Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 12:13   #1081
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Jak byłam na konferencji z Akademii Mama Pyta to podczas spotkania z dietetykiem ktoś zapytał o olej lniany. Babeczka powiedziała że owszem, można pić w ciąży ale bez obróbki termicznej, wyłącznie na zimno.
ooo dzięki za opinię

Co do nie poznanej jeszcze płci - nie martwcie się! Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam aż do 30tc! Dopiero wtedy było najlepiej widać i wtedy to lekarz już nie miał żadnych wątpliwości
Sama teraz wiem na zasadzie przypuszczeń (druga uparciuszka - zaciska nóżki strasznie ) i 100% pewna będę dopiero w 30tc właśnie na kolejnym ważniejszym usg

Anteria na KWC są opinie dot. akcesoriów dla dzieci

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-27 o 12:14
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:21   #1082
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
oj był ekspresowy jak na I poród bo w sumie w 4h z czego 3h do pełnego rozwarcia a 1h to parte... i liczę po cichu, że tym razem te parte będą szybciej i łatwiej
Tak koniec remontu
Czemu dopiero w maju wymiana dachu?

ooo widzisz - we troje przecież!
No bez nastawionego budzika nie wstałabym
życzę takiego ekspresu i teraz i Tobie i sobie i nam wszystkim
Bo musimy na jako taką pogodę poczekać żeby móc mieszkać ze 2 tygodnie dosłownie bez dachu nad głową.
Ja tam ten budzik prędzej bym przez okno wywaliła i spała dalej
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Tak u lekarza w porządku, ogólnie taka kontrola to w sumie jak nie kontrola, lekarz patrzy na mnie pyta się jak się czuję i że za tydz znowu do kontroli
lepsza taka wizyta niż gdyby miało się coś dziać
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Witajcie

Nadrabiam Was po woli ale nie cytuje bo zrobiłam sobie dziś dzień lenia. Wstałam o 7 na kawę i o 7.30 poszłam spowrotem do łóżka i jeszcze leże. Po ostatnich ciężkich dniach i nocach chyba mi się należy. Na wczorajszej stypie przez dom przewinęło nam się ok 40 osób, z siostrą latałyśmy z kuchni do pokoju tam i z powrotem i dziś cała obolała jestem. Ale już dochodzę do siebie. Jak dojdę całkiem do siebie to będę się aktywnie udzielać.
a leń się zasłużyłaś
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Jakoś mi słabo od rana. Wczoraj było to samo. Nie wiem czy to przez pogodę, czy ciśnienie jakieś dziwne

Wiem co czujesz, bo u nas też 3 lata temu była wymiana dachu i była lekka masakra. Ale jak będzie ładna pogoda, to szybko się uwiną, zobaczysz
a mierzyłaś sobie ciśnienie?
Nie pocieszyłaś mnie z tym dachem długo to u Was trwało?
Powodzenia na zakupach
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:22   #1083
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś pewna, że chcesz wydać tyle kasy na wózek??
A co do kar stosowanych przez Supernianię - te dzieci już są na takim etapie rozpasania, ze bez kar się nie obejdzie. Ale z drugiej strony jak można dopuścić do takiego "zepsucia" dzieciaka? Nie mieści mi się w głowie, przecież dzieci nie rodzą się złośliwe, agresywne itd. Na którymś etapie musiały pojawić się jakieś symptomy mówiące o tym, że dziecko wymyka się spod kontroli. Nikt tego nie zauważył?
Też bym tyle kasy na wózek nie wydała... Wydaje mi się, że w rozsądnej cenie też można znaleźć dobre wózki
Tak jak pisałaś, dzieci się robią złośliwe i agresywne z winy rodziców, bo od samego początku nie miały wpajanych podstawowych zasad i wartości... Ale przecież rodzice nie robili tego specjalnie, pewnie wydawało im się, że robią dobrze...
Stary 2014-02-27, 12:41   #1084
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Sola i Ramona gratuluję pierwszych miejsc

Ale o co chodzi?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:46   #1085
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Ale o co chodzi?
Byłaś największą gadułą w poprzedniej części wątku

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:49   #1086
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Byłaś największą gadułą w poprzedniej części wątku
hehe
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:52   #1087
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Ale o co chodzi?
Chyba o to że z Ramoną napisałyście w tym wątku najwięcej postów.

A powiedzcie mi czy miała któraś z Was konsulatcje u okulisty w ciąży?
Na ostatniej wiz mój lekarz prowadzący kazał mi iść do okulisty bo być może przyczyną moich bólów głowy są oczy i kazał to skonsultować.
Dzwoniłam dziś do jeden przychodni i pani mi powiedziała że najbliższy wolny termin na grudzień Ja słyszę takie odpowiedzi to ciśnienie mi rośnie. W kolejnej przyszpitalnej przychodni od połowy marca na ostatni kwartał będą rejestrować
Ale powiedziałam że w ciąży jestem i pani w rejestracji powiedziała żeby przyjść w czasie przyjmowania i bez rejestracji mnie mają bez problemu przyjąć. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie. Bo do kolejnego lekarza prywatnie nie uśmiecha mi się chodzić.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:55   #1088
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba o to że z Ramoną napisałyście w tym wątku najwięcej postów.

Na ostatniej wiz mój lekarz prowadzący kazał mi iść do okulisty bo być może przyczyną moich bólów głowy są oczy i kazał to skonsultować.
Dzwoniłam dziś do jeden przychodni i pani mi powiedziała że najbliższy wolny termin na grudzień Ja słyszę takie odpowiedzi to ciśnienie mi rośnie. W kolejnej przyszpitalnej przychodni od połowy marca na ostatni kwartał będą rejestrować
Ale powiedziałam że w ciąży jestem i pani w rejestracji powiedziała żeby przyjść w czasie przyjmowania i bez rejestracji mnie mają bez problemu przyjąć. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie. Bo do kolejnego lekarza prywatnie nie uśmiecha mi się chodzić.
Mi teraz lekarz kazał iść do okulisty przed 29 tc.
O matko jaki termin

W tej części Ramona i Izetka_ sa na pierwszych miejscach

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-02-27 o 12:56
Stary 2014-02-27, 12:56   #1089
morin
Raczkowanie

Witam się
Już po glukozie 75, nie było tak źle, piłam gorsze rzeczy ale pączka to bym już dziś nie zjadła limit słodkiego wyczerpałam na dziś. Gorzej że jakieś zawroty głowy dostałam ostatnie pół godziny to było męczoące bardzo i żyłą boli bo wszystkie pobrania z jednej

Apropo płci to mi się wydaje że jednak te ukrywające się dzieci to przeważnie dziewczynki, bo jak to możliwe, nie wiem czy mogę pisać tak na forum o tym te jajeczka to są naprawdę duże u chłopców jak można przeoczyć to na usg?? Widziałam zdjęcia klejnocików z usg i no naprawdę ciężko by było przeoczyć. Ale nie mam doświadczenia więc to tylko przypuszczenia.
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:05   #1090
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Ale o co chodzi?
Cytat:
Mi teraz lekarz kazał iść do okulisty przed 29 tc.
O matko jaki termin
A masz wadę wzroku że kazał Ci iść czy tak ogólnie? Bo czytałam też że okulsta może wydać przeciwwskazanie od porodu sn, tylko nie pamiętam z jakiego powodu.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-02-27, 13:08   #1091
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Nie wiem na czym polega blad, bo ja z moim Leo nie mam najmniejszego problemu. To jest po prostu zlote dziecko, i nie wiem czy to zasluga ze ma takich wspanialych rodzicow czy po prostu on juz taki jest Wiem jedno, nigdy nie stosowalam zadnych kar, jeżykow itp. Wszystko zawsze tlumaczylismy i zawsze okazujemy duzo duzo milosci i ciepla. Najgorzej jesli sie czlowiek denerwuje i to przechodzi na dziecko. Na poczatku bywalo roznie ale chyba sie nauczylam opanowywac do maximum.

PS. zdjęcia lotników super, a w tych kureczkach mnie powaliły po prostu .

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Fajnie że będziesz z nami częściej
Niby do wszystkiego da radę się przyzwyczaić ale chyba bym się zapłakała gdyby mi na zawsze czekolady jeść zabronili
Camarelo był moim faworytem ale niestety labo stety nie miałam okazji obejrzeć go na żywo bo trafiła nam się okazja na inny wózek ale kilka dziewczyn z wątku też się nim interesuje
Da się aczkolwiek czasami, zwłaszcza przed okresem zdarza mi się płakać z powodu niesprawiedliwości losu czekoladowego

Cytat:
Wy tu tyle o zachciankach, słodkościach - mnie to jakoś omija - nie lubię słodkiego bo mnie szybko mdli (bez względu na ciążę). My z TŻtem jakoś prowadzimy zdrowe odżywianie ale mam swoją słabość - kanapki.... ojjj kanapek to ja bym jadła i jadła i jadła....

Kanapkożerca

Cytat:
Witajcie

Nadrabiam Was po woli ale nie cytuje bo zrobiłam sobie dziś dzień lenia. Wstałam o 7 na kawę i o 7.30 poszłam spowrotem do łóżka i jeszcze leże. Po ostatnich ciężkich dniach i nocach chyba mi się należy. Na wczorajszej stypie przez dom przewinęło nam się ok 40 osób, z siostrą latałyśmy z kuchni do pokoju tam i z powrotem i dziś cała obolała jestem. Ale już dochodzę do siebie. Jak dojdę całkiem do siebie to będę się aktywnie udzielać.

Cytat:
Ja będę kupować sevile co prawa jej nie widziałam na żywo ale oglądałam fotki jak ten wózek wygląda w realu a nie na aukcjach z all i jesteśmy na niego zdecydowani. Ten wózek oglądała jedna mama z sierpniówek z którą się znam od 3 lat i teraz druga mamusia ma iść ją oglądać więc zobaczymy co druga powie. A tak liczę na to, że przed zakupem mąż pojedzie w rodzinne strony a tam można go zobaczyć
O to daj znać, jakbyś wcześniej niż ja miała jakieś info , ja to gdzieś w maju się dopiero wybiorę o ile lekarz da zielone światło na chodzenie

Cytat:
Ja wciąż nie znam I zaczynam wątpić czy do porodu poznam płeć Dziecko broni się jakby od tego zależało jego życie.
To tak jak moje .

Cytat:

Co do nie poznanej jeszcze płci - nie martwcie się! Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam aż do 30tc! Dopiero wtedy było najlepiej widać i wtedy to lekarz już nie miał żadnych wątpliwości
Sama teraz wiem na zasadzie przypuszczeń (druga uparciuszka - zaciska nóżki strasznie ) i 100% pewna będę dopiero w 30tc właśnie na kolejnym ważniejszym usg
Moja siostra z drugim dzieckiem dowiedziała się dopiero na porodówce, bo tak nogi zaciskał .

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Witam się
Już po glukozie 75, nie było tak źle, piłam gorsze rzeczy ale pączka to bym już dziś nie zjadła limit słodkiego wyczerpałam na dziś. Gorzej że jakieś zawroty głowy dostałam ostatnie pół godziny to było męczoące bardzo i żyłą boli bo wszystkie pobrania z jednej

Apropo płci to mi się wydaje że jednak te ukrywające się dzieci to przeważnie dziewczynki, bo jak to możliwe, nie wiem czy mogę pisać tak na forum o tym te jajeczka to są naprawdę duże u chłopców jak można przeoczyć to na usg?? Widziałam zdjęcia klejnocików z usg i no naprawdę ciężko by było przeoczyć. Ale nie mam doświadczenia więc to tylko przypuszczenia.
Super że już po glukozie .

Moje dziecko leży plecami do brzucha i nie da się nic zobaczyć, nawet pupy dokładnie nie widać, bo tak dziwnie leży . Ciekawe, czy to będzie dziewczynka .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:14   #1092
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A masz wadę wzroku że kazał Ci iść czy tak ogólnie? Bo czytałam też że okulsta może wydać przeciwwskazanie od porodu sn, tylko nie pamiętam z jakiego powodu.
Tak, mam wadę ale nie wiem czy to akurat dlatego ? bo z tego co wiem to koleżanka wady nie miała ale lekarz i tak ja wysłał. A co do tych przeciwwskazań to trzeba mieć na prawdę coś poważnego żeby mieć wskazania do cc.

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

PS. zdjęcia lotników super, a w tych kureczkach mnie powaliły po prostu .

Da się aczkolwiek czasami, zwłaszcza przed okresem zdarza mi się płakać z powodu niesprawiedliwości losu czekoladowego

Kanapkożerca

O to daj znać, jakbyś wcześniej niż ja miała jakieś info , ja to gdzieś w maju się dopiero wybiorę o ile lekarz da zielone światło na chodzenie

To tak jak moje .

Moja siostra z drugim dzieckiem dowiedziała się dopiero na porodówce, bo tak nogi zaciskał .

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Super że już po glukozie .

Moje dziecko leży plecami do brzucha i nie da się nic zobaczyć, nawet pupy dokładnie nie widać, bo tak dziwnie leży . Ciekawe, czy to będzie dziewczynka .
Ok nie ma sprawy ja chcę go zamówić na koniec kwietnia bo czas oczekiwania to 25 dni a nawet i dłużej a chciałabym mieć na wyjście ze szpitala fotelik, który jest w zestawie.

A próbowałaś jeść coś słodkiego przed wizytą ?

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:16
Stary 2014-02-27, 13:19   #1093
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Masakra z tymi terminami, człowiek by wcześniej oślepł i umarł i i tak by się wizyty nie doczekał Mam nadzieje, że uda Ci się to jakoś załatwić szybciej...
Mi na razie lekarz nie wspominał o tych dodatkowych wizytach, ani o okuliście ani o stomatologu itd.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Super, że już po badaniu teraz tylko czekać na dobre wyniki
Stary 2014-02-27, 13:49   #1094
Monica80
Raczkowanie

Wlasnie paczka do mnie przyszła ! W końcu różowy !! )
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)ImageUploadedByWizaz Forum1393505315.642556.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:59   #1095
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam ale powinnam sie przejść bo mi wzrok poleciał idz bez zapisu nawet jak będą marudzić w ciąży każdy lekarz powinien Cię przyjąć
Cytat:
Witam się
Gratki że dałaś radę i w sumie fajny dzień dzis na to badanie bo sporo paczkowych kalorii Wam nie przybędzie
Cytat:
Raz jeden wytrzymałąm 3 tygodnie jak mi testy alergiczne robili i byłam z siebie dumna ale od dzis Ty jesteś moim bezcukrowym guru
Cytat:
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)Załącznik 5596997

fajna ile taka przyjemność?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:12   #1096
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)Załącznik 5596997

a torba rzeczywiście super wygląda

Mi natomiast przyszła wyczekiwana paczka od asplaneta_pl wszystko tak jak opisane na aukcjach, kolory takie jak chciałam jest to duży sklep, który ma 2 siedziby. Jedyny minus to brak kontaktu przez email ale za to odbierają telefon. Potem wam pokaże co kupiłam Jeżeli chcecie to możemy go dopisać na pierwszej stronie. Ja na pewno jeszcze kiedyś coś u nich zamówię bo mają duży asortyment i fajne ceny.

Stary 2014-02-27, 14:22   #1097
alingles
Zadomowienie

Witam Was tak szybko po wizycie.
Wszytko okej, dzidzia rośnie
Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę.. idę gdzieś za 2 tyg..

Nie mam czasu nawet Was podczytywać. Remont w pełni. dziś szlifowanie gładzi i malowanie. Uhu, biało w domu...

Uciekam dalej. Później Wam dołącze zdjęcia zakupów;D

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:30   #1098
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
życzę takiego ekspresu i teraz i Tobie i sobie i nam wszystkim
Amen
Cytat:
U Nas teraz są przypuszczenia drugiej dziewczynki i TŻ właśnie powtarza, że gdyby był chłopiec to na pewno lekarz by już to zauważył więc też jestem tego zdania co Ty
Cytat:
Kanapkożerca
właśnie idę po kolejne
Do porodu wow to wystawił mamusię na próbę cierpliwości

Nasza Córunia

Stary 2014-02-27, 14:54   #1099
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Nie mam czasu nawet Was podczytywać. Remont w pełni. dziś szlifowanie gładzi i malowanie. Uhu, biało w domu...

za wizytę.
O matko współczuje szlifowania gładzi. Na wakacjach przez to przechodziłam. Z tym że połowę ścian sama gładzie robiłam, czyściłam, gruntowałam i malowałam. Teściowie trochę pomogli, bo mąż wypiął się całkiem na te ściany. To masz biało w domu zamiast na polu bo śniegu nie ma.

Cytat:
a torba rzeczywiście super wygląda

Mi natomiast przyszła wyczekiwana paczka od asplaneta_pl wszystko tak jak opisane na aukcjach, kolory takie jak chciałam jest to duży sklep, który ma 2 siedziby. Jedyny minus to brak kontaktu przez email ale za to odbierają telefon. Potem wam pokaże co kupiłam Jeżeli chcecie to możemy go dopisać na pierwszej stronie. Ja na pewno jeszcze kiedyś coś u nich zamówię bo mają duży asortyment i fajne ceny.
Koniecznie pokaż zakupy. Uwielbiam oglądać takie zakupowe zdjęcia.

