| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-27, 16:56 | #1621 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
  Cytat: 
 Mamy kolejne 2 zabki. Wlasnie dzis e nocy przebily sie. Wiec lacznie mamy juz 7. 4 na gorze i 3 na dole. Pewno niedlugo druga dwojka na dole tez sie pojawi. Swoja droga zauwazylam ze zeby na dole szybciej mu wychodza niz na gorze. Kreseczka na dziasle na gorze byla juz 3 tyg.temu a dopiero sie zab przebil. Kreseczka na dole pojawila sie 3 dni temu i juz sie przebil. Z jedynkami tez tak bylo. Daro po odkryciu do czego sluzy pchacz zaczal sie troche puszczac i stac po kilka sek.sam  jestesmy coraz blizej samodzielnego chodzenia. Ja ciagle obstawiam 10 miesiac  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | ||
|     | 
|  2014-02-27, 17:29 | #1622 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

właśnie wróciliśmy ze spacerku numer 2. Dzięki temu mieliśmy też drzemkę nr 2  miałam dać małemu owocki, ale że miałam kamienne cyce to stwierdziłam że dam mu troszkę mleczka o 17 no i jak się dorwał to pił jak szalony, opróżnił oba. A potem rzygał w ilości hurtowej  Cytat: 
  tempo znacznie wolniejsze, choć ja i tak często nie nadążam  Cytat: 
  Cytat: 
 [QUOTE=ada32;45352863 na prawdę mało czasu miałam ..tak dawno nie byłam w Głogowie  myślałam o Tobie ..i nawet chciałam napisać...jednak trudne byłoby znaleźć chwile... może latem..bo planujemy na dłużej..to sie zmówimy ..i w tym "raju dla dzieci "kawę wypijemy  2.myślę że to specyficzne ..(indywidualne) zabawy..cwiczenia Wiktorka  mój Gabuś znowu jak ma goły brzunio tak klaska rączkami o dolne partie brzusia że aż czerwony ma  ..no i ciągnie sie za siuśka że omało sobie nie urwie  [/QUOTE] rozumiem i czekam na Waszą kolejną wizytę, może wtedy uda się spotkać ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) pisząc raj dla dzieci, masz na myśli klocka ?    od jakiegoś czasu jest jeszcze drugi - pompon. Ale klocek jednak nadal najpopularniejszy  2. przechodziliśmy już ciąganie się za włosy i wyrywanie ich sobie, mam nadzieję że i to szybko minie  Gratuluję ząbka  u nas nadal bilans zerowy   | |||
|     | 
|  2014-02-27, 17:41 | #1623 | |||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
 Nie gratuluję teściowej  Cytat: 
 dziś Helena kończy 10 miesięcy, 27 kwietnia kończy rok! Robimy chrzciny 22ego, a na roczek zapraszam koleżanki z dzieciaczkami : ) Kto ma ochotę przyjechać? Cytat: 
  ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 też to przechodzimy    
				__________________ J + D = H   Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2014-02-27 o 17:57 | |||||||
|     | 
|  2014-02-27, 17:44 | #1624 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: B-B 
				 | 

Cytat: 
  dzięki. zrobiłam betę  wyniki jutro popołudniu. | |
|     | 
|  2014-02-27, 17:46 | #1625 | |
				 | 

Xal P. super się rozwija, a teściową się nie przejmuj, ciekawe co by powiedziała jakby zobaczyła mojego leniwca   Karota super biblioteczka, ja przymierzam się do zamówienia z arosa     Cytat:  moi rodzice mają wózek podobny do tego z tej serii i ostatnio dziadek woził w nim Wiktorka   | |
|     | 
|  2014-02-27, 17:48 | #1626 | ||||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  pobawcie się, i te supermeny tez, a co bedzie to bedzie, moze za rok coś nowego wymyślicie, a jak nie to będzie gotowe  Co do trzymania - to nie wiem czy on myszki, czy myszka jego :P Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 

__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | ||||||||||
|     | 
|  2014-02-27, 18:13 | #1627 | |||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  gratulujemy zabka! ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat: 
   mabibi to moja dobra znajoma- będziecie mieć ciuszki z bb! :P ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat: 
  szkoda, ze tak daleko... | |||||
|     | 
|  2014-02-27, 18:21 | #1628 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
 http://www.pup.rzeszow.pl/index.php?id=b2 a tutaj warunki: http://www.pup.rzeszow.pl/index.php?id=b2_1 Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-27 o 18:23 | |
|     | 
|  2014-02-27, 18:24 | #1629 | 
				 | 

nie wiem właśnie, chyba za dużo tego mleka wypił, ale jak się dopadł do cyca to go oderwać nie mogłam.. minęło prawie półtorej godziny a przed chwilką znowu był paw  Chyba już całe to mleko zwrócił  a ja teraz muszę się męczyć z odciąganiem do kaszki na kolację | 
|     | 
|  2014-02-27, 19:33 | #1630 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Deb napiszę na fejsie   Chcę kupić Bartowi jakieś butki wiosenne i doradźcie mi - kupować niechodki czy już jakieś bardziej poważne buty? Prawda jest taka że na razie nie chodzi ale zastanawiam się czy jest sens tracić kasę na takie buty. Mierzyłam stopę 12,3cm Czy to dużo?  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat: 
 Brawo dla Paulinki  Ach ja kocham wszystkie teściowe swiata  Cytat: 
 Ojoj cóż za zbiór imponujący  Super  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat: 
 No widzisz  nie wiedziałam że ją znasz  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |||
|     | 
|  2014-02-27, 19:45 | #1631 | 
				 | 

Karota - ja tez jestem pod wrazeniem Waszej biblioteczki. super. które książeczki szczególnie polecasz? (na fb jest osobny watek, w którym je sobie polecamy). Ash - może Sofia dopiero teraz odreagowuje roznice czasu?  takie powakacyjne szaleństwo hehe. choc latwiej zwalic na ząbkowanie albo skok rozwojowy  Nela wieczorem pada jak mucha, za to w dzień robi taaakie cuda w lozeczku, ze wole wychodzić z pokoju   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-02-27, 20:02 | #1632 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

oddać ci moją? za darmo, będzie ci ciumkać i gugać do Bartka, podtrzymywać go pod pachami żeby stał stabilniej i nosić (bo przy bawieniu się na podłodze boli kręgosłup   )  ehhhhhhh nie chce mi się gadać, niech no już pojedzie na wieś albo gdzieś daleko  happy zlot z okazji urodzin Helenki? to ja przyjdę dzień wcześniej z winem  następnego dnia masz poród gwarantowany, tylko musze dobre wino znaleźć     
				__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | 
|     | 
|  2014-02-27, 20:09 | #1633 | |
				 | 

Cytat: 
 Dobra to zamiana ciekawe kto będzie bardziej narzekał  Moja nie jest lepsza  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-02-27, 20:24 | #1634 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Cytat: 
  Sięga ponad ławę  mierzyłam ją dzisiaj ja stała wyprostowana i wyszło mi 68 cm  Byli dzisiaj moi rodzice, mama przywiozła z wojaży tequilę (to akurat fajnie, bo jeszcze nie piłam) i zagrychę, grilowane czy smażone chrząszcze  ciekawe po ilu kolejkach tequili się skuszę   
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | |
|     | 
|  2014-02-27, 20:25 | #1635 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  za ząbka  Cytat: 
  Cytat: 
    Dziś jest nieźle, ale całkiem szybko udało mi się włączyć lapka  Ale bywają dni, że nie włączam wcale i wtedy robią się zaległości  Dopiero?     
				__________________ Powód do śmiechu dał mi Bóg  Rdz 21,6 | |||
|     | 
|  2014-02-27, 20:30 | #1636 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Ja wam tutaj piszę posta, a P. stwierdziła, że stanie przy szafce z szufladami. Szafka dużo wyższa od niej, powspinała się po zagłębieniach, stanęła i co? Syrena Yyyy pt. ratunku, nie wiem co zrobić dalej, tutaj nie ma się czego trzymać i nie ma czego dorwać w łapki   tatuś ratował   
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | 
|     | 
|  2014-02-27, 20:43 | #1637 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-02-27, 21:28 | #1638 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  dzięki Cytat: 
  A to jaki fan cycowy  Cytat: 
  Co do butków, to my już od jakiegoś czsu chodzimy w butkach, ja akurat w ciąży szalałam na zakupach i mamy kilka par nike, adidas, pumy, mokasynki, trampeczki , kozaki  hehe mamy trochę tego,a  buty do chodzenia to już dobre chce kupić, i nie wiem dokładnie w którym momencie bedę potzrebowąła, źeb dobrze dobrać rozmiar  Cytat: 
  njlepsze to teraz te co na arosie kosztują od 2,00-3,00 zł, seria Krzysztofa Kiełbasińskiego tutaj jest, ale na arosie o wiele taniej, z tymz,e tam trzeba wyszukiwać  http://www.gandalf.com.pl/a/kielbasinski-krzysztof/ kurczaczek koko, osiołek filip, owieczka becia itp. oraz świetn seria tutaj mam książki różnych autorek Anny Kotlonek i Urszuli Kozłowskiej http://www.empik.com/szukaj/produkt?...FeKWtAod-xcAqA http://www.empik.com/szukaj/produkt?...type=basicForm oraz ta seria http://www.empik.com/szukaj/produkt?...type=basicForm Ksiażeczki są dla takiego malucha najlepsze, prosty, krótki tekst, cały w rymie, cała książka ok 4 stron, i ładne wyraziste obrazki, mozna pokazywać co gdzie jest i opowidać dodatkowo, fajny tekst do improwizacji,zeby zainteresować malucha, no i często przewracamy stronę, dzięki czemu też się nie nudzi bo szybko ogląda coś nowego  strony są grube, dzięki czemu Maluch może i smodzielnie je "czytać "  ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- diabli a jak wejść na fejsa n też wątek o książeczkach? 
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | ||||
|     | 
|  2014-02-27, 21:34 | #1639 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
 gdzie byli, gdzie byli na wojazach? super   
				__________________ J + D = H   | |
|     | 
|  2014-02-27, 21:35 | #1640 | |
				 | 

Cytat: 
  dzięki. liste książeczek robilysmy na naszej "tablicy" forumowo-fejsbukowej  tylko musialabys przekopac wszystko żeby to znaleźć. na pewno jest gdzies na dole...w sumie moznaby podpiac je na stale na gorze. | |
|     | 
|  2014-02-27, 21:35 | #1641 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja też kupiłam pumy - to mu mogę teraz założyć na nos a nike ma już za małe a to rozmiar 18,5 Może obczaję jakieś adidaski fajne  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-02-27, 21:36 | #1642 | |
				 | 

Cytat: 
 Ło matko, chrząszcze... Jak spróbujesz to daj znać czy smakowało  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
|     | 
|  2014-02-27, 21:43 | #1643 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
    Cytat:  ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat: 
   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-27, 21:52 | #1644 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Przyznac sie ile paczkow dzis pochlonelyscie?   Ja zapomnialam, ze dzis tlusty czwartek i zostalam sama w domu z chorym dzieckiem, bez slodyczy  na pocieszenie zrobilam na szybko ciasteczka z musli i karobu, nawet cukru dodalam dla odmiany  ale i tak bym symbolicznego paczka z roza wciagnela  Dzis Sofinka tylko pol godziny walczyla, ufff. Diabli gdyby to o roznice czasu chodzilo to by poszla spac o 16  rozumiem,ze Nelcia wariuje e tym lozeczku i zasypia? U nas jest niestety wariowanie, a potem rozpacz. No ale spoko, bedziemy zyc  Happy sto lat dla boskiej Helen! Wpadlybysmy z Sofia na roczek ale chyba bedziemy musialy zlozyc Helence zyczenia z miesiecznym wyprzedzeniem. Karota super ksiazeczki  Ach podziele sie z Wami jeszcze moja radoscia- TZ znalazl nam mieszkanie  przypomne,ze teraz mieszkamy w domu "pracowniczym" i mimo, ze dzieki temu zaoszczedzilismy troszke to nie czujemy sie tu swobodnie, no i umowe mamy do jutra  strasznie ciezko bylo nam cokolwiek znalezc , bo gdy mowilismy,ze mammy male dziecko to nagle mieszkania okazywaly sie nieprzystosowane do rodzin z dziecmi  z jakis powodow wlasciciele mieszkan maja ogromna niechec do dzieci... Ale juz mamy wiec wielka ulga. Przeprowadzka dopiero w kwietniu, jak bedziemy z Sofcia na wakacjach w Polsce  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-27, 21:58 | #1645 | 
| siedzę i myślę Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Ja dzisiaj pochłonęłam tylko 1 pączka, ale mam jeszcze 2 i zastanawiam czy zjeść   chyba wolę Nutellę  Dzisiaj dzień gotowania, najpierw szpinak z fetą i brokułami w cieście francuskim, potem zupka warzywna i na koniec cukinia obsmażana w bułce i nieskromnie przyznam, że wszystko pyszne  idę jeść i spać   
				__________________ bla bla bla | 
|     | 
|  2014-02-27, 22:09 | #1646 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Za dużo napisałyście   ale przeczytałam tylko nie mam siły cytować...Helena dzisiaj miała kiepski dzień, ja już nie wiem co mam z nią robić  kończy mi się cierpliwość coraz częściej bo ona coraz częściej ma humory. Jak nie przy porannym przebieraniu to przy przewijaniu albo jedzeniu kaszki, w każdym razie zaczyna się rano a potem to już zanoszenie się przy byle okazji. Dzisiaj musiałam jej śliniak ściągnąć bo tak się z nim szarpała i darła gdy spowrotem ubierałam, oczywiście skończyło się na wielkim ryku i jedzeniu na kolanach. Wszystko upaćkane; ona, tapczan, ja, podłoga :/ i potem ryk przy przebieraniu jej w suche ciuchy :/ nie wiem czy ona może mieć takie humory przez to, że tyle się nauczyła w krótkim czasie? to jakiś skok czy co? w sumie to miewała już jakiś czas takie napady wścieku, ale głównie przy przebieraniu, a teraz drze się przy wszystkim co jej robię :/ dobra wygadałam się, mam nadzieję, że nie będzie mi dawać kolejnych powodów do narzekań  ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat: 
  ale robiłam takie małe 1/3 a może i mniej normalnego pączka (tak wmówię sobie że może 1/5 i będę mieć mniejsze wyrzuty sumienia  ). Super za mieszkanie  i za szybkie zaśnięcie Sofci  A no tak...Happy -  za 10 miesięcy. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat: 

__________________ 21.05.2013 Helenka   | ||
|     | 
|  2014-02-27, 22:13 | #1647 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ bla bla bla | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-27, 22:15 | #1648 | |
				 | 

Cytat: 
  wczoraj pierwszy raz robiłam krewetki , ale nie posmakowały mi... dobra lecę spać, bo pewnie znowu będzie ryk w nocy i kilka pobudek  no ładnie, dwa posty pod sobą...   
				__________________ bla bla bla | |
|     | 
|  2014-02-27, 22:25 | #1649 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 Karo na tym zdjęciu to Antek to cały Ty...no mega podobny   
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | |
|     | 
|  2014-02-27, 22:31 | #1650 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Ash ja jednego   tylko dlatego, że M. rano przyniósł, jakby nie to, to bym nie zjadła   Karo ale piękne ząbkeczki ma Antoś   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.