Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 13:51   #3091
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Magalska wysypka już zniknęła jeszcze na buzi ma taką suchą naciagnieta jakby skórę ale to już nie ta tarka co miała wcześniej a z reszty ciała zeszło już całkiem ale jeszcze ja smaruje tymi kremami od lekarza.

Pradip kciukaski za wizytę.
dobrze że już najgorsze zeszło a dostałaś gotowe maści czy robione?

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Pradip-to trzymam kciuki ze wszytskich sił za wizytę koniecznie daj znac jak po
Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Pradip trzymam kciuki za wizytę
Dzięki dziewczyny za kciuki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:59   #3092
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Hey maly wlasnie zasnal wiec mam chwile dla siebie mnie dzis niestety paczki ominą maly ma skaze bialkowa i poki co nie jem nabialu (w tym rowniez zadnych slodyczy ) ale odbija sie to pozytywnie na mojej wadze i wygladzie bo waze 2 kg mniej niz przed ciaza i co tydz widze kg mniej na wadze no ale tez cwicze sporo basen i silownia 4x w tyg

Justi spoznione stolat wspolczuje kolek...

Widzialam pisalyscie o term z biedry znajoma ma i sobie chwali...

Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Co do witD to jest b wazna ale szczerze nie polecam tych kapsulek twistoff K+D masakra.. witaminy sa rozpuszczone w tluszczu i przez to moj maly mial bole brzucha na poczatku, zmienilam na kropelki i jest ok a i nie bardzo tolerowal witK i tez jej dlugo nie podawalam...

no to brawa za wagę i za motywację bo naprawdę tyle ćwiczeń przy dziecku to nie lada wyczyn

dzięki za info o kropelkach

Cytat:
Magalska super. Mi nic nie ubywa no ale luty zaniedbalam z ćwiczeniami. Dzieciaki się robią nie do wytrzymania. Daria tylko wiecznie rączki. Bujaczka wręcz nienawidzi wyje w nim, krzyczy i piszczy a gdzieś ja musze sadzac przecież jak coś robie. Chusta odpada przez wadę kręgosłupa. Do tego Nadia zazdrosna i ta młodsza zresztą też. Przez to na palcach u ręki można policzyć kiedy ja cwiczylam. O basenie to ja pomarzyć mogę bo mąż wiecznie w pracy. I dalej ważę 57kilo. Dobrze że. Pomimo obzarstwa mi nic nie przybyło.

Dziewczyny jak tłusty czwartek? Moje pączusie jeszcze w Afryce.
Dziewczyny nieźle rozrabiają, miejmy nadzieję, że wkrótce im to minie

Cytat:
Hey cioteczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
słodki śmieszek
Stary 2014-02-27, 14:19   #3093
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
dobrze że już najgorsze zeszło a dostałaś gotowe maści czy robione?

Dzięki dziewczyny za kciuki
Juz gotowe.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:28   #3094
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

cześć

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ewelika - ciekawe czemu tutaj nie zalecają witaminy K

o tak, jest nadzieja. Jak brzuszek zejdzie ci niżej to będzie ci lżej
Nie mam pojęcia
Już nie mogę się doczekać kiedy mi się obniży, dziś miałam taki ból że obudziłam się w środku nocy i zaczęłam płakać. Do tego ten mój okropny reumatyzm coraz bardziej mi dokucza.

Cytat:
Małgos moje dziewuchy dostały K zaraz po narodzinach w zastrzyku i później już nie kazali podawać, witaminy D też nie, no ale moje obydwie na mm więc może dlatego.
O tym zastrzyku też mi mówiła położna, że dlatego w szpitalu się nie podaje tej witaminy, bo maluszek dostaję właśnie taką jednorazową większą dawkę.

Cytat:

czyli jednak... o co będziesz dawać?
Jeżeli będę karmić piersią to będę podawać tak jak radziła mi położna

Cytat:
Hey maly wlasnie zasnal wiec mam chwile dla siebie mnie dzis niestety paczki ominą maly ma skaze bialkowa i poki co nie jem nabialu (w tym rowniez zadnych slodyczy ) ale odbija sie to pozytywnie na mojej wadze i wygladzie bo waze 2 kg mniej niz przed ciaza i co tydz widze kg mniej na wadze no ale tez cwicze sporo basen i silownia 4x w tyg

Justi spoznione stolat wspolczuje kolek...

Widzialam pisalyscie o term z biedry znajoma ma i sobie chwali...

