|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Co do nie poznanej jeszcze płci - nie martwcie się! Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam aż do 30tc! Dopiero wtedy było najlepiej widać i wtedy to lekarz już nie miał żadnych wątpliwości ![]() Sama teraz wiem na zasadzie przypuszczeń (druga uparciuszka - zaciska nóżki strasznie ) i 100% pewna będę dopiero w 30tc właśnie na kolejnym ważniejszym usg Anteria na KWC są opinie dot. akcesoriów dla dzieci Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-27 o 12:14 |
|
|
|
|
#1082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo musimy na jako taką pogodę poczekać żeby móc mieszkać ze 2 tygodnie dosłownie bez dachu nad głową. Ja tam ten budzik prędzej bym przez okno wywaliła i spała dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie pocieszyłaś mnie z tym dachem Powodzenia na zakupach |
||||
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałaś, dzieci się robią złośliwe i agresywne z winy rodziców, bo od samego początku nie miały wpajanych podstawowych zasad i wartości... Ale przecież rodzice nie robili tego specjalnie, pewnie wydawało im się, że robią dobrze... |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Chyba o to że z Ramoną napisałyście w tym wątku najwięcej postów.
A powiedzcie mi czy miała któraś z Was konsulatcje u okulisty w ciąży? Na ostatniej wiz mój lekarz prowadzący kazał mi iść do okulisty bo być może przyczyną moich bólów głowy są oczy i kazał to skonsultować. Dzwoniłam dziś do jeden przychodni i pani mi powiedziała że najbliższy wolny termin na grudzień Ale powiedziałam że w ciąży jestem i pani w rejestracji powiedziała żeby przyjść w czasie przyjmowania i bez rejestracji mnie mają bez problemu przyjąć. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie. Bo do kolejnego lekarza prywatnie nie uśmiecha mi się chodzić.
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko jaki termin ![]() W tej części Ramona i Izetka_ sa na pierwszych miejscach
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-27 o 12:56 |
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
Już po glukozie 75, nie było tak źle, piłam gorsze rzeczy ale pączka to bym już dziś nie zjadła limit słodkiego wyczerpałam na dziś. Gorzej że jakieś zawroty głowy dostałam ostatnie pół godziny to było męczoące bardzo i żyłą boli bo wszystkie pobrania z jednej ![]() Apropo płci to mi się wydaje że jednak te ukrywające się dzieci to przeważnie dziewczynki, bo jak to możliwe, nie wiem czy mogę pisać tak na forum o tym te jajeczka to są naprawdę duże u chłopców jak można przeoczyć to na usg?? Widziałam zdjęcia klejnocików z usg i no naprawdę ciężko by było przeoczyć. Ale nie mam doświadczenia więc to tylko przypuszczenia.
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
A masz wadę wzroku że kazał Ci iść czy tak ogólnie? Bo czytałam też że okulsta może wydać przeciwwskazanie od porodu sn, tylko nie pamiętam z jakiego powodu.
|
#1091 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. zdjęcia lotników super, a w tych kureczkach mnie powaliły po prostu Cytat:
zdarza mi się płakać z powodu niesprawiedliwości losu czekoladowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ja to gdzieś w maju się dopiero wybiorę o ile lekarz da zielone światło na chodzenie ![]() Cytat:
.Cytat:
.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
.Moje dziecko leży plecami do brzucha i nie da się nic zobaczyć, nawet pupy dokładnie nie widać, bo tak dziwnie leży . Ciekawe, czy to będzie dziewczynka .
|
||||||||
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chcę go zamówić na koniec kwietnia bo czas oczekiwania to 25 dni a nawet i dłużej a chciałabym mieć na wyjście ze szpitala fotelik, który jest w zestawie.A próbowałaś jeść coś słodkiego przed wizytą ? Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-27 o 13:16 |
||
|
|
|
#1093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi na razie lekarz nie wspominał o tych dodatkowych wizytach, ani o okuliście ani o stomatologu itd. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
teraz tylko czekać na dobre wyniki
|
||
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie paczka do mnie przyszła ! W końcu różowy !!
)Zawartość - płyn do włosków i ciała , krem na pupę , cold krem, chusteczki fajna torba z mocnego materiału z przewijakiem )ImageUploadedByWizaz Forum1393505315.642556.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz bez zapisu nawet jak będą marudzić w ciąży każdy lekarz powinien Cię przyjąćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a torba rzeczywiście super wygląda ![]() Mi natomiast przyszła wyczekiwana paczka od asplaneta_pl wszystko tak jak opisane na aukcjach, kolory takie jak chciałam jest to duży sklep, który ma 2 siedziby. Jedyny minus to brak kontaktu przez email ale za to odbierają telefon. Potem wam pokaże co kupiłam Jeżeli chcecie to możemy go dopisać na pierwszej stronie. Ja na pewno jeszcze kiedyś coś u nich zamówię bo mają duży asortyment i fajne ceny.
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was tak szybko po wizycie.
![]() Wszytko okej, dzidzia rośnie Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę.. idę gdzieś za 2 tyg.. Nie mam czasu nawet Was podczytywać. Remont w pełni. dziś szlifowanie gładzi i malowanie. Uhu, biało w domu... Uciekam dalej. Później Wam dołącze zdjęcia zakupów;D
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Amen
![]() Cytat:
więc też jestem tego zdania co Ty właśnie idę po kolejne ![]() Do porodu wow to wystawił mamusię na próbę cierpliwości
|
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.O matko współczuje szlifowania gładzi. Na wakacjach przez to przechodziłam. Z tym że połowę ścian sama gładzie robiłam, czyściłam, gruntowałam i malowałam. Teściowie trochę pomogli, bo mąż wypiął się całkiem na te ściany. To masz biało w domu zamiast na polu bo śniegu nie ma. Cytat:
A ja dalej w łóżku tkwie. Wstałam tylko zupkę na obiad zjeść, później na pączka i lenię się dalej. Wcale źle mi z tym nie jest. Ale mam zaproszenie do teściów na pączki więc pewnie niedługo pojadę.
|
|
#1100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, około 2 tygodni o ile dobrze pamiętam ![]() Eee, nic nie kupiliśmy Patrzyłam na pralki i już mam taki mętlik, że sama nie wiem czego chce ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuje remontu i szlifowania, też przez to niedawno przechodziłam i to był koszmar dla mnie. No i czekam na zdjęcia zakupów Cytat:
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-02-27 o 15:13 |
||||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze jakoś się odnieść to tego tematu wychowania dzieci i stosowania kar...
Ja w ciąży bardzo się denerwowałam, co w efekcie moja Dominika od urodzenia jest nerwowa. Do tego Jej charakter to taka mieszanka wybuchowa - połączenie mnie i TŻta i nie jest to ugodowe dziecko tylko ma bardzo przywódczy charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać (słyszałam to zarówno w żłobku od opiekunek jak i teraz w przedszkolu), nawet wychowawczyni Dominiki powiedziała mi, że Dominika ma tak silny charakter, że do Niej trzeba mówić bardzo ale to bardzo dyplomatycznie ![]() Więc nie zawsze da się wychowywać bez kar, wychowywać bezproblemowo i bezstresowo... Czasem to zależy od charakteru dziecka. Druga sprawa to to, że czasem coś się wymyka spod kontroli i cóż, życie, wychowuje się dalej, człowiek też się uczy na własnych błędach, nie zawsze też ma się tyle czasu dla dziecka w tym biegu pracy i obowiązków, żeby wszystko kontrolować. Dominika np. jak ma napady złości to za karę wysyłana jest do pokoju, żeby się tam uspokoiła i wróciła porozmawiać Oduczam się krzyczeć bo niestety jestem bardzo nerwowa i impulsywna (po kimś dziecko to ma...), raz się udaje raz nie.
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podziwiam Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis z rana u lekarza - w sumie to mąz, a ja pognałam do textila po body dla tatusia i do lumpka, kupiłam sobie płaszcz wiosenno-jesienny za całe 26 zł ![]() zaliczyłam juz 1 pączka, zaraz robie kawusię i będę wszamać resztę ![]() smacznego Tłustego życzę a no i witam się w 27 tc !! bo bym całkiem zapomniała
|
|||
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
czekamy z niecierpliwością
![]() Cytat:
![]() mnie nie kazała się położna w ciąży denerwować, żeby dziecko nie było nerwowe.... a widzę po dzieciakach siostry, ze coś w tym jest ![]() ja ogólnie nie mogę się denerwować, bo wtedy moja choroba się nasila, więc jest we mnie teraz taki spokój, ze naprawdę trzeba się postarać wyprowadzić mnie z równowagi, zaczęłam wszystko traktować z dystansem do siebie, swojej sytuacji życiowej, bo są wokół mnie osoby, które skutecznie próbują zaburzyć mój spokój ![]() staram się nawet już na to nie reagować, nie odzywam się po prostu, totalna olewka i widzę, że to działa
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się, że miałam wam podać sprawdzonego sprzedawcę na allegro. Moja koleżanka dużo rzeczy od niego zamawiała i go poleca, a poza tym na innym forum też trafiłam, że dziewczyny go polecały więc jakby coś to podaję nazwę użytkownika: r_p77
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie mają ceny za sztukę konkretne ![]() u mnie w poniedziałki jest cena 53zł/kg, ten płaszczyk wazył prawie kilo, to jakbym tak w poniedziałek go kupiła, to bym zapłaciła z 50 zł ![]() w sumie to jestem w szoku, ze takie cudo uchowało się do czwartku ![]() może odstraszył ten brak guzików, ale odpruję z mankietów i doszyję na przód, bo przy mankietach tak nawet nieporęcznie takie wielkie guziory ![]() nieraz naprawde trafią się super ciuszki, a nie raz szmaty... kupiłam sobie wcześniej taki fajny sweterek z Olivera, jak nówka wyglądał
|
|
|
|
|
#1106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli w życiu prenatalnym dziecko przywykło do wysokiego stężenia hormonów stresu we krwi, to potem ma naturalną skłonność do nadprodukcji tych hormonów. Mnie wszystkie, dosłownie wszystkie kobiety w rodzinie mówią w kółko żeby się nie denerwować, bo dziecko będzie nerwowe Spotkanie ludowej mądrości z nauką, tadam! Nie od parady wszystkie poradniki zalecają spokój i relaks w ciąży. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Ja dziś z nudów zajrzałam do pobliskiego lumpka, ale to raczej taki ekskluzywny butik z używanym asortymentem, bo za tanio to nie mają W każdym razie też upatrzyłam sobie płaszczyk na wiosnę, marzy mi się jasny trencz... A pani sprzedająca tam podtykała mi rozmiary 42-44, kiedy na 38 noszę! No to mi ładny prezent zrobiła... mówię jej: nie nie, ja tylko tak wyglądam bo jestem w ciąży, to dała sobie spokój ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Słuchajcie, ten sprzedawca r_p77 ma strasznie tanio butelki TT, aż o prawie 1/3 ;/ Chyba się skuszę!
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-02-27 o 15:48 |
||
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
heja brzuchatki
wpadam na chwilkę, żeby Wam polecić też jednego sprzedawcę na allegro : margotkrakowpl przyszła mi dziś paczka i jestem zachwycona
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia88 tak trochę biało. Na szczęście Tż z Teściem szlifowali jak mnie w domu nie było - ominął mnie ten latający pył.
Prócz wilgotnego koca na drzwiach mam jeszcze wejście na piętro zaklejone folią, więc na dole nie jest aż tak źle. Ale u góry.. Pierwsze co jak weszłam, to odkurzyłam w teraźniejszej sypialni i wytrzepałam pościel. Później odkurzyłam ten pył i jakoś wygląda. A wieczorem poprawka w sprzątaniu, bo jeszcze chodzą po domu i noszą. Wrzucam Wam zdjęcia moich łupów. Była jeszcze do tego czapeczka, ale wyniosłam ją do góry, a nie chce iść w te 'bagno'. ![]() Mój idol - smerfowy rampers
|
#1109 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja już po wizycie
Wszystko jest w porządku, zobaczyłam małego na usg, gin nagrywał filmik, ale nie miałam płyty, więc dostanę go jak przyniosę płytę na następną wizytę. Dostałam zdjęcie 4D, ale na papierze, więc nie wstawię Wszystkie badania wyszły mi w normie, brzuch miękki, ale zapomniałam zapytać ile mały waży, a gin sam też nie powiedział W każdym razie ustawiony był głową w dół i spał, i to tak, że nie pokazał tego co ma między nóżkami Gin powiedział, że w takim razie tym razem płci nie potwierdzi... Wszystkie wymiary na usg wskazywały na to, że to tak 28/29 tc, choć w rzeczywistości mam 27 tc ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Czytam was cały czas, ale jakoś ciężko mi się wbić... Ale bardzo podoba mi się tempo
Zeżarłam już 2 pączki i chyba zaraz zjem jeszcze, mimo, że odbija mi się chyba tym tłuszczem to co to dla mnie Zbiorowo gratuluje wizyt, glukozy i kolejnych tygodni ![]() Nie wiem już kto pisał i pytał o wózek Camarello ale ja byłam oglądać w sklepie Carera i jestem nim zachwycona Ramona_85 mam identyczne body jak u ciebie na 2gim zdjęciu z ciucha za całe 2 zł na 50 cm wygląda jak dla lalki chyba jest z h&m. A w Textilu kupiłam wczoraj ręcznik z kapturkiem za 16,99 i 3 pieluszki flanelowe - a nawet nie wiedziałam, że tam takie rzeczy są, bo w sumie jakoś nigdy nie było mi po drodze do tego sklepualingles smerfastyczny ten rampers
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Patrzyłam na pralki i już mam taki mętlik, że sama nie wiem czego chce 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W każdym razie ustawiony był głową w dół i spał, i to tak, że nie pokazał tego co ma między nóżkami