|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Matal o rety, kciukam za Encię.
testowałam jak byłam w Chorwacji i odpada, bo szybko była do wyrzucenia. Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem,ale u nas to samo...raz prześi całą noc, a innym razem się budzi. Same emocje, nigdy nie wiesz czego się spodziewać
|
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieci chyba tak mają, że raz lepiej śpią, raz gorzej.Cytat:
na tżta.
|
||||
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
maska dla gabi
![]() matal zdrówka dla dzieciaków i tż ps adi też zaczyna kaszelć ...spał z mama i całą noc sie wiercił i kaszlał i ma katar...tylko czekac az sie rozwinie |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka jako tako.. 2 pobudki czyli ostatnio standard :/ Widzę, że bardzo się myliłam twierdząc, że im dłuższe karmienie tym brzydsze cycki. Nie powiem, poniekąd mnie to cieszy ![]() Matal Daj znać co z En Ewcia, boja zdrówka dla maluchów
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-02-28 o 09:54 |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Matall zdrówka dla Enci ![]() u nas bez zmian z kp,z dnia na dzien co raz wiecej mm, dzis odrzucił pełną pierś z rana ratuje sie herbatkami,przystawiam jak najczęściej,od jutra laktator pojdzie w ruch zobaczymy jak to bedzie wczoraj zjadłam 2 pączki ![]() zaraz nadrobię jak Mały mi pozwoli bo przysnął
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a próbowałas tak jak tassia pisała zeby bujać aby złapał pierś jak adriana karmiłam to jak odrzucał i sie buntował to na stojąco i z podskokiem karmiłam żeby tylko łapał ...krzyku było co nie miara ale przetrwaliśmy
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że balsamy nie sprawią, że rozstępy znikną a piersi się poniosą ale mogą znacznie poprawić stan skóry
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-02-28 o 10:01 |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przede wszystkim Matal zdrowka dla Elenki Cytat:
Ponoc tez duzo zalezy od tego czy sa rozstepy czy ich nie ma.Co do karimary nam sie w Chorwacji sprawdzila a bylismy juz dwa razy. Tyle ze kupilismy sobie takie drozsze i grube w sklepie sportowym. Z jednej strony sa wzmacniane |
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() takie miałam na myśli
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia oby się nie rozwinęło, a maski bombowe, masz talent
![]() Tassia dla Maciusia za nockę, że był łaskaw dla Mamci Bojatoja niech katarzysko znika szybko ![]() Kropla podkradam link ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
nad ranem zawsze chetnie pił z piersi, dziś niestety nie smoczek w butelce mam 1 ,zeby mu sie nie spodobało ![]() próbowałam bujania,śpiewania,wycisza nia,zmiany pozycji i innych cudów
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a próbowałaś jeszcze tego żeby nie widział butelki ...pamietam z ektoś to pisął ż ejak dziecko i butelka było w jednym pokoju to odrzucało pierś a jak nie widziało butli to łapało pierś ...moze to też jakiś rozwiązanie
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś w nocy budził się co chwilę. Śpi w swoim pokoju tydzień. Może zaczął się buntować.
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Czasem nie wiem co chce ode mnie dziecko. Co ze mnie za matka.
|
#4274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i też nie znoszę tego tekstu o swoich dzieciach mistrzynią jest siostra tż... jak jej córka miała ok 2,5 roku to ja zupełnie przypadkiem odkryłam, że dziecko nie zna smaku banana normalnie nie wiedziała co to jest chciałam jej dać spróbować a ona powiedziała, że nie będzie tego jadła bo mama jej nie daje czegoś takiego. A jakby jej dali tego banana jak miała np 5 miesięcy to by go zjadła mając dwa lata co nie?A oni się zastanawiają dlaczego młoda jest niejadkiem i nie wiedzą skąd to się wzięło, pewnie po tacie, wujku, babci itp ![]() Ajak jej próbowałam coś delikatnie napomnieć to było zoaczysz jak będziesz miała swoje. No i mam. I co? ![]() Cytat:
myślę, że tutaj geny też dużo robią, moja mam też tak miała. I rozstępy i takie obwiśnięcia tu i tam
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pierwszy raz sama byłam z Adasiem na spacerze w spacerówce. W trakcie mi się rozpłakał.
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Mam nadzieję, że ok z Elenką.
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia ja jak go karmię piersią to zaczynam od jednej pózniej podaje drugą, przy każdej ta smaa historia , łapie chwilę possie i zaczyna się płacz,odrywanie,łapanie i płacz ,a butelka jest w kuchni w pogotowiu ,mama przejmuje Michasia a ja idę robić mm
jak dostaje butle to jest szczesliwy ,po wypiciu całkiem inne dziecko ,od kilku dni już bardzo czesto jadł z piersi,był wiecznie niedojedzony i marudny ,teraz jest inaczej jesli butelka zapewni mu komfort,bedzie sie najadał i miał lepszy humor to nie bede dziecka męczyć, postaram sie utrzymac 2-3 kamienia piersia w trakcie dnia, rozszerzymy dietę na słoiczki i kasze i jak bedzie trzeba to dokarmie mm,zaden problem, schowam moje ambicje do kp i bede musiała sie z tym pogodzić, szczęscie dziecka jest najwazniejsze,nic na siłe no tak sobie tłumaczę
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Spaliśmy jeszcze od 7 do 9.30
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na godzinę 11
wypłata wpłynie na konto ![]()
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-02-28 o 10:45 |
|
|
|
#4279 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrabiam na raty, bo wczoraj po południu nie dałam już rady. Jak mąż wrócił z pracy to skoczyliśmy na szybko do galerii kupić cokolwiek z tego co ostatnio przymierzałam, bo na prawdę nie mam w co się w sobotę ubrać. Przez to trochę nam się opóźniło kąpanie, Miłek poszedł spać o 21 i pobudki były o północy, 4, 5.30 i o 7 na dobre. Czyli jak na nas to rewelacja, szkoda tylko że od północy do 5.30 spał z nami w łóżku, bo jak spanie z dzieckiem zazwyczaj wcale mi nie przeszkadza to dziś jestem mega połamana.
Cytat:
kurcze mój mały Dawidek będzie już przedszkolakiem ![]() a w kwietniu podania do żłobka, tu chyba nie powinno być problemu ![]() Cytat:
też tego czasem doświadczam, nawet wczoraj wchodziłam do klatki, jedną ręką drzwi trzymam, drugą próbuję wózkiem wjechać i jeszcze drugie dziecko obok i idzie taki chłopak z naszej klatki, łapie te drzwi, więc myślałam że chce mi przytrzymać, a on je odchylił maksymalnie i wbił mi się przed wózkiem do środka słodziutki a jak czasem patrzą jak próbuję wjechać do małego sklepu osiedlowego wózkiem przecież nie zostawię dziecka w wózku przed sklepem![]() Cytat:
![]() kiedyś już tak go ubierałam z drugim w chuście, więc wiem, że dam radę, ale jest mi bardzo ciężko i niewygodnie dlatego w końcu wczoraj zrezygnowałam i poszłam normalnie z wózkiem, na szczęście Dawidek zrozumiał, że mama nie miała siły ![]() Cytat:
dobre podsumowanie tego co i ja myślę ![]() Cytat:
![]() a te rogaliki surowe czy już upieczone chciałaś mrozić? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-28 o 10:53 |
|||||
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jula o 7 postanowiła już wstać, ale o 8.30 polozyłam ją do łóżeczka i śpi do teraz
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#4282 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z moich prywatnych spostrzezen to u wiekszych dzieci ssanie cyca to jest jakies uzaleznienie. Spotkalam sie z przypadkiem ze matka karmila 4-letnie dziecko bo dzieki temu dbala o linie. Co do karmienia piersia publicznie nie widze w tym nic zlego ani odrazajacego, normalna, naturalna czynnosc.Jakbym musiala tez bym karmila i miala gdzies co kto sobie mysli.Poza tym u malucha kp ciezko przewidziec kiedy bedzie glodny. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Schudlam 2 kilo przez 4 dni, warto bylo nie zjesc paczka |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam znów + 1,5 ... @ się zbliża
|
|
#4284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie babka od basenu mi powiedziala zebym nie dala sie wrobic w ozonowana wode, bo nawet jak jest gdzies ozonowana to i tak musza dodac chlor zeby wybilo bakterie wszystkie. Ona uwaza ze chlor to wbrew pozorom wieksze bezpeczenstwo dla dziecka. Jest grozba ze sie uczuli i nie bedzie moglo plywac, ale lepiej tak nizby mialo grzyba dostac/ Mysle motyl ze u was tez oprocz ozonu jest chlor. Cytat:
u mnie tak bylo z ta butelka jak ta laktacyjna przyszła Cytat:
ale jesli masz sile powalczyc to uwazam ze warto i jest to mozliwe ja naprawde w grudniu bylam pewna ze to juz koniec. i ta babka mi totalnie pomogła po prosu dawalam swoje mleko, dokarmialam odciagnietym lub mm po czym sciagałam lakatatorem wszystko to notowalam ile dokarmilam, ile sciagnelam i jak bilans zblizal sie do 0 to rzeczywiscie przestalam dokarmiac i jadl tylko z cycka poszukam tego posta choc boje sie ze moze byc ciezko
|
|
|
#4285 |
|
BAN stały
|
Natala pisalam ogolnie a nie o jedzeniu.Poza tym uwazam, ze niemowle tez miewa zachcianki i potrafi byc sprytniejsze niz na to wyglada.Moje naprzyklad zawsze jeczy jak ktos je frytki w domu, jak chodzi frytownica to juz zaczyna.To mam mu dac te frytki bo ma taka potrzebe?Albo tz wraca przeziebiony z pracy, a on chce do niego na rece(mamy rece sa wtedy zle, tylko i wylacznie taty wchodza w gre).To tez ma go wziac i zarazic?
|
|
|
|
#4286 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no to powodzenia
ale co tak wszyscy z tą parką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem, że cała rodzina będzie pytać co mu kupić i chyba wolałabym jeden duży prezent od wszystkich, a nie 7 małych prezentów, bo ja mam tylko dwa pokoje i już brak miejsca na zabawki tylko nie mam pomysłu co takiego większego można kupićCytat:
![]() Cytat:
a obroty, wreszcie się doczekałaś, ale Maja na pewno nie była ostatnia ![]() a co pączków i kp to przecież nie ma problemu Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam jak was poczytac, mam taka marude w domu i wlasnie na mnie narzygala fuuuuuu
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4289 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam na szybko, może potem będzie czas to się wczytam
![]() Tassia pewnie masz rację, aż tak nie wnikałam ![]() Cytat:
![]() i co, nie powłaziły wam te kamory?bo my mieliśmy grubszą, ale nie była wzmacniana i miała wgłębienia. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Normalnie pogoda jak w maju/czerwcu (przynajmniej do tej pory, oby nie sypnęło nam w tym roku śniegiem ). Tym bardziej czuję moc do planowania wakacji
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

900 przerobilam z motylem
a 100 ostatnich przeczytałam

dostała paracetamol. Za 3 h będzie już pediatra, wiec jedziemy...
na tżta.

normalnie nie wiedziała co to jest
też tego czasem doświadczam, nawet wczoraj wchodziłam do klatki, jedną ręką drzwi trzymam, drugą próbuję wózkiem wjechać i jeszcze drugie dziecko obok i idzie taki chłopak z naszej klatki, łapie te drzwi, więc myślałam że chce mi przytrzymać, a on je odchylił maksymalnie i wbił mi się przed wózkiem do środka
słodziutki