Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 11:56   #3991
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie takie woreczki na brudne pieluchy? Tak się zastnawiam że te pieluchy muszą okropnie śmierdzieć, a chyba nie biega sie z nimi po każdej kupie;>? Jak to właściwie jest mieszkając w bloku ?
A ja słyszałam że dziecięce kupy pachną jak jajecznica, to po co jakieś worki kupować Będzie czuć jajecznicą w mieszkaniu
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:58   #3992
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a co to ma ułatwić? Przechodzenie? Kurcze pierwsze słyszę ale skoro się pytał to pewnie dlatego że są to żele płatne
no chyba tak cieszyłam się dobrymi wiadomościami i nie spytałam o szczegóły ale w przyszłym tygodniu na ktg się go dopytam

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:02   #3993
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
dziewczyny kupujecie takie woreczki na brudne pieluchy? Tak się zastnawiam że te pieluchy muszą okropnie śmierdzieć, a chyba nie biega sie z nimi po każdej kupie;>? Jak to właściwie jest mieszkając w bloku ?
Ja mam luksus bo ma zsyp na smiecie, wiec moge sobie latac, ale chyba bym wolala miec jakies woreczki na smrodki

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A ja słyszałam że dziecięce kupy pachną jak jajecznica, to po co jakieś worki kupować Będzie czuć jajecznicą w mieszkaniu
Na bank!!
Stary 2014-02-28, 12:09   #3994
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
no ta, fakt, nie pomyślałam, że one właściwie dopiero zachodzą

no szkoda, że na poród nie wpadli ... masakra, ludzie to zupełnie nie myślą

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

kate1623. obsmaruj babę w internecie na znanylekarz.pl i na wszelkich możliwych stronach, nie miej litości, ona nad Tobą nie miała
ja bym chyba złożyła w szpitalu skargę na nią

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

w Biedronce będą naklejki dziecięce od 03.03 po 7 czy 8 zł. mam takie u Kuby i jestem bardzo zadowolona, polecam
jak trafię dziewczyńskie to kupię mojej kruszynce
A dobrze się 3mają na ścianie te naklejki?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Virginia aleś Ty zorganizowana! Nie dajesz sobie taryfy ulgowej, podziwiam!

A co do odwiedzin w szpitalu to może jakaś dziwna jestem, ale ja bym nie miała nic przeciwko, nawet jakby koleżanka chciała przyjść. Sama do koleżanek latalam a do siostry to już obowiązkowo. Niestety przy pierwszym nikt nie mógł przyjść bo rodzilam w innym mieście, jedynie siostra bo leżała sale obok

wysłane z fona
To zależy od człowieka Ja np. nie chcę odwiedzin bo wiem, że na początku będzie mi wszystko szło nieporadnie i nie chcę żeby widziano mnie w takim stanie Ale może jak urodzę to mi się to zmieni . Kto to wie

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:11   #3995
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tygodniu

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Powoli nadrabiam, ale ciężko z małą, bo na żądanie by chciała co godzinę jeść Ale ją przetrzymuję co 2h . Wrzucam szybko fotkę z dnia narodzi, po pierwszej kąpieli.
kolejna ślicznotka super sobie radzicie!

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
S
Od tych zdjec cos dziwnego sie ze mna dzieje, bo tez bym chciala juz malucha, a z drugiej strony wciaz sie boje tych wielkich zmian
nie jesteś sama
jeszcze dwa tygodnie i też będziemy miały takie cuda!

Bąbelek
Stary 2014-02-28, 12:11   #3996
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
za wizytę - ja podobnie, jak dziewczyny, uważam, że to kwestia pomiarów - mi już dzisiaj lekarka powiedziała, że błąd pomiarowy to 300 g

Ja też bliskie osoby przyjęłabym chętnie - rodziców czy bliską przyjaciółkę jak najbardziej tylko, że czasem ludzie myślą, że się ich lubi bardziej niż to jest w rzeczywistości

To ja chyba w takim razie zapakuję sobie spodnie od piżamy jednak

Po wizycie Z brzuszkiem wszystko okej - Mała waży 3100 g. Szyjka niemal zgładzona, rozwarcie na 1,5 cm, łozysko III. stopnia We wtorek mam się zgłosić do przychodni na KTG i na wizytę ewentualnie 11 marca. U mnie tylko ciśnienie 140/90, więc mam mierzyć 4 razy dziennie i gdyby było wyższe to wprowadzić dopegyt.
za wczorajszą wizytę

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-28, 12:15   #3997
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki wielkie za rady - ja sobie to teraz wszytsko przyswajam, mam nadzieję, że po porodzie nie zapomnę wszytskiego, co się na watku dowiedziałam
ja mam pełno kartek zapisanych z cennymi informacjami stąd

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Tez sie bałam okropnie, troche boję nadal,ale warto
Przed chwilą Lezalam noskiem w nosek z Mikim, on otworzył swoje mądre oczka i popatrzył na mnie a ja się rozplakalam.

.
słodziuchno

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Nie chcę cię martwić ale od miesiąca mam ten power przerywany gorszymi dniami i nic z tego nie wynika poza frustracją że nie mam co sprzątać
zapraszam do mnie
co do 'przechowywania' pieluch, my mamy taki mały kubełek na śmieci z pokrywką, otwierany nogą skumałaś?
nie powinno z niego śmierdzieć

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
A dobrze się 3mają na ścianie te naklejki?
dobrze w tamtym roku znajoma kupiła i są na prawdę ładne i nie odpadają

Bąbelek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 12:17   #3998
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Za mną znów ciężka nocka, eh . Ale znalazłam na necie ogłoszenie, ktoś b.tanio sprzedaje łóżeczko, zaraz jadę je obejrzeć. Zastanawiam się też nad basenem - skoro nic mi się po nim nie dzieje, a relaksuje mnie niesamowicie to chyba nawet teraz mogę sobie na to pozwolić? A przydałby mi się relaks, oj przydał....

a zdecydowalas sie w koncu na ktorys wozek ??

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Moja mama ma jutro urodziny i tak chce żebym jej urodziła wnuka/wnuczkę w ten dzień, że jak mówię, że wpadnę po obiedzie to ona: nie nie, ja przyjdę do szpitala

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

virginia dobrze sie czuje, ale nastawiam sie psychicznie, bo cala sobote i niedziele zostalje z Marco w szpitalu, aby zobaczyc, jak sobie radzi wylacznie na piersi.
Nie wiem, jak Antos to zniesie
trzymam kciuki za lozeczko
to tylko 2 dni

Cytat:
Powoli nadrabiam, ale ciężko z małą, bo na żądanie by chciała co godzinę jeść Ale ją przetrzymuję co 2h . Wrzucam szybko fotkę z dnia narodzi, po pierwszej kąpieli.

Cytat:
Przed chwilą Lezalam noskiem w nosek z Mikim, on otworzył swoje mądre oczka i popatrzył na mnie a ja się rozplakalam. .

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Mówiłyście, że przed porodem dostaje się powera? to chyba właśnie u mnie ma miejsce szykujemy kącik w sypialni dla Agatki, jutro mąż ma przesunąć łóżko. Ja dziś rozłożyłam turystyczne, które będzie stało obok naszego, poprałam pościel i pokrowiec z materaca, umyłam okno, wyprałam i powiesiłam firankę i zasłonki właściwie wcale nie jestem zmęczona, mam ochotę posprzątać balkon i umyć okno balkonowe ale wiem, że jak mąż wróci będzie awantura, że AŻ tyle zrobiłam więc zrobię to jutro
ja jeszcze nie przed porodem ale tez w kocnu dostalam dzis powera na ogarniecie chaupy I chwala Bogu Przebralam posciele u nas i u malej, wypralam 3 pralki, umylam kuchnie, sypialnie, poprasowalam I mam dosc

Cytat:
ale jakie woreczki sa jakies specjalne na ten cel ??
my mielismy normalny kubel z klapa a w srodku worek zapachowy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:23   #3999
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
popłakałam dzisiaj - stanęła mama i z takim srogim wyrazem twarzy warczy wręcz "o co ci chodzi?" - odpowiedziałam tym samym pytaniem, bo nie wiem
to się dowiedziałam, że się zmieniłam o 180stopni, bo nie zapytałam co przyszło z banku, a widziałam że z tego, gdzie brali kredyt na kolektory (obiecałam połowę dorzucić); albo że jej nic nie mówię (to zapytałam, czy choć raz o coś mnie zapytała np. w sprawie dziecka albo choćby z grzeczności czy w jakikolwiek pomóc przy tym cholernym remoncie - to teściowa dzwoni i pyta, czy czegoś nie potrzeba, a ona nic); o, i że tajemnice przed nią mam, to pytam jakie, a ta że o płeć dziecka chodzi - fakt, kiedyś tacie powiedziałam, że chyba chłopak, ale potem gim powiedział, że nie może potwierdzić, bo się wypięło, zresztą każdemu mówimy od tego czasu, że nie wiemy

tak czy siak padło, że przecież jest matką i powinnam z nią o wszystkim rozmawiać to w końcu powiedziałam, że się boję odezwać, bo tylko przychodzi ze skwaszoną miną i jak już, to tylko na mnie/nas najeżdża i że o wiele sympatyczniej z tatą pogadać, bo przynajmniej zażartuje i nie zabija wzrokiem

zapomniałam powiedzieć najważniejszego, że nie czuję żadnego wsparcia z jej strony.. nie spodziewałam się "ataku" i nie przygotowałam argumentów :P

zapytam o coś, to odburkuje albo udaje, że nie do niej mówię, a mi zarzuca, że nie chcę rozmawiać - no nie chcę, bo nie mam o czym i nie wiem już jak

się rozkleiłam przy mężu.. ale zabrał mnie na przejażdżkę, wytulił, pozwolił wypłakać i zabrał na pączki
tak mi przykro Nie wiem co napisać. Najważniejsze że na tą najbliższą rodzinę - męża możesz liczyć A niedługo i na małego szkraba. Ja sobie zawsze tak tłumaczę jak coś mi się nie układa

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-28, 12:27   #4000
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
życzę ci tego, ale nie wydaje mi się żeby to tak wyglądało

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja mam luksus bo ma zsyp na smiecie, wiec moge sobie latac, ale chyba bym wolala miec jakies woreczki na smrodki
zawsze mnie zastanawia czy z takich zsypów nie śmierdzi w lecie na klatce albo nie ma robali? Pytam z ciekawości, bo sto lat temu moi rodzice mieli taki wynalazek w bloku i potem im to zamurowali bo tak było, ale 30 lat wstecz takie rzeczy wyglądały zupełnie inaczej, pewnie teraz mają lepsze technologie. Tak czy siak zazdroszczę, bo ja mam taki super blok skomplikowany że wybudowali nam specjalny pokój na śmietniki ale w innej klatce i muszę zasuwać przez cały parking podziemny albo przez środek skweru w centrum miasta

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
co do 'przechowywania' pieluch, my mamy taki mały kubełek na śmieci z pokrywką, otwierany nogą skumałaś?
nie powinno z niego śmierdzieć [COLOR="Silver"]
skumałam

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ale jakie woreczki sa jakies specjalne na ten cel ??
my mielismy normalny kubel z klapa a w srodku worek zapachowy
http://www.srokao.pl/2013/10/testuje...pieluszki.html

podobno z tesco sa lepsze bo za tę samą cenę masz 75 sztuk. Mnie to przekonuje, bo jakoś te kupy w koszu zaburzają mój spokój. Walka kto wywali śmieci to jak walka kto wypakuje zmywarkę
Stary 2014-02-28, 12:28   #4001
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
A Ty byś chciała? Bo mój ojciec ma 7. marca i mam wtedy urodzić i już - ale ja już mówiłam, że nie chcę
Właśnie nie chcę Z tych samych powodów co ty. Potem dzieciak będzie chciał wyjść ze znajomymi w swoje urodziny, a nie będzie mógł, bo trzeba jeszcze iść do babci
A ja będę między młotem, a kowadłem, bo nie chcę żeby komuś było przykro

Cytat:
Ja właśnie skończyłam myć łazienkę, wysprzatałam sypialnię (choć tam już nie ma co sprzątać ), teraz idę do kuchni Ja nie wiem, z jednej strony brak sił, z drugiej jednak ciągle coś robię Tak bym chciała mieć idealnie wysprzątane i dopiero iść rodzić
A ja wstawiłam zupę i jeszcze podczas krojenia warzyw zaczęły mnie boleć nogi
Energia przedporodowa to chyba mit

Cytat:
Ja mam kosz na śmieci z klapką. Wrzucę tam jakiś worek i zamierzam to codziennie opróżniać. Mam nadzieję, że to wystarczy.

Moja znajoma kiedyś jak miała małe dziecko (jest już starsze) to miała porozwalane takie pozawijane, zużyte pieluchy po całym pokoju
Takie małe bomby ekologiczne
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 12:37   #4002
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma kiedyś jak miała małe dziecko (jest już starsze) to miała porozwalane takie pozawijane, zużyte pieluchy po całym pokoju

zastanawiam się jak jutro będzie wyglądał twój podpis, choć zwiastuję poród do trzech dni
Stary 2014-02-28, 12:39   #4003
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

zastanawiam się jak jutro będzie wyglądał twój podpis, choć zwiastuję poród do trzech dni
Jeszcze nie wiem Teraz muszę cię jakoś zaskoczyć
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:42   #4004
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Side smierdziec nie smierdzi, a z robalami to roznie bywa niestety...
Sa tez specjalne pojemniki na pampersy z taka bardziej szczelna pokrywka, gdzies widzialam ale gdzie ? :P
Stary 2014-02-28, 12:42   #4005
side85
Zakorzenienie

Castia mi się dziś nie zameldowała, więc albo jest na porodówce albo też chce mnie zaskoczyć
Stary 2014-02-28, 12:54   #4006
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!!

Chodzi Ci o Dianatal? Na SR położna go nie polecała, mówiła że wątpi w jego skuteczność a dosyć drogi jest, a i tak przy każdym badaniu używa się żelu więc od tych zwykłych żeli też jest poślizg.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Nie pamietam kiedy wstałam o 6 rano i od tej godziny na nogach.... Chyba ostatnio jak do pracy chodziłam Dziś już po badaniach krwi. Wczoraj wieczorem wizyta, wszytsko ok, test na paciorkowca negatywny... tez od razu miałyście wynik? Bo kumpela u innego lekarza do laboratorium musiała iść a ja miałam wynik na takim teście jak ciążowy.
Młoda dalej główkowo odwrócona. W 36t2d waży już 3007g, będzie dużaaaa Chyba że urodzi się wcześniej, ale raczej nie zapowiada się na to:/
za wczorajszą wizytę. pamiętaj że USG może się mylić więc może się okazać że waży 2700g. Głowa do góry

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Margo no to wszystkiego najlepszego kochana!

Idziemy do domku dzisiaj! Pani pediatra powiedziala ze jedyny dzidzius z sali, który nie potrzebuje badan i przybral od wczoraj 30 g a inne dzieciaki spadły po 200

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
asialll

I na szybko wrzucam fotkę z dziś

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-28, 12:57   #4007
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

http://www.srokao.pl/2013/10/testuje...pieluszki.html

podobno z tesco sa lepsze bo za tę samą cenę masz 75 sztuk. Mnie to przekonuje, bo jakoś te kupy w koszu zaburzają mój spokój. Walka kto wywali śmieci to jak walka kto wypakuje zmywarkę
aha, o to Ci chodziło ciekawy wynalazek

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Side smierdziec nie smierdzi, a z robalami to roznie bywa niestety...
Sa tez specjalne pojemniki na pampersy z taka bardziej szczelna pokrywka, gdzies widzialam ale gdzie ? :P
w intermarche może? bo były takie ostatnio

Bąbelek
Stary 2014-02-28, 13:09   #4008
mona1
Zadomowienie

Cytat:
kolejny słodziak
Cytat:
Przed chwilą Lezalam noskiem w nosek z Mikim, on otworzył swoje mądre oczka i popatrzył na mnie a ja się rozplakalam.

Cytat:
Ja właśnie skończyłam myć łazienkę, wysprzatałam sypialnię (choć tam już nie ma co sprzątać ), teraz idę do kuchni Ja nie wiem, z jednej strony brak sił, z drugiej jednak ciągle coś robię Tak bym chciała mieć idealnie wysprzątane i dopiero iść rodzić
ja już miałam "idealnie wysprzątane" ale jeszcze nie urodziłam i tak jakoś się nabałaganiło

Cytat:
ja mam woreczki z Tesco, ale zastanawiam się nad tym wynalzakiem:
http://allegro.pl/tommee-tippee-higi...015568029.html
może któraś doświadczona mamusia mogłaby się wypowiedzieć na temat takiego pojemnika, bo zastanawiam się czy nie jest to kolejny zbędny gadżet
Stary 2014-02-28, 13:11   #4009
teQiba
Moderator

Cytat:
Tak bym chciała mieć idealnie wysprzątane i dopiero iść rodzić
Ja wlasnie tak chce
Bo wiem ze pozniej moze byc ciezko ze sprzataniem, a tak tylko biezace kurze i podlogi do ogarniecia zostana

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale żeby przełamać szarość, druga koszulę sprawiłam sobie żarówiasto zielona.. Może nie do końca inna bo miś króluje ale jakas odmiana
He, he - no ja dwie szare mam

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszystko git, za 2 tyg mam przyjsc wtedy co bedzie robila usg ) podejrzymy co tam slychac

Cytat:
No ja normalnie do smieci zamierzam wyrzucac - mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle

Cytat:
To zależy od człowieka Ja np. nie chcę odwiedzin bo wiem, że na początku będzie mi wszystko szło nieporadnie i nie chcę żeby widziano mnie w takim stanie Ale może jak urodzę to mi się to zmieni . Kto to wie
Ja tez nie chce odwiedzin - w ogole nie lubie miec gosci, a jeszcze jak sobie pomysle ze ktos przyjdzie i bedzie mi sie madrowac to juz sie wkurzam

Cytat:
nie jesteś sama
jeszcze dwa tygodnie i też będziemy miały takie cuda!
Faktycznie - to przeciez tylko 2 tygodnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 13:14   #4010
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

dobrze w tamtym roku znajoma kupiła i są na prawdę ładne i nie odpadają
no to będą moje

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-28, 13:23   #4011
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
może któraś doświadczona mamusia mogłaby się wypowiedzieć na temat takiego pojemnika, bo zastanawiam się czy nie jest to kolejny zbędny gadżet
to dopiero wynalazek!

Bąbelek
Stary 2014-02-28, 13:31   #4012
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia mi się dziś nie zameldowała, więc albo jest na porodówce albo też chce mnie zaskoczyć
jezdem

pogoda taka piękna - bujałyśmy się z młodą na ogrodzie na huśtawce!
ach wiosna

muszę was nadrobić.....

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-28 o 13:32
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:51   #4013
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
za wczorajszą wizytę. pamiętaj że USG może się mylić więc może się okazać że waży 2700g. Głowa do góry

No tak ale równie dobrze może mieć 3400;p ale to nie ważne i tak trzeba będzie urodzić Najważniejsze by była zdrowa
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:10   #4014
wewillrockyou
Rozeznanie

ale mam gastro dzisiaj
zrobiłam już pastę jajeczną z groszkiem teraz moją ulubioną wersję brokuła z fetą i sosem czosnkowym i zaraz zacznę kręcić tortille dobrze, że mam dwie buteleczki Gavisconu w zapasie bo będzie pewnie zgaga jak stąd do zagłębia

Bąbelek
Stary 2014-02-28, 14:12   #4015
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ja dostałam od kolegi, który używał i był zadowolony. Ja z wiadlmych powodów jeszcze nie miałam okazji użyć :p Koleżanka jedna też ma i jest zadowolona.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:24   #4016
monkaa321
Zakorzenienie

JustiLbn śliczniutka
żeby tam na dole wszystko wróciło do normy

Cytat:
Nie przejmujcie sie tymi misiami! Ja tu widzialam chyba tylko jedna dziewczynę ubrana inaczej niż w szara rozpinana koszule z misiami. Wygląda to jak reklama jakas

a ja mam tylko taką mega malinową koszulę z kilkoma małymi kwiatuszkami po lewej stronie więc będę gwaizda

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Od tych zdjec cos dziwnego sie ze mna dzieje, bo tez bym chciala juz malucha, a z drugiej strony wciaz sie boje tych wielkich zmian
ja mam tak samo, ale sobie powtarzam że później nie będziemy sobie wyobrażać jak mogłyśmy bez dzieciaczków żyć

Cytat:
Tak bym chciała mieć idealnie wysprzątane i dopiero iść rodzić
ja właśnie też bym chciała tak

magduś2 ale się napracowałaś

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszystko git, za 2 tyg mam przyjsc wtedy co bedzie robila usg ) podejrzymy co tam slychac

side85 ja będę wyrzucać pieluchy do kosza normalnie bo przecież ich tyle będzie schodziło, że 1x dziennie trzeba będzie wyrzucać
w jednym z wynajmowanych mieszkań mieliśmy taki zsyp. W klatce schodowej na każdym półpiętrze były takie drzwi i dopiero tam była klapa więc na klatce nic nie śmierdziało

Cytat:

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

mona mi się wydaje że to już jest bajer, jeśli chcesz kupować to chyba już lepiej te siateczki z tesco bo przecież do tego kosza też musisz pieluszki zawijać w osobne woreczki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:38   #4017
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
virginia dobrze sie czuje, ale nastawiam sie psychicznie, bo cala sobote i niedziele zostalje z Marco w szpitalu, aby zobaczyc, jak sobie radzi wylacznie na piersi.
Nie wiem, jak Antos to zniesie
trzymam kciuki za lozeczko
Dziękuję
A ja za Ciebie, Marco i Antosia

Cytat:
Wrzucam szybko fotkę z dnia narodzi, po pierwszej kąpieli.
No nie, niedługo Wam chyba zabronię wrzucać tych fotek bo jak na nie patrzę to się rozklejam, co kolejna to piękniejsza!!!!

Cytat:
I ja jestem z Ciebie dumna Jesteś wspaniale zorganizowana, jako mamusia będziesz jeszcze bardziej

Moje dziecko się zepsuło i jest teraz cyckomaniaczką. Ssała by całą dobę, ale staram się ją pomału ustawiać. Zeszła mi opuchlizna ze stóp i powoli z dłoni. Waga w miejscu czyli niecałe 60 kg, ale brzuch wygląda jak w 12 tygodniu. Niestety jest brzydki i pomarszczony. Piję dużo wody i smaruję balsamem z mocznikiem. Na dniach zacznę robić okłady z maści na rozstępy, bo jak spadł brzuch to ukazały się wszystkie i cały brzuch w nich mam. Bardzo boli mnie wagina, a dodatkowo mam uczucie wypadającej szyjki. Czyli jakbym cały czas miała coś w pochwie. Mam nadzieję, że to zniknie, bo nie widzi mi się płacić za plastykę pochwy
Bardzo Ci dziękuję, na to właśnie liczę!
Cyckomaniaczka Brzuszek na pewno wróci do formy, daj mu trochę czasu . Wadżajna pewnie też ale przykro mi, że odczuwasz dyskomfort

Cytat:
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a zdecydowalas sie w koncu na ktorys wozek ??
Kupię chyba ten niebiesko-szary, do którego linka wklejałam tu ostatnio, chyba że znajdę coś lepszego ale nie sądzę, że w tej cenie mi się to uda. Poza tym spodobał mi się i w zasadzie poza wagą nie widzę w nim minusów a chyba większość wielofunkcyjnych sporo waży . Wygląda za to na taki, co będzie się super prowadził .

Dziewczyny chwalę się, że kupiłam dziś te łóżeczko razem z materacem i kompletem pościeli za całe 30 zł!!! Łóżeczko wprawdzie używane ale w dobrym stanie, zwłaszcza jak na tę cenę, drewniane, 3-poziomowe, standardowe wymiary itd. a do tego jeszcze materac (choć nie wiem czy nie kupię jednak nowego) i pościel - uważam, że to super okazja! A do tego dokupiłam jeszcze bujaczek z zabawkami/grzechotkami, lustereczkiem, wibracjami i chyba jakimiś melodyjkami/światełkami (nie wiem, bo muszę włożyć baterie a nie miałam jeszcze czasu) Fisher Price za 30 zł! Materiał był trochę brudny ale zdjęłam już ten pokrowiec, uprałam i wszystko ładnie zeszło . Z tej radości aż mojej Niuni powiedziałam, że ma łóżeczko i bujaczek .

Byłam jeszcze na basenie i w bibliotece, zaraz mam lekcje i marzy mi się spokojny, dla odmiany leniwy weekend z książką, herbatką itp.

A! Posłuchajcie co mi dziś się śniło! Prowadziłam kursy, na których dyskutowaliśmy nt. jakiegoś tekstu, który czytaliśmy. I jedna uczennica komentuje tekst: nie wiedziałam, że Madonna miała pessar. Rozumiem kursy bo robota najwyraźniej śni mi się już po nocach, rozumiem pessar (ukłon dla BeautifulLie i wgl dla wszystkich z naszego forum ) ale Madonna?

Zmykam
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 14:52   #4018
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Kupię chyba ten niebiesko-szary, do którego linka wklejałam tu ostatnio, chyba że znajdę coś lepszego ale nie sądzę, że w tej cenie mi się to uda. Poza tym spodobał mi się i w zasadzie poza wagą nie widzę w nim minusów a chyba większość wielofunkcyjnych sporo waży . Wygląda za to na taki, co będzie się super prowadził .

Dziewczyny chwalę się, że kupiłam dziś te łóżeczko razem z materacem i kompletem pościeli za całe 30 zł!!! Łóżeczko wprawdzie używane ale w dobrym stanie, zwłaszcza jak na tę cenę, drewniane, 3-poziomowe, standardowe wymiary itd. a do tego jeszcze materac (choć nie wiem czy nie kupię jednak nowego) i pościel - uważam, że to super okazja! A do tego dokupiłam jeszcze bujaczek z zabawkami/grzechotkami, lustereczkiem, wibracjami i chyba jakimiś melodyjkami/światełkami (nie wiem, bo muszę włożyć baterie a nie miałam jeszcze czasu) Fisher Price za 30 zł! Materiał był trochę brudny ale zdjęłam już ten pokrowiec, uprałam i wszystko ładnie zeszło . Z tej radości aż mojej Niuni powiedziałam, że ma łóżeczko i bujaczek .

Byłam jeszcze na basenie i w bibliotece, zaraz mam lekcje i marzy mi się spokojny, dla odmiany leniwy weekend z książką, herbatką itp.

A! Posłuchajcie co mi dziś się śniło! Prowadziłam kursy, na których dyskutowaliśmy nt. jakiegoś tekstu, który czytaliśmy. I jedna uczennica komentuje tekst: nie wiedziałam, że Madonna miała pessar. Rozumiem kursy bo robota najwyraźniej śni mi się już po nocach, rozumiem pessar (ukłon dla BeautifulLie i wgl dla wszystkich z naszego forum ) ale Madonna?

Zmykam
No super okazje Ci sie trafily

a Ten kosz z TT super wynalazek szkoda ze taki drogi to ja juz bede latac do tego zsypu
Stary 2014-02-28, 14:53   #4019
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo, ale sobie powtarzam że później nie będziemy sobie wyobrażać jak mogłyśmy bez dzieciaczków żyć
Kazdy rodzic tak mowi - wiec to musi byc prawda
Stary 2014-02-28, 15:04   #4020
Castia
Wtajemniczenie

thidien Boże jak ja cie rozumiem!!! ehh przykro mi ze jest tak a nie inaczej

margo 1000 lat! wszystkiego najpiękniejszego

Ela
, Justi macie cudowne córeczki

virginia poraz kolejny jestem w szoku iel ty masz sily i energii - ja juz opadłam z sił. nawet naczyń nie chce mi się umyc
juz nie mowie o sprzątaniu domu itp
brawo za super zakupy!

martorka super ze wizyta ok tez ma mega zgagę wciąz i nadal

elunka super ze wyszliscie do domku juz
a opis nosków

mmhym oby ciśnienie nie skakało! ładna sytuacja juz u ciebie

za wszystkie KP!!!!!!!!!!!

brokuły na Ryneczku Lidla po 1,99zł

co do smierdzacych pieluszek ja nie uzywalam zadnych. pamiętam ze te slynne takie to chyba Paklanki ?
my mieszkamy w domu wiec na bieząco wyrzucane byly do kosza na zewnatrz.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości