie tata nie będzie odprowadzał do ołtarza" to mi ręce opadają..Ja mam bratanka który będzie miał ponad rok i mój TŻ jest właśnie uczulony na to szaleństwo które jest wokół dzieciaka, myślę że każda matka tak szaleje wokół swojego maleństwa. Ja bym nie miała nic przeciwko jakby dzieci sobie obok nas tańczyły podczas pierwszego tańca ale nie z nami.
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-02-27 o 17:22 |
||||
|
|
|
#1890 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, a co robicie z błogosławieństwem gdy nie ma najazdu Pana Młodego na dom Młodej? Kiedy je robicie? Ja mam tu straszny dylemat. Chciałabym nie robić najazdu, ale chciałabym równocześnie uszanować rodziców i ich chęć pobłogosłwienia (mój Tż nie jest katolikiem, ale nie che podpaść teściom, więc powiedział że błogosławieństwo jest ok
)Co do wyciągania aktów, moja mama wyciągała mój akt chrztu. Powiedziała, że chce 2 bo córka załatwia ślub międzynarodowy i potrzebuje do jednego i drugiego księdza, a oni że nie wydadzą więcej niż 1 . Dostaje się 1 w życiu, koniec i kropka. To mame uspokoiłam, żeby to zostawiła. A ja jak wrócę do Polski to sobie z nimi porozmawiam , bo z tego co wiem to w prawie kościelnym nie ma mowy o limicie wydanych aktów- lenie...Dzieci u mnie będą- nie wiem ile, ale będą. Do 3 latek mam je za darmo, 3-7 latek 50% ceny. Decyzje zostawiam rodzicom, ale zaznaczam że opieki nie będzie- w ich gestii jest ich "Zabawianie" i pilnowanie. Ja się nie obrażę ani nie zezłoszczę jak przyprowadza maluchy bo je uwielbiam Poza tym jako dziecko chodziłam na wesele i je uwielbiałam (jadłam tylko bezy i piłam oranżadę tyle mi do szczęścia wystarczało). Co do płaczu podczas ceremonii- może nastąpić bo będziemy mieć 7 miesięcznego siostrzeńca, ale mam to wkalkulowane w ryzyko i jestem przygotowana psychicznie (a moja siostra fizycznie )Cytat:
, a Wy jesteście wyjątkową parą, i dodatku bardzo zapracowani/ zabiegani i najważniejsze jest tylko ślubowanie.Przyłączę się do sugestii dziewczyn odnośnie czasu, na szycie u krawcowej musisz zarezerwować 3 m-ce (ale dać jej wczesniej znać o planach), na kupno w salonie nowej, nie z wieszaka, w szczycie sezonu, 6-mcy. Ja poszłam do mojego cywilnego w prostej do kolan w kolorze kości słoniowej z Deni Cler (była na wyprzedaży). Bez bukietu, bez gości (1 świadek), bez zamawiania restauracji, a wizażystke zamówił mi mąż 3 dni przed ślubem. A i ślubowałam bez podwiązki, bez błogosławieństwa, i w perłach kupionych przez Tż- podwójne nieszczęście ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

więc postanowiłam że w przyszłym tygodniu jadę na ostatnie poszukiwania i biorę jaka wpadnie mi w łapki i oczka
Początkowo mieliśmy nie mieć kamery ale czym bliżej do ślubu tym bardziej oczekiwania rosną 

Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że wujek Janek jest tak naprawdę Władysławem 
) Porywa się też PMkę nad ranem i młody musi ją wykupić. Nie podoba mi się to ale już mi zapowiedzieli, że nie zrezygnują z tego.

nie wiem co bym zrobiła gdyby mi dziecko płaczem zespulo ceremonie ślubną 
i ceny też są dobre
Znalazłam kolejny zespół , co raz to lepszy i niestety mój termin wolny, a dlatego niestety bo jego koszt to 6 tys. + noclegi bo są z innego woj.
15.09.2014