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Co do witD to jest b wazna ale szczerze nie polecam tych kapsulek twistoff K+D masakra.. witaminy sa rozpuszczone w tluszczu i przez to moj maly mial bole brzucha na poczatku, zmienilam na kropelki i jest ok a i nie bardzo tolerowal witK i tez jej dlugo nie podawalam...

Brawo za wagę na wiosnę będzie z ciebie laska

Cytat:
Hey cioteczki

cześć Słodziaku

Cytat:
po południu mam wizytę. Nie wiem czy z usg ale jeśli tak to się boję...

Ty to masz siłownię w domu może już niedługo więcej czasu będziecie spędzać na dworze to dziewczyny będą spokojniejsze...
Ja jeszcze nie zjadłam żadnego ale zaraz pomyśle o jakimś z herbatką na drugie śniadanie

dzięki
Ale cena ale to jest sama D a K?

cześć śmieszku
Napewno wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki
Ja dziś też mam wizytę, jadę na 17.30 do poradni K mam mieć robiony jakiś posiew.

Cytat:
Ale cudny ten Wasz synuś
Będzie łamał serca dziewczynom

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ewelika
masz już przygotowane ciuszki dla córci....tzn poprane i poprasowane?
Jeszcze nie, bo parę muszę dokupić.
w niedzielę jedziemy do Ikei kupić komodę na ciuszki dla malutkiej i zamówić wózek

Jutro będę miała pracowity dzień, muszę przygotować pokój do malowania, co dam radę powynosić i poobklejać. W sobotę ruszamy z malowaniem W tym tygodniu chcę też już skompletować całą wyprawkę dla malutkiej, bo doszło do mnie wczoraj, że na dobrą sprawę za miesiąc mogę już rodzić
Dziewczyny ja nie wiem kiedy minęła mi ta ciąża, pisałyście że ostatni trymestr najbardziej się dłuży, a mi wręcz przeciwnie leci jak szalony. Muszę wam napisać szczerze, że ja mogłabym chodzić w ciąży cały czas, fakt że nie zawsze było kolorowo i teraz na koniec trochę narzekam i zaczynam tęsknić za czasami kiedy bez problemu widziałam wszystko pod brzuchem i mogłam chodzić w obcisłych spodniach i sukienkach , ale ciężko mi jest sobie wyobrazić jak to będzie bez brzucha, bez tych cudownych kopniaków

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2014-02-27 o 14:30
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 14:46   #3095
Fikusek82
Wtajemniczenie

Tłusty czwartek można zaczynać

Ewelika nie martw się kopniaki zostaną zastąpione przez inne rzeczy np. Uśmiech, to śmieszne a gugu i inne podobne.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-27, 15:07   #3096
meduzka88
Wtajemniczenie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45359033]cześć

Nie mam pojęcia
Już nie mogę się doczekać kiedy mi się obniży, dziś miałam taki ból że obudziłam się w środku nocy i zaczęłam płakać. Do tego ten mój okropny reumatyzm coraz bardziej mi dokucza.

O tym zastrzyku też mi mówiła położna, że dlatego w szpitalu się nie podaje tej witaminy, bo maluszek dostaję właśnie taką jednorazową większą dawkę.

Brawo za wagę na wiosnę będzie z ciebie laska

cześć Słodziaku

Napewno wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki
Ja dziś też mam wizytę, jadę na 17.30 do poradni K mam mieć robiony jakiś posiew.

Jeszcze nie, bo parę muszę dokupić.
w niedzielę jedziemy do Ikei kupić komodę na ciuszki dla malutkiej i zamówić wózek

Jutro będę miała pracowity dzień, muszę przygotować pokój do malowania, co dam radę powynosić i poobklejać. W sobotę ruszamy z malowaniem W tym tygodniu chcę też już skompletować całą wyprawkę dla malutkiej, bo doszło do mnie wczoraj, że na dobrą sprawę za miesiąc mogę już rodzić
Dziewczyny ja nie wiem kiedy minęła mi ta ciąża, pisałyście że ostatni trymestr najbardziej się dłuży, a mi wręcz przeciwnie leci jak szalony. Muszę wam napisać szczerze, że ja mogłabym chodzić w ciąży cały czas, fakt że nie zawsze było kolorowo i teraz na koniec trochę narzekam i zaczynam tęsknić za czasami kiedy bez problemu widziałam wszystko pod brzuchem i mogłam chodzić w obcisłych spodniach i sukienkach , ale ciężko mi jest sobie wyobrazić jak to będzie bez brzucha, bez tych cudownych kopniaków [/QUOTE]

Ja w najbliższy weekend chcę poprać ciuszki dla Piotrusia i poprasować....a trochę tego jest

Powiem Ci ,że mi też ta ciąża leci błyskawicznie i ten 3 trymestr baaardzo szybko

My dzisiaj z Mężem idziemy do szkoły rodzenia - zajęcia od 17:00 do 20:00, a później mamy zajrzeć do teściów bo teściowa dzwoniła ,żeby na pączki zajrzeć.
Więc pewnie wrócimy padnięci...

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:11   #3097
Fikusek82
Wtajemniczenie

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393510300987.jpg (103,4 KB, 7 załadowań)

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-27, 16:51   #3098
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - brawa za ćwiczenia i samozaparcie! a ty wysoka jesteś?
Jaki Bruno już duży i jak się zmienił ale ten chłopak rośnie!

Fikusek - widziałam, że znalazłaś czas na pieczenie

Pradip - dzięki za przepis i trzymam kciuki za wizytę

Ewelika - przechlapane masz z tym reumatyzmem, tym bardziej, że przecież młoda z ciebie osóbka, a co to będzie na stare lata? To też trzymam kciuki za badanie
Co do kopniaków, to nie będziesz miała czasu za nimi tęsknić no i będziesz mogła zacałować swoją maleńką Kruszynkę. Ja też lubiłam kopniaki, ale za brzuszkiem nie tęsknię, bo mam tego mojego Skarba przy sobie i mogę tulić i całować

Meduzka - mi tam się ostatnie tygodnie najbardziej ciągnęły, ale to pewnie przez to, że zwolniłam tempo i nie umiałam się odnaleźć, a poza tym mam wrażenie, że u kogoś ciąża jest krótsza przynajmniej o połowę
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:22   #3099
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Malgos 171 wiec taki sredniaczek
Meduzka milego prasowania

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:07   #3100
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - dla mnie to jesteś jedną z tych wyższych, przy moich niecałych 160 cm

tak mi się przypomniało, chciałam wam napisać kilka moich obserwacji, które mogą wam się przydać - jeśli szukacie jakiejś wody morskiej do noska dziecka - to np ta z firmy Marimar jest OK (chodzi mi o ilość wody wlatującej do noska), bo mam jeszcze drugą firmy Sterimar i mam wrażenie, że można tym dziecko utopić ... druga rzecz, to smoczki Tommee Tipee - mam te najmniejsze i okazuje się, że ten plastik pod noskiem jest za duży, więc nie polecam. Może później będą dobre ale dla maluszka mimo małego rozmiaru są nie do użytku.
Nie wiem jak to jest z wózkiem z nieskrętnymi kołami, ale ja cieszę się że wybrałam skrętne. Zanim wyjdę z domu mam wiele drzwi, gdzie jedną ręką trzeba trzymać a drugą wykręcić wózek - dzięki temu można zawrócić/skręcić w miejscu i manewrować jedną ręką - bardzo ułatwia mi to życie.
To chyba tyle na razie - może któraś z was skorzysta z tego

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Fikusek, Fiona - jak długo krwawiłyście po porodzie? pytam was bo wy rodziłyście naturalnie.
Stary 2014-02-27, 19:08   #3101
magalska
Zadomowienie

Tez mam ta sterimar i rzeczywiscie leci sporo ale dobrze oczyszcza i nawilza no ale my rzadko uzywamy... moze z 4 razy poki co uzylam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-02-27, 19:09   #3102
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - mały nie bardzo lubi jak go zalewa, a przy tym drugim możesz jakby bardziej regulować strumień, albo nacisnąć drugi raz, a efekt ten sam
Stary 2014-02-27, 19:22   #3103
magalska
Zadomowienie

A no to rzeczywiscie lepszy.. mojemu chyba zalewanie nie przeszkadza ale za to fridy nie lubi

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-02-27, 19:29   #3104
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - mój na fridę reaguje średnio, ale nie jest najgorzej
co do wody morskiej to pewnie kwestia przyzwyczajenia
Stary 2014-02-27, 19:39   #3105
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45359033]
Dziewczyny ja nie wiem kiedy minęła mi ta ciąża, pisałyście że ostatni trymestr najbardziej się dłuży, a mi wręcz przeciwnie leci jak szalony. Muszę wam napisać szczerze, że ja mogłabym chodzić w ciąży cały czas, fakt że nie zawsze było kolorowo i teraz na koniec trochę narzekam i zaczynam tęsknić za czasami kiedy bez problemu widziałam wszystko pod brzuchem i mogłam chodzić w obcisłych spodniach i sukienkach , ale ciężko mi jest sobie wyobrazić jak to będzie bez brzucha, bez tych cudownych kopniaków [/QUOTE]
No to jeszcze będę Cię podpytywać o kropelki
Ale masz jutro fajny dzień chętnie bym Ci pomogła tylko rób sobie często przerwy
Ale się miło czyta takie wypowiedzi o ciąży a co do kopniaków to zaraz się postaracie o kolejną wiercipiętę w brzuszku
Dostałaś maila z przypomnieniem o warsztatach? ja dostałam z Ursynowa i się zastanawiam czy ja coś pokręciłam czy oni?
Cytat:
Twoje pączuszki wyglądają niesamowicie
Cytat:
My dzisiaj z Mężem idziemy do szkoły rodzenia - zajęcia od 17:00 do 20:00, a później mamy zajrzeć do teściów bo teściowa dzwoniła ,żeby na pączki zajrzeć.
Napisz nam jutro co mówili
Cytat:
Pradip - dzięki za przepis i trzymam kciuki za wizytę
smacznego
Cytat:
Magalska - dla mnie to jesteś jedną z tych wyższych, przy moich niecałych 160 cm

tak mi się przypomniało, chciałam wam napisać kilka moich obserwacji, które mogą wam się przydać - jeśli szukacie jakiejś wody morskiej do noska dziecka - to np ta z firmy Marimar jest OK (chodzi mi o ilość wody wlatującej do noska), bo mam jeszcze drugą firmy Sterimar i mam wrażenie, że można tym dziecko utopić ... druga rzecz, to smoczki Tommee Tipee - mam te najmniejsze i okazuje się, że ten plastik pod noskiem jest za duży, więc nie polecam. Może później będą dobre ale dla maluszka mimo małego rozmiaru są nie do użytku.
Nie wiem jak to jest z wózkiem z nieskrętnymi kołami, ale ja cieszę się że wybrałam skrętne. Zanim wyjdę z domu mam wiele drzwi, gdzie jedną ręką trzeba trzymać a drugą wykręcić wózek - dzięki temu można zawrócić/skręcić w miejscu i manewrować jedną ręką - bardzo ułatwia mi to życie.
ooo pisz nam takie spostrzeżenia

No i jestem czy spokojniejsza? Raczej niewiele... Lekarz zrobił kontrolne usg ale bez sprawdzania półkul i fałdu więc tyle tylko (i az) że popatrzyłam jak mały sobie ciumka wody Bardzo zwolnił ze wzrostem i wrócił do terminu z OM (oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy to coś złego nie znaczy że tak przyhamował ) Dostałam skierowanie na badania i globulki (pomimo że nic nie czuję to gin coś tam się dopatrzył) No i to chyba tyle. A ponarzekałam jeszcze na wagę ze bardzo dużo już utyłam ale lekarz mnie uspokoił że taki urok ciąży i być może to u mnie rodzinne bo wcale nie jem za dużo czy niezdrowo.
Ewelika a Ty jak? wcześnie Ci robią ten posiew
Stary 2014-02-27, 20:26   #3106
Izetka_
Zadomowienie

Pradip- z tym wzrostem to się nie martw, bo raz trochę inaczej zmierzy i już jest dzień czy dwa różnicy na pewno jest wszystko z Maluszkiem dobrze Fajnie, że lekarz Cię nie karci za wagę, zawsze to otucha jakaś, nie to co mój a to jakies zapalenie wypatrzył???
ja mam wyniku swojego wymazu i chyba są jakieś bakterie albo coś, nie znam się na tych łacińskich nazwach

Ewelika-to przygotowania pełną parą ale fajnie zazdroszcze
Ja dzisiaj gadam z teściową i mówię, że za tydzień przyjedziemy i może Jej córka przyjedzie to dałaby mi te rzeczy dla Małego które chce dac to sie zorientuje ile tego będę miała, a ile musze dokupic, a Ona:Ty nic nie kupuj! Masz czas! w kwietniu albo maju sobie zaczniesz spokojnie kupowac
Ja tam sama sie nie wyrywam, ale już darowałaby sobie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Wstawiłam mój wczorajszy brzuszek do klubu

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:50   #3107
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip- z tym wzrostem to się nie martw, bo raz trochę inaczej zmierzy i już jest dzień czy dwa różnicy na pewno jest wszystko z Maluszkiem dobrze Fajnie, że lekarz Cię nie karci za wagę, zawsze to otucha jakaś, nie to co mój a to jakies zapalenie wypatrzył???
ja mam wyniku swojego wymazu i chyba są jakieś bakterie albo coś, nie znam się na tych łacińskich nazwach

Ja dzisiaj gadam z teściową i mówię, że za tydzień przyjedziemy i może Jej córka przyjedzie to dałaby mi te rzeczy dla Małego które chce dac to sie zorientuje ile tego będę miała, a ile musze dokupic, a Ona:Ty nic nie kupuj! Masz czas! w kwietniu albo maju sobie zaczniesz spokojnie kupowac

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Niby się nie denerwuje bo on od początku mi powtarzał że za dokładne usg się nie zabiera i jak mierzył to przy każdym zdjęciu mówił coś w stylu "no mniej więcej dotąd".
Z teściową się nie dogaduj one zazwyczaj mają czas masz możliwość umówić się bezpośrednio z jej córką?
Idę obczaić brzuszek w klubie (tak poza tematem nie jestem przekonana czy klub czerwcówek to dobry pomysł...)

Dostałam w końcu meila z sr więc wrzucam Wam obiecane masaże maluszków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg masaż brzucha.jpg (110,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg masaż klatki piersiowej.jpg (97,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg masaż nóg i rąk.jpg (68,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg masaż pleców.jpg (138,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg masaż twarzy.jpg (100,5 KB, 1 załadowań)
Stary 2014-02-27, 20:53   #3108
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:

Ewelika nie martw się kopniaki zostaną zastąpione przez inne rzeczy np. Uśmiech, to śmieszne a gugu i inne podobne.
Napewno wiele cudownych chwil jeszcze przed nami, ale na początku pewnie będzie mi ich trochę brakować

Cytat:
Ja w najbliższy weekend chcę poprać ciuszki dla Piotrusia i poprasować....a trochę tego jest

Powiem Ci ,że mi też ta ciąża leci błyskawicznie i ten 3 trymestr baaardzo szybko

Też już nie mogę doczekać się prania

Napisz co ciekawego się dowiedzieliście
Meduzko a co kupiłaś dla Piotrusia na wyjście ze szpitala? Tzn. śpiworek czy coś innego? Ja kupiłam w smyku coś takiego http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
dopiero teraz zauważyłam, że jest chłopięcy on jest z takiego grubszego misia, myślę że w nosidełku nie zmarznie tym bardziej, że nosidełko jeszcze przykryję kocem...

Cytat:

Ewelika - przechlapane masz z tym reumatyzmem, tym bardziej, że przecież młoda z ciebie osóbka, a co to będzie na stare lata? To też trzymam kciuki za badanie
Co do kopniaków, to nie będziesz miała czasu za nimi tęsknić no i będziesz mogła zacałować swoją maleńką Kruszynkę. Ja też lubiłam kopniaki, ale za brzuszkiem nie tęsknię, bo mam tego mojego Skarba przy sobie i mogę tulić i całować
No niestety muszę się z nim męczyć, mam cichą nadzieję że po porodzie nastąpi remisja a nie nasilenie
Tego zacałowania nie mogę się doczekać najbardziej

Cytat:
Malgos 171 wiec taki sredniaczek
Meduzka milego prasowania

masz mój wymarzony wzrost a ja niestety też z tych niskich jak Małgoś

Cytat:
No to jeszcze będę Cię podpytywać o kropelki
Ale masz jutro fajny dzień chętnie bym Ci pomogła tylko rób sobie często przerwy
Ale się miło czyta takie wypowiedzi o ciąży a co do kopniaków to zaraz się postaracie o kolejną wiercipiętę w brzuszku
Dostałaś maila z przypomnieniem o warsztatach? ja dostałam z Ursynowa i się zastanawiam czy ja coś pokręciłam czy oni?

No i jestem czy spokojniejsza? Raczej niewiele... Lekarz zrobił kontrolne usg ale bez sprawdzania półkul i fałdu więc tyle tylko (i az) że popatrzyłam jak mały sobie ciumka wody Bardzo zwolnił ze wzrostem i wrócił do terminu z OM (oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy to coś złego nie znaczy że tak przyhamował ) Dostałam skierowanie na badania i globulki (pomimo że nic nie czuję to gin coś tam się dopatrzył) No i to chyba tyle. A ponarzekałam jeszcze na wagę ze bardzo dużo już utyłam ale lekarz mnie uspokoił że taki urok ciąży i być może to u mnie rodzinne bo wcale nie jem za dużo czy niezdrowo.
Ewelika a Ty jak? wcześnie Ci robią ten posiew
Mi przyszło tylko z Białołęki, jak coś jeszcze przyjdzie to dam ci znać.

za wizytę. Moja trwała może z 5 minut wziął tylko ten wymaz i do widzenia. Ale nie było tak źle posmyrał trochę patyczkiem i już

Cytat:

u mnie to już najwyższy czas
cudowne rady teściowych i babć, nic nie kupuj bo za wcześniej, ja to nie zwracam uwagi na takie rady i robię swoje

Mojej teściowej to chyba nikt nie przebije. Ostatnio siedzimy u nich i rozmowa zeszła na mój wygląd podczas ciąży. Teść zaczął się zachwycać jak to mało przytyłam, na buzi nie mam żadnych wyprysków, ani nic. A teściowa to skomentowała tak: aż dziwne że będzie dziewczynka, kobiety z dziewczynkami brzydną. Ale najgorzej wygląda się w ostatnim miesiącu, a że ty będziesz miała dziewczynkę to napewno jeszcze zbrzydniesz do porodu Jak dobrze, że potrafię olać większość tego co ona mówi, bo inaczej to bym się chyba ciągle na nią gniewała.

Cytat:

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Fikusek, Fiona - jak długo krwawiłyście po porodzie? pytam was bo wy rodziłyście naturalnie.
Pisz, pisz bardzo przydane są takie rady
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 20:55   #3109
papryczka160
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
przepraszam, że się nie odzywam, ale jakoś mam lenia strasznego
Zjadam dzisiaj 3 pączki aż mnie zemdliło ;-(

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:01   #3110
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Niby się nie denerwuje bo on od początku mi powtarzał że za dokładne usg się nie zabiera i jak mierzył to przy każdym zdjęciu mówił coś w stylu "no mniej więcej dotąd".
Z teściową się nie dogaduj one zazwyczaj mają czas masz możliwość umówić się bezpośrednio z jej córką?
Idę obczaić brzuszek w klubie (tak poza tematem nie jestem przekonana czy klub czerwcówek to dobry pomysł...)

Dostałam w końcu meila z sr więc wrzucam Wam obiecane masaże maluszków

ojjjj i ja ale już za późno bo wstawiłam zdjęcia dwa boję sie, ze nie podołam, bo przyzwyczaiłam się do naszego tempa i czasem za Nimi nie nadążam, ale nic to najwyżej nie dam rady

a co spotkania to nie bardzo bo jak jeżdzimy na wieś żeby się spotkac to u tęsció i Ona ma chyba tam u Nich wszytskie ubranka

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ewelika-to Ci teściowa powiedziałaale jakbym swoją słyszała One to są z innej planety

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-27, 21:02   #3111
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś krwawilam dwa tygodnie a później dwa to takie plamienia byly tylko. Tych podpasek ala pieluch to używałam chyba z 5 dni tylko bo wtedy się lało potem przeszłam na zwykle podpaski a na sam koniec to wkładki.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-02-27, 21:04   #3112
Izetka_
Zadomowienie

Dostałam zaproszenie do szkoły rodzenia na 5.03 Jednak dobrze, że zaczęłam pisac na tamtym wątku bo inaczej pewnie nie dowiedziałabym się, ze trzeba wysłac smsa

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-27, 21:42   #3113
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45365694]
Mi przyszło tylko z Białołęki, jak coś jeszcze przyjdzie to dam ci znać.

za wizytę. Moja trwała może z 5 minut wziął tylko ten wymaz i do widzenia. Ale nie było tak źle posmyrał trochę patyczkiem i już
Mojej teściowej to chyba nikt nie przebije. Ostatnio siedzimy u nich i rozmowa zeszła na mój wygląd podczas ciąży. Teść zaczął się zachwycać jak to mało przytyłam, na buzi nie mam żadnych wyprysków, ani nic. A teściowa to skomentowała tak: aż dziwne że będzie dziewczynka, kobiety z dziewczynkami brzydną. Ale najgorzej wygląda się w ostatnim miesiącu, a że ty będziesz miała dziewczynkę to napewno jeszcze zbrzydniesz do porodu Jak dobrze, że potrafię olać większość tego co ona mówi, bo inaczej to bym się chyba ciągle na nią gniewała.
[/QUOTE]
Mi nie przyszło ani z Białołęki ani z Woli a z Białołęki się wypisujesz? ja z Puławskiej się wypisałam i teraz się zastanawiam czy tylko z tego miejsca czy ogólnie zrezygnowałam z warsztatów ja to zawsze coś wymodzę
Milusia teściowa
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
przepraszam, że się nie odzywam, ale jakoś mam lenia strasznego
Zjadam dzisiaj 3 pączki aż mnie zemdliło ;-(
pisz leniuszku że wszystko ok żebyśmy się nie martwiły
Cytat:
ojjjj i ja ale już za późno bo wstawiłam zdjęcia dwa boję sie, ze nie podołam, bo przyzwyczaiłam się do naszego tempa i czasem za Nimi nie nadążam, ale nic to najwyżej nie dam rady

a co spotkania to nie bardzo bo jak jeżdzimy na wieś żeby się spotkac to u tęsció i Ona ma chyba tam u Nich wszytskie ubranka
ja też nie nadążam i nie chce pokazywać zdjęć czy podawać danych nikomu oprócz Was
super że z sr się odezwali

Ale możesz zadzwonić i zapytać czy możecie w przyszłym tygodniu ciuszki przejrzeć?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-02-27 o 21:43
Stary 2014-02-27, 21:54   #3114
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Mi nie przyszło ani z Białołęki ani z Woli a z Białołęki się wypisujesz? ja z Puławskiej się wypisałam i teraz się zastanawiam czy tylko z tego miejsca czy ogólnie zrezygnowałam z warsztatów ja to zawsze coś wymodzę
Milusia teściowa

pisz leniuszku że wszystko ok żebyśmy się nie martwiły

ja też nie nadążam i nie chce pokazywać zdjęć czy podawać danych nikomu oprócz Was
super że z sr się odezwali

Ale możesz zadzwonić i zapytać czy możecie w przyszłym tygodniu ciuszki przejrzeć?
mogę mogę bo już się z Nią kontaktowałam

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Pradip-napisałam Ci coś w klubie

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-27, 22:51   #3115
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny a placicie za szkoly rodzenia?

Stary 2014-02-27, 23:20   #3116
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a placicie za szkoly rodzenia?

Moja jest darmowa

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-28, 08:06   #3117
magalska
Zadomowienie

Moja ogolnie byla za 300zl od pary ale my mielismy za darmo bo tzta zaklad oplacal (jego karta prywatnego ubezpieczenia ) szkoda ze ta aplikacja wizazowa nie obsluguje klubu....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-02-28, 10:16   #3118
Izetka_
Zadomowienie

Hej Laseczki

Mam wieści od Justii

Mam upoważnienie, żeby przekazac co u Nich Nie odzywała się bo byli w szpitalu z Maleńkim
Marcelek im bardzo płakał i lekarz w przychodni stwierdził, że na oko nic nie może stwierdzic i byli na badaniach. Na szczęście Marcelek jest zdrowiutki, miał kompleksowe badania i usg brzuszka i ciemiączki, wszystko jest ok
Okazało się, że Marcelek się przejada, bo Justii ma za dużo pokarmu, i jego żołądeczek nie przerabia tego mleka Więc Justii musi ściągac pokarm i mu dozowac jedzenie Siedzi Bidulka na laktatorze teraz ciągle Justii jak się ogarnie bo jest wymęczona to się do Nas odezwie Pozdrawia Was wszystkie oczywiście

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

To tak po krótce napisałam Jak wróci to Nam wszystko dokładnie opowie

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-28, 10:30   #3119
magalska
Zadomowienie

Ta to ma wiecznie pod gorke.. jak nie urok to sraczka...

Malgos a jak u Ciebie kp czy butelka?

Mojemu malemu ida zeby dolne jedynki i gorna prawa na raz... w nocy budzi sie co 2h zeby poprzytulac sie z cycusiem...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-02-28, 10:39   #3120
papryczka160
Wtajemniczenie

Och ta nasza Justii bidulka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości