|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
byliśmy z nimi u ich rodziny na sylwestra i młody sam sobie wyjmuje cyca i przy wszystkich ciągnie. i prawde powiedziawszy ja czuję niesmak. wtedy równo 1,5 roku miał. ale jak byliśmy u nich rok wcześniej i miał 6mcy, a koleżanka karmiła przy nas też czułam niesmak. najczęściej bo dzieci nie chcą się odstawić
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Ten wydawało mi się, że jest ok - poza problemami z zasypianiem i małym marudzeniem było ok. Aż tu przyszla sobota i nie wiedziałam jak sie nazywam przez dwa dni Apogeum wszystkich skoków Ale trwało tylko 2 dni. Teraz jest już prawie ok.
|
|
|
|
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam jednak nadzieję ze uda ci sie żyć tak żeby się cieszyć a nie tylko zamrtwiać o Zuzinkę! Cytat:
Cytat:
kochana wiesz coś dokłądniej na temat tych odstępów??? my jesteśmy po 1 dawce pneumo powinniśmy mieć już drugą. póki co się nie umówiłam, ale od pielęgniarki w moim ośrodku otrzymałam informację że jest minimalny odstęp między dawkami pneumo - miesiąc, a maksymalnego nie ma to w takim razie nie wiem jak jest w końcu któraś się orientuje![]() Cytat:
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 6 miesięcy i czułaś niesmak? Why? Jak małe (2-3 miesięczne) dziecko by karmiło to też byś czuła niesmak? To tak ogólnie Ci przeszkadza czy 6 miesiecy to juz duzo dla Ciebie?Ja uwielbiam widok kobiet karmiących - w końcu tak nas natura stworzyła ![]() Ostatnio czytalam wpis bodajze na wykopie jak jakiś koleś narzekał, że był w sklepie i dziecko sie darlo (malutkie - kilka miesięcy) i matka publicznie nakarmiła je piersią (gdzieś tam pod ścianą sobie siadła). Był mega oburzony jak można tak się obnażać przed ludźmi i im psć dzień takim widokiem Podobny przykład - moja szwagierka karmiła na przystanku 2 miesieczne dziecko bo juz wylo w nieboglosy i nie mogla sobie poradzic. Był tam tylko jakiś starszy facer i ją zwyzywał że mu cycami świeci WTF? Nie pojmuje tego zupełnie skąd w ludziach tyle nienawiści. Z jednej strony promocja kp na całego a zdrugiej by Cię zasztyletowali. Gdzie mam karmić dziecko jak wychodzę z domu ja się pytam?! Co w tym niesmacznego i obrzydliwego?! Poniosło mnie ![]() Btw, tutaj takie zachowanie nie wchodzi w ogóle w gre. Kobiety normalnie w restauracjach przy stoliku trzymają dziecko i karmią i nikogo takiw idok nie dziwi. Nikt nawet nie zwraca uwagi.. |
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w kinie z koleżanką. Po filmie godzinę szlajałam się z koleżanką.
|
#4056 | ||||
|
czyli Endżi
|
A od północy czy od południa te kilometry
? Pisz na pw skąd klikasz ![]() Faktycznie rewelka byłoby się spotkać. Cytat:
Cytat:
O 1 daję zawsze butelkę wody, ale teraz mały protestował, bo chciał jeść. Był taki sfrustrowany i zmęczony, że mało zjadł na kolację i wołał o szamę a nie jakąś tam wodę Nudno to my nie mamy w nocy, o nie ![]() Cytat:
Mam szczerą nadzieję, że to prawidłowa polityka ![]() Cytat:
Ja osobiście nie karmię publicznie, jak jesteśmy w towarzystwie to chowam się w osobnym pokoju i nie lubię jak ktoś mi włazi i komentuje. Jeden raz zdesperowana wyciągnęłam cycka w kącie przychodni (i pozakrywałam nas kurtkami), bo mały wył spazmatycznie po szczepieniu i miałam nadzieję, że może cycek go pocieszy (nie pocieszył ).Moja teściowa serdecznie zachęcała żebym karmiła małego przy stole, ale nie skorzystałam ![]() Ale oburzanie się, że matka przyciśnięta przez okoliczności musi nakarmić dziecko w miejscu publicznym uważam za przesadę.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-27 o 19:14 |
||||
|
|
|
#4057 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
jak na początku próbowałam karmić tymi moimi pancernymi cyckami to nawet przy mężu czułam zażenowanie i wstyd. wiem, że jeśli by mi się udało mogłabym to robić jedynie w odosobnieniu. dla mnie to po prostu czynność bardzo intymna, prywatna i nie potrafiłabym przy ludziach. a co do oduczania to nie jest takie proste. ten maluch, o którym pisałam jeśli cycka nie dostanie to robi taką awanturę, że wszystko w domu fruwa. dosłownie, bo rzuca rzeczami, gryzie, kopie, bije i ryczy jakby go zarzynali. "do upadłego", chociaż nie do końca, bo bez cyca nie zaśnie.
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
ja
ja kiedys tu zamiescilam taki mem ktory znalazlam.na demotywatorach. koles z obrzydzeniem patrzy na karmiaca kobiete, a dookola bilboardy i gazety z cycami na wierzchu.takie ot przewtotne jest zycie. dla mnie karmienie w miejscach publicznych.jest krepujace wiectego.nie robie, mnie to.nie obrzydza, ale.rozumime ze ktos moze czuc sie zazenowany dlatego mozna zawsze okryc sie jakas chusta czy cos a jesli ktos do.tego by mial jakies ale to powinine dostac w dupe!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4059 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Ja się nie oburzam, po prostu czuję się nieswojo, a to różnica. Czuję jakbym okradała tego kogoś z intymności, jakbym uczestniczyła w czymś w czym nie powinnam. Sama bym tak nie umiała przy kimkolwiek, bo też czułabym się nieswojo.
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku tak dawałam. Teraz Adaś conajmniej cały taki zje.
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczonki
![]() witam sie w ten piekny i jakze dla niektorych (odchudzajacych sie ) ciezki dzien pomimo, ze sie odchudzam, zjadlam paczka trudno ale za to nie spoczelam na laurach i wlasnie pocwiczylam z mel b ![]() bylismy dzis na rehabilitacji w lodzi znowu wrocilismy do vojty niestety maly sie strasznie splakal jest taki silny, ze nie tylko mi, ale rehabilitantce rowniez ciezko bylo z nim cwiczyc, bo sie strasznie wyginal no coz serce peka, ale cwiczyc trzeba. troszke brakuje nam miesni w gornej partii ciala i musimy wyciagnac szyjke na pocieszenie - robi wiele rzeczy, ktore powinien w starszym wieku ![]() odnisnie przekrecania z brzucha na plecy (bo odwrotnie juz umie) rehabilitantka powiedziala, ze im pozniej sie nauczy tym lepiej ![]() bo to by nam na razie tylko przeszkadzalo, gdyz nie chcialby lezec na brzuszku takze dziewczyny nie martwcie sie przekrecaniem ![]() aktualnie moje szczescie lezy na brzuszku trzyma raczke w buzi i pluje a teraz sprobuje was nadrobic
|
|
#4062 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Spójrzcie na to http://www.ebay.co.uk/itm/1808523852...84.m1423.l2649 czyż nie urocze?
Ma któraś z Was,albo spotkała się z takimi?Myślę nad kupnem,bo Helenka sie strasznie denerwuje jak jej słońce świeci
|
#4064 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale ja już tam mam, wstydzę się nawet rozebrać przed własnym mężem.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-27 o 19:33 |
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie karmie publicznie, ale dlatego że mnie to krępuje. Przy mężu nie mam oporów, przy mamie też nie miałam. Ale przy innych ludziach mi głupio. Zawsze biore butlę z odciągniętym jak gdzieś jedziemy, albo karmie w samochodzie. I mam taką fajną płachtę w razie w O taką: http://www.craftaholicsanonymous.net...orial2-pin.jpg I myślę też że to nasze skrępowanie wychodzi właśnie z takich dziwnych akcji społeczeństwa. Cytat:
A o tym dziecku to już chyba piszesz któryś raz - cóż mogę powiedzieć, jego mama nie ma łatwego życia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4066 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#4067 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Nie napisałam o Tobie w kontekście tego oburzania - bardziej np. o tym facecie z przystanku przywołanego przez ja : )
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że masz takie podejście do własnego ciała - jesteś normalną ładną dziewczyną!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4072 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
to nie takie łatwe jak się wydaje
|
|
|
#4073 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po paru dniach intensywnego bujania się na boczki przeskoczyła na brzuszek. nooo, dwóch dniach około. :PSzykuj się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie z czasem minie, jak będę widziała, że się zdrowo rozwija i kontrole urologiczne będą mijać spokojnie... ![]() Cytat:
Cytat:
przykre jest to, że w miejscach publicznych nie ma gdzie karmić dzieci piersią. Nawet w przychodniach. Często nie ma wyboru... Okropnie się poczułam gdy jakiś czas temu któraś z dziewxczyn na forum napisała ze jej mąż był zniesmaczony gdy jakas kobitka naprzeciw niego . wlasnie w przychodni wyciagneła piers i zaczela karmic..... Dla przyjemności tego na pewno nie robiła. ;/ Ja póki co przy ludziach karmić nei musiałam, ale gdyby była taka potrzeba to nie miałabym wyjścia. A jakie kolejki sa w naszych przychodniach to każdy wie. między karmieniami można sie nie wyrobić... :pdobra, spadam bo mi mały ssaczek zrobł kolejną malinkę - na ramieniu...... a męża w domu nie ma, ciekawe czy mi uwierzy
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście karmiłam publicznie jedynie w przychodni w poczekalni i zawszę karmię dziecko po szczepieniu, chociażby po to by się uspokoił. Tam nikt nie patrzy krzywo , no ale to chyba logiczne. Jeśli w lecie nadal będę karmić piersią to nie będę miała skrupułów by karmić na spacerze np w parku. Niech się w tyłek całują ;]
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy razem chodzic na spacery i sie wspierac ![]() dobra serio lece bo dochodzi mnie juz marudzenie z lozeczka a nie tylko spiewy
|
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie rozumiem dlaczego czułaś niesmak na widok jedzącego z piersi 6 miesięcznego niemowlaka... ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
też się wstydzę
|
|
|
#4079 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale mnie nie chodzi o krzywe spojrzenia ludzi skoro nawet przy własnym mezu nie potrafiłam...
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też zamierzam karmić, pieluchę zarzucę i już na plaży też sobie poradzę no chyba, że Miłosz do tej pory odmówi piersi ale jakoś nie wydaje mi się ![]() A ja nie zjadłam dziś żadnego pączka )Za to w sobotę Mama przyniesie pączki własnej roboty ale nie wiem czy zjem czy tylko dla gości będą ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Dziewczyny, myślicie, że można zamrozić te rogaliki co mariiasia robiła? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

Apogeum wszystkich skoków
Ale trwało tylko 2 dni. Teraz jest już prawie ok.
Za cholerę ją za rok nie oddam do żłobka, będę jeść chleb z margaryną jak nie będzie mnie stać na więcej a zosttanę z nią w domu. nie wierzę, że w żłobku będą mieli czas zająć się nią jakoś specjalnie, a ryzyko kolejnych operacji nad nami wisi i to całkiem realne. Boję się, nie radzę sobie z odpowiedzialnością za nią, za jej zdrowie, siedzę z nią sama, boję się, ze coś przegapię, dlatego tak schizuję jak sie zaczyna jakoś inaczej zachowywać... 
No ale poza tym jest przemiła, przekochana, ma super energię 

[/RIGHT]

Zdrówka!
)