|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
ledwo zyje
![]() ![]() Pisałyscie o kp. Ja starszego karmiłam 14 mc a młidszego 9, z tym ze o kp młodszego musiałam powalczyc bo urodzil sie w 33 tyg i ok 10 dni lezał w inkubatorze wiec odciagałam i był karmiony butelka ale na szczescie szybko potem nauczył sie ssac i było dobrze a potem jak mial 2 mc miałam operacje wyrostka i przez ok 2 tyg odciagałam i wylewałam bo miałam silny antybiotyk.na szczescie po tym czasie mały znowu polubil piers. W czasie karmienia butelka doceniłam jeszcze bardziej kp bo wstawanie w nocy i szykowanie mleka było dla mnie mega meczace.oczywiscie koszty tez sa minusem. Mam nadzieje ze teraz tez mi bedzie dane karmi ![]() a piersi jakos mi sie wiele nie zmienily, w tej ciazy to juz nawet nie urosły tylko zrobily sie ciut pełniejsze. Zaczarowana wszystkiego dobrego w dniu slubu a tesciowa sie nie przejmuj bo zwariujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też tu jestem nowa ![]() Opowiedz coś o sobie, czy ciąża planowana, jak szybko się udało, ile masz lat... u mnie było planowane od listopada zaczęliśmy i w listopadzie się udało - jak powiedziała lekarka - "farciara..." ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Nosicie już typowe ciążowe spodnie? ja noszę cały czas normalne ciuchy i w sumie kogo nie spotkam to mi mówi, że jeszcze nic nie widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem CI, że odkąd urodził się mój synek, uwielbiam robić dla niego zakupy ubraniowe ![]() ![]() Jeszcze mam talię. Cytat:
Miałam katar w ciąży ale nic mnie nie bolało podczas kichania.
![]() |
#3574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na przeziębienie polecam 3 razy dziennie a szczególnie na noc ciepłe mleko z naturalnym miodem i czosnkiem mnie to stawia na nogi odrazu, czosnek to naturalny antybiotyk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że to biodra bardziej się rozpychają… Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I też jak mam mdłości to lubię sobie coś tam skubnąć wtedy nie są takie silne te mdłości ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
Hejka ;-)
Jak tam ile pączków wczoraj zjadlyscie ?;-) przyznawać sie. Ja 3 i tak mnie zemdlilo ale byly pyszne Ja w swoje stare staniki juz w 1 trym się nie miescilam . Kupiłam sobie D ale juz i ten zaczyna mnie cisnac Bylam wczoraj o lekarza na nfz i u położnej dala mi dużo probek miedzy innymi termometr do wody, wkladki laktacyjne, sudocrem, pieluszki. Dużo jakis artykułowm następnym razem ma mi dac butelki Aventa ;-) fajnie. My też planujemy slub koscielny razem z chrzcinami, ale jak to wyjdzie zobaczymy;-) Ide na pomidorowke mniam i placki ziemniaczane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Angelika super te rurki. Angels mleczko z miodem tak ale z czosnkiem bleee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
Wstydz się przyznać ale aż 5
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Rozeznanie
|
Ja zjadłam 4 wczoraj i 1 dzis rano
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Córkę karmiłam 13 miesięcy. Obyło się bez żadnych większych problemów. Teraz też zamierzam ale już chyba nie tak długo bo będe szybciej wracac do pracy. Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy masz właściwie dobrany biustonosz ale rozmiar 70e to nie jest jakiś ogromny biust. Ja noszę 65f lub właśnie 70e. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-02-28 o 16:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mleczko z miodem - o tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spacer na dzisiaj zaliczony ![]()
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli dla Ciebie 70E to średnia wielkość to ja już nie wiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- No i ja jakoś tak wyszło, że nie zjadłam wczoraj ani jednego pączka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Wtajemniczenie
|
To dobrze bo juz mialam wyrzuty sumienia że zjadłam 3 paczusie ;-) też były pyszne.
Ja kicham od początku ciąży w związku z tym moim katarem ciążowym i też mnie czasem coś zakluje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może po prostu mamy inne wyobrażenie co do dużego biustu. Dla mnie duży biust ma np. Joanna Liszowska. A ten nasz rozmiar wg mnie to taki średni - ani duży ani mały. Ja bym sie nie obraziła gdyby mi urósł o rozmiar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Rozeznanie
|
mój sobie może urosnąć nawet o 2 rozmiary
![]() Ale wiadomo - jestem w innej sytuacji niż Wy. O takim rozmiarze, to mogę sobie tylko pomarzyć...
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sobie nie wyobrażam, żebym mogła mieć większy bo i tak mam problem z kupnem dopasowanych sukienek bo w biuście wszystko za małe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zadomowienie
|
Zdj w bikini nie widziałam. Bardziej chodziło mi o jej biust który ma teraz po urodzeniu drugiego dziecka - zdjęcie poniżej. No ale nie ważne, mały czy duży - ważne żeby się nam podobał.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-02-28 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie to samo wszyscy wmawiają mi ze chłopak i tez już się tak zaczynam nastawiac, ale już niedługo się okarze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | ||
Wtajemniczenie
|
To ja się schowam z moim mikroskopijnym biustem
![]() ale jestem szczupła, więc to poniekąd dlatego. Karmienie piersią - nie wiem.. Koleżanka mówiła mi, żebym sobie tylko nie dała wmówić, że dzieci karmione sztucznym są chore i nieszczęśliwe ![]() ![]() Zdrowie + ekonomia + oszczędność czasu = warto spróbować (moim zdaniem) Cytat:
![]() mafa88, witaj ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki przede mna ciezki weekend wiec nie bede do was zagladac. Zycze wam milego i udanego weekendu. Uwazajcie na siebie i nie denerwujcie sie.
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I wtedy gdy już tak naprawdę powoli przyzwyczajałam się do myśli że się nie uda to się udało ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zjadam 2 wczoraj i 2 dzisiaj ![]() teraz zajadam się zupką buraczkową mmm.. Ja się nie wypowiadam co do cycków , bo noszę takie B-C ..ale czuję że uwiera mnie stanik i często po domu chodzę bez , muszę się uzbroić w nowy ![]() mafa88 oby teraz było już tylko dobrze !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny padam na pyszczek !!!!
Ide spac ten dzien mnie tak zmeczyl ze zasypiam na stojaco. Jeszcze na wieczor wybralismy sie na zakupy kupilam sobie super kurtke na wiosne, 2 staniki bo moje juz byly za male i chuste ![]() Jak sie dowiem kto mieszka u mnie w brzuszku to tez zaczniemy kupowac wszystko ![]() A co do slubu mama sie poplakala bedac 1200 km ode mnie i tesciowa tak samo jak zakladalismy sobie obraczki minelo szybko z 10 minut dostalismy 2 zaproszenia do teatru w ramach gratulacji od urzedu ale ja nie lubie takich rzeczy ![]() Dobranoc ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny któraś pytała o talię, ja byłam zawsze bardzo szczupła i talię miałam bardzo wyraźną, prawie byłam w stanie się w talii objąć
![]() Po całym dniu pracy padam na ryj ![]()
#3597 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja też przyznaję się, że czytam Was już od dawna, ale czekałam z dopisaniem się na "bezpieczny" moment, bo jestem po sporych przejściach i stąd dużo ostrożności. Mam na imię Kasia, 28 lat, moja ciąża miała trochę inny początek niż Wasze, ponieważ jest wynikiem in vitro. W 2011 r. przeszłam ciążę pozamaciczną, po operacji i przymusowej przerwie, staraliśmy się bezskutecznie do września 2013, kiedy to trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności, co prawda nie udało się zdiagnozować przyczyny naszych nieudanych prób, bo nasze wyniki wszystkie były ok. W grudniu podeszliśmy do in vitro (więc policzmy... był to 27 c.s.). Udało się za pierwszym podejściem, ale po początkowej euforii lekarz sprowadził nas na ziemię- bardzo słabo rosła mi beta, powiedział nam (dzień przed Wigilią), że zarodek obumarł, kazał odstawić leki i czekać na oczyszczenie się organizmu... więc czekałam, ale okres nie przychodził, po czym na kontroli po tygodniu dzidziol pokazał się nam na usg cały i zdrowy. Te dziwne przyrosty bety wynikały z tego, że miałam podane dwa zarodki i jeden pewnie obumarł, kiedy drugi się zagnieździł i ich suma nie dawała dobrego przyrostu. Tak więc widzicie, że start miałam ciężki... Stąd moja ostrożność. Ale teraz jest ok. Dziś zaczęłam 14 t.c. więc pełną parą wkroczyliśmy w 2. trymestr. Termin porodu mam na 29.08, ale przy in vitro jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc ciężko stwierdzić. A i lekarz twierdzi, że będzie chłopak (od samego początku czułam, że to on, a nie ona), we wtorek mamy usg genetyczne, szczęśliwie mój gin (ciążę prowadzi mi lekarz, który od samego początku prowadził nas w klinice niepłodności i przeprowadzał też całą procedurę in vitro) robi to usg, więc nie muszę iść nigdzie indziej. W związku z in vitro muszę częściej się badać, mam wizyty co 3 tygodnie, każdą z usg. Ciążę znoszę spokojnie, bez wymiotów, zachcianek, czy "odrzutów pokarmowych". Jednak w związku ze stymulacją przed in vitro weszłam w ciążę z wagą mocno odbiegającą od mojej wyjściowej życiowej, co jest dla mnie sporym stresem. Ufff... ale się rozpisałam! Dziękuję za cierpliwość przy czytaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Rozeznanie
|
hallo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- kasia_ruda cześć ![]()
#3599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Kasia Ruda;-) teraz juz musi byc tylko dobrze!
Te tuniki z motylem prześliczne też taką chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.