|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Moni Twój tż ma rację, zazwyczaj jak dzieci rodzą się późną jesienią/zimą to czeka się na te cieplejsze dni jednak bo msza w kościele trochę trwa i polewanie lodowatą wodą takiego maluszka nie jest zbyt dobre
![]() Kiedyś chrzciło się jak najszybciej bo był taki przesąd, że przed chrzcinami nie wychodzi się z dzidzią na przykład na spacer ani do znajomych bo coś złego może się stać jak dziecko jest nie ochrzczone
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisze zuken dawniej chrzczono dosłownie w ciągu tygodnia dwóch od urodzenia teraz się trochę zmieniło, czeka się na lepszą pogodę albo na jakąś inna okazję. Mi się wydaje, że grudzień (szczególnie w ostatnich latach) nie jest miesiącem szczególnie zimnym i śnieżnym a w kościołach i tak zazwyczaj jest zimno. A są takie ładne ciuszki na chrzest w zimie...mmm...sama bym poczekała ale te 4 miesiące to dla mnie za dużo
termin mam na połowę sierpnia więc myślę, że koniec września będzie ok. Ale gdybym miała połączyć ze ślubem to chyba skusiłabym się na święta..
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To myślę że październik nie był by taki zły ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Ale wydaje mi sie że rodzina średnio była by zachwycona, na świeta jest tyle roboty i wydatków a tu jeszcze chrzciny Moja kumpela tak miała u siostry właśnie na Boże Narodzenie i nie podobało jej sie to, ze nie miała kiedy wymyśleć, nie mogła po swietach ? Dlatgo mam dylemat, ale mam jeszcze czas zastanowimy się
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was sierpniowe mamusie
![]() Jeśli mnie przygarniecie to chętnie do Was dołączę, bo podczytuje Was od jakiegoś czasu i nie mogłam się zdecydować na napisanie. To moja pierwsza ciąża w związku z tym mam wiele wątpliwości i obaw. Jestem w 16 tygodniu, termin mam na 18 sierpnia - płeć na razie nie znana chociaż przeczucia mówią mi, że będzie to mężczyzna ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#3545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zawsze chciałam dziewczynkę ale też jakoś mam przeczucia że to będzie chłopiec :P
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zaczęłam czuć że to bedzie syn...albo uległam wpływowi znajomych którzy mi to wmawiają Ale marze o córci
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na dzień dzisiejszy mam takie jedno marzenie - żeby dziecko było zdrowe chociaż nie ukrywam, że też marzy mi się córeczka. Mnie właśnie wszyscy wmawiają tego syna tak mocno, że aż w to uwierzyłam. Bo co do przesądów patrząc po tym jak się czuję i co jem powinnam mieć bliźniaki
|
|
|
|
|
#3548 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas od miesiąca była Zośka a wczoraj mąż stwierdził że jakoś mu nie leży i zaczynamy wyliczankę od nowa. Ale u nas to jakoś bezstresowo, bezkonfliktowo więc nawet się cieszę bo jakoś za szybko nam poszło za pierwszym razem Cytat:
. Ja butlą syna wykarmiłam i moim zdaniem jedyna wada tej metody to tak jak dziewczyny piszą cena. Reszta to uważam same plusy . Cytat:
![]() Cytat:
. Termos jest taki staromodny, czerwony i śmiesznie to ogólnie wygląda przy tej całej powadze wydarzenia. Ale jak widać dla księdza wygoda maluchów ważniejsza.
|
||||||
|
|
|
#3549 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję. Cytat:
W dniu ślubu od przyjaciela dostałam życzenia JEDYNE które zapamiętałam w całym tym ambarasie i natłoku życzeń składanych przez ciotki, kuzynów itp. "Miałaś otwarte oczy przed ślubem? Widziały gały co brały? To teraz będziesz musiała nauczyć się je czasem przymykać i z dystansem patrzeć na niektóre sprawy a zobaczysz, że moje słowa okażą się przydatną receptą na udane małżeństwo" Do dzisiejszego dnia te słowa rozbrzmiewają mi w głowie! Także życzę ci tego samego. Ja jeszcze czasem uczę się przymykania tych oczu...ale jestem młoda stażem(dwa i pół roku) więc mam prawo popełniać błędy. Cytat:
Mój "biust" a raczej jego brak zwany też przeze mnie "depresją" to rozmiar B nigdy nie wiem jaki dokładnie po prostu biorę i przymierzam czy pasuję. Ma kształt wystających trójkątów. NIENAWIDZĘ GO! Chociaż tż mówi żebym nie grzeszyła bo jemu się podoba i "dobrze się pieści co się w dłoni mieści" AKURAT !!!!!! Teraz może delikatnie się wypełnił i zaokrąglił ale staniki wszystkie pasują .... JESTEM SKAZANA na "depresję" i nawet ciąża mi nie pomaga. To chyba rodzinne! (jedna z moich sióstr ma jeszcze mniejsze i też ma z tego powodu ogromne kompleksy) Chyba taka nasza "uroda". Ja sobie nawet nie wyobrażam ROZMIARU H!! Cytat:
Cytat:
moja też pierwsza i dzięki dziewczyną wiele już się dowiedziałam. fajnie, że dołączylaś. ~~ -Pisałyście o chrzcinach. Ja rozmawiałam z TŻ i mamy dwie opcje. Jedna to w dniu 50 urodzin mojego taty na początku października. Zrobić takie przyjęcie łączone bo to i tak ta sama rodzinka bedzie zapraszana. Dwa urodzinyi imieniny TŻ tj.w andrzejki . W jego urodziny dokładnie dowiedziałam się o ciąży i tak równo rok później chrzciny. ~~ Chyba mnie zaraz potarga. Grzybek strasznie mnie męczy. Globulki i maść swoją drogą ale to uczucie swędzeniaaaaaa!! To coś strasznego. Macie jakieś sposoby? Prócz tampona z jogurtem!
|
|
#3550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno już w 6 miesiącu ciąży może pojawić się siara. Zmalał po zakończeniu karmienia ). Jednak po ok. 2 miesiącach wrócił do rozmiaru sprzed ciąży ![]() Cytat:
Zaczarowana, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-28 o 10:19 |
||||||
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Mi jakieś nawilżanie pomaga, jakimś maścikiem obojętnym wysmarować - bepanthen, alantan itp albo ostatnio iladian direct testowałam też się mokro robi i mniej dokucza. Trzymaj się
|
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Też się trochę podłamałam z rozmiarami waszych piersi.... Ja też mam B, chociaż w sumie to słyszałam ze to nie możliwe, bo moje znajome mają c i maja mniejsze, nie wiem może mam źle dobrane biustonosze, zresztą zawsze miałam problem z doborem. Jednak kompleksów nigdy nie miałam, zawsze podobał mi się mój biust i kształt też, chociaz fajnie by było gdy by mi został taki jak mam teraz
Już sie do niego przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam rozmiar A przed ciążą, problem był ze stanikami bo wszystkie duże, a te małe spychają cyce na środek i tak głupio to wygląda. Teraz mam dumne B i się cieszę.
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
"jestem dzieckiem butelki", mój brat też. Jesteśmy zdrowi i nie narzekamy
nie ma reguły. Uważam, że jeżeli ktoś nie chce karmić piersią, to nie powinien tego robić na siłę. Zdarza się też, że kobieta nie może karmić. Ja chciałabym karmić, ale czy mi się uda, to się okaże po porodzie. U mnie było takie małe 70B przed ciążą, czy urosły? może odrobinę, niektóre biustonosze zrobiły się małe, w niektórych mam tylko lepiej wypełnione miseczki - zależy chyba od kroju. Mam jeden większy kupiony i czekam, czy będę mogła go kiedyś założyć
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Ja też, z tym ze moja mama straciła pokarm ze stresu...i od 1 ms jestem karmiona butelką, z tym że u mnie to było tak że miałam kolke, nie najlepiej to zniosłam. Mam mówiła, że cieżko to znosiłam i przy mnie łatwo nie miała, zresztą siostry potwierdziły, moje płacze co dzienne... Ja jednak chciała bym karmić piersią tak na wszelki wypadek, bo boję się trochę że i moje maleństwo będzie bolał brzuszek
Ale jak stracę pokarm to niestety zostanie mi butelka, ale jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadecydujemy jak Maleństwo będzie już z nami.---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić i polecić.
http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...007718479.html właśnie do mnie przyszły. Polecam dziewczyną które lubią rurki dopasowane. Lycra pozwala na dopasowanie do sylwetki także fajnie przylegają a nie uciskają. Luźne pod brzuszkiem rewelka. tylko gumka trzymająca od góry troszkę mnie uciska pod piersiami ale taki problem to nie problem bo sobie poluzuję delikatnie i będę ssobie sama regulować jej obcisłość. alee mam radoche. nareszcie założę spodnie a nie DRESIWO !!
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i z małego rajdu po lumpkach
No i przepadłam![]() Obkupiłam już trochę naszego maluszka Narazie wzory i kolory uniwersalne:PZakupiłam 5 pajacyków, 3 bodziaki w tym jeden czerwony z mikołajem i napisem "Santa loves me" na półrocznego bobaska ![]() ![]() ![]() legginsy w paski, spodnie jeansowe w panterkę , spodenki z ciemnego zielonego jeansu, zwykłą bluzeczkę, zielony wełniany sweterek![]() A miałam sobie kupić coś na powiększający się brzuch Także od teraz oficjalnie pewnie będę kompletować ciuszki oraz inne rzeczy dla malucha (chociaż moja kuzynka ma chłopca i dziewczynkę i powiedziała, że może dać mi wszystko i będę musiała kupić tylko pieluchy )Dzidzia będzie miała w czym wybierać jak już przyjdzie na świat
|
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Co do wyprawki to ja mam dosłownie wszystko dla dziewczynki takze nici z zakupów moze kupie kilka drobiazgów tak dla przyjemności ale tak naprawdę nic nie potrzebuje....Imię chciałam dać Martynka ale tu w Uk mówią Martina i mi sie juz niepodoba bo popularne jet imię męskie Martin i mi sie z tym kojarzy wiec chyba sie zdecyduje na Maja ale nie jestem pewna do końca zobaczymy.... Cieszę sie ze bedzie dziewczynka szybko zapomniałam o wymarzonym synku i juz sobie nie wyobrażam zeby było inaczej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-28 o 12:41 |
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czemu nie lubisz w dresach?? one są mega superowskie Cytat:
ja też pewnie się skuszę na jakiś zakup choć jednych śpioszek :P i muszę przejrzeć worek ciuszków ze strychu :P A ja dziś mam sprzątanie (bo weekend szkoła cołodziennie ;( ) a tak mi się nie chcę spać bym poszła najchętniej...
|
|
|
#3561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w ciazy sie do niczego nie zmuszam jak mam ochotę spać to śpię sprzątanie nie ucieknie zrobię to jak sie lepiej poczuje mój Tż chociaz mi nie pomaga to nie ma z tym problemu mamy umowę ze on zarabia kasę a ja sie zajmuje domem ale on rozumie ze moge sie czasem gorzej czuć i nie ma problemu jak prze kilka dni jest syf w domu i nieugotowane teraz mam akurat lepsze dni i wszystko nadrabiam z uśmiechem na twarzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dobra to idę spać :P Chciałam wam wrzucić coś co właśnie znalazłam na necie... hm: Kiedy spodziewamy się dziecka, najlepiej używać kosmetyków przeznaczonych dla kobiet w ciąży. Jeśli stosujesz inne, sprawdź koniecznie ich skład. Nie używaj preparatów, w których składzie znajdują się:
(bo używam peeling gruboziarnisty przeciwtrądzikowy do twarzy, bez niego nie ma szans że skóra mi się poprawi i będzie gładka )
|
|
|
#3563 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julian Tuwim wielkim człowiekiem był Cytat:
Jak na swieta to najlepiej chrzest w parafii moich dziadkow bo by wiekszosci pasowalo bo i tak do nich jezdzimy![]() Cytat:
Pogodowo lepszy poczatek grudnia bo jest szansa na snieg a na swieta Kuzynka robila z kolei koscielny w lipcu i wesele a potem kilka dni pozniej byly chrzciny, jedzonko w wiekszosci z wesela sie uchowalo Cytat:
Wiedza rodzice, siostra i dziadkowie (musielismy juz powiedziec bo nie dalo sie wytlumaczyc czemu jak pojade to nie pomoge cos nosic itp ).Kolezanki z pracy wiedza bo jestem na L4 z kodem B. Reszta nie wie. Ciiii Zanikła wam już talia? Bo mi jeszcze "resztki" zostały ![]() Cytat:
Słyszałam że z nieochrzczonym do kościoła sie nie chodzi Ja mam przesady daleko w d..Kiedys chrzcilo sie b.szybko zeby dziecko nie umarlo nie ochrzczone a wiadomo umieralnosc dzieci te 40-60lat temu byla duuuzo wieksza Cytat:
Cytat:
hehe jedzeniowo i wygladowo tez powinnam miec 2jke na raz ![]() Cytat:
fajne rurkiDRESIWO Poszlam spac o 4:30 Pobudka o 10 na drugi bok i tak do 11 spalam. A teraz nie wiem w co rece wlozyc...Nie mam pomyslu na obiad Jenyyy zachcialo mi sie żołądkow z indyka ujj ile bedzie przy tym roboty a ja dzis czasu nie mam ![]() Na weekend jedziemy do domu wiec musze sprztaac i gotowac i pralke nastawiac w jednym momencie. Jak nie dam rady to poczekam az TZ wroci z pracy i pomoze Po weekendzie moze przyjedzie do nas mamaZaczarowana mam nadzieje ze pogoda i tesciowa nie popsuja ci tego wyjatkowego dnia Wszystkiego naj naj naj najlepsiejszego |
|||||||||
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja na początku tak miałam, że co 2, 3 dzień sprzątałam, aż mi trochę wstyd było, no niestety mój tego nie rozumiał....jak albo w łóżku albo całowałam babcię klozetową. Na szczęście ten okropny czas już minał i co dziennie coś ogarniam A że wymioty mam co 3,4 dzień to jestem w stanie przeżyć, po tym moim maratonie wcześniejszym |
|
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Ja wymiotów nie miałam ale brzuch mnie często bi jak na okres i w pachwinie ze aż chodzić nie moge i czasem jestem tak senna ze w głowie mi sie kręci jak wstaje i cos zaczynam robić ale teraz większość dni czuje sie normalnie najbardziej jednak wkurza mnie ze bardzo szybko sie mecze
a jeszcze Zuza moja ma tyle energi i cały czas chce sie ze mną bawić bo nudzi sie calymi dniami jak jest zimno i nie moze wyjść na ogródek.....i biega za mną krzycząc cały czas "mamusia mamusia" a ja jej nie potrafię odmówić jest taka słodka i kochana i siedze bawię sie z nią klockami i zabawkami zamiast dom ogarniać a pózniej idę z nią na drzemkę :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
nie miałam przed ciążą bardzo wyraźnej talii, ale jeszcze coś mi z tego wcięcia zostało
|
#3567 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czuję się nie najgorzej, wogóle na początku moją największą obawą była właśnie niewielka ilość typowych objawów - nigdy nie wymiotowałam, nie męczą mnie zmiany nastrojów. Za to od nie obca mi piekielna zgaga, senność i ciągłe latanie do łazienki Ja w zasadzie dużo nie jem, ale za to jak jak już coś mi się zachce to tak naprawdę wychodzi chłopięco-dziewczęcy miszmasz
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
ja też talii nie miałam zbytnio :P więc nawet nie widzę by była :P
już po drzemce głowa pulsuję mi ale cóż trza posprzątać w końcu.Macie też tak, że po drzemce zaraz jak wstaniecie chce wam się mega jeść? Ja tak mam, wtedy bym zjadła całą lodówkę :P
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam zupę jarzynową w wersji bez makaronu, ryżu itp. Teraz czekam aż dogotują mi się ziemniaczki i zaraz będę je jadła z kalafiorem w jajku i bułce tartej, mam jeszcze mizerię i kompocik winogronowy
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Witam
)Ale u mnie dzisiaj brzydka pogoda..pada i ponuro az sie nic nie chce... Co do KP to bardzo bym chciala ale zobaczymy , bo roznie bywa bynajmniej bede sie starac by karmic piersia i rodzic naturalnie![]() O chrzcie nawet jeszcze nie rozmawialismy..wyjdzie w praniu;p ale mysle ze do pazdziernika poczekamy.. Ja oficjalnie takze zbieram juz wyprawke troche ciuszkow juz kupilismy )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

termin mam na połowę sierpnia więc myślę, że koniec września będzie ok. Ale gdybym miała połączyć ze ślubem to chyba skusiłabym się na święta..

.
dziękuję. 

Ale jak stracę pokarm to niestety zostanie mi butelka, ale jestem dobrej myśli
Ja mam przesady daleko w d..
Pobudka o 10 na drugi bok i tak do 11 spalam. A teraz nie wiem w co rece wlozyc...
Po weekendzie moze przyjedzie do nas mama