A ja dalej w łóżku tkwie. Wstałam tylko zupkę na obiad zjeść, później na pączka i lenię się dalej. Wcale źle mi z tym nie jest. Ale mam zaproszenie do teściów na pączki więc pewnie niedługo pojadę.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-02-27, 15:07   #1100
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
a mierzyłaś sobie ciśnienie?
Nie pocieszyłaś mnie z tym dachem długo to u Was trwało?
Powodzenia na zakupach
Mierzyłam i niby mam dobre, bo 120 / 86. Także nie wiem co jest grane...
Wiesz co, około 2 tygodni o ile dobrze pamiętam I nam się pogoda udała, bo nie było ani jednego deszczowego dnia, to się uwinęli
Eee, nic nie kupiliśmy Patrzyłam na pralki i już mam taki mętlik, że sama nie wiem czego chce
Cytat:
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem)
A to jakieś próbki czy taka mini wyprawka kosmetyczna?
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Super, że z dzidzią wszystko w porządku
Współczuje remontu i szlifowania, też przez to niedawno przechodziłam i to był koszmar dla mnie.
No i czekam na zdjęcia zakupów
Cytat:
Oo, czekam na zdjęcia i chyba sobie popatrzę co mają w ofercie

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2014-02-27 o 15:13
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:10   #1101
Kakusia
Zakorzenienie

Chciałam jeszcze jakoś się odnieść to tego tematu wychowania dzieci i stosowania kar...
Ja w ciąży bardzo się denerwowałam, co w efekcie moja Dominika od urodzenia jest nerwowa. Do tego Jej charakter to taka mieszanka wybuchowa - połączenie mnie i TŻta i nie jest to ugodowe dziecko tylko ma bardzo przywódczy charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać (słyszałam to zarówno w żłobku od opiekunek jak i teraz w przedszkolu), nawet wychowawczyni Dominiki powiedziała mi, że Dominika ma tak silny charakter, że do Niej trzeba mówić bardzo ale to bardzo dyplomatycznie
Więc nie zawsze da się wychowywać bez kar, wychowywać bezproblemowo i bezstresowo... Czasem to zależy od charakteru dziecka. Druga sprawa to to, że czasem coś się wymyka spod kontroli i cóż, życie, wychowuje się dalej, człowiek też się uczy na własnych błędach, nie zawsze też ma się tyle czasu dla dziecka w tym biegu pracy i obowiązków, żeby wszystko kontrolować.
Dominika np. jak ma napady złości to za karę wysyłana jest do pokoju, żeby się tam uspokoiła i wróciła porozmawiać Oduczam się krzyczeć bo niestety jestem bardzo nerwowa i impulsywna (po kimś dziecko to ma...), raz się udaje raz nie.

Nasza Córunia

Stary 2014-02-27, 15:13   #1102
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia;45354174
[B
A ja się witam z... 65 pączkami własnej roboty[/B]
Wstałam o 6:30 żeby TŻ mógł sobie je już wziąć do pracy Tata ma przyjechać po część i jeszcze teściom coś TŻ wieczorem podrzuci

podziwiam

Cytat:
Jak widać da się nawet we troje
Podziwiam Cię z tymi pączkami i przede wszystkim z godziną pieczenia
Cytat:
ooo widzisz - we troje przecież!
co do prysznica 80 cm - my mamy taki stary kwadraciak i w nim naprawde ciasno jest, ale licząc mojego męża z brzucholem za dwóch, którego ma większy od mojego, to nam sie udaje ten prysznic nawet w czworo

Cytat:
Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem).
fajny zestaw i super ta torba

ja dzis z rana u lekarza - w sumie to mąz, a ja pognałam do textila po body dla tatusia i do lumpka, kupiłam sobie płaszcz wiosenno-jesienny za całe 26 zł

zaliczyłam juz 1 pączka, zaraz robie kawusię i będę wszamać resztę

smacznego Tłustego życzę

a no i witam się w 27 tc !!
bo bym całkiem zapomniała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1053265.jpg (66,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1053261.jpg (82,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1053260.jpg (42,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1053272.jpg (43,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1053283.jpg (42,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1053264.jpg (44,5 KB, 11 załadowań)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:20   #1103
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Potem wam pokaże co kupiłam
czekamy z niecierpliwością

Cytat:
Chciałam jeszcze jakoś się odnieść to tego tematu wychowania dzieci i stosowania kar...
Ja w ciąży bardzo się denerwowałam, co w efekcie moja Dominika od urodzenia jest nerwowa.
to widzę, że jednak jest to jakaś zależność

mnie nie kazała się położna w ciąży denerwować, żeby dziecko nie było nerwowe.... a widzę po dzieciakach siostry, ze coś w tym jest

ja ogólnie nie mogę się denerwować, bo wtedy moja choroba się nasila, więc jest we mnie teraz taki spokój, ze naprawdę trzeba się postarać wyprowadzić mnie z równowagi, zaczęłam wszystko traktować z dystansem do siebie, swojej sytuacji życiowej, bo są wokół mnie osoby, które skutecznie próbują zaburzyć mój spokój
staram się nawet już na to nie reagować, nie odzywam się po prostu, totalna olewka i widzę, że to działa
Stary 2014-02-27, 15:25   #1104
kinia8906
Raczkowanie

Przypomniało mi się, że miałam wam podać sprawdzonego sprzedawcę na allegro. Moja koleżanka dużo rzeczy od niego zamawiała i go poleca, a poza tym na innym forum też trafiłam, że dziewczyny go polecały więc jakby coś to podaję nazwę użytkownika: r_p77

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:44   #1105
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
świetny ten płaczszyk!

Ja dziś z nudów zajrzałam do pobliskiego lumpka, ale to raczej taki ekskluzywny butik z używanym asortymentem, bo za tanio to nie mają

W każdym razie też upatrzyłam sobie płaszczyk na wiosnę, marzy mi się jasny trencz...

A pani sprzedająca tam podtykała mi rozmiary 42-44, kiedy na 38 noszę! No to mi ładny prezent zrobiła... mówię jej: nie nie, ja tylko tak wyglądam bo jestem w ciąży, to dała sobie spokój
dziękuję

no pewnie mają ceny za sztukę konkretne

u mnie w poniedziałki jest cena 53zł/kg, ten płaszczyk wazył prawie kilo, to jakbym tak w poniedziałek go kupiła, to bym zapłaciła z 50 zł
w sumie to jestem w szoku, ze takie cudo uchowało się do czwartku
może odstraszył ten brak guzików, ale odpruję z mankietów i doszyję na przód, bo przy mankietach tak nawet nieporęcznie takie wielkie guziory

nieraz naprawde trafią się super ciuszki, a nie raz szmaty...
kupiłam sobie wcześniej taki fajny sweterek z Olivera, jak nówka wyglądał
Stary 2014-02-27, 15:44   #1106
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mnie nie kazała się położna w ciąży denerwować, żeby dziecko nie było nerwowe.... a widzę po dzieciakach siostry, ze coś w tym jest
Nie tylko coś w tym jest, ale to jest prawdopodobnie sedno problemów z płaczliwością dziecka po urodzeniu.
Jeśli w życiu prenatalnym dziecko przywykło do wysokiego stężenia hormonów stresu we krwi, to potem ma naturalną skłonność do nadprodukcji tych hormonów.

Mnie wszystkie, dosłownie wszystkie kobiety w rodzinie mówią w kółko żeby się nie denerwować, bo dziecko będzie nerwowe
Spotkanie ludowej mądrości z nauką, tadam!

Nie od parady wszystkie poradniki zalecają spokój i relaks w ciąży.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
pognałam do textila po body dla tatusia i do lumpka, kupiłam sobie płaszcz wiosenno-jesienny za całe 26 zł
świetny ten płaczszyk!

Ja dziś z nudów zajrzałam do pobliskiego lumpka, ale to raczej taki ekskluzywny butik z używanym asortymentem, bo za tanio to nie mają

W każdym razie też upatrzyłam sobie płaszczyk na wiosnę, marzy mi się jasny trencz...

A pani sprzedająca tam podtykała mi rozmiary 42-44, kiedy na 38 noszę! No to mi ładny prezent zrobiła... mówię jej: nie nie, ja tylko tak wyglądam bo jestem w ciąży, to dała sobie spokój

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Słuchajcie, ten sprzedawca r_p77 ma strasznie tanio butelki TT, aż o prawie 1/3 ;/ Chyba się skuszę!

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-02-27 o 15:48
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:27   #1107
choc0late
Wtajemniczenie

heja brzuchatki
wpadam na chwilkę, żeby Wam polecić też jednego sprzedawcę na allegro : margotkrakowpl
przyszła mi dziś paczka i jestem zachwycona mam chwilkę więc moge Wam pokazać co tam mi przyszło jeśli chcecie
Stary 2014-02-27, 16:36   #1108
alingles
Zadomowienie

Sylwia88 tak trochę biało. Na szczęście Tż z Teściem szlifowali jak mnie w domu nie było - ominął mnie ten latający pył.
Prócz wilgotnego koca na drzwiach mam jeszcze wejście na piętro zaklejone folią, więc na dole nie jest aż tak źle. Ale u góry..
Pierwsze co jak weszłam, to odkurzyłam w teraźniejszej sypialni i wytrzepałam pościel. Później odkurzyłam ten pył i jakoś wygląda.
A wieczorem poprawka w sprzątaniu, bo jeszcze chodzą po domu i noszą.

Wrzucam Wam zdjęcia moich łupów.
Była jeszcze do tego czapeczka, ale wyniosłam ją do góry, a nie chce iść w te 'bagno'.
Mój idol - smerfowy rampers
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image1.jpg (109,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image2.jpg (58,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image3.jpg (108,7 KB, 23 załadowań)

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:39   #1109
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Ja już po wizycie Wszystko jest w porządku, zobaczyłam małego na usg, gin nagrywał filmik, ale nie miałam płyty, więc dostanę go jak przyniosę płytę na następną wizytę. Dostałam zdjęcie 4D, ale na papierze, więc nie wstawię Wszystkie badania wyszły mi w normie, brzuch miękki, ale zapomniałam zapytać ile mały waży, a gin sam też nie powiedział W każdym razie ustawiony był głową w dół i spał, i to tak, że nie pokazał tego co ma między nóżkami Gin powiedział, że w takim razie tym razem płci nie potwierdzi... Wszystkie wymiary na usg wskazywały na to, że to tak 28/29 tc, choć w rzeczywistości mam 27 tc

Cytat:
a może jest jakas chętna ?
Cytat:
Jestem ZA klubem jak najbardziej! Piszę tak z dziewczynami z poprzedniej ciąży do dziś - rewelacyjna sprawa - nikt inny Nas nie podczytuje (tak jak to może robić każdy na wątku...), wysyłamy sobie zdjęcia, rozmawiamy o takich sprawach, o których na wątku co druga nie chciałaby mówić (czy to rodzina, problemy, finanse, seks itp)
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja jestem za klubem Np żeby zdjęcia można było na spokojnie wstawiać
to w takim razie kto jest chętny na utworzenie takiego klubu??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:43   #1110
eweden
Raczkowanie

Czytam was cały czas, ale jakoś ciężko mi się wbić... Ale bardzo podoba mi się tempo
Zeżarłam już 2 pączki i chyba zaraz zjem jeszcze, mimo, że odbija mi się chyba tym tłuszczem to co to dla mnie

Zbiorowo gratuluje wizyt, glukozy i kolejnych tygodni

Nie wiem już kto pisał i pytał o wózek Camarello ale ja byłam oglądać w sklepie Carera i jestem nim zachwycona co do modelu Sevilla to dla mnie różni się bardzo niewiele, inne kolory tapicerki do wyboru, płytsza (tzn taka mniej zachodząca) budka, ale za to wyżej można w nim zapiąć ten śpiworek czy jak to się tam nazywa... Ogólnie porównując oba modele to Sevilla wygląda chyba nieco bardziej zgrabnie, ale ja i tak jestem za Carerą

Ramona_85 mam identyczne body jak u ciebie na 2gim zdjęciu z ciucha za całe 2 zł na 50 cm wygląda jak dla lalki chyba jest z h&m. A w Textilu kupiłam wczoraj ręcznik z kapturkiem za 16,99 i 3 pieluszki flanelowe - a nawet nie wiedziałam, że tam takie rzeczy są, bo w sumie jakoś nigdy nie było mi po drodze do tego sklepu

alingles smerfastyczny ten rampers

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości