Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-02-28, 11:47   #4261
Linn13
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 845
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Moja eRka - prosz o ocen

Przed 郾iadaniem: szklanka ciep貫j wody z cytryn

: kasza jaglana na mleku ry穎wym z jab趾iem, cynamonem i serkiem wiejskim + herbata rooibos

- kawa z mlekiem 2%

II: 2 kromki pieczywa lekkiego z 造磬 mas豉 orzechowego EnerBIO i po這w banana (wiem co s康zicie o pieczywie lekkim, ale przed biegiem nie chc si opycha), szklanka smoothie ze szpinaku, jab趾a i banana

- 17,5 km biegu - zaraz po biegu domowy izotonik (造磬a miodu, s鏊, sok z cytryny, 0,5l wody) + p馧 banana

O: p馧 woreczka ry簑 br您owego, 2 filety z soli pieczone w piekarniku, sur闚ka z selera i jogurtu naturalnego + zielona herbata, gar嗆 migda堯w

K: grahamka z po這w awokado, jajkiem na twardo i rze簑ch

Edytowane przez Linn13
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:38
Linn13 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:00   #4262
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Wyczuwam dzie uczelniany? ζdnie, 豉dnie, chocia sam owoc tak je嗆? Nawet na przek御k? Go這 troch...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widz?

Moje wczorajsze U.
Mam w ko鎍u tkank t逝szczow w normie, da si? DA.

przed: woda z plastrem cytryny
I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem, du篡m plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl徠a造 si ze 2 buraczki-kuleczki ze s這ika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 造磬i musli 7 Zb騜 i 1 造磬a otr帳 pszennych, 造磬a physalis, du瘸 郵iwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem i 1/2 par闚ki z fileta z kurczaka. Kawa貫k mi wylecia.
III 鈔ednie jab趾o; solidna garstka mieszanki studenckiej (du穎 rodzynek, ma這 orzech闚)
IV makaron razowy (ma造 kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tu鎍zyka wsw z czerwon cebulk, pietruszk i plastrem 鄴速ego sera salami, podsma瘸nymi na 造瞠czce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T逝sty Czwartek ); du瘸 郵iwka
VI 100g twarogu p馧t逝stego z 造瞠czk octu, papryk, rzodkiewk i marchewk; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas貫m, 2 plastrami pol璠wicy 這sosiowej, sa豉t, pomidorem, pietruszk; kilka oliwek, buraczk闚-kuleczek i migda堯w; melisa

Wi瘯szo嗆 czasu poza domem, opr鏂z pierwszego i ostatniego posi趾u.
Akurat nie uczelniany, lecz pracowy Po jab趾u w sumie w nie za wielkim odst瘼ie czasu by豉 ju bu趾a, wi璚 w sumie mo積a by je podpi望 pod drugie 郾iadanie. A brie to President z dodatkiem orzech闚 w這skich .

U Ciebie bardzo urozmaicone menu, ile tu wszystkiego! ξiii tam, muffinka w T逝sty Czwartek, co to za T逝sty Czwartek? (tja, odezwa豉 si ta, co wczoraj nic s這dkiego nie zjad豉 ) A tego makaronu ma豉wo, przeze mnie by to przelecia這

Brawa za t tkank t逝szczow! Kurcz, mo瞠 dopiero teraz co ruszy si z @? Ja np. dzi si wa篡豉m podczas bada medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak wida po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s wzgl璠ne....

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
o widzisz , co mi si kiedy obi這 o uszy z tym po陰czniem og鏎ka/pomidora . Olej rzepakowy lepszy ni Oliwa Nawet nie mia豉m poj璚ia 瞠 na redukcji cokolwiek ze s這wem "olej" mo瞠 mie dopuszczenie do jad這spisu LD

A trening kardio przed kolacja , tak w ramach 軼is這軼i przed zjad豉m tego kurczaka z ry瞠m a po te 2 jajka jako posi趾i oko這-treningowe z bia趾iem , chyba w porz康ku ?
Olej rzepakowy lepszy do sma瞠nia od oliwy , cho kr鏒ko podsma瘸 na oliwie r闚nie mo積a. Zreszt, W這si u篡waj oliwy do wszystkiego - spotka豉m si z opiniami, 瞠 oliw z oliwek traktowa nale篡 jako t逝szcz bardzo uniwersalny. Na redukcji t逝szcze s BARDZO wa積e, zreszt - na utrzymaniu i przytyciu r闚nie! Zapominanie o t逝szczach mo瞠 si wi您a z powa積ymi problemami zdrowotnymi. Olej lniany do sa豉tek to kopalnia zdrowia, olej kokosowy najlepszy do sma瞠nia - tak瞠 bardzo zdrowy. T逝szcze s niezb璠ne do 篡cia!

Co do posi趾闚 oko這trenigowych niech si wypowie kto inny, nie chc Ci wprowadzi w b陰d.

Cytat:
Napisane przez bzebze Poka wiadomo嗆
Moje U. PROSZ o ocen : )

I: dwie kromki chleba 篡tniego z twarozkiem(twarog p馧tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk 鈍ie膨, duuu膨 ilo軼i rukoli i 造瞠czk pesto na ka盥 kromk
II: kiwi
III: camembert pieczony w piekarniku, 簑rawina, sa豉tka(rukola, og鏎ek, papryka, mango), pieczone ziemniaki
IV: jajecznica z 2 jajek, bu趾a ciemna z ziarnami z mas貫m, rukol() i og鏎kiem
Nie wiem, jak d逝gi by Tw鎩 dzie, ale i tak samo kiwi to jedynie przek御ka - nie posi貫k! Troch brak tu tego czwartego solidnego posi趾u. Reszta 豉dna i smakowita, te uwielbiam rukol

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:42   #4263
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka wiadomo嗆
A co to za cisza? Czy瘺y wina t逝stego czwartku? Ja si zbior na odwag i wrzucam U
好iadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro磬iem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek御ka: pieczony p帷zek z konfitur r騜an i p豉tkami migda堯w, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku堯w, ciemnego ry簑, 這sosia i odrobiny ricotty i pistacji + sa豉ta rzymska z pomidorami 鈍ie篡mi i suszonymi, grillowanym bak豉瘸nem i czerwon papryk.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro瞠k eko p馧t逝sty ze 鈍ie篡mi truskawkami i malinami (wiem, 瞠 o tej porze roku to pryskany chemi szajs, ale mia豉m straszn ochot) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacj b璠zie: w這ska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa豉t.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Wyczuwam dzie uczelniany? ζdnie, 豉dnie, chocia sam owoc tak je嗆? Nawet na przek御k? Go這 troch...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widz?

Moje wczorajsze U.
Mam w ko鎍u tkank t逝szczow w normie, da si? DA.

I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem, du篡m plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl徠a造 si ze 2 buraczki-kuleczki ze s這ika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 造磬i musli 7 Zb騜 i 1 造磬a otr帳 pszennych, 造磬a physalis, du瘸 郵iwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem i 1/2 par闚ki z fileta z kurczaka. Kawa貫k mi wylecia.
III 鈔ednie jab趾o; solidna garstka mieszanki studenckiej (du穎 rodzynek, ma這 orzech闚)
IV makaron razowy (ma造 kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tu鎍zyka wsw z czerwon cebulk, pietruszk i plastrem 鄴速ego sera salami, podsma瘸nymi na 造瞠czce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T逝sty Czwartek ); du瘸 郵iwka
VI 100g twarogu p馧t逝stego z 造瞠czk octu, papryk, rzodkiewk i marchewk; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas貫m, 2 plastrami pol璠wicy 這sosiowej, sa豉t, pomidorem, pietruszk; kilka oliwek, buraczk闚-kuleczek i migda堯w; melisa

Wi瘯szo嗆 czasu poza domem, opr鏂z pierwszego i ostatniego posi趾u.
Brzmi smacznie

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:01   #4264
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:

I: dwie kromki chleba 篡tniego z twarozkiem(twarog p馧tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk 鈍ie膨, duuu膨 ilo軼i rukoli i 造瞠czk pesto na ka盥 kromk
III: camembert pieczony w piekarniku, 簑rawina, sa豉tka(rukola, og鏎ek, papryka, mango), pieczone ziemniaki

tak napraw tylko 3 posi趾i, ale og鏊nie podoba mi si
czyta豉m wcze郾iejsze Twoje jad這spisy i jest na prawd fajnie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:36   #4265
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Nie kupi豉m, lecz dosta豉m - zupe軟ie przez przypadek. Wra瞠nia takie, 瞠 chyba zostan mu wierna . Wyko鎍z olej rzepakowy kt鏎y mam i potem sma輳 ju tylko na kokosowym Mam niesamowite szcz窷cie do przypadk闚!

Powt鏎z si po raz milionowy - uwielbiam Twoje jad這spisy. A na takiego p帷zka to sama bym si skusi豉 .

Warto wiedzie, 瞠 鈍ie篡 og鏎ek "gryzie" si z pomidorem, papryk itd. neutralizuj帷 ca陰 witamin C w nich zawart. Trzy gryzy schabowego to 瘸den grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma篡 kr鏂iutko - do d逝窺zego sma瞠nia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzu jakie warzywka, mo瞠 kolejna sa豉tka? No i fajnie, 瞠 w ko鎍u wpad 鈍ie篡 owoc A trening kardio by po kolacji?

Dzisiejsze U

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Przek御ka: jab趾o
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa豉t
III Grahamka z szynk, rzodkiewkami, og鏎kiem kiszonym i sa豉t
IV Kawa貫k schabu sma穎ny bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy j璚zmiennej; marchew gotowana z mas貫m

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.
Cytat:

Olej rzepakowy lepszy do sma瞠nia od oliwy , cho kr鏒ko podsma瘸 na oliwie r闚nie mo積a. Zreszt, W這si u篡waj oliwy do wszystkiego - spotka豉m si z opiniami, 瞠 oliw z oliwek traktowa nale篡 jako t逝szcz bardzo uniwersalny. Na redukcji t逝szcze s BARDZO wa積e, zreszt - na utrzymaniu i przytyciu r闚nie! Zapominanie o t逝szczach mo瞠 si wi您a z powa積ymi problemami zdrowotnymi. Olej lniany do sa豉tek to kopalnia zdrowia, olej kokosowy najlepszy do sma瞠nia - tak瞠 bardzo zdrowy. T逝szcze s niezb璠ne do 篡cia!

Co do posi趾闚 oko這trenigowych niech si wypowie kto inny, nie chc Ci wprowadzi w b陰d.
no to sie dowiedzia豉m , super b璠 Ci dzi瘯owa w ka盥ym po軼ie za pomoc ale teraz.. ostatnie szybkie pytanie !

co lepiej na obiad : barszcz czerwony z uszkami czy dorsz panierowany z ziemniakami i sur闚k bardzo zdrow ? wiem , 瞠 to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki obiadek. Prosz o rad

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:43   #4266
cherrydolly
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 74

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
no to sie dowiedzia豉m , super b璠 Ci dzi瘯owa w ka盥ym po軼ie za pomoc ale teraz.. ostatnie szybkie pytanie !

co lepiej na obiad : barszcz czerwony z uszkami czy dorsz panierowany z ziemniakami i sur闚k bardzo zdrow ? wiem , 瞠 to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki obiadek. Prosz o rad

obie potrawy si nadaj w diecie redukcyjne. Wa積e tylko jak zostan przygotowane i z czego
cherrydolly jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:51   #4267
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Napisane przez cherrydolly Poka wiadomo嗆
obie potrawy si nadaj w diecie redukcyjne. Wa積e tylko jak zostan przygotowane i z czego
rybk odpuszcz bo sma穎ne etc , ale barszcz wykonany naturalnie , buraczki , ocet , czosnek i reszta reszty a farsz do uszek normalne mi瘰o kie豚asiane czyli mog zje嗆 , uffff jak mi這

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 18:50   #4268
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Cytat:

豉dny jad這spis, chocia jak na m鎩 gust troszk ma這- bo widz 3 fajnie skomponowane posi趾i, a spokojnie mog造by by 4 lub 5 chocia瘺y do samotnego kiwi mog豉by dorzuci co konkretnego! ale smaki super.
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 18:52   #4269
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Cytat:
Akurat nie uczelniany, lecz pracowy Po jab趾u w sumie w nie za wielkim odst瘼ie czasu by豉 ju bu趾a, wi璚 w sumie mo積a by je podpi望 pod drugie 郾iadanie. A brie to President z dodatkiem orzech闚 w這skich .

U Ciebie bardzo urozmaicone menu, ile tu wszystkiego! ξiii tam, muffinka w T逝sty Czwartek, co to za T逝sty Czwartek? (tja, odezwa豉 si ta, co wczoraj nic s這dkiego nie zjad豉 ) A tego makaronu ma豉wo, przeze mnie by to przelecia這

Brawa za t tkank t逝szczow! Kurcz, mo瞠 dopiero teraz co ruszy si z @? Ja np. dzi si wa篡豉m podczas bada medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak wida po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s wzgl璠ne....
Pierwszy raz s造sz o takim serze! W og鏊e, daawno ju nie jad豉m Presidenta, ostatni raz to by豉 wersja odt逝szczona. Drogi jest?

Szklanka makaronu to jakoby porcja, odpowiednik 1/2 woreczka kaszy czy ry簑, a przynajmniej tak mi t逝maczy豉 dietetyczka. I tak bior troch wi璚ej, jak s康z, ale ta ilo嗆 mi w zupe軟o軼i wystarcza. Mi瘰o瞠rca ze mnie.

No a T逝sty Czwartek... pff, sama mia豉m ochot wytkn望, 瞠 tradycji nie dochowa豉! :P Ja fanem p帷zk闚 nigdy nie by豉m i sporo czasu up造n瘭o, nim znalaz豉m t muffin. Ilo嗆 p帷zk闚, jakie kupowali ludzie, by豉 przera瘸j帷a.

Co do @, to nadal zamierzam je嗆 sporo t逝szczy, licz, 瞠 wyci庵n t tkank jeszcze troch... ale w sekrecie przyznam, 瞠 ju czuj, 瞠 co si dzieje, nie鄉ia這 pojawiaj si pewne objawy, kt鏎e daj nadziej... Zamierzam cierpliwie czeka, daj帷 sobie tyle zdrowego jedzonka, a przede wszystkim tyle wyrozumia這軼i, ile to mo磧iwe. Dawno nie czu豉m si tak dobrze z sam sob, dawno z takim szacunkiem nie patrzy豉m w lustro...
To samo wyczuwam u ciebie i tego ci gratuluj, a co!

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Brzmi smacznie
A dzi瘯uj!

No to i z dzisiaj dodam. Poa, obiad z dedykacj dla ciebie!

I owsianka (2 造磬i p豉tk闚 g鏎skich, 2 造磬i musli 7 zb騜, 造磬a otr帳 owsianych, 造磬a pszennych, serek wiejski 150g, paczka suszonych jab貫k z cynamonem 20g, garstka p豉tk闚 Zdrowy B這nnik z cynamonem i jab趾iem, 造瞠czka siekanych migda堯w, odrobina kawy zbo穎wej do posypania); herbata z dziurawca
II wi瘯sza grahamka z serkiem twaro磬owym, du篡m plastrem szynki schwarzwaldzkiej, sa豉t, pomidorem
III 鈔ednie jab趾o, -/+ 20 pistacji (solonych...)
IV (restauracja) spaghetti bolognese (ma這 mi瘰a, sporo makaronu, mn鏀two parmezanu ); sok pomidorowy pikantny 300 ml
V jogurt naturalny 150g, 125g bor闚ek, 造瞠czka pestek s這necznika, garstka p豉tk闚 Zdrowy B這nnik, ciastko zbo穎we z sezamem i mini-wafel ry穎wy (dzieci璚y taki)
VI (b璠zie) moja faza na twar鏬 i kanapki trwa
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 19:28   #4270
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana z mlekiem kokosowym, serkiem wiejskim, figami, bananem i orzechami pecan

2. tagliatelle z cukini w bazyliowym pesto ze szpinakiem, pomidorkami, mozarell i w璠zonym 這sosiem

3. mango, kawa貫k lekkiego camemberta, pestki dyni, szklanka soku wielowarzywnego

4. wrap z siemienia
- po這wa z sur闚k z kiszonej kapusty, czerwon fasol, sosem z soczewicy i czerwon papryk
- po這wa z kie趾ami rzodkiewki, jajkiem, sosem z soczewicy i czerwon papryk

ledwo si ruszam

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-02-28 o 19:29
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:05   #4271
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 319

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
4. wrap z siemienia
- po這wa z sur闚k z kiszonej kapusty, czerwon fasol, sosem z soczewicy i czerwon papryk
- po這wa z kie趾ami rzodkiewki, jajkiem, sosem z soczewicy i czerwon papryk
Jak robisz taki wrap? Z mielonego siemienia, tak?

EDIT: Ups, ju doczyta豉m. Dzi瘯i, 鈍ietny pomys, wypr鏏uj na pewno.

Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:07
niezamienna_juz_na_nic jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:17   #4272
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka wiadomo嗆
Jak robisz taki wrap? Z mielonego siemienia, tak?

EDIT: Ups, ju doczyta豉m. Dzi瘯i, 鈍ietny pomys, wypr鏏uj na pewno.
Robi貫m ju r騜ne pr鏏y i genialny jest te je瞠li cz窷 siemienia zast徙i (lub po prostu doda) mielone orzechy, amarantus czy migda造.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-02-28 o 21:19
Stary 2014-02-28, 21:23   #4273
missy7
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 696
GG do missy7

Bardzo prosz o ocen mojej dzisiejszej R:

SNIADANIE:

- 2 kromki chleba 篡tniego z awokado zamiast mas豉, bia造m chudym twarogiem, pomidorem , rukol i cebul
- 鈔ednia w璠zona makrela z pieprzem
- kawa z mlekiem kokosowym

OBIAD:

- porcja ry簑 br您owego
- pier z kurczaka, z cukini i papryk w sosie (philadelphia paprykowa + koncentrat) podsmazona na odrobinie oliwy
- do tego rukola z pomidorkami koktailowymi

zielona herbata

trening 60 min (cardio i si這we)

PODWIECZOREK:

- koktail (1 jab趾o, 1 ma造 banan, gar嗆 jarmu簑, gar嗆 bor闚ek, 2 造磬i siemienia lnianego,
p馧 szklanki jogurtu naturalnego i mniej ni p馧 szklanki mleka kokosowego, 造磬a syropu klonowego)

zielona herbata

30 min biegania

KOLACJA:

- ma造 這so pieczony w piekarniku z cytryna i koperkiem
- ma造 s這dki ziemniak pieczony w piekarniku
- gar嗆 rukoli z 2 pomidorkami koktailowymi z sosem winegret (造瞠czka oliwy z oliwek, 造瞠czka octu balsam, 造zeczka musztardy, 造瞠czka soku z cytryny, zio豉)

zielona herbata
Stary 2014-02-28, 22:11   #4274
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 319

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
Robi貫m ju r騜ne pr鏏y i genialny jest te je瞠li cz窷 siemienia zast徙i (lub po prostu doda) mielone orzechy, amarantus czy migda造.

Spodziewam si... My郵, 瞠 m彗a jaglana te by豉by tu ok. Dzi瘯i.
Stary 2014-02-28, 23:36   #4275
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Wrzucam pi徠kowe U

郾iadanie: tost francuski (z bu趾i 篡tniej razowej) z twaro磬iem p馧t逝stym i malinami+ koktajl z ma郵anki, truskawek, banana, bor闚ek, 造磬i p豉tk闚 owsianych i 造磬i migda堯w

drugie 郾iadanie: sa豉tka z tofu, kaszy p璚zak, szpinaku, oliwek, kapar闚, avocado, pomidor闚, papryki i pestek dyni

obiad: pstr庵 zapiekany ze szpinakiem, czosnkiem i sosem z jogurtu greckiego, ciemny ry, sur闚ka z marchewki i jab趾a, broku造 na parze

kolacja: zupa krem z dyni, marchewki, imbiru i ciecierzycy + kromka razowca z twaro磬iem kozim, sa豉t, avocado i pomidorem.
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:31   #4276
cherrydolly
Raczkowanie

wyt逝maczycie mi tutejsze skr鏒y? domy郵am si, 瞠 R oznacza redukcj, U...?
Stary 2014-03-01, 08:52   #4277
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo軼i: 25 807

Utrzymanie, Przytycie
Stary 2014-03-01, 14:04   #4278
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka wiadomo嗆
Bardzo prosz o ocen mojej dzisiejszej R:

SNIADANIE:

- 2 kromki chleba 篡tniego z awokado zamiast mas豉, bia造m chudym twarogiem, pomidorem , rukol i cebul
- 鈔ednia w璠zona makrela z pieprzem
- kawa z mlekiem kokosowym

OBIAD:

- porcja ry簑 br您owego
- pier z kurczaka, z cukini i papryk w sosie (philadelphia paprykowa + koncentrat) podsmazona na odrobinie oliwy
- do tego rukola z pomidorkami koktailowymi

zielona herbata

trening 60 min (cardio i si這we)

PODWIECZOREK:

- koktail (1 jab趾o, 1 ma造 banan, gar嗆 jarmu簑, gar嗆 bor闚ek, 2 造磬i siemienia lnianego,
p馧 szklanki jogurtu naturalnego i mniej ni p馧 szklanki mleka kokosowego, 造磬a syropu klonowego)

zielona herbata

30 min biegania

KOLACJA:

- ma造 這so pieczony w piekarniku z cytryna i koperkiem
- ma造 s這dki ziemniak pieczony w piekarniku
- gar嗆 rukoli z 2 pomidorkami koktailowymi z sosem winegret (造瞠czka oliwy z oliwek, 造瞠czka octu balsam, 造zeczka musztardy, 造瞠czka soku z cytryny, zio豉)

zielona herbata

Bardzo mi si podoba, 鈍ietne eR
i strasznie pyszna kolacja

13.03.2016 II kreseczki

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2014-03-01 o 14:14
Stary 2014-03-01, 16:49   #4279
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejszy jad這spis R (znajomi wpadaj do nas )

I - kromka chleba 篡tniego razowego, 2 jajka sadzone, 2 plasterki pol璠wicy, pomidor

trening ca貫go cia豉 ze sztang (power pump), rozgrzewka na tmt i rowerek po treningu

II - koktajl z jogurtu, mleka i truskawek

III - zupa kalariorowa

IV - pieczone podudzia i skrzyde趾a, ziemniaczki pieczone, sur闚ka z pekinki z kukurydz

w mi璠zyczasie oko這posi趾owym jakie dwa piwka albo ze dwa drineczki
Stary 2014-03-01, 19:54   #4280
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

r
  1. 2 bia貫 cienki kie豚aski z musztard bawarsk, keczupem, bu趾a grahamka z twarogiem chrzanowym, pomidorem
  2. p馧 p帷zka, kabanos
  3. 1/2 這sosia w璠zonego na zimno, z koprem
  4. 2 pulpeciki w sosie pomidorowym, warzywa na patelni z chili, piwo

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-01, 20:14   #4281
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka wiadomo嗆
r
  1. 2 bia貫 cienki kie豚aski z musztard bawarsk, keczupem, bu趾a grahamka z twarogiem chrzanowym, pomidorem
  2. p馧 p帷zka, kabanos
  3. 1/2 這sosia w璠zonego na zimno, z koprem
  4. 2 pulpeciki w sosie pomidorowym, warzywa na patelni z chili, piwo

i jak?
jak zawsze

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-03-01, 22:57   #4282
201606270916
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 5 832

Zagl康a豉m do dzia逝 dietetycznego bez konta od kilku tygodni, ale nie mog豉m si przem鏂 i zacz望 si odchudza znajduj帷 kilka wym闚ek,ale koniec z tym. Zarejestrowa豉m si i zaczynam diet od jutra Prosz o ocen jad這spisu na niedziel.

Redukcja
I 郾iadanie: szklanka kefiru, kromka chleba razowego z twarogiem, pol璠wic sopock i og鏎kiem, szklanka soku marchwiowego
II 郾iadanie: 2 kromki chleba (identyczne jak na I 郾iadanie), 2 sztuki kiwi
Obiad: indyk (sma穎ny na 2 造磬ach oliwy) z po這w kulki mozzarelli, sur闚ka z czerwonej kapusty i jab趾a
Podwieczorek: jogurt naturalny, 2 jab趾a
Kolacja: druga po這wa mozzarelli, jajko, sur闚ka (jak ta z obiadu)
201606270916 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-02, 00:00   #4283
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R:

1. placek bananowy z mas貫m z orzech闚 laskowych i kakao, bor闚kami i 鄉ietank kokosow

2. fasolka po breto雟ku (fasola bia豉 z puszki ugotowana rzekomo na parze, czerwona papryka, cebula, pomidory, ciecierzyca, przecier pomidorowy, wysokomi瘰na dobra jako軼iowo podw璠zana kie豚asa, oliwa, czosnek, papryka chilli, przyprawy)

3. koktajl z mro穎nych owoc闚 le郾ych, banana, avocado, rukoli i nasion konopi
+ 2 kostki gorzkiej czekolady 81%

4. sk豉dane kanapki tr鎩k徠y z wrapa z siemienia, a w 鈔odku rukola, tu鎍zyk, pomidor, kie趾i cebuli i sos z ciecierzycy

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 06:36   #4284
zetuzetia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 926
GG do zetuzetia

Hej, to ja te poprosz o ocen zestawu na dzisiaj.

R:
I. kasza jaglana z dwoma jab趾ami upra穎nymi na 造盧e oleju kokosowego
II. sa豉tka - 2 jajka, sa豉ta lodowa, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, papryka, oliwki, oliwa z oliwek.
III. pier z kurczaka z piekarnika + sa豉tka jak wy瞠j z pomini璚iem jajek.
IV. koktajl - banan, 2-3 truskawki, p馧 opakowania bor闚ek ameryka雟kich, kawa貫k limonki
V. sma穎ne na oliwie z oliwek krewetki.

Jako przek御ka owoce i suszone 郵iwki.

Spojrza豉m na to drugi raz i stwierdzi豉m, 瞠 chyba powinnam dorzuci jakie w璕le do obiadu. Ry br您owy?

Edytowane przez zetuzetia
Czas edycji: 2014-03-02 o 06:44
zetuzetia jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-02, 07:42   #4285
cherrydolly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Poka wiadomo嗆
Hej, to ja te poprosz o ocen zestawu na dzisiaj.

R:
I. kasza jaglana z dwoma jab趾ami upra穎nymi na 造盧e oleju kokosowego
II. sa豉tka - 2 jajka, sa豉ta lodowa, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, papryka, oliwki, oliwa z oliwek.
III. pier z kurczaka z piekarnika + sa豉tka jak wy瞠j z pomini璚iem jajek.
IV. koktajl - banan, 2-3 truskawki, p馧 opakowania bor闚ek ameryka雟kich, kawa貫k limonki
V. sma穎ne na oliwie z oliwek krewetki.

Jako przek御ka owoce i suszone 郵iwki.

Spojrza豉m na to drugi raz i stwierdzi豉m, 瞠 chyba powinnam dorzuci jakie w璕le do obiadu. Ry br您owy?
ma這 w璕lowodan闚 z這穎nych, kt鏎e s podstaw diety i bod嬈em do spalania tkanki t逝szczowej. Kasza jaglana na 郾iadanie
do obiadu przyda豚y si, tak jak piszesz np. ry br您owy, ale r闚nie dobrze mog to by kasze, np. p璚zak, gryczana, quinoa...
Stary 2014-03-02, 08:05   #4286
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
ma這 w璕lowodan闚 z這穎nych, kt鏎e s podstaw diety i bod嬈em do spalania tkanki t逝szczowej. Kasza jaglana na 郾iadanie
do obiadu przyda豚y si, tak jak piszesz np. ry br您owy, ale r闚nie dobrze mog to by kasze, np. p璚zak, gryczana, quinoa...
Dzi瘯uj za opini. Ca陰 'zabaw' utrudnia mi fakt, 瞠 jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Dzisiaj wieczorem poczytam, co w moim przypadku mo瞠 by 廝鏚貫m w璕lowodan闚
Stary 2014-03-02, 08:12   #4287
cherrydolly
Raczkowanie

kasze: jaglana, quinoa, gryczana
makarony: kukurydziany, gryczany (czyta etykiety/ lubi dodawa pszenic), ry穎wy i sojowy
m彗i: owsiana certyfikowana (inne zanieczyszczone pszenic), z ciecierzycy, gryczana, ry穎wa, jaglana, z kasztan闚
wafle ry穎we, chrupkie pieczywo np. kukurydziane lub ry穎we
p豉tki owsiane certyfikowane, amarantus
鈍ietny 廝鏚貫m zar闚no w璕lowodan闚 z這穎nych jak i bia趾a s nasiona ro郵in str帷zkowych
Stary 2014-03-02, 08:20   #4288
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
kasze: jaglana, quinoa, gryczana
makarony: kukurydziany, gryczany (czyta etykiety/ lubi dodawa pszenic), ry穎wy i sojowy
m彗i: owsiana certyfikowana (inne zanieczyszczone pszenic), z ciecierzycy, gryczana, ry穎wa, jaglana, z kasztan闚
wafle ry穎we, chrupkie pieczywo np. kukurydziane lub ry穎we
p豉tki owsiane certyfikowane, amarantus
鈍ietny 廝鏚貫m zar闚no w璕lowodan闚 z這穎nych jak i bia趾a s nasiona ro郵in str帷zkowych
Dzi瘯uj Ci bardzo!
U篡wam czasami gotowej mieszanki bezglutenowej, g堯wnie jako substytut zwyk貫j m彗i pszennej, kt鏎ej u篡wa豉m do plack闚 z cukinii/ziemniaczanych. Ostatnio zainteresowa豉m si m彗ami o kt鏎ych piszesz, ale zanim zdecyduj si na zakupy, musz poszuka przepis闚, bo szkoda, 瞠by le瘸造 w szafce nieu篡wane
Stary 2014-03-02, 09:38   #4289
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Dodam 瞠 polecam mielenie niepalonej kaszy gryczanej w zwyk造m m造nku do kawy. Momentalnie powstaje idealna m彗a, kt鏎a nie zmienia smaku potraw i wychodzi o wiele taniej

Stary 2014-03-02, 09:55   #4290
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo軼i: 25 807

a to prawda, ja miel zwyk陰 gryczan (ta niepalona zupe軟ie mi nie smakuje) w blenderze, kt鏎zy jest przystawk do robota. Pyszne bliny potem wychodz
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.