|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Jaki tu przy tlustym czwartku wysyp nowych mamus obficie nie tylko w paczki dzis
witamy witamy przyniescie nowe mamy troche dziewczynek w posagu bo mamy ciut malo
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Samarqa gratuluje corci
Serduszkiem na razie sie nie martw, jutro na pewno wszystko okaze sie ok ![]() A co do lekow, jesli gin zalecil, ja bym brala, wiekszosc jest taka ze nie wolno w ciazy, ale bywa tak ze trzeba, wiec aby sobie nie pogorszyc, sluchalabym kogos kto sie bardziej zna, czyli gina agnes ja tez probowalam porownywac ceny, co gdzie lepiej sie oplaca, bo kupuje troche rzeczy siostrze. I dziewczyny nieraz tu pisaly, ze ciuszki czesto sa w cenach rzeczy uzywanych w pl, np 2 pajace disneya za 15zl, przestalam wiec sie zastanawiac, bo tu nawet bez promocji sa nizsze ceny niz w pl, a i tak przewaznie kupuje z wyprzedazy Joanna wez sie w garsc ![]() Fame baw sie dobrze jutro ![]() dusia i sabcia witajcie ![]() Znacie juz plcie? sabcia pierwsze dziecko? |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też czasami Was podczytuję z ukrycia
![]() Jestem terminowo na ostatniego lipca lub 4 sierpnia, ale u Was "czuję" się zdecydowanie lepiej. |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciazy nie wstawalam wcale w nocy, przesypialam cala, a corka bardzo zle sypiala, pobudki robila sobie co pol godziny na jedzenie, byla i jest z tych co potrzebuja mniej snu. Tak samo w brzuchu straszliwie kopala, a po porodzie tez dala niezle w kosc i to do 9msc, gdzie logika??
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
i napisz cos o sobie
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam już córeczkę (3 lata) aktualnie jestem w 18 tyg i będzie .... dziewczynka
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
sabcia gratuluje synka
irsin do trzech razy sztuka gratuluje corci |
|
|
|
#1298 |
|
Przyczajenie
|
chyba wszystkie mamusie juz spiochaja,ja wyprawilam mezyka do pracy i tez ide lulu bo rano mnie piesior terroryzuje pod oknem,sniadania mu zachciewa hihi.slodkich senkow dziewczynki
|
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie.
Jestem mamusią lipcowo-sierpniową. TP z OM mam na 2 sierpnia, to też udzielałam się na wątku mamuś sierpniowych i tam się zakorzeniłam. W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz zmienił mi TP na 31 lipca. Więc jestem jedną nogą tu i tu. Przyznaję, że podczytywałam was od czasu do czasu z ciekawości co mnie czeka za kilka tygodni i czy miałyście podobne perypetie. W sobotę zaczynam 19 tydzień. Brzuszek mam już całkiem spory. Poszedł mi do przodu już jakieś 3 tygodnie temu. Waga początkowo -5kg teraz +2. Nie wiem jeszcze kto mieszka w moim brzuszku. Ciekawość mnie zżera okropnie. Na USG maluszek jest zbyt wstydliwy. Połówkowe z genetycznym mam 21 marca i do tej pory chyba oszaleję. Początek ciąży nie należał do łatwych. Zagrożenie poronieniem utrzymywało się do 14tc do momentu wylania się krwiaka, który z powodu swych rozmiarów nie był w stanie się wchłonąć. Po drodzę zaliczyłam 3 pobyty w szpitalu. Wychodzimy na prostą powoli. Kolka nerkowa była ostatnią przyczyną pobytu w szpitalu i jeszcze bóle mi do końca nie zeszły. Leżenia mam już dosyć. (od 3 grudnia). Mogę aktualnie pozwolić sobie na godzinkę leżenia, godzinkę chodzenia i powoli zwiększać czas chodzenia. Noo i oczywiście moja bezsenność ... powoli zaczynam się przyzwyczajać do nocnego trybu życia. Pozdrawiam
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze... aż sprawdziłam czy jestem w dobrym wątku
ale "nas" się namnożyło dziś Witam nowe mamusie i chyba wypadałoby powoli iść spać...
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie!
Ja już nie mogę spać mimo to że na lotnisko wyjeżdżam dopiero o 8 (przylot o 10) Mała też chyba przeżywa przyjazd tatusia, bo kręci się jak szalona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku
Wczoraj juz nie miałam czasu napisać, padłam. Wczorajszą wizyte u ginekologa uwazam za bardzo udaną. Z naszym dzidziusiem jest wszystko w porządku, wymiary głowki i klatki piersiowej prawidłowe wg. tyg. ciązy czyli 21 tydz. waga tez prawidłowa. Maluszek troszke się wiercił panu doktorowi co utrudniało mu nieco mierzenie. hehe Najwazniejsze że jest wszystko prawidłowe, dziecko jest zdrowe, serducho bije jak oszalałe hehe No i uwaga nasz maluszek sie ujawinił wiec poprosiłam lekarza żeby mi powiedział. No i na 90% jest to Chłopiec, wiec będzie Mikołaj buiaki ide nadrobić zaległości w czytaniu
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko 16 stron na komórce do nadrobienia... Dałyście czadu
Może dziś uda mi się do pracy dotrzeć... Dzień dobry!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
Samarqra gratuluję córeczki!
Super, ze powiększa się nasze grono Fame życzę udanego weekendu ![]() Mamaya wszystkiego najlepszego dla corci ! ![]() Witam ciepło wszystkie nowe ciężarówki! Dziewczynki wybaczcie, ze się rzadko odzywam ale praca plus remont plus jeszcze stomatolog to ponad moje siły jak na ten tydzień. Staram się odczytywać na bieżąco ale na pisanie juz brak sil. Obiecuje ze na dniach się poprawie. Dziś mam więcej energii bo wizyta popoludniu u gina i juz się doczekać nie mogę ![]() Miłego dzionka |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
tak wcześnie to mnie tu jeszcze nie było ale tż wstawał do pracy i już nie mogę zasnąć...Pooglądam sobie one born every minute na yt Witam nowe Mamusie Angelika mamy tą samą datę porodu póki co ja też 31
|
#1307 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z okazji l4 kotleciki padłam, a leżeć do góry brzuchem Cytat:
oj latam... często Cytat:
Cytat:
Aśka uspokój się bo przyjadę.... Cytat:
No i witam nowe mamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-02-28 o 07:18 |
|||||
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spałam do wpółdo 6tej, ale czuję się taaaaaaaka wyspanau nas bezsenność jest rodzinna, mama, babcia, wszystkie mamy problemy ze snem, ale w tej ciąży to jakaś masakra ![]() a wczoraj jeszcze miałam krwotok z nosa chyba z tego niewyspania ... TŻ już był mocno przestraszony, ale jak powiedziałam że większość z Was na forum ma bo w ciąży to normalne i się trochę uspokoił - ależ jestem sprytna![]() Samarqa gratuluję dziewczynki Asia kobieto nie zamartwiaj się wszystko będzie oknoooooo debeściara jak tam młoda? Fame miłego dnia ![]() witam nowe mamy ErnestyLda gratuluję Mikołajka!
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-02-28 o 07:23 |
|
|
|
|
#1309 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wszystkim!
Fame ten dzień to już! już dziś! trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak będziesz miała więcej czasu to będziesz pisać, nie przejmuj się. |
|||||
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
chyba raz na rok mogę chłopu zrobić coś do jedzenia
bez l4 to mi się nie chceEdit: chociaż w sumie to moje pierwsze L4 w życiu więc stwierdzenie 'raz na rok' jest trochę przekłamane
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-02-28 o 07:28 |
|
|
|
#1311 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do remontów, bo czytałam ze duzo o tym rozmaiwłąyście, to ja w sumie na razie nic nie remontuje, mieszkam w domu rodziców ale nie zostaje tu na stałe, planujemy obok sie wybudować, już nie moge sie doczekać Witam nowe mamusie Ja juz po sniadanku, zaraz się ubieram i pedze do biura zaieść L4, bo poem czekam na kuriera z moimi komodami a i moze jeszcze paczuszka z ubrankami dzisiaj dojdzie to wam pstrykne co kupiłam Buziaki
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Eydrith dziekuję
Fame a ty jak sie dzisiaj czujesz kochana?
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
Fame już zaraz na lotnisko!
Miłego dnia... :thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
chyba po coś jest to forum, no nie?
|
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dziś dalej kopytka z wiśniami - z wczoraj zostały. Myślałam, że padnę, jak mój tż sie wziął za ich wytwarzanie. Zabrałam się za obiad, ale tż kochany chętnie swoją cześć dokłada w przygotowaniu posiłków to razem ze mną stanął przy blacie. W pierwszym zamiarze miały być knedle ze śliwkami - uznał, że za dużo roboty z takim zaklejaniem owoców w ciasto, no i kto lubi ciepłe owoce? no nikt, to on tymi owocami poleje kluski, takie bez owoców w środku. No dobra, niech będzie. To ja zaczynam robić wałeczki z ciasta, i kroję je na mniejsze kawalki - a mój tż w tym czasie kręci kulki, albo robi tak: ręka w ciasto, urywa kawał ciasta, trzy razy zagniata i chlup! do wody - i takie kluski piękne były ![]() ![]() na jeden kęs nie wpakujesz tego do buzi, ale i tak dobre.
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
o matko.. ale mi kibicujecie
będę zdawać relacje na żywo a czuje się już lepiej, dziękuje. zwymiotowałam rano i mi przeszły mdłości ![]() ok, ja już wyszykowana i pachnąca więc wyruszam miłego dnia |
|
|
|
#1318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie robiłam kopytek. A knedle ze śliwkami uwielbiam tak samo zresztą jak pierogi, ale nie odwazyłabym sie na ich gotowanie Cytat:
Cytat:
zaszalałaś kochana ale grunt że się dobrze czujesz![]() szerokiej drogi i uważaj tam na siebie
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
fame do lublina tz przylatuje? My tez przylatywalismy tak od poczatlku istnienia lotniska ale zawiesili loty chyba do wrzesnia
bo samolotow niby malo maja celebrinefa o nowe ciuszki mi chodzi przedewszystkim kaftaniki i spiochy bo ten asortyment jest bardzo ograniczony tutaj. nautiz grunt ze chlopak sie staral to najwazniejsze I standart nie spie od 6 wrrr zaczyna mnie to zloscic nie na zarty juz. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-02-28 o 08:15 |
|
|
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak z ciekawości spytam - jak potem dajesz radę w pracy? ja już się nie łudzę że ta bezsenność nam minie, i najgorsze jest dla mnie własnie to że muszę iść do pracy taka koszmarnie niewyspana, ciężko jest![]() mamaya nie podziękowałam Ci wczoraj za colę dziś ja stawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

witamy witamy przyniescie nowe mamy troche dziewczynek w posagu bo mamy ciut malo

ide nadrobić zaległości w czytaniu
Super, ze powiększa się nasze grono 

a jeszcze z okazji l4 obiecałam TŻtowi jego ulubione kotleciki, wypadałoby zrobić .... 
chyba z tego niewyspania ... TŻ już był mocno przestraszony, ale jak powiedziałam że większość z Was na forum ma bo w ciąży to normalne

tak samo zresztą jak pierogi, ale nie odwazyłabym sie na ich gotowanie
a tak z ciekawości spytam - jak potem dajesz radę w pracy? ja już się nie łudzę że ta bezsenność nam minie, i najgorsze jest dla mnie własnie to że muszę iść do pracy taka koszmarnie niewyspana, ciężko jest