|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 845
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Moja eRka - prosz o ocen
Przed 郾iadaniem: szklanka ciep貫j wody z cytryn : kasza jaglana na mleku ry穎wym z jab趾iem, cynamonem i serkiem wiejskim + herbata rooibos - kawa z mlekiem 2% II: 2 kromki pieczywa lekkiego z 造磬 mas豉 orzechowego EnerBIO i po這w banana (wiem co s康zicie o pieczywie lekkim, ale przed biegiem nie chc si opycha), szklanka smoothie ze szpinaku, jab趾a i banana - 17,5 km biegu - zaraz po biegu domowy izotonik (造磬a miodu, s鏊, sok z cytryny, 0,5l wody) + p馧 banana O: p馧 woreczka ry簑 br您owego, 2 filety z soli pieczone w piekarniku, sur闚ka z selera i jogurtu naturalnego + zielona herbata, gar嗆 migda堯w K: grahamka z po這w awokado, jajkiem na twardo i rze簑ch
Edytowane przez Linn13 Czas edycji: 2014-02-28 o 15:38 |
|
|
|
#4262 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
Po jab趾u w sumie w nie za wielkim odst瘼ie czasu by豉 ju bu趾a, wi璚 w sumie mo積a by je podpi望 pod drugie 郾iadanie. A brie to President z dodatkiem orzech闚 w這skich . U Ciebie bardzo urozmaicone menu, ile tu wszystkiego! ξiii tam, muffinka w T逝sty Czwartek, co to za T逝sty Czwartek? (tja, odezwa豉 si ta, co wczoraj nic s這dkiego nie zjad豉 ) A tego makaronu ma豉wo, przeze mnie by to przelecia這 ![]() Brawa za t tkank t逝szczow! Kurcz, mo瞠 dopiero teraz co ruszy si z @? Ja np. dzi si wa篡豉m podczas bada medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak wida po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s wzgl璠ne....Cytat:
, cho kr鏒ko podsma瘸 na oliwie r闚nie mo積a. Zreszt, W這si u篡waj oliwy do wszystkiego - spotka豉m si z opiniami, 瞠 oliw z oliwek traktowa nale篡 jako t逝szcz bardzo uniwersalny. Na redukcji t逝szcze s BARDZO wa積e, zreszt - na utrzymaniu i przytyciu r闚nie! Zapominanie o t逝szczach mo瞠 si wi您a z powa積ymi problemami zdrowotnymi. Olej lniany do sa豉tek to kopalnia zdrowia, olej kokosowy najlepszy do sma瞠nia - tak瞠 bardzo zdrowy. T逝szcze s niezb璠ne do 篡cia!Co do posi趾闚 oko這trenigowych niech si wypowie kto inny, nie chc Ci wprowadzi w b陰d. Cytat:
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
tak napraw tylko 3 posi趾i, ale og鏊nie podoba mi si czyta豉m wcze郾iejsze Twoje jad這spisy i jest na prawd fajnie
|
|
#4265 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Cytat:
Cytat:
b璠 Ci dzi瘯owa w ka盥ym po軼ie za pomoc ale teraz.. ostatnie szybkie pytanie ! co lepiej na obiad : barszcz czerwony z uszkami czy dorsz panierowany z ziemniakami i sur闚k bardzo zdrow ![]() ? wiem , 瞠 to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki obiadek. Prosz o rad
|
|
#4266 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 74
|
Cytat:
obie potrawy si nadaj w diecie redukcyjne. Wa積e tylko jak zostan przygotowane i z czego
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Cytat:
czyli mog zje嗆 , uffff jak mi這
|
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Cytat:
chocia瘺y do samotnego kiwi mog豉by dorzuci co konkretnego! ale smaki super.
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Cytat:
Drogi jest?Szklanka makaronu to jakoby porcja, odpowiednik 1/2 woreczka kaszy czy ry簑, a przynajmniej tak mi t逝maczy豉 dietetyczka. I tak bior troch wi璚ej, jak s康z, ale ta ilo嗆 mi w zupe軟o軼i wystarcza. Mi瘰o瞠rca ze mnie. No a T逝sty Czwartek... pff, sama mia豉m ochot wytkn望, 瞠 tradycji nie dochowa豉! :P Ja fanem p帷zk闚 nigdy nie by豉m i sporo czasu up造n瘭o, nim znalaz豉m t muffin. Ilo嗆 p帷zk闚, jakie kupowali ludzie, by豉 przera瘸j帷a. Co do @, to nadal zamierzam je嗆 sporo t逝szczy, licz, 瞠 wyci庵n t tkank jeszcze troch... ale w sekrecie przyznam, 瞠 ju czuj, 瞠 co si dzieje, nie鄉ia這 pojawiaj si pewne objawy, kt鏎e daj nadziej... Zamierzam cierpliwie czeka, daj帷 sobie tyle zdrowego jedzonka, a przede wszystkim tyle wyrozumia這軼i, ile to mo磧iwe. Dawno nie czu豉m si tak dobrze z sam sob, dawno z takim szacunkiem nie patrzy豉m w lustro...To samo wyczuwam u ciebie i tego ci gratuluj, a co! ![]() A dzi瘯uj! ![]() No to i z dzisiaj dodam. Poa, obiad z dedykacj dla ciebie! ![]() przed: woda z plastrem cytryny I owsianka (2 造磬i p豉tk闚 g鏎skich, 2 造磬i musli 7 zb騜, 造磬a otr帳 owsianych, 造磬a pszennych, serek wiejski 150g, paczka suszonych jab貫k z cynamonem 20g, garstka p豉tk闚 Zdrowy B這nnik z cynamonem i jab趾iem, 造瞠czka siekanych migda堯w, odrobina kawy zbo穎wej do posypania); herbata z dziurawca II wi瘯sza grahamka z serkiem twaro磬owym, du篡m plastrem szynki schwarzwaldzkiej, sa豉t, pomidorem III 鈔ednie jab趾o, -/+ 20 pistacji (solonych...) IV (restauracja) spaghetti bolognese (ma這 mi瘰a, sporo makaronu, mn鏀two parmezanu ); sok pomidorowy pikantny 300 mlV jogurt naturalny 150g, 125g bor闚ek, 造瞠czka pestek s這necznika, garstka p豉tk闚 Zdrowy B這nnik, ciastko zbo穎we z sezamem i mini-wafel ry穎wy (dzieci璚y taki) VI (b璠zie) moja faza na twar鏬 i kanapki trwa
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
R:
1. kasza jaglana z mlekiem kokosowym, serkiem wiejskim, figami, bananem i orzechami pecan 2. tagliatelle z cukini w bazyliowym pesto ze szpinakiem, pomidorkami, mozarell i w璠zonym 這sosiem 3. mango, kawa貫k lekkiego camemberta, pestki dyni, szklanka soku wielowarzywnego 4. wrap z siemienia - po這wa z sur闚k z kiszonej kapusty, czerwon fasol, sosem z soczewicy i czerwon papryk - po這wa z kie趾ami rzodkiewki, jajkiem, sosem z soczewicy i czerwon papryk ledwo si ruszam Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-02-28 o 19:29 |
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 319
|
Cytat:
EDIT: Ups, ju doczyta豉m. Dzi瘯i, 鈍ietny pomys, wypr鏏uj na pewno. Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2014-02-28 o 21:07 |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-02-28 o 21:19 |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo prosz o ocen mojej dzisiejszej R:
SNIADANIE: - 2 kromki chleba 篡tniego z awokado zamiast mas豉, bia造m chudym twarogiem, pomidorem , rukol i cebul - 鈔ednia w璠zona makrela z pieprzem - kawa z mlekiem kokosowym OBIAD: - porcja ry簑 br您owego - pier z kurczaka, z cukini i papryk w sosie (philadelphia paprykowa + koncentrat) podsmazona na odrobinie oliwy - do tego rukola z pomidorkami koktailowymi zielona herbata trening 60 min (cardio i si這we) PODWIECZOREK: - koktail (1 jab趾o, 1 ma造 banan, gar嗆 jarmu簑, gar嗆 bor闚ek, 2 造磬i siemienia lnianego, p馧 szklanki jogurtu naturalnego i mniej ni p馧 szklanki mleka kokosowego, 造磬a syropu klonowego) zielona herbata 30 min biegania KOLACJA: - ma造 這so pieczony w piekarniku z cytryna i koperkiem - ma造 s這dki ziemniak pieczony w piekarniku - gar嗆 rukoli z 2 pomidorkami koktailowymi z sosem winegret (造瞠czka oliwy z oliwek, 造瞠czka octu balsam, 造zeczka musztardy, 造瞠czka soku z cytryny, zio豉) zielona herbata
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 319
|
Spodziewam si... My郵, 瞠 m彗a jaglana te by豉by tu ok. Dzi瘯i.
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Wrzucam pi徠kowe U
![]() 郾iadanie: tost francuski (z bu趾i 篡tniej razowej) z twaro磬iem p馧t逝stym i malinami+ koktajl z ma郵anki, truskawek, banana, bor闚ek, 造磬i p豉tk闚 owsianych i 造磬i migda堯w drugie 郾iadanie: sa豉tka z tofu, kaszy p璚zak, szpinaku, oliwek, kapar闚, avocado, pomidor闚, papryki i pestek dyni obiad: pstr庵 zapiekany ze szpinakiem, czosnkiem i sosem z jogurtu greckiego, ciemny ry, sur闚ka z marchewki i jab趾a, broku造 na parze kolacja: zupa krem z dyni, marchewki, imbiru i ciecierzycy + kromka razowca z twaro磬iem kozim, sa豉t, avocado i pomidorem. |
|
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
wyt逝maczycie mi tutejsze skr鏒y?
domy郵am si, 瞠 R oznacza redukcj, U...?
|
|
|
|
#4277 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo軼i: 25 807
|
Utrzymanie, Przytycie
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi si podoba, 鈍ietne eR i strasznie pyszna
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2014-03-01 o 14:14 |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejszy jad這spis R (znajomi wpadaj do nas
)I - kromka chleba 篡tniego razowego, 2 jajka sadzone, 2 plasterki pol璠wicy, pomidor trening ca貫go cia豉 ze sztang (power pump), rozgrzewka na tmt i rowerek po treningu II - koktajl z jogurtu, mleka i truskawek III - zupa kalariorowa IV - pieczone podudzia i skrzyde趾a, ziemniaczki pieczone, sur闚ka z pekinki z kukurydz w mi璠zyczasie oko這posi趾owym jakie dwa piwka albo ze dwa drineczki
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
r
i jak?
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
jak zawsze
|
#4282 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 832
|
Zagl康a豉m do dzia逝 dietetycznego bez konta od kilku tygodni, ale nie mog豉m si przem鏂 i zacz望 si odchudza znajduj帷 kilka wym闚ek,ale koniec z tym. Zarejestrowa豉m si i zaczynam diet od jutra
Prosz o ocen jad這spisu na niedziel.Redukcja I 郾iadanie: szklanka kefiru, kromka chleba razowego z twarogiem, pol璠wic sopock i og鏎kiem, szklanka soku marchwiowego II 郾iadanie: 2 kromki chleba (identyczne jak na I 郾iadanie), 2 sztuki kiwi Obiad: indyk (sma穎ny na 2 造磬ach oliwy) z po這w kulki mozzarelli, sur闚ka z czerwonej kapusty i jab趾a Podwieczorek: jogurt naturalny, 2 jab趾a Kolacja: druga po這wa mozzarelli, jajko, sur闚ka (jak ta z obiadu) |
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
R:
1. placek bananowy z mas貫m z orzech闚 laskowych i kakao, bor闚kami i 鄉ietank kokosow 2. fasolka po breto雟ku (fasola bia豉 z puszki ugotowana rzekomo na parze, czerwona papryka, cebula, pomidory, ciecierzyca, przecier pomidorowy, wysokomi瘰na dobra jako軼iowo podw璠zana kie豚asa, oliwa, czosnek, papryka chilli, przyprawy) 3. koktajl z mro穎nych owoc闚 le郾ych, banana, avocado, rukoli i nasion konopi + 2 kostki gorzkiej czekolady 81% 4. sk豉dane kanapki tr鎩k徠y z wrapa z siemienia, a w 鈔odku rukola, tu鎍zyk, pomidor, kie趾i cebuli i sos z ciecierzycy Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, to ja te poprosz o ocen zestawu na dzisiaj.
R: I. kasza jaglana z dwoma jab趾ami upra穎nymi na 造盧e oleju kokosowego II. sa豉tka - 2 jajka, sa豉ta lodowa, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, papryka, oliwki, oliwa z oliwek. III. pier z kurczaka z piekarnika + sa豉tka jak wy瞠j z pomini璚iem jajek. IV. koktajl - banan, 2-3 truskawki, p馧 opakowania bor闚ek ameryka雟kich, kawa貫k limonki V. sma穎ne na oliwie z oliwek krewetki. Jako przek御ka owoce i suszone 郵iwki. Spojrza豉m na to drugi raz i stwierdzi豉m, 瞠 chyba powinnam dorzuci jakie w璕le do obiadu. Ry br您owy? Edytowane przez zetuzetia Czas edycji: 2014-03-02 o 06:44 |
|
|
|
#4285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do obiadu przyda豚y si, tak jak piszesz np. ry br您owy, ale r闚nie dobrze mog to by kasze, np. p璚zak, gryczana, quinoa...
|
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
kasze: jaglana, quinoa, gryczana
makarony: kukurydziany, gryczany (czyta etykiety/ lubi dodawa pszenic), ry穎wy i sojowy m彗i: owsiana certyfikowana (inne zanieczyszczone pszenic), z ciecierzycy, gryczana, ry穎wa, jaglana, z kasztan闚 wafle ry穎we, chrupkie pieczywo np. kukurydziane lub ry穎we p豉tki owsiane certyfikowane, amarantus 鈍ietny 廝鏚貫m zar闚no w璕lowodan闚 z這穎nych jak i bia趾a s nasiona ro郵in str帷zkowych
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U篡wam czasami gotowej mieszanki bezglutenowej, g堯wnie jako substytut zwyk貫j m彗i pszennej, kt鏎ej u篡wa豉m do plack闚 z cukinii/ziemniaczanych. Ostatnio zainteresowa豉m si m彗ami o kt鏎ych piszesz, ale zanim zdecyduj si na zakupy, musz poszuka przepis闚, bo szkoda, 瞠by le瘸造 w szafce nieu篡wane
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam 瞠 polecam mielenie niepalonej kaszy gryczanej w zwyk造m m造nku do kawy. Momentalnie powstaje idealna m彗a, kt鏎a nie zmienia smaku potraw i wychodzi o wiele taniej
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4290 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo軼i: 25 807
|
a to prawda, ja miel zwyk陰 gryczan (ta niepalona zupe軟ie mi nie smakuje) w blenderze, kt鏎zy jest przystawk do robota. Pyszne bliny potem wychodz
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ζdnie, 豉dnie, chocia sam owoc tak je嗆? Nawet na przek御k? Go這 troch...
.
(tja, odezwa豉 si ta, co wczoraj nic s這dkiego nie zjad豉
Kurcz, mo瞠 dopiero teraz co ruszy si z @? Ja np. dzi si wa篡豉m podczas bada medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak wida po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s wzgl璠ne....
Nawet nie mia豉m poj璚ia 瞠 na redukcji cokolwiek ze s這wem "olej" mo瞠 mie dopuszczenie do jad這spisu LD

? wiem , 瞠 to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki obiadek. Prosz o rad