Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 23:11   #1291
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Jaki tu przy tlustym czwartku wysyp nowych mamus obficie nie tylko w paczki dzis witamy witamy przyniescie nowe mamy troche dziewczynek w posagu bo mamy ciut malo
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:23   #1292
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Samarqa gratuluje corci
Serduszkiem na razie sie nie martw, jutro na pewno wszystko okaze sie ok
A co do lekow, jesli gin zalecil, ja bym brala, wiekszosc jest taka ze nie wolno w ciazy, ale bywa tak ze trzeba, wiec aby sobie nie pogorszyc, sluchalabym kogos kto sie bardziej zna, czyli gina

agnes ja tez probowalam porownywac ceny, co gdzie lepiej sie oplaca, bo kupuje troche rzeczy siostrze. I dziewczyny nieraz tu pisaly, ze ciuszki czesto sa w cenach rzeczy uzywanych w pl, np 2 pajace disneya za 15zl, przestalam wiec sie zastanawiac, bo tu nawet bez promocji sa nizsze ceny niz w pl, a i tak przewaznie kupuje z wyprzedazy

Joanna wez sie w garsc

Fame baw sie dobrze jutro

dusia i sabcia witajcie
Znacie juz plcie? sabcia pierwsze dziecko?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:26   #1293
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny ja też czasami Was podczytuję z ukrycia

Jestem terminowo na ostatniego lipca lub 4 sierpnia, ale u Was "czuję" się zdecydowanie lepiej.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:31   #1294
rybka13
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciazy nie wstawalam wcale w nocy, przesypialam cala, a corka bardzo zle sypiala, pobudki robila sobie co pol godziny na jedzenie, byla i jest z tych co potrzebuja mniej snu. Tak samo w brzuchu straszliwie kopala, a po porodzie tez dala niezle w kosc i to do 9msc, gdzie logika?? haha Moim zdaniem nie ma regul jesli chodzi o dziecko

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Jestem terminowo na ostatniego lipca lub 4 sierpnia, ale u Was "czuję" się zdecydowanie lepiej.
Nie krepuj sie, rozgosc sie i napisz cos o sobie
Stary 2014-02-27, 23:33   #1295
sabcia82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Jaki tu przy tlustym czwartku wysyp nowych mamus obficie nie tylko w paczki dzis witamy witamy przyniescie nowe mamy troche dziewczynek w posagu bo mamy ciut malo
no to sie nie spisalam na poczatek bo mimo szczerych checi u mnie i meza to chlopczyk na 100%(nastawilam sie na corcie ale to moj pierwszy dzidziol wiec najwazniejsze ze zdrowy)
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:36   #1296
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciazy nie wstawalam wcale w nocy, przesypialam cala, a corka bardzo zle sypiala, pobudki robila sobie co pol godziny na jedzenie, byla i jest z tych co potrzebuja mniej snu. Tak samo w brzuchu straszliwie kopala, a po porodzie tez dala niezle w kosc i to do 9msc, gdzie logika?? haha Moim zdaniem nie ma regul jesli chodzi o dziecko

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Nie krepuj sie, rozgosc sie i napisz cos o sobie

Mam już córeczkę (3 lata) aktualnie jestem w 18 tyg i będzie .... dziewczynka
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 00:07   #1297
rybka13
Zakorzenienie

sabcia gratuluje synka

irsin do trzech razy sztuka gratuluje corci
Stary 2014-02-28, 00:08   #1298
sabcia82
Przyczajenie

chyba wszystkie mamusie juz spiochaja,ja wyprawilam mezyka do pracy i tez ide lulu bo rano mnie piesior terroryzuje pod oknem,sniadania mu zachciewa hihi.slodkich senkow dziewczynki
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 00:50   #1299
angelika__2014
Raczkowanie

Witam Was serdecznie.

Jestem mamusią lipcowo-sierpniową. TP z OM mam na 2 sierpnia, to też udzielałam się na wątku mamuś sierpniowych i tam się zakorzeniłam.

W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz zmienił mi TP na 31 lipca. Więc jestem jedną nogą tu i tu.

Przyznaję, że podczytywałam was od czasu do czasu z ciekawości co mnie czeka za kilka tygodni i czy miałyście podobne perypetie.

W sobotę zaczynam 19 tydzień. Brzuszek mam już całkiem spory. Poszedł mi do przodu już jakieś 3 tygodnie temu. Waga początkowo -5kg teraz +2.

Nie wiem jeszcze kto mieszka w moim brzuszku. Ciekawość mnie zżera okropnie. Na USG maluszek jest zbyt wstydliwy.
Połówkowe z genetycznym mam 21 marca i do tej pory chyba oszaleję.
Początek ciąży nie należał do łatwych. Zagrożenie poronieniem utrzymywało się do 14tc do momentu wylania się krwiaka, który z powodu swych rozmiarów nie był w stanie się wchłonąć. Po drodzę zaliczyłam 3 pobyty w szpitalu. Wychodzimy na prostą powoli. Kolka nerkowa była ostatnią przyczyną pobytu w szpitalu i jeszcze bóle mi do końca nie zeszły. Leżenia mam już dosyć. (od 3 grudnia). Mogę aktualnie pozwolić sobie na godzinkę leżenia, godzinkę chodzenia i powoli zwiększać czas chodzenia.

Noo i oczywiście moja bezsenność ... powoli zaczynam się przyzwyczajać do nocnego trybu życia.

Pozdrawiam

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 02:25   #1300
wisienka1000
Wtajemniczenie

O kurcze... aż sprawdziłam czy jestem w dobrym wątku ale "nas" się namnożyło dziś Witam nowe mamusie i chyba wypadałoby powoli iść spać...
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 05:23   #1301
Fame
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe mamusie! Nie krepujcie się tylko piszcie, przecież widzicie jakie jesteśmy fajne

Ja już nie mogę spać mimo to że na lotnisko wyjeżdżam dopiero o 8 (przylot o 10)

Mała też chyba przeżywa przyjazd tatusia, bo kręci się jak szalona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:34   #1302
ErnestyLda
Zadomowienie

Witam sie o poranku
Wczoraj juz nie miałam czasu napisać, padłam.
Wczorajszą wizyte u ginekologa uwazam za bardzo udaną. Z naszym dzidziusiem jest wszystko w porządku, wymiary głowki i klatki piersiowej prawidłowe wg. tyg. ciązy czyli 21 tydz. waga tez prawidłowa. Maluszek troszke się wiercił panu doktorowi co utrudniało mu nieco mierzenie. hehe Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe No i uwaga nasz maluszek sie ujawinił wiec poprosiłam lekarza żeby mi powiedział. No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:38   #1303
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O matko 16 stron na komórce do nadrobienia... Dałyście czadu Może dziś uda mi się do pracy dotrzeć... Dzień dobry!

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 06:38   #1304
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Witam sie o poranku
Wczoraj juz nie miałam czasu napisać, padłam.
Wczorajszą wizyte u ginekologa uwazam za bardzo udaną. Z naszym dzidziusiem jest wszystko w porządku, wymiary głowki i klatki piersiowej prawidłowe wg. tyg. ciązy czyli 21 tydz. waga tez prawidłowa. Maluszek troszke się wiercił panu doktorowi co utrudniało mu nieco mierzenie. hehe Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe No i uwaga nasz maluszek sie ujawinił wiec poprosiłam lekarza żeby mi powiedział. No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu
Gratulacje!

Stary 2014-02-28, 07:00   #1305
i like it
Rozeznanie

Samarqra gratuluję córeczki! Super, ze powiększa się nasze grono
Fame życzę udanego weekendu
Mamaya wszystkiego najlepszego dla corci !
Witam ciepło wszystkie nowe ciężarówki!

Dziewczynki wybaczcie, ze się rzadko odzywam ale praca plus remont plus jeszcze stomatolog to ponad moje siły jak na ten tydzień. Staram się odczytywać na bieżąco ale na pisanie juz brak sil. Obiecuje ze na dniach się poprawie. Dziś mam więcej energii bo wizyta popoludniu u gina i juz się doczekać nie mogę
Miłego dzionka
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:12   #1306
Vegetka
Zakorzenienie

dzień dobry tak wcześnie to mnie tu jeszcze nie było ale tż wstawał do pracy i już nie mogę zasnąć...

Pooglądam sobie one born every minute na yt

Witam nowe Mamusie

Angelika mamy tą samą datę porodu póki co ja też 31
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:13   #1307
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
przelatuję Was dzisiaj pobieżnie, sorry ale ledwo na oczy paczę z niewyspania, zdrzemnęłabym się ale wtedy pewnie znów przebimbam całą noc a jeszcze z okazji l4 obiecałam TŻtowi jego ulubione kotleciki, wypadałoby zrobić ....

z okazji l4 kotleciki padłam, a leżeć do góry brzuchem

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chce Wam się siku częściej niż zwykle? Bo ja latam do kibelka częściej niż zwykle, a właściwie prawie tam mieszkam od kilku dni

oj latam... często

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja nie lubię Chodakowskiej Próbowałam ćwiczyć z nią przez chwilę, ale nie pasuje mi to jej "sekciarstwo"
Przez lata odchudzania mam obcykane ćwiczenia na partie ciała, które są u mnie problematyczne, także jestem spokojna o to Motywację mam już teraz, byle się nie spaliła

Asia, co się dzieje Pięknoto?
Też za nią nie przepadam. Kiedyś się pokusiłam na te treningi były w miarę ok ale po przegrzebaniu tematu troche moja wiara w panią podupadła. Zresztą drażni mnie brak konstruktywnej krytyki na jej forum. Dosłownie sekta. Każde odmienne zdanie zostanie zakrzyczane. :/

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Aaaa bo głupia jestem , to przez to usg połówkowe , niby mnie lekarz uspokajał ale ja jestem głupia

Aśka uspokój się bo przyjadę....

Cytat:
witam sie wieczorowo dzis bylam na zakupach kupilam malemu 2 pary niedrapkow 2 szaliczki nie wiem jak sie to zwie taki trojkacik na szyje, 5 bodziakow z dl rek. roz 62 i rampersy z koszulka ale to dopiero na swieta bedzie bo z reniferkiem

dziewczyny macie na allegro jakis sprawdzonych sprzedawcow z dzieciecymi ubrankami zeby ciuszki byly dobrej jakosci, chcialabym kupic rzeczy u jednej osoby jakby sie udalo.

teraz ide was nadrobic
Ale używki czy chcesz nowe?

No i witam nowe mamy!

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-02-28 o 07:18
Stary 2014-02-28, 07:21   #1308
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Eydrith, nie chcę Cię widzieć tutaj jutro o 4! w ogóle przed 6 Cię tu nie chcę widzieć cisza nocna obowiązuje
Asia, Ciebie też to się tyczy
tak jest spałam do wpółdo 6tej, ale czuję się taaaaaaaka wyspana
u nas bezsenność jest rodzinna, mama, babcia, wszystkie mamy problemy ze snem, ale w tej ciąży to jakaś masakra

a wczoraj jeszcze miałam krwotok z nosa chyba z tego niewyspania ... TŻ już był mocno przestraszony, ale jak powiedziałam że większość z Was na forum ma bo w ciąży to normalne i się trochę uspokoił - ależ jestem sprytna
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Ale wiesz, że to trzeba ćwiczyć, a nie tylko oglądać?
Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się pochwalić, że nie zjadłam pączka
ja też nie TŻ nie kupił bo wie że nie lubię, a mi się smutno zrobiło zrozumieć kobiete w ciąży ...

Samarqa gratuluję dziewczynki i trzymam kciuki żeby serduszko okazało się ok na tym kolejnym badaniu ... może to faktycznie kwestia sprzętu, mam nadzieję

Asia kobieto nie zamartwiaj się wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Fame trzymam kciuki tylko nie zgwałć go na lotnisku

noooooo

debeściara jak tam młoda?

Fame miłego dnia

witam nowe mamy

ErnestyLda gratuluję Mikołajka!

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-28 o 07:23
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:22   #1309
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry Wszystkim!

Fame ten dzień to już! już dziś! trzymaj się

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Witam czytam i dzięki waszym wpisom jakoś się trzymam termin na 30 lipca Mam nadzieje że mogę dołączyć się do waszego grona
Cześć!

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
witajcie!!ja tak niesmualo,podczytuje Was juz od grudnia ale dopiero teraz zebralam sie na odwage zeby cos naskrobac...przyjmiecie mnie?
Cześć! na kiedy masz termin? to pierwsza ciąża? znasz już płeć?

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Cześć! Przychodź i rozgość się.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.

Jestem mamusią lipcowo-sierpniową. TP z OM mam na 2 sierpnia, to też udzielałam się na wątku mamuś sierpniowych i tam się zakorzeniłam.

W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz zmienił mi TP na 31 lipca. Więc jestem jedną nogą tu i tu.

Przyznaję, że podczytywałam was od czasu do czasu z ciekawości co mnie czeka za kilka tygodni i czy miałyście podobne perypetie.

W sobotę zaczynam 19 tydzień. Brzuszek mam już całkiem spory. Poszedł mi do przodu już jakieś 3 tygodnie temu. Waga początkowo -5kg teraz +2.

Nie wiem jeszcze kto mieszka w moim brzuszku. Ciekawość mnie zżera okropnie. Na USG maluszek jest zbyt wstydliwy.
Połówkowe z genetycznym mam 21 marca i do tej pory chyba oszaleję.
Początek ciąży nie należał do łatwych. Zagrożenie poronieniem utrzymywało się do 14tc do momentu wylania się krwiaka, który z powodu swych rozmiarów nie był w stanie się wchłonąć. Po drodzę zaliczyłam 3 pobyty w szpitalu. Wychodzimy na prostą powoli. Kolka nerkowa była ostatnią przyczyną pobytu w szpitalu i jeszcze bóle mi do końca nie zeszły. Leżenia mam już dosyć. (od 3 grudnia). Mogę aktualnie pozwolić sobie na godzinkę leżenia, godzinkę chodzenia i powoli zwiększać czas chodzenia.

Noo i oczywiście moja bezsenność ... powoli zaczynam się przyzwyczajać do nocnego trybu życia.

Pozdrawiam
Cześć! To biedulo miałaś przeboje od samego początku. Dobrze, że już wszystko wychodzi na prostą. Może drugi trymestr będzie dla Ciebie bardziej łaskawy.

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Samarqra gratuluję córeczki! Super, ze powiększa się nasze grono
Fame życzę udanego weekendu
Mamaya wszystkiego najlepszego dla corci !
Witam ciepło wszystkie nowe ciężarówki!

Dziewczynki wybaczcie, ze się rzadko odzywam ale praca plus remont plus jeszcze stomatolog to ponad moje siły jak na ten tydzień. Staram się odczytywać na bieżąco ale na pisanie juz brak sil. Obiecuje ze na dniach się poprawie. Dziś mam więcej energii bo wizyta popoludniu u gina i juz się doczekać nie mogę
Miłego dzionka
Trzymam kciuki za wizytę
Jak będziesz miała więcej czasu to będziesz pisać, nie przejmuj się.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:25   #1310
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
z okazji l4 kotleciki padłam, a leżeć do góry brzuchem
chyba raz na rok mogę chłopu zrobić coś do jedzenia bez l4 to mi się nie chce

Edit: chociaż w sumie to moje pierwsze L4 w życiu więc stwierdzenie 'raz na rok' jest trochę przekłamane

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-28 o 07:28
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:29   #1311
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
to z wczoraj tylko aparat mi jakoś rozbiela, one mają o wiele intensywniejsze kolory
Super ubrana, body czerwone i tygrysek

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Uwielbiam strychy i to co tam ukryte

---------------------
Jaki tu spokój, nananana...
Ja tez uwielbiam strychy i te odkryte tam skarby

Cytat:
Napisane przez eskrina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chce Wam się siku częściej niż zwykle? Bo ja latam do kibelka częściej niż zwykle, a właściwie prawie tam mieszkam od kilku dni
Ja w sumie moze troszke cześciej odwiedzam wc, ale nie że latam tam cały czas

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ErnestyLda - no to możemy sobie przybić piątkę z tą siarą i naszymi tż
No to piąteczka

Co do remontów, bo czytałam ze duzo o tym rozmaiwłąyście, to ja w sumie na razie nic nie remontuje, mieszkam w domu rodziców ale nie zostaje tu na stałe, planujemy obok sie wybudować, już nie moge sie doczekać

Witam nowe mamusie

Ja juz po sniadanku, zaraz się ubieram i pedze do biura zaieść L4, bo poem czekam na kuriera z moimi komodami a i moze jeszcze paczuszka z ubrankami dzisiaj dojdzie to wam pstrykne co kupiłam

Buziaki
Stary 2014-02-28, 07:29   #1312
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
[...]
a wczoraj jeszcze miałam krwotok z nosa chyba z tego niewyspania ... TŻ już był mocno przestraszony, ale jak powiedziałam że większość z Was na forum ma bo w ciąży to normalne i się trochę uspokoił - ależ jestem sprytna
A ty spryciulo! ładnie to tak się koleżankami zasłaniać?
Stary 2014-02-28, 07:31   #1313
ErnestyLda
Zadomowienie

Eydrith dziekuję

Fame a ty jak sie dzisiaj czujesz kochana?
Stary 2014-02-28, 07:34   #1314
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame już zaraz na lotnisko! Miłego dnia... :thumbup:

Stary 2014-02-28, 07:36   #1315
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Super ubrana, body czerwone i tygrysek

Cytat:
A ty spryciulo! ładnie to tak się koleżankami zasłaniać?
chyba po coś jest to forum, no nie?
Stary 2014-02-28, 07:40   #1316
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
chyba raz na rok mogę chłopu zrobić coś do jedzenia bez l4 to mi się nie chce

Edit: chociaż w sumie to moje pierwsze L4 w życiu więc stwierdzenie 'raz na rok' jest trochę przekłamane

U nas dziś dalej kopytka z wiśniami - z wczoraj zostały. Myślałam, że padnę, jak mój tż sie wziął za ich wytwarzanie. Zabrałam się za obiad, ale tż kochany chętnie swoją cześć dokłada w przygotowaniu posiłków to razem ze mną stanął przy blacie.
W pierwszym zamiarze miały być knedle ze śliwkami - uznał, że za dużo roboty z takim zaklejaniem owoców w ciasto, no i kto lubi ciepłe owoce? no nikt, to on tymi owocami poleje kluski, takie bez owoców w środku. No dobra, niech będzie. To ja zaczynam robić wałeczki z ciasta, i kroję je na mniejsze kawalki - a mój tż w tym czasie kręci kulki, albo robi tak: ręka w ciasto, urywa kawał ciasta, trzy razy zagniata i chlup! do wody - i takie kluski piękne były na jeden kęs nie wpakujesz tego do buzi, ale i tak dobre.
Stary 2014-02-28, 07:42   #1317
Fame
Zakorzenienie

o matko.. ale mi kibicujecie

będę zdawać relacje na żywo (nie, Eydrith nie takie relacje, o których myślisz )

a czuje się już lepiej, dziękuje. zwymiotowałam rano i mi przeszły mdłości

ok, ja już wyszykowana i pachnąca więc wyruszam 80 km przede mną miłego dnia
Stary 2014-02-28, 08:02   #1318
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
U nas dziś dalej kopytka z wiśniami - z wczoraj zostały. Myślałam, że padnę, jak mój tż sie wziął za ich wytwarzanie. Zabrałam się za obiad, ale tż kochany chętnie swoją cześć dokłada w przygotowaniu posiłków to razem ze mną stanął przy blacie.
W pierwszym zamiarze miały być knedle ze śliwkami - uznał, że za dużo roboty z takim zaklejaniem owoców w ciasto, no i kto lubi ciepłe owoce? no nikt, to on tymi owocami poleje kluski, takie bez owoców w środku. No dobra, niech będzie. To ja zaczynam robić wałeczki z ciasta, i kroję je na mniejsze kawalki - a mój tż w tym czasie kręci kulki, albo robi tak: ręka w ciasto, urywa kawał ciasta, trzy razy zagniata i chlup! do wody - i takie kluski piękne były na jeden kęs nie wpakujesz tego do buzi, ale i tak dobre.
heh, szczerze mówiąc to w moim wykonaniu wyglądałoby to podobnie nigdy nie robiłam kopytek. A knedle ze śliwkami uwielbiam tak samo zresztą jak pierogi, ale nie odwazyłabym sie na ich gotowanie
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
o matko.. ale mi kibicujecie
Cytat:
będę zdawać relacje na żywo (nie, Eydrith nie takie relacje, o których myślisz )
buuuu, szkoda
Cytat:
a czuje się już lepiej, dziękuje. zwymiotowałam rano i mi przeszły mdłości

ok, ja już wyszykowana i pachnąca więc wyruszam 80 km przede mną miłego dnia
zaszalałaś kochana ale grunt że się dobrze czujesz
szerokiej drogi i uważaj tam na siebie
Stary 2014-02-28, 08:12   #1319
agnes208
Zakorzenienie

fame do lublina tz przylatuje? My tez przylatywalismy tak od poczatlku istnienia lotniska ale zawiesili loty chyba do wrzesnia bo samolotow niby malo maja
celebrinefa o nowe ciuszki mi chodzi przedewszystkim kaftaniki i spiochy bo ten asortyment jest bardzo ograniczony tutaj.
nautiz grunt ze chlopak sie staral to najwazniejsze
I standart nie spie od 6 wrrr zaczyna mnie to zloscic nie na zarty juz.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-02-28 o 08:15
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:15   #1320
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
I standart nie spie od 6 wrrr zaczyna mnie to zloscic nie na zarty juz.
a tak z ciekawości spytam - jak potem dajesz radę w pracy? ja już się nie łudzę że ta bezsenność nam minie, i najgorsze jest dla mnie własnie to że muszę iść do pracy taka koszmarnie niewyspana, ciężko jest

mamaya nie podziękowałam Ci wczoraj za colę dziś ja stawiